You are on page 1of 12

Ne-au vizitat extraterestrii inca din trecutul indepartat?

Fot o (1) Inca din zorii umanitatii, oamenii au cautat explicatii pentru lucrurile care depaseau puterea lor de intelegere. Astfel au aparut in credintele lor demonii, zeii, fantomele, spiridusii sau alte creaturi fantastice. Privite prin prisma unui om modern, dovezile materiale ale acelor credinte ne par cel putin la fel de bizare si, dat fiind nivelul de dezvoltare tehnologica la care am ajuns in prezent, nu putem sa nu asociem toate acele izvoare stravechi cu mult mai recentele fenomene OZN. Dar daca toate acele dovezi antice sau medievale vorbesc despre extraterestri sau nu, va vom lasa pe voi sa decideti...

Petroglifele din Val Camonica si Wondjina
Oficial, UNESCO a recunoscut prezenta a peste 140.000 de petroglife in Val Camonica, Italia, unele dintre ele avand vechimi chiar si de 10.000 de ani. Descoperirile recente arata, insa, ca numarul acestora ajunge chiar si la 300.000. Si totusi, ce este atat de ciudat la petroglifele italiene incat sa atraga atentia ufologilor si adeptilor teoriei astronautilor preistorici? Ei bine, daca cele mai vechi petroglife infatiseaza animale specifice sfarsitului ultimei mari glaciatiuni, o practica des intalnita la popoarele primitive, unele dintre imaginile reprezentate par sa nu isi gaseasca locul in niciun timp istoric. Cele mai bizare dintre ele infatiseaza creaturi cu aspect uman, imbracate aidoma astronautilor. Frapante sunt castile de pe capul siluetelor, prevazute cu antene, la fel ca si impresia ca personajele par sa leviteze sau sa zboare. Si totusi, testele au aratat, fara putinta de tagada, ca imaginile au o vechime de circa 10 milenii.

Dar cum nici oamenii de stiinta si nici ufologii impatimiti nu au putut oferi o ipoteza care sa multumeasca pe toata lumea. in Australia. Este cat se poate de evident ca in imagini apar capetele unor creaturi humanoide. . Scepticii sustin ca datorita practicii anuale de revopsire a imaginilor. Nici ei nu stiu. Mai mult.Si daca imaginile ramase fara o explicatie plauzibila de la Val Camonica vi se par ciudate. fara gura. sa ne oprim putin asupra unor petroglife similare. o infatisare aproape identica cu cea in care sunt reprezentati extraterestrii din zilele noastre. ei sunt convinsi ca este vorba de zeitati ale ploii si nicidecum de entitati extraterestre. originalul s-a pierdut de multa vreme. Membrii tribului aborigen Mowanjum sustin ca stramosii lor sunt creatorii bizarelor imagini rupestre. si cu cranii perfect sferice. cu exactitate ce anume au vrut sa reprezinte acestia atunci cand au creat respectivele imagini. insa. si nimeni nu mai poate sti ce anume a fost gravat pe peretii de la Wondjina. descoperite. de aceasta data. cu ochi mari si oblici. suspiciunile asupra picturilor stravechi continua sa inflacareze spiritele si sa genereze dispute aprinse.

ba mai mult. Mercur si Marte. a socat lumea oamenilor de stiinta. Venus. Planeta X sau Nibiru. Luna. descoperirea unei placute de lut sumeriene. gravat in detaliu. apare reprezentata. prezenta pe bolta cereasca a celor cinci planete vizibile cu ochiul liber : Venus. aflata in prezent la Muzeul de Istorie din Berlin. numita in mediile academice. in majoritatea culturilor lumii. o alta planeta. Mercur.Sistemul solar sumerian Teoriile general acceptate astazi. despre cunostintele de astronomie ale sumerienilor. alaturi de cele 11 corpuri ceresti recunoscute astazi : Soarele. inca de la inceputuri. si nu numai. celebra VA-243. Nu numai ca sistemul solar. Marte. Jupiter. spun ca acestia remarcasera. Neptun si Pluto. Saturn. Jupiter. Terra. la o distanta considerabila. arata toate planetele cunoscute astazi ( inclusiv Pluto). vor da. Si cu toate acestea. . Saturn. alaturi de Soare si Luna. cele care. Uranus. sistemul saptamanal de sapte zile.

insa. pe de alta parte. speculatiilor de orice natura. sumerienii credeau ca originea zeitatilor lor se afla in spatiu. zeul creator al oamenilor. Jupiter sau. Mai mult. mai precis pe enigmatica Planeta X. se afla dincolo de orice banuiala. pe mai departe. planeta considerata a fi. Si totusi. pe de o parte. numar identic cu cel al corpurilor ceresti de pe VA-243.Unii cercetatori sunt. desenul nu ar reprezenta sistemul solar ci. Marduk. a carui autenticitate. . mai degraba. Conform acestora. asezarea respectivelor stele/planete. de altfel. ar fi simbolul Zeului Soare. zeitati numite in limbajul akkadian drept Anunnaki (Cei de sange regal). Misterul se adanceste in momentul in care descoperim ca in religia sumeriana existau 12 zeitati majore. De altfel. intr-un loc numit E-den (legatura mai mult decat evidenta cu mitul biblic al creatiei). identica cu cea a planetelor din sistemul solar. era asociat in religia sumeriana cu Nibiru. inconjurat de stele. acolo de unde acestia coborau pe Terra pentru a crea din lut primii oameni. ipotetica planeta reprezentata pe placuta de lut. lasa loc. sceptici cu privire la desenul sumerian.

in premiera. Despre originea extraterestra a vietii pe Pamant. nu poate decat sa frapeze. Chiar daca s-a dovedit ca in Orientul Mijlociu au existat orase locuite permanent de peste 10. o explicatie care. Si daca inventiile enigmaticilor sumerieni depaseau cu mult cunostintele si tehnologia vremii. a tuturor cunostintelor si credintelor pe care le aveau. Ei sunt cei care. afla mai multe pe 19 noiembrie! Extraterestrii in stravechiul Irak? Istoria omenirii incepe. prin inventarea scrisului si mentionarea. cu sumerienii. . o parte insemnata a mostenirii lor nu isi gaseste nici astazi explicatia in randul oamenilor de stiinta. teoriile pseudo-stiintifice cu privire la eventuale influente din spatiul extrasolar in aparitia umanitatii pe Terra nu au intarziat sa apara. majoritatea istoricilor considera Sumerul drept prima mare civilizatie a lumii. insa. izvoarele scrise ale stramosilor irakienilor de astazi au o explicatie pentru acest salt tehnologic fara precedent. Zecharia Sitchin. punand bazele culturilor ce aveau sa le urmeze. In schimb.Asa cum era de asteptat.000 de ani (vezi cazul Ierihonului sau al Damascului). Erik von Daniken sau Ludvik Soucek fiind doar cativa dintre autorii care au vazut in mitologia sumeriana o veritabila descriere a creatiei de sorginte extraterestra. practic. au facut trecerea de la preistorie catre istorie.

Oannes. un amfibian. Oannes a fost descris ca o creatura cu trup de peste dar care. politica. Berossus scria ca in urma cu peste 8 milenii. Oannes se retragea in mare. De fiecare data. prezenta si un cap uman si membre identice cu cele ale oamenilor. etica si drept. pe langa trasaturile ihtiomorfe. astronomie. ar fi iesit din apele Golfului Persic si le-ar fi vorbit oamenilor despre matematica. medicina. . pe nume Berossus.Un preot sumerian. punand bazele marii civilizatii sumeriene. mentiona ca zeii au fost cei care i-au invatat pe oameni cum sa se ridice de la stadiul de animale si cum sa deprinda tainele stiintelor. la inserat.

Basorelifurile si gravurile sunt de o acuratete senzationala. istoricii cred totusi ca desenele nu reprezinta altceva decat rezultatul unor rescrieri ale hieroglifelor initiale. un submarin. In momentul in care tencuiala s-a prabusit. capul lui Osiris. Monumentul este impresionant atat prin grandoarea constructiei cat si prin modul de decorare oarecum atipic fata de alte temple egiptene. o parte a inscriptiilor hieroglifice de pe frontispiciul unei coloane s-a desprins. matematicienii eleni nu stiau sa numere mai mult de 10.acolo unde se odihnea. multora dintre ei nevenindu-le sa creada ca asa ceva este posibil. si ca matematicienii lor foloseau numere formate din 15 cifre. pentru a reveni in zorii zilei urmatoare si a-si relua misiunea. celebritatea templului a atins apogeul de abia in ultimii zece ani. Desi le-au confirmat originalitatea. Teoria general acceptata este aceea ca Abydos a fost intemeiat de faraonii predinastici. cat si din cea a lui Ramses al II-lea. Cu toate acestea. Ei au identificat trei straturi de hieroglife suprapuse care dateaza atat din perioada lui Seti I. celelalte doua care i-au urmat fiind sapate in piatra deasupra acesteia. Sa fie doar o intamplare faptul ca sumerienii stiau ca planetele orbiteaza in jurul Soarelui. atunci cand un eveniment avea sa uimeasca lumea oamenilor de stiinta si sa inflacareze imaginatia multora dintre ei. Datorita infiltratiilor. Gravura din spatele hieroglifelor reprezenta in detaliu …. asa numitii faraoni din dinastia 0.000? Masinile moderne din cel mai vechi templu egiptean Putine locuri au fost atat de venerate de catre vechii egipteni precum stravechiul oras Abydos. si doua masini de zbor. Explicatia pe care o dau acestia este ca prima inscriptie a fost acoperita cu tencuiala. aceasta fiind o practica des intalnita in Egiptul antic.un elicopter. dupa cum afirma adeptii existentei OZN-urilor. pe cand in epoca de aur a stiintelor din Grecia Antica. unele dintre ele pastrandu-si pana astazi culorile originale. si asta cu milenii bune inaintea Renasterii. Centru al credintelor egiptene si loc de pelerinaj vreme de mii de ani. ar reprezenta tehnologii mult mai apropiate de epoca moderna sau de cea futurista decat de cea a Egiptului antic. scotand la iveala o gravura mai veche. Imediat s-a facut trimitere si la alte inscriptii misterioase care. templele si mormintele deja existente in perioada respectiva arata ca orasul ar putea avea o vechime mult mai mare. Abydos era considerat de catre locuitorii Egiptului antic drept locul in care se afla cea mai de pret relicva a religiei lor. Martorii au fost socati de ceea ce au vazut. suprapunerea celor trei gravuri a . Si totusi. templul se pare ca a fost inundat de mai multe ori de apele Nilului.

cu varste cuprinse intre 16.creat iluzia unor masini moderne. descoperite in estul Japoniei. .masinile zburatoare din scrierile sanscrite Vimana nu mai este de multa vreme un termen necunoscut oamenilor de stiinta si. evident. o explicatie care.000 si 2. Nu trebuie uitate nici masurile de prim ajutor recomandate in aceste opere celor care au scapat de sageata lui Indra. Mai mult. Iar pentru a va face o idee asupra amplorii acestor detalii bizare. o astfel de masinarie zburatoare este descrisa ca un veritabil avion de lupta capabil sa se faca invizibil si sa lanseze o arma distrugatoare. a carei explozie asurzitoare pare similara cu cea a unei bombe atomice. numite de stravechii locuitori ai Indiei "carele zeilor". Chiar daca multe dintre vechile texte sanscrite inca isi asteapta traducerea. Ramayana sau Mahabharata dovedesc o inalta cunoastere a aerodinamicii si a fizicii de catre autorii acestor lucrari monumentale. dar autorii antici au lasat inclusiv intructiuni de construire si folosire a lor. mai ales.bizarele statuete nepamantene din Japonia Dogu este denumirea unor statuete de mici dimensiuni. nu a fost suficienta pentru adeptii teoriei astronautilor antici. cu cat vechimea lor nu implica si cunostintele unor detalii vestimentare asa cum sunt cele ale statuetelor in cauza. Vimana . Nu numai ca mentiuni ale lor apar atat in Vede cat si in Ramayana. Oamenilor afectati de uriasul val de caldura li se recomanda sa isi lepede hainele si armele si sa se imbaieze cat mai repede. asta ca sa nu mai pomenim de fizionomia ce aminteste de extraterestrii descrisi in secolul XX. informatiile obtinute pana in prezent din Vede. Aspectul lor neobisnuit le-a facut cu atat mai interesante in ochii oamenilor de stiinta. trebuie mentionat ca toate textele au fost scrise cu sute sau chiar mii de ani inainte de Hristos. Este termenul prin care sunt desemnate bizare masinarii zburatoare. masuri de prin ajutor recomandate astazi supravietuitorilor unui cataclism nuclear. Sageata lui Indra. Dogu .400 de ani. in Mahabharata. pasionatilor de studii indice si de ufologie.

"Harta lui Dumnezeu" . Ufimka si Sutolka.un mister de 120 de milioane de ani Atunci cand.o imagine asociata imediat cu cea a extraterestrilor sau. de care par atasate tuburi sau furtunuri. nimeni nu poate spune cu exactitate care a fost scopul lor.000 de astfel de statuete. in marea lor majoritate. Impropriu sa mai spunem ca astfel de constructii nu au fost nicicand mentionate in analele istoriei cunoscute. . macar.Unele dintre ele prezinta costume complexe. Aleksandr Chuvyrov. fiecare larg de circa 400 de metri si lung de 10 kilometri. profesorul rus a crezut ca este vorba de o straveche harta chineza a locurilor. dar ceea ce a descoperit pe parcurs avea sa dea nastere unuia dintre cele mai mari mistere actuale. Mai mult. iar pe fata poarta ochelari care acopera ochi uriasi oblici . Initial. acesta a intrat in posesia unei misterioase pietrve gravate. profesorul de matematica si fizica din cadrul Universitatii de stat Bashkir din Rusia. cu cea a astronautilor din zilele noastre. Studii amanuntite ale pietrei au revelat faptul ca este. si inca una extrem de exacta a canionului Ufa si a raurilor Belya. in anul 1995. complex format din 12 baraje. desi au fost scoase la lumina peste 15. pe harta apar reprezentari ale unui urias complex de irigatii. O alta bizarerie este acea ca statuetele Dogu. au membrele posterioare distruse. vorba de o harta. in timp ce mainile par foarte mult reduse in comparatie cu dimensiunile craniului sau ale trupului. descoperita in secolul al XVIII-lea de taranii din satul Chandar din sudul Uralilor. Ca misterul sa fie si mai adanc. a intreprins un larg studiu cu privire la migratia stravechilor chinezi catre Siberia si Urali. intr-adevar.

Pe langa toate acestea.. modul extrem de delicat in care piatra a fost gravata indica o tehnologie avansata. Evenimentul a fost mentionat in Annales Laurissenses. Ce s-a intampat atunci? . fara nicio explicatie plauzibila. in timp ce a doua ar fi disparut in urma cu cel putin 120 de milioane de ani. oamenii de stiinta au identificat doua tipuri de scoici preistorice inpregnate in piatra (Navicopsina munitus si Ecculiomphalus Princeps). este vorba de o harta mult mai ampla. iar marginile rupte ale acesteia i-a determinat pe cercetatori sa creada ca. la opt ani dupa incoronarea lui Carol cel Mare. in fapt. probabil o harta a intregului Pamant. pana astazi.Atunci cand au incercat sa dateze varsta hartii. Se estimeaza ca in sudul Uralilor ar exista cel putin 300 de astfel de fragmente inca nedescoperite. Scuturile de foc ale lui Charlemagne Marturii bizare ale unor creaturi sau obiecte zburatoare neidentificate nu vin numai din Antichitate sau din timpurile moderne. Una dintre cele mai frapante si mai misterioase marturii vine din anul 776 d.Hr. unul dintre cele mai importante documente medievale privind domnia lui Charlemagne si a ramas. in timpul unei asediu al saxonilor asupra castelului Sigiburg din Franta. Prima a trait in urma cu circa 500 de milioane de ani.

la un moment dat. din relatarile acelorasi martori oculari. un fenomen misterios a oprit atacul si a determinat retragerea atacatorilor. . convinsi fiind ca au asistat la o manifestare a fortei divine. pe care localnicii le-au numit scuturi de foc si care.Profitand de lipsa imparatului Carol cel Mare. Martorii declara ca. aflat in razboi cu cetatile italiene. trupele saxone au asediat Sigiburg cu intentia de a-l recuceri de sub ocupatia franca. reiese ca pluteau deasupra bisericii din cetate. saxonii au aruncat armele si s-au retras in dezordine. Inspaimantati. Desi sortii inclinau de partea saxonilor. Reprezentarile grafice ale epocii le puteti vedea in fotografia de mai sus. pe cer si-au facut aparitia mai multe discuri luminoase.