Un any després de la consulta sobre la independència a Amer, estem acabant de preparar els materials per l’Arxiu Nacional

de Catalunya -gràcies, Plataforma pel Dret de Decidir i arxivers Dos Punts- que també farem arribar a l’Arxiu del poble –gràcies, Jordi Bilbeny, que en la festa d’aniversari ens féu suggeriment i n’assenyalà el descuit! Una part d’aquests documents seran els apunts del bloc amerdecideix.cat en la forma que aquí us presentem. El bloc ens serví aleshores de registre, informació, promoció, alhora que servia de memòria mínima per anar fent. Recull força cosa del que va passar en aquells mesos, i fins ara, a Amer, i en el moviment per la independència i les consultes. Són uns 170 apunts, que ara presentem en parts, I (1-33): De l’arrencada del bloc a la preparació de la flama de la consulta. La primera trobada per preparar la consulta havia estat al desembre de 2009, de seguida varem decidir que la faríem el 25A, posar-nos a treballar, i endavant! Començava així:

1-Benvinguda
4 febrer 2010 in Benvinguda,Consulta | Comments (1) Tags: 25a, amer decideix, associació, Consulta Benvinguts al web de la nova associació “Amer Decideix”, plataforma creada per a donar suport a la Consulta per la Independència de Catalunya a la qual s’han adherit ja centenars de pobles i ciutats d’arreu dels Països Catalans. A Amer no podem ser menys davant d’una oportunitat com aquesta i des de l’Associació volem incentivar tots els vilatans empadronats i amb edat de votar a exercir el seu lliure i legal dret a vot, el proper 25 d’abril.

http://www.amerdecideix.cat/2010/02/benvinguda/

2-Amer Decideix a Santa Brígida
14 febrer 2010 in Actes | Comments (2)

El proppassat diumenge, 7 de febrer, vam portar a terme el primer acte públic d’ Amer Decideix a l’ aplec de Santa Brígida. Amb un planell informatiu, una taula amb una urna i uns fulletons informatius vam demanar col.laboració econòmica per a poder finançar la consulta per la independència de Catalunya el 25 d’ abril. La jornada ha estat molt exitosa a nivell de col.laboració econòmica. Vam poder palpar la sensibilitat que desperta aquest acte per a moltes persones, tant d’ edat avançada com de més joves. Esperem que aquest primer acte sigui l’ avantsala de molts èxits d’ Amer Decideix.

http://www.amerdecideix.cat/2010/02/amer-decideix-a-santa-brigida-2/

3- Novetats al web
20 febrer 2010 in Informació | Comments (2) Per tal de mantenir a tothom informat de les nostres activitats, hem afegit a la barra de la dreta del web els apartats “Calendari” i “Estat de comptes”. Així, juntament amb el grup al Facebook, tothom pot seguir el dia a dia de l’Associació. Aprofitem l’avinentesa per a donar les gràcies a tota la gent que ens va visitar a la nostra paradeta (alguns contribuint econòmicament) durant l’Aplec de Santa Brígida.

http://www.amerdecideix.cat/2010/02/novetats-al-web/

4- On som, una mica d’història.
21 febrer 2010 in on som | Comments (0) Tags: on som

http://youtu.be/RKDViG2KmZE

http://youtu.be/xFowTMfI1jI

“(…) Amb la tranquil·litat que dóna saber que s’ha posat en marxa una maquinària imparable, un autèntic cercle virtuós, les consultes continuen fent el seu curs. Mentre el record inesborrable d’Arenys de Munt continua impulsant i estimulant tothom; mentre l’experiència del 13 de desembre ens ratifica en la via correcta, encara hi ha camí a fer, però sabem com fer-lo. (…)” (http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/159474)

Detalls del 13 de desembre:

http://youtu.be/2i7b1JdexL4

http://www.amerdecideix.cat/2010/02/on-som-una-mica-dhistoria/

5- Presentació oficial Amer Decideix
22 febrer 2010 in Actes,Consulta | Comments (1) Aquest proper divendres 26 a dos quarts de deu de la nit, tindrà lloc la presentació oficial de la nostra Associació “Amer Decideix” al Casal Parroquial d’Amer. El convidat és l’Oriol Ampuero de la PDD (Plataforma pel Dret de Decidir, que parlarà sobre ‘Radicalitat democràtica i consultes’. ESTRUCTURA Presentació de l’Acte Es passa un vídeo de la PDD (Plataforma pel Dret a Decidir) Presentació de la Associació Amer Decideix. Explicació de com funcionarà la consulta i les seves normes Presentació del calendari d’activitats fins a la data del 25A. Presentació del convidat Parla el Convidat. (Oriol Ampuero) Precs i preguntes. Vídeo de comiat. Piscolabis i alguna cosa per picar

Us hi esperem!

http://www.amerdecideix.cat/2010/02/presentacio-oficial-amer-decideix/

6- Amer Decideix es fa un lloc en l’agenda d’activitats de la vila fins el proper 25 d’Abril
28 febrer 2010 in Uncategorized | Comments (0) Amer Decideix es fa un lloc en l’agenda d’activitats de la vila fins el proper 25 d’Abril Davant d’unes cent persones l’entitat que organitzarà la Consulta sobre la Independència de Catalunya es presentava ahir oficialment als amerencs. Amer, 27 de Febrer de 2010. Ahir divendres al vespre, dos dies abans de la segona onada de consultes a diverses localitats catalanes, Amer Decideix es presentava al Casal Parroquial d’Amer davant d’un centenar de vilatans en un acte que es convertia en el tret de sortida ‘oficial’ per la coordinadora encarregada d’organitzar la Consulta per la Independència de Catalunya a la localitat selvatana.

D’aquesta manera Amer Decideix es donava a conèixer a la societat amerenca després d’un parell de mesos de feina preparatòria. En l’acte i com a representació de la Coordinadora hi van intervenir en Joan Clarà, el seu president, la Sílvia Martínez com a secretària, en Xavier Targa com a responsable de la secció de mesa electoral i en Santi Cicres com a responsable de comunicació i premsa. Entre tots ells varen exposar els motius que els han portat a organitzar la consulta a la vila d’Amer. Així mateix, presentaven de forma esquemàtica com s’organitza la coordinadora fins el dia 25 d’Abril, el pressupost i les fonts de finançament, els actes previstos per les properes setmanes, la coordinació i la cerca de voluntaris i les eines de comunicació utilitzades, com el grup de Facebook Amer Decideix, el lloc web www.amerdecideix.cat o el seu correu electrònic amerdecideix@gmail.com.

En l’acte també hi intervenia l’Oriol Ampuero, membre de la Plataforma pel Dret a Decidir que en la seva intervenció començava dibuixant l’escenari històric que ha portat fins el desenvolupament de les consultes. També va ressaltar la importància de les mateixes en l’àmbit social i polític, i més concretament la importància d’anar sumant tots els ‘granets de sorra’ com son tots els pobles, ciutats, i els milers de voluntaris que fomenten la participació ciutadana per aconseguir que amb els vots de molts ciutadans els partits polítics es posicionin favorablement a la celebració d’un referèndum legalment vinculant. La presentació va tenir també la seva part participativa en la que diversos vilatans s’interessaven pels detalls del moviment de la Plataforma pel Dret a Decidir que l’Oriol Ampuero i els presents a la taula varen debatre. Aquest acte suposava doncs el compliment del primer objectiu per Amer Decideix que no era altre que donar-se a conèixer. A partir d’ara la coordinadora té un dens calendari fins el dia 25 d’Abril, tant en la preparació de la consulta com en l’organització de diversos actes de sensibilització a la participació ciutadana.

http://www.amerdecideix.cat/2010/02/amer-decideix-es-fa-un-lloc-en-l %E2%80%99agenda-d%E2%80%99activitats-de-la-vila-fins-el-proper-25-d %E2%80%99abril/

7- 28F a Sant Feliu de Pallerols i Sant Esteve d’en Bas.
28 febrer 2010 in Uncategorized | Comments (0) M’han explicat que ha estat una jornada normal, tranquil·la, festiva, bona. A les sis de la tarda la participació havia estat de cap al 30 i d’un 35,77 % respectivament.

A Sant Feliu de Pallerols he trobat a Joan Casas, i he aprofitat a preguntar-li què voldria comentar de la jornada i de la preparació prèvia. Ha destacat que gran part de les entitats del poble han recolzar la consulta i la comissió que l’ha tirat endavant, i que això alegra i ho valora com a molt positiu. També ha remarcat que el dret a votar, a expressar-nos, com en el cas d’aquestes consultes, és indiscutible a un estat democràtic, i que ha de ser recolzat per l’Ajuntament. Han fet xocolatada, bicicletada, també passejada amb burro català.

A Sant Esteve d’en Bas he arribat que feien una xocolatada, alegrada amb música.

En ambdós casos he trobat una novetat, en parlar amb els responsables de les taules m’han explicat que al matí, a primera hora, han passat els Mossos d’Esquadra a comprovar que les taules s’havien constituït sense cap problema.

La Garrotxa Decideix

http://www.amerdecideix.cat/2010/02/28f-a-sant-feliu-de-pallerols-i-sant-esteve-denbas/

8- Cartell de felicitació als pobles veïns

14 març 2010 in Uncategorized | Comments (1)

http://www.amerdecideix.cat/2010/03/cartell-de-felicitacio-als-pobles-veins/

9- Veu pròpia.

15 març 2010 in Uncategorized | Comments (0) Tags: ciutadania, dret Dijous, 11.3.2010. 19:41 h Manifest de Veu Pròpia a favor del dret a decidir Veu Pròpia “Nosaltres, nouvinguts, nouvingudes, i descendents d’aquells que van decidir buscar un futur millor marxant dels seus llocs d’origen per venir a viure als Països Catalans, creiem que no podem restar impassibles davant els darrers esdeveniments que s’estan donant al Principat. Des de sempre hem manifestat la voluntat d’integrar-nos a la nostra nova llar i poder fer les nostres aportacions a la societat catalana per tal d’aconseguir una millor convivència entre totes i tots els ciutadans, per aconseguir una realitat més justa i igualitària. Per això manifestem que: 1- Qualsevol poble i país del món té el dret de decidir el seu futur. No existeix una democràcia real sense el reconeixement dels pobles a decidir el seu model d’organització política i social. Aquest dret, conegut popularment com a Dret a l’Autodeterminació i reconegut fins i tot per les mateixes Nacions Unides, és un dret inalienable al poble català en tant que nació i creiem que no pot ser qüestionat per qualsevol poder polític aliè. (…)” (Llegir) (http://in.directe.cat/veu-propia/blog/3262/manifest-de-veu-propia-a-favor-deldret-a-decidir)

………………………….. 1) Veu Pròpia és una organització de nous parlants a favor de la llengua. La formem persones de tota mena (homes i dones, joves i grans) amb un tret comú: no tenim el català/valencià com a primera llengua, però l’hem adoptat com a llengua habitual. Treballem per la presència pública dels nous parlants, per ajudar les persones que estan adoptant el català/valencià, i per aconseguir el benestar de la nostra llengua comuna. Veu Pròpia és independent dels partits polítics. Més informació: www.veupropia.info

http://www.amerdecideix.cat/2010/03/veu-propia-3/

10- Crònica.cat entrevista Ramon Carner.
15 març 2010 in Uncategorized | Comments (0) Tags: CCN, economia

Ramon Carner: ‘Catalunya assolirà la independència quan s’hi posin els empresaris’ Ramon Carner, president del Cercle Català de Negocis, parla de l’importància de l’implicació de l’empresariat perquè assolir la independència de Catalunya. “15.03.2010 – 21:03 – Països Catalans Per què neix el Cercle Català de Negocis? El CCN neix quan un grup d’empresaris evidenciem que ja ens hem fet grans, que portem 25 anys treballant pel país des de diverses organitzacions, plataformes, alguns en partits o en càrrecs de responsabilitat i malgrat que hagin passat 25 anys el país cada vegada està pitjor, i vam constatar que el que feia falta és que hi hagi un looby, un grup de poder que recolzi la independència de Catalunya. Sense un grup de poder que recolzi l’Estat català mai arribarem a tenir-lo i aquesta és la intenció. (…)” (llegir) (http://www.cronica.cat/noticia/Ramon-Carner-Catalunya-assolira-la-independenciaquan-shi-posin-els-empresaris)

Aprofito la ocasió per recordar que el 16 d’abril, al Casal, tindrem la oportunitat d’escoltar en directe les aportacions i bona feina del Cercle Català de Negocis. http://www.amerdecideix.cat/2010/03/cronica-cat-entrevista-ramon-carner/

11- El poder de les consultes.
16 març 2010 in Uncategorized | Comments (0) Tags: consultes, Informació, poder, referèndum No us perdeu l’article d’Hèctor López Bofill a l’Avui: El poder de les consultes “Es pot intentar ridiculitzar o menystenir, però que en unes consultes organitzades des del voluntarisme i sense recursos s’obtingui al voltant d’un 25% de participació i que unes 245.000 persones hagin votat per un Estat propi és un èxit sense pal·liatius per a l’independentisme. Les dades situen Catalunya, al principi del procés, en una posició molt més avançada d’aquella en què es trobaven la majoria de comunitats polítiques en els primers compassos de l’experiència que els duria a convertir-se en Estats. (…)” (llegir)( http://www.avui.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/261199--el-poder-de-lesconsultes-.html)

“(…) Quina participació hi hauria si el referèndum d’independència pogués comptar, per exemple, amb els 8 milions d’euros per partit amb representació parlamentària que el govern espanyol va concedir per a la campanya del referèndum sobre el tractat constitucional europeu l’any 2005? A quina mobilització ciutadana assistiríem si la independència centrés el debat públic de tots els mitjans de comunicació d’aquí i de fora? Les consultes populars fins ara convocades, sostingudes només amb la il·lusió i l’energia del moviment cívic, ens revelen que una eventual implicació oficial faria ascendir els percentatges tant de participació com de suport a l’independentisme a les cotes requerides pels estàndards internacionals (…)”

http://www.amerdecideix.cat/2010/03/el-poder-de-les-consultes/

12- Catalunya, la regió amb millors perspectives econòmiques del sud d’Europa
17 març 2010 in Uncategorized | Comments (0) Redacció El diari econòmic ‘Financial Times’ ha valorat Catalunya com a la regió del sud d’Europa amb millors perspectives econòmiques de cara al futur. Un reconeixement que s’ha plasmat en el lliurament del premi ‘European Regions and Cities of the Future’ que s’ha celebrat aquest dimarts a Cannes (França) i que la publicació anglesa ha atorgat a l’agència ACCIÓ de la Generalitat de Catalunya. Els premis ‘European Regions and Cities of the Future’ es basen en la valoració duta a terme pel ‘fDi Markets’, la publicació especialitzada en inversió estrangera del ‘Financial Times’. En l’elaboració dels diferents rànquings es tenen en compte factors com el potencial econòmic, els recursos humans, l’anàlisi de cost-efectivitat, la qualitat de vida, les infraestructures, el clima pro-empresarial i les estratègies de captació d’inversió de les regions. Fregant el ‘top ten’ de les millors regions En la categoria de regions del sud d’Europa, el ‘fDi Markets’ ha valorat Catalunya per davant d’altres regions com la comunitat de Madrid, la regió de la capital portuguesa de Lisboa, o la Llombardia i el Piemont italianes. Aquest és la primera vegada que Catalunya participa en aquest estudi, i ocupa també bones posicions en les altres categories en què es divideixen els premis. D’aquesta manera, en el rànquing global de les 25 millors regions europees del futur Catalunya ocupa l’onzena posició per davant de Baden-Württemberg, Västsverige i Brussels Capital Region. Catalunya és la única regió espanyola situada entre les 25 primeres. En aquesta edició, que engloba el període 2010-2011, han participat 233 ciutats europees i 142 regions del continent. Aquest any la fDi ha revisat la metodologia dels guardons per incloure 75 indicadors de la capacitat d’atracció d’inversions i potencial de desenvolupament econòmic. La primera edició del certamen va tenir lloc en el període 2004-2005. Invest in Catalonia d’ACC1Ó, especialitzada en la promoció i captació d’inversions a Catalunya, ofereix serveis d’assessorament adaptats a les necessitats de les empreses que estudiïn establir-se o expandir el seu negoci a Catalunya. Aquests serveis s’ofereixen de forma confidencial i personalitzada. (http://www.eldebat.cat/cat/notices/2010/03/catalunya__la_regio_amb_millors_perspect ives_economiques_del_sud_d_europa_66043.php) http://www.amerdecideix.cat/2010/03/catalunya-la-regio-amb-millors-perspectiveseconomiques-del-sud-deuropa/

13- Dimecres 17 de març a mercat, Amer Decideix.
17 març 2010 in Uncategorized | Comments (0) Tags: Informació, Mercat, plaça Avui a mercat ha estat un matí d’informació i notícies.

Hem repartit còpia i enllaç a la pàgina d’Amer Decideix de les darreres tres entrades i de la felicitació als pobles veïns. Hem trobat que encara hi ha gent que no tenia idea del referèndum, ni de les consultes que s’han anat fent d’ençà el 13 de setembre de 2009 a Arenys de Munt. De manera que enllaço a un recull que vaig fer (http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/153717), i per la propera setmana hem de preparar i dur a la Plaça una petita cronologia, i un vídeo que en reculli detalls de la història i actualitat. Insistim en els punts següents: - El 25 d’abril de 2010 a Amer fem la consulta per la independència. Es tracta d’un referèndum nacional, fet en diferents fases, que arrenca el 13 de setembre de 2009 a Arenys de Munt, i que ja ha tingut dues jornades més en els dies 13 de desembre de 2009 i 28 de febrer de 2010. - Pot votar tothom que hagi fet els 16 anys i estigui empadronat a Amer. Si al DNI o altra identificació no hi consta s’ha de demanar a l’Ajuntament un certificat d’empadronament. - Volem aconseguir una alta participació i un vot ben informat. - La informació és fonamental, l’anirem aportant cada setmana al mercat, així com amb els diferents actes que organitzem. Hem fet cafè amb llet i galetes, i algun dineret hem recollit. Poc a poc, em sembla que arribarem a cobrir les despeses.

http://www.amerdecideix.cat/2010/03/dimecres-17-de-marc-a-mercat-amer-decideix/

14- Manifest d’Olot Decideix.
19 març 2010 in on som | Comments (0) Tags: ciutadania, dret, implicació, Olot Els sota signants manifestem que tota persona té uns drets individuals i col·lectius inherents, d’acord amb allò que estableix la Declaració Universal dels Drets Humans i el Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics de les Nacions Unides. D’aquesta manera es desprèn que tots els pobles tenen dret a decidir per ells mateixos. És per això que nosaltres, com a ciutadans provinents d’una àmplia pluralitat de sectors laborals, socials i polítics, donem suport a la plataforma ciutadana Olot Decideix (dins La Garrotxa Decideix), que té per objectiu convocar tots els veïns d’Olot majors de 16 anys perquè participin amb el seu vot —afirmatiu, negatiu o en blanc— al Referèndum que es farà el proper 25 d’abril, amb la pregunta següent: «Està d’acord que Catalunya esdevingui un Estat de dret, independent, democràtic i social, integrat en la Unió Europea?». Aquest Referèndum s’afegeix als que s’han fet anteriorment a la resta de municipis de la Garrotxa i a centenars de viles i ciutats del Principat, amb el desig que tothom pugui expressar lliurament la seva opinió. Amb aquest manifest, fem una crida a tots els olotins a treballar a participar-hi per assolir un referèndum massiu i exemplar. Ningú no ens pot prendre el dret a decidir i tots els partidaris de la democràcia tenim el noble deure d’exercir-lo des del respecte, la tolerància i la pau. (llegir) (http://spreadsheets.google.com/viewform? formkey=dHo4WW9YSkM1d1NJc2FMMWJNSWJIeGc6MA)

http://www.amerdecideix.cat/2010/03/manifest-dolot-decideix/

15- Auca de la Consulta sobre la Independència de Catalunya
21 març 2010 in Uncategorized | Comments (0)
1. La Independència fa goig. No per tenir-la en estoig. 2. Catalunya la desitja.. Ara és temps de moure fitxa. 3. Al Maresme, en un poble,. creix un sentiment molt noble. 4. Veïns i l’autoritat. tenen fe en la llibertat. 5. Un conjunt d’emprenedors. amb seny i enginy, d’un bon tros, 6. referèndum volen fer. i ja es llencen al carrer. 7. Trobades per tots cantons. de moltes comissions. 8. En un ple, l’Ajuntament. ho recolza. Molt valent! 9. Vénen les dificultats . i cops de tots costats. 10. Un jutge del gran jutjat. vol tallar-ho tot plegat. 11. El batlle, home tossut,. no vol passar per l’embut. 12. “Referèndum” mudarà. per “consulta popular”. 13. Per fi el tretze de setembre,. A VOTAR!, es pot entendre. 14. Com Ca la Vila no val,. es farà al Centre Moral. http://www.amerdecideix.cat/2010/03/aucade-la-consulta-per-la-independencia-decatalunya-2/

Clic: Auca amb dibuixos » http://www.rodolins.cat/pages/dates/con sulta2.html
15. Pels carrers s’hi veu gent amb estelades al vent. 16. Els arenyencs ben trempats cap a l’urna van mudats. 7. Catalans del front actiu vénen a portar caliu. 18. Els fatxes fan rebombori. Llur bram és ben irrisori 19. Votà el quaranta per cent, un percentatge decent. 20. En conèixer el resultat un crit al cel ha pujat. 21. Per la independència: SÍ. I fem visca amb un bon vi! 22. El poble d’Arenys de Munt ha creat un nou costum. 23. El costum del bon votar i que arreu s’adoptarà. 24. Arenys de Munt té presència: Bressol de la Independència

2009, Text: Ramon Cuéllar i Sorribes

16- Agenda: Cercle Català de Negocis, divendres, 16 d’abril de 2010.
22 març 2010 in Actes | Comments (2) Tags: CCN, Empresaris

www.ccn.cat

http://www.amerdecideix.cat/2010/03/agenda-cercle-catala-de-negocis-divendres-16dabril-de-2010/

17- Societat i tecnologia Microsoft utilitza la llegenda de l’origen de la senyera per explicar la tecnologia multitàctil
22 març 2010 in Uncategorized | Comments (2) Bill Buxton assegura que quan el rei Carles el Calb va posar els seus dits plens de sang en l’escut del comte Guifré el Pilós és el primer cas de ‘multitouch’ AVUI.cat Barcelona Ult. Act. 22/03/2010 10:48 gran | petit 4 opinions Un dels principals investigadors de Microsoft, Bill Buxton, utilitza la llegenda de l’origen de la senyera per explicar la tecnologia multitouch o multitàctil, que permet, per exemple en el cas de l’Iphone utilitzar els dits sobre la pantalla per fer servir aquest aparell. Aquesta informació ha estat recollida pel diari The Seattle Times en l’article Mix10: The hit list of metaphors from Microsoft Reasearcher Bill Buxton. Segons explica el Col·lectiu Emma, un grup de catalans que es fa ressò de les informacions que surten publicades arreu del món sobre Catalunya, Buxton explica com abans de morir el rei Carles el Calb l’any 897 va posar els seus dits plens de sang en l’escut del comte Guifré el Pilós en un escut daurat, i que d’aquí va néixer la bandera catalana. Per Bill Buxton aquest va ser el primer cas de multitouch de la història i així ho explica en les seves conferències. La incògnita és saber com Buxton ha conegut aquesta llegenda de la història de Catalunya, que ara està tenint un ressò internacional gràcies a les seves explicacions. (http://www.avui.cat/noticia/article/2-societat/5-societat/270605--microsoft-utilitza-lallegenda-de-lorigen-de-la-senyera-per-explicar-la-tecnologia-multitactil-.html)

http://www.amerdecideix.cat/2010/03/societat-i-tecnologia-microsoft-utilitza-lallegenda-de-lorigen-de-la-senyera-per-explicar-la-tecnologia-multitactil/

18- El 25A Amer Decideix.
22 març 2010 in Uncategorized | Comments (0)

http://www.amerdecideix.cat/2010/03/el-25a-amer-decideix/

19- De l’acte del 18 d’abril, la idea, les persones.
23 març 2010 in Actes | Comments (5) La idea de l’acte “Causes i efectes de les consultes” és bàsicament la de provocar quatre coses: - Informació de detalls sobre el referèndum en marxa pel que fa a antecedents, detalls que ho han fet menester, importància del fet, reaccions que ha provocat i va provocant, previsions, plans, feines en marxa i de la mà de les consultes, etc. - Oportunitat de tenir a la nostra Vila persones que ens poden fer cinc cèntims de manera capaç, rigorosa, actual, clara i honesta. Tot un valor. - Aconseguir que aquestes aportacions ens arribin als veïns d’Amer i a tothom que s’hi apuntin a venir el 18 d’abril a la Plaça de la Vila, i que participació i informació esdevinguin conversa fructífera. - Goig si els punts anteriors es donen i van acompanyats de l’èxit de la crida a la participació i implicació d’amerencs i amerenques en la consulta, la d’Amer, la de pobles i ciutats veïnes, la del país.

D’Amer Decideix enviem un agraïment als convidats. Hem de pensar que duen mesos viatjant i parlant a molts pobles i ciutats per a recolzar les coordinadores locals i tot aquest procés del referèndum. Gràcies per l’esforç, i per acceptar la invitació. Aquí teniu uns vídeos, alhora que presenten a Josep-Maria Terricabras, Vicent Partal, Xavier Mir i Jordi Bilbeny, ens situen en moments interessants per entendre, això, de causes i efectes de les consultes……

Abril de 2006, Jordi Bilbeny

http://youtu.be/Q-CnJ1vpto4 Setembre de 2006, Xavier Mir

http://youtu.be/Lip2ITVo1QQ

Desembre de 2009, Vicent Partal

http://youtu.be/DKyOLdeWOJc Febrer de 2010, Josep Maria Terricabras

http://youtu.be/-v3Yh_qrxGU

http://www.amerdecideix.cat/2010/03/de-lacte-del-18-dabril-la-idea-les-persones/

20- Iukaidí Iukaidà de la consulta
24 març 2010 in Uncategorized | Comments (0) Iukaidí Iukaidà de la consulta, de Jaume Arnella ens acompanya en la promoció i informació al poble Amer Decideix.

http://youtu.be/_ymqGBCny5s

http://www.amerdecideix.cat/2010/03/iukaidi-iukaida-de-la-consulta/

21- Amer Decideix al carrer: 27 de març a la Trobada del 300 Aniversari dels Manaies d’Amer.
25 març 2010 in Uncategorized | Comments (2)

Manies d’Amer al Facebook (http://www.facebook.com/group.php?gid=31189344284)

Esdeveniment: Trobada de Manaies a Amer: Celebració del nostre 300 Aniversari. (http://www.facebook.com/group.php? gid=31189344284#%21/event.php? eid=389573075224&index=1) Més de 1000 manaies desfilant pels nostres carrers. No t’ho pots perdre!

Del Rebost d’en Bacus ens envien també aquest missatge: Aquest any els Manaies d’Amer celebren l’aniversari 300 anys. (http://www.elrebostdenbacus.com/trobada-de-manaies-damer/)

Durant tot el dia i arreu del poble Trobada de Manaies de la província de Girona. Més de 1000 manaies desfilant pels nostres carrers. No us ho podeu perdre! Nosaltres ens encarregarem que no els hi falti menjar.

Amer Decideix tindrem una taula, a la Plaça del Monestir de 10 del matí a la una. Repartirem informació sobre el 25A: actes, organització, la consulta, vot anticipat,… Recollirem adhesions i col·laboració de diners. I farem refresc a l’hora de l’aperitiu. …. ens veiem dissabte!!

http://www.amerdecideix.cat/2010/03/amer-decideix-al-carrer-27-de-marc-a-la-trobadadel-300-aniversari-dels-manaies-damer/

22- La feina ben feta, Valls.flv
26 març 2010 in Uncategorized | Comments (0)

Salutacions a Valls! D’Amer Decideix.

El 25 d´abril va va ser el centre del món. I quin és el secret és preguntava tothom. Les ganes, la il·lusió? la persistència? la convicció? O la imprescindible necessitat de poder dir la nostra? Mirar sempre endavant? Fer que hi cregui tothom? No serà que estem tots junts, sense diferències, i amb fronts comuns?

http://youtu.be/60qVK_CJbCk

http://www.amerdecideix.cat/2010/03/la-feina-ben-feta-valls-flv/

23- Twitter: PIULO PER DECIDIR!
26 març 2010 in Uncategorized | Comments (3)

A l’enllaç hi trobareu una votació (http://pollpigeon.com/piulo-per-decidir/t/130696/) que s’ha iniciat al Twitter: que piula, piula amb aquesta pregunta i respostes.

http://www.amerdecideix.cat/2010/03/twitter-piulo-per-decidir/

24- Amer Decideix al carrer, 27 de març de 2010.
28 març 2010 in Informació | Comments (2) Tags: plaça, vot anticipat A la Trobada del 300 Aniversari dels Manaies d’Amer hem fet parada d’Amer Decideix a la Plaça del Monestir. Arrencada

Posant-se a punt

Bona feina

En marxa

L’auca de la consulta d’Arenys de Munt ha tingut èxit

Hem repartit informació en general de la consulta i calendaris del vot anticipat

Bona nit!

http://www.amerdecideix.cat/2010/03/amer-decideix-al-carrer-27-de-marc-de-2010/

25- Molt bona notícia, per l’actualitat, pel poble, per la història.
28 març 2010 in Uncategorized | Comments (0)

La consulta sobre la independència que s’està fent a tot el país és un fet històric d’una gran importància que requereix fer-ne un arxiu amb totes les garanties, per aquest motiu ens posem en contacte amb totes les comissions organitzadores de la Consulta. Des de la PDD creiem que aquest arxiu és fonamental i per això us fem arribar les instruccions per al tractament de la documentació que generen les entitats promotores locals i la documentació de les eleccions, per tal que es conservin com un testimoni d’aquesta acció històrica. Un testimoni per a la història i un testimoni de la correcció i exigència amb que s’ha fet tot el procés.

Per això us trametem aquesta documentació amb les instruccions preparades pel grup d’arxivers Dos Punts Documentació i Cultura, que de manera desinteressada han elaborat aquesta proposta amb els quadres de classificació, les instruccions per a les entitats promotores i els criteris del projecte. Us demanem que feu un esforç per aplicar aquest criteris ja que cal que deixem testimoni documental de la nostra acció. Cordialment Pep Cruanyes President de la PDD info@tenimeldretdedecidir.org Tel.934103155 de dilluns a dijous de 16h a 20h i dilluns i dimecres de 8,30h a 11,30h

És molt bona notícia! Moltes gràcies, Pep Cruanyes, moltes gràcies, PDD. I a les comissions, també, i bona feina. Documentació que ens fan arribar, i que ens ajudarà a fer bé el registre de la campanya: Projecte: FORMACIÓ DEL FONS D’ARXIU DE CATALUNYADECIDEIX.CAT D’ençà de la primera consulta popular sobre la independència de Catalunya, celebrada a Arenys de Munt, han estat molts els municipis que han creat plataformes i associacions locals per a promoure consultes pel dret a decidir el futur de Catalunya. La comissió nacional Catalunya Decideix.Cat que aixopluga i assessora les comissions locals, apareix en el mapa com la punta de llança d’una xarxa cívica que ha estat capaç de mobilitzar milers de ciutadans per exercir el dret a l’autodeterminació. L’objectiu últim de les comissions és la celebració de les consultes pel dret a decidir. En aquest sentit, l’activitat de les comissions genera documents de tot tipus que són prova de les accions que porten a terme i en definitiva de la seva existència. En el seu conjunt aquesta documentació forma un fons documental: el fons d’arxiu del moviment CatalunyaDecideix.Cat. Per tot plegat, demanem un esforç col•lectiu per a la preservació i custòdia dels documents fruit del treball del vostre voluntariat. Per això cal que aquesta il•lusió col•lectiva, resti en els arxius dels nostre país. Fem història!!! La Comissió Nacional us demana la col•laboració en el projecte Formació del Fons d’Arxiu de CatalunyaDecideix.Cat, que té per objectiu preservar la documentació mitjançant la seva classificació, conservació i custòdia. CatalunyaDecideix.Cat inicia aquest projecte amb la presentació d’aquest manual d’ús, un instrument que pretén ajudar a totes les comissions en la tasca d’organitzar i transferir els vostres documents, amb la voluntat d’ingressar el fons documental, en el seu conjunt, en un arxiu que garanteixi la seva preservació. Manual d’ús per a les entitats • Cal designar un/a responsable de la documentació de Catalunya Decideix.cat i de les associacions que l’integren. Per defecte és el president/a de cada comissió local el responsable de l’arxiu de l’entitat que pot delegar en una altra persona. • Les funcions principals del responsable de l’arxiu són la recollida, conservació i transferència (tramesa) de la documentació cap a l’espai de custòdia que designi Catalunya Decideix.Cat. • El/a responsable del fons d’arxiu de cada comissió local ha de disposar de disponibilitat per portar a terme les tasques d’organització dels documents. En cas de no disposar de temps i/o ajut, pot enviar tota la documentació en arxivadors (físics i/o electrònics) a la seu Nacional de Catalunya Decideix.Cat. Aconsellem però, una mínima dedicació i fer ús de la relació dels documents principals d’arxiu (vegeu taula adjunta), amb l’objectiu de disposar d’un fons documental complet.

• S’entén com a material d’arxiu la documentació generada i rebuda en el curs de l’activitat de cada comissió, ja sigui en suport paper i/o electrònic. • Aquest projecte disposa d’un assessorament obert a totes les comissions locals. • En tot moment, les comissions locals restaran informades de les gestions futures relatives als seus fons documentals, i en cas de voler, podran demanar còpia digitalitzada dels documents principals dels seus fons. • ÉS IMPORTANT EMPLENAR EL FULL DE DIPÒSIT O CESSIÓ DEL FONS I ADJUNTAR-LO AMB LA RESTA DE DOCUMENTACIÓ D’ARXIU. Enllaç al quadre de classificació documental: (http://blocs.mesvilaweb.cat/media/NSBRdWFkcmUgZGUgY2xhc3NpZmljYWNpw7 MgQ2F0YWx1bnlhIERlY2lkZWl4LmNhdA==_163096_1_6388_1.doc)

http://www.amerdecideix.cat/2010/03/molt-bona-noticia-per-lactualitat-pel-poble-perla-historia/

26- Amer Decideix al carrer, 27 de març de 2010, converses.
28 març 2010 in Uncategorized | Comments (2)

A la Trobada del 300 Aniversari dels Manaies d’Amer hem fet parada d’Amer Decideix a la Plaça del Monestir. ……… I hem conversat amb veïns, manaies i visitants. Gent de Vilanova i La Geltrú, Maçanet de La Selva, Camprodon, Badalona, Banyoles, Besalú, Mataró, Les Planes d’Hostoles, Mataró, Sant Hilari Sacalm, Girona, Verges, Bescanó, Blanes, Campdevànol, Figueres, Girona, Mieres, i d’altres llocs. I gent que havia fet o organitzat ja la consulta al seu poble o ciutat, o que la estaven preparant. Hem comentat com havia anat, valoracions, i un: ànims! Que anem bé. Una conversa de bon matí s’ha referit a si són o no útils les consultes. Hom defensa que el que cal és declarar la independència i ja està, i considera que no serveixen a res. Però, fos el què fos, ens hem de plantejar el com ho aconseguim, de quines maneres és legítim d’aconseguir-ho, i aquest com són les urnes, les urnes ben informades, i l’exercici del dret d’autodeterminació. Aquí li hem vist una bona utilitat, i una altra en l’efecte de llautons vistos de suposats demòcrates, així com a les bondats i fruits de la comunicació i mobilització ciutadana en les consultes sobre la independència. Hem comentat els bons efectes polítics i ambientals del referèndum i les consultes. També hem quedat d’acord en un altre detall fonamental: la força de les urnes i la obligació de defensar el dret són inqüestionables. Que cal votar, pronunciar-nos, exercir el dret. Un altre tema de conversa han estat les declaracions d’aquests dies del President i del ex-Ministre d’Interior espanyol, Mayor Oreja. Montilla ha qualificat les consultes de frivolitat i els organitzadors d’irresponsables. He trobat acord en que això demostra que el President no respecta la democràcia ni es ciutadans. I que es refereix a organitzadors perquè no vol acceptar la evidència, la vàlua,

el valor, la força, d’aquestes consultes. Per mirar de no acceptar les xifres ni el model de participació ciutadana. En aquest sentit, ens podem preguntar: Com defensarà i en recomanarà participació en d’altres eleccions? No és un abús institucional el que fa mirant de ficar por a algú? A qui es dirigeix? No ens considera ciutadans de fet? Com justifica el menysteniment? De les declaracions de Montilla hi ha qui en tenia notícia, i altres que no. Igual que en el cas de les de l’ex-Ministre d’Interior espanyol. Recull una notícia: “(…) La coordinadora estudia querellar-se contra Mayor Oreja (http://www.cronica.cat/noticia/Jaime-Mayor-Oreja-Cada-consulta-separatista-es-unexit-mes-per-a-ETA) La Coordinadora Nacional de la Consulta sobre la Independència ha anunciat que estudiarà querellar-se contra l’eurodiputat popular per injúries i calúmnies. Asseguren que el seu és un projecte “popular i democràtic que res té a veure amb l’organització ETA”. Per això, consideren que les entitats que impulsen aquesta iniciativa “mereixen un respecte”. Gràcies, Coordinadora Nacional de la Consulta, per plantejar una querella. (http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/163468)

Enllaç (http://referendumindependencia.cat/)

Com a coordinadora d’Amer per la consulta sobre la independència, també, i en resposta a la notícia anotada abans, al MH President de la Generalitat de Catalunya: 1) Li hem de respondre que no, que no som irresponsables. Som clarament responsables: som responsables civilment, i ho som públicament, perquè donem la cara. De manera que ho hauria de retirar.

Si el que diu el President és que estem fent una cosa dolenta, recriminable o així, que és un altre sentit dels que parlem de “ser un irresponsable”, li hem de preguntar -per curiositat- si això ho defensaria fora del domini dels mitjans de comunicació dels desinformats o a una reunió fora dels seus acòlits. Si seria capaç de defensar-ho davant dels ciutadans, sense filtres, en una conversa seriosa. Si del que parla és de que no tenim plenes facultats mentals li hem de fer denúncia per difamació i pretensió d’enganyar els crèduls estúpids. 2) Li hem de respondre que no, que no són cap frivolitat. Tot i que sembla que es tracta només d’una nova versió del menysteniment amb que ho ha tractat d’ençà va veure que no s’atura. No són cap frivolitat en un sentit acceptable del mot, si ho vol mantenir, li preguntem: a què es refereix? Que no són cap frivolitat ho corrobora el mateix fet, naixença, avenç, futur, implicació ciutadana, i fins i tot el qualificatiu en la seva boca a aquestes alçades de la història. També tenim el contrast de bons observadors, locals, nacionals i internacionals.

Endavant el 25A!

http://www.amerdecideix.cat/2010/03/amer-decideix-al-carrer-27-de-marc-de-2010converses/

27- Algunes notícies, 29 de març de 2010.

29 març 2010 in Informació | Comments (1) Tags: drets, Informació, notícia, periodisme 1) Informació i atenció ciutadana, per Josep-Maria Terricabras “Les notícies són allò que algú ha de «notar» i potser s’ha d’«anotar», si vol viure en societat com una persona adulta, amb coneixement i criteri suficients per opinar i participar en la vida col·lectiva.” (llegir) (http://www.terricabrasfilosofia.cat/cat/informacio2.asp?ID=21081) 2) Entrevista a Xavier Bosch: ‘La realitat està emmanillada’ “Tenir més criteri, treballar millor del que ho fem i tenir sempre en compte la definició de la nostra feina que és explicar les coses que passen.” (llegir) (http://www.cronica.cat/noticia.php?act_codi=7142) 3) A la pàgina de Valls Decideix tenim un enllaç amb el butlletí de la Coordinadora de la Consulta, al Nº7 trobem destacat: (http://www.vallsdecideix.cat/butlletinscordinadora/blog)

4) També és notícia: (http://forumpelsdretsdelspobles.wordpress.com/2010/03/19/document-base/#comment2)

“(…) 3. El Fòrum Mundial pels Drets Col·lectius dels Pobles. Girona, 23 a 26 d’abril de 2010 Entre el 23 i el 26 d’abril, la ciutat de Girona, als Països Catalans, acollirà el Fòrum Mundial pels Drets Col·lectius dels Pobles, el congrés fundacional d’aquesta xarxa mundial. Una trobada que s’emmarca en el cicle de fòrums mundials temàtics que ompliran l’any 2010 de trobades temàtiques arreu del món, coordinades des del Fòrum Social Mundial.

c) Calendari i esquema de continguts del Fòrum El Fòrum Mundial pels Drets Col·lectius dels Pobles se celebrarà a Girona, Països Catalans, entre el 23 i el 26 d’abril de 2010. El contingut del Fòrum es dividirà en dues parts: una primera de debat i reflexió, i una segona de discussió i constitució de la Xarxa Mundial pels drets Col·lectius dels Pobles.
• •

• •

Dijous 22 d’abril, presentació del Fòrum Mundial pels Drets Col·lectius dels Pobles, a la Universitat de València. Divendres 23 d’abril, festa de Sant Jordi, patró de Catalunya. Arribada dels delegats i participants internacionals. Rebuda institucional a l’Ajuntament de Girona. Conferència inaugural. Concert de música popular catalana i balls populars catalans. Salutació de les delegacions internacionals. Dissabte 24 d’abril, a la Universitat de Girona. Jornada de debats i conferències en diferents aules de la Universitat de Girona. Diumenge 25 d’abril. Els delegats internacionals faran d’observadors a la Consulta Popular sobre la Independència que aquest dia se celebra a la ciutat de Girona, com a una iniciativa cívica de la societat civil catalana per reivindicar l’exercici del dret de decidir. +info: www.referendumindependencia.cat. Dilluns 26 d’abril, a la Universitat de Girona. Discussió i aprovació de la constitució de la nova Xarxa Mundial pels Drets Col·lectius dels Pobles.”

5) Aquí l’enllaç amb la pàgina de La Selva Decideix: (http://laselvadecideix.blogspot.com/)

LA SELVA DECIDEIX En una societat democràtica els ciutadans han de poder expressar la seva opinió sobre qualsevol tema. La nació catalana té una llarga història on ha demostrat fermament la voluntat de salvaguardar les seves característiques i el seu dret a decidir lliurement. Per aquest motiu i fent tots un petit esforç, els selvatans i selvatanes aviat podrem expressar obertament la nostra opinió. 6) “I cal dir amb la veu ben alta i clara que no es pot defensar la democràcia violant els drets democràtics. (…)” Ho assenyala avui Vicent Partal a l’Editorial de VilaWeb. I ens explica que li faria molta vergonya d’oblidar-ho. (http://www.vilaweb.cat/editorial/3708435/jo-defensare-garzon.html)

http://www.amerdecideix.cat/2010/03/algunes-noticies-29-de-marc-de-2010/

28- La Coordinadora nacional presenta un dictamen sobre la Llei de Consultes per via de Referèndum
30 març 2010 in Uncategorized | Comments (1)

La Coordinadora presenta un dictamen sobre la Llei de Consultes per via de Referèndum
23/03/2010 La Coordinadora treballarà en una proposta d’Iniciativa Popular perquè el Parlament convoqui un referèndum sobre la independència, que presentarà en el proper Consell Plenari perquè les Comissions Locals puguin debatre-la i decidir. El dictamen que avui s’ha presentat s’ha encarregat amb el propòsit d’analitzar el marc jurídic, i tenir elements per donar compliment a l’objectiu que va aprovar el Consell Plenari de la Coordinadora Nacional el passat 24 d’octubre a Arenys de Munt, que definia amb claredat que la Consulta sobre la Independència vol aconseguir que “les institucions catalanes convoquin un referèndum oficial sobre la independència.” Segons Antoni Abad, professor de la Universitat d’Standford (Califòrnia) “la Llei determina que serà la mesa la que decidirà l’admissió a tràmit o no d’una Iniciativa Popular segons criteris d’oportunitat política, més que jurídica. Cal tenir en compte que hi ha tot un elenc jurídic de dret internacional a favor del dret a l’autodeterminació dels pobles que l’Estat espanyol ha ratificat”. A més, ha recalcat, que “el Parlament ha aprovat dues resolucions a favor de l’autodeterminació de Catalunya i no s’han declarat inconstitucionals.” Des de la Coordinadora Nacional estem fent passes cap a l’objectiu que el Parlament convoqui un referèndum sobre la independència, perquè volem que tota la ciutadania, quan participem i votem en la Consulta del 25A, del 20J i en la Consulta de Barcelona, tinguem ben clar que el procés que hem endegat és seriós, formal i que tindrà continuïtat. Estem convençuts que aquest és el camí per aconseguir una bona participació en les properes onades de Consulta. El proper pas que cal treballar és el d’una Iniciativa Popular perquè el Parlament de Catalunya convoqui un referèndum sobre la independència, just quan acabi la darrera onada de la Consulta. El tràmit d’una Iniciativa Popular pot durar quasi un any, i cal que comencem a treballar-hi com abans millor. La proposta d’Iniciativa Popular serà presentada en el proper Consell Plenari de la Coordinadora, que tindrà lloc durant el proper mes d’abril, perquè es pugui debatre i decidir.

Creiem que la millor Iniciativa Popular per promoure un referèndum sobre la Independència, serà la que permeti participar del seu grup promotor a totes les Comissions Organitzadores Locals, entitats i associacions de tot tipus. D’aquesta manera farem la màxima força per aconseguir l’admissió a tràmit per part de la mesa del Parlament. Per ajudar-nos a concretar aquesta proposta que presentarem davant del Consell Plenari hem convidat un grup de juristes de reconegut prestigi a treballar-hi, entre d’altres, a Antoni Abad, Alfons López Tena i Hèctor López Bofill, que ja han acceptat la invitació. (http://referendumindependencia.cat/noticies/41/)

http://www.amerdecideix.cat/2010/03/la-coordinadora-presenta-un-dictamen-sobre-lallei-de-consultes-per-via-de-referendum/

29- Consulta’m… i participa! num. 8
30 març 2010 in Informació | Comments (2) Tags: Consulta, coordinadora, Informació, participa

30 de març de 2010

Agenda d’actes destacats 30/03/2010 Població, lloc i hora: A les 19:30h. Sabadell Auditori Casal Pere Quart al carrer Lacy 3. Acte: El proper dimarts 30 de març a les 19.30h a l’auditori del Casal Pere Quart, ubicat al carrer Lacy 3, es realitzarà una assemblea oberta a totes les persones que participen a la Plataforma per a l’Autodeterminació a Sabadell, així com a el públic general. L’objectiu de l’assemblea és presentar les accions que des de les diferents comissions s’estan duent a terme, de cara a aconseguir una gran participació el 30 de maig, dia de la consulta sobre la independència a Sabadell. 03/04/2010 Població, lloc i hora: A les 19:00h. Oliana. Pati del Casal de Jubilitats. c/ Germà Frederic s/n (Davant de la Capella de Mare de Déu dels Àngels) Acte: Taula rodona Consulta 25A. Amb: Uriel Bertran, Gerard Figueras, David Rodríguez, Roger Muntanyola i Jaume Fernàndez. 05/04/2010 Població, lloc i hora: A les 18:00h. Tremp, Centre cívic Tarraquet. Acte: Jornada de formació a Tremp per als voluntaris del Pallars, amb Uriel Bertran, responsable d’Extensió Territorial i Campanya de la Coordinadora i Elisenda Laborda, de la comissió de comunicació. 10/04/2010 Població, lloc i hora: Manresa. Acte: JORNADA DE FORMACIÓ. Hi podran assistir tots els voluntaris de les Comissions Locals que ho desitgin i us recomanem que aneu a la jornada de formació del vostre territori (o la més

Editorial Benvolguts/des companys i companyes, L’Antoni Abad, professor de la Universitat d’Standford, ha conclòs en el dictamen encarregat per la Coordinadora Nacional per la Consulta sobre la Independència, que la nova llei de consultes permet celebrar un referèndum d’autodeterminació si hi ha voluntat política de fer-ho. Així doncs des de les comissions locals hem de seguir organitzats per a poder arribar a la fita per la qual estem organitzant la Consulta : preguntar de manera oficial i des de les institucions si el poble català vol la independència, tal i com vam decidir tots i totes en el plenari d’Arenys de Munt el passat novembre de 2009. Mentrestant sabem que el camí no és fàcil. Suposats politics demòcrates com el sr. Jaime Mayor Oreja equipara de manera delictiva i escandalosa la Consulta democràtica engegada a Catalunya amb el terrorisme d’ETA. No podem permetre cap més agressió cap al moviment pacífic i netament democràtic que estem bastint amb l’esforç de cadascú de nosaltres. Per això li

http://www.amerdecideix.cat/2010/03/consultam-i-participa-num-8/

30- Entrevista feta a Altafulla Radio a l’Albert Codinas i en Joan Condins, membres de la Junta del CCN.
1 abril 2010 in Actes,Informació | Comments (2) Tags: CCN, Informació
Us recomanem que escolteu amb tranquil·litat l'entrevista feta a Altafulla Radio a l'Albert Codinas i en Joan Condins, membres de la Junta del CCN. (http://www.altafullaradio.com/index2.php? mod=9&acc=con&blo=1&con=30&idi=cat) Entrevista a Altafulla Ràdio, març de 2010

I recordeu que el dia 16 d’abril, al Casal, a quarts de nou del vespre, tindrem al CCN a Amer

Dades i informació que ens permeten valorar la situació i perspectives amb criteri. Us hi esperem!

http://www.amerdecideix.cat/2010/04/entrevista-feta-a-altafulla-radio-a-lalbert-codinasi-en-joan-condins-membres-de-la-junta-del-ccn/

31- Manifest de Sant Jordi a favor de les consultes del 25 d’Abril
1 abril 2010 in Actes,Consulta,on som | Comments (5)

Manifest de Sant Jordi a favor de les consultes del 25 d’Abril
Des del passat mes de setembre, a centenars de municipis catalans s’han realitzat successives Consultes Populars en què es demana als ciutadans si volen que Catalunya es converteixi en un nou estat de la Unió Europea. Creiem que la gent de la Cultura -seguint l’exemple de compromís marcat per patriotes com Pau Casals, Pere Quart, Àngel Guimerà, Manuel de Pedrolo, Carles Rahola, Ramon Barnils o Mercè Rodoredano podem restar impassibles davant un esperançador procés d’aquesta transcendència. Volem manifestar-hi el nostre ple suport perquè significa un acte de normalitat democràtica sense precedents en la història recent del nostre país. A més, i per tal com el Dret a l’Autodeterminació és universal -segons ho recull l’ONU- afirmem que el nostre poble està plenament capacitat per exercir-lo. També hi donem suport perquè en l’actual situació, Catalunya -amb tot el bagatge històric, lingüístic, econòmic, cultural i polític que arrossega- veu severament mutilat el seu potencial dins l’actual marc polític espanyol. Cal reafirmar encara més el pas col.lectiu que s’ha fet fins arribar a l’exercici del Dret d’Autodeterminació a casa nostra. En aquest sentit ens sentim orgullosos de la feina feta per les plataformes populars que amb tanta eficàcia i esforç ja han realitzat Consultes Populars alhora que encoratgem tots els qui n’estan preparant de cara al futur a seguir-los-en l’exemple. D’aquesta manera podrem accedir als camins que millor ens han de permetre preservar la nostra cultura i llengua, aturar l’espoli fiscal que ens sufoca i controlar els recursos polítics, econòmics, jurídics, espirituals i materials que ens calen per sobreviure i prosperar com a nació lliure en ple Segle XXI. Toni Strubell i Trueta Catalunya, 25 de març de 2010

Si vols donar suport al manifest:
http://www.firma25a.zxq.net/ Escriu un correu a argentonadretadecidir@gmail.com amb el títol “Adhessió” seguit del nom i cognoms. Nota: totes les persones que s’adhereixin al grup del facebook “Omplim les escales de la catedral de Girona per donar suport a les consultes del 25A” i/o al grup “M’adhereixo al Manifest de Sant Jordi a favor de les consultes del 25A” seran inscrites a la llista de suport al manifest. (http://www.facebook.com/event.php? eid=104983646200213&ref=ts http://www.facebook.com/event.php? eid=109673672385346&ref=ts) El dia 11 a les 11 a les escales de la Catedral de Girona. D’Amer ens hi adherim al manifest i celebrem la iniciativa, gràcies! Ens veiem a Girona, l’11 a les 11, qui s’hi apunta?

http://www.amerdecideix.cat/2010/04/manifest-de-sant-jordi-a-favor-de-les-consultesdel-25-dabril/

32- Un gran acte a Girona donarà el tret de sortida de la campanya pel 25A
1 abril 2010 in Actes,Consulta | Comments (1) Tags: campanya, Girona

UN GRAN ACTE A GIRONA DONARÀ EL TRET DE SORTIDA DE LA CAMPANYA PEL 25A
Falten tot just vint-i-cinc dies per a la tercera onada de consultes del 25A, la que es preveu més multitudinària, i les comissions organitzadores s’apressen per enllestir la organització de la consulta. Tal i com ja es va fer en les anteriors onades, també es prepara un gran acte per donar inici a la campanya electoral. En aquesta ocasió Girona acollirà el tret de sortida pel 25A en un acte celebrat al Palau de Congressos. (http://www.auditorigirona.org/cat/pc.edifici.php)

Paral·lelament, a través de la xaxa es difon el Manifest de Sant Jordi a favor de les consultes del 25 d’abril, pel qual es recullen adhesions (http://firma25a.zxq.net/). El mateix dia 11, coincidint amb l’acte que se celebrarà a l’Auditori, es vol fer lectura del manifest i omplir les

escales de la Catedral de Girona de persones que reclamin el dret a l’autodeterminació. Si el 13D va arrencar amb un multitudinari acte al Fòrum de Barcelona i el 28F al Vendrell, en aquesta ocasió s’ha escollit la ciutat de Girona per donar inici a la campanya per afavorir la participació a les consultes del 25A.
L’acte, amb entrada gratuïta, serà a l’Auditori del Palau de Congressos de Girona, a partir de les dotze del migdia, on es podran escoltar els parlaments de diverses personalitats i membres de l’organització de les consultes. També hi haurà l’actuació de la Companyia Elèctrica Dharma.

(aragirona.cat, llegir)
(http://www.aragirona.cat/noticia/1499/un-gran-acte-a-girona-donara-el-tret-de-sortidade-la-campanya-pel-25a) …………………………….. Manifest de Sant Jordi a favor de les consultes del 25A. (http://www.amerdecideix.cat/2010/04/manifest-de-sant-jordi-a-favor-de-les-consultesdel-25-dabril/)

http://www.amerdecideix.cat/2010/04/un-gran-acte-a-girona-donara-el-tret-de-sortidade-la-campanya-pel-25a/

33- Acte d’Amer Decideix: per encendre la flama la nit del 24.
1 abril 2010 in Actes | Comments (1) Tags: Esquelles, flama, torxes D’Amer Decideix agraïm als Esquelles el recolzament i adhesió a la consulta sobre la independència a Amer. (http://www.joventamer.com/esquelles/) També que ens deixin les eines per encendre la flama la nit del 24.

Recordeu que la nit del 24 d’abril Amer Decideix: - Us convoquem a les 9 del vespre - A l’Estació - Encendrem unes torxes - I baixarem cap a la Plaça de la Vila - On ens espera …….

El 24 d’abril a les 9 del vespre a l’Estació! NO T’HO PERDIS! El Grup Excursionista Amerenc Esquelles fa poc varen celebrar el seu quarantè aniversari.

JOSEP FONTÀS PRESIDENT GRUP ESQUELLES «Hem sigut un motor cultural per a Amer» El Grup Excursionista Amerenc Esquelles celebra 40 anys retornant als orígens (http://www.elpunt.cat/noticia/article/2-societat/5-societat/88071-lhem-sigut-un-motorcultural-per-a-amerr.html) 04/10/09 02:00 I per acabar un vídeo on es ho explicaven:

http://youtu.be/cB1eQIAOPXM Recolzament i eines!! http://www.amerdecideix.cat/2010/04/actes-per-encendre-la-flama-la-nit-del-24/