PROIECT DIDACTIC

Data: Gradinita : Grupa:

6.04.2011 Nr. 1 Targoviste Mare Step by Step

Educatoare : Furcoi Veronica Propunatoare: Popa (Udroiu) Laura Tema activităţii:"Flori de primăvară" Tipul de activitate:integrata Forme de realizare: in grupuri mici, frontal, individual Scop (obiectiv general): Verificarea şi sistematizarea cunoştinţelor dobândite de copii despre florile de primăvară. primarea sentimentelor faţă de florile de primăvară. Categorii de activitati: Stiinta: Observare – „Flori de primavara” Centre de activitate: Alfabetizre: ALA: Lectura educatoarei- „Legenda ghiocelului” Obiective operationale : O1- sa asculte cu atentie povestea; O2- sa povesteasca dupa imagini;

Stiinta: ADE:DS:Observare – „Flori de primavara” Obiective operationale : O3-sa denumeasca partile componente ale florii; O4-sa recunoasca florile de primavara;

Arta:ALA: „Lipim florile” Obiective operationale: O5-sa decupeze dupa contur florile; O6-sa lipeasca florile pe carton
• 1

sa povesteasca dupa imagini. O4-sa recunoasca florile de primavara. 3. 2005 2 . Pitesti. sabloane flori.conversaţia.Editura V&I Integral. 2. jocul de rol.• • Joc de rol:ALA: „De-a floraresele” Constructii: ALA: Ladite si ghivece pentru rasaduri si flori( lego) Obiective operationale: O7-sa alcatuiasca din piese de lego ghivece pentru flori. Material didactic: plansa cu florile de primavara. O5-sa decupeze dupa contur florile.creioane colorate. Metode şi procedee:observatia. carte de lectura.sa asculte cu atentie povestea. problematizarea. cartoane cu flori. Bucuresti .exercitiu. O2. O7-sa alcatuiasca din piese de lego ghivece pentru flori.flori naturale de primavara.lipici. O3-sa denumeasca partile componente ale florii. explicaţia. Editura Diana. Strategii didactice 1. fişe cu flori.M. Aplicarea noului curriculum. Material bibliografic: -Laurentiu Culea. Obiective operationale: O1.EC Programa activităţilor instructiv-educative în grădiniţa de copii. O6-sa lipeasca florile pe carton. 2008 .

Vor avea de colorat o plansa cu ghiocel.Copii vor primi jetoane cu partile componente ale florilor de primavara pe care vor trebui sa le ansambleze pentru a forma imaginea cu floarea respectiva. Copii sunt asezati in semicerc si vor participa la intalnirea de dimineata.Initiez o conversatie despre aparitia florilor de primavara. prin realizarea temei 3 .Apoi vor trebui sa recunoasca si sa denumeasca floarea respectiva. asculta cerintele educatoarei si sarcinile pentru fiecare dinte centre. Strategii didactice Evaluare Participarea activa la discutii Conversaţia 3. Centrul Stiinta: La acest centru pe baza planselor se vor prezenta copiilor florile de primavara. se aranjeaza materialul didactic in centre si se introduc copii in sala de clasa.Isi aleg semnul individual si il aseaza in compartimentul corenspunzator zonei in care vor sa lucreze Centrul Alfabetizare: La acest centru educatoare va citi dintro carte „Legenda ghiocelului”. Prezentarea optima a continutului Conversaţia Cunoasterea temei si a obiectivelor Explicatia Observatia Descrierea materialului pregatit si a sarcinilor de lucru 5. Obtinerea performantei Conversatia Exercitiu Individuala Conversatia Individuala si globala. Captare atentiei Continut stiintific Se aeriseste sala de grupa. ei vor trebui sa asculte si la sfarsit sa povesteasca ce au inteles. Moment organizatoric 2.Desfăşurarea activităţii Evenimentul didactic 1. Anunţarea temei si a obiectivelor 4. Se realizeaza in mod direct prin anuntarea temei: „Astazi vom afla mai multe despre florile de primavara” Prezentarea centrelor de activitate cu sarcinile specifice Copii intuiesc materialele de la fiecare centru.

6. Asigurarea retentiei 8.vor colora laleaua si narcisa.flori decupate si lipici.Se fac aprecieri individuale si colective. Centrul Constructii: Din piese de lego copii vor construii ghivece pentru flori. Se vor face aprecieri verbale asupra modului in care s-a desfasurat activitatea Explicatia Folosirea de replici potrivite rolului pe care il interpreteaza Observatia Explicatia Explicatia Exercitiu Evaluarea individuala Evaluarea si autoevaluarea activitatii desfasurate de copii Conversatia De grup 4 . Evaluarea performantei 7. Încheierea activităţii Centrul Arta: Copii vor primii cate o fisa . Vor primi o fisa de evaluare in care vor pune cate o bulina rosie sub florile care infloresc primavara.Vor trebui sa lipeasca florile pe fisa.copiii impreuna cu educatoarea trec pe la fiecare centru pentru a vedea ce au realizat atat ei cat si colegii lor. Dupa inchierea activitatilor la centre. Centrul Joc de Rol: Copii se vor juca de-a floraresele.vor incercui din mai multe flori ghiocelul.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful