Ne-au vizitat extraterestrii inca din trecutul indepartat?

Fot o (1) Inca din zorii umanitatii, oamenii au cautat explicatii pentru lucrurile care depaseau puterea lor de intelegere. Astfel au aparut in credintele lor demonii, zeii, fantomele, spiridusii sau alte creaturi fantastice. Privite prin prisma unui om modern, dovezile materiale ale acelor credinte ne par cel putin la fel de bizare si, dat fiind nivelul de dezvoltare tehnologica la care am ajuns in prezent, nu putem sa nu asociem toate acele izvoare stravechi cu mult mai recentele fenomene OZN. Dar daca toate acele dovezi antice sau medievale vorbesc despre extraterestri sau nu, va vom lasa pe voi sa decideti...

Petroglifele din Val Camonica si Wondjina
Oficial, UNESCO a recunoscut prezenta a peste 140.000 de petroglife in Val Camonica, Italia, unele dintre ele avand vechimi chiar si de 10.000 de ani. Descoperirile recente arata, insa, ca numarul acestora ajunge chiar si la 300.000. Si totusi, ce este atat de ciudat la petroglifele italiene incat sa atraga atentia ufologilor si adeptilor teoriei astronautilor preistorici? Ei bine, daca cele mai vechi petroglife infatiseaza animale specifice sfarsitului ultimei mari glaciatiuni, o practica des intalnita la popoarele primitive, unele dintre imaginile reprezentate par sa nu isi gaseasca locul in niciun timp istoric. Cele mai bizare dintre ele infatiseaza creaturi cu aspect uman, imbracate aidoma astronautilor. Frapante sunt castile de pe capul siluetelor, prevazute cu antene, la fel ca si impresia ca personajele par sa leviteze sau sa zboare. Si totusi, testele au aratat, fara putinta de tagada, ca imaginile au o vechime de circa 10 milenii.

suspiciunile asupra picturilor stravechi continua sa inflacareze spiritele si sa genereze dispute aprinse. originalul s-a pierdut de multa vreme. ei sunt convinsi ca este vorba de zeitati ale ploii si nicidecum de entitati extraterestre. cu exactitate ce anume au vrut sa reprezinte acestia atunci cand au creat respectivele imagini. sa ne oprim putin asupra unor petroglife similare. insa. descoperite. si cu cranii perfect sferice. Membrii tribului aborigen Mowanjum sustin ca stramosii lor sunt creatorii bizarelor imagini rupestre. Dar cum nici oamenii de stiinta si nici ufologii impatimiti nu au putut oferi o ipoteza care sa multumeasca pe toata lumea. si nimeni nu mai poate sti ce anume a fost gravat pe peretii de la Wondjina. fara gura. cu ochi mari si oblici.Si daca imaginile ramase fara o explicatie plauzibila de la Val Camonica vi se par ciudate. . Scepticii sustin ca datorita practicii anuale de revopsire a imaginilor. de aceasta data. Nici ei nu stiu. o infatisare aproape identica cu cea in care sunt reprezentati extraterestrii din zilele noastre. Mai mult. in Australia. Este cat se poate de evident ca in imagini apar capetele unor creaturi humanoide.

Venus. celebra VA-243. Planeta X sau Nibiru. alaturi de cele 11 corpuri ceresti recunoscute astazi : Soarele. in majoritatea culturilor lumii. aflata in prezent la Muzeul de Istorie din Berlin. ba mai mult. si nu numai. inca de la inceputuri. Jupiter. Saturn. gravat in detaliu. Neptun si Pluto. despre cunostintele de astronomie ale sumerienilor. o alta planeta. Nu numai ca sistemul solar. prezenta pe bolta cereasca a celor cinci planete vizibile cu ochiul liber : Venus. numita in mediile academice. arata toate planetele cunoscute astazi ( inclusiv Pluto). Luna. Mercur si Marte. .Sistemul solar sumerian Teoriile general acceptate astazi. Si cu toate acestea. apare reprezentata. Terra. la o distanta considerabila. Mercur. alaturi de Soare si Luna. spun ca acestia remarcasera. Marte. cele care. vor da. descoperirea unei placute de lut sumeriene. sistemul saptamanal de sapte zile. Jupiter. a socat lumea oamenilor de stiinta. Uranus. Saturn.

se afla dincolo de orice banuiala. mai degraba. Conform acestora. pe de alta parte. lasa loc. sceptici cu privire la desenul sumerian. era asociat in religia sumeriana cu Nibiru. identica cu cea a planetelor din sistemul solar. numar identic cu cel al corpurilor ceresti de pe VA-243. intr-un loc numit E-den (legatura mai mult decat evidenta cu mitul biblic al creatiei). Si totusi. desenul nu ar reprezenta sistemul solar ci. . Mai mult. ar fi simbolul Zeului Soare. asezarea respectivelor stele/planete. de altfel. zeitati numite in limbajul akkadian drept Anunnaki (Cei de sange regal). Marduk. acolo de unde acestia coborau pe Terra pentru a crea din lut primii oameni. zeul creator al oamenilor. inconjurat de stele. De altfel. pe de o parte. pe mai departe. a carui autenticitate. mai precis pe enigmatica Planeta X. insa. ipotetica planeta reprezentata pe placuta de lut. sumerienii credeau ca originea zeitatilor lor se afla in spatiu.Unii cercetatori sunt. Jupiter sau. Misterul se adanceste in momentul in care descoperim ca in religia sumeriana existau 12 zeitati majore. planeta considerata a fi. speculatiilor de orice natura.

teoriile pseudo-stiintifice cu privire la eventuale influente din spatiul extrasolar in aparitia umanitatii pe Terra nu au intarziat sa apara. o parte insemnata a mostenirii lor nu isi gaseste nici astazi explicatia in randul oamenilor de stiinta. izvoarele scrise ale stramosilor irakienilor de astazi au o explicatie pentru acest salt tehnologic fara precedent. afla mai multe pe 19 noiembrie! Extraterestrii in stravechiul Irak? Istoria omenirii incepe. cu sumerienii. o explicatie care. Despre originea extraterestra a vietii pe Pamant.Asa cum era de asteptat. . nu poate decat sa frapeze. in premiera. prin inventarea scrisului si mentionarea. Zecharia Sitchin. insa. Chiar daca s-a dovedit ca in Orientul Mijlociu au existat orase locuite permanent de peste 10. au facut trecerea de la preistorie catre istorie.000 de ani (vezi cazul Ierihonului sau al Damascului). practic. a tuturor cunostintelor si credintelor pe care le aveau. Ei sunt cei care. Erik von Daniken sau Ludvik Soucek fiind doar cativa dintre autorii care au vazut in mitologia sumeriana o veritabila descriere a creatiei de sorginte extraterestra. In schimb. punand bazele culturilor ce aveau sa le urmeze. majoritatea istoricilor considera Sumerul drept prima mare civilizatie a lumii. Si daca inventiile enigmaticilor sumerieni depaseau cu mult cunostintele si tehnologia vremii.

ar fi iesit din apele Golfului Persic si le-ar fi vorbit oamenilor despre matematica. punand bazele marii civilizatii sumeriene. mentiona ca zeii au fost cei care i-au invatat pe oameni cum sa se ridice de la stadiul de animale si cum sa deprinda tainele stiintelor. la inserat. prezenta si un cap uman si membre identice cu cele ale oamenilor. De fiecare data. astronomie. pe nume Berossus.Un preot sumerian. . Berossus scria ca in urma cu peste 8 milenii. Oannes se retragea in mare. Oannes. Oannes a fost descris ca o creatura cu trup de peste dar care. etica si drept. medicina. pe langa trasaturile ihtiomorfe. politica. un amfibian.

un elicopter. Desi le-au confirmat originalitatea. matematicienii eleni nu stiau sa numere mai mult de 10. Datorita infiltratiilor. aceasta fiind o practica des intalnita in Egiptul antic. Monumentul este impresionant atat prin grandoarea constructiei cat si prin modul de decorare oarecum atipic fata de alte temple egiptene. Sa fie doar o intamplare faptul ca sumerienii stiau ca planetele orbiteaza in jurul Soarelui. Si totusi. multora dintre ei nevenindu-le sa creada ca asa ceva este posibil. Teoria general acceptata este aceea ca Abydos a fost intemeiat de faraonii predinastici. si asta cu milenii bune inaintea Renasterii. Gravura din spatele hieroglifelor reprezenta in detaliu …. Basorelifurile si gravurile sunt de o acuratete senzationala. Imediat s-a facut trimitere si la alte inscriptii misterioase care. asa numitii faraoni din dinastia 0. pe cand in epoca de aur a stiintelor din Grecia Antica. unele dintre ele pastrandu-si pana astazi culorile originale. celebritatea templului a atins apogeul de abia in ultimii zece ani. capul lui Osiris. templele si mormintele deja existente in perioada respectiva arata ca orasul ar putea avea o vechime mult mai mare. templul se pare ca a fost inundat de mai multe ori de apele Nilului. dupa cum afirma adeptii existentei OZN-urilor. istoricii cred totusi ca desenele nu reprezinta altceva decat rezultatul unor rescrieri ale hieroglifelor initiale. Centru al credintelor egiptene si loc de pelerinaj vreme de mii de ani. ar reprezenta tehnologii mult mai apropiate de epoca moderna sau de cea futurista decat de cea a Egiptului antic. celelalte doua care i-au urmat fiind sapate in piatra deasupra acesteia. Martorii au fost socati de ceea ce au vazut. suprapunerea celor trei gravuri a . Ei au identificat trei straturi de hieroglife suprapuse care dateaza atat din perioada lui Seti I. si doua masini de zbor. Abydos era considerat de catre locuitorii Egiptului antic drept locul in care se afla cea mai de pret relicva a religiei lor. scotand la iveala o gravura mai veche. Cu toate acestea. cat si din cea a lui Ramses al II-lea.acolo unde se odihnea. pentru a reveni in zorii zilei urmatoare si a-si relua misiunea.000? Masinile moderne din cel mai vechi templu egiptean Putine locuri au fost atat de venerate de catre vechii egipteni precum stravechiul oras Abydos. atunci cand un eveniment avea sa uimeasca lumea oamenilor de stiinta si sa inflacareze imaginatia multora dintre ei. Explicatia pe care o dau acestia este ca prima inscriptie a fost acoperita cu tencuiala. si ca matematicienii lor foloseau numere formate din 15 cifre. un submarin. o parte a inscriptiilor hieroglifice de pe frontispiciul unei coloane s-a desprins. In momentul in care tencuiala s-a prabusit.

pasionatilor de studii indice si de ufologie. cu cat vechimea lor nu implica si cunostintele unor detalii vestimentare asa cum sunt cele ale statuetelor in cauza. . Nu numai ca mentiuni ale lor apar atat in Vede cat si in Ramayana. o explicatie care. Sageata lui Indra. Ramayana sau Mahabharata dovedesc o inalta cunoastere a aerodinamicii si a fizicii de catre autorii acestor lucrari monumentale. a carei explozie asurzitoare pare similara cu cea a unei bombe atomice.000 si 2. asta ca sa nu mai pomenim de fizionomia ce aminteste de extraterestrii descrisi in secolul XX. nu a fost suficienta pentru adeptii teoriei astronautilor antici. Dogu . Vimana . Oamenilor afectati de uriasul val de caldura li se recomanda sa isi lepede hainele si armele si sa se imbaieze cat mai repede. evident. Iar pentru a va face o idee asupra amplorii acestor detalii bizare.400 de ani. trebuie mentionat ca toate textele au fost scrise cu sute sau chiar mii de ani inainte de Hristos.masinile zburatoare din scrierile sanscrite Vimana nu mai este de multa vreme un termen necunoscut oamenilor de stiinta si. masuri de prin ajutor recomandate astazi supravietuitorilor unui cataclism nuclear.creat iluzia unor masini moderne. Este termenul prin care sunt desemnate bizare masinarii zburatoare. descoperite in estul Japoniei. Aspectul lor neobisnuit le-a facut cu atat mai interesante in ochii oamenilor de stiinta. cu varste cuprinse intre 16. in Mahabharata. dar autorii antici au lasat inclusiv intructiuni de construire si folosire a lor. mai ales. Chiar daca multe dintre vechile texte sanscrite inca isi asteapta traducerea. informatiile obtinute pana in prezent din Vede.bizarele statuete nepamantene din Japonia Dogu este denumirea unor statuete de mici dimensiuni. Nu trebuie uitate nici masurile de prim ajutor recomandate in aceste opere celor care au scapat de sageata lui Indra. o astfel de masinarie zburatoare este descrisa ca un veritabil avion de lupta capabil sa se faca invizibil si sa lanseze o arma distrugatoare. numite de stravechii locuitori ai Indiei "carele zeilor". Mai mult.

acesta a intrat in posesia unei misterioase pietrve gravate. complex format din 12 baraje. cu cea a astronautilor din zilele noastre. Ca misterul sa fie si mai adanc. in anul 1995. de care par atasate tuburi sau furtunuri. desi au fost scoase la lumina peste 15. vorba de o harta.un mister de 120 de milioane de ani Atunci cand. . Aleksandr Chuvyrov. nimeni nu poate spune cu exactitate care a fost scopul lor.o imagine asociata imediat cu cea a extraterestrilor sau. iar pe fata poarta ochelari care acopera ochi uriasi oblici . O alta bizarerie este acea ca statuetele Dogu. Ufimka si Sutolka. a intreprins un larg studiu cu privire la migratia stravechilor chinezi catre Siberia si Urali. Mai mult. au membrele posterioare distruse. profesorul de matematica si fizica din cadrul Universitatii de stat Bashkir din Rusia. dar ceea ce a descoperit pe parcurs avea sa dea nastere unuia dintre cele mai mari mistere actuale. profesorul rus a crezut ca este vorba de o straveche harta chineza a locurilor. Impropriu sa mai spunem ca astfel de constructii nu au fost nicicand mentionate in analele istoriei cunoscute. in marea lor majoritate. in timp ce mainile par foarte mult reduse in comparatie cu dimensiunile craniului sau ale trupului.000 de astfel de statuete. Initial. Studii amanuntite ale pietrei au revelat faptul ca este. pe harta apar reprezentari ale unui urias complex de irigatii. macar. "Harta lui Dumnezeu" . fiecare larg de circa 400 de metri si lung de 10 kilometri.Unele dintre ele prezinta costume complexe. intr-adevar. si inca una extrem de exacta a canionului Ufa si a raurilor Belya. descoperita in secolul al XVIII-lea de taranii din satul Chandar din sudul Uralilor.

Atunci cand au incercat sa dateze varsta hartii. unul dintre cele mai importante documente medievale privind domnia lui Charlemagne si a ramas. in fapt. Scuturile de foc ale lui Charlemagne Marturii bizare ale unor creaturi sau obiecte zburatoare neidentificate nu vin numai din Antichitate sau din timpurile moderne. Ce s-a intampat atunci? . in timp ce a doua ar fi disparut in urma cu cel putin 120 de milioane de ani. Pe langa toate acestea. este vorba de o harta mult mai ampla. probabil o harta a intregului Pamant. Evenimentul a fost mentionat in Annales Laurissenses. Prima a trait in urma cu circa 500 de milioane de ani. oamenii de stiinta au identificat doua tipuri de scoici preistorice inpregnate in piatra (Navicopsina munitus si Ecculiomphalus Princeps). la opt ani dupa incoronarea lui Carol cel Mare. pana astazi. Se estimeaza ca in sudul Uralilor ar exista cel putin 300 de astfel de fragmente inca nedescoperite.Hr. iar marginile rupte ale acesteia i-a determinat pe cercetatori sa creada ca. Una dintre cele mai frapante si mai misterioase marturii vine din anul 776 d. fara nicio explicatie plauzibila.. in timpul unei asediu al saxonilor asupra castelului Sigiburg din Franta. modul extrem de delicat in care piatra a fost gravata indica o tehnologie avansata.

pe cer si-au facut aparitia mai multe discuri luminoase. aflat in razboi cu cetatile italiene. la un moment dat. . pe care localnicii le-au numit scuturi de foc si care.Profitand de lipsa imparatului Carol cel Mare. Martorii declara ca. saxonii au aruncat armele si s-au retras in dezordine. reiese ca pluteau deasupra bisericii din cetate. Desi sortii inclinau de partea saxonilor. Reprezentarile grafice ale epocii le puteti vedea in fotografia de mai sus. un fenomen misterios a oprit atacul si a determinat retragerea atacatorilor. trupele saxone au asediat Sigiburg cu intentia de a-l recuceri de sub ocupatia franca. convinsi fiind ca au asistat la o manifestare a fortei divine. din relatarile acelorasi martori oculari. Inspaimantati.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful