A R S E N I E B O C A

Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, mantuieste-ne!

La judecata lui Dumnezeu sunt numai doua: legea iubirii de Dumnezeu si legea iubirii de oameni, în care se cuprinde toata Scriptura.

ca numai prima durere o simti.ÅNu va necajiti de mine. sa rabdati si voi prigonirile lui antihrist. ca eu astfel ma hranesc cu mana cereasca« Mai. restul suporti cu ajutorul lui Dumnezeu´ .

ca sa propovaduiesc iubirea lui Dumnezeu si sfin irea oamenilor prin iubire.Doamne. Fiul lui Dumnezeu.µ . miluieste-ma pe mine pacatosul.ÅRugaciunea inimiiµ . Iisuse Hristoase. ´Pentru asta sunt solicitat în toate par ile.

ÅSa va rugati ca nu stiti ce va asteapta!µ .

nici to i din m n stire se mântuiesc´.i fere ti capul de frig i de prostie! Oxigen. S . ÄBobul lui de grâu se preschimb în t ciune.i p strezi hormonii i s ai concep ie de via cre tin . nu to i din lume se pr p desc. . somn. s . eu sunt între voi´.ÄM . ÄCând vorbi i de mine. glicogen. ÄOmul zgârcit e urât de Dumnezeu´. iar el se crede grâu nedrept it´.

Cine vrea s biruie piedica (lumea). e departe de Dumnezeu. . sa fie iubit. sa fie iertat. în calea mântuirii. S ai în elegere fa de neputin a omeneasc . are la îndemân acestea trei: r bdarea." Cine face curte nu face carte. m car s nu suferim zadarnic. Fiecare dintre noi ducem un necredincios în spate. iertarea i rug ciunea. fara iubire. Dac tot trebuie s suferim.Asceza (înfrânarile de orice fel). Naèteìi-v sfin i! "Fiecare dintre noi vrea sa fie inteles.. Din trei pricini se betejeste trupul: 1. din lipsa postului 2. Domnul Hristos a fost r stignit cu spatele pe crucea material i cu fa a pe crucea spiritual . din nastere 3. din desfrânare Sfânta Liturghie mai tine lumea..

oameni buni..´ ³S v înt ri i convingerea în credin încât s fi i gata s v pune i capul pe butuc.. dac timpul o va cere.". ÄAm vrut s pun mâna pe r d cina durerii care nu este alta decât p catul."Mai. . voi nici nu stiti CE PAMNT SFNT AVEM AICI. dar e mai grea casatoria ca sa ti-o duci asa cum trebuie´.´ Parintele a zis: ³e grea calugaria.

d -mi un copil bun. . Cere i la Maica Domnului i la Domnul Iisus Hristos i v vor da. care s . pentru tine Doamne? Care din voi a i citit în timpul sarcinii Acatistul Maicii Domnului i alte c r i biserice ti? Voi zice i c nu ave i timp s v ruga i. v iese i copilul a a cum îl dori i".³Dar care din voi se roag când sunte i îns rcinate: Doamne.i slujeasc ie. cuminte. Dac nu face i rele.

Dar minunea lui Dumnezeu e ca oile biruie lupii! .

.Dragostea lui Dumnezeu pentru cel mai mare pacatos este mai mare decât dragostea celui mai mare sfânt fa a de Dumnezeu.

.

.

vrem de nevoie. dar o mâna nevazuta mi-a închis cartea. ca nu mai exista materia. Eu stiu ce sa le dau. Te duci dincolo si doresti lucrul asta.Parintele spunea despre viata de dincolo: de ceea ce nu te poti lasa în viata pamânteasca. Le spun: Ziceti dupa mine «Asa ne trebuie!». când te duci dincolo pofta creste si nu mai exista posibilitatea stapânirii si nu mai poti sa te duci sa-ti cumperi tigari. atunci va fi pe vazute!´ ³Mai. ³Dumnezeu nu se lasa împuscat de gloante!´ . Vii pe o caldura asa mare si ti-e sete asa de tare. Ne-a mai zis ca ³mersul vremii este dupa purtarea oamenilor´ ³Vin oameni la mine pentru ca au necazuri. Astea sunt chinurile de dincolo. e o realitate. e ca si când ti-ar fi sete. Doresti sa ai lucrul asta si nu-l poti obtine. Daca nu vrem de buna voie. si am auzit o voce care mi-a spus: «Nu te ruga de Mine sa le dau ploaie. dar zice ca dorinta e asa de mare încât te arde. ³Dumnezeu nu e o poveste. eu stiu ca voi ati venit cu gând sa va fac rugaciuni pentru ploaie si am deschis cartea sa fac rugaciuni. asa ne trebuie´ Parintele Arsenie zicea:´sectele sunt proorocul mincinos´. Acum e pe crezute. de simti ca ai bea o fântâna întreaga. Trebuie sa platim pentru pacatele noastre Ce ne da. Chinul asta nu e usor. dar asta-i adevarul. ca doresti un lucru cu care ai fost obisnuit aici pe pamânt. Roaga-te de ei sa faca voia Mea»³. Nu vroia sa zica nici unul. dar nu ai de unde sa o bei. spre exemplu.

.

Un suflet trist este un suflet cu luminile stinse.

µCiteste capitolele 5, 6 i 7 din Evanghelia de la Matei si daca le împlinesti o sa te mântuiesti.µ

Cea mai lungã cale este calea care duce de la urechi la inimã! .

dragostea si smerenia. ca atunci când dau de un necaz. liturghii si dezlegari. sa zica de noua ori Tatal Nostru´. Spune si la altii. te mântuiesti´. Mergeti la manastiri pentru rugaciuni. nu mie!´. ³Daca tii aceste doua faclii ridicate în sus . M rire Tat lui i Fiului i Sfântului Duh. ÄSa-ti iei crucea si sa-mi urmezi si sa nu ma parasesti toata viata ta.Nu se poate. Acum i pururea i în vecii vecilor. ÄDati la saraci.clopotel´ si te aud. Amin. Dupa ce mor sa strigi la mine. sa nu se poata! ³M rturisi-voi Domnului f r delegea mea i îndat a ridicat pedeapsa p catului meu´.. . ca eu am .

Pagina din Filocalia scrisa dupa dicteu de Parintele Arsenie .

. fiindca sunt slujitorii lui Dumnezeu si nu aveti voie sa-i judecati voiµ.Sa nu-i mai vorbiti de rau pe preoti.

.

ÅFara de Mine nimic nu ve i putea face´. adevarul si viata.´Eu sunt calea. Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine. .

încât vor zice ca nu le mai trebuie Dumnezeu si Biserica si preo i."Când faradelegile vor înclesta mintea si inima oamenilor si-i vor salbatici asa de tare. atunci vine sfârsitul. încât va fi salbaticirea si nebunia urii peste tot pamântul." .

numai voi nu m-ascultati! Din zugrav pe suflete. iart -i vorbele i mie faptele!´ Rug ciunea i postul scot dracii poftei i ai mâniei din trup.³Ä . c Dumnezeu este în orice loc ca i la Ierusalim ca i la noi. C ci biserica din inima noastr nimeni nu o poate d râma³. ÄPe ziduri vor creste balarii daca nu sunt biserici vii³. zugrav de biserici. Vezi! Fiarele astea m-asculta. ÄMie asa mi s-a aratat Maica Domnului. asa l-am vazut pe Mântuitorul si eu îi pictez asa cum i-am vazut eu. Spune mereu atunci cand cineva te vorbeste de rau ÄDoamne. ci s fii credincioas .ÄSunt îng dui i de Dumnezeu« s pun st pânire pe întregul globul p mântesc« Nu te pune cu ei r u.

.

.

trupul si diavolul. Iar vrajmasii mântuirii sunt acestia: lumea. . unul dupa altul. se va trezi deodata ca i se vor ridica împotrivatrei vrajmasi.Omul care s-a hotarât sa iasa din calea pacatelor sau din gâlceava faradelegilor.

da i la neputinciosi. da i-le de mâncare."Face i milostenie. da i-le apa« Daca voi nu face i bine. la schiopi. cum de astepta i binele!? . Cerceta i bolnavii. la orbi. da i la saraci.

Dumnezeu nu uita de om cum uita omul de Dumnezeu. .

sinuzit . n-are leac nic ieri.c -i cel mai bun leac al ei.dac nu v-a i tot m cina mintea cu p catele -ajunge cât le pomeni i la spovedanie-.Vreau s zic. * P catul cel mai mare este r zvr tirea împotriva lui Dumnezeu. care poate El ceea ce la oameni este cu neputin . lucrurile cam imposibile sunt la cap tul alerg rii spre des vâr ire. dac nu v-a i otr vi gândul cu ele.ex. a i l sa toate înapoi i v-a i însenina fa a i inima de dragul lui Dumnezeu. asta a vrea s o prinde i de la mine. P catele bunicilor i str bunicilor ca fumatul. curvia. * Dac împiedici un guturai prin medicamente. S ne cunoa tem str bunicii i s ne rug m pentru ei. asta care nu scade. îl transformi în alte primejdii . * Mul i sunt mai betegi la minte decât la stomac. * Obi nuit. Ferirea de frig ajunge. . * Parc toate lucrurile unui om seam n cu st pânul lor. Las fazele obi nuite ale bolii -c -i u oar . Senin tatea. atinge a treia genera ie. ‡ Cine-i îngust la minte. atinge prima genera ie i se nasc orbi. b utura.

.

atunci de unde stii tu ca nu exista Dumnezeu? Uita-te la mine. toata faptura sa amuteasca in fata Ta. peste tot locul si nu-s nebuni si cred. În lumea aceasta sunt atâtia oameni care sau dus si au cercetat pe la Muntele Sfânt. tot ceea ce vreau. Vezi ma. fa sa fiu una cu Tine intr-o dragoste vesnica. Adevar. Toti invatatii sa taca. graieste-mi numai Tu. In Tine salasluieste tot ceea ce doresc. nu-s numai pictor.O. care Dumnezeu esti. . acum n-am ce sa-ti spun mai mult.

stateam si 36 de ore in spovedanie. de ce vii la mine dac tu nu ascul i? Cu fiecare dintre noi Dumnezeu are un rost pe care trebuie s -l împlinim. Nimeni nu mi-a zis: Du-te. Ä M . . s cre te i în Hristos!³. eu am mai fost acolo³. iar marii duhovnici ne ajut s ni-1 descoperim. Ne spunea P rintele c ne tie toate p catele noastre i ale neamului nostru. Cei care mergeau la el îi sim eau puterea i ajutorul i pe mul i îi vindeca pe loc. parinte.ÄEu tiu unde m duc. c a vorbit cu sfin ii pe care-i picteaz . La Sambata. ÄM . m duc s vorbesc cu sfin ii³. ÄM . Zi rug ciunea min ii i Tat l nostru» la care te po i gândi toat ziua³ Niciodata nu-i poti multumi pe toti. sa te odihnesti.

chiar i în ultimele zile ale vie ii! . adic prin nevoim e. privegheri. Mi-am v zut St pânul i mi-a ar tat p catele! A a se deosebe te adev rul de p rere c ci mi-a ar tat p catele mele. Urmarea acestei nevoin e este c cel în cauz ajunge pân la o m sur dumnezeiasc încât se face vrednic s s vâr easc lucruri mai presus de puterile omene ti. putem p i la lucru c noi nu suntem singuri. poate s aib ultimul cuvânt înaintea judec ii Sale. de a s vâr i fapte supranaturale. Harul lui Dumnezeu. rug ciuni. prin lacrimi de poc in . Personal am aceast cuno tin de care nu sunt vrednic. postiri. atunci când i unde voie te Dumnezeu³. Numai s ai acest moment. ajun ri. P rintele spune undeva c pentru cei p c to i chiar un gând spre Dumnezeu. o lacrim pentru via a lor p c toas ."În mintea strîmbã si lucrul drept se strîmbã" ÄA a c . în deplin cuno tin a misiunii noastre. nu ale altora. Mântuitorul este cu noi. s l luit în sufletele celor care au fost lumina i cu Sfântul Botez. devine lucr tor în m sura în care credinciosul colaboreaz cu el.

.. viitorul trecutului.Ne întâlnim în prezent cu. . atât asculta si Dumnezeu de tine. Cât ascul i de Dumnezeu.

atât ascult i Dumnezeu de tine. ‡ Dumnezeu nu are pe nimeni de pierdut. . ‡ Cât ascul i de Dumnezeu. Atunci scapam din chingile lumii vazute si ne trezim intr-un alt fel de a fi si-a cunoaste"."Noi nu suntem nascuti de timp. Desi traim o vreme imbracati de lumea aceasta. cum uit omul de Dumnezeu. pe via . ‡ Dumnezeu nu uit de om. ‡ Cel mai frumos dar pe care îl putem face lui Dumnezeu e s ne d ruim Lui pe noi în ine. ‡ Este neînchipuit de mare nepotrivire între ce cer oamenii de la Dumnezeu i între ce cere Dumnezeu oamenilor. ci de vesnicie. ni se intampla ades ca fratele Vis si sora Moarte sa ne dea tarcoale si sa ne despice faptura in doua. ‡ Cred c cea mai deformat fiin în capul oamenilor este Dumnezeu. ‡ Grija omului de Dumnezeu simplific grija omului de om. ‡ Dumnezeu coboar între oameni i suie oamenii la Sine pe scara Sfintei Liturghii. ‡ M rturisirea lui Dumnezeu cu pre ul vie ii este pre ul învierii oamenilor întru sfin i.

smerit . ‡ Fra ilor. nu va fi liber. ‡ Cine nu se va lep da de sine. . fie chiar i de grâu. ‡ Cea mai primejdioas este mândria sfântului. face din Laz rii acestei lumi un Laz r din sânul lui Avraam. înc din lumea aceasta.‡ De cârma min ii atârn încotro pornim i unde ajungem. ‡ Mântuirea se lucreaz numai pe ruinele egoismului. ‡ S nu uit m c una e lupta i suferin a omului m rturisit i alta e suferin a omului nem rturisit. ‡ Dac tot trebuie s suferim. Atunci e ti mai tare ca ea i te ascult . a a cum sunt. ‡ Iubirea trupeasc de sine i plin de trufie numai dragostea aprins a lui Dumnezeu o poate scoate i des vâr it s-o fac scrum. ‡ Poc in a trebuie s fi e o înseninare din ce în ce mai mare a sufletului i a s n t ii întregi. nu mai aduce nicio road . ‡ Bobul care nu vrea s moar . de Dumnezeu ascult . m car s nu suferim zadarnic. fiindc cei ce ascult de preo ii ei. ce in mor i c -s p c to i. prin umilin ele cu care o arde. de aceea sfin ii adev ra i sunt cei ce nu tiu c sunt sfin i. asculta i de Biseric . ‡ Toat lumea este a ta când ai renun at la ea. ‡ Suferin a i iubirea se cresc în progresie una pe alta. ‡ Suferin a acceptat .

‡ E bine ca pov uitorii s gr iasc totdeauna din con tiin a slujirii lui Hristos. pe Iisus. ‡Sunt multe chipuri de a intra în Împ r ia lui Dumnezeu. teai schimbat din vr jma ul lui Dumnezeu în prietenul lui Dumnezeu.‡ Cuno tin a cea din p anie sau înv turile din durere sunt singura Cale care poate înv a ceva pe oameni. Aceasta ar da de în eles c în jurul unui om lini tit (din cauza r d cinilor lui în cer). ‡ Nu uita c Iisus a fericit pe s raci. Din momentul în care cuno ti c e ti p c tos. ca în fa a lui Hristos i atunci vor fi blânzi întru dojan i smeri i întru mustrare. dar numai o singur u : Iisus. ‡ P c to ii au un prieten. ‡ Iisus dore te de la to i credincio ii lumii o lini te de adâncime: lini tea credin ei în Dumnezeu. pe Laz ri i pe smeri i. . ‡ Necazurile vie ii sunt un grai mai aspru al lui Dumnezeu c tre oamenii mai grei sau mai vicleni la minte. se face lini te pe p mânt.

"Rugati-va la Dumnezeu sa va pedepseasca în aceasta viata pentru faptele nespovedite de voi sau nedezlegate de duhovnicii vostri. amarnice sunt pedepsele Celui de Sus. . caci în viata de apoi.

Veti cadea din cauza fricii. Care este tovarasul de drum al fiecaruia. mâncare. Vor pune impozite. Sfânta Cruce anuleaza tot ce este otravit. nu va fie frica pentru a va salva sufletele. Vor lua totul!´ . prajitura. face-ti semnul sfintei cruci pe tot ce mâncati: apa. Vor veni vremuri foarte grele.P rintele le spunea celor care ziceau c nu se prea pot ruga s înceap cu citirea Noului Testament. Ma. parca pentru toti românii: ÄÎmi pare rau de voi ca sunteti slabiti în credinta. de la nastere pâna la moarte. Îmi pare rau ca sunteti cei pe urma. Frica-i de la diavol. ceai. taxe si alte îngradiri. Zicea Parintele Arsenie. cafea. De ar fi dat chiar si cu otrava. fructe. s înceap cu Evanghelia de la Matei i s citeasc cu mare aten ie Predica de pe Munte de mai multe ori pân ce va p trunde i în minte ceva din Duhul Evangheliei. Vor cadea si cei alesi. Va vor cerne. pâine. bautura. dar toate sunt îngaduite de Dumnezeu.

atât asculta si Dumnezeu de tine. ca altfel viata noastra este moarta. sau se declara stapân pe legile naturii) atunci copiii vin pe lume cu predispozitia precoce spre sexualitate. . Marturisirea lui Dumnezeu cu pretul vietii este pretul învierii oamenilor întru sfinti. tinea pe tatari la Nistru si pe turci la Dunare. hormon sexual masculin. care cu o mâna de oameni întariti spiritualiceste. Explicatia biologica: au crescut în mediul uterin hraniti cu sânge prea îmbibat cu testosteron. Trebuie sa ne întarim spiritualiceste. Un suflet trist este un suflet cu luminile stinse. pâna-i mai aveti!" Iubirea lui Dumnezeu fata de cel mai mare pacatos este mai mare decât iubirea celui mai mare sfânt fata de Dumnezeu. Cel mai frumos dar pe care îl putem face lui Dumnezeu e sa ne dam Lui pe noi însine. Pacatele se înregistreaza în codul genetic al fiecaruia. sau nu vrea altfel. Luati exemplu de la Stefan cel Mare.Când sotul nu da pace sarcinii (zice el ca se poate. chiar daca ne merge numele ca traim. "Iubiti pe preoti acum. pe viata. Cât asculti de Dumnezeu.

sa respectati Biserica si legile ei«µ . trimite-ti si pe altii. corecti.´Mai. la mine daca ati venit o data. am si eu un cuvant de spus. sau de doua ori. ajunge. Si oriunde veti fii o sa pun mana pe capul vostru« Doar atat sa faceti: sa fiti buni. caci la Dreapta Judecata.

.Pacatul este o conspiratie a min ii omului cu diavolul împotriva Legii lui Dumnezeu. si se înseamna si în samânta sa. toate miscarile lui. Copiii nefacuti ii strica pe cei facuti. Toate faptele omului. sau în casa de nebuni. se înseamna undeva. iar sufletul în iad înca de aici. într-o nevazuta carte. nimic nu lasa. si cu aceasta îsi trage urmasii sub povara ispravilor sale. Dumnezeu iarta. Sfântul Apostol Pavel zice: ÄPot totul în Hristos care ma întareste´. Asa scrie Cartea (Sfânta Scriptura)! Când îti iei raspunderea de a rodi copii. dar nepedepsit. Stapânul vie ii îti va ajuta! Sfârsitul be ivului e sau în sant.

Va vor cerne. de la na tere pâna la moarte. Vor pune impozite. taxe si alte îngradiri. Vor veni vremuri grele. Va vor lua totul!´ .ÄÎmi pare rau de voi sa sunteti slabiti în credinta. Care este tovarasul de drum al fiecaruia. Vor cadea i cei alesi. Frica-i de la diavol. nu va fie frica pentru a va salva sufletele. Veti cadea din cauza fricii. Îmi pare rau ca sunteti cei de pe urma. dar toate sunt îngaduite de Dumnezeu.

gândurile de razvratire. . mânia. Si apoi se ridica asupra omului duhul iesirii din minti. hula cârteala. îl lasa în mâna îngustimii sufletesti. Si aceasta da nastere în om la o putere mare de trândavie. din care izvorasc nenumarate ispite: tulburarea. mutarea din loc în loc si celelalte asemenea lor. Iar daca ma întrebi care este pricina acestora îti raspund: lenevirea ta. prin care sufletul e sugrumat si care-i da gustul lumii.Când vrea Dumnezeu sa aduca asupra omului necazuri mai mari. Si leacul este smerenia mintii.

Citeste mai degraba ceea ce atinge inima decât ceea ce departeaza mintea. ci e o stradanie de toate zilele. . Crestinismul nu e doar o afacere de duminica.

Doamne ! De ura.Tu esti mare.de desfranare. Te rugam Izbaveste-ne .pacea Mea o dau voua.de manie si de frica Te rugam Izbaveste-ne . De neliniste . Te rugam Izbaveste-ne .daruieste-ne .pe Tine Te rugam.Doamne.Rugaciunie de eliberare : Rugaciunea Lumanarilor Aprinse/Rugaciunea Parintelui Arsenie .prin mijlocirea Sfintei Fecioare Maria .eliberarea de orice forma a raului si bucuria vesnica intru imparatia Ta.Doamne ! De orice forma de destrabalare .Tu esti Dumnezeu.Care ai spus : Pacea Mea o las voua.Doamne ! Tu ..Doamne ! De gandul sinuciderii ori al avortului. Te rugam Izbaveste-ne .Amin .prin mijlocirea Sfintilor Arhangheli Mihail .si de invidie .Doamne.Doamne ! De destramarea familiei si de orice rau ascuns Te rugam Izbaveste-ne .Doamne ! De gelozie.de tristete si de obsesii.Te rugam Izbaveste-ne .Tu esti Tata.Gavriil si Rafail sa ne eliberezi de tot raul care ne-a robit.Doamne ! De farmecesi de vrajitorie Te rugam Izbaveste-ne .

care in durere ati suspinat si-ati plans Si cantul fericirii in inimi vi s-a stins. Iisus. .Chemarea lui Iisus de Parintele Arsenie Boca Voi. va cheama-ntr-una Si mainile-Si intinde s-astampere furtuna. Voi. Stapanul lumii. Veniti. care nu stiurati ce-i binele in viata Si nici caldura sfanta ce inima dezgheata.

.

.

orice gânduri rele ai avea. crucea Ta ne-ai dat-o nou «´. chiar în ceasul tulbur rii tale. zicând din adâncul inimii: ÄPentru p catele mele p timesc acestea.a doua arm pe care o avem împotriva puterii vr jma e este Sfânta Cruce (I Corinteni 1.18). izb ve te-m de cel r u´. c vede Tat l osteneala fiului i nicidecum nu-1 las . despre care zice Sfântul Ioan Sc rarul c : ÄArm mai tare în Cer i pe p mânt nu avem. p lmuindu. 3 . Doamne. c arme asupra diavolului avem aceste trei: 1 . Nu în zadar semnul Crucii îl nume te Biserica:ÄArm nebiruit asupra diavolului. 2 .i mintea. i întoarce-te cu inim bun c tre Dumnezeu. . ca numele lui Dumnezeu´.iar a treia arm de ap rare e smerenia sufletului.Numele Domnului i al Maicii Domnului.Deocamdat s ne mul umim a ti. A întreba pe cei ce nu au cruce: cu ce semn v ap ra i de diavol? Ei îns n-au semn. c nu-i las s 1 fac .

.

.

."Pictura ma suplinesteµ.

Era un ciobanas care fluiera frumos si oamenii îl auzeau. întrebând peste tot: ´Unde a plecat ciobanasul care cânta frumos?µ. dar nu-l luau în seama prea mult. Într-o zi. ciobanasul a plecat si to i oamenii s-au alarmat. . Dar nu l-au mai gasitµ.

.

ro .webgarden.igcristi2002@yahoo.igc.com http://www.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful