Leacuri populare 1. ABCESUL 2. afte 3. Alergie 4. Amigdalita, Cai Respiratori, Raceli, Tuse 5. Anemia 6. Anxietate 7. Apetitul 8.

Arsuri intestinale 9. Arsuri s.a. rani 10.Arterita 11.Astenie 12.Astmul 13.Ateroscleroza 14.Boli de piele: ciuperca 15.Caderea parului, cresterea parului la copii 16.Calcaie, Talpa piciorului, Monturi 17.Cancer 18.Colesterol 19.Colici abdominali 20.Comprese 21.Constipatie

22.Degeraturi 23.Dezinterie - diaree - fermentatie intestinala 24.Diabet ABCESUL În general, bolnavii cu predispoziţii la abcese trebuie să beneficieze de o alimentaţie alcalină şi să se obişnuiască să mănânce drojdie de bere. Înmuierea şi golirea abcesului se pot face prin comprese calde şi umede cu frunză de varză tăiată, rondele de ceapă, mălai, brânză de vaci sau argilă, sau cataplasme cu rădăcină de nalbă-mare, macerată, cu infuzie de arnică sau muşeţel. Sunt indicate uleiurile esenţiale de lavandă şi de muşeţel, tamponate la locul infecţiei. Dacă puroiul s-a evacuat, folosiţi alifia de gălbenele care ajută la cicatrizare. Abcesele feţei pot fi periculoase, întrucât infecţia se poate propaga spre sinusurile venoase ale craniului. Ardeiul iute Această plantă este cunoscută pentru vindecarea infecţiilor apărute la nivelul gingiilor, eliminând durerile şi abcesele. Puneţi pe periuţa de dinţi puţină pudră de ardei iute şi spălaţi-vă aşa cum procedaţi de obicei. Această operaţie este benefică pentru gingii, iar dacă faceţi gargară cu o soluţie de ardei iute, aceasta este foarte benefică în cazul durerilor de gât. O foarte veche metodă de a provoca spargerea pungii de puroi este să aplicăm pe zona respectivă, o data la 3 ore, o compresă îmbibată într-o pastă obţinută din amestecul unui ou proaspăt, fiert cu 3 linguriţe de faină.

Alte creme se pot obţine din mixarea câtorva morcovi fierţi cu 2-3 rădăcini zdrobite de napi sau praz. Pentru omogenizare se adaugă un pic de ulei de măsline. Sucul de ceapă aplicat extern, cu ajutorul unei comprese, grăbeşte provocarea abcesului. Abcesele dentare Un abces reprezintă o acumulare de puroi, deseori apărând într-o carie dentară şi ducând la durere la înghiţit. Unul foarte des întâlnit, folosit şi pentru tratarea furuncului, este utilizarea de cataplasme fierbinţi făcute din lapte şi pâine pentru a face abcesul să se coacă. Alternativ, se poate bate un ou proaspăt cu 3 linguri pline de făină care trebuie gătite apoi cu grijă şi încet pentru a se forma un fel de pastă, se întinde apoi pe o bucată de pânză şi se aplică pe zona afectată, acest tratament trebuind să fie repetat o dată la trei zile . Morcovii cruzi erau folosiţi în cataplasme fierbinţi, la fel ca şi napii. O pastă realizată din praz fiert şi pasat se pune pe o bucată de pânză şi aplicat pe abces sau pe furuncul. Acelaşi efect îl are sucul de ceapă aplicat extern, ca şi uleiul de eucalipt Pentru tratarea abceselor, un tampon de vată se pune pe rană şi se lasă câteva ore. Trebuie să repetaţi această procedură de câteva ori pentru a obţine rezultate. Pentru afte bucale : în clipa când simţi ca va apare o astfel de aftă, se va lua ½ linguriţă de bicarbonat de sodiu şi se va ţine în gură amestecat cu salivă, vreme de 1/2oră sau 1oră. Această operaţie se poate repeta de 2-3 ori pe zi.

Alergie 1. Într-un litru de apă clocotită se fierbe o mână de teci de fasole timp de 3-5 min. Se lasă într-un vas emailat 1-2 ore. Se bea câte un pahar de 3-4 ori pe zi, timp de 2-3 zile. 2. Se iau câte 1-2 linguriţe de suc proaspăt de ţelină de 3 ori pe zi, cu 30min. înainte de mese. Sucul poate fi înlocuit cu un decoct de rădăcină de ţelină: se toarnă un pahar de apă clocotită peste 2 linguri de rădăcină mărunţită. Se fierbe 10 min. la foc mic. Se poate prepara şi o infuzie: peste 2 linguri de rădăcină de ţelină se toarnă 1 pahar de apă clocotită. Se lasă 2 ore, după care se bea câte 1/3 pahar de 3 ori pe zi, cu 20 de min. înainte de mese (aceeaşi cantitate se va bea şi în cazul decoctului). 3. Se taie mărunt 2 cepe de mărime mijlocie. Peste ele se toarnă 500 ml de apă fiartă şi răcită şi se lasă acoperit peste noapte. Se bea pe parcursul întregii zile. 4. Se toarnă 500 ml de lapte peste 100 g de cărbune de lemn. Se fierbe 15 min. şi se lasă acoperit peste noapte. Se bea câte 1/2 pahar la fiecare 30 de min. 5. Se pun pe o bucăţică de zahăr cubic 5 picături de ulei de mărar sau de fenicul. Se ia câte o bucăţică de zahăr de 3 ori pe zi, cu 30 de min. înainte de masă. Apoi se ia clorură de calciu, câte 2 linguri, la un pahar de apă fiartă şi răcită. Alergia la fân (febra fânului) 1.Se iau 2 linguri de ceapă rasă şi se pun într-un vas cu apă la bain-marie. Se acoperă vasul cu un cornet dintr-o hârtie foarte groasă, la care se lasă o mică deschizatură. Se apropie nasul de această deschizatură şi se inhalează aburi pe fiecare nară, 10 min., de 3-4 ori pe zi.

2.Se prepară o infuzie din 10g sunătoare la un pahar de apă clocotită. Se lasă 2 ore în termos, după care se strecoară. Se iau câte 2 linguri de 3 ori pe zi, înainte de mese. Reacţii alergice la praf, inclusiv cel de la cărţi: Păpădie-rădăcină 5 g ,Fierea pământului 3 g , … Sunătoare Coada calului 3 g , g 3 Măceş - praf de fructe 2 g ,

Peste 4 linguriţe de amestec se toarnă un pahar de apă fiartă şi se lasă peste noapte. Dimineaţa se pune la foc şi se fierbe. Când a dat în clocot, se dă deoparte şi se lasă o oră, după care se strecoară. Se bea câte 1/3 pahar de 3 ori pe săptămână în decurs de 6 luni. Trei-fraţi-pătaţi 3 g g Talpa gâştei 3 g , Peste 2 linguriţe de amestec se toarnă un pahar de apă clocotită. Se lasă 20 min., după care se strecoară. Se bea câte 1/3 pahar, de 3 ori pe zi. Dermatite, prurit, urticarie 1. Urzică Peste o lingură de plantă se toarnă un pahar de apă clocotită. Se dă în clocot, după care se lasă o oră. Se strecoară şi se bea 1/4 pahar, de 4 ori pe zi. 2. Roiniţa Se prepară o tinctură din 40g plantă la un pahar de alcool de 70g. Se lasă să plămădească 7 zile. Se strecoară şi se foloseşte pentru a şterge pielea. 3. Mentă Se prepară o tinctură din 20g mentă la 1/2 pahar de alcool. Se lasă să plămădească 7 zile şi se foloseşte pentru ungerea pielii. Intern se poate folosi o infuzie de mentă: peste 10g plantă se toarnă un pahar de apă clocotită. Se lasa 20-30 min., după care se strecoară. Se ia câte o lingură, de 3 ori pe zi. , Coada şoricelului 3 g , … Brusture 3

Acest tip de afecţiune nu depinde. ci este o consecinţă a alergiei mucoasei nazale sau a unui dezechilibru nervos. Se recomandă ca. Există şi exerciţii speciale. iar spatele se curbează. adică le curge apă din nas. Capul şi toracele se ridică. Alergia mucoasei este declanşată de praf sau polen. . Apoi se întind braţele încet. de regulă.a pielii (bariera noastră naturală). care se execută din poziţia iniţială întins. Metoda cea mai eficientă de prevenire şi tratament este în aceste cazuri călirea tegumentelor . cu un prosop umezit în apă rece şi bine stors. În perioada rece a anului. să se facă un masaj uscat cu un prosop sau. În acest timp se expiră pe nas. închizând apoi bine geamurile. după ce corpul s-a încălzit suficient cu apă caldă din baie. înaintea băilor. de anotimp. Exerciţiul 1 Întins cu faţa în jos. cu faţa în jos. încăperile trebuie să fie păstrate curate şi bine aerisite. să se facă un duş cu apă călduţă şi apoi un masaj al întregului corp. pacientul îndoaie braţele din coate şi sprijină mâinile pe covor (podea).Exerciţii fizice pentru combaterea inflamaţiilor alergice ale mucoasei nazale Creşte numărul de persoane care strănută fără a fi răcite şi suferă de guturai un tip mai deosebit. în dreptul umerilor. pe când dezechilibrul se produce mai ales din pricina reacţiei specifice a pielii la schimbările de temperatură din atmosferă. împingând palmele în podea.

pentru că altfel săculeţul cu venin care se găseşte în el va continua să pulseze încă doua-trei minute. Exerciţiul 2 Din poziţia întins cu faţa în jos. răguşeală. vărsături. în organismul dumneavoastră va pătrunde mai multă otravă. ameţeli. apă şi antiseptic. urticarie. limba sau faţa umflată. Curăţaţi bine rana! Albinele şi rudele lor sunt nişte gunoieri. efectuând mişcările în sens invers. Cum să scăpaţi de durerea provocată de înţepături Trebuie să fiţi foarte atenţi la asemenea simptome: o apăsare în piept. Dacă se întâmplă acest lucru. contribuind la pătrunderea acului şi a veninului cât mai adânc în piele. îndoind genunchii şi ridicând bazinul. leşin. viespile şi rudele lor Dacă v-a înţepat o albină. apoi se revine încet la poziţia iniţială. greţuri. Spălaţi locul înţepăturii cu săpun. Albinele. Cum scăpaţi de durere . Simultan se întind puţin câte puţin braţele înainte. Cu cât apar mai repede aceste simptome. de aceea în veninul lor se găsesc cel mai adesea bacterii dăunătoare. Fiţi atenţi să nu rupeţi acul sau săculeţul. Se ridică apoi bazinul cât mai sus. respiraţie greoaie.Ultima fază este coborârea lentă în poziţia iniţială. se trag picioarele sub abdomen. îndepărtaţi cât puteţi de repede acul. cu atât ele vă vor îngreuna situaţia mai mult. apoi se îndreaptă braţele foarte lent. curbând spatele.

Adesea amoniacul pe care îl aveţi în casă poate face minuni. pe care o bandajaţi după aceea. Luaţi uscătorul pentru păr şi ţineţi-l îndreptat către locul înţepăturii câteva minute.Punând peste locul înţepăturii o pungă cu gheaţă sau chiar un cub de gheaţă. astfel încât rana nici nu se va umfla. Dacă presăraţi amoniac peste rană. nici nu va durea. Este recomandată de asemenea o pastă preparată din bicarbonat de sodiu şi apă. Purtaţi haine deschise la culoare. Fărâmiţaţi un cărbune. durerea va trece foarte repede. Iata de ce apicultorii se îmbracă de obicei în haine kaki. Foarte repede înlătură veninul o pastă pregătită din cărbune de lemn. Probabil că o să vi se pară o ironie. Aceasta neutralizează diverşii agenţi inflamatori din venin. dar chiar şi căldura vă poate ajuta să vă simţiţi mai bine. Unul dintre cele mai simple şi mai eficace leacuri care se pot folosi în aceste cazuri este aspirina. Insectele preferă culorile închise. cu care se unge rana. Preparatele antihistaminice pentru uz intern care se găsesc în farmacii vă ajută să scăpaţi de durere (unul dintre aceste produse este siropul pentru tuse care conţine substanţe antihistaminice). neutralizând substanţele chimice care provoacă inflamarea. Umeziţi locul înţepăturii şi puneţi o tabletă de aspirină. Cărbunele acţionează foarte bine dacă este menţinut tot timpul umed. Acestea scad umflătura şi înroşirea pielii provocate de veninul insectelor. puteţi face să scadă umflătura şi împiedicaţi răspândirea veninului. . amestecaţi-cu apă şi ungeţi cu această pastă rana.

albe sau în alte culori deschise. Suferiti de guturai persistent? a) adesea 4p 4p 3p b) primavara si vara c) in anotimpul rece d) nu 0p 3. Creşteţi consumul de zinc: albinele sunt atrase de persoanele care suferă din cauza deficienţei de zinc (puteţi creşte consumul de zinc numai cu îndrumarea medicului). Cucuta : cu zeamă de cucută fiartă şi amestecată cu ulei se spală rana la muşcătura de şarpe . Aveti accese de stranut? a) uneori. Scăpaţi de înţepături şi dacă aveţi grijă să nu mirosiţi prea strident: evitaţi parfumurile. Puteti respira usor pe nas? a) nu 2p b) da 0p 4. in incaperi inchise c) aproape niciodata 0p 4p b) in perioada primavara-vara sau afara 4p 5. Aveti in familie persoane alergice? a) ambii parinti 6p b) mama sau tatal 4 p c) alti membri ai familiei 2p d) nu 0p 2. Sinteti o persoana predispusa la alergii? 1. loţiunile după bărbierit şi alte arome. pentru ca albinele să nu vă confunde cu nectarul unei flori. Va curg adesea ochii? Sinteti sensibili la lumina puternica? .

1 este pozitiv. Aveti intoleranta la anumite alimente. Riscul de a deveni alergic este mare. capsunile. Suferiti de alergie. ciocolata.a) uneori c) nu 0p 4p 4p b) primavara si vara 6. Trebuie sa aveti grija sa observati la care produse reactioneaza mai mult organismul dvs. sa fie predispus la alergii. Raceli. 2p . nu este exclus ca organismul dvs. Aveti o senzatie de mincarime dupa contactul cu diferite animale? a) da 4p b) nu 0p 7. Amigdalita. Atentie totusi: daca raspunsul la intrebarea nr. Adresati-va imediat medicului. Cai Respiratori. Nu faceti parte dintre persoanele care au reactii alergice. Tuse Cucuta : seminţele de cucută prăjite în seu şi întinse pe o cârpă. 7-12 puncte. În cazul unui atac masiv cu alergeni. cum ar fi laptele. Peste 12 puncte. se pun la gât şi vindecă amigdalita. este posibil sa aveti reactii alergice. citricele? a) da 4p b) uneori c) nu 0p Rezultat: 0-6 puncte.

agitându-se zilnic sticla. înainte de culcare. Infuzie de plămădică: 2 linguriţe la o cană de apă fiartă. Nu se mai bea şi nu se mai mănâncă nimic după aceia 1 ora. Infuzie de coada-şoricelului: 2 linguriţe de flori la o cană cu apă clocotită. din care se consumă 2-3 căni pe zi. este cu propolis : 50g propolis solid se pune la macerat în 250ml de alcool rafinat. din care se consumă 2-3 căni pe zi. din care se consumă 2-3 căni pe zi. în amestec de 1/3 la 2/3 apă. Dacă tusea este uscată trebuie consumate multe lichide. Infuzie de tei: 1-2 linguri de flori de tei. între mese. Vindecare sigură atât pentru amigdalită cât şi pentru dureri în gât. Cum să scăpăm de tuse Ceaiuri: Cea mai bună este infuzia din frunze de patlagină: 2 linguriţe la o cană de apă fiartă. în care se fierbe totul până se formează o pastă . vreme de 2 săptămâni. o linguriţă de lichid amestecat cu miere de albine sau cu puţin zahăr. la o cană de apă clocotită. îndulcite cu miere de albine.Ceapa : rasă şi amestecată cu petrol. cu linguriţa. de 3 ori pe zi. Infuzie din muguri de pin: o linguriţă de muguri de pin proaspeţi sau uscaţi. dă înapoi amigdalele umflate. Se ia seara. Cataplasme: Foarte eficiente sunt cele cu seminţe de in şi făină. Un tratament foarte bun. la o cană de apă fierbinte din care se consumă o jumătate de pahar din acest ceai. din care se consumă 2 căni pe zi.

Inhalaţii: Se pot face inhalaţii cu muşeţel. Apiterapia: O reţetă indicată şi cu bune rezultate este mierea cu lapte fiert. după care se acoperă cu o patură groasă sau plapumă.consistentă. Se amestecă în părţi egale şi se pun două linguri din acest amestec la 1 litru de apă clocotită. Se dizolvă 50g de miere zaharisită într-o cană de lapte dulce fiert la care se adaugă un gălbenuş de ou proaspăt. apoi se frecţionează bine pieptul. Dietoterapie: . astfel: 60g de propolis la 200g alcool. izmă. Se fac 2 masaje pe zi timp de 10 zile. mentă sau fenicul. apoi se fac inhalaţii de 2-3 ori pe zi. Inhalaţiile cu uleiuri eterice sunt de asemenea folosite. cimbru. În tratarea tusei mai este folositoare şi tinctura de propolis. cimbrişor. Se ţine capul acoperit cu un prosop deasupra vasului timp de 20 de minute. timp de 5 min. iar pentru a proteja pielea feţei se aplică înainte o cremă grasă. din care se iau câte 15-30 picături de 3 ori pe zi. înainte de mese. rozmarin. Se pune într-un săculeţ de pânză care se aplică pe piept. Presopunctura: Se masează în sensul acelor de ceasornic cu degetul mare sau cu arătătorul punctul situat deasupra scobiturii sternului. Recomandate sunt şi frecţiile cu ulei de ricin: 2 linguri şi ulei de terebentină. frunze şi ramuri tinere de pin. având o bună eficienţă astfel: într-un vas cu 2-3 litri de apă fierbinte se adaugă 10 picături de ulei de lavandă. Atenţie. nu se vor folosi uleiuri la persoanele alergice. apoi se bea cu înghiţituri mici. levănţică. o lingură încălzită la foc slab. eucalipt.

Tusea e un simptom ce nu trebuie tratat superficial. cum ar fi de exemplu curgerea nasului. Foarte indicat şi cu bune rezultate în terapia acestei boli este şi maceratul din 8-10 smochine şi 5-6 curmale. chiar o tuse uşoară. . într-un litru de apă sau lapte dulce timp de 8 ore. fulgi şi puf de la păsări etc. părul animalelor. ceea ce conduce în cele din urmă la apariţia insuficienţei respiratorii. Tusea mai poate fi şi semnalul unei alergii. tusea care persistă mai mult timp fără un motiv aparent poate fi semnul unei boli grave. În concluzie.În general sucurile de legume acţionează rapid şi eficient în caz de tuse. polenul de la flori. dar care durează mai multe luni poate antrena dilatarea progresivă a bronhiilor. acarieni. iar în ambele cazuri menţionate mai trebuie urgent consultat medicul de familie sau medicul specialist. Se spune că tusea îndelungată nu prezintă nici un risc. Se încălzeşte apoi uşor lichidul şi se consumă împreună cu fructele. dar nu este chiar aşa uşor de spus!!! La copii. Această tuse nu este însoţită de expectoraţie apărând în schimb alte simptome neplăcute. ci cu mare atentie. praf. unele parfumuri şi deodorante. respiraţia devine dificilă şi zgomotoasă etc. atenţie deosebită la această afecţiune şi mai ales la tratamentul ei. suc de varză 50 ml. iar în astfel de cazuri tusea se declanşează de îndată ce se intră în contact cu alergenul în cauză cum ar fi: polen. La adulţi. suc de gulii 50 ml şi suc de ţelină 50 ml. Înainte de masa de prânz trebuie consumat un amestec din suc de salată verde 50 ml şi suc de usturoi 50 ml. produse chimice. detergenţi. Se mai poate folosi şi următoarea reţetă: suc de morcov 200 ml.

răceală . Lumânărica : ceaiul de lumânărică potoleşte tusea şi elimină flegma. previne dovedit şi garantat îmbolnăvirea celor predispuşi la răceli. Talizmanul din felii de cartofi.Un ceai foarte bun împotriva tusei rebele [ nervoase ] este următorul : flori şi frunze de podbal 2 linguriţe. apoi strecuraţi. Aceasta se ia împreună cu ceai fierbinte sau cu lapte. diluate în jumătate de pahar de apă. Laringită. Împotriva gripei se pun într-o jumătate de litru de apă fierbinte o lingură de măceşe. Suplimentar. ca sudorific şi în răceli. care are puternice efecte antiinflamatoare şi antiinfecţioase. Se lasă la infuzat 15 minute. frunze de pătlagină 1 linguriţa. se face gargară cu infuzie de tămâie. după care se strecoară. elimină mucoasele de pe căile respiratori. daţi întru-n clocot de apă. Din acest amestec puneţi 2 linguriţe într-o cană şi opăriţi cu 250ml de apă clocotită. Muguri de brad : 12g muguri. tuse. o lingură de coacăze.se iau zilnic 20-30 de picături de tinctură de tămâie. Beţi câte o cană de ceai dimineaţa înainte de a vă scula di pat. Masajul cu ajutorul ventuzelor . Se bea de trei ori pe zi câte o jumătate de pahar de infuzie înainte de masă (în infuzia rece se adaugă o lingură de miere). În cazul afecţiunilor căilor respiratorii este recomandat să luaţi câte o linguriţă de miere de patru-şase ori pe zi. o lingură de zmeură. purtat la gât pe tot parcursul iernii. Lăsaţi să se infuzeze 10 min.

. Umerii şi spatele se şterg cu spirt medicinal. deoarece se produce sudaţie puternică. procedeul are efect şi în nevralgii.întâi cu una. mişcările fiind lente şi neântrerupte. De asemenea. bolnavul va rămâne culcat şi acoperit timp de o oră. de jos în sus. Cel mai important este să se acţioneze în punctele biologic active.Tehnica masajului cu ajutorul ventuzelor aplicate pe umeri poate avea un efect benefic în maladii ale căilor respiratorii superioare . Se lucrează cu două ventuze . afecţiuni ale pielii sau boli psihice. dureri de coloană şi ale umerilor. După ce a acţionat două minute. bronşită sau astm bronşic. Deplasarea ventuzelor pentru masaj se face circular. Durata unei şedinţe de masaj cu ventuze este de 5-15 min. Terapia se va aplica o dată la trei zile. apoi se ung cu o cremă nutritivă grasă sau cu vaselină. pielea trebuind să se înroşească puternic în urma procedurii. Se aplică. Când apăsăm într-un astfel de punct.tuse. Masajul se practică folosind două ventuze Masajul se practică folosind două ventuze. prin procedeul cunoscut se lasă până se înroşeşte pielea trasă în interior. prin apăsare. hipertensiune. durerea este destul de intensă. Bolnavul se va culca pe pat cu spatele în sus. Procedura este contraindicată celor ce suferă de hemoragii. Masajul se încheie printr-o trecere peste toate vertebrele. Masajul cu ajutorul periei . ventuza se plimbă prin alunecare pe spatele uns al bolnavului. neurastenii. apoi cu cealaltă. După această procedură. Acestea se descoperă foarte uşor. dureri dorsale. în toate direcţiile.

împotriva mâncărimilor. Modul de aplicare a masajului este urmatorul: se freacă întreg corpul cu o perie din păr natural. mentă . Sarea intră în compoziţia unor medicamente pentru eczeme. a bolilor de ochi. în toate direcţiile. întăreşte şi căleşte organismul. este un mijloc eficace împotriva difteriei şi a tuturor tipurilor de anghine. reumatism. Forţa tămăduitoare a sării de bucătărie Folosirea excesivă a sării scade cantitatea de spermă şi poate deveni cauza unor boli de piele.se consumă 6 linguriţe pe zi de miere propolizată Gripa –pentru a o preveni. ceea ce face să fie mai bine irigată şi are un efect nutritiv excelent. oţet şi miere. gripa în fază incipientă . neurastenie. Totodată. se activeaza circulaţia sanguină la nivelul pielii. transpiraţie în exces şi fară cauze precise. Tusea. Masajul începe de la pielea feţei şi se încheie cu călcâiele. până când pielea se înroşeşte. Ea este folosită în toate cazurile de tumori ale mucoaselor. dar şi la vârstă critică. În cazul tumorilor se amestecă sare cu stafide. Este şi un masaj cosmetic foarte eficient. obezitate. Sarea amestecată cu miere este folosită pentru vindecarea înţepăturilor de albine. podagrei. gută. mestecaţi seminţe de mărar. devine fermă şi elastică. durerile de gât.Masajul cu o perie uscată se recomandă în sciatică. Pielea este curăţată. bondari sau viespi. Acest masaj învioreză. hipertensiune. a slăbirii vederii. Dacă se amestecă cu ulei de măsline. Durata masajului întregului corp este de 30 de min. căci înlătură straturile de celule moarte de la suprafaţa epidermei.

Amestecată cu miere şi oţet. se amestecă. La ce mai puteţi folosi sarea Sarea amestecată cu oţet se foloseşte sub formă de comprese în cazul cojilor din cap. una sau 2 linguriţe de oţet de mere şi o linguriţă de sare. care se formează atunci când este scos un dinte. Această procedură trebuie repetată zilnic. În cazul hemoragiilor nazale o linguriţă rasă de sare de bucătărie se pune într-un pahar cu apă rece. Gargara cu sare şi oţet se foloseşte în afecţiunile gingiilor şi pentru dinţii care se clatină. dar se poate folosi şi sare de bucatarie) se foloseşte de foarte mult timp în medicina tradiţională (sarea după ce a fost încinsă se pune într-un săculeţ din in şi se aplică pe diverse părţi ale corpului: în zona frunţii şi . iar după o săptămână hemoragiile nazale vor dispărea. Clătirea gurii cu apă în care aţi dizolvat sare este folosită pentru întărirea gingiilor şi pentru vindecarea rănilor. În cazul paradontozei este bine să vă masaţi gingiile cu sare dizolvată în miere (la 20g de miere adăugaţi 5-10g de sare de bucătărie şi amestecaţi bine). sarea se foloseşte şi în hidropizie (boala cauzată de acumularea patologică de apă în cavităţile naturale ale corpului sau în ţesuturi).uscată şi oţet şi se pun comprese pe locurile afectate. al eczemelor. Sarea la tigaie e un tratament foarte bun Tratarea diverselor boli cu ajutorul sării fierbinţi încălzite într-o tigaie (cea mai bună este sarea marină. În cazul otrăvirii cu ciuperci trebuie să beţi oţet cu miere şi sare (la un pahar de apă fierbinte se pun 2 linguriţe de miere. iar soluţia obţinută se inhalează de 10-15 ori pe nări (de fiecare dată vă ţineţi respiraţia câteva secunde înainte de a elibera aerul). amestecul trebuie să fie plăcut la gust).

în cazurile de radiculită). în zona bronhiilor. ci numai . Sarea are o acţiune dăunatoare atunci când este combinată cu diverse grăsimi (slănină) şi produse care trebuie consumate reci (untul).). Înainte de a aplica săculeţul cu sare trebuie să spălaţi bine cu apă locul bolnav. a cancerului de piele. Acest medicament nu se foloseşte niciodată singur. acolo unde se găsesc numeroase puncte active din punct de vedere biologic. a erizipelului. pentru că depunerile de sare vă pot provoca dureri în contact cu rana. Efectul este dublu: întreg organismul se încălzeşte şi. Iată cum se pregăteşte acest medicament: într-o sticlă puneţi coniac puţin mai mult de jumătate. Înainte de a-l folosi agitaţi din nou sticla. a durerilor de cap. în acelaşi timp. a tălpilor . a paraliziei. Când sarea s-a depus (după 20-30 min. are loc un masaj al tălpilor şi palmelor. În cazul mâinilor şi picioarelor reci este foarte indicată dezmorţirea lor prin frecarea tălpilor şi a palmelor cu un săculeţ în care aţi pus sare marină încinsă. legate practic cu toate organele. adăugaţi sare măruntă şi bine uscată până când coniacul a ajuns la gâtul sticlei. după care agitaţi sticla câteva minute. a reumatismului şi chiar a unor diverse boli inflamatorii interne şi externe. în zona mijlocului . medicamentul este gata pentru a fi folosit.a nasului.în cazurile de răceală. Tratamente pe bază de sare În anii ’30 ai secolului trecut la Petersburg (Rusia) a fost inventat un medicament pe bază de sare pentru tratarea contuziilor. Sacul se coase sub forma unei pungi de tutun pe măsura tălpii (astfel încât toată talpa să aibă loc pe suprafaţa săculeţului).

Dacă durerea nu trece.de 4-5 ori pe zi. Femeile şi bolnavii foarte slăbiţi pot lua câte o lingură din acest medicament cu 8-10 linguri de apă fierbinte. În cazul durerilor de cap se frecţionează de asemenea creştetul capului timp de 15 min. Bandajul nu se înlătură până când rana nu se vindecă. puteţi să beţi înainte de a lua medicamentul 2 ceşti cu apă caldă. Tratamentul acesta este contraindicat în hipertensiunea arterială. se ia o lingură de medicament cu 6-8 linguri de apă fierbinte. câte 10-15 min. De obicei este indicat să luaţi 2 linguri din medicament amestecate cu 6 linguri de apă fierbinte pe stomacul gol. În cazul congestiilor cerebrale se frecţionează creştetul capului timp de 15min. Împotriva ameţelilor se frecţionează creştetul capului cu medicament aproximativ o jumătate de oră înainte de culcare. Acest tratament este contraindicat în hipertensiunea arterială. În cazul apariţiei vărsăturilor sau greţurilor. Pentru înţepăturile de insecte se pun comprese cu acest medicament pe locul afectat. De obicei sânt suficiente trei asemenea . cu o oră înainte de micul dejun. Pentru uz extern medicamentul se foloseşte nediluat. Dimineaţa pe stomacul gol se iau două linguri din acest medicament amestecate cu 6-8 linguri de apă fierbinte. ci doar se umezeşte din exterior de 3-4 ori pe zi. Pentru tăieturi se leagă rana cu o pânză înmuiată în această soluţie. înainte de culcare.amestecat cu apă fierbinte (o parte de medicament şi 3 părţi de apă). Procedura se repetă 3-4 zile. Medicamentul este foarte eficient în stadiile incipiente ale răcelii. În cazul durerilor de urechi se pun cu pipeta câte 5-6 picături de medicament în ureche.

de zmeură. morcovi. Anemia Fie că este vorba despre o pierdere mare de sânge. . mere. Cele mai bune sânt considerate a fi urmatoarele: de tei. un pahar de sare grunjoasă. Dacă durerea revine în mod constant. În cazul luxaţiilor frecţionaţi-vă bine locul afectat cu această soluţie. În cazul întinderilor musculare se amestecă sare simplă de bucătărie cu făină în proportie de 1:1. puteţi lua şi 12-14 zile dimineaţa pe stomacul gol câte 2 linguri de medicament amestecate cu 5 de apă fierbinte. anemia afectează în primul rând femeile. Cel mai popular leac este ceaiul de urzică. 0. Mierea de nuc şi tratarea anemiei Atunci când cumpăraţi miere trebuie să vă interesaţi neapărat de tipul ei. Se pun apoi comprese cu această soluţie pe locurile dureroase. Locul bolnav trebuie acoperit cu această cocă. deasupra se pune o hârtie. fie că numărul globulelor roşii este insuficient.5 litri de coniac. De asemenea e recomandat să consumaţi cât mai multe legume şi fructe bogate în fier. ceapă. se obţine astfel o cocă tare. după care se bandajează cu un prosop cald. Ca îndulcitor se foloseşte mierea. se adaugă puţină apă. bogat în fier. Se lasă la macerat 5 zile. În osteoporoză amestecaţi 3 vârfuri de cuţit de piper negru. ca de exemplu varză. sau ceaiul de păpădie.proceduri. de salcâm alb. În mierea de nuc sânt multe albumine. Împotriva reumatismului se frecţionează locul bolnav de 1-2 ori pe zi timp de două săptămâni.

Anxietatea Sunt mai multe plante folosite în prepararea ceaiurilor pentru calmarea nervilor. Dacă în miere se gaseşte amidon. amestecaţi 2 ceşti de suc de varză roşie cu 1 de suc de grapefruit.fier. se zahariseşte foarte încet şi este puţin acră la gust. Mierea de trifoi. zaharină. conţine fructoză. de aceea este de neânlocuit în tratarea anemiei. menta. lavanda. În medicina populară se folosec adesea plante ca: mîţişorii. Dacă mierea este curată. Bine măsurate şi administrate înainte cu 1 ½ de prânz şi cină aceste doze fac ca pacientul să ia în greutate cu 5 kg mai mult într-o lună. Prezenţa cretei poate fi descoperită picurând pe depunerile care apar un acid oarecare sau oţet. soluţia obţinută este puţin tulbure. Reţetă pentru îngrăşat : amestecaţi 4 linguri cu vârf de lactoză (se găseşte în farmacii) într-un suc de fructe. Anxietate (stări de teamă fără motiv aparent) . unul dintre cele mai apreciate tipuri deschise la culoare. este foarte vâscoasă. În mierea falsă se adaugă: sirop de zahăr. hameiul. cîteva picături de tinctură de iod vor colora soluţia în albastru. fără nici un fel de depuneri. trifoiul. melasă de sfeclă. ceai de plante sau apă. depunerea se va transforma în spumă.se face în . Aceste adaosuri pot fi descoperite foarte uşor: mierea se pune să se dizolve în apă. teiul. muşeţelul. Reţetă pentru slăbit : ca să slăbiţi. păducelul. Dacă există într-adevăr cretă. Mierea de iarbă-neagră este unul dintre cele mai bune tipuri închise la culoare. Beţi 3 pahare zilnic înainte de mese. amidon. valeriana.

Studiile făcute până în prezent au arătat că există o anumită selectivitate a pacienţilor trataţi cu această plantă. Tratamentul are efecte în timp. în timp ce la alţii s-a observat o ameliorare clară a stării lăuntrice. înainte de a ne culca.dormitor o fumigaţie cu tămâie. sovârvul. anxietatea . unii neavând o reacţie specială la uleiul volatil. vreme de măcar şase luni. Ca stimulenţi ai apetitului sunt recunoscute plante ca muşeţelul. tarhonul. de 3-4 ori pe zi. Apetitul Celor care îşi pierd repede apetitul sau sunt bulimici le recomandăm ceaiul de hamei. Aciditatea ridicată Cel mai la îndemână leac pentru a calma arsurile intestinale este să beţi o ceaşcă de apă fiartă în care aţi dizolvat în prealabil un . de angelică sau o porţie de pilaf de orz cu mulţi morcovi. pe stomacul gol. intensifică elanul devoţional.1 linguriţă dizolvată în jumătate de pahar de apă. ajutându-ne să ne rugăm cu putere înainte de culcare. păducelul. în cure de lungă durată (3 luni min). Depresia. ceea ce ne va ajuta să dormim lin şi să ne trezim într-o stare de calm. ameliorare tradusă prin reducerea sensibilităţii psihice. Parfumul tămâiei linişteşte psihicul. şi de aceea trebuie facut cu perseverenţă. smirna. genţiana. reapariţia dorinţei de viaţă. lavanda.în cazurile uşoare se ia lavandă sub formă de tinctură . Uleiul volatil de lavandă se administrează în depresiile şi crizele de anxietate severe: 2 picături de ulei volatil amestecate cu puţină miere se iau de 3 ori pe zi. menta. orzul şi hreanul. estomparea fricilor şi angoaselor.

luaţi micul dejun. ci cu substanţe acide. Veţi vedea că nu veţi mai avea nici o problemă cu stomacul. gradul de aciditate se va regla şi nu veţi mai suferi de arsuri şi indigestii. . aciditatea stomacală se poate trata cu substanţe acide. pe stomacul gol. scade intensitatea durerii. Uneori totuşi aciditatea stomacului nu este tratată cu substanţe antiacide. După 5 min. Uneori. Unul din leacurile populare cel mai des utilizate este băutul unui pahar cu apă caldă în care se pune puţin bicarbonat de sodiu. gastrită şi ulcer. mierea trebuie folosită cu aproximativ două ore înainte de micul dejun şi prânz şi la trei ore după cină. Beţi preparatul dimineaţa. pentru că dizolvată ea contribuie la subţierea mucozităţii din stomac. Un tratament asemănător este punerea unei linguriţe de oxid de magneziu într-o cană cu lapte. o dată pe lună.vârf de bicarbonat de sodiu sau să beţi un pahar de lapte călduţ amestecat cu 2 linguriţe de magneziu. Mierea (o lingură) trebuie dizolvată într-un pahar de apă caldă. Dacă urmaţi această cură periodic. Unul din leacurile prescrise în vechime era să se înghită două linguriţe de oţet de cidru amestecate cu o linguriţă de zeamă de lămâie şi o linguriţă de zeamă de cartof. Tratamentul în cazul acidităţii Aciditatea se manifestă prin crize de indigestie şi arsuri ale stomacului. Iată o reţetă eficientă împotriva indigestiilor: amestecaţi 2 linguriţe de cidru cu o linguriţă suc de lămâie şi o linguriţă suc de cartof. În ulcerul gastric şi duodenal. înlatură vărsăturile şi arsurile.

scleroză în plăci. nu mai puţin de 20 de milioane de celule pe gram. drojdia de bere poate reface flora intestinală distrusă de medicamente si antibiotice Drojdia de bere are acţiune în afecţiuni diverse. 14 săruri minerale şi circa 46% proteine. diabet. acnee şi seboree. Analiza sa biochimică arată că ea conţine nu mai puţin de 17 vitamine diferite (majoritatea din complexul B). colite şi diaree. 16 aminoacizi. variolă sau . nu numai pentru a ataca toxinele care circulă în sânge. sunt conservaţi aproape toţi constituenţii. În plus. Prin conţinutul său bogat în toate aceste elemente enumerate mai sus. Drojdia de bere întirzie procesul de îmbătrânire Folosirea curentă a drojdiei de bere are de asemenea un efect regenerator. o armată de celule vii pătrunde în organism. drojdia de bere constituie un aliment natural complet.Drojdia de bere şi efectele ei terapeutice Drojdia de bere conţine (nu este vorba de drojdia de pâine) aproape toate elementele de care are nevoie metabolismul pentru a funcţiona cât mai bine. furunculoză. care poate ajuta organismul să rămână tânăr şi în formă. ciroză a ficatului. precum: enterite. de unde i s-a dat numele de drojdie vie (aceasta se poate procura şi sub formă de gelule). un remediu preventiv şi curativ. de asemenea. Drojdia de bere conţine. în caz de osteomielită. Consumând drojdie de bere timp îndelungat. Această acţiune se reflectă în general asupra principalelor funcţiuni ale organismului. În plus. deşi celulele vii sunt distruse termic. ci şi pentru a întări sistemul imunitar al acestuia. toate formele de avitaminoză B. prin metoda de uscare folosită şi prin prepararea sa la temperaturi foarte ridicate. pneumonie. gripe.

Dureri gastrice. Ea poate fi amestecată cu lichide. Se bea cu înghiţituri mici. Colită de putrefacţie . enteritele .3 zile la rând nu se mănâncă decât fructe şi legume proaspete (eventual foarte puţină pâine) şi se consumă supe de legume condimentate din belşug cu tarhon. micşorând numărul de calorii primite de organism. Gaze intestinale –înainte şi după masă. leacul este o cană cu ceai de tarhon: 1-2 linguriţe de tarhon se opăresc 15-20 min cu o cană de apă clocotită. luaţi câte un sfert de linguriţă de seminţe de mărar pisate. În general. Ulcerul gastro-duodenal.anemie. Cum tratăm arsurile. Pe piaţa occidentală există deja drojdie de bere îmbogăţită cu seleniu (agent antioxidant) sau cu siliciu. Cura de drojdie de bere are eficienţă dacă este urmată 3-4 luni. taie pofta de mâncare. Dizolvată şi băută înainte de masă. Efectele unei linguri de drojdie de bere se resimt aproape imediat şi se menţin timp de mai multe ore.se beau 2-3 căni de infuzie de pufuliţă pe parcursul unei zile. asiguraţi-vă că persoana . dimineaţa şi seara. drojdia de bere se administrează de 2-4 ori pe zi. dar trebuie neapărat luată între mese. Efectul de reducere a gazelor va fi rapid.atunci când durerile apar după masă. precum şi diverse tăieturi şi răni Prim ajutor Înainte de a acorda primul ajutor. gastrita . Înainte şi dupî fiecare masă se mestecă 2-3 frunze de tarhon. iar efectele ei nu întârzie să apară.

Plante medicinale indicate şi modul de utilizare în tratament …Tinctura de arnică are acţiune cicatrizantă şi antiseptică: 15g de tinctură (de la farmacie) la 100 ml de apă. Dacă arsurile sunt pe suprafaţă mare. deoarece temperatura corpului scade foarte mult. Chemarea de urgenţă a medicului sau prezentarea la spital este în acest caz obligatorie. Infuzie din 15g de flori la 500 ml de apă clocotită. …Coada soricelului. Infuzie din 10g de frunze la 100 ml de apă clocotită. Scoateţi imediat inelele. . timp de 10 minute (în cazul arsurilor generate de soda caustică. În arsurile de gradul II şi III. când hainele sunt îmbibate cu substanţe care au provocat arsurile). persoana respectivă trebuie acoperită cu pături. Se administrează extern. stingeţi-le folosind pături sau chiar un covoraş. deoarece apar băşici. precum şi profunzimea lor fiind mici este suficientă spălarea porţiunilor arse cu apă rece. Evitaţi folosirea materialelor sintetice. În arsurile de gradul I. …Gălbenele. sub formă de comprese. scoaterea hainelor arse în cazul marilor arsuri (excepţie fac cazurile de arsuri chimice. eventual sedative. Se administrază extern. până la venirea medicului.respectivă nu este în contact cu o sursă de curent electric. Infuzia din 2 linguri de flori la o cană de apă clocotită. întinderea leziunilor. Se vor administra lichide călduţe în cantităţi mari: 2-3 litri. …Frasinul. sub formă de comprese. se pot administra substanţe antialgice. spălarea cu apă rece se face cel puţin 20 de minute). brăţările sau ceasul de pe mâinile persoanelor afectate. Dacă hainele persoanei care necesită primul ajutor mai ard încă.

Florile uscate şi sfărâmate se pun pe rănile provocate de arsuri. roiniţă. Extern. …Schinelul . sub formă de cataplasme sau băi. frunze de nuc. sub formă de cataplasme sau băi. ca pansament în arsuri. coada racului. Infuzie din 15 g de rădăcină mărunţită la 250 ml de apă clocotită. cimbru. .Infuzie din 20g de părţi aeriene florifere la 500 ml de apă clocotită. …Inul. Extern. răchitan. …Tătăneasa . Uleiul de in se foloseşte amestecat în părţi egale cu apă de var. sub forma de băi.Infuzie din 10g de produs uscat la 300 ml de apă clocotită. Extern. sub formă de băi şi cataplasme. …Infuziile de levanţică. …Plopul negru . …Se pun peste răni frunze de soc fierte 5-10 min în lapte. …Socul . cerenţel (rădăcină). Uleiul de sunatoare se foloseşte de asemenea. Acest amestec are proprietatea de a calma durerile şi de a vindeca rana.Se administrează extern. Extern. Ce ne mai recomandă medicina populară pentru cicatrizarea rănilor provocate de arsuri: …Se sparge un ou. Infuzie dintr-o linguriţă de muguri la 250 ml de apă clocotită. Extern. …Sunatoarea . salce şi stejar (câte 2 linguri de plantă la o cană de apă clocotită) calmează durerile şi grăbeşte cicatrizarea plăgilor. cu care se unge arsura. urzică. troscot. …Salcâmul . se amestecă galbenuşul cu albuşul şi se pune acest amestec peste rană. sub formă de băi. Se pune totul într-o sticlă curată şi se agită.Infuzie din 20g de flori la 500 ml de apă clocotită. sub forma de băi. până se formează un lichid alb-lăptos.

iar deasupra se pun comprese ude. …Se spală locul cu apă rece şi se presară bicarbonat de sodiu alimentar. Se leagă cu un bandaj. …În cazul arsurilor în gât. se scot gălbenuşurile. …Se dă un cartof crud pe razătoare şi se amestecă cu miere de albine (la 100 g de cartof se adaugă 1 linguriţă de miere). de 4 ori pe zi. se aplică pe rană frunze strivite de patlagină. …Se prepară ulei de ouă: se fierb ouăle tari. având grijă ca frunzele să fie schimbate din două în două ore. …Se pun pe rană frunze de varză proaspete sau morcov ras. …În cazul arsurilor provocate de foc se amestecă un albuş de ou cu ulei de in şi smântână. Se pune un strat gros pe rană. …În cazul unor răni purulente. legate cu feşe uscate. se amestecă ulei de măsline cu albuş de ou şi se bea. Pe rană se mai poate aplica de asemenea suc proaspăt de patlagină. …În cazul unor răni greu de tratat se foloseşte uleiul de sunătoare: 500g flori proaspete şi frunze se pun într-un litru de ulei şi se ţin 3 zile. se va aplica pe rană suc proaspăt de pelin. . Se ung porţiunile lezate cu acest ulei. Cum tratăm rănile şi tăieturile …Pentru tratarea rănilor care se vindecă mai greu. amestecând continuu. Acesta este şi un excelent mijloc de dezinfectare a rănilor.frunzele se schimbă din 2 în 2 ore. care se dau prin răzătoare şi se ţin pe foc mic timp de 40 de minute. Se fierb 500 ml de vin alb 2 ore la foc mic şi când s-a răcit se amestecă cu uleiul de sunătoare.

…În cazul unor răni purulente. sterilă). sau chiar frunze de brusture fierte în lapte. Se ung rănile cu acest unguent. se amestecă frunze proaspete de sunătoare şi salvie (cantităţi egale) cu untură proaspată de porc şi se strecoară printr-un tifon. …Se iau 15g frunze de nuc. adăugându-se şi 15g de ceară galbenă. amestecata cu untură proaspată de porc (1:4). …Se aplică pe răni suc de gălbenele. …Rănile infectate se pot vindeca aplicând comprese cu miere diluată 30% în apă distilată sau fiartă şi răcită. Rana se poate unge şi cu miere. apoi se fierbe iar. …Pentru vindecarea rănilor şi a juliturilor. se mărunţesc şi se pun la fiert. timp de 30 min. Unguentul se mai poate prepara din tinctură de sunătoare.. se vor aplica comprese din decoct de frunze de brustur. Se păstrează în borcan închis. timp de nouă zile. Acesta se prepară în felul următor: se pun flori de gălbenele într-un borcan şi se lasă borcanul la soare. 30 min în 100 ml de apă. se strecoară. …Una dintre cele mai eficiente metode pentru vindecarea . Se adaugă apoi 10g de ulei de floarea soarelui şi se lasă deoparte 1-2 zile. amestecat cu miere (câte 3 linguriţe pe zi). Se storc bine florile şi se strecoară apoi sucul rezultat. după care se acoperă (se aplică o compresă uşoară. …Se aplică pe răni comprese cu tinctură de obligeană.…Se aplică comprese cu decoct de flori sau fructe de măceş (acest mijloc previne cangrena) şi se bea suc proaspăt de coada şoricelului. Compresele sau bandajele se vor schimba din două în două ore. Se fierbe amestecul în bainmarie timp de două ore.

Compresele se vor schimba din trei în trei ore. în special pentru rănile mai vechi. Se amestecă pe foc mic două părţi ulei de măsline cu o parte ceară de albine. Pentru tratarea rănilor sau a tăieturilor se poate prepera un unguent din: 100g ulei de măsline sau floarea soarelui. 8g ceară galbenă. care se vindecă greu. Procesul de cristalizare este o mărturie a calităţii deosebite a produsului – conţinutul scăzut de apă în ea. pe care albinele o asimilează la fel ca şi . Unguentul este cât se poate de efficient. Compresele se vor aplica de două ori pe zi. Se lasă să se răcească şi se pune amestecul în borcane. Trebuie să ţineţi cont de faptul că mierea cristalizată este o miere de calitate. Se lasă la soare timp de două săptămâni. trebuie să ştiţi că apicultorii. după ce rana a fost spălată în prealabil cu apă distilată. se amestecă bine şi se ia spuma după care se pune amestecul în borcan. Pentru a nu greşi în alegerea mierii.rănilor este aplicarea de comprese cu tinctură de urzică: se pun frunze de urzică într-o sticluţă (aproape până sus) şi se toarnă deasupra alcool. Înainte de aplicarea compresei rana trebuie spalată. Cu cât în miere se găseşte mai multă fructoză. încercând să crească producţia de miere. Mierea pusă pe rană opreşte sângerarea Mierea naturală este asemănătoare unui sirop gros. Se adaugă o lingură unt şi se pune pe foc timp de 10 min. 20g răşină de pin şi 1g tămâie. pun alături de stup vase cu apă îndulcită. (nu trebuie să dea în clocot). cu atât îşi păstrează mai mult consistenţa lichidă. se vor aplica comprese ce se schimbă din 4 în 4 ore. 5g ceară albă. care scos din celulele fagurelui începe să se cristalizeze foarte repede.

coada şoricelului 15g troscot 15g Se amestecă bine plantele apoi se face o infuzie din 3 linguriţe de amestec opărite cu ½ litri de apă. Prin aplicarea unei comprese cu miere pe o rană. pentru a pune sângele în mişcare şi masaj al piciorului bolnav. În afară de aceasta. Pentru a determina dacă mierea este adevarată. dar nu are aceleaşi proprietăţi. Primăvara ar fi bine să folosiţi plante proaspete. fructe proaspete şi din când în când lactate. Această miere nu se diferenţiază ca aspect de cea adevărată. îndulcite cu miere de albine. Se beau 2 căni pe zi.) Dafinul : frunzele pisate şi fierte cu untdelemn. Ceaiul de ghimpe : se pun 2 linguriţe de plantă la o cană de apă si se fierb 1 min. Prima măsură care trebuie luată este trecerea imediată la un regim alimentar dietetic bazat mai ales pe legume şi-n special pe consumul de multă ceapă. Metode de tratare : se beau 3 căni de ceai pe zi din următorul ceai scoarţă de castan sălbatic 15g 15g. stafilococii etc. streptococii. sângele nu mai curge. creionul va lăsa o urmă violet.nectarul. cu alifie de gălbenele sau alifie cu gaz. aveţi nevoie de un creion chimic: în mierea care nu este naturală. ceea ce uşurează spălarea rănii şi creează condiţii mai bune pentru hrănirea celulelor. Metoda Maria Treben : se bea dimineaţă. Masaj general al întregului corp. înainte de masă cu o coajă de salcie . mierea distruge mulţi microbi (bacilul dizenteriei. vindecă rănile care nu se închid.

o cană de ceai de coada calului.evitaţi carnea deoarece există în ea un acid care provoacă inflamarea articulaţiilor şi apelaţi cât mai des la alimentaţia naturistă. cu cât îmbătrânim cantitatea de glucosamină din corp începe să scadă. Remedii naturale pentru artrită Există în corpul nostru o substanţă numită glucosamină. modul de folosire. la fel şi seara cu o jumătate de oră înainte de culcare [ o linguriţa de plantă se opăreşte cu o cană de apă şi se lasă să se infuzeze 30sec ] . . dar cu atenţie pentru cei care suferă de reacţii alergice -chondrodit: ajută la curgerea fluidelor în cartilaje. în ceai se pune şi o linguriţă de bitter suedez. Dar. vegetariană . ceva asemănător glucozei.veninul de albine / şerpi. afectând articulaţiile.jumătate de oră. creşte abilitatea de atenuare a şocurilor .acupunctura . Peste zi se beau 4 căni de ceai de urzică [ de preferinţă proaspătă ] puţin infuzată. Iată câteva alternative la medicamentele contra artritei. care va lubrefia zona.controlul greutăţii – o greutate mai mare a corpului înseamnă o presiune mai mare exercitată asupra articulaţiilor. Extern se aplică şi compresii cu bitter suedez. Aceasta ajută la prevenirea artritei păstrând ţesuturile articulaţiilor şi fluidul care le înconjoară întro stare gelatinoasă. Din păcate. Luaţi în consideraţie sugestiile acestora. . atenţie! Nu este bine să opriţi tratamentul şi să apelaţi la remediile naturale înainte de a consulta sfatul unui medic. efecte secundare pentru fiecare remediu în parte.

cafeină. vinete. nuci. inflamator care nu are alte efecte secundare . porumb.untura de peşte: controlează inflamaţiile în corp. . Aşa se vor reduce durerile articulare şi hrana dumneavoastră va fi mult mai sănătoasă. Mai există şi alte uleiuri care au această proprietate: uleiul de in.ghimbirul este un antioxidant. .aromoterapia . floarea soarelui şi dovleac. deoarece aceasta este o componentă a colagenului care constituie o parte din cartilajul protector al articulaţiilor.homeopatia . spanac.terapia osteopatică şi chiropractică . vizualizările şi reprezentările creative .acidul pantotenic Vitaminele C şi E. alune. tomate. care se găseşte în soia.reduc nevoia de un medicament antiinflamator des utilizat . susan.yoga. Exerciţiile fizice practicate în apă caldă pot reduce mult din . citrice..frunzele de urzică .magneţii: rezultatele acestui tip de tratament sunt încă preliminarii. utile pentru cartilajele articulaţiilor Este foarte important să consumaţi multă vitamina C. sare. Alergiile la unele alimente pot cauza artrita Alimentele comune la care este bine să renunţaţi sunt: grâu. meditaţiile. Vitamina E este un antioxidant utilizat în prima fază pentru osteoartrita. produse lactate. cartofi albi.medicina naturistă .

3. morcovi. Este bine ca aceste exerciţii să se practice în paralel cu tratamentul prescris. Pentru a grăbi ameliorarea stării de sănătate se recomandă: 1. Plutitul în apă caldă poate reduce stresul articulaţiilor şi alină durerile. castraveţi. lămâie. Deseori când ne scufundăm în apă descoperim că membrele dureroase se pot mişca sau întinde din nou. Plutitul. Să se bea în fiecare zi câte o cană de ceai din seminţe de muştar. Artrita În medicina tradiţională se obişnuieşte să se aplice frunze de varză direct pe zona afectată. sucul frunzei de varză atenuează durerile şi fluidizează cât de cât circulaţia sângelui. În loc de varză se pot folosi frunze şi flori de coada şoricelului. frunze de păpădie. Să se consume des mere. Comprese. mersul în apă reduc impactul asupra articulaţiilor. 2. urzică. ci şi de un minunat efect psihic. Folosind rezistenţa naturală a apei tonusul muscular se poate îmbunătăţi fără să afecteze pe viitor ţesuturile care în mod obişnuit sunt afectate. Nu este vorba numai de un confort fizic. gălbenele. cataplasme şi unguente folosite în artroză . napi. Regimul de exerciţii nu este un tratament şi nu poate înlocui recomandările unui medic specialist. Să se facă o dată sau de 2ori pe săptămână baie cu apă în care sau aruncat 2-3 pumni de sare. ceapă. tonifiază muşchii şi ţesuturile. pătrunjel.durerile articulare Flexibilitatea articulaţiilor şi muşchilor este foarte importantă. frunze de mentă sau de trifoi. O dată intrat în piele. praz.

din una din plantele indicate mai jos. Se pune amestecul într-un termos şi se toarnă deasupra un pahar de apă fiartă. 5. Se prepară un decoct din rădăcină de brustur: se toarnă un . Se acoperă cu ceva gros şi se menţine până la dispariţia bolii. Se aplică comprese pe locurile bolnave. Se umple până la jumătate o sticlă de 1/2l şi se toarnă votcă până se umple sticla. plantele se vor înfăşura într-o cârpă curată şi se vor aplica pe locul dureros (tratamentul este valabil şi în artrite şi reumatisme). iar a doua zi se adaugă în infuzie şi 2 linguriţe de sare. 2. În cazul cataplasmelor. Se iau paie de ovăz. Se acoperă bine şi se lasă o săptămână la loc întunecos. sau 3-4 linguri de plantă proaspată. 6. Se amestecă 3 linguri de troscot cu 2 linguri de frunze de mesteacăn şi 2 linguri de fructe de măceş. Se aplică cataplasma călduţă. se toarnă o cantitate corespunzătoare de apă şi se fierbe timp de 30 de minute pe foc mic. se stoarce şi se aplică pe locul bolnav. 3. Se lasă peste noapte. Se înmoaie o cârpă curată de bumbac în infuzia aceasta. 2-3 linguri de plantă uscată. se spală bine şi se dă prin maşina de tocat sau pe răzătoare. Se ia rădăcină de brustur. se pune deasupra un prosop sau un fular de lână şi se lasă până trece durerea. 4. de regulă. după care se aplică frunzele în 3-4 straturi pe locul bolnav.Compresele folosite în caz de artroză se vor prepara din infuzii la care se vor folosi. 1. fără a o curăţa. Se toarnă ulei de masline peste frunze tinere de nuc şi se lasă timp de 3-4 ore. Se aplică peste locul bolnav cataplasme cu ceapă tocată sau usturoi pisat.

Se vor aplica de asemenea comprese calde din decoct de rădăcini şi seminţe de brânduşă de toamnă. dar este recomandat sa se folosească şi intern: câte 1-2 linguri. se prepară un unguent din rădăcină de brustur. timp de 20 de minute. Se prepară un unguent din flori tocate de liliac amestecate cu unt în părţi egale. se va folosi o infuzie de flori de liliac (proporţie 1:10). În cazurile de artroză faceţi în fiecare seară aşa-numitele băi în nisip. 8. Se amestecă sare cu nisip de râu în proportie de 1:1. se pune la încins într-un vas. 100g seminţe de mărar într-un . ţineţi mâinile şi picioarele acolo până când această compoziţie s-a răcit. 10. de 5-6 ori pe zi. Se lasă timp de 4 ore. Peste o lingură de frunze de plop se toarnă un pahar de apă clocotită şi se lasă o oră. Se vor aplica comprese. înainte de masă. Extern. Astenie Lăsaţi să se macereze 8-10 zile. după care se îngroapă degetele în nisipul cu sare fierbinte. Se ia câte o lingură. Se vor aplica comprese cu flori pe locul bolnav. Se fierbe la foc mic. de 4 ori pe zi. Concomitent. 7. amestecată cu unt (se poate folosi din rădăcină de la decoct). Peste o lingură de rădăcină se toarnă un pahar de apă. Se pun într-un borcan flori de cartof (fără a le toca) până sus şi se toarnă deasupra spirt sau altă tărie. Se pune un capac etanş şi se lasă 7 zile la loc cald şi întunecos. timp de 15 minute. după care se poate lua câte o lingură de 3-4 ori pe zi.pahar de apă clocotită peste o lingură de rădăcină dată de răzătoarea mică şi se pune la foc mic. 9.

obţinute prin măcinare. lipsa ciclului menstrual –pulberea de inflorescenţe şi seminţe de mărar. cu puţină apă. Tratamentul durează 3 luni: se ia o linguriţă rasă de 4 ori pe zi. În timpul acestui tratament. O să vă simţiţi imediat mai bine. sucul de lămâie sau mierea. sucul de morcovi şi infuzia de pătrunjel sau de muşeţel. muselină. Pentru suferinzii de astm piperul nici nu ar trebui să existe în meniul lor. 20 linguri seminţe de mărar într-un litru de vin roşu. Colici – de cum apar durerile. Ciclul menstrual neregulat sau dificil. Filtraţi lichidul şi beţi după fiecare masă câte un pahar . De asemenea e bine să consumaţi alimente uşor digerabile crude. Astenie –lăsaţi să macereze. se elimină zahărul şi înlocuitorii săi artificiali. Filtraţi şi beţi după fiecare masă câte un păhăreş din acest excelent întăritor. ameliorează dificultăţile respiratorii. Pentru ateroscleroză. o linguriţă de mărar într-o ceaşcă de lapte şi beţi cât puteţi de cald. se reduce consumul de carne. Astmul Leacul din bătrâni pentru bolnavii de astm este ca aceştia să facă în fiecare dimineaţă un duş rece şi să bea cât mai mult compot de mere. nelipsite din mâncărurile preparate. fierte sau coapte.litru de vin roşu natural . fierbeţi 10 min. Cidrul. folosiţi usturoi şi miere . pe stomacul gol. valeriană sau frunze de platan. Pentru a elimina mai uşor mucoasele şi flegma se recomandă ceaiul de urzică. Evitaţi prăjeala şi condimentarea excesivă. 8 zile.

o capăţână de usturoi pisat se amestecă cu sucul de la o lămâie şi 2 linguriţe de miere. Pentru a vă potoli setea puteţi pregăti o băutură răcoritoare gustoasă pe bază de miere: 200 ml suc de scoruşe negre. chiar şi după dispariţia ciupercii. tuberculos]. Amestecul se administrează în 2 doze – dimineaţa şi seara. trăieşte într-un mediu alcalin. pe o perioadă de timp cât mai îndelungată. cu 30 min înainte de masă. gălbenele 70g. mărul lupului 3g. Totul depinde de consecvenţa cu care aplicaţi acest tratament. Intern : preparaţi următorul ceai : rostopască 3g. Se bea rece. ia nu va mai apărea deoarece nu poate în mediu acid creat de oţet. Încercaţi să puneţi oţet pe porţiunile afectate de ciupercă. Arterita. se pun într-un borcan şi se acoperă cu jumătate litru de oţet de mere. ateroscleroza – 3 mâini frunze de tarhon se taie mărunt. Explicaţia este următoarea: ciuperca de orcie natură ar fi. Se fac spălături locale şi se pun compresii de 2-3 ori pe zi. Punând oţet care este acid. toate aceste plante se amestecă bine după care se fierbe în 3 litri de apă 30 min. 100 ml apă minerală.În ateroscleroză. cu badijonări cât mai dese. Preparaţi următorul ceai : rostopască 5g. plop negru 21g. Se filtrează şi se bea masă. lăsându-se să stea astupat 7 zile. 2g de acid citric. plop negru 40g. Amestecul se fierbe întru-n pe stomacul gol câte un păhărel înainte de . 100 ml suc de coacăze negre. mărul lupului 1g gălbenele 10g. Această reţetă este pentru 2 tipuri de Lupus [eritematos. 100g miere.

Negi : se pot vindeca printr-o masare cu coajă de nucă pe locul respectiv timp de câteva zile sau se poate pune pe neg o bucăţică mică de coajă verde de nucă [cu partea zemoasă] sub un plasture. Se continuă până la vindecare. 10g vaselină şi 10 picături de acid fenic. Practic în jurul acestor erupţii ţesutul se necrozează şi putrezeşte de viu. pe timp de noapte. Se strecoară şi se bea câte 50ml de ceai. Şi aluniţele se pot trata cu ulei de ricin masându-le de 3 ori pe zi dar tratamentul este de durată. cu 15g lanolină. Cauzele sunt necunoscute şi este considerată colagenoasă şi autoimună. Lupus: această cumplită boală este considerată ca fiind o boală a pielii şi a mucoaselor.litru şi jumătate de apă. Se mai pot masa cu ulei de ricin de 3 ori pe zi . Binenţeles că şi pshicul este afectat bolnavul având stări depresive. dar şi viscerale pe intestine. Se ung locurile bolnave şi se lasă pansate 3 zile. Mai întâi trebuie ‚curăţat’ organismul Pentru cei ce vor reţetele de ceaiuri iată adresa : GIUREA MARIN str. 30 min. câţi negi aveţi. O metodă ciudată care poate fi încercată : dintr-un ghem de sfoară de cânepă se ia un fir pe care se fac atâtea noduri. Ca unguent folosiţi următoarea compoziţie : se amestecă 30g rostopască uscată şi pisată ca să se transforme în pulbere. Apar fie erupţii cutanate pe faţă pe piept pe spate şi pe pielea capului. de 3 ori pe zi. de somnolenţă şi dureri articulare. Nuca : zeama de nucă verde vindecă pecinginea. judeţul Olt. PIATRA OLT. nu vă aşteptaţi la ceva rapid. înaintea meselor cu 30 min. spuneţi în gând 1 neg şi faceţi un nod apoi 2 şi faceţi . aleea Nucului 18 cod 0559.

încercaţi . fără semn fără durere. Se repetă săptămânal până la vindecare. Înainte de culcare frecţionaţivă pielea capului cu medicamentul şi puneţi-vă apoi un batic subţire. astfel ca lipomul să fie acoperit complet. Se unge rana se aplică un pansament şi se ţine 3 zile . în 2-3 zile el dispare. se lasă toată noaptea să acţioneze. Amestecaţi 50g rostopască uscată. Pielea capului se masează bine cu ulei de ricin. 10g vaselină şi 10 picături de acid fenic . În cazul cancerului de piele se unge cu această soluţie locul afectat de 3-4 ori pe zi. apoi dimineaţa se spală cu şampon. Verucile sunt nişte pete ca nişte pistrui numite medical veruci plane. Tamponări locale cu esenţă de genţiană sau bitter suedez sau ceai de tătăneasă şi muguri de plop . Dimineaţa se iau 2 linguri de medicament cu 5-6 linguri de apă fierbinte. cu 15g lanolină. Apoi cu un cuţit faci o groapă adâncă de 4-5cm în pământ se pune sfoara şi se acoperă cu pământ. transformată în pulbere.alt nod şi în continuare până faceţi atâtea noduri câţi negi aveţi. după care se pune pe rană o bucată de pânză subţire înmuiată în medicament (pânza trebuie umezită imediat ce a început să se usuce). Ce se întâmplă nu se ştie dar negii vor dispare după câteva zile. Pentru creşterea părului la copii se recomandă uleiul de ricin Se aplică de 2 ori pe săptămână seara înainte de culcare. Pentru vindecarea lipomilor Un remediu foarte eficient şi rapid este : fixarea cu ajutorul unui leocoplast a unei monede de cupru bine curăţată pe locul respectiv. După ce se .

Paralel se . Soluţiile prescrise pentru regenerarea părului sunt aceleaşi ca la combaterea cheliei : Tinctură de ardei iute . Uneori boala se moşteneşte . Se fac frecţii energice la rădăcina părului de 2 ori pe săptămână . strivite într-un vas de ceramică şi amestecate cu puţină untură de casă proaspătă. Se recomandă odihnă . până începe să crească părul . 3-4 săptămâni la 5-6 luni . Oţet de mere . Amorţirea tălpilor Se prepară o alifie din boabe albe de vâsc. face să crească părul.30g usturoi pisat se macerează 10 zile în 1/2 litru oţet de mere . masând uşor . o dezamăgire puternică . Nucul : Lăsaţi să fiarbă 1/2 de oră în 300g untură topită nesărată 20g muguri de nuc. prin masaje energice . Omogenizaţi amestecul într-un mojar şi păstraţi amestecul astfel obţinut într-un vas de porţelan. de preferat după ce aţi făcut baie . se găseşte în magazinele de specialitate . moartea cuiva . Se va masa peste zi şi seara picioarele.200g ardei iute se macerează 7-8 zile în 100 ml alcool . Alifie de propolis .restabileşte creşterea părului se continuă tratamentul odată la 2 săptămâni.se fac frecţii zilnice .se aplică pe pielea capului de 6 ori pe zi . Apă energizantă : ea se obţine în felul următor – se ia 250g apă şi se pune într-un recipient tip shaker şi se agită de 120 de ori . linişte şi beţi zilnic 2-3 căni de ceai de ciuboţica cucului . raze Roengen etc. alteori cauza este un şoc pshic puternic accident . se aplică compresii puse pe cap şi ţinute toată noaptea . Ungeţivă pielea capului cu acest unguent . Oţet de usturoi . Omagul : clătitul cu ceai de omag.

[trebuie să fie destul de caldă] după care se freacă cu o piatră ponce. vreme de 1-2 ani. aplicat cu perseverenţă. Monturi Preventiv : în momentul când apare durerea caracteristică şi roşeaţa aferentă. se poate produce o descuamare a pielii. Cu soluţia contra epidermofiţiei se badijonează talpa piciorului şi mai ales spaţiile dintre degete. a 3a zi se încălzeşte şi se ţin picioarele la înmuiat 30 min. şi iarăşi 3 săptămâni ceai. Eprizipelul : o reţetă sigură pe o perioadă scurtă – cumpăraţi de la farmacie 2 flacoane de ampicilina. Şi în primul rând să se renunţe la tocuri înalte. Se ung călcâiele cu alifie de gălbenele. Curativ : tratamentul cu iod. Luaţi medicamentele în modul următor : ampicilina câte 2 capsule odată la interval de 6 ore. După circa 1 lună veţi avea călcâie de mătase. Aici apare o capcană. alifia se foloseşte zilnic. iod metaloid 1g. Cu burovinul se pun comprese pe locurile dureroase. timp de 5 zile. compusă din . se află la boli de inimă. Se recomandă repaus la pat. face să dispară chiar şi monturile gata formate. Reţeta de preparare a ceaiului. să se aplice un badijonaj cu tinctură de iod. alcool de 70 grade 100ml. La persoanele cu piele mai sensibilă după 4-5 zile de badijonări se va face o singură dată pe zi. 3 săptămâni cură după care 2 săptămâni pauză.va ţine o cură de 6 săptămâni de ceai de văsc. Baia se face la 3 zile. Se . Călcâie uscate Se strânge urina vreme de 2 zile. 2 pliculeţe de burovin şi comandaţi la farmacie o soluţie contra epidermofiţiei. Acest procedeu trebuie repetat 2-3 seri la rând [se poate face şi peste zi]. glicerină 10g. acid salicilc 3g. Deoarece durerea dispare după prima badijonare şi persoana uită să o mai repete.

Trasmiterea la distanţă. Printre acestea se află captalanul– se beau 2-3 căni de ceai/zi. plopul negru – infuzie din 2-3 linguriţe de muguri zdrobiţi la o cană cu apă. cu acestă infuzie se pun comprese locale în caz de cancer al pielii sau cancer mamar). vaselor limfatice şi teaca nervilor. apariţia la distanţă de tumoarea iniţială a altei tumori similare. din care se beau 2-3 căni/zi (extern. limfă şi nervi. se face prin sânge.apă. 2 min]. Plante indicate în terapia bolnavilor de cancer Tumoarea canceroasă creşte prin înmulţirea anarhică a celulelor. în organism. poate fi considerată ca o stare precanceroasă Fitoterapia recomandă bolnavilor de cancer utilizarea unor plante medicinale cu efecte anticanceroase. Răni între degete : umblaţi cât mai mult desculţă şi evitaţi încălţămintea gen sport de cauciuc. îndulcite cu miere. Dacă mergeţi la serviciu. După ce vă spălaţi pe picioare cu apă şi săpun. tot din muguri de plop negru se poate prepara o alifie 20%. Lăsaţi locul să se usuce apoi puneţi pe locurile dureroase frunze de pătlagină uşor strivite [bine spălate în apă rece]. Orice tumoare benignă. tamponaţi rănile dureroase cu un decoct de tătăneasă [2 linguriţe de plantă se fierb în 250ml. Când rănile încep să se închidă. invadând ţesuturi învecinate vaselor de sânge.întrerupe tratamentul şi se reia numai după ce se vindecă pielea. rostopască – infuzie dintr-o jumătate de linguriţă din părţile aeriene ale . ungeţi-le seara cu alifie de gălbenele. puneţi între degete frunze de pătlagină. Numim metastază. netratată la timp şi corect. care se aplică pe rănile respective.

convalescenţă şi un foarte bun adjuvant în terapia cu citostatice. în fiecare zi. după care urmează o lună de pauză. Medicamentul Ro-phas creşte capacitatea de apărare a . pe stomacul gol. înainte de masă. oţetul şi pâinea albă. Tratament fitoterapeutic complex Se folosesc 125 foi de pătlagină. până rămâne 1 l de lichid. Se bea câte o cană de suc pe zi. 1 kg miere de albine naturală. Sucul de morcov ajută la vindecarea tumorilor canceroase. apoi se poate relua. după care se pune mierea şi se lasă din nou la fiert până când rămâne 1 l. care se pune pe un tifon şi se aplică pe rană (în cancerul pielii şi al sânului). iar pansamentul se ţine aplicat 3 zile. zahărul. Câteva preparate medicamentoase Imunofort se recomandă ca un excelent imunostimulator în infecţii bacteriene şi virale ale căilor respiratorii superioare şi sfera ORL. Tratamentul se face timp de 2 luni. pe stomacul gol. prevenirea infarctului miocardic. în amestec cu apă. Dacă în timpul curei apare o depigmentare în portocaliu a tegumentelor. infecţii ale aparatului urogenital. se prepară o pastă. Se exclud din alimentaţie carnea de porc. 1 kg morcov ras şi 3 l de apă distilată. Se ia câte o linguriţă. din care se ia o linguriţă la 3 ore.plantei la o cană cu apă. 1 l de suc de sfeclă roşie şi de mere pădureţe. mezelurile. cu unguent de rostopască se unge rana. Se fierbe morcovul cu pătlagina în cei 3 l de apă. dimineaţa. o lună. ateroscleroză. din rizomi şi rădăcini mărunţite de tătăneasă. se întrerupe cura şi se reia după depigmentare. se beau. din tinctura de tătăneasă se iau cîte 10-12 picături/zi. afecţiuni hepatice. dimineaţa. tătăneasa – se beau 4 căni/zi de decoct.

au efect protector şi vindecător în cancerul gastric şi în cancerul de colon. dar şi alte legume şi fructe dau rezultate bune în cancerul de piele. Are acţiune antiinflamatoare antireumatică. 400 ml suc de sfeclă roşie. morcovi. afine. previne instalarea cancerului mamar şi al celui genital la femei. Stimulează activitatea imunitară. indicaţia terapeutică este ca persoanele bolnave de cancer să consume cîte 10-15g (2-3 căţei) de usturoi. neutralizînd hipersecreţia gastrică şi îmbunătăţind calitatea procesului de digestie. cel pulmonar. cîte 100-200g/zi. Fibrele vegetale absorb toxinele hidrosolubile şi contribuie la eliminarea lor din organism. intestinal şi al vezicii urinare. sfeclă roşie. ţelină. coacăze negre). Vitamina C naturală. Imunostim este un imunostimulator natural. deosebit de eficient în terapia bolnavului de cancer. reglează activitatea hormonală. 50g fructe de pădure (cătină. în condiţiile eliminării consumului de grăsimi.organismului cu imunitate normală sau deprimată. 100 ml suc de ţelină. Asigură o protecţie şi o rezistenţă crescută a organismului la îmbolnăviri. obţinută din sucul de lămîi. antimicrobiană şi antivirală (asemănătoare interferonului). Retinoizii şi coloranţii roşii (betacianine) din 200 ml suc de morcovi. . Dietă anticancer Fibrele vegetale din cereale. din 100g de pătrunjel tocat sau dintr-un kilogram de mere ajută la distrugerea celulelor tumorale. varză. prezentând rol antioxidant şi antitumoral. În cazul usturoiului. La nivelul sistemului digestiv are acţiune antiinflamatoare. Un consum minim de 40g de fibre pe zi. grăbind vindecarea.

fructele de cătină. se pot consuma sub formă de fulgi. în special grîul şi hrişca. fierte sau chiar crude (hrişcă înmuiată în apă 2 ore). în amestec cu puţină apă sau ceai. După care nu se mai mănâncă nimic . coacăzele negre. măcrişul iepurelui. curmale (pentru prevenire) şi perele. sau în asociere cu fructe de cătină. stevia de grădină. la . Cerealele. cresonul. şi este valabil pentru multe feluri de cancer. Se mai ia şi seara. lintea.zilnic. o linguriţă de gaz dublu rafinat . alternînd cu perioade de dezintoxicare (regimul Oshawa). Legumele şi zarzavaturile proaspete care îi ajută în tratament pe suferinzii de cancer sînt pătrunjelul. terci.A dat rezultate în multe feluri de cancer generalizat bolnavul fiind foarte slăbit şi având foarte puţine şanse de supravieţuire . bolnavilor de cancer nu trebuie să le lipsească măceşele. Tratamentul durează un an. Se ia dimineaţa. Atenţie gazul trebuie distilat între 100 – 150 grade. orice grad mai mult duce la distrugerea petrolului ca medicament devenind toxic . sfecla rosie. după care luăm decoctul de pe foc şi-l lăsăm încă 24 de ore să stea acoperit. Tumoră în abdomen. soia şi germenii de soia (profilaxie). se recomandă polen de albine luat sub formă de pulbere. pe stomacul gol. merele. ţelina. Dintre fructele proaspete. pe intestinul gros: 2 linguri de rădăcină de tătăneasă le fierbem în 2 litri de apă 30 min. După o ora se mănâncă . De asemenea. cîte 3040g/zi. dovlecei (suc proaspat). Bolnavilor de cancer le este recomandat şi laptele de capră. consumat în reprize scurte de 2-3 zile. o linguriţă de gaz la o jumătate de ora după masa de seară . simple sau în asociere cu sucuri de fructe şi legume.

Leac tibetan Se curăţă şi se zdrobesc în piuliţa de lemn 350g usturoi. Înainte de a folosi preparatul. Din acest elixir se va bea seara la culcare câte o linguriţă. Se mai ţine încă 3 zile (72 de ore) la întuneric şi leacul este gata. de mai multe ori pe zi. şi aşa a rămas până în ziua de azi. La început. După ce s-au zdrobit bine. Tratamentul se . la prânz o cană şi seara o cană. Gura borcanului se leagă cu tifon. Apoi. Reţetă de restabilire rapidă . Tratamentul lui original a durat o lună şi jumătate. iar "pacientul" trăieşte şi azi. Şi omul acela. unde a mâncat tătăneasă crudă. a plecat într-o vacanţă prelungită în Deltă. operat de cancer la colon. Peste usturoiul zdrobit se toarnă zeamă de la 4 lămâi proaspăt stoarse. după aproape 20 de ani. amestecată cu o jumătate de cană de apă sau lapte rece. nu mi-au mai găsit nici urmă de tumoră. bem întruna.temperatura camerei. Apoi se strecoară conţinutul într-o sticlă printr-o eşarfă de mătase. Vasul cu amestecul se lasă 30 zile la întuneric şi răcoare (în frigider sau într-un beci rece). Elixirul tinereţii – Reţetă caucaziană Într-o piuliţă de lemn. bem dimineaţa o cană. I-am spus că singura soluţie pe care o ştiam era tătăneasa. borcanul se agită. ale carui zile păreau numărate. peste câteva săptămâni bem şi 2 litri de ceai pe zi. Pasta obţinută se pune într-un vas de sticlă. Se ţine şi un regim vegetarian (pe care l-am menţinut de atunci mereu) şi când m-am dus la control. se zdrobesc 400g căţei de usturoi. căruia îi mergea tot mai rău după operaţie şi sfârşitul îi era aproape. Vasul se acoperă cu un capac etanş şi se lasă 10 zile la întuneric. se trec într-un borcan de sticlă. Peste usturoiul zdrobit se adaugă 250g miere curată şi 250ml alcool etilic de 90 grade.

11 şi 12 picături. seara – 6 picături. atenuarea durerilor produse de artrite. preparatului – câte 25 picături de 3 ori pe zi.. IX-a – 6. a XI-a – dimineaţa – 15 picături. Procedeul este următorul: într-o ceşcuţă se toarnă 50ml lapte dulce nefiert. Schema .în câte 50ml lapte – dimineaţa – 4 picături. ziua a II-a – de 3ori pe . zi.... ziua a III-a – . .. ziua a XII-a – şi în continuare. 11 şi 10 picătziua a VIII-a – 9. în 50 ml lapte dulce nefiert.. la prânz – 25 şi seara – 25 picături..... uri. 8 şi 9 picături.. 2 şi 1 picătură.. distrugerea tumorilor. 10..face după o schemă. ziua a IV-a – . VI-a – 15.. de 3ori pe zi. tot cu 10min înaintea meselor... Rezultatele acestui tratament sunt: normalizarea tensiunii arteriale. în care se picură cu o pipetă leacul preparat astfel: ziua I – câte două picături de . ziua . ziua a . conform celor spuse mai sus. îmbunătăţirea văzului şi auzului.. 14 şi 13 picături (cantitatea începe să . scadă). 5 şi 4 picături. până la terminarea .. topirea grăsimii în exces. reumatism şi ulcere.. înaintea meselor de dimineaţa şi prânz. se vor lua .. ziua a X-a – 3. la prânz – 5 picături. 8 şi 7 picături.. 12. cu 10min înaintea meselor. ziua a V-a – 13. reglarea metabolismului.. după 10min se ia masa.. ziua a VII-a – . iar seara – 3 picături. ziua a . . respectiv 7. preparat în 50ml lapte.. 14 şi 15 picături.

S-a observat la populaţiile care consumă din belşug această plantă o reducere a incidenţei cancerului gastric şi intestinal. Consumând această cantitate de 2 ori . Sucul astfel obţinut se bea imediat cu o lingură. …Într-un pahar cu suc de roşii se adaugă sare după gust. Cancer . nisetru) îmbunătăţeşte funcţionarea vaselor sanguine din creier. …O cantitate de 150-200g brânză de vaci degresată se amestecă cu 1/4 linguriţă sare fină. Se vor bea de 3 ori pe săptămână câte 200g de kefir cu sare. Sarea înlocuieşte alte remedii Reţete pentru uz intern …În 200g kefir degresat. Aceasta are un efect foarte bun privind memoria şi concentrarea mai rapidă şi pentru perioade mai lungi de timp a atenţiei. pe stomacul gol. Cancer gastric – 3 mâini de tarhon proaspăt se dau prin maşina de tocat (sau se zdrobesc în mixerul electric. Cura ţine minimum o lună. se dizolvă 1/4 linguriţă sare fină.trebuie să se respecte cu stricteţe! Este exact reţeta păstrată din vechime în Tibet şi merită încercată. dar şi pentru mărirea rezistenţei la stres şi eliminarea surmenajului fizic.în dietele cu crudităţi anticancer. la temperatura camerei. Consumul zilnic a 50-100g peşte … sărat (somon sau sturioni morun. Sucul poate fi conservat vreme de 12 ore. Este un remediu sigur pentru eliminarea colesterolului din sânge. la frigider (4°C). după care se storc bine într-un tifon. condimentarea cu tarhon a salatelor şi ciorbelor catalizează procesul de vindecare. după ce am adăugat puţină apă). Leacul este recomandat în scăderea nivelului de colesterol în sânge.

fără săpun. apoi se freacă pielea capului cu o lingură fără vârf de sare mai mare. această procedură elimină stresul şi stările de nervi. apoi se spală bine capul cu apă caldă şi săpun de casă sau şampon. seara. În această soluţie se înmoaie o bucată de pânză din bumbac. se îmbunătăţeşte funcţionarea glandelor endocrine şi este eliminat stresul nervos. Procedura . Se lasă 10-15 min. Se spală 200g foi de salată… proaspătă. După 10 min se spală sarea cu apă rece. …O lingură fără vârf de sare se amestecă în 200 ml apă rece. Mâncând de 4 ori pe săptămână … castraveţi acriţi rapid (cum se fac. …O linguriţă scuturată de sare fină se amestecă în 200 ml apă fiartă şi răcită. Aplicând această procedură în cazul părului uscat. Zilnic se vor mânca 1-2 castraveţi muraţi. spre exemplu. Cu o linguriţă desare uşor umedă se freacă mâinile. înainte de culcare. Consumând câte o astfel de porţie de salată . se taie şi se freacă apoi cu o jumătate de linguriţă de sare fină. Bând câte puţin din acest amestec.o dată la 2 zile -. reducerea treptată a greutăţii corporale şi eliminarea edemelor. vara) se asigură eliminarea în scurt timp a surplusului de lichide din organism.pe săptămână se realizează o eficientă evacuare a reziduurilor metabolice din organism. Repetată de 3 ori pe săptămână. se întăresc rădăcinile. Reţete pentru uz extern Se umezeşte capul şi părul cu … apă caldă. Se adaugă smântână după gust. cu care se freacă bine spatele. se elimină vărsăturile în cazul intoxicaţiilor.

o hidratează şi tonifică. fără săpun. …Se amestecă 150-200g frişcă neândulcită cu 2 linguri de sare (pline. pentru a-i reda elasticitatea. Se taie mărunt 50g frunze de… pătrunjel şi se amestecă apoi cu o linguriţă scuturată de sare fină. mai ales în cazul suferinzilor de reacţii alergice la sare. apoi se îndepărtează spălând faţa cu apă caldă. o lingură de flori de muşeţel uscate se pun într-un pahar cu apă fierbinte. Este şi un foarte bun mijloc de curăţire a pielii în profunzime. fără vârf). În aplicarea tratamentelor unde se foloseşte sarea este necesară multă atenţie. afecţiuni renale. În cazul tenului uscat şi normal se va aplica doar o dată pe săptămână. Efect tonifiant garantat. în caz de dureri de cap. se strecoară infuzia şi . Se aplică o dată pe săptămână. Se aplică de 1-2 ori pe săptămână. hipertensiune arterială.de 2 ori pe săptămână. Se lasă 20min. După ce s-a răcit. O lingură de sare. iar a celui gras . înlătură umflăturile şi face degetele mai flexibile şi elastice. Înlătură ridurile. Se masează şi pielea corpului. până se consumă tot. se… amestecă în 150 ml apă clocotită. În această saramură se înmoaie o bucată de tifon pusă în două. Această mască este recomandată pentru ten gras şi normal. furnizându-i şi principiile nutritive necesare. În colită. repartizând pătrunjelul cu sare în strat uniform pe obraz.albeşte mâinile. Albeşte pielea. Această compresă se aşază pe frunte pentru 10 min. Cu amestecul ca un terci se masează faţa. Din acest amestec se face o mască pentru ten. Amestecul se poate congela şi se poate folosi pe timp de iarnă pentru a fricţiona obrazul cu cubuleţele de pătrunjel şi sare. petele de pigmentare. fără vârf.

bine învelit. Peste ea se pune o basma (şal) din lână. Gâtul este bine să fie acoperit separat cu un fular. aceste comprese dau rezultate în hipertensiune.se adaugă o linguriţă de miere. Efectul este imediat . Soluţia astfel pregătită se foloseşte pentru clisme. Aceeaşi compresă pentru spate se va pregăti în acelaşi fel. este cea prezentată mai jos: o bucată mare de pânză de in (sau bumbac) se înmoaie în apă rece (vara) sau în apă caldă (dar nu fierbinte) iarna. . astfel încât să nu patrundă aerul. iar pacientul se culcă cu spatele gol peste aceasta. Mărar : când apar durerile. care se aşază pentru a acoperi bine compresa. se stoarce bine şi se aplică pe corp. fierbeţi circa 10 min o lingură de mărar într-o ceaşcă de lapte şi beţi lichidul cât se poate de cald . Compresa se ţine 45-60 min. Dacă este pusă pentru a răcori. în circulaţia sangvină dificultuoasă sau în stări de febră mare. apoi pânza umezită şi bine stoarsă. ipohondrie. Menta : planta pusă-n rachiu sau alcool vindecă durerile de burtă şi colicile intestinale Iată câteva tipuri de comprese O compresă ce poate fi rece sau caldă (după nevoi). pacientul se îmbracă într-o bluză uscată (tricou) din bumbac şi rămâne în pat. dar se va întinde pe pat întâi şalul de lână. dar şi eliminarea gazelor. Are un efect foarte puternic în durerile de mijloc şi coloană. timp de 30-40 min. se umezeşte din nou (dacă este pentru a încălzi – nu se mai umezeşte). După ce se înlatură compresa. piept sau abdomen. De asemenea. care se aplică pe gât.

După ce se aplică pe abdomen compresa se stă între 45 min şi 2 ore. se leagă o fâşie de pânză de in sau bumbac. Compresa caldă pentru durerile de mijloc: se înmoaie în apă caldă (+45 grade Celsius) o bucată de pânză şi se stoarce bine. apă cu oţet sau fiertură de paie de ovăz sau de fân.Compresa pe abdomen: se aplică pânza. peste care se pune câte un prosop. înmuiată în apă. Peste pânza udă se înfăşoară câte o fâşie de pânză uscată. compresa pe abdomen se poate pune succesiv cu cea de pe spate. căci apa rece este suficientă pentru a răcori. uscată. pentru a avea un efect mai puternic. în pat. ajută digestia şi este un remediu în colicile digestive. Se poate folosi apă rece. . fără să şocheze organismul. Compresa se menţine 45 min. Compresele se menţin 10-15 min. Peste compresă se înfaşoară o basma de lână. Compresa pentru gambe. După o oră se umezeşte din nou compresa. Această compresă îmbunătăţeşte circulaţia sangvină. aşa cum se întâmplă la utilizarea pungii cu gheaţă. Piciorul se înfăşoară de la genunchi până la gleznă. Cu ea se înfăşoară mijlocul – de la un şold la altul – şi apoi. împăturită. Labele se încălzesc în mod obligatoriu cu ciorapi de lână sau o sticlă cu apă caldă. Bolnavul trebuie să stea întins pe spate. pe partea inferioară a abdomenului. Compresele sunt cele mai potrivite în febră şi procesele inflamatorii însoţite de febră. înmuiată în apă rece (la 1520 grade Celsius) şi bine stoarsă. peste compresă. Deasupra se înfăşoară bolnavul cu un şal sau fular de lână. Pe fiecare gambă se înfăşoară câte o bucată de pânză de in sau bumbac. sau simultan. bine stoarsă. De fapt.

Alimente ce trebuiesc evitate: ciocolata. Peste ea se pune un prosop pluşat sau un şal de lână. O pânză de in sau de bumbac se udă în apă (rece până la caldă. Aruncaţi apa şi mai fierbeţi o dată coaja 20 min în apă îndulcită cu 20g miere la litru. pâinea albă. Amestecaţi . mere. Polenul vindecă cele mai rebele constipaţii. Puneţi în fiecare dimineaţă 2 linguri de tărâţe într-o cană obişnuită şi opăriţi-le cu orice fel de ceai. ţelină. Sânt recomandate în bronşite. 30 min. Reţetă ţărănească: mâncati dimineaţa pe stomacul gol prune uscate înmuiate peste noapte în apă. paste făinoase. Reţetă cu portocale: lăsaţi să fiarbă în apă. se aplică pe piept (se poate pune încă una pe spate) sau se înfăşoară ca o faşă mai lată. carnea. cu pâine graham sau secară. spanac. Consumaţi: alimente bogate în celuloză. castraveţi. pere. morcovi. Este un laxativ imediat şi puternic. pâine Graham. ceapă. sau la 3 ore după cină . la culcare mâncaţi 2 mere. Cura durează o lună. Reţetă cu tărâţe: 1-2 kg de tărâţe de grâu trebuie cernute printr-o sită deasă ca să se elimine făina care mai rămâne în ele după măcinarea grâului. portocale. brânzeturi sărate . se face pauză 2 luni după care se repetă. roşii. struguri. fasole verde. 500g fructe şi 500g legume mâncaţi pe zi. Se ia câte 20g polen îndulcit cu miere zilnic. salată verde. Bolnavul se acoperă bine cu o patură de lână sau cu plapuma şi rămâne astfel o oră. în funcţie de anotimp şi de starea bolnavului). praz. sfeclă. dovlecei.Compresele aplicate pe piept. se stoarce bine. coajă de la o portocală proaspată. cacao. Scoateţi coaja şi beţi ceaiul dimineaţa pe stomacul gol. cartofi.

înainte de masă. puteţi adăuga câte un pumn de fructe proaspete dimineaţa pe stomacul gol. Este valabi pentru cei ce au probleme cu intestinul gros. după ce aţi mâncat tărâţele. înghiţitură cu înghiţitură. iar tărâţele toată viaţa dacă este cazul. pe nemâncate. dimineaţa. şi cei ce au fost operaţi trebuie să facă acest tratament. 25-30g frunze de prun întrun litru de apă. în funcţie de gravitatea constipaţiei. Ceai laxativ : puneţi la fiert. repetaţi operaţia şi seara. Se amestecă toate şi se consumă 2 linguri pe zi. cam 35-40g pe zi. Reţeta cu miere de albine : supradenumită « reţetă sigură » 2 linguri de miere de albine + 2 linguri nuci măcinate + 2 linguri smântână + 2 linguri tărâţe de grâu + 2 mere rase. După ce situaţia se normalizează. înainte de cină. După o pauză de 10 min puteţi servi micul dejun. În acelaş timp puteţi consuma şi grâu încolţit. Elimină şi toxinele din organism şi conţine vitamina din gama B-urilor. Luaţi şi vitamina D. Dacă aveţi. În cazul în care constipaţia nu cedează chiar de a 2a zi. mai adăugaţi puţin cei cald sau apă la temperatura camerei.bine conţinutul pentru a-l omogeniza şi când se răceşte (trebuie să fie călduţ) îl beţi pe stomacul gol. Grâul trebuie luat 20 zile pe lună. renunţaţi la porţia de seară. Murele : faceţi infuzie din frunze de mur [ proaspete sau uscate ] doza 40-80g [2 linguri de supă] la 1 litru de apă. o mâncaţi. Dimineaţa. Beţi câte o ceaşcă după mesele principale 5 zile Dovleacul : beţi în fiecare dimineaţă o cană de suc de dovleac Reţetă cu tarâţe 2 : 2 linguri de tărâţe de grâu se pun de cu seară într-o jumătate de cană de apă. Beţi 2 căni pe zi dimineaţa şi seara. 10 min. Dacă se umflă şi nu mai are lichid. .

apoi să se macereze până ce lichidul devine călduţ. supă de carne şi prăjiturile. imediat după trezire. apoi lăsaţi-l să se răcească până când temperatura va deveni suportabilă pentru o baie cât mai caldă a locului vătămat .un excelent mijloc de reglare a tranzitului intestinal este consumul pe stomacul gol a 2-3 linguriţe de miere. Degeraturi. Ştergeţi-vă bine şi evitaţi să mai ieşiţi afară . Lăsaţi-l să fiarbă 15-20 min. având şi un efect de reglare a florei intestinale. Baia se poate repeta. . pâinea albă. Constipaţia . reâncălzind decoctul. Beţi câte o jumătate de ceaşcă din oră-n oră. Muiaţi-vă picioarele sau mâinile şi staţi aşa 10-15 min . Acest procedeu dă rezultate excelente .fermentatie intestinala Mâncaţi cât mai multe boabe de afine proaspete.după care se bea o cană de ceai de muşeţel. inclusiv consumul alcoolului. în locul lor se vor consuma legume. Puteţi bea de asemenea un decoct preparat din 60g boabe înmuiate o oră într-un litru de apă călduţă. salate. sau mestecaţi boabe uscate.diaree . Încălziţi-l încet până începe să fiarbă. Toate dulciurile sunt interzise. Diabet. Strecuraţi lichidul. Fierbeţi o oră în 3 litri de apă o ţelină mare cu frunze cu tot ( 250g plantă la un litru de apă ) tăiată bucăţi . Prin enzimele pe care le conţine. de 3 ori pe zi . al cafelei al ceaiului negru. Ţineţivă picioarele înfăşurate într-o pătură sau mâinile în mănuşi . Se păstrează în frigider. Dezinterie . mierea este un bun activator al proceselor de eliminare. Un lucru foarte important este ţinerea unui regim alimentar sever. Se pot dubla cantităţile la 4 linguri. dimineaţa.

fructe. Se amestecă bine . 10 min. Se bea 2-3 căni pe zi. 60g suc de andive. Lăsaţi băutura să se răcească. important este să asudaţi după care faceţi un duş călduţ. Seara fierbeţi 2 ore 100g teci de fasole uscate. 100g suc de fasole verde. aceste exerciţi vă vor ajuta foarte mult. într-un litru şi jumătate de apă. Ceai antidiabetic – 3 linguriţe cerenţel + 1 linguriţă frunze de mur + 1 linguriţă frunze de fragi + 3 linguriţe scrântitoare + 2 linguriţe de păstăi de fasole tăiată mărunt. tecile de fasole au proprietatea de a micşora valorile zahărului din sânge. Dintre plante. 100g suc de ţelină. Strecuraţi şi beţi peste zi între mese cât vreţi . puneţi-le să fiarbă într-o jumătate de litru de apă. prietena diabetului este salvia . la foc mic. dintr-o infuzie de 1 linguriţă de plantă opărită cu o cană de apă în clocot. aceiaşi cantitate cu 30 min înainte de a vă culca. Beţi în fiecare dimineaţă câte o ceaşcă de ceai pe stomacul gol. Faceţi-le pe balcon sau afară. pâine integrală.cartofi dar nu prăjiţi. tăiate mărunt. Fiertură de sâmburi de dovleac : curăţaţi de coajă şi tăiaţi mărunt 30g seminţe de dovleac. la macerat până a 2a zi de dimineaţă. 120g suc de pătrunjel . Cură de o săptămână pe lună. Mergeţi cât mai mult pe jos. Hrana trebuie să fie bine mestecată şi consumată încet. fulgi de ovăz. iar seara. Faceţi zilnic gimnastică medicală. în exclusivitate cu sucuri : 330g suc de morcovi. Se amestecă toate şi se beau în mai multe reprize pe zi. 100g suc de salată verde. lăsaţi-le în apa în care au fiert. Ceai de teci de fasole uscată : foarte diuretic. carne slabă. apoi strecuraţi-o. Lăsaţi-le să fiarbă până ce lichidul scade la jumătate.

rase pe pâine integrală. în pat. Un medicament gata făcut [naturist] este „Fitodiab” care dă rezultate foarte bune şi este făcut de firma „Holigal” dar numai în cazul diabeticilor care nu folosesc insulină. Un alt călugăr-vindecător spune că diabetul este o boală legată de proasta funcţionare a pancreasului. după care bolnavul trebuie să se bage la căldură.Cu ajutorul unei cârpe aspre de cânepa. apoi se ia o linguriţă cu vârf de amestec. ceapă şi usturoi. 40% dintre participanţi sufereau în diferite grade de diabet. efectele înlocuirii totale a zahărului cu miere.un grup de cercetători a studiat pe 2 loturi a câte 200 voluntari. Condiţia să dea rezultat este un regim alimentar sever. de la ombilic spre părţile lateraleale abdomenului. studii făcute pe bolnavii cu diabet de tip I şi II au arătat că boala dă mult mai puţine complicaţii la cei care au înlocuit complet . apoi punând-o în jos. se fac masaje pe abdomen. Tot acest călugăr recomandă diabeticilor să ţină o dietă cu ţelină crudă [salate] zeamă de varză acră. se opăreşte cu o cană de apă şi se lasă să stea 3 min. morcovi proaspeţi. rata îmbolnăvirii de diabet era 0 la lotul de consumatori de miere. Mai mult. în timp ce la lotul martor. toţi având părinţi diabetici . Baia durează 10-12 min. spre picioare. Se bea 1-2 litri ceai pe zi. şi recomandă activarea lui prin : turnări de apă [băi] folosit extrem de mult acum în America .Tratamentul – prevede ca bolnavul să şadă pe un scăunel băgat într-un lighean mare cu apă [25-30 grade] ţinânduşi picioarele afară pe podea. înmuind repetat cârpe în apă.toate plantele. Rezultatele i-au uluit pe cercetători: după 20 ani. Prevenirea diabetului .

.zahărul cu mierea decât la cei care au continuat să aibă o dietă cu zaharicale. chiar măsurată strict.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful