ombran

Sisteme de soluţii pentru infrastructuri subterane de canalizare

Întreţinere cu sistemul Ombran
Întreţinerea infrastructurilor subterane de canalizare pun grele probleme proiectanţilor şi companiilor ce efectuează lucrări in acest domeniu. Activităţile implicate sunt complexe şi solicită sisteme potrivite ce pot asigura protecţia pe termen lung a structurilor implicate. Doar conceptele proiectate individual şi alegerea sistemelor de înaltă calitate pot asigura succesul pe termen lung al lucrărilor de renovare. Ombran este specialistul în renovarea structurilor subterane şi creează sisteme de înaltă calitate ce îndeplinesc optim aceste cerinţe de câteva decenii. Departamentul nostru de cercetare şi dezvoltare caută tehnologii orientate spre practică si proprietăţi optime ale produselor care să permită un flux eficient al muncii, asigurând în acelaşi timp rezultate de succes în cea mai mare măsură posibilă. Pe lângă o reţea largă şi extinsă de servicii, Ombran poate oferi un pachet amplu de servicii pentru lucrările dumneavoastră de întreţinere: totul, de la analiza daunelor la planificarea individuală, până la executarea lucrărilor de renovare; consultanţii noştri vă oferă suport, unde şi când aveţi nevoie de noi. Profitaţi de anii de experienţă ce fac din Ombran un furnizor de top de sisteme în Europa. Ombran – reprezintă cu siguranţă o soluţie permanentă.

ombran oferă soluţii pentru:
1 Renovarea sistemului de canalizare al locuinţelor 2 Renovarea gurilor de vizitare 3 Renovarea ţevilor de canalizare ce nu pot fi inspectate pentru verificare 4 Renovarea separatorilor pentru lichidele uşoare şi caminelor de canalizare 5 Renovarea ţevilor ce pot fi inspectate pentru verificare 6 Renovarea separatoarelor de grăsimi 7 Renovarea staţiilor pompelor de drenare 8 Renovarea sistemelor industriale de canalizare (în special
în condiţii grele) Gama de produse Ombran oferă soluţii pentru cele mai variate cerinţe în aceste domenii de aplicaţii, de la sigilarea infiltraţiilor locale, la protecţia întregii structuri pe o suprafaţă locală sau extinsă.

..................................................................................................................................16 / 17 Servicii şi consultanţă .......................................... 4 / 5 Sisteme minerale de reprofilare şi protecţie ................................................................................. 8 / 9 Sisteme de cămăşuială locală a conductelor.................................................................18 / 19 2/3 .................................................... 14 / 15 Renivelarea capacelor gurilor de vizitare ...12 / 13 Sisteme Robot .........................Cuprins Pagina Sisteme de sigilare.......................... 6 / 7 Sisteme hibrid de protecţie pe bază de silicaţi ......... 10 / 11 Sisteme de cămăşuire a conductelor (CIPP)...

Konudur 208 Konudur 216 Dispozitiv de injecţie Konudur Konudur Kanalinjekt 01 .

Succesul rapid al sigilării face posibilă continuarea rapidă a reparaţiilor ulterioare şi a lucrărilor de renovare în acelaşi timp. Soluţii pentru: apă sub presiune racorduri neetanşe inele de etanşare neetanşe ale gurilor de vizitare componente crăpate integrarea căptuşelilor CIPP în gurile de vizitare conexiuni laterale Avantajele dumneavoastră: sigilarea fără tehnologie mecanizată (sigilare şi reparaţii cu mortare cu priză rapidă) sisteme compacte de injecţie reacţie rapidă şi în caz de infiltrare severă sisteme cu cartuş economic pentru operaţiunile cu injectări limitate tehnologie de injecţie pentru 1.componente consum redus al materialelor Ombran poate să vă ofere etanşări pe bază de minerale şi mortar cu sedimentare rapidă pentru a etanşa infiltraţiile localizate. Este nevoie de sisteme ce reacţionează rapid. mai ales unde există apă sub presiune. Primul pas este de a sigila aceste zone deteriorate.ombran W ombran IW Sisteme de sigilare Crăpăturile şi scurgerile duc la infiltrări ce pot părea să facă imposibile renovările corecte şi permanente.şi 2. Sistemul de cartuş compact de la Ombran şi-a dovedit valoarea mai ales unde accesul este dificil şi condiţiile sunt limitative şi pentru zone unde nu are sens din punct de vedere economic mobilizarea unui echipament mai mare şi mai sofisticat. 4/5 . În funcţie de sarcina de executat. Ombran vă poate furniza mortare minerale cu priză rapidă sau tehnologii de injectare eficiente verificate în timp. Combinaţiile de elastomeri cu reacţie rapidă sunt disponibile pentru injectarea etanşă în cazul lucrărilor mari de renovare.

ombran MHP ombran MHP 15 ombran MHP-SP ombran HB ombran R .

Sistemele pe bază de ciment mineral folosind tipuri de ciment de înaltă performanţă asigură succesul pe termen lung al activităţii dumneavoastră de reprofilare şi învelire. se pregăteşte un substrat potrivit pentru protecţia ulterioară. Soluţii pentru: guri de vizitare a canalelor ţevi de canalizare accesibile inspecţia gurilor de vizitare a canalelor bazine de drenare substraturi de beton şi zidărie reprofilarea separatoarelor de grăsimi reprofilarea staţiilor de pompare Avantajele dumneavoastră: sistemele DualPerformance (reprofilare şi protecţie într-un singur produs) sisteme foarte rezistente la sulfaţi uşor de aplicat protecţie pe termen lung în zone ce implică apa reziduală municipală şi canalizarea (pH 3.5 – pH 14) grad ridicat de siguranţă datorită adeziunii foarte bune la substrat rezistenţă permanentă la apă prin intermediul folosirii cimentului de înaltă performanţă grad scăzut de porozitate datorită proporţiilor optime apă-ciment întoacere rapidă în funcţiune datorită mortarelor cu priză rapidă În funcţie de cerinţele şi întinderea daunelor. este posibil să renovaţi cu siguranţă structurile de beton sau zidării pentru manipularea apelor de epurare şi de canalizare folosind sistemele DualPerfomance. sau dacă stratul de acoperire beton nu este suficient. Cu produsele Ombran se protejează structura împotriva efectului gazelor şi mediului din canalizări. Folosirea lianţilor fără aluminat tribazic de calciu împiedică sulfaţii să reacţioneze cu efect extins. Repofilarea va fi necesară dacă substraturile sunt inegale sau crăpate. În primul rând. 6/7 .Sisteme minerale de reprofilare şi protecţie Succesul oricăror lucrări de renovare depinde în mare măsură de respectarea şi efectuarea atentă a fiecărui pas individual.

ombran CPS ombran FT .

Soluţii pentru: guri de vizitare a canalelor atacate de BSAC staţii de pompare atacate de BSAC canalizări atacate de BSAC separatoare de grăsime separatori pentru lichide uşoare gurile de vizitare ale canalelor zone de stocare pentru lichide uşoare şi chimicale Avantajele dumneavoastră: rezistenţă mare la chimicale rezistenţă la impact şi zgârieturi permite difuzia vaporilor de apă etanşarea capilarelor poate fi aplicată manual sau prin pulverizare versiunea conductivă este disponibilă Sistemele de protecţie hibrid de silicaţi de la Ombran oferă de asemenea rezultate optime de renovare în cazul structurilor ce suferă de umezeală ascendentă. 8/9 . Matricea densă rezistă de asemenea la cele mai scăzute valori ale ph-ului sau la atacul compuşilor organici aromatici.Sisteme hibrid de protecţie pe bază de silicaţi O protecţie convenţională pe bază minerală şi ciment nu este potrivită în cazul componentelor ce sunt supuse la presiune mare. cum sunt separatoarele pentru lichide uşoare sau grăsime. Mai ales capacitatea de a permite difuzia vaporilor de apă asigură că renovarea va fi de durată şi nu este posibil ca presiunile osmotice să se acumuleze. Acelaşi lucru se aplică atacului coroziunii cu acid sulfuric biogenic (BSAC). Tehnologia încrucişată hibrid-silicat de la Ombran este folosită pentru a furniza protecţie pe termen lung pentru asemenea unităţi.

Categorie de vară Konudur 250 OM-PL Categorie de iarnă Konudur 250 OM-PL Accelerator Konudur .

250 OM-PL Sisteme de cămăşuială locală a conductelor Metoda „no-digging” Daunele găsite nu cer întotdeauna o renovare completă a conductei. 10 / 11 . chiar şi la temperaturi scăzute. deoarece instalarea se efectuează pe diametre şi lungimi variabile. Daunele care sunt doar locale pot fi reparate folosind procesul căptuşelilor scurte. o căptuşeală locală ar putea fi necesară ca măsură de pregătire pentru o renovare completă folosind procesul de căptuşire CIPP. Acest lucru este posibil datorită folosirii răşinilor minerale organice speciale. În eventualitatea infiltraţiilor severe în ţeavă şi a daunelor majore asupra ţevii. cât şi pentru iarnă. Etanşarea şi întărirea structurii secţiunilor afectate este principala grijă. Soluţii pentru: racorduri neetanşe exfoliere crăpături secţiuni de zid lipsă Avantajele dumneavoastră: se întăreşte rapid pentru un timp lung de procesare răşini minerale organice care au o rezistenţă ridicată la chimicale complexe din fibră de sticlă ECR rezistente la coroziune rigiditate mărită a inelului datorită coeficientului ridicat de elasticitate timp variat de întărire în funcţie de cantitatea de accelerator folosită tăiere mai sigură la lungimea necesară prin complexele compacte de fibră de sticlă În domeniul sistemelor de căptuşeală sunt necesari timpi variabili de procesare şi întărire. Întărirea poate fi controlată individual. iar sistemele de cămăşuială sunt disponibile atât pentru vară.

Konudur 102 Konudur 160 PL Konudur 160 PL-L Konudur 160 PL-XL Konudur .

Diverse tipuri de daune precum exfolierea. pentru ca nu necesită săparea şanţurilor. Pe lângă folosirea materialelor de transport ce ajung în colţuri şi îndoituri. racordurile neetanşe şi penetrarea de rădăcini în secţiunea transversală a ţevii se pot trata într-un mod sigur şi permanent prin aceste metode de renovare. Soluţii pentru: ţevi ale sistemului de canalizare a locuinţelor burlane ţevi de canalizare inaccesibile ţevi industriale de canalizare Avantajele dumneavoastră: răşini pigmentate pentru a controla impregnarea se poate ajunge în colţuri datorită materialelor flexibile de transport răşinile termorigide au înaltă rezistenţă chimică şi termică uşor de utilizat în locaţii diferite datorită aplicaţiilor şi timpilor de întărire variabili nu rămân spaţii inelare (deoarece acesta este fixat pe ţeava veche) atestat din punct de vedere al compatibilităţii cu mediul şi apa subterană Sisteme speciale sunt necesare exact în cazuri cu acces foarte dificil precum renovarea ţevilor de drenaj din sol. sistemele termorigide de răşini trebuie potrivite în funcţie de vâscozitate şi timpul de întărire. CIPP este deseori soluţia cea mai economică. 12 / 13 . Şi aici Ombran oferă sisteme de soluţii adaptate.170 TL-NV Konudur 225 LH Sisteme de cămăşuire a conductelor (CIPP) Când se renovează ţevi de drenare ce nu pot fi introduse pentru verificare.

Konudur 132 RH/K Konudur 134 RH/K Konudur 134 RH/K-S Konudur Robopress 07 .

prin folosirea sistemelor de căptuşeală locală. Soluţii pentru: racorduri neetanşe racorduri neetanşe laterale ştemuirea crăpăturilor injecţia cavităţilor şi mânecilor injecţia în eventualitatea exfolierii Avantajele dumneavoastră: timp scurt datorită sistemelor ce se întăresc rapid aplicare uşoară sisteme pe bază de minerale şi răşini termorigide adaptate sistemelor robotizate curente aderenţă superioară la substrat timpii de reacţie pot fi stabiliţi în funcţie de necesităţi Renovarea prin procese robotizate aduce solicitări stringente procesării materialelor de injecţie. Dezvoltatorii Ombran au lucrat îndeaproape cu producătorii echipamentelor pentru a asigura rezultate optime. 14 / 15 .DTI EPH 230 Prokaspox 02 Sisteme Robot Când se renovează ţevile ce nu pot fi introduse pentru verificare. Prin folosirea tehnologiei robotizate. zonele deteriorate pot fi presate folosind sisteme de reacţie a răşinilor sau mineralelor de la Ombran. sistemele robot pot fi utilizate la fel ca şi reparaţiile. Procedurile robotice variate cer sisteme speciale adaptate situaţiei.

ombran SVG ombran SVG rapid .

Soluţii pentru: capace scufundate ale gurilor de vizitare completarea lucrului asupra părţilor renivelarea capacelor gurilor de vizitare mortar de subturnare în sistemul conic Buderus Budaplan Avantajele dumneavoastră: fixare optimă datorată fluidităţii ridicate perioade scurte de oprire a funcţionării datorită uscării rapide a mortarului s-a dovedit că are capacitatea de a rezista proceselor de îngheţ/dezgheţ (test CIF/CDF) siguranţă dovedită prin intermediul cercetărilor convingătoare pe termen lung rezistenţe iniţiale şi finale ridicate datorită cimentului special generare minimă a căldurii în timpul hidrolizării Pentru a suporta presiunea excepţională datorată traficului şi vremii. Sistemele de produse de la Ombran şi-au dovedit de asemenea capacitatea în renivelarea capacelor gurilor de vizitare în studii pe termen lung.Renivelarea capacelor gurilor de vizitare În ultimiii ani. Mortarul hidraulic de subturnare a capacelor gurilor de vizitare de la Ombran a fost creat special pentru acest tip de aplicaţie şi poate face faţă greutăţilor şi presiunilor determinate de trafic şi de vreme. durabilitatea şi rezistenţa la îngheţ – prin urmare la presiune. întreţinerea capacelelor gurilor de vizitare a arătat că acoperirile convenţionale ale gurilor de canalizare ce au fost prinse cu mortar nu sunt potrivite pentru a susţine greutatea ridicată datorată creşterii constante a traficului. Nu de puţine ori este necesară renovarea completă a capacelor gurilor de vizitare. 16 / 17 . mortarul de subturnare a cadrelor gurilor de vizitare are puterea structurală corespunzătoare.

Consultare obiectivă Pregătire Tehnologie de aplicare Cercetare Dezvoltare .

Ca departament tehnic al unei companii active internaţional. operatorii tehnici şi specialiştii Ombran asigură aplicarea profesionistă a tehnologiilor pentru obţinerea de rezultate permanente. Sistemele de soluţii orientate spre practică sunt create dintr-o multitudine de sarcini individuale în cursul unui dialog continuu cu partenerii noştri. Oferim suport proiectanţilor. 18 / 19 .Servicii şi consultanţă Efectuarea lucrărilor de protecţie şi întreţinere asupra structurilor ce fac parte din infrastructura subterană este o sarcină complexă solicitantă. Pachetul complet consultanţă în toate etapele. Decenii de experienţă în toate domeniile de aplicaţie şi cercetarea şi dezvoltarea continuă vă oferă siguranţa ce vine din colaborarea cu un leader tehnologic în acest domeniu. constructorilor şi aplicanţilor în implementarea proiectelor acestora. Puteţi să ne găsiţi acolo unde aveţi nevoie de noi: în biroul de proiectare sau pe şantier. punem la dispoziţie consultanţă pentru partenerii noştri în multe ţări de pe glob. De câteva decenii numele Ombran a însemnat materiale sofisticate din punct de vedere tehnic şi sisteme de soluţii. de la proiectare la executarea propriu-zisă verificarea obiectului studiului service la faţa locului suport tehnic suport în analiza condiţiilor şi rezultatelor furnizarea soluţiilor detaliate evaluare REACh Transfer intensiv al know-how-ului cursuri de pregătire pentru aplicanţi seminarii la faţa locului dialog de renovare MC forum simpozioane internaţionale Un transfer intensiv al know-how-ului către proiectanţi. Sunt necesare aici experienţă şi know-how.

ro MC-Bauchemie Müller GmbH & Co. Comuna Dărmăneşti. Sat Dărmăneşti. Dâmboviţa – România Telefon: 0040 – (0) 245 – 20 70 72.bauchemie. Fax: 0040 – (0) 245 .mc-bauchemie. Aceste produse consacrate şi-au dovedit valoarea de-a lungul deceniilor datorită calităţii ridicate şi al costurilor reduse.L.ro • www.Ombran: Competenţă şi calitate • Renovarea canalizărilor • Renovarea gurilor de vizitare • Tehnologie de căptuşire • Sisteme pentru aplicaţia roboţilor • Sisteme de injectare • Sisteme de placare şi acoperire Cu Ombran puteţi obţine întreţinerea completă a sistemului.1420. Nr.com .com • www. MC-BAUCHEMIE S.R.20 70 79 officeromania@mc-bauchemie. KG • Department ombran Am Kruppwald 1-8 • D-46238 Bottrop • Germany Phone: +49 (0) 2041 101-140 • Fax: +49 (0) 2041 101-188 ombran@mc-bauchemie.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful