www.ResumosConcursos.

com
Simulado: Inglês – 58 Questões – por Gustavo Arruda

Coletânea de Exercícios

Assunto:

INGLÊS
SIMULADO COM 58 QUESTÕES

Autor:

GUSTAVO ARRUDA

1

feel healthier and cope with life's problems. The important thing is to stick to a routine so that you don't say to yourself. For the average non-sporting person without much time to spare. Various activities can help you keep fit: from running marathons to climbing mountains to lifting heavy weights. a) We do not need to exercise every day b) We should devote an hour every day to doing exercises c) We should devote thirty minutes every day to physical exercises d) We need to exercise from Monday to Friday e) We should exercise at least two hours a day ------------------------------------------------------------------ 2 .www. As the cost of microchips continues to fall. and a whole range of "smart" machines to inform. for example. entertain and serve us. help for the sick and the disabled. "I won't bother today!" or "I'll do it later!". be alive to the danger of the misuse of information held on computer files. We can guard against some of the problems. it becomes economically worthwile to use them in more and more ways.ResumosConcursos. Your partner will help you remember to play regularly and you'll be able to get your exercise outdoors. a sport like tennis or golf might suit you better. they are a waste of time. too. greater control over pollution and the use of natural resources. If you haven't got the willpower to establish a routine like this. or face the alternative of opting out of the free world market. the time you spend exercising is: a) b) c) d) e) useless not worthwhile a waste of time worthwile too consuming Physical Fitness Physical fitness can help you live longer. Taking exercises can be time-consuming but the feeling of being fit and healthy makes up for the few minutes a day it takes. It is much better in my view to devote no more than a half an hour every other day to doing exercises. Accepting the microchip brings benefits and problems. The benefits include greater efficiency in finding and using information. Microchips give us cheap computing power in a tiny space. We can. We have to accept the microchip. 01 (ESAF/AFTN/96): According to paragraph 1. physical fitness: a) b) c) d) is not important should not be taken into consideration may result in an increase in longevity does not make any difference in terms of health e) is irrelevant in our every day routine -----------------------------------------------------------------02 (ESAF/AFTN/96): In the author's opinion: -----------------------------------------------------------------04 (ESAF/AFTN/96): Which of the following sentences does NOT express what is in the text? a) Keeping in shape should be part of our weekly routine b) Physical exercise should be avoided by those who do not enjoy it c) Physical exercises improve our quality of life d) Exercising can relieve many of our daily tensions e) Regular exercise may be time-consuming -----------------------------------------------------------------The microchip revolution The microship revolution is based on size and cost. the possibility of higher living standards through increased productivity. to be frank. activities like these are not very practical and.com Simulado: Inglês – 58 Questões – por Gustavo Arruda COLETÂNEA DE QUESTÕES DE CONCURSOS INGLÊS 03 (ESAF/AFTN/96): According to the author's conclusion.

If I destroy a piece of gray matter in a human. An idea I find even more intriguing is the possibility to regenerate the spinal cord in cases of injury and paralysis. But the new implant will assist in the recovery of his memory and in all his other brain functions. Edoardo Boncinelli states that: a) b) c) d) e) genetics probably determines half of it the place where we live does not influence it neither environment nor experience influence it genetics determines it all genetics has absolutely no influence on it ------------------------------------------------------------------ 3 .www. What he loses is a part of the velocity with which he can retrieve his information. Of course he won't reacquire his memories when I put new cells in. there's a need for education and retraining. Finally. we need education and training schemes. At present. he probably won't lose all of his memory. But they can determine stupidity. He is being interviewed about his latest discovery: Interviewer: It's hard to think of intelligence as the direct result of brain mass. when these cells die. and the other portion determined by environment and experience. and machines which are easy to use. Interviewer: Wouldn't a man who had a large part of his brain regenerated lose most of his knowledge and memory? Edoardo Boncinelli: Memory is distributed throughout the brain. there is no way to replace them. we might have to face: a) the lack of consistency in the information stored on computer files b) the periodical updating of data on files c) the incorrect manipulation of microchips d) the improper use of data contained on computer files e) the meticulous manipulation of data held on computer files -----------------------------------------------------------------Gustavo Arruda Breeding Superbrains Edoardo Boncinelli directs the molecular biology of development laboratory at San Raffaele Hospital in Milan. What we are really talking about is to be able to reverse brain death. about 50 percent of it will be determined by genetics. the economic aspect of the microchip revolution: a) is one of its two main advantages b) is not relevant at all c) shows the constant increase in the cost of microchips d) is a disadvantage in financial terms e) reflects its inconsistency -----------------------------------------------------------------06 (ESAF/AFTN/96): According to paragraph 2. Genes by themselves cannot determine intelligence. When certain human genes go bad. there's the problem of people whose skills are made redundant by machines.com Simulado: Inglês – 58 Questões – por There is the problem of alienation: people who cannot find a place in the technological world of the future. 05 (ESAF/AFTN/96): According to paragraph 1. What about the role of experience? Edoardo Boncinelli: No one knows what intelligence is. those who do NOT accept the microchip revolution will: a) be able to participate in the free world market in a more advantageous way b) certainly guarantee their presence in the free world market c) be naturally excluded from the free world market d) be naturally incorporated into the free world market e) face a wider and more effective participation in the free world market -----------------------------------------------------------------07 (ESAF/AFTN/96): According to paragraph 4. To guard against this problem.ResumosConcursos. In all likelihood. The wealth needed to pay for schemes like these is more likely to appear if we use the microchip. it is inevitable that the person will suffer a mental deficiency. 08 (ESAF/AFTN/96): When asked about "what intelligence is". Again.

may trigger higher levels of unemployment. -----------------------------------------------------------------14 (ESAF/AFTN/98) . In 2002.ResumosConcursos.www. is inhospitable to American-style companies. 1."For years. 2002. 1. has been achieved over the last years.According to the author. d) has not imposed enough taxes and regulations for many years. will cease to exist. Europe has been an economic backwater". French franc. are already available. Until that time.The EMU coins and notes a) b) c) d) e) will be available on Jan. b) used to be competitive and innovative. or that unemployment there is more than twice ours. a Western European economic renaissance a) b) c) d) e) may be at last set off. The European Monetary Union On Jan. This new money may finally trigger a Western European economic renaissance. -----------------------------------------------------------------13 (ESAF/AFTN/98) . e) has been isolated from modern economic ideas and influences. American-style entrepreneurship. requires remarkable technological support. or with checks or plastic cards. For years Europe has been an economic backwater because of excessive taxes and regulations. will cease to exist on Jan. Edoardo Boncinelli states that memory: a) can only be found in one specific area of the brain b) is concentrated in two areas of the brain c) memory is spread over many areas of the brain d) has already been found and measured by specialists e) is located on the left-hand side of the brain -----------------------------------------------------------------10 (ESAF/AFTN/96): According to Edoardo Boncinelli. 1. 2002.Which of the items below are positively referred to in the text? a) b) c) d) e) the European taxes. -----------------------------------------------------------------Read the text below in order to answer questions 11 to 14. EMU countries will use only the euro as their legal tender. Italian lira et al. 1. 2001. Coins and notes will not be available until Jan. will not be available until Jan. the brain's: a) b) c) d) e) previous capacity is immediately recovered memory is lost storage capacity is transformed memories will remain the same functions will be helped 11 (ESAF/AFTN/98) .com Simulado: Inglês – 58 Questões – por Gustavo Arruda 09 (ESAF/AFTN/96): In his second answer. c) has been both economically and financially viable. and the Deutsche mark. means that Europe a) has been an economic and financial paradise. -----------------------------------------------------------------12 (ESAF/AFTN/98) . labour laws. 1999 the European Monetary Union (EMU) will come into full-blown existence with 11 countries adopting a continentwide currency called the euro. regulations. 4 . the new legal tender. No wonder there is little high technology in lands so inhospitable to freewheeling. 1. are called euro. if new cells are inserted in the brain in order to replace damaged ones. one can either use the old currencies or conduct euro transactions electronically. onerous labour laws and ludicrously lavish welfare benefits. welfare benefits. 1999.

charitable groups and employers to put up to $2. e) you wish to discuss the examiner’s liability. The Senate approved a bill in April that would allow family members.The author states that the examiner’s report might be a) b) c) d) e) questioned. unofficial. Parents could use the funds for expenses related to elementary and secondary schooling. it does not necessarily mean you will incur any additional tax liability. when you meet the examiner’s supervisor.According to the text. If you still do not agree. Read the text below in order to answer questions 18 to 20. c) you intend to discuss the examiner’s report in more detail.The text implies that 17 (ESAF/AFTN/98) .ResumosConcursos. he means we a) b) c) d) e) must not conceal its effects on tax payers. a free choice of school. Tax Audits Although only about one out of every 100 individual tax returns will be audited in 1998. 16 (ESAF/AFTN/98) . audits are an unnecessary practice. irrevocable. non-educational expenses. if your return is selected. Nevertheless. Tax-free interest Congress is finally making a move toward school choice. might not alter any of its items. a) b) c) d) e) audits rarely result in additional charges. audits will soon be abolished.com Simulado: Inglês – 58 Questões – por Gustavo Arruda Read the text below in order to answer questions 15 to 17. a) the two of you must reach a final agreement.000 per child annually into education savings accounts that would earn tax-free interest. profits derived from savings accounts. college expenses. additional taxes must not be adopted. should not advertise it. If you do not agree with the examiner’s report. educational expenses. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------19 (ESAF/AFTN/98) . tax increases on education. regardless of whether their children were in public.The funds deposited in the education savings accounts may not be used for a) b) c) d) e) secondary education.S. private. elementary education. We should not squander this opportunity! 15 (ESAF/AFTN/98) . d) additional taxes are charged. ambiguous.When the author claims that "we should not squander this opportunity". You can also appeal to the U. the revival of family values. the Internal Revenue Service (IRS) is very good at selecting returns for audit that will yield additional taxes. b) you have already accepted the examiner’s report. additional taxes may be charged. Congress is at last contributing to a) b) c) d) e) the supremacy of public schools. Tax Court.According to the author. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------20 (ESAF/AFTN/98) . should not waste it. should not welcome it.www. 18 (ESAF/AFTN/98) . ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 5 . The unused money and interest could later be rolled over and used for college-related expenses. dishonest. you have the right to appeal the findings through a separate Appeals Office. you can meet with the examiner’s supervisor to discuss your case further. religious or home schools.

and expensive. The International Monetary Fund (IMF) and Wall Street bankers trembled. understood and even cherished by all citizens. But wherever there is economic emergency in Latin America.Which of the statements below reflects the content of the text? a) b) c) d) Ecuador has just gone bankrupt In 1982. a handsome bank note can be a hollow. symbol. Ecuador.ResumosConcursos. says the Argentine economist Aldo Abram.According to the text. Colombia and Venezuela are in chaos. According to the International Monetary Fund. not Mexico. the external debt was forgiven Colombia and Venezuela have run surpluses August 1982 resembles today’s reality 6 . but the parallels with today are striking. Argentina. LATIN AMERICAN CURRENCIES Like a country’s flag or anthem. Latin America a) openly favours dollarization b) has been facing its worst recession since the 1980s c) considers bank notes as a mere instrument of economics -----------------------------------------------------------------22 (ESAF/AFCE/99) . Alan Greenspan. Despite a decade of bold freemarket reforms and handsome money. I am talking about August 1982. But where economies are feeble. The situation in emerging countries looked bleak. Fiscal accounts were not in good shape.com Simulado: Inglês – 58 Questões – por Gustavo Arruda Read the text below in order to answer questions 21 to 24. interest rates were high and rising. financing during the previous decade had been cheap. To top it off. 25 (ESAF/AFCE/99) . There are plenty of reasons for these travails.According to the text. money a) is merely an instrument of economics b) must be seen as the most powerful symbol of a nation c) might be an economic mechanism d) is instantly cherished by developed nations e) should replace the country’s flag or anthem -----------------------------------------------------------------26 (ESAF/AFCE/99) .S.During decade. fights inflation. Interest payments were an increasingly unsustainable burden on public-sector accounts. Brazil. 21 (ESAF/AFCE/99) .” A badly managed instrument. the “lost decade”. Poverty is deepening. foreign-capital flows to the region were down 55 percent last year. a crumbling currency is not far away. “In fact.According to the author. U.www. Latin America is in the midst of its worst recession since the 1980s.The author states that fiscal accounts were not a) b) c) d) e) controlled by the IMF part of the lethal cocktail in good condition taken into consideration relevant factors -----------------------------------------------------------------23 (ESAF/AFCE/99) . the situation in emerging countries a) b) c) d) e) will certainly remain bleak has been favourable and prosperous had been bleak in the 1970s was not gloomy in 1982 seemed gloomy in August 1982 e) Brazil has serviced its debt punctually 24 (ESAF/AFCE/99) . Chile and Peru face difficult times. exacerbated by low commodity prices that severely hit terms of trade. at that. But a lethal cocktail of internal and external factors was being prepared. Exports were falling. teeters on bankruptcy. EMERGING COUNTRIES August was coming to a close. For most governments. money is a powerful emblem of nationhood that is instantly recognized. money is just an instrument of economics. not Paul Volcker. “We still confuse currency with the national banner”. financing had been the previous a) subject to high interest rates b) a burden on public accounts c) inexpensive for most governments d) provided by the IMF e) denied to emerging countries -----------------------------------------------------------------Read the text below in order to answer questions 25 to 28.

For one thing. “It’s quite a tight budget”. the budget corresponds to reality”. this will slow the rate of technological innovation – the equivalent of eating the seed corn. the drive to cut the budget deficit has constrained spending on research and development. said former Minister Maílson da Nóbrega. Bluestone and Harrison term this the “Wall Street” model of growth. education.A “crumbling currency” refers to a currency which is a) b) c) d) e) powerful illegal solid healthy battered Gustavo Arruda e) benefits from expensive bank notes e) a huge technological investment 30 (ESAF/AFCE/00) . 7 . says former Central Bank President Affonso Celso Pastore.In connection to the budget for year 2000. This is the first book that lays out a progressive economic policy designed to encourage technology-driven growth.The text refers to the 1980s as "the lost decade" because it was a period of a) fiscal surpluses b) rapid economic growth c) forgotten structural reform d) virtually no progress e) missing foreign debt -----------------------------------------------------------------28 (ESAF/AFCE/99) . “If first impressions are confirmed.According to the text. will make it difficult to sustain prosperity over the long run.87 billion. which would correspond to a 20% reduction. but many points used to design the budget depend on negotiations with Congress. Barry Bluestone and Bennett Harrison. the state employees’salaries a) b) c) d) e) must have been reduced have not been negotiated must be taken into account represent a 20% cut in the budget have undoubtedly been neglected ----------------------------------------------------------------31 (ESAF/AFCE/00) . they say. represents a breakthrough in the political debate over the New Economy.com Simulado: Inglês – 58 Questões – por d) successfully overcame its worst recession in 1980 27 (ESAF/AFCE/99) . THE BUDGET FOR THE YEAR 2000 Most analysts believe that the budget for the year 2000 presented by the government is feasible. while ameliorating bad consequences such as widening income disparity and excessive dependence on a volatile stock market.Analysts predict a) b) c) d) a necessary cut in the public expenditure a further increase in state employees’ salaries a considerable surplus for the public sector a substantial change in the fiscal responsibility law ----------------------------------------------------------------Read the text below in order to answer questions 32 and 33. 29 (ESAF/AFCE/00) . written by two liberal economists.1 billion will have to be paid next year. if carried into the future. The main problem is that state employees’ salaries have been raised and an extra R$ 3.ResumosConcursos. and infrastructure.5 billion to R$ 2.www. This model. Specialists say that the government would have to reduce monthly expenses immediately until the end of the year from R$ 3. NEW POLICIES TO FIT THE NEW ECONOMY Growing Prosperity: The battle for Growth with Equity in the 21st Century. Washington policymakers have been excessively fixated on low inflation and a balanced budget. the budget is feasible but not easy to accomplish. Over time. According to the Chief Economist for Citibank. According to the authors. analysts believe that it a) b) c) d) e) ought to be designed by the Congress might be achieved is hardly attainable will be increased by 20% has been endorsed by the Congress ------------------------------------------------------Read the text below in order to answer questions 29 to 31.

states that our problems are unsolvable. ----------------------------------------------------------------33 (ESAF/AFCE/00) . ------------------------------------------------------UNITED STATES MINT The United States Mint was created by Act of April 2.One aspect which is not approached by Bluestone and Harrison is the a) b) c) d) e) volatile stock market income disparity balanced budget spending on research tributary reform ------------------------------------------------------35 (ESAF/TTN/98) . which established the national coinage system. storing and releasing from custody as authorized. Supervision of the Mint was a function of the secretary of state. Exercise has been shown in a number of studies to reduce anxiety levels and feelings of helplessness. operations were conducted in Philadelphia. moving. and they showed no increase in blood pressure. At the same time. Each group was asked to solve a set of problems. ------------------------------------------------------36 (ESAF/TTN/98) .The author claims that regular exercise a) b) c) d) e) should be prevented. it became an independent agency reporting directly to the president. it may still be helping you to cope with stress.The extract a) b) c) d) e) also includes the results of a study.ResumosConcursos. The Mint also maintains physical custody of the treasury’s monetary stocks of gold and silver. with a director appointed by the president to oversee its operations from headquarters offices in the Treasury Department in Washington DC. depression and hostility. coins and distributes them through the Federal Reserve banks and branches. A recent study at the Human Performance Laboratory in San Francisco compared the effect of stress on two groups of students.The authors of the present book emphasize the need to a) b) c) d) e) reduce research on technology have stronger trade unions offer higher minimum wages keep continuous technological innovation maintain low consumer spending 34 (ESAF/TTN/98) . Indeed. because most of the problems were unsolvable. and.com Simulado: Inglês – 58 Questões – por Gustavo Arruda 32 (ESAF/AFCE/00) . regular exercise seems to be a powerful antistress activity. Even when exercise is not making you feel more relaxed. but in 1799. selfconfidence and optimism are a) b) c) d) e) reduced by regular exercise. the exercisers displayed fewer of these effects than the nonexercisers did. which is a key measure of stress response. might be harmful. both groups became frustrated and showed increased muscular tension and anxiety levels. However. One group had participated in a 14-week aerobic exercise program. positively affected by exercise. not al all affected by exercise. 1792. illogical feelings. then the nation’s capital. 8 . yet many who exercise report that they “feel good”after vigorous exercise. discourages the practice of physical exercise.S. negatively influenced by exercise. persuades readers to lead a sedentary life. must not be vigorous. ------------------------------------------------------CAN EXERCISE STRESS? HELP YOU COPE WITH People most often exercise for purely physical reasons.According to the text. The Mint manufactures all U. proves that physical exercise increases our blood pressure. the other had not. regular exercise seems to stabilize personality and to increase self-confidence and optimism. The Mint was made a statutory bureau of the Treasury Department in 1873. reduces stress. is unhealthy.www. Initially.

that was the evidence from their latest presidential meeting. on December 14th and 15th. they reluctantly agreed to the rise but each will be allowed to exempt up to 600 further items from it. has recently been created by an Act. c) because the two are more dependent on imports. should be created by an Act.Which of the options below summarize the content of the text? 9 . These expenses include travel and the cost of moving household goods to their new home. several hundred products were exempted. Now even more will be. a) b) c) d) e) all moving expenses are deductible. Brazil and Argentina agreed to increase external tariffs by 3%. The new job must be at least 50 miles farther from the former home than was the old job. That is proving hard to achieve. in Montevideo. was created by an American president. adopting distinguishable foreign-trade policies. more dependent on imports. when the Mercosur four began to put in place a common external tariff (ranging from zero to 20%. with an average of 12%). only moving household goods is deductible. the U. In 1995. ------------------------------------------------------39 (ESAF/TTN/98) . e) to answer requests made by Paraguay and Uruguay. In opting to go beyond mere free trade towards a customs union. just travel expenses are deductible. treasury’s monetary stocks. Mint a) b) c) d) e) has already been created by an Act. Gustavo Arruda weakening their foreign-trade strategies. To qualify. ------------------------------------------------------41 (ESAF/TTN/98) . S.www. These expenses are now an adjustment to income and should instead be reported on page 1 . Employees also must work full time for at least 39 weeks during the first 12 months after they arrive in the general area of their new job. ------------------------------------------------------MERCOSUR The four Mercosur countries may be steadily stitching their economies together but their putative common market is fraying round the edges.S. The cost of meals while moving is no longer deductible. Mint. the move must be a result of changing job locations or starting a new job and must meet distance and time tests.According to the text.According to the text.The text does not mention the a) b) c) d) e) U. Treasury Department. b) a year ago. In Montevideo. storage of gold and silver.ResumosConcursos. 40 (ESAF/TTN/98) . as the European Union does. some moving expenses are deductible. d) based on their own needs. putting into practice an external tariff of 3%. ------------------------------------------------------38 (ESAF/TTN/98) . were unhappy. Uruguay’s capital. Paraguay and Uruguay. Last month. no moving expense is deductible. Mercosur’s founders intended the group to have a common foreign-trade policy. immediately adopting a common currency.The text states that Brazil and Argentina decided to raise external tariffs by 3% a) to strengthen the economies of Paraguay and Uruguay. for reasons of their own.According to the text. following a mutual foreign-trade policy. Energy Department.com Simulado: Inglês – 58 Questões – por a) b) c) d) e) 37 (ESAF/TTN/98) . For all the warm talk. the four Mercosur countries aimed at ------------------------------------------------------42 (ESAF/TTN/98) . Form 1040. ------------------------------------------------------MOVING EXPENSES Taxpayers who change jobs or are transferred to another job location during the year can deduct part of their moving expenses. will soon be created by an Act. Taxpayers no longer have to itemize on Schedule A to deduct moving expenses.

have to be put off.The text states that distance and time tests a) b) c) d) e) can be required. He explains: “If it can go right. Siddles says about the US economy. which is running out at about 5% of the gross domestic product.ResumosConcursos.The author says that the US economic expansion continues to stride ahead. head of the US equities at Gartmore. will not be requested. where there has been strong growth and unexpectedly low inflation”. Deduction of moving expenses. Robert Siddles. ----------------------------------------------------------------- -----------------------------------------------------47 a) b) c) d) e) (ESAF/TRF/00) . Travelling for business reasons. The high cost of meals. shall be postponed. it will go right”. But he is concerned about the level of the current account deficit.The overall picture the text gives of the US economy is one of a) b) c) d) e) absolute euphoria dark pessimism galloping inflation qualified optimism impending recession 10 . have to be fulfilled. Gustavo Arruda 44 (ESAF/TRF/00) . Illegal transfers. the government must borrow less money has increased interest rates should lend more money is lending much less is bearing the deficit to Robert ----------------------------------------------------------------48 (ESAF/TRF/00) .www. continues to stride ahead.Paragraph 2 suggests that an expanding economy might be expected to bring a) b) c) d) e) recession unemployment inflation surplus workers a trade deficit The US economic expansion. The government is borrowing less and the health of the economy is supporting the deficit”. which has already achieved an unprecedented period of unbroken growth.According Siddles. which means it continues to a) b) c) d) e) grow shrink be analysed affect the world dominate ------------------------------------------------------Read the text below in order to answer questions 44 to 48: DEFICIT SPELLS TROUBLE -----------------------------------------------------46 (ESAF/TRF/00) . says: “There has only been one recession in the last 16 years in the US.Which aspect of the US economy is seen as worrying? a) b) c) d) e) Its foreign policy Its present account deficit Its tax regulations Its stockmarket Its present elections ------------------------------------------------------43 (ESAF/TTN/98) . But Siddles adds: “The problem with the current account deficit may not be quite as bad as it appears. He explains the economic picture has been almost perfect: “Murphy’s law is working in reverse”.com Simulado: Inglês – 58 Questões – por a) b) c) d) e) The importance of starting a new job. But there could be trouble on the way. 45 (ESAF/TRF/00) .

could reclaim this tax credit from the Inland Revenue.www. Until the July 1997 Budget. and in April 1999 non-tax payers were no longer able to reclaim this credit either.According to the author. Furthermore.Which alternative below is not mentioned as having once been eligible for a credit rebate? THE INTERNET’S DAYS AS A TAXFREE ZONE ARE NUMBERED 11 . the tax credit on dividends was reduced to 10% and Pep and Isa investors are only allowed to reclaim this 10% tax credit. The 1997 measures immediately ended the right of pension funds to reclaim this tax. such as individuals with low incomes. from 6 April 1999. the Inland Revenue a) receives dividends from stocks and shares b) might reclaim tax credit from the Federal Revenue c) used to pay tax credits up to 5 April 1999 d) must declare its dividends e) collects taxes from non-taxpayers ----------------------------------------------------------------53 (ESAF/TRF/00) . This 20% tax is paid by the company declaring the dividend to the Inland Revenue as Advance Corporation Tax.ResumosConcursos. all those who did not pay tax.The tax credit on dividends has been Read the text below in order to answer questions 49 to 53: TAXING DEVELOPMENTS a) b) c) d) e) below 10% decreased to 10% increased by 10% higher than 10% above 10% Up until 5 April 1999. investors received dividends from stocks and shares net of a tax credit of 20%.According to the text. 49 (ESAF/TRF/00) .The tax credit referred to in the first sentence of the text is a a) tax deducted at source before dividends are paid to investors b) welfare benefit given by the government to poor people c) quantity charged by Corporate investors for their services d) special allowance given to rural old age pensioners e) discount tax rate for investors who declare their assets ----------------------------------------------------------------Read the text below in order to answer questions 54 to 58: ----------------------------------------------------------------50 (ESAF/TRF/00) . changes to Inland Revenue rules on the taxation a) b) c) d) e) have been made have not been made had to be postponed will soon be implemented might soon take place ----------------------------------------------------------------52 (ESAF/TRF/00) . not the previous level of 20%. pension shemes and Pep investors.com Simulado: Inglês – 58 Questões – por a) b) c) d) e) Gustavo Arruda Pension schemes Pep investors Pension funds Individuals with low incomes Individuals with high incomes ----------------------------------------------------------------- 51 (ESAF/TRF/00) .

also known as the excise tax. of all levies. Thus the surprise of the Internet debate: Despite all the hyperbole pouring out of the mouths of politicians lately. is one of the oldest. the text does not mention a) b) c) d) e) Republicans unions legislators citizens a congressional commission Gustavo Arruda d) will not survive for much longer e) might soon be devised ----------------------------------------------------------------- 57 (ESAF/TRF/00) .According to the headline of the text.commerce. levies are a) b) c) d) e) issues regulations technologies policies taxes ----------------------------------------------------------------56 (ESAF/TRF/00) . lawmakers don’t have much of a policy reason not to apply a sales tax to commerce over the Internet. But the battle today over whether to tax Internet sales.In the present context. he means that it a) b) c) d) e) is well-accepted by tax-payers has not been legally enforced is one of the highest of all tariffs is one of the most unpopular taxes is one of the heaviest interest rates ----------------------------------------------------------------55 (ESAF/TRF/00) .When the author states that the sales tax is one of the most reviled of all levies. 54 (ESAF/TRF/00) . For now. who almost never disagree about taxes. while Utah governor Michael Leavitt thinks online sales must be taxed to keep state and local governments solvent. are at each other’s throats on the issue. Virginia governor Jim Gilmore opposes new taxes on e-commerce as a way to spur the Net. but the right of governments to impose them isn’t in dispute. a tax-free zone a) will surely remain untouched b) may remain forever c) is going to be implemented 12 .In connection with taxation of e-commerce.com Simulado: Inglês – 58 Questões – por The sales tax. A congressional commission that was supposed to settle the issue ended in deadlock earlier this year. the federal government has imposed a moratorium on new Internet taxes through October 2001. Revolutions and rebellions have been fought over it.Concerning the issue of taxing e.ResumosConcursos. Even Republicans. while not violent. a congressional commission a) b) c) d) e) was finally able to reach an agreement will soon be settled was not able to reach an agreement may at last come to an agreement is now coming to an agreement ----------------------------------------------------------------58 (ESAF/TRF/00) . is as heated as any. cyberspace almost certainly won’t remain a (nearly) tax-free zone forever.www. What’s more. and therefore one of the most reviled. Citizens have every right to grouse about the ill effects of sales taxes on Net growth.

www.ResumosConcursos.com Simulado: Inglês – 58 Questões – por Gustavo Arruda GABARITO 01-C 02-A 03-D 04-B 05-A 06-C 07-D 08-A 09-C 10-E 11-D 12-A 13-E 14-B 15-D 16-C 17-B 18-A 19-C 20-E 21-E 22-C 23-D 24-C 25-A 26-B 27-D 28-E 29-A 30-C 31-B 32-D 33-E 34-B 35-E 36-A 37-A 38-D 39-C 40-D 41-B 42-E 43-D 44-B 45-A 46-C 47-E 48-D 49-A 50-E 51-B 52-C 53-A 54-B 55-E 56-D 57-C 58-D 13 .