KATA-KATA ALUAN

Assalamualaikum..

Bersyukur kita ke hadrat Allah kerana kita telah mencurahkan jasa dan bakti serta dapat melaksanakan tanggungjawab kepada anak-anak didik kita yang telah pun menduduki peperiksaan UPSR pada tahun ini. Tahun 2010, SK KAMPONG KEDA seramai 81 orang murid telah menduduki peperiksaan UPSR dan sasaran kami pada tahun ini adalah, 10 orang 5A . Kami warga pendidik dan juga jawatankuasa UPSR sekolah ini telah berganding bahu dan memerah keringat untuk melaksanakan pelbagai aktiviti terutama sekali ³PROGRAM KECEMERLANGAN UPSR 2010´ demi untuk kejayaan. Kerjasama semua pihak amatlah dihargai terutama PIBG dan badan-badan tertentu kerana telah membantu dan memberi sokongan kepada pihak sekolah. Akhir sekali pihak Jawatankuasa UPSR mengucapkan jutaan terima kasih kepada semua pihak yang telah, sedang dan telah membantu sama ada berupa wang ringgit, tenaga, buah fikiran, harta benda dan sebagainya demi untuk kebaikan bersama. Sokongan yang telah anda berikan telah dapat melicinkan lagi perjalanan pihak pengurusan kami. Sekian , wassalam.

³BERMUAFAKAT KE ARAH KECEMERLANGAN´ ³BERSAMA MENINGKATKAN KUALITI PENDIDIKAN´

JAWATANKUASA AKTIVITI SELEPAS UPSR 2010 PENGERUSI : PN ZAINDUN BINTI IBRAHIM NAIB PENGERUSI : PN HJH. DAHARAH BINTI ZAINOL SETIAUSAHA 1 : EN MOHD NAZRI BIN MASJUNI SETIAUSAHA 2 : PN SHAHIZA BINTI HASSAN SETIAUSAHA PEPERIKSAAN : EN MOHD RASHID BIN ADAM BENDAHARI : PN NORIHAN BINTI KAMARUDDIN AHLI JAWATANKUASA : EN MOHAMAD PAUZI BIN KAMSAH : EN ZAINON BIN AZIZ : PN NORDANI BINTI AYOUB : EN MOHD NASROM BIN ABD GHANI : PN SAFIZA BT ISMAIL : PN SITI ROKIAH BINTI AHMAD : PN HASRIAH BINTI MD DAUD : EN ABD AZIZ BIN ABD GHANI .

4. Memperbanyakkan dan mempelbagaikan aktiviti dalaman dan luaran. . 5. Merancang program dan aktiviti yang dapat memenuhi masa dan ruang calon UPSR 2010 selepas tamatnya peperiksaan UPSR 2010. Mengkaji dan menganalisa keputusan ujian/peperiksaan calon 2010 berdasarkan statistik yang diberi. Menyediakan analisa/laporan untuk tindakan pihak sekolah. 2. Mengadakan projek kemahiran hidup sebagai kelas pra sekolah menengah.BIDANG TUGAS JAWATANKUASA 1. Mengadakan perjumpaan dengan waris/penjaga untuk berbincang perkara yang boleh dilakukan untuk persediaan calon ke sekolah menengah. 7. 3. 6. Mencari sumber kewangan bagi pembiayaan sesuatu program.

OBJEKTIF Untuk memastikan murid masih lagi mendapat ilmu yang berterusan walaupun kebanyakkan sukatan dan rancangan pelajaran telah habis dilaksanakan. Menjalankan aktiviti mengikut minggu yang telah ditetapkan. Mengadakan program-program bimbingan dan kaunseling. setiakawan dan kerjasama antara rakan sebaya. Murid juga terlibat dengan aktiviti peperiksaan akhir tahun 3. STRATEGI PERLAKSANAAN AKTIVITI 1. RASIONAL Dapat membahagikan murid kepada beberapa kumpulan tertentu mengikut tahap kecergasan dan kecerdasan. 3. . 2. MATLAMAT Untuk mengisi masa lapang murid disamping menarik minat murid untuk ke sekolah dan membina semangat jati diri. 2.PROGRAM AKTIVITI SELEPAS UPSR 1.

Perlawanan Scrabble 4. Perlawanan Dam Haji . Bermain Futsal 2. Perlawanan Catur 2. Bermain Bola Baling OKTOBER MINGGU KEDUA 3 OKTOBER 2010 SEHINGGA 7 OKTOBER 2010 AKTIVITI DI DALAM BILIK DARJAH 1.AKTIVITI YANG TELAH DIRANCANG SEPTEMBER MINGGU PERTAMA 26 SEPTEMBER 2010 SEHINGGA 30 SEPTEMBER 2010 AKTIVITI LUAR BILIK DARJAH 1. Bermain Bola Sepak 5 Sebelah 3. Bermain Bola Jaring 4. Perlawanan Carrom 3.

Peperiksaan Akhir Tahun 2010 . Ujian Lisan PLBS Daan SBOA OKTOBER MINGGU KEEMPAT 17 OKTOBER 2010 SEHINGGA 21 OKTOBER 2010 AKTIVITI DI DALAM BILIK DARJAH 1. Ulangkaji pelajaran untuk menduduki peperiksaan akhir tahun 2010 2.OKTOBER MINGGU KETIGA 10 OKTOBER 2010 SEHINGGA 14 OKTOBER 2010 AKTIVITI DI DALAM BILIK DARJAH 1.

Latihan persembahan untuk hari ucapan dan penyampaian hadiah 2. Projek Kerja Kayu ( Kemahiran Hidup) 2. Taklimat Lawatan 4.NOVEMBER MINGGU KELIMA 24 OKTOBER 2010 SEHINGGA 28 OKTOBER 2010 AKTIVITI DI DALAM BILIK DARJAH 1. Hari Ucapan Dan Penyampaian Hadiah Kali ke 9 (4/11/2010) . Persediaan Akhir sebelum Lawatan NOVEMBER MINGGU KEENAM 31 OKTOBER 2010 SEHINGGA 4 NOVEMBER 2010 AKTIVITI DI DALAM DAN LUAR BILIK DARJAH 1. Lawatan Sambil Belajar ke Melaka dan Kuala Lumpur 3.

Tamat Darjah Enam . Membersihkan Kelas 3. Gotong Royong Kawasan Sekolah 2. Pemulangan Buku Teks 2. Terima Keputusan UPSR 4. Budaya Tutup Sekolah 5.NOVEMBER MINGGU KETUJUH 7 NOVEMBER 2010 SEHINGGA 11 NOVEMBER 2010 AKTIVITI DI DALAM DAN LUAR BILIK DARJAH 1. Ceramah Kesihatan NOVEMBER MINGGU KELAPAN 14 NOVEMBER 2010 SEHINGGA 18 NOVEMBER 2010 AKTIVITI DI DALAM DAN LUAR BILIK DARJAH 1. Tayangan Video Berilmiah 3.

Apa yang kita mahukan daripada program ini hanyalah kejayaan anak-anak didik kita dalam UPSR 2010. marilah kita sama-sama mendoakan agar program ini akan berjalan dengan lancar dan bermanfaat kepada anak-anak didik kita di SK.HARAPAN Diharap ³Program Aktiviti UPSR 2010´ ini dapat dilaksana dengan jayanya.w. Pencapaian yang terbaik dalam kualiti dan kuantiti akan cuba direalisasikan melalui program ini dan kerjasama semua pihak perlu menjadi satu ikatan yang padu untuk menjayakannya. Pn Hjh Daharah Binti Zainol Penolong Kanan Kurikulum SK Kampong KEDA .t. Semoga segala usaha yang kita lakukan dengan penuh keikhlasan akan diberkati oleh Allah s. Kampong KEDA. Disediakan oleh: Disahkan oleh: «««««««««««« Mohd Nazri Bin Masjuni Setiausaha UPSR SK Kampong KEDA ««««««««««««. semoga membuahkan hasil yang diharapkan. Insyaallah. Akhir kata.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful