Outokumpu vihkii happojen regenerointilaitoksen Ruotsissa

LEHDISTÖTIEDOTE 25.5.2011 klo 9.00

Viimeisintä teknologiaa edustava happojen regenerointilaitos vihitään tänään virallisesti käyttöön Outokummun Avestan tuotantolaitoksella Ruotsissa. Vihkimisen suorittaa Taalainmaan maaherra Maria Norrfalk. Uusien kierrätysprosessien ansiosta nitraattipäästöt Dalälven-jokeen vähenevät yhteen kolmannekseen aiemmista määristä.

"Noin 90 % Outokummun ruostumattomista erikoisteräksistä on tehty kierrätysteräksestä. Toimintamme ympäristönäkökulmat ovat erittäin tärkeitä sekä meille että sidosrymillemme", sanoo Jacob Sandberg, Outokummun Avestan tuotantolaitoksen johtaja.

Regenerointilaitoksessa hehkutus - ja peittauslinjoilla käytetty happo kierrätetään. Peittaus on tuotantoprosessin se osa, jossa tuotteelle muodostuu ruostumattomalle teräkselle ominainen kirkas pinta. Energiaa säästävä kierrätysprosessi perustuu suodatukseen. Yli 95 % hapoista voidaan nyt käyttää uudelleen tuotannossa. Tämä vähentää merkittävästi uusien happojen käyttöä. Laitos myös erottelee metallit, joita käytetään uudelleen raaka aineena terästehtaalla. Tämän johdosta kaatopaikalle vietävän jätteen määrä vähenee.

Hanke käynnistyi maaliskuussa 2009. Investoinnin kokonaisarvo oli noin 28 milj. euroa.

Lisätietoja:

Jacob Sandberg, johtaja - Outokumpu Avesta Works, puh. +46 226 810 01

Jonas Nordlöf, projektipäällikkö, puh. +46 226 819 72 Elisabeth Hansson, viestintäpäällikkö, puh. +46 226 826 51, matkapuh. +46 76 760 60 20

OUTOKUMPU OYJ

Outokumpu on yksi maailman johtavista ruostumattoman teräksen tuottajista, jonka visiona on olla alan kiistaton ykkönen. Useilla eri aloilla toimivat asiakkaamme ympäri maailmaa käyttävät ruostumatonta terästämme ja palvelujamme. Ruostumaton teräs on sataprosenttisesti kierrätettävä, erittäin luja ja pitkäikäinen materiaali, joka on kestävän tulevaisuuden tärkeimpiä rakennusaineita. Outokummun palveluksessa on noin 8 000 henkilöä yli 30 maassa. Pääkonttori sijaitsee Espoossa. Outokumpu on listattuna NASDAQ OMX Helsingissä. www.outokumpu.com

FIN Happojen regenerointi 25052011