Analiza SWOT Coca-Cola

Coca-Cola este băutura răcoritoare a lumii care este savurată de sute de milioane de ori pe zi de oamenii de pe tot Globul. Puncte forte (Strenghts):
Poziţia de lider pe piaţa brandurilor; operaţii la scară mare; multidimensionalitatea activităţilor comerciale şi publicitare; buget larg şi stabil; popularitate demonstrată; grad înalt de loializare a clienţilor; comercializare la nivel mondial; veniturile mari pe segmentul vizat; gama largă de produse disponibile pentru comercializare; promovarea diversităţii culturale; standarde înalte de producţie; neimpozitarea premiilor acordate în cadrul concursurilor organizate de companie; aplicarea tehnologiilor de ultimă oră pentru creşterea productivităţii; activităţi de sponsorship şi responsabilitate corporativă vizibilă; etc.

Puncte slabe (Weaknesses):
publicitate negativă; rating scăzut la multe din mărcile companiei Coca-Cola; efecte negative asupra sanătăţii ale băuturilor carbogazoase; imprevizibilitatea în faţa concurenţei neloiale; elementul de rutină, obişnuinţă, în mentalitatea consumatorului; etc.

Oportunităţi (Opportunities):
popularizarea prin promovare a brandurilor companiei Coca-Cola; extinderea gamei de produse de la băuturi carbogazoase la băuturi premium; extinderea pieţelor de distribuţie în Asia şi Africa; garantarea riscului negativ nul asupra sănătăţii consumatorului; reducerea prin cumpărare a concurenţei; întărirea poziţiei de lider în vînzări şi în mediul rural; cucerirea segmentului de consumatori trecuţi de vîrsta de 45-50 ani; etc.

Ameninţări (Threats):
schimbarea modului de viaţă a consumatorilor (spre un regim sănătos de viaţă); neîncadrarea în normele legale ale anumitui stat, regiuni, etc; concurenţa mare şi semnificativă; dependenţa de alte elemente de parteneriat; elaborarea strategiilor de marketing/comunicare nereuşite/ineficiente; etc. 1

creînd imaginea unei băuturi sănătoase. Coca-Cola ar putea să-şi îmbunătăţească campaniile de comunicare. De milioane de ori pe zi. 6. în concordanţă cu noua eră a evoluţiei tehnologice. întrucît acestea sunt 2 segmente neexploatate actual de companie. acolo unde rata de popularitate este cea mai mica. folosind mai mult modul viral de spreading. Coca-Cola va aduce poate un nou model de distribuţie. Coca-Cola se va axa mai mult pe consumatorii din mediul rural şi pe cei a căror vîrstă o depăşeste pe cea de 50 ani. C096L 2 . culturale. Coca-Cola îşi întăreşte poziţia de bătură răcoritoare a lumii. Acest lucru poate fi dedus din evidenta disproporţionalitate dintre punctele tari şi slabe enunţate mai sus. În fiecare zi. 5. Previziuni: 1. de unde potenţiali clienţi ar putea deveni consumatori reali. 2. Coca-Cola rămâne un simbol fără vîrstă al băuturilor răcoritoare de calitate. socio-umane. În decursul a peste un secol de schimbări şi păşind într-o nouă eră care promite şi mai multe schimbări. oamenii trăiesc un moment delicios şi răcoritor pe care numai Coca-Cola îl poate oferi. etc. Coca-Cola ar putea să îmbunătăţească structura chimică a băuturilor carbogazoase. 3. Petrea Diana. benefice organismului uman. 4. Coca-Cola se va axa pe noi simboluri în campaniile publicitare. Coca-Cola ar putea să-şi extindă piaţa de distribuţie în Asia şi Africa. mult mai accesibil consumatorilor.Diagnostic: Momentele din istoria companiei fac din Coca-Cola cel mai omniprezent produs de consum din lume.