1

© 2011 Vidyamandir Classes Pvt. Ltd. www. vi dyamandir. com
MATHEMATICS Date:
Topic: Differentiation
Daily Practice Problems No-2
(IIT JEE 2012 - VCC)
Problems based on continuity
1. If ( )
/ y x
a bx e x ÷ = , then ( )
2
3
' x y xy y ´´ ÷ ÷ =
(A) 1 (B) 0 (C) 2 (D) None
2. If
( )
x
x
y x = , find
dy
dx
(A)
( ) ( ) . 1 2ln
x
x
x x x ÷ (B) ( )( ) 1 2ln
x
x x ÷ (C) ( )
3
1 ln
x
x
x x ÷ (D) none
3. If cos sin ; cos sin ,
n n
x ecθ θ y ec θ θ = ÷ = ÷ then
2
2 2 2
( 4)
dy
x n y
dx
( )
·
÷ ÷ =
·
·
( )
(A)
2
y (B)
2
2y (C)
2
3y (D)
2
4y
4. If ( ) cos . cos 2 . cos 4 . cos8 .cos16 f x x x x x x = then
'
4
π
f
( )
·

·

·
( )
is
(A)
2 
(B)
1
2 
(C) 1 (D) none of these
5. If
2
cos y x x = , then
8
8
d y
dx
at x = 0 is
(A) 72 (B) 56 (C)
7
5
(D) – 56
6. Let ( ) f x is a polynomial function of the second degree. If (1) ( 1) f f = ÷ and
1 2 3
, , a a a are in AP then
1 2 3
'( ), '( ) '( ) f a f a f a are in
(A) AP (B) GP (C) HP (D) none of these
7. If
1
5 ( ) 3 2 f x f x
x
( )
·
÷ = ÷
·

·
( )
and ( ) y xf x = then
1 x
dy
dx
=
( )
·

·
·
( )
is equal to
(A) 14 (B)
7
8
(C) 1 (D) none of these
8. cos , sin x t t y t t = = ÷ then
2
2
d x
dy
at
2
π
t =
is equal to
(A)
4
2
π ÷
(B)
4
2
π ÷
÷ (C) –2 (D) none of these
9. If
1/ 2
{ (1 )},
n
y x x = ÷ ÷ then
2
2 1
(1 ) x y xy ÷ ÷ is equal to
(A)
2
n y (B)
2
ny (C)
2 2
n y (D) none of these
10. If
3
2 2
2 2
,
d x dy d y
k
dx dy dx
( )
·
÷ =
·
·
( )
then k is equal to
(A) 0 (B) 1 (C) 2 (D) none of these
2
© 2011 Vidyamandir Classes Pvt. Ltd. www. vi dyamandir. com
MATHEMATICS Date:
Topic: Differentiation
Daily Practice Problems No-2
(IIT JEE 2012 - VCC)
ANSWER KEY
1. (D) 2. (C) 3. (D) 4. (A)
5. (B) 6. (A) 7. (B) 8. (B)
9. (A) 10. (A)

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful