TAI DO

Časopis za borilačke vještine, zdrav život i drevne nauke

Prosinac 2010.

Broj 21

www.dinamik.hr

Zimski karate i tai chi seminar

Fužine 2010.
08. 10.siječanj

Već tradicionalni zimski karate i tai chi seminar okupio je 60-tak vježbača iz tri kluba; Karate kluba Delta, Karate kluba Krk i Tai Chi Kluba Rijeka.

Seminar su vodili treneri Samuel, Senad, Namik i gosti iz Slavonskog Broda otac i sin Haurdić.

Rani jutarnji treninzi započinjali su vježbama Chi Kunga i Tai chia, dok su nakon doručka s vježbanjem kretali naši najmanji karatisti.

Između ručka i večernjeg treninga vrijeme se provodilo u šetnjama snijegom zatrpanih Fužina ili igrama na snijegu.

U večernjim treninzima učesnici su razvijali tehnike iz tai chia i karatea. Nakon večere družilo se uz priču i pijenje čaja, igranje stolnog nogometa ili uz televiziju.

KARATE LIGA 2010.-DELTA 3.MJ PO USPJEŠNOSTI
Na ligi Karate Saveza PrimorskoGoranske Županije koja se održala u 4 kola karatisti "Delte" su u ukupnom poretku 3 od 12 klubova. Na zadnjem kolu Lige podijeljena su priznanja za najuspješnije natjecatelje Primorsko -Goranske Županije u 2009.g. po kategorijama. Od naših natjecatelja priznanje su dobili; 1.Carla Čupić-najuspješnija katašica u kategoriji učenice, 2.Alen Hovan-najuspješniji borac u kategoriji učenika, 3.Damir Jurić-najuspješniji kataš u kategoriji ml.kadeta.

KARATE DOGAĐAJI

Državno prvenstvo u katama 25.04.2010. Split
Na Državnom prvenstvu u katama koje se održalo 25.04. u Splitu nastupilo je 300 natjecatelja. Deltini karatisti su osvojili slijedeća odličja: 1.mj. Carla Čupić, učenice, 2.mj. Carla Gašpar, učenice, 2.mj. Laura Fučik, ml.učenice, 2.mj. učenice ekipno, (Laura Fučik, Rina Cindrić, Carla Gašpar), 3.mj. učenici ekipno, (David Bernetić, Alen Hovan, Adnan Jusić), 3.mj. ml.kadetkinje ekipno, (Petra Luketić, Carla Čupić, Lea Trinajstić).

Izlet karatista na Krk 03.07.2010.
Konačno malo i zabave. 03.07.2010. uživali smo u moru otoka Krka, igrali igre u borovoj šumici i priredili roštilj. Ostali smo do samog smiraja dana koji nam je full brzo prošao. Netko je viknuo,.." trebamo se opet naći za mjesec dana"...

Obilježen Olimpijski dan u Rijeci 10.09.2010.
Povodom obilježavanja Olimpijskog dana u Rijeci članovi Karate saveza Primorsko goranske Županije nastupili su na riječkom Korzu u prikazu Karate vještine. Među njima su se nalazili i kataši Delte.

Državno prvenstvo u katama, Đakovo 17.10.2010. Damir Jurić 2.mjesto
Na Državnom prvenstvu katama za kadete, juniore i ml.seniore, održanom u Đakovu 17.10.2010. nastupio je 21 klub sa 114 natjecatelja. Naš natjecatelj Damir Jurić osvojio je 2.mjesto u kategoriji kadeta među 26 natjecatelja dok je Petra Luktić došla do četvrt finala i time ušla među 8 njaboljih kadetkinja u konkurenciji od 36 natjecateljica.

Državno prvenstvo u borbama za ml.seniore, Rijeka 14.10.2010. Viktor Čubrić 3.mjesto
Na održanom Državnom prvenstvu u borbama za ml.seniore Viktor Čubrić je osvojio 3.mjesto. U izuzetno teškoj konkurenciji Viktor je prvu borbu pobijedio 8:0. U drugom meču sastao se sa reprezentativcem Tomazinom od kojega je izgubio 2:0. u trećoj borbi za 3.mjesto pobijedio je natjecatelja Virovitice Matića sa 5:1.

Državno prvenstvo za učenike i ml.kadete Ploče, 27.03.2010.
Na Državnom prvenstvu u borbama za učenike i mlađe kadete koje je održano u Pločama 27.03.2010. Naši članovi su osvojili 2 medalje: 2.mj. Alen Hovan, učenici -42 kg 3.mj. Ivan Čulina, ml.kadeti -57 kg Ivan Čulina Alen Hovan

PJEŠAČENJEM DO ZDRAVLJA
izlet-Pohod na Kalamaruš (kameni masiv iznad Grižana)
Datum: 16.05.2010. Vrijeme polaska: 9,00 sati Mjesto polaska: Grižane Organizator: Planinarsko društvo “Strilež”-Crikvenica

• Pohod na Kalamaruš

S dolaskom ljepšeg vremena naše aktivnosti smo poboljšali izletom na Kalamaruš, kameni masiv iznad Grižana. Ovaj pohod je već tradicionalan i na njemu sudjeluju članovi planinarskog društva kao i sportaši i rekreativci. Izlet je obuhvatio polazak iz Grižana, pješačenje stazom “Kamenih stupi” kamenim masivom Kalamaruša gdje su se posjetile dvje spilje. Zatim je u nastavljeno s pohodom na kuk “Babu” i povratak u Grižane. Važno je napomenuti da je ovo kružni put po kojem se cijelo vrijeme prolazilo novim zanimljivim krajevima. Organizator ovog izleta bilo je planinarsko društvo “Strilež” iz Crikvenice. Na pohodu je sudjelovalo oko 300-tinjak izletnika. U sklopu izleta grupu su vodili stručni vodići PD “Strilež” Cilj puta bio je upoznavanje s novo otvorenom stazom “Kamenih stupi”, boravak u iznimno lijepom prirodnom okolišu, pepunim prekrasnih vidika s pogledom koji se pruža s kuka “Babe” na okolinu crikveničke rivijere i kvarnerskih otoka.

08.svibanj 2010. Predavanje i uvodni seminar Tai Chia u Koprivnici
U organizaciji Suzane Vrhoci voditeljicom Tai Chi Kluba Koprivnica, održano je predavanje sa uvodnim seminarom iz Tai Chia koji je vodio Namik Dizdarević. Na seminaru se okupilo oko 25 zainteresiranih za ovu poznatu kinesku vještinu.

TAI CHI NOVOSTI

26.lipanj 2010. Izlet u Fužine na ranch Vrelo
Napokon nakon napornog treninga malo i razonode. Ali ipak i trening je bio nezaobilazan u Fužinama na ranchu Vrelo. Dvadesetak članova kluba pridružilo se ovom veselom i zabavnom programu kluba. Pored vježbanja Tai Chia, jahali smo konje, vozili se kanuima po jezeru Lepenica i organizirali smo ručak na ranchu. Na kraju nakon ovog lijepog izleta vraćamo se zadovoljni provedenim danom. Svakako za ovako lijep dan ispunjen raznim aktivnostima zahvaljujemo našim domačinima Danijeli i Goranu koji su se trudili da nam boravak na ranchu Vrelo protekne što ugodnije.

Ispit za viša zvanja u Dinamičkom Tai Chiu
Na ispitu za viša zvanja u Dinamičkom Tai Chi Chuanu za zvanje Učenika položili su; 1. Danijel Knežević 2. Darko Grbac 3. Aleksandar Orlić 4. Gordan Stanković Ispit je održan u prostorima kluba 29.06.2010.

Pod parolom;

Vježbajmo Tai Chi

Zajednička prezentacija tai chi klubova Hrvatske
Obilježavanje obljetnice 20 godina vježbanja Tai Chia u gradu Rijeci, popraćeno je sudjelovanjem hrvatskih tai chi klubova u prezentaciji Tai Chia. Specijalni gost večeri je bio majstor Hao Qing Fu, tehnički savjetnik Wu Shu Asocijacije Hrvatske.

Obljetnica se održala u Sali Filodramatice u Rijeci. Program je vodio Filip Ličanin. Od nastupajućih grupa bili su; 1.Hao Qing Fu sa učenicima, 2.Klub Orijentalnih Vještina Pantera, 3.Tai Chi Klub Rijeka, 4.Tai Chi klub Bijesna Čaplja, 5.Tai Chi klub Opatija. U ostalom dijelu programa nastupali su; 1.Borivoj Bukva u čitan ju Haiku poezije, 2.Dženan Osmančević u čitanju taoističkih stihova. Na proslavi obljetnice prisustvovalo je oko 150 posjetitelja.