SCOALA NATIONALA DE STUDII POLITICE SI ADMINISTRATIVE

Facultatea de Comunicare si Relatii Publice

PUBLICITATE SI RECLAMA “CAMPANIE DE PUBLICITATE PENTRU ORANGE ROMANIA”

STUDENT : Iordan Valentina-Mihaela ANUL II, GRUPA 1

Analiza strategiei de comunicare publicitara derulata in prezent
• •

Produsul oferit: Servicii de comunicatii mobile, Internet si Televiziune. Publicul tinta: Serviciile oferite se adreseaza tuturor categoriilor de clienti, sunt specializate pe segmente de clienti astfel incat sa fie eficiente si raspunda prompt cerintelor acestora. Organizatia: Orange este brandul sub care France Telecom furnizeazã servicii de comunicatii mobile, Internet si televiziune. Grupul France Telecom este unul dintre liderii mondiali în servicii de telecomunicatii, cu peste 163 de milioane de clienti pe cinci continente. Piata-Concurenta: Piata pe care evolueaza Orange este piata telefoniei mobile, a internetului si a televiziunii prin cablu. Concurenta este reprezentata de: Vodafone, Cosmote, Zapp, UPC, Romtelecom si alti operatori din cadrul acestei piete.

Politica de marketing (de produs, pret, distributie) se desfasoara conform anumitor principii si norme structurate in « Normele de etica » versus “Sa facem lucrurile asa cum trebuie”. De asemenea alte constrangeri de ordinul traditiei, bugetului, etc... sunt cuprinse in aceste norme. “La Orange ne-am propus sã respectãm valorile mãrcii.

Adicã, sã fim cinstiti, simpli, dinamici, prietenosi si surprinzatori în tot ceea ce facem.

Îngãduind practici care ne-ar distruge integritatea si reputatia ne punem noi însine în pericol, dar si mediul în care lucrãm. De asemenea, îngãduind toate acestea,

Ascultãm puncte de vedere din interiorul companiei sau din afarã . Comunicãm deschis. Ca sã fim Orange. ascultãm si pãstrãm echilibrul La Orange. Acesta mentioneazã si sistemele existente pentru a ajuta angajatii care se confruntã cu astfel de cazuri. În aceste cazuri este util un ghid care stabileste standardele de eticã profesionalã. toate opiniile conteazã.subminãm marca Orange. Uneori angajatii Orange sunt pusi în situatii speciale în care alegerea etica nu este tocmai clarã. integritate Suntem corecti si onesti în tot ce facem . Suntem credinciosi principiilor noastre sociale. Ne spunem punctul de vedere în fata autoritãtilor statului si ne sustinem pozitia în toate aspectele care influenteazã activitatea noastrã sau a celor cu care colaborãm. Verificãm întotdeauna dacã am reusit sã le respectãm recurgând la analize independente. e fundamental sã respingem aceste practici. respectând confidentialitatea comercialã si personalã a informatiilor. Ghidul de etica Orange contine câteva astfel de exemple pentru a ajuta angajatii pusi în situatia unor alegeri dificile. Regulile acestui ghid sunt aceleasi pentru toti angajatii grupului Orange.oricât de diferite ar fi .” Principiile Orange : comunicare În tot ce facem.si dãm rãspunsuri în fiecare problemã. auditate. etice si de protectie a mediului.

Creãm un mediu în care fiecare dintre noi poate beneficia de consiliere în probleme etice sau în situatii conflictuale. valoare si servicii excelente pentru toti clientii nostri La Orange. Oferim conditii de angajare corecte. Nu acceptãm coruptia. . bazate pe competentã.relatii în care toate pãrtile au de câ stigat. clienti Oferim calitate. Îi încurajãm pe angajatii nostri sã se dezvolte continuu. angajati Orange asigurã angajatilor sãi un mediu de lucru sigur si sãnãtos Ca angajat sau colaborator. siguranta si mediul. clientul este întotdeauna pe primul loc. Creãm un mediu de lucru în care sunt cultivate respectul reciproc. beneficiezi de corectitudine si sigurantã. Încurajãm aplicarea principiilor noastre în toate relatiile de afaceri pe care le stabilim. Ne tinem departe de politicã si nu sustinem financiar nici un partid politic. inclusiv informatia legatã de modul în care produsele noastre influenteazã sãnãtatea. Îi oferim calitate si valoare. corectitudine si deschidere .Construim relatii de afaceri bazate pe încredere. Asigurãm confidentialitatea datelor personale ale angajatilor nostri. implicarea si încrederea. atât pe plan profesional cât si personal. Îi dãm posibilitatea sã aleagã având la dispozitie toatã informatia de care are nevoie. Luãm toate mãsurile pentru a elimina conflictele de interese si practicile frauduloase.

standardele de sigurantã . Serviciile noastre sunt tot atâtea rãspunsuri la nevoile comunitãtii. Ne strãduim ca echipamentele noastre tehnice sã îndeplineascã si chiar sã depãseascã . explicãm cu claritate care sunt asteptãrile noastre.La Orange. Sãnãtatea si protectia mediului înconjurãtor fac parte din preocupãrile noastre cele mai importante. care se adapteazã la specificul local al fiecãrei comunitãti în parte. Pentru fiecare proiect. Oamenii nostri fac parte din comunitate. deciziile de marketing sunt bazate pe practici responsabile. Suntem clari în contractele cu furnizorii si respectãm termenele de platã convenite. Pãstrãm confidentialitatea informatiilor oferite de furnizorii nostri. Orange pãstreazã confidentialitatea informatiilor legate de clienti.acolo unde este posibil . Lucrãm cu parteneri locali sau internationali care ne permit sã oferim permanent clientilor nostri servicii de calitate la preturi competitive. respectând legislatia în vigoare. comunitatea Sprijinim comunitatea si comunicãm în permanentã cu ea Orange este o marcã globalã. furnizorii Relatiile cu furnizorii nostri se bazeazã pe onestitate si transparentã Ne alegem furnizori care împãrtãsesc principiile noastre si construim cu ei o relatie deschisã si onestã. respectând legislatia în vigoare. Prin tot ceea ce facem încercãm sã contribuim la bunãstarea comunitãtii.

nationale sau internationale. Facem din compania noastrã o investitie atractivã prin rezultatele si perspectivele pe care le oferã.national sau local.” . care sã ofere profit actionarilor si beneficii angajatilor si tãrilor în care avem operatiuni. Sprijinim programele care folosesc tehnologia. Ne straduim sã depãsim standardele impuse de statutul nostru si de reglementãri si atingem performante în activitatea noastrã. mediul înconjurator Controlãm impactul activitãtii noastre asupra mediului Credem în viitor si întelegem cã viziunea Orange poate prinde viatã numai dacã avem grijã de mediul înconjurãtor. resursele si capabilitãtile noastre si ajutãm astfel oamenii sã ia parte la viata societãtii. Încercãm mereu sã întelegem. sã controlãm si sã reducem la minim impactul pe care activitatea noastrã l-ar putea avea asupra mediului la nivel global. rezultate Ne atingem obiectivele financiare si planificãm în mod responsabil succesul nostru pe termen lung Existenta companiei depinde de capacitatea noastrã de a ne atinge obiectivele financiare si de a construi succesul pe termen lung. Cream o companie durabilã. Suntem la curent cu ultimele descoperiri stiintifice legate de influenta telefoniei mobile asupra sãnãtãtii si investim în permanentã în cercetare. prin spirit de responsabilitate si deschidere fatã de investitori.

Mesajul campaniei vine odata cu traducerea acestui slogan “Viitorul suna bine”care inspira in primul rand optimism.Aceste principii reflectã modul în care sunt construite relatiile cu partenerii si cu angajatii sai. pliante promotionele impartite trecatorilor pe strada). reclame de exterior (banere afisate in toate zonele oraselor . Pe baza acestor principii Orange isi creeaza si strategia de promovare care asocieaza brandul cu sloganul bine cunoscut The future's bright. reviste. . o polita de asigurare ca odata cu trecerea timpului totul va fi din ce in ce mai bine. Un alt canal de trasmitere al mesajului publicitar il reprezinta campaniile outbound desfasurate de Orange la lansarea unei anumite oferte. internetul. cinematograful (in fiecare miercuri Orange ofera 2 bilete la film la pretul unuia singur. prin intermediul caruia li se prezinta pe scurt coordonatele noii oferte. the future's Orange. principiilor si a activitatii pe care Orange le desfasoara. radioul. siguranta si totodata o promisiune a companiei fata de clienti sai. ecrane digitale din intersectii. saptamanale. respectivele filme sunt incadrate de spoturi Orange. cu comunitatea în care isi desfasoara activitatea si reprezintã propriul angajament de a reduce impactul activitãtii sale asupra mediului înconjurãtor. afise in mijloacele de transport in comun. Canalele media utilizate pentru transmiterea acestui mesaj sunt : presa scrisa (cotidiane. Campaniile outbound presupun trasmiterea de mesaje promotionale abonatilor sai prin serviciul de sms. practic acest slogan este definitia perfecta a normelor. in principal in zone intens circulate. televiziunea (spoturi publictare transmise pe toate posturile tv).

In ceea ce priveste responsabilitatea. sã respecte mediul înconjurãtor. Programul Orange de Responsabilitate Corporativã se bazeazã pe opt principii care reflectã valorile brandului Orange . Orange doreste sa aiba un impact pozitiv semnificativ în dezvoltarea comunitãtii si de aceea Orange a luat în serios aceastã responsabilitate. inovatie. . partenerii si actionarii sai. onestitate . Orange sustine cã dezvoltarea companiei trebuie sã se realizeze într-o manierã responsabilã. dinamism. comunitatea în care isi desfãsoara activitatea. sã fie bazatã pe o strategie pentru o dezvoltare durabilã.simplitate.si care reprezintã ceea ce considerã a fi responsabilitãtile sale. angajatii. deschidere. Grupul Orange are o strategie globalã în ceea ce priveste responsabilitatea corporativã prin care doreste sã asigure un management responsabil al activitãtii în toate pietele unde este prezentã.

EVALUAREA OBIECTIVELOR ORANGE ROMANIA .

.

sã provoace o schimbare de atitudine. Orange doreste sa ofere experienta si timpul sau. sã promoveze dinamismul si inovatia. Prin proiectele de responsabilitate corporativã Orange isi doreste sã aiba un rol activ in viata comunitãtii. iar pentru a atinge acest obiectiv trebuie sã se implice mai mult decât doar cu resurse financiare.Orange România sustine initiative si proiecte care se bazeazã pe comunicare. Se doreste sa se aduca valoare comunitãtilor în care isi desfãsura activitatea. .

Construirea unui brief de client Date de evidenta a proiectului publicitar : Client : Tinerii intre 14 si 24 ani Produs : Oferta Orange Young .

220.Spotul video: http://www.Estimarile facute de Orange sustin ca se asteapta ca aceasta campanie sa aduca in retea aproximativ 5000 de clienti noi si pastrarea a cel putin 1000 de clienti deja existenti . Beneficiile acestei oferte sunt optiuni cu minute in retea la tarife mult mai mici decat in mod normal plus o optiune noua (Hot spot) adresata elevilor si studentilor. Aceasta optiune vine in completarea programului student. urmareste cum am spus si mai sus atragerea unor clienti noi si pastrarea acestora in retea.html In momentul de fata. si toate la un loc in intampinarea tinerilor. sunt tinerii. ofera exact ce-si doresc tinerii de la o optiune: minute pentru convorbirile cu prietenii si tarife mici. Publicul tinta il reprezinta tineri elevi si studenti cu varste cuprinse intre 14 si 24 de ani. cu aceeasi denumire “young”. toti operatori de telefonie mobila incearca sa-si mareasca numarul de clienti prin oferte cat mai tentante. de catre fiecare operator. iar cel mai dorit segment de clienti. . Optiunea poate fi activata atat de catre utilizatorii prepay cat si de catre abonati. In acest context a stat la baza conceperea si lansarea unei oferte destinate in exclusivitate tinerilor. piata telefoniei mobile din Romania este aproape saturata. ce ofera “supertariful” de 1 cent/ minut pentru convorbirile efectuate in grupul de studenti . a optiunii majorat si orange click. in conditiile acestea.ro/Orange_Young-49868.in incinta universitatilor si liceelor. Orange in momentul de fata este lider pe piata telefoniei mobile din Romania cu peste zece milioane de utilizatori iar pentru a ramane lider trebuie sa-si pastreze actuali clienti si sa incerce sa atraga unii noi. Campania de publicitate derulata pentru promovarea optiunii Orange Young.

Schimbarea imaginii si a perceptiei asupra unui produs ( relansarea cartelei prepay prin oferirea optiunilor specifice abonamentelor la preturi mult mai mici accesibile utilizatorilor cartelelor prepay) Fidelizarea consumatorilor fata de Orange (oferirea minutelor suplimentare la fiecare an petrecut in reteaua Orange) .”) Determinarea consumatorului sa prefere serviciile oferite de Orange in defavoarea altora similare ( “Orange ii ofera 180 minute + posibilitateade a-ti defini 3 numere favorite cu care poti vorbi nelimitat la orice ora”). Definirea obiectivelor de comunicare publicitara Obiectivele campaniei publicitare desfasurate de Orange Romania sunt: Cresterea notorietatii serviciilor oferite (telefonie mobila.. televiziune) Determinarea imediata a actiunii de cumparare (“alegeti acum aceasta optiune apeland gratuit la . internet .Perioada desfasurarii campaniei de publicitate pentru aceasta optiune este previzionata sa dureze 30 de zile.

M E D I A 1. • Crearea unei imagini favorabile a companiei fata de client si a unei atitudini favorabile a clientului vis a vis de companie.Marirea in timp scurt a volumului vanzarilor prin reduceri de preturi la achizitionarea de telefoane mobile si lansarea pachetelor de abonamente si optiunii la preturi promotionale indeosebi in perioada Sarbatorilor de Iarna dar si pe tot parcursul anului prin lansarea de oferte specifice anumitor perioade de timp. Televiziunea • P L A N Post tv: PRO TV Durata spot : 35 secunde Numar de spoturi pe zi difuzate : 30 Perioada difuzarii : 30 de zile Timp total de difuzare/zi: 1050 sec Timp total de difuzare pe toata perioada(30 zile): 31500 sec • Post tv: ANTENA 1 Durata spot : 35 secunde Numar de spoturi pe zi difuzate : 30 .

Perioada difuzarii : 30 de zile Timp total de difuzare/zi: 1050 sec Timp total de difuzare pe toata perioada(30 zile): 31500 sec • Post tv: MTV Durata spot : 35 secunde Numar de spoturi pe zi difuzate : 10 Perioada difuzarii : 30 de zile Timp total de difuzare/zi: 350 sec Timp total de difuzare pe toata perioada(30 zile): 10500 sec 2.Radioul: • Post radio : RADIO 21 Durata spot : 35 secunde Numar de spoturi pe zi difuzate : 30 Perioada difuzarii : 30 de zile Timp total de difuzare/zi: 1050 sec Timp total de difuzare pe toata perioada(30 zile): 31500 sec Post radio : KISS FM Durata spot : 35 secunde Numar de spoturi pe zi difuzate : 30 Perioada difuzarii : 30 de zile Timp total de difuzare/zi: 1050 sec Timp total de difuzare pe toata perioada(30 zile): 31500 sec • • Post radio : EUROPA FM Durata spot : 35 secunde Numar de spoturi pe zi difuzate : 30 Perioada difuzarii : 30 de zile Timp total de difuzare/zi: 1050 sec .

5 Tip afis: Color Pozitionare : interior Numar de aparitii : 8 aparitii ( 4 vinerea) • Nume cotidian : LIBERATATEA Dimensiune afis : ½ pagina. 95 x 128. 16 x 46.5 Tip afis: Color Pozitionare : interior Numar de aparitii :4 aparitii (4 vinerea) 4. 16 x 46. Materiale promotionale • • Pixuri imprimate cu sigla Orange -1000 buc Sepci imprimate cu sigla Orange -1000 buc . inaltime 215 Tip afis: Color Pozitionare : in interior Numar de aparitii : 8 aparitii (4 aparitii lunea + 4 vinerea) • Nume cotidian : EVENIMENTUL ZILEI Dimensiune afis : ½ pagina.Timp total de difuzare pe toata perioada(30 zile): 31500 sec 3. latime 285 mm.Presa scrisa • Nume cotidian : JURNALUL NATIONAL Dimensiune afis : ½ pagina.5 Tip afis: Color Pozitionare : interior Numar de aparitii : 8 aparitii (18 aparitii/ de luni pana joi) • Nume revista : SAPTE SERI Dimensiune afis : ½ pagina.

B U G E T 1.00-08.00 660 EUR L-V 1400 EUR .Radioul Tarife/spot • Radio 21 S-D Interval de difuzare : 2 spoturi 07.

00 4 spoturi 20.00-19.00 3 spoturi 18.00 2 spoturi 21.00 4 spoturi 10.00-12.00-10.00-17.00-09. latime 285 mm.00 3 spoturi 16.00-11.00-21.Presa scrisa • Nume cotidian : JURNALUL NATIONAL Dimensiune afis : ½ pagina. inaltime 215 Tip afis: Color Pozitionare : in interior Numar de aparitii : 8 aparitii (4 aparitii lunea + 4 vinerea) Total buget : 70000 EURO .00 1400 1280EUR 1280EUR EUR EUR EUR EUR 510 EUR 440 EUR 440 EUR 290 EUR 910 800 800 400 400 EUR 290 EUR Total buget : 5 400 000 EUR (30 zile) • Kiss fm Total buget : 1 500 000 EUR (30 zile) • Europa Fm Total buget: 6 000 000 EUR (30 zile) TOTAL BUGET RADIO: 12 900 000 EUR 2.00-22.00 4 spoturi 09.00 5 spoturi 11.EUR 660EUR 600EUR 600EUR 3 spoturi 08.

5 Tip afis: Color Pozitionare : interior Numar de aparitii : 8 aparitii (18 aparitii/ de luni pana joi) Total buget : 85 000 EUR • Nume revista : SAPTE SERI Dimensiune afis : ½ pagina.Televiziunea • PRO TV Total buget (30 zile) : 4 500 000 EUR • ANTENA 1 Total buget (30 zile) : 4 000 000 EUR • MTV Total buget (30 zile) : 2 500 000 EUR TOTAL BUGET TELEVIZIUNE : 11 000 000 EUR .• Nume cotidian : EVENIMENTUL ZILEI Dimensiune afis : ½ pagina.5 Tip afis: Color Pozitionare : interior Numar deapartiti :4aparitii (4 vinerea) Total buget : 18 000 EUR TOTAL BUGET PRESA : 187 000 EUR 3. 95 x 128. 16 x 46. 16 x 46.5 Tip afis: Color Pozitionare : interior Numar de aparitii : 8 aparitii ( 4 vinerea) Total buget : 14000 euro • Nume cotidian : LIBERATATEA Dimensiune afis : ½ pagina.

php .ratecard. Materiale promotinale • Pixuri 1000 EUR • Sepci 2000 EUR TOTAL BUGET MATERIALE PROMOTIONALE : 3 000 EUR TOTAL BUGET MEDIA : 27 087 000 EURO Nota : Bugetul este estimativ.4. s-au luat ca reper tarifele care apar pe www.ro/index.imprimareobiecte.ro si http://www.

com/watch?v=85F0gj0RN8s http://www.youtube.youtube.youtube.com/watch?v=btUG2EjscI0 http://www.com/watch?v=58d5rIObKgM http://www.com/watch?v=pzuuavOCo10 http://www.com/watch?v=nLS9BcRlTPQ .com/watch?v=7WVLd0zQyc4 http://www.youtube.youtube.ANEXA 1 Linkurile de mai jos contin o selectie a spoturilor ORANGE http://www.youtube.

com .ro www.ro/index.orange.php www.imprimareobiecte.ro http://www.ratecard.youtube.BIBLIOGRAFIE www.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful