LAPORAN LATIHAN DALAM PERKHIDMATAN BIL 2(c) Tarikh : 20 Mei 2008 (Selasa) Masa : 2.45 – 5.

15 petang Tajuk : Ujian Personaliti 16PF Laporan : Program ini telah dihadiri oleh guru-guru SM Sains Seri Puteri. Ujian personaliti 16PF dikendalikan oleh kaunselor iaitu Cik Hasreena bt Abdul Rahman. Guru-guru diminta menjawab soalan ujian personaliti 16PF. Moderator memberi taklimat cara mengira jawapan ujian dan skor jawapan. Skor jawapan bagi setiap soalan dihuraikan kepada guru-guru. Guru-guru perlu mengira skor dan setiap skor yang diperolehi menggambarkan personaliti individu terbabit. Guru-guru dapat mengenal pasti faktor personaliti yang utama dan khusus dalam diri mereka. Oleh itu guru-guru dapat memperbaiki dan muhasabah diri ke arah yang lebih positif sama ada dalam kehidupan peribadi atau pekerjaan.

Borang permohonan yang telah diisi perlu dicetak sebanyak 2 salinan dan sebarang dokumen sokongan perlu disertakan seperti laporan kesihatan. Guru-guru perlu menghantar salinan yang telah dicetak kepada pengetua untuk disahkan.00 pagi Tajuk : Sekolah Cemerlang Laporan : Program ini telah dihadiri oleh guru-guru SM Sains Seri Puteri. guru-guru hanya perlu mengklik butang rayuan pada Eg-Tukar.LAPORAN LATIHAN DALAM PERKHIDMATAN BIL 3 Tarikh : 21 Jun 2008 (Sabtu) Masa : 8. Ceramah ini telah disampaikan oleh mantan Ketua Pengarah Pendidikan Dato’ Haji Abdul Raof b Hussin. surat penceraian dan lain-lain. Penceramah memulakan program dengan memaparkan sistem Eg-Tukar yang akan digunakan oleh guru-guru untuk memohon pertukaran sekolah secara talian terus.00 – 10. Guru-guru perlu melengkapkan atau mengemas kini data EMIS sebelum mengisi EgTukar. Sistem ini amat efisien dan cekap serta memudahkan proses permohonan pertukaran guru-guru. Proses untuk mengisi borang pertukaran talian terus perlu diisi dalam tempoh yang telah ditetapkan. . Sekiranya permohonan pertukaran gagal. Ini kerana sebarang kesilapan maklumat peribadi guru dalam EMIS akan memberi kesan terhadap pemprosesan borang pertukaran yang telah diisi oleh guruguru.

.LAPORAN LATIHAN DALAM PERKHIDMATAN BIL 3 Tarikh : 21 Jun 2008 (Sabtu) Masa : 10. Penceramah memulakan program dengan memaparkan sistem Eg-Tukar yang akan digunakan oleh guru-guru untuk memohon pertukaran sekolah secara talian terus. Guru-guru perlu melengkapkan atau mengemas kini data EMIS sebelum mengisi EgTukar.30–12.00 petang Tajuk : Laporan : Program ini telah dihadiri oleh guru-guru SM Sains Seri Puteri. Proses untuk mengisi borang pertukaran talian terus perlu diisi dalam tempoh yang telah ditetapkan. surat penceraian dan lain-lain. Guru-guru perlu menghantar salinan yang telah dicetak kepada pengetua untuk disahkan. Sistem ini amat efisien dan cekap serta memudahkan proses permohonan pertukaran guru-guru. Sekiranya permohonan pertukaran gagal.00-4. Borang permohonan yang telah diisi perlu dicetak sebanyak 2 salinan dan sebarang dokumen sokongan perlu disertakan seperti laporan kesihatan.30 tengah hari dan 2. Ceramah ini telah disampaikan oleh Tn Hj Fauzy b Halim daripada konsultan Masterplan. Ini kerana sebarang kesilapan maklumat peribadi guru dalam EMIS akan memberi kesan terhadap pemprosesan borang pertukaran yang telah diisi oleh guruguru. guru-guru hanya perlu mengklik butang rayuan pada Eg-Tukar.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful