www.referat.

ro

, UNIVERSITATEA OVIDIUS CONSTANTA FACULTATEA DE STIINTE ECONOMICE AFACERI INTERNATIONALE MEXIC

CONSTANTA 2011

CUPRINS Prezentare generala • Pozitie geografica • • • • • • • • • • Ora locala Numele oficial.limba Moneda nationala Populatie Religie Clima Relief Altitudini extreme Mijloace de comunicatie Infrastructura transporturilor Organizare Resursele turistice ale Mexicului • Monumente istorice si culturale • • • • Litoralul Marile orase Traditiile si obiceiurile mexicane Shoppingul Forme de turism ce pot fi dezvoltate in regiune • Turismul de aventura Concluzii .capitala.

Mexicul este o ţară a contrastelor. şi nu în ultimul rând plaje faimoase. ca cele de la Acapulco şi Cancun. Pe lângă toate .Prezentare generală Cu o cultură şi o geografie variate. autostrăzi către cele mai importante destinaţii turistice. zone arheologice. transport maritim intern şi internaţional. cu ceva pe gustul fiecăruia: oraşe coloniale şi centre urbane moderne. O destinaţie potrivită pentru toate gusturile şi bugetele. cu un sistem de comunicare dezvoltat: aeroporturi internaţionale moderne. rezervaţii naturale.

Numele oficial. Mexicul are se învecinează cu trei state: la nord cu Statele Unite ale Americii. Ruinele Maiase precum şi clima şi vegetaţia tropicală atrag vizitatorii în Yucan. Poziţia geografică Deşi este situată în America de Nord. Ora locală Mexicul are trei zone de timp diferite: GMT .se întâlnesc. Netzahualcoyotl. rezultând o ţară unică cu propria cultură şi propriul simţ artistic. Mexicul are multe oraşe mari.pre hispanică. Guadalajara. colonială şi modernă . Toate aceste centre urbane sunt situate în Podişul Mexican. GMT . Mexicul are puternici rădăcini culturale şi forme geografice concentrate în partea de sud. la fel şi staţiunile de pe coasta dintre care cea mai vestită este Acapulco. cu toate acestea numele oficial scris în Constituţie este Statele Unite ale Mexicului (Estados Unidos Mexicanos). Monterrey.limba Mexic este numele cunoscut de toată lumea.6 în majoritatea ţării. Ruinele Aztece din zona oraşului Mexico sunt deosebit de populare. un paradis al gastronomiei şi al distracţiilor. Mexicul se află în partea de sud a Statelor Unite ale Americii. . Mexicul este a 14-cea cea mai mare ţară din lume.7 Baja California Sud şi partea de nord a Coastei Pacifice. cu peste 5 mln. În acelaşi timp cu binefacerile civilizaţiei moderne.8 Baja California. de vizitatori pe an. GMT .acestea. Puebla.civilizaţia Maya. Mexicul oferă şi o vastă moştenire culturală: o lume încă nedescoperită . Mexic este un loc ideal pentru cumpărături. şi de aceea uneori este considerată ca făcând parte din America Centrală. cu Belize şi Guatemala la sud. o destinaţie fascinantă. capitala. de neuitat. şi a 5-a din America. cinci dintre ele fiind milionare : Ciudad de Mexico. unde trei lumi . Industria turismului s-a dezvoltat rapid.

991 locuitori. la o altitudine între 930m şi 1. politic şi social. alţii . Rata de creştere: 1.60%.907. Protestantă . albi . La peste 2. Clima Variază de la tropicală la deşertică. Limba oficială este spaniola. dintre care cele mai importante sunt: Nahuatl. Naţionalitate: Mexicană. Grupuri etnice: mestizo (Amerindian . altele .10m. Altitudini extreme Locul cel mai înalt: Volcan Pico de Orizaba. reprezentat de câmpii şi depresiuni. a Tropicului Racului are o climă cald-umedă.9%. Populaţie Mărime: 104. se vorbesc peste 66 de limbi. fapt influienţat de condiţiile climaterice diferite de la o regiune la alta.5700 m. În regiunile în care populaţia indiană este predominantă. la fel ca şi în partea centrală a ţării. În savane clima este uscată cu variaţii mari de temperatură de la vară şi iarnă. . Maya.30%.4%.860m deasupra nivelului mării. Zapotec şi Mixtec. Moneda naţională Moneda oficială a Mexicului este Pesso Mexican (MXN). Relieful înalt este reprezentat prin munţi stâncoşi şi podişuri înalte. în regiunile de coastă terenul este mai jos. Mexico City a fost încă din timpul colonizării capitala Mexicului. altitudine . iar un relief relativ mediu este întâlnit în regiunile de deşert. Sudul regiunii de coastă.Spaniol) .1%.134 m clima este rece. Amerindian sau predominant Amerindian . La şes.43% (estimare din 2003). depresiune .93%. Relieful Sunt prezente mai multe tipuri de relief. clima este temperată. Religie Marea majoritate sunt de religie Catolică .Datorită statutului său economic. Locul cel mai jos: Laguna Salada.3%.

Este singura tara in America Latina sa fie in primii 25 de tari de vacanta.Mijloace de comunicaţie Telefoane: 12.435 care a vizitat în iunie 2009.o crestere enorma de 107. Orlando şi San Antonio. Chiar mai impresionant este ca 41184 turişti au sosit din Canada. cum ar fi Mexico City la Miami. Transportul de pasageri cu trenul este aproape inexistent.573 016 au sosit pe cale aeriana din Statele Unite.2 % in luna iunie .Mexicali (Mex-2) Tijuana . Posturi de televiziune: 236. Cele mai folosite rute interne: • • • • • General Baja Highway Considerations Tijuana . New York. (1998). Merida la . 21322 mai mult decât în iunie 2009 . comparativ cu 605.mx.Dintre acestia. Aeroporturi: 1823 (2002) Infrastructura transporturilor Cele mai practicate moduri de a călători în Mexic este cu autobuzul. Utilizatori de internet: 3.San Felipe (Mex-5) Ensenada . În aceeaşi perioadă.4 la sută. Turismul este de asemenea al-treilea sector major care face parte din PIB-ul tarii. Codul ţării pentru internet: .02 mln. Compania aeriană a inclus. de asemenea. In 2005 a fost pe locul 7 in lume ca cea mai vizita tara atractand peste 20 de milioane de turisti. (estimare din 2000). cu autoturismul sau cu avionul. Mexic are cea mai mare industrie turistica din lume. In anul 2010 numarul de turisti a inregistrat o crestere de 35. 818278 turişti de diferite naţionalităţi au vizitat Mexic.5 mln (2002). Mobile: 2. Atractiile principale sunt ruinele Meso-Americane si statiunile de pe litoral.Crucero de Trinidad (Mex-3) Fluxurile turistice In conformitate cu Organizatia Nationala de Turism.332 mln. servicii de vară între rutele de mare cerere.Cabo San Lucas (Mex-1) Mexicali .

inregistrand o crestere de 13. unii transportatori vor să sporească prezenţa lor în scopul de a satisface cererea mare de croaziere în Mexic. cum ar fi US Airways Airlines şi Frontier au creat. această creştere a fost înregistrată în 56 din cele 70 de destinaţii care sunt monitorizate de către acest departament. Resursele turistice ale Mexicului Monumente istorice şi culturale Mexicul este o ţară cu o moştenire diversă de culturi prehispanice diferite stabilite în Mesoamerica (America Centrală). Chicago la Durango şi Guadalajara. au primit 5 milioane de pasageri de croazieră.3 % mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului 2009. Secretarul de Turism Gloria Gueva Manzo a anunţat recent că hotelurile în Mexic au inregistrat o creştere substanţială în întreaga ţară. porturile mexicane. British Airways este programat să înceapă să funcţioneze numai în zboruri directe între Londra şi Cancun. Dintre cele 70 de destinaţii analizate de către Datatur. turismul de croazieră a generat un excelent o cifra de 500 de milioane de dolari. De fapt. În acest an. numărul de camere de hotel ocupate în primele şase luni ale anului 2010 a fost cu 11.916. pentru care a început deja vânzarea de bilete. China Hainan Airlines va incepe sa zboare direct in Mexico City. Alte companii aeriene. În 2009.Miami. de asemenea. comparativ cu aceeasi perioada din 2009. Los Angeles şi la Aguascalientes Bajio. disponibilitatea camerelor a sărit de la 310. şi Los Angeles la Cancun . San Francisco. În aceste 70 de destinaţii. în ciuda crizei economice şi a gripei. unele datând de mai mult de trei secole. Între timp. Anul trecut. noi rute spre Mexic.6 % în prima jumătate a acestui an.525 camere disponibile pentru vizitatorii straini.. porturile aştepta să primească aproape 6 milioane de euro. Numărul de camere de hotel disponibile în Mexic au crescut cu 4. la Cancun. Monterrey la San Antonio.391 la 323.. În noiembrie 2010. şi San Frontier lui Francisco la Los Cabos. cum ar fi Charlotte US Airways "la Los Cabos şi Charlotte la Puerto Vallarta. Conform sistemului Datatur. .

Catedrala Metropolitană. Tulum. Palatul Guvernatorului. Bonampak. 30 de săli de spectacole. dar şi un oraş unde picturile murale permit vizitatorilor să intre într-o lume a figurilor zeilor mitologici. Palatul Inchiziţiei (sec. Chicanna. Becan şi Xpuhil. cu un istoric ce îmbină culturi ale erei precolumbiene. Yaxchilan. Calakmul. Capela Iglezia de San Jacinto (sec. Teotihuacan nu este doar un oraş monumental. La Venta. Cel mai atractiv site arheologic. 106 galerii de artă.rezidenţa Împăratului Maximiliano în 1866 şi mai târziu cea a preşedintelui Porfirio Diaz. Casa del Advinio. Castelul Chapultepec . Uxmal. Oraşul Mexico City este oraşul pe care civilizaţia Aztecă l-a dezvoltat în aşa măsură. Uxmal a fost un important oraş. Marea Piramidă. fiind . XVIII). Capela de la Conchita.Insurgents. clădiri şi temple: Piramida Magicianului. Este aşezat pe vechea albie a unui lac larg de 7500 m fiind înconjurat de munţi. Templul de Sud. Palatul Bellas Artes (1904). În sudul oraşului Mexico City. Piramida Lunii. Cel mai enigmatic şantier arheologic din ţară: Teotihuacan (Oraşul Zeilor). Una dintre cele mai renumite civilizaţii ale lumii Antice. Printre şantierele arheologice Mayane ce se află în Mexic se numără: Chichen Itza. Doar câteva oraşe din lume pot concura cu grandoarea acestui oraş. XVI). Muzeul Naţional de Antropologie. Piaţa Hidalgo. 161 de muzee. Palatul Contesei Santa Maria de Valparaiso. Palenque. etc. Maya a prosperat în sudestul Mexicului. colonizării europene şi erei moderne în final. fiind cel mai vechi oraş din Emisfera Vestică. Piramida Zeului Quetzalcoatl.Ca un enorm muzeu. Marturia mareţiei acestui oraş divin se răsfrânge din toate construcţiile rămase până astăzi: Piramida Soarelui. Uxmal (se pronunţă Oosh-mahl) prezintă piramide. Palatul Naţional (1529). Muzeul Naţional de Istorie. Oraşul are cea mai largă stradă din lume . încât era cel mai mare şi mai remarcabil oraş al civilizaţiei secolului XVI. În centrul oraşului se pot vizita: Vechea Şcoală San Ildenfonso. Mexico City este un oraş remarcabil cu o cultură veche de 3000 ani. unde se poate vizita Mănăstirea Franciscană San Bernardino ridicată în 1535 şi orăşelul Mixquiccelebru pentru festivităţile sale de la începutul lunii noiembrie. se găseşte orăşelul Xochimilco.

Labna împreună cu Uxmal şi poartă denumirea Ruta Puuc. Templul Crucii. locul unde. poate fi considerat. nume care a fost dat pentru dealurile ce le înconjoară. Templul Curţii Ovale. Platforma Venus. un monument istoric pentru că este dovada stilului arhitectural de la acea vreme. Drumul către Locul de Sacrificii. Templul Inscripţiilor este ridicat pe o piramida cu 8 terase. Templul Regelui. Xlapak. Piaţa Celor 1000 de Coloane. Plaforma Uliului şi Jaguarului. Sayil. Observatorul (El Caracol) este un momument care ilustrează preocuparea mayasilor pentru astronomie şi arhitectură. din cauza formei rotunde care nu se înscria în tradiţia arhitectonică a mayasilor. Templul Craniilor. Observatorul. Chichen Itza este una dintre cele mai importante dovezi ale civilizaţiei MayaToltec.foarte neobişnuit ca aşezare deoarece nu sunt surse de apă în apropiere şi nu există vreo dovadă să fi existat cândva. Alt site arheologic este format din patru mici aşezări: Kabah. conform credinţei Maya. iar în interiorul templului sunt două mari încăperi unde se găsesc cele mai mari panouri cu inscripţii Maya despre istoria dinastiei regelui Pacal. Situl este compus din mai multe clădiri: Piramida Kukulcan. Templul Soarelui. a avut loc prima Creaţie. Palatul Cortes din Cuernavaca. Templul Jaguarului. În prezent palatul găzduieşte un muzeu ce expune vestigii din istoria . Osuarul. de asemenea. Un important sit arheologic este Palenque (cuvânt spaniol care înseamnă fortificaţii). Templul Bărbatului Bărbos. sau Marele Râu (nume ce venea de la râul ce traversa aşezarea). în primul rând. Platforma Craniilor. construit de Hernan Cortes în 1530. Multă vreme a fost considerat o excepţie. Templul Războiului-Templul Chichen Itza propriu-zis. a Muntelui Şarpelui. Piramida Kukulcan este o reprezentare. o eroare. Situl cuprinde mai multe construcţii dintre care cele mai importante sunt: Templul Inscripţiilor. numele antic al oraşului era Lakam Ha ce însemna Marea Apa.

Manzanillo. aceasta incluzând: Los Cabos. Centrul turistic Acapulco este unul dintre cele mai importante centre turistice din lume.oraşului şi picturi murale aparţinând artistului mexican Diego Rivera. Institutul Cultural al Armatei. City Hall. Teatrul Juan Luis de Alarcon. soarele. Huatulco. păstrează foarte viu amintirea civilizaţiei Maya şi ca atracţie este ruinele Templului Zeiţei Ixchel .n.e. Poarta culturii hispanice şi cea a coloniştilor peninsulei Yucatan .oraşul Merida. nisipul alb şi apa cristalină au transformat Mexicul în una din cele mai dorite destinaţii turistice. locuri recunoscute pentru frumuseţea arhitecturii. dar şi cel mai nou datorită decorului modern din interior. Este renumit pentru bogata istorie Maya şi a câtorva situri arheologice importante.Zihuatanejo. Parcul Cici. Clădirea Universităţii. Catedrala Centrală. Puerto Vallarta. Aici se poate vizita Palatul Bishop. Palatul este în acelaşi timp cel mai vechi din ţară. Punta Mita. Aici se pot vizita: Centrul Istoric al oraşului.147 km de coastă a Pacificului ce revin Mexicului. Atracţiile turistice de pe litoralul din Acapulco sunt: Stânca La Quebrada. Plajele pitoreşti. datorită climatului cald şi plajelor minunate şi este una dintre cele mai aglomerate staţiuni ale Mexicului.unul dintre cele mai importante centre turistice ale lumii. De aici se poate ajunge repede şi uşor la situl arheologic Chichen Itza şi Uxmal. Isla Mujeres (Insula Muierii). Alte obiective culturale se găsesc în Acapulco . 50 î. Litoralul Litoralul Mexican este unul dintre cele mai frumoase locuri de pe terra. Parcul Naţional El . Acapulco. Ixtapa .Zeiţa Fertilităţii. faleza. situată la câţiva km de oraşul Cancun şi descoperită în sec. Formele de turism care pot fi dezvoltate pe baza acestei resurse turistice sunt: turismul cultural şi turismul religios. Iar la 5 km est de Acapulco se află oraşul La Sabana unde se pot vedea Ruinele Arheologice ale culturii Maya. Mazatlan. Parcul Papagayo cu facilităţi sportive. Palatul Municipal. Catedrala-San Idelfonso. Splendidele plaje şi impresionantele rezervaţii turistice alcătuiesc cei 7.

laguna din mijlocul insulei şi recife de coral este destinaţia perfectă pentru o zi de vacanţă.o mică insulă cu plaje superbe. Puerto Marquez. Tot personalul angajat pentru echipele de “animation” au studiat dansul. Hornos. Honda. La Condesa. plecând cu ferry boat-ul de la Cancun. frumoasa Laguna Coyuca şi Laguna Tres Palos.destinaţie turistică cu 100 de hoteluri care primesc anual zeci de mii de turişti atraşi de apele de culoarea turcoazului. Pie de La Cuesta . Parcul Xcaret cu lagune naturale. Cele mai populare plaje sunt: Parcul Naţional Chankanaab . datorită bogăţiei vieţii marine. Paraiso. neexistând sistemul de hotel şi plajă privată aferentă. Muelles. Insula Cozumel . un loc ideal pentru plimbări şi campinguri. plimbări cu vaporul de-a lungul râurilor. orice tendinţă de nudism este sancţionată. de unde poţi să ajungi foarte uşor la Grădina Botanică şi la Grădina Zoologică Crococun. Pe plaja din Cancun nu se poate face plajă nud. în special surfing şi scuba diving sunt: Caleta. Plajele unde se pot practica sporturile nautice.locul unde se poate vedea cel mai de neuitat apus de soare. Revolcadero. Posada del Mar. sunt cele mai căutate locuri pentru scuba diving şi pescuit sportiv.piscina din interiorul parcului este legată de mare printr-un tunel subacvatic. Xel-Ha şi cel mai mare.un sătuc pescăresc din apropierea oraşului Cancun. nisipul alb. unde se pot face numeroase activităţi precum: călărit. înnot. Larga. gazda unei luxoase rezervaţii turistice. Plajele sunt locuri publice. Isla de La Roqueta. Cele mai populare plaje. În apropiere se regăsesc o mulţime de parcuri naturale: Tres Rios.Toate trei parcurile sunt foarte atractive pentru copii şi adulţi. Caletilla. scufundările în jurul recifelor şi parcurile din jurul hotelurilor. nimeni nu poate rezista apei şi nisipului alb. în special corali şi peşti tropicali.Veladero. scufundări alături de delfini. Puerto Morelos . este locul preferat pentru căsătorii romantice la malul mării cât şi locul preferat pentru petrecerea lunii de miere. Hornitos. teatrul şi sunt excelenţi companioni de . Plaja San Francisco şi Plaja Palancar.etc Plaja din Cancun este cel mai popular loc din acest oraş. înconjurat de grădini tropicale. unde se poate practica vânătoarea şi pescuitul sportiv. Isla Mujeres . Atracţiile principale sunt plaja şi sporturile de apă. Plaja Norte şi Plaja El Garrafon Reef.

Guadalajara.distracţie. Datorită numeroaselor campanii de high-technology ce îşi au sediul în acest oraş. În sudul oraşului Mexico City se găseşte oraşul Xochimilco care a devenit un punct de atracţie datorită lacului pitoresc unde se organizează tururi cu şalupa şi oraşul Mixquic celebru pentru festivităţile sale zgomotoase. Formele de turism care pot fi dezvoltate pe baza acestei resurse turistice sunt: turismul balnear. Puebla. Morelia. Mexico City (Ciudad de Mexico) . aşa că drumul nu va constitui o problemă. Cu clima sa temperată a atras mii de oameni. Netzahualcoyotl. Monterrey. al doilea centru industrial şi de afaceri al ţării. Zacatecas. turismul de aventură. Numeroase linii aeriene au zboruri la Guadalajara. ce are în jur de 5 mln. Monterrey. Aceasta zonă vă oferă o combinaţie unică de cultură mexicană şi atmosferă caribbiană. oraşul mai poartă numele de “Mexico's Silicon Valley”. restaurante. . baruri. Pe lângă faptul că este un important centru cultural şi istoric. Bogaţia de argint a munţilor Mexicului au permis Noii Spanii să finanţeze dezvoltarea impunătoarelor oraşe: Guanajuato. San Miguel de Allende. un paradis al gastronomiei şi al distracţiilor: discoteci. Guadalajara este renumit pentru arhitectura sa modernă. de fapt în Guadalajara şi în împrejurimile ei locuiesc cei mai mulţi cetăţeni pensionari ai Statelor Unite. cinci dintre ele fiind milionare: Mexico City. Guadalajara este al doilea mare oraş al Mexicului. este raiul pentru iubitorii de mers la cumpărături şi oamenii de afaceri. Oaxaca şi Taxco. de locuitori. Puebla. Fondat în 1542.capitala ţării. un oraş alăturat de meşteşugari. Marile oraşe Mexicul are multe oraşe mari. cinematografe. ecoturismul. turismul de loisir. Inevitabil vizitatorii pertec o zi prin nenumăratele magazine din Tlaquepaque. San Luis Potosi. turismul sportiv. Aguascalientes. ce trăiesc în afara Americii. Guadalajara. oferă numeroase activităţi culturale şi recreaţionale. turismul de distracţie. altă zi este petrecută prin magazinele din Lake Chapala.

se întind chiar pe plajele insulei. se dansează.dar şi pentru multe alte perechi de îndrăgostiţi. Cei mai mulţi vizitatori se plimbă prin Grădina Borda şi prin cele două pieţe din centrul oraşului. Preţurile. Peste tot se cantă muzică live. turismul de loisir şi. băutură şi bucătărie tradiţionale. barurile. În 1860. Discotecile.Cuernavaca. mai mici decât în alte staţiuni. Pe Insula Muierii restaurantele sunt un paradis al preparatelor din peşte proaspăt. Borda. Orchestrele de muzică mariachi completează atmosfera mexicană a locului. a construit o frumoasă grădină. de asemenea. Cancun este considerat Mecca distracţiilor şi al petrecerilor nocturne în aer liber. Fiecare hotel are bar în piscina care oferă distracţie nocturnă (barul de piscină face parte din cultura staţiunii). grădina a devenit locul de întâlnire favorit al Împăratului Maximilian şi al soţiei sale Carlotais…. este de mult timp “oraşul de weekend” pentru locuitorii din Mexico City. Istoria insulei include şi poveşti uluitoare cu piraţi şi comorile lor ascunse. . Formele de turism care pot fi dezvoltate pe baza acestei resurse turistice sunt: turismul de cumpărături. o bere rece. cunoscut şi ca Oraşul Izvoarelor Eterne. Terasele cu cerveza. turismul cultural. Spectacolele cu sărituri în faţa stâncilor periculoase şi tot felul de concursuri cu premii sunt un lucru obişnuit pentru toate destinaţiile de litoral din ţară. un bogat magnat din vremea mineritului. restaurantele şi hotelurile din renumitele staţiuni Acapulco şi Cancun întotdeauna includ în program petreceri cu muzică. se organizează karaoke. nu a dansat mariachis şi nu a chefuit la o fiesta mexicană. turismul de afaceri. Cuernavaca este oraşul favorit pentru excursii sau concedii. Situat la numai o oră de capitală şi având o climă excelentă. pentru că nu putem trece cu vederea monumentele istorice şi culturale din oraşele prezentate mai sus. sunt un motiv în plus de a vizita Isla Mujeres. iar pentru unii dintre ei a devenit chiar rezidenţă permanentă. turismul de distracţie. Tradiţiile şi obiceiurile mexicane Nu putem să nu ţinem cont de această resursă turistică pentru că nu considerăm că există cineva care a vizitat Mexicul şi nu a gustat câte ceva din bucătăria mexicană. nu a ascultat muzică mexicană.

maiestii mexicani realizind superbe bijuterii sau adevarate opere de arta pentru casa ta. devenit acum inpiratie pentru numeroase opere de arta sau suveniruri. cu grădini şi piscine nemaipomenite. Liverpool este cel mai mare departement din Mexic. Victoria’s Secret sunt printre cele mai populare. Mexicul este o scena plina de arta de manifestari artistice. Toate croazierele organizate includ obligatoriu spectacole de muzică mexicană şi mâncăruri şi bauturi tradiţionale. cu restaurante dintre cele mai bune din Mexic. Shoppingul Oriunde te-ai duce in Mexic. Nike. In Mexic se gasesc aproximativ toate brand-urile care se gasesc in State. Si argintul este extrem de popular. În Merida există foarte multe locuri de interes pentru turişti: baruri.În Cuernavaca există numeroase hoteluri. Cumpara si . ce iti vor aminti mereu de vacanta petrecuta aici. cu petreceri în aer liber. si iti poti cumpara obiecte decorative in culori vii. nu se poate sa nu fii tentata de cateva cumparaturi. Peisajele de vis sunt imortalizate in tablouri ce iti vor invia casa. Dupa modelul american. fie pe coasta Atlanticului. realizate cu migala din sute de mii de margelute mici colorate de artisti locali. fiecare statiune are cel putin 2-3 centre comerciale care asteapta turisti dornici de cumparaturi. restaurante şi spectacole de muzică tradiţonală. ce au in general reprezentante in statiunile turistice (deoarece americanii reprezinta 70% din turistii Mexicului). Lacoste. Calendarul aztec este unul din cele mai importante simboluri mexicane. Dar ca o adevarata cumparatoare nu te poti multumi doar cu shopping de haine. care are magazine deschise in cele mai importante statiuni turistice. iar poate cel mai interesant suvenir sunt micile obiecte de arta traditionale in Huichol. si care comercializeaza mare parte din marcile enumerate mai sus. Tommy Hilfiger. fie pe cea Pacifica ori in capitala Mexico City. Senor Frogs este unul din cele mai intalnite magazine. comercializind suveniruri branduite si haine sport.

bar. fitness. durată -10 zile. un sejur a la carte de 8 zile de vacanţă în staţiunea Acapulco. animaţie. de port. care poate sa fie atat un suvenir. fie din metal sau ceramica. masaj. localizare: la 10 min. practicarea sporturilor nautice. CancunPlaya del Pacifico. facilităţi: recepţie. Hotelul dispune de restaurante. Tot la capitolul shopping este inclusa si tequilla. piscină. muzică şi dans. plajă.tu unul. miniclub. scufundări şi înnot cu delfinii. sporturi marine. facilităţi de relaxare şi programe de animaţie. • Produs a la carte cu destinaţia Mexic . . cazare la hotelul ales. contra cost: schi nautic. surfing. baruri. • Un sejur “O vacanţă de vară departe de lumea dezlănţuită” în Mexic. discotecă. Oferta de programe opţionale este mare şi foarte variată: de la spectacole de sărituri de la înălţime la parasailing. jacuzzi. yachting şi golf. Atracţii: soare. Seara. veselie şi petreceri în ritmuri 1588 USD/persoană/sejur. transport: avion. mese incluse: demipensiune. cat si un cadou perfect pentru prietenii de acasa. durată: 10 zile. cluburile şi restaurantele aşteaptă cu spectacole. scufundări. fie realizat din numeroase bucatele de lemn imbinate. apă limpede precum cristalul şi fermecătoare nopţi caraibiene. cazare la Hotel Copacabana ***.Cancun.Acapulco. Nu uita sa ceri si explicatia pentru diferitele simboluri si cadrane. de la scurte croaziere la plimbări cu barca. restaurant. palmieri. mese incluse: în funcţie de hotelul ales (all inclusive/mic dejun). piscină cu bar. cazare la Hotelul Catalonia Riviera Maya****. mese incluse: all inclusive. bautura traditionala mexicana. aerobic. atracţii: plaje superbe. Forme de turism ce pot fi dezvoltate în regiune Turismul de aventură Produse turistice specifice acestei forme de turism: • Sejur “O iarnă fierbinte” cu destinaţia Mexic .

Preţul: 2445 EUR/ persoană/ circuit.pentru ospitalitate si frumusete. Zacatecas si Merida in peninsula Yucatan. Programul include vizitarea celor mai importante monumente istorice şi culturale din ţară. Morelia.Tehuantepec . şi Mazatlán .Cancun . Orasele coloniale sunt Oaxaca.Central Mexico vede cel mai mare trafic turistic în lunile iulie şi august . sau orasele istorice din perioada de dinaintea colonizarii spaniole. Dacă călătoresti în Mexic în cursul oricăruia dintre aceste vremuri. Chiar daca vreti doar sa vizitati unul dintre orasele moderne.Mexico City .San Cristobal de las Casas . Perioada: 17 Aprilie – 02 Mai 2007. Sezonul turistic de vârf cuprinde decembrie (Semana Santa) şi mijlocul verii. pe traseul: . transport: avion.Mexico City . Concluzii Mexic este o tara frumoasa si diversa.Palenque Campeche Acapulco.Merida . Veti gasi aici si multe situri arheologice bogate in cultura civilizatiilor Maya. Printre cele mai importante locuri din Mexic se numara capitala Mexico City si Monterrey. Cabo San Lucas. printre altele.• Circuit cu destinaţia Mexic-Acapulco. cu multe lucruri de oferit vizitatorilor. Tarascan si Azteca. . cu frumoasele sale cladiri coloniale si Guadalajara. durată: 10 zile. cazare la Hotel de 3* şi 4*. puteti fi sigur ca va veti simti bine.Oaxaca . se va aşteaptati ca preţurile sa fie uşor mai ridicate la hoteluri şi restaurante.Puebla . San Miguel de Allende. Parcurile nationale se gasesc din plin si acopera terenul de la desert pana la padurile de munte. În martie şi prima parte a lunii aprilie Statele Unite umple cu studenti statiuni precum Cancun. mese incluse: demipensiune. Olmec. fie ca mergeti sa vizitati plajele locale faimoase in toata lumea . Guanajuato.

wikipedia.com 3.ro Powered by http://www.wikitravel.ro 7.visitmexico.ro/ cel mai tare site cu referate .referat. www.Bibliografie 1. www.ttc-vacantedevis. www.avitravel. Turism internaţional-Studii de caz şi lucrări practice –Gabriela Carmen Pascariu.ro 6. Zane” Iaşi 1996 2. infoturism.com 5. www.com 4. www. www.Ed Fundaţiei ” Gh.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful