Comunicarea online

Importanta comunicarii online pentru institutiile publice

Digitalizarea informatiei este cel mai puternic curent din cadrul evolutiei societatii in acest moment si generatia tanara il vede ca un fenomen de referinta. Acest mediu de comunicare isi continua ascensiunea catre a deveni principala sursa de informare a publicului in urmatorii ani. .Importanta comunicarii online (1) Comunicarea online reprezinta o tehnica necesara pentru orice entitate din sfera publica sau privata.

.

.

cat si in mediul rural. iar pentru tineri reprezinta deja o obisnuinta care face parte din rutina zilnica. Conform studiului realizat de Tafic.ro.Comunicarea online (2) Rata de utilizare a calculatoarelor a crescut atat in mediul urban. internetul este sfera la care se apeleaza in mod primar pentru a obtine informatii.96% dintre cei chestionati au varste intre 20 si 24 de ani. Rata de alfabetizare digitala a crescut in mod consistent. alcatuind publicul tinta vizat. 21. .

.

.

. Institutiile media (print.Comunicarea online (3) Cei mai multi tineri navigheaza pe Internet de acasa. de aceea au nevoie ca ei sa gaseasca surse de informatie credibile si eficiente. problemele sociale si evenimentele si stirile despre Romania. conform aceluiasi studiu. Printre domeniile de interes care ii preocupa cel mai mult pe romani sunt. pe locurile 6 si 7. radio) preiau stiri din mediul online. iar site-urile de stiri au un grad considerabil de influenta asupra publicului. TV.

.

care au devenit mai mult decat spatii de socializare. Pe locul 3 se situeaza portalurile care ofera locuri de munca. . Hi5).Comunicarea online (4) Cele mai accesate site-uri sunt site-urile de stiri si variantele online ale revistelor si ziarelor. preluand chiar functii de filtrare a unor informatii. ceea ce dovedeste interestul tinerilor pentru acest sector. comunitatile online (Facebook. Apoi urmeaza. ca importanta.

Prezenta online a institutiilor publice in comunitatile online confera tinerilor incredere in structurile de stat si ii familirizeaza cu functionarea acestora.Importanta comunicarii publice in sfera online (1) Nevoia de transparenta crescuta a institutiilor publice trebuie sa includa si prezenta online. . perceputa drept o forma de deschidere asumata Promptitudinea si fluxul informativ consistent dau posibilitatea unei interactiuni autentice cu publicul tinta.

.

. Prezenta online poate constitui un punct de informare. Preocuparea pentru aceasta zona va legitima importanta acestui canal de comunicare si ii va confirma potentialul de influentare.Importanta comunicarii publice in sfera online (2) Comunicarea online pentru o institutie publica va duce la imbunatatirea imaginii publice si la un grad mai mare de acceptare a mesajelor transmise. functionand ca un outlet informational.

Multumesc! .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful