A RÁKSEJTEK táplálékai: a.) A cukor táplálja a daganatot. A cukorbevitel megszüntetésével az egyik legfontosabb táplálékától fosztjuk meg a ráksejteket. A cukorhelyettesítők, pl.

a NutraSweet, az Equal, a Spoonful, stb. aspartamot tartalmaznak, ezért károsak, rákkeltők. A természetes cukorhelyettesítők, pl. a valódi méz (Manukaméz) vagy a melasz (a répavagy nádcukorgyártás mellékterméke), vagy a Stevia, használata javasolt, de ezek is csak nagyon kis mennyiségben. Az asztali só kifehérítésére vegyszereket használnak. Jó választás a sók királya a himalája só, mely 84 természetes ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz. b.) A tej a szervezetet nyálkaképződésre serkenti, különösen a gyomor-bél traktusban. A nyálka táplálja a daganatokat. A tej megvonásával, esetleg helyette édesítőszermentes szójatej fogyasztásával a ráksejtek éhezni kényszerülnek. c.) A ráksejtek virulnak savas környezetben. A hús alapú étrend savas, és ezért jobb, ha marha- és sertéshús helyett inkább halakat és kis mennyiségben csirkét fogyasztunk. A húsok vágóállat-antibiotikumokat, növekedési hormonokat és parazitákat is tartalmazhatnak, amelyek mindegyike ártalmas, különösen a rákban szenvedők számára. d.) A 80% friss zöldségeket, zöldségleveket, teljes kiőrlésű gabonát, magvakat, csonthéjasokat (dió, mogyoró stb.)és gyümölcsöket tartalmazó étrend segít a szervezetet átállítani lúgos kémhatású környezetté. Az étrend mintegy 20%-a állhat főtt ételekből, köztük a babot is tartalmazó ételekből. A friss zöldséglevek biztosítják az élő enzimeket, amelyek könnyen felszívódnak, és 15 percen belül eljutnak a sejtek szintjére, hogy táplálják és erősítsék az egészséges sejtek növekedését. Az egészséges sejtek építéséhez szükséges élő enzimek bevitele érdekében próbáljon friss zöldségből készült leveket fogyasztani (mindenféle zöldségből, ideértve a babcsírát!). Azon kívül naponta két-három alkalommal fogyasszon nyers zöldségeket is. Az enzimek már 104 F fokon (40 Celsius) elpusztulnak. e.) Kerülje a kávét, teát és a csokoládét, mert ezeknek magas a koffeintartalma. A zöld tea jobb, és rákellenes hatású. Víz. Csak tisztított, szűrt vizet fogyasszunk, hogy elkerüljük az ismert toxinokkal és nehézfémekkel szennyezett csapvíz bejutását a szervezetünkbe. A desztillált víz savas, ezért tanácsos kerülni! 12. A húsokban lévő fehérje megemésztése nehéz, amihez a szervezetnek rengeteg emésztőenzimre van szüksége. A belekben maradó emésztetlen hús romlásnakrothadásnak indul, és további mérgező anyagok lerakódását okozza. 13. A daganatsejtek falát erős fehérjeréteg fedi. A húsevéstől való tartózkodás vagy kevesebb hús fogyasztása több enzimet szabadít fel, amelyek megtámadják a ráksejtek falát, ezzel lehetővé teszik a szervezetben lévő ölősejtek számára, hogy a rákos sejteket elpusztíthassák.

köztudottan apoptosist /programozott sejthalált/ okoznak. ÉLJEN tovább az oxigénnel! -. Tanuljunk meg szeretetteljes. ásványi anyagok. Gyógyító gombák a rák kezelésében! .. ha ezt az állapotot oxigén adagolásával megszüntetik. hogy túlélőkké válhassanak. ami a szervezetünknek a normális eljárása arra. Mongoroka . hogy lehetővé tegyék a szervezet saját ölősejtjei számára a rákos sejtek elpusztítását. ezért összegyűjtöttem a létező legjobb és leghatékonyabb megoldásokat. nemkívánatos vagy felesleges sejtektől. Más táplálék kiegészítők. Rendelje meg ma (20/548-7980 begin_of_the_skype_highlighting 20/548-7980 end_of_the_skype_hig . Kiemelten felhívom a figyelmet a szifonos oxigénes víz fogyasztására és élettani hatására.. vagy bármi másról. vitaminok. oxigénről.). esszenciális zsírsavak (EFA-k stb. táplálékról. Legyen szó az élethez nélkülözhetetlen vízről. Az oxigénterápia is egy olyan eszköz. a test és a lélek betegsége. A düh. megbocsátó lelkületű emberré válni. melyek egyben a sikeresen alkalmazott összetett terápiám legfontosabb lépései. ami bevethető a ráksejtek elpusztítására. hogy megszabaduljon a sérült.Euphorbia Hirta 4. 16. Flor-ssence. A rák a szellem. Tanuljunk meg lazítani és az életet élvezni. savas környezetté teszi. Mindenből a legjobbat kell a betegnek adni. Tisztított-lúgos-oxigénes-mágneses víz 2. 15. Rákbetegség esetén nem szabad kompromisszumokat kötni és az időt húzni. A túlkínálatban nem könnyű eligazodni. valamint az elkeseredettség a szervezetünket stresszel teli.14. A proAKTÍV és POZITÍV szellemiség segít a rák ellen harcolóknak.oxigén szifon Minden dagnatos beteg abszolult és súlyos oxigénhiányos állapotban van. Ideális választás az oxigénszifon. Essiac. 1. Egyedüli megoldás lehet. az E-vitamin. hiszen jelenleg nem létezik olcsóbb és hatékonyabb megoldás az emberi szervezetben történő oxigén megnövelésére. ami megfelelő hatóanyag mennyiséget tartalmaz.BIO Ganoderma Lucidum és BIO Shiitake 3. a megbocsátásra való képtelenség. A napi rendszeres testmozgás és a mély lélegzetvétel segít több oxigént eljuttatni a sejtek szintjére. Hasznos tanácsok a gyógyulást keresők számára. A rákos sejtek legnagyobb ellensége az oxigén! A ráksejtek oxigéndús környezetben nem tudnak burjánzani. Egyes táplálék kiegészítők felsorakoznak az immunrendszerben (IP6. anti-oxidánsok. gyógyító gombákról. mint pl.

MORA-terápia 11. 4. környezeti. 5.hlighting. Ameddig az ember immunrendszere erős. Gyógyító meditáció 10. hogy a KEMO-TERÁPIA az egyetlen módja annak. amíg számuk több milliárdra fel nem szaporodik.kizárólag orvosi minősítésű készülékkel 6. hogy nincs több ráksejt a szervezetében. az étrend megváltoztatására és étrend-kiegészítők bevitelére van szükség. ezekkel fogjuk megerősíteni immunrendszerünket."0" 9. . Amikor valakinél kimutatják. és ezzel megakadályozza. hogy azok elszaporodjanak. Fényterápia és Vitalitás növelés "A" "B" "AB" Kemoterápiáról Évekig azt mondták. Ahhoz.hu) és fizessen átvételkor. táplálkozási és életmódbeli tényezők. Minden embernek vannak ráksejtek a szervezetében. mivel azok még nem érték el a kimutatható mennyiséget. ez csak annyit jelent. hogy daganata van. és daganatokká fejlődjenek. hogy elpusztítsa a ráksejteket. Ezek a ráksejtek nem mutathatók ki a szokásos vizsgálatokkal egészen addig. Oxigénterápia . 3. hogy "megpróbálják" megszüntetni a daganatokat (a kulcsszó a "megpróbálják")! Pedig van más megoldás is! 1. hogy annál a személynél összetett táplálkozási hiányosságokkal állnak szemben. 2. Házhoz szállítás költségét (futárszolgálat 2 000 Ft) mi vállaljuk Ön helyett! 5. hogy a tesztek nem képesek észlelni a ráksejteket.statikus mágnesek alkalmazásával !!! 7. Amikor egy orvos a kezelés végeztével azt mondja a betegnek.kiemelve az antioxidánsokat 8. Étrendkiegészítők . Egy ember élete során a ráksejtek átlagosan 6-10 vagy még ennél is több alkalommal bukkanhatnak fel. az azt jelzi. Ezek hátterében lehetnek genetikai. képes arra.Hiperbarikus kamra . Mágnesterápia . mongoroka@kami-ker.Vércsoportos táplálkozási tervek . hogy e sokrétű táplálkozási hiányosságokat megszüntethessük.

) A cukor táplálja a daganatot. de ezzel elpusztítják a csontvelőben. használata javasolt. tüdő stb. amelyekre az osztódási ciklusok gyors egymásutánja jellemző. miközben elpusztítja a ráksejteket. az immunrendszer meggyengül. a NutraSweet. vagy nem mutatható ki a citosztatikum. a bélrendszerben stb. a csontritkulás és a meddőség. sőt egyéb szervek . A csontvelői sejtek osztódásának gátlása szab határt végül alkalmazhatóságának. Amikor a KEMOTERÁPIA és a besugárzás hatására testbe túl sok méreg kerül.a máj. A kemoterápia lényege. vese. más mellékhatások. Az asztali só kifehérítésére vegyszereket használnak. a valódi méz (Manukaméz) vagy a melasz (a répavagy nádcukorgyártás mellékterméke). A cukorhelyettesítők. az egész testre kiterjed. A KEMOTERÁPIA során tulajdonképpen megmérgezik a gyorsan növekvő ráksejteket. A KEMOTERÁPIA és a besugárzás kezdetben gyakran csökkenti a daganat méretét. pl. az Equal. A nem megfelelő adagolás életveszélyes állapotot is eredményezhet. hogy nem juttatjuk hozzá azokhoz az élelmiszerekhez. a férfi ivarszervében a herében találhatók. ha sikertelen volt a rákos sejtek elpusztítása és amikor a szervezetben már lecsökken. szöveteket és szerveket. 9. például a haj kihullása. miáltal a beteg szervezete képtelen ellenállni a különféle fertőzéseknek és komplikációknak. szőrtüszőkben. ahol a spermiumok képződnek. károsodását is okozhatják. A cukorbevitel megszüntetésével az egyik legfontosabb táplálékától fosztjuk meg a ráksejteket.e hatóanyagok a leginkább osztódó sejtekre hatnak a legtoxikusabban. pl. amelyekre a burjánzáshoz szükségük van. . A rák elleni harc egyik hatékony módja a ráksejtek kiéheztetése oly módon. de ezek is csak nagyon kis mennyiségben. vagy összeomlik. mint a hajhullás. A terápia után. 7. szív. elégeti. rákkeltők. a szervezet sejtjei közül is azok sínylik meg leginkább a kezelést. Ez a magyarázata a beteg állapotának további romlására. 10. A RÁKSEJTEK táplálékai: a. lévő egészséges sejteket is. Azonban a KEMOTERÁPIA és a besugárzás hosszan tartó alkalmazásával nem lehet több daganat elpusztulását elérni. vagy a Stevia. . stb. roncsolja és károsítja az egészséges sejteket. hogy nem korlátozódik egy meghatározott területre. 8. Sebészeti beavatkozások ugyancsak a ráksejtek továbbterjedését okozhatják a szervezet más részeire. a kezelés után spontán gyógyulnak. sajnos a rákos sejtek a génszerkezetükben keletkezett károsodásokat kijavítják és ismét osztódnak. ami megnehezíti elpusztításukat. a Spoonful. Ahogy említettem.6. A KEMOTERÁPIA és a besugárzás hatására a ráksejtek mutációval ellenállóvá válhatnak. aspartamot tartalmaznak. A természetes cukorhelyettesítők. Gyorsan osztódnak továbbá a csontvelő sejtjei is. Ennek megfelelően állnak elő az olyan tipikus mellékhatások. 11. Leggyorsabban osztódó sejtjeink a hajhagymában. ezért károsak. A sugárterápia.

Az enzimek már 104 F fokon (40 Celsius) elpusztulnak. ha marha. vitaminok. hogy a rákos sejteket elpusztíthassák. Víz. A desztillált víz savas. amihez a szervezetnek rengeteg emésztőenzimre van szüksége. ásványi anyagok. mert ezeknek magas a koffeintartalma. 13. A friss zöldséglevek biztosítják az élő enzimeket. A hús alapú étrend savas. köztudottan apoptosist /programozott sejthalált/ okoznak. ami a szervezetünknek a normális eljárása arra. ezzel lehetővé teszik a szervezetben lévő ölősejtek számára. d.) A 80% friss zöldségeket. ezért tanácsos kerülni! 12. amelyek könnyen felszívódnak. mint pl. hogy lehetővé tegyék a szervezet saját ölősejtjei számára a rákos sejtek elpusztítását. ideértve a babcsírát!). zöldségleveket. és további mérgező anyagok lerakódását okozza. és ezért jobb. A daganatsejtek falát erős fehérjeréteg fedi. c. teljes kiőrlésű gabonát. magvakat. nemkívánatos vagy felesleges sejtektől. teát és a csokoládét. mely 84 természetes ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz. hogy megszabaduljon a sérült. A húsevéstől való tartózkodás vagy kevesebb hús fogyasztása több enzimet szabadít fel. Azon kívül naponta két-három alkalommal fogyasszon nyers zöldségeket is. A zöld tea jobb. anti-oxidánsok. köztük a babot is tartalmazó ételekből. mogyoró stb. A belekben maradó emésztetlen hús romlásnakrothadásnak indul. Essiac.és sertéshús helyett inkább halakat és kis mennyiségben csirkét fogyasztunk. b. A húsokban lévő fehérje megemésztése nehéz. e.) Kerülje a kávét.). Csak tisztított. A nyálka táplálja a daganatokat. az E-vitamin. Az egészséges sejtek építéséhez szükséges élő enzimek bevitele érdekében próbáljon friss zöldségből készült leveket fogyasztani (mindenféle zöldségből. 14. különösen a gyomor-bél traktusban. esszenciális zsírsavak (EFA-k stb. szűrt vizet fogyasszunk.Jó választás a sók királya a himalája só.) A tej a szervezetet nyálkaképződésre serkenti. A tej megvonásával. különösen a rákban szenvedők számára. és rákellenes hatású. hogy elkerüljük az ismert toxinokkal és nehézfémekkel szennyezett csapvíz bejutását a szervezetünkbe. A húsok vágóállat-antibiotikumokat.) A ráksejtek virulnak savas környezetben. és 15 percen belül eljutnak a sejtek szintjére. esetleg helyette édesítőszermentes szójatej fogyasztásával a ráksejtek éhezni kényszerülnek. Egyes táplálék kiegészítők felsorakoznak az immunrendszerben (IP6. növekedési hormonokat és parazitákat is tartalmazhatnak. csonthéjasokat (dió. Az étrend mintegy 20%-a állhat főtt ételekből. amelyek mindegyike ártalmas. Flor-ssence. Más táplálék kiegészítők. . hogy táplálják és erősítsék az egészséges sejtek növekedését. amelyek megtámadják a ráksejtek falát.)és gyümölcsöket tartalmazó étrend segít a szervezetet átállítani lúgos kémhatású környezetté.

16. 3. Tanuljunk meg lazítani és az életet élvezni. Ne tegyünk műanyag fóliában ételt a mikróba. 2. Ne tegyünk műanyag vizespalackot a mélyhűtőbe. ez fokozottan igaz a zsiradékot tartalmazó élelmiszerekre. instant gyümölcsök. hogy túlélőkké válhassanak. 1. melyek nem tartalmaznak hozzáadott cukrot. A bio alapanyagokból 30 °C-on vákumszárításos eljárással készülő. instant zöldségek. ami bejut az élelmiszerbe. Az oxigénterápia is egy olyan eszköz. hogy táplálkozásunkkal bevisszük-e mindazokat a szükséges tápanyagokat. A rák a szellem. akik képtelenek lenyelni a tablettákat. mert a zsiradék. ami bevethető a ráksejtek elpusztítására. ahol nézelődhet. mesterséges színezékeket. megoldást kínál azok számára. valamint az elkeseredettség a szervezetünket stresszel teli. savas környezetté teszi. a megbocsátásra való képtelenség. nagygyermekek. þÿ Név: E-mail cím: Telefonszám: þÿ þÿ þÿ . és felnőttek egyetlen lehetősége e kiváló MAGYAR termékcsalád. Ne használjunk műanyag edényt a mikróban. A napi rendszeres testmozgás és a mély lélegzetvétel segít több oxigént eljuttatni a sejtek szintjére. Kiemelten felhívom a figyelmet a szifonos oxigénes víz fogyasztására és élettani hatására. A proAKTÍV és POZITÍV szellemiség segít a rák ellen harcolóknak. tartósítószereket. a hőhatás és a műanyag kombinációja dioxint szabadít fel. A düh. amelyekre nap mint nap szüksége van szervezetünknek. tájékozódhat és vásárolhat. Tanuljunk meg szeretetteljes. Kisgyermekek. valamint hatóanyag koncentrátumok. aszpartamot. majd szervezetünk sejtjeibe. megbocsátó lelkületű emberré válni. A válasz NEM! A zárt rendszerben működő Egészségvédő Klub. Amennyiben kitölti az űrlapot belépőkódot kaphat a zárt weboldalhoz. A rákos sejtek legnagyobb ellensége az oxigén! A ráksejtek oxigéndús környezetben nem tudnak burjánzani. a test és a lélek betegsége. BIOTÁPLÁLÉKOK A zöldségekben és gyümölcsökben rejlő "csodára" nagy szüksége van korra és nemre való tekintet nélkül minden embernek! Mindannyiunk számára fontos kérdés.15.

az alma. maláta. sörélesztő. tojás fogyasztásával juthatunk. fokozza a tumorellenes gyógyszerek hatékonyságát.Küldés B. .hu honlapon megismerheti korunk legpraktikusabb TITÁN-bevonatos konyhai edényeit. Rendelni a webáruházban lehet. Ár: 5 700 Ft.17 a bio kemoterápia? és B 15 a Pangámsav (a kettő együtt igazán hatásos!) Még mielőtt bárki havonta több százezer forintot költene kizárólag az intravénás terápiára. melyekben a szervezetre veszélytelen. Természetes körülmények között barnarizs. szívműködést elősegítő. hogy minden szükséges információ birtokában van! A barackban.kami-ker.EGÉSZSÉGES KÁVÉ . az őszibarack. teljes kiőrlésű lisztből készült kenyér. nyugtató-. méregtelenítő. vizelethajtó. Megakadályozza a trombózis kialakulását. Csökkenti a rák által okozott fájdalmat. egészséges módon. májkímélő. búzacsíra. a cseresznye. GANODERMÁS KÁVÉ . győződjön meg arról. vérnyomást beállító. Ezálltal elkerülve a táplálkozásból eredő daganatos betegségek kialakulását. A ganoderma vértisztító. amely hazánkban a rák típusok közül mintegy 3060% gyakorisággal fordul elő. a szilva és a sima héjú őszibarack teljes magvában fordul elő. a táplálkozási ajánlásokon túl oda kell figyelni az alkalmazható ételkészítési eljárásokra is! A www. sajtok. Az egészséges és zsiradékmentes módon történő táplálkozás A nyersanyag-válogatáson. bélműködést szabályozó. akár zsiradék nélkül készítheti el kedvenc ételeit. feloldja a trombint.GYÓGYKÁVÉ Hozzájárul a daganatos betegségek megelőzéséhez és blokkolja a tumorsejtek anyagcseréjét: Hozzájárul a tumornövekedés gátlásához és megakadályozza a rákos betegek tumorembólia miatti hirtelen halálát. szója lecitin. B 17 60 db kapszula 300 mg hatóanyag.

köhögéscsökkentő és köptető hatású. Megakadályozza a rákos betegek tumorembólia miatti hirtelen halálát. Shigeru Yuji klinikai kísérletei alapján a ganoderma a következő alapfunkcióinak köszönheti hatékonyságát. 8. Csökkenti az allergia elleni szerek mellékhatásait. Csökkenti a rák által okozott fájdalmat. 3. és stabilizálja a vörösvérsejtek membránjait. c. 6. 4. 1. http://kamiker. 2. Fokozza a szervezet természetes öngyógyító képességét. Megakadályozza a trombózis kialakulását. Optimalizálja a mellékvesekéreg működését. emelett hozzájárul a tumornövekedés gátlásához is. 7. mivel gátolja a hízósejtek hisztaminkibocsátását. Lassítja az időskori agyi funkció-csökkenést. . Hozzájárul a daganatos betegségek megelőzéséhez és blokkolja a tumorsejtek anyagcseréjét: a. visszaállítja a hasnyálmirigy működését. Mivel a ganoderma adenozint tartalmaz. feloldja a trombint. Csökkenti a vércukorszintet.html A ganoderma orvostudományi alapjai: Dr. csökkentheti a vérlemezkék felhalmozódását.aruhaz. 9. Megakadályozza az antigének által okozott allergia kialakulását. bomlasztja a trombinokat és megakadályozza a trombózist. Csökkenti a vérben található lipidek számát. Csökkenti a vérben a koleszterin és a szabad zsírok mennyiségét. fokozza a tumorellenes gyógyszerek hatékonyságát.info/kategoria/dxn-ganodermas_termekek. b. 10. valamint az immunrendszer hatékonyságát. 5.

az ülőfoglalkozásúak számára. sütéshez inkább használjunk libazsírt. hogy minden szükséges tápanyagot megkap a szervezetünk. vírus. Az ételek változatos ízesítésére sokféle fűszert használhatunk. tyúkzsírt. pont Minél változatosabban. Friss lúgos víz palackozva kereskedelmi forgalomban nem kapható! Léteznek már olyan készülékek. Ha az étel jellege úgy kívánja a főzéshez. pont Kevés sóval készítsük az ételeket. ahol a sav-lúg egyensúly fennáll. A sokszínű. különböző ételkészítési módok felhasználásával állítsuk össze étrendünket. mely mintegy 84 féle természetes ásványianyagot tartalmaz. mert az ekkor kialakult ízlés az egész életre kihat. ízleljünk meg más ételeket is. Az elsavasodott test és a rákos sejt savtermelése végül visszafordíthatatlan savtúlterheléssé adódik össze. élesztő. A magyar fejlesztésű készülékünk 2007-ben került bevezetésre. féreg vagy bármi más fennmaradni. így elvileg halhatatlan. a fóliában. Ez az állapot MORA orvosi műszerrel pontosan mérhető! Daganat nem jöhet létre olyan környezetben. Részesítsük előnyben a gőzölést. . Az egészséges táplálkozás szempontjai 1. lúgos vizet. Egy egészségesen működő szervezetben nem képes rákkeltő organizmus. Himalaja kristálysót használjunk.Savas és lúgos ételek letölthető és nyomtatható ha a linkre kattint! A rákos sejt olyan sejt. gombásodás. baktérium. Különösen kerüljük a sózást gyermekeknél. Ne ragaszkodjunk a megszokotthoz. pont Együnk kevésbé zsíros ételeket! Különösen fontos ez a keveset mozgók. tisztított. amely optimálisan alkalmazkodott a test túlsavasodásához. 3. lúgosítására. 2. utólag ne sózzunk: a mérsékelten sós ízt nagyon gyorsan meg lehet szokni. párolást. mely után Európa összes országából jelentős az érdeklődés. készítést a zsiradékban sütéssel szemben. ne legyenek előítéleteink. kipróbálás után mondjunk csak véleményt. A készülék egyedülállóan alkalmas a csapvíz tisztítására. és bőségesen jelen van az ÉLETERŐT adó oxigén. teflon helyett a titán-edényben vagy fedett cserépedényben. kacsazsírt. oxigénezésére és mágnesezésére! Bővebb információ itt. Megvásárolhatja fejlettebb szűrési rendszerrel dolgozó mélyszűrési technológiát. minél többféle élelmiszerből. melyekkel a saját otthonában a csapvízből állíthat elő szűrt. nem gyakran ismétlődő ételsorokat tartalmazó étrend önmagában komoly biztosítékot jelent arra.

és főzelékfélék. A kávéba. 8. ne tároljuk melegen órákig. Együnk nyugodtan. esetleg a tészta helyett. Kerülni .és zöldséglevet. pont Csak étkezések befejező fogásaként. Mérsékelt fogyasztásra javasolt: nem zsíros húsok és húskészítmények. zöldségfélét (salátának elkészítve. Igyunk inkább természetes gyümölcs. élelmiszernek a tilalmát sem . Ahol lehet. pont Az alkohol káros. zsiradékok. 10. joghurtot). süteményeket. a szeszes italok. Ne szoktassuk a gyermekeket az édes íz szeretetére. vagy teljeskiörlésű kenyér. erre télen is van mód). továbbá barna kenyér. pont Rendszeresen. mások fogyasztását csökkenteni. mintsem italokat. cukor helyett használjunk mézet. csak kerülendő mennyiségek! Bőséges fogyasztásra javasolt: elsősorban gyümölcsök. legfeljebb nagyon csekély mértékben cukrozzuk. hal. Legyen meg a napi megszokott étkezési "menetrendünk". 9. üdítő italok energiafelesleget jelentenek táplálkozási szempontból. burgonya. pont Naponta négyszer-ötször étkezzünk. sajtot. aludttejet. pont Asztalunkra mindig kerüljön rozs-. hetenként legfeljebb egyszer-kétszer együnk édességeket. A főtt ételeket elkészítésük után mielőbb tálaljuk. Nincsenek tiltott táplálékok. 5. nem kapkodva. Egyik étkezés se legyen túlságosan bőséges vagy nagyon kevés: minél egyenletesebben osszuk el a napi táplálékmennyiséget. száraz hüvelyesek. kefirt. tészta. pont A helyes táplálkozás nem jelenti egyetlen ételnek. pont Naponta fogyasszunk mintegy fél liter tejet vagy tejterméket (pl. teába . Köretként vagy a fogás alapjaként inkább a burgonyát és a párolt zöldségféléket válasszuk a rizs. lehetőleg mindig azonos időpontban együnk. naponta többször is együnk nyers gyümölcsöt. túrót. zöldséget. Ételeinket egyáltalán ne. ezért is kerülni kell ezeket. 6.minimális barnacukrot tegyünk. azonban célszerű egyeseket előnyben részesíteni. tojás. kényelmes körülményeket teremtve. szörpöket. 7. zsírszegény tej és tejtermékek. A tejtermékek közül a kisebb zsírtartalmúakat válasszuk. párolt főzeléknövényt. soha ne étkezések között.4. zöldség. főleg nem helyette.ha egyáltalán szükséges .

Egyszerű módszert jelent értékelésére a testtömeg mérése: a megfelelő táplálkozás mellett a kívánatos testtömeg alakul ki. 11. egyéb összetételi adatokra. cukros üdítők. pont A helyes táplálkozás fedezi a szervezet minden élettani folyamatának energia. 12. amelyek sok segítséget adnak az élelmiszerek kiválasztásában és az étrend összeállításában.és tápanyag-felhasználását. tejszín. Figyeljünk a csomagolt élelmiszereken feltüntetett energia. ezt a célt kell elérnünk. cukor.és tápanyagértékekre. pont A helyes táplálkozás kedvező hatásait hatékonyan egészíti ki a dohányzás teljes mellőzése. lekvár is). fagylalt. . cukrozott készítmények (befőtt. bor. só. tömény italok. sör. zsíros ételek. a rendszeres testmozgás.javasolt: édességek. zsíros húsok.