CAIET DE PRACTICA - 2010

-

Am observat cum se verifică soldul unui cont în program. depozite.Ioana Salgău Anitei şi Topala Ionela Daniela(Consilieri Client MICRO) şi George Cristian Stăncescu(Asistent Consilier Client Micro) Mi s-a comunicat programul. familiarizându-mă astfel cu numele societăţilor de care se ocupă banca. • • 4 Mai • • Am aranjat extrasele de cont în dosare. dacă acesta are credite. Calotă Florentina.Vasile Milea pe durata a 3 saptămani. Am analizat un dosar cu prelungirea liniei de creditare a SC. sarcinile şi am semnat un document de confidenţialitate.EUROPLASTIC. • 5 Mai • • Arhivarea certificatelor constatatoare .incepand cu 3 mai: • Doamna Directoare. . . Am văzut cum sunt scanate extrasele de cont şi trimise pe mail şi prin fax pentru firmele care au solicitat asta. Am urmărit activitatea celor din front office şi mi s-au prezentat aplicaţiile de lucru. mi-a prezentat angajaţii băncii:Popescu Maria.SRL.CAIET DE PRACTICĂ Mai 2010 Stagiul de practică s-a efectuat in cadrul BCR Sucursala Sector 6 de pe Bl.delegaţiilor şi a declaraţiilor-acord ale persoanelor juridice.

• 10 Mai • • Am făcut arhivarea dosarelor pe categorii in ordine alfabetică. Doamna Popescu Maria. despre ceea ce li s-ar potrivi. Am văzut cum se poate deschide un cont curent şi mi s-au explicat paşii ( se cere buletinul acestuia pentru a verifica dacă acesta apare în baza de date. apoi se crează contul curent şi dacă doreşte şi card se va procesa şi acest lucru în aceeaşi aplicaţie – pentru a-şi deschide cont clientul trebuie să completeze un formular în care să completeze datele personale .diferenţele dintre acestea şi cum funcţionează. Am observat modul în care ofiţerul comunică cu clientul şi încearcă să rezolve cu promptitudine şi profesionalism nevoile acestuia şi cum îi consiliează în cazul în care aceştia nu sunt siguri ce să aleagă şi cer lămuriri despre produse. Mastercard etc) 7 Mai • • Arhivarea dosarelor. tipul de card pe care îl doreşte – Maestro. dacă nu apare se introduc datele acestuia.Consilier Client Microintreprinderi mi-a vorbit despre Serviciul de efectuare operaţiuni prin Canale Alternative BCR pentru clienţi( Alo 24 Banking BCR si Click 24 Banking BCR. Am verificat soldul unui client folosind CNP-ul acestuia la cererea acestuia. . Visa Electron . Mi s-a explicat cum se realizează un ordin de schimb valutar (cursul de cumpărare este dat de bancă şi se trece automat din program – se vinde RON din contul curent şi se cumpără EURO de exemplu) pe formularul completat de client.6 Mai • • • Am aranjat delegaţiile şi actele constatoare in dosare.

Am inmanat unui client Actul Individual de Aderare la Fondul de Pensii Private informandu-l asupra documentului. • Mi s-a adusa la cunoştintă informaţii legate de BCR Pensii. Cel care va primi banii trebuie să ştie suma care o primeşte. oraşul şi ţara unde îi trimite şi codul SWIFT al băncii.Societate de administrare a Fondurilor de Pensii Private S . 12 Mai • • Arhivarea dosarelor.Documente necesare pentru adevararea la aceasta:copie xerox a cărţii de identitate .00. cât şi comisioanele aferente.acesta trebuie să aibă suficienţi bani în cont astfel încât să acopere atât tranzacţia. Cel care trimite banii trebuie să specifice numele şi prenumele celui care va primi banii.Am xeroxat cartea de identitate .pe OP-ul BCR-ului este mai intai completat beneficiarul şi apoi plătitorului • . dacă acesta este incorect.A.xeroxarea unor tipizate şi arhivarea unor declaraţii privind indentitatea beneficiarului real al unei firme Am văzut cum se fac ordinele de plată şi ce trebuie verificat la acestea( interogarea soldului plătitorului. persoana de la care o primeşte şi codul CMTN.Trebuie sa specific ca am vazut diferenţa dintre ordinul de plata de la BCR şi celelalte instituţii bancare. Şi cum se primesc banii prin Western Union. OP-ul nu se poate lucra) în aplicaţie. 13 Mai • Completarea unor formulare de cunoaştere a clienţilor. verificarea IBAN-ului pentru beneficiar.11 mai • Am văzut cum se realizează trimiterea de bani prin Western Union . apoi se semnează şi se pune ştampila (fiecare ofiţer are ştampila lui) şi se trece data curentă dacă nu e trecut de 13. îi ridică de la casierie. Cel care îi primeşte.

sotul este cautat in baza de date. e)statutul societatii comerciale/act constitutiv f) Actele aditionale actului constitutiv.dacă exista mai multi asociati este verificat cel care deţine majoritatea acţiunilor. h)actele de identificare ale reprezentantilor legali si ale celor care sunt autorizati sa dispuna de cont i)certificat fiscal de la administratia fiscala • Am aflat că BCR Monetar şi BCR Obligaţiuni sunt mai rentabile şi mai sigure decat celelalte fonduri de invetiţii BCR Dinamic şi BCR Expert. d)certificatul de inregistrare de la Oficiul Registrului Comertului. c)hotarare judecatoreasca de infiintare a societatii comerciale.Conform evoluţiei fondurilor acestea au cunoscut o permanentă creştere de la lansare pană in prezent cu 29. g)Hotararea Adunarii Generale a Actionarilor privind persoanele imputernicite sa dispuna efectuarea de operatiuni in contul entitatii. cod client şi rată de referinţă internă. Distrigaz – furnizori ce solicită aceste detalii 17 Mai • Am văzut cum sunt verificate persoanele rău-platnice( in cazul unei linie de credit pe firma.77% BCR Monetar şi 29.dacă o firma este compusă din 8 membri şi fiecăruia ii revin 12.000 lei sau echivalentul a 25. Datele suplimentare se introduc pentru furnizori precum Orange.continand modificarile survenite in cadrul entitatii si certificatele de inregistrare mentiuni corespunzatoare la Registrul C omertului.daca firma este compusa din sot si sotie.14 Mai • • Am făcut 2 OP-uri prin care clientul plătea factura pentru Orange România şi Vodafone După procesarea acestora.pentru SA valoare capitalul social este de 90.iar suma minima este de 200 lei.cu mentiunea expresa a limitelor mandatului. trebuie introduse în aplicaţie date suplimentare referitoare la numărul facturii.capitalul social al acesteia trebuie depus la banca. Vodafone.97% BCR Obligaţiuni .5 % acţiuni este verificat administratorul firmei) 18 Mai • A venit un client care dorea sa faca o deschidere de cont pentru o firma noua si am aflat ca in cazul infiintarii unei societati cu raspundere limitata .000 de euro Documentele necesare deschidere cont persoane juridice: a)codul fiscal/codul unic de inregistrare b)certificat constatator de la Oficiul Registrului Comertului in termen de valabilitate de 30 de zile.

overdraft termen scurt(pana la 1 an)şi este destinată finanţării nevoii curente de capital de lucru.salarii-poate fi platită din linia de credit.permitand trageri şi rambursări multiple in cadrul unui plafon stability.Acesta functionand in sistem revolving(suma rambursată poate fi utilizată din nou).19 mai • • • Mi s-a explicat cum se realizează atribuirea de specimen semnătură/ ştampilă în Când se face verificarea persoanei sau a firmei în aplicaţie semnătura sau ştampila Am aflat că prin intermediul seriviului de operaţiuni prin Canale Alternative BCR program trebuie să coincidă cu cea de pe documente. 20 Mai • • • Am observat cum se verifică soldul unui cont în program. persoanele fizice sau juridice care au deschis un cont pot efectul plăti prin intermediul unui dispozitiv numit Token pentru care se plateşte lunar o sumă de 5 RON pentru persoanele fizice şi 12 RON pentru persoanele juridice.corelat cu CA.orice datorie curentă a unei companii-furnizori.Lunar se plateşte dobanda pentru suma de bani utilizată din linia de credit. .buget. Am verificat soldurile pentru clienţi Am văzut cum se face un overdraft(linie de credit)Linia de credit se acorda pe depozite. dacă acesta are credite.Practic.Acest mod de operaţiune este mult mai benefic deoarece fiecare transfer efectuat beneficiaza de reduceri ale comisioanelor:50% pentru transferurile efectuate prin Alo 24 Banking BCR şi 75% pentru cele efectuate prin Click 24 Banking BCR.

Am completat certificatele constatatoare .delegaţiileşi a declaratiile-acord ale unei persoane care dorea o prelungire a liniei de credit.insă dupa această perioada de graţie dobanda este de 17. .card de cumparaturi pentru care exista o perioadă de graţie de maxim 53 zile in care se poate restitui intreaga sumă utilizata fără costuri suplimentare.urmand ca la finele anului să ramburseze imprumutul şi in fiecare lună să platească dobanda aferentă acestuia.dobanda 0% .21 Mai • • Am sunat clienti care primesc salariu pe card BCR pentru ai informa despre Visa PowerCard BCR.18% din suma utilizată.

05.ro .46 Fax:+4021.413.413.23.91.10 E-mail:maria.91.GRUPA:428 FRECVENTA:ZI SUCURSALA SECTOR 6 BCR B-dul Timisoara nr.ro Asistent Consilier Client Micro:George Cristian Stancescu Tel:+4021.2010 Program de lucru:09:00-16:00 STUDENT:BOBARU ANTONIA-LUISA ANUL:II.stancescu@bcr.2010-21.UNIVERSITATEA ROMANO-AMERICANA FACULTATEA DE RELATII COMERCIALE SI FINANCIAR-BANCARE INTERNE SI INTERNATIONALE SPECIALIZARE:FINANTE-BANCI CAIET DE PRACTICA Perioada de desfasurare :03.91. E-mail:georgecristian.413.408.24 Fax:+4021.82.05.Sector 6.popescu@bcr.Bucuresti Consilier Client Micro:Popescu Maria Tel:+4021.6C.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful