Alergija - uzrok i načini liječenja

Page 1 of 33

Alternativa za Vas
• • • • • • • • • Početna Proizvodi Arhiva Kontakt Alternativna Medicina Ayurveda Čišćenje organizma Aloe Vera Zdrava prehrana

Alergija - uzrok i načini liječenja
Alergija je nepravilno funkcioniranje imunog sistema. Organizam alergične osobe burno reagira na neke tvari iz našeg prirodnog okruženja, koje inače nisu štetne. Takve tvari se nazivaju "alergenima". Reakcija na alergene obično stvara upalu, koja uzrokuje različite simptome, kao što je peludna groznica, ekcem, astma i mnoge druge. Mehanizam alergijske reakcije U zdravom organizmu antitijela štite ga od virusa, bakterija i infekcija. Kod alergičnih osoba imuni sistem pogrešno shvaća određeni alergen kao neprijatelja, i počinje stvarati antitijela, da se obrani od njih. Takva antitijela, koja se nazivaju immunoglobulin E (igE) vežu se za mastocite, kojih ima u obilju pod površinom kože, u nosu, očima, plućima i gastrointestinalnom traktu. Kada antitijela IgE pronađu alergen, uhvate ga, izazivajući mastocite da stvaraju moćne kemikalije, uključujući histamin. To izaziva alergijsku reakciju. Alergijska reakcija može se dogoditi odmah ili nakon par sati poslije kontakta sa određenim alergenom. Alergijska reakcija može uzrokovati različite simptome.

http://www.alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/alergija/

16.6.2011

Alergija - uzrok i načini liječenja

Page 2 of 33

Simptomi alergijske reakcije
Simptomi alergijske reakcije ovise o tome, na kakav način alergen ulazi u tijelo. Na primjer, pelud, koja se udiše kroz nos, obično uzrokuje simptome u nosu, očima, sinusima i grlu. Svima poznata reakcija na pelud je alergijski rinitis, ili peludna groznica. S druge strane, alergija na hranu najčešće uzrokuje probleme u stomaku i crijevima. Alergijske reakcije često se istovremeno pojavljuju na raznim dijelovima tijela. Simptomi alergije mogu varirati od blagih, do teških i po život opasnih. Oni se mogu podijeliti ovisno o tome, na koje organe utječu. To su:

• Koža: koprivnjača, ekcem i otekline lica • Dišne putove: nos (peludna groznica), grlo (otekline), pluća (kašalj, teško disanje, bronhospazm) • Gastrointestinalni sistem: mučnina, povraćanje, bolovi u trbuhu, proljev • Srčano-žilni sustav: osjećaj malaksalosti, slabost, bljedilo, nesvjestica Simptomi alergije mogu biti lokalni - na primjer, otekline uzrokovane ubodom pčele, ili opći (proširene po cijelom tijelu). Anafilaksija je opća alergijska reakcija, koja zahvaća dišne putove i/ili srčano-žilni sustav, kožu i/ili gastrointestinalni trakt.

Najčešći alergeni
Alergeni su tvari, koje mogu izazvati alergiju, ali inače nisu štetni za čovjeka. Najčešći alergeni su: • • • • • grinje pelud mačke i druge životinje, na primjer, psi, konji, zečevi i svinje hrana, kao što su kikiriki, jaja, soja, kravlje mlijeko i plodovi mora ubodi insekata

http://www.alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/alergija/

16.6.2011

Alergija - uzrok i načini liječenja

Page 3 of 33

• lijekovi • plijesan • lateks

Alergeni, koji se prenose zrakom, su grinje, pelud, spore plijesni, dlake mačaka i psa. Udisanje ili dodir s takvim alergenom izazva osip, naticanje očiju, peludnu groznicu ili astmu. Takvi alergeni vrlo rijetko izazivaju anafilaksiju. Prehrambeni alergeni unose se sa hranom. Bilo koja vrsta hrane može izazvati alergijsku reakciju. Najčešći prehrambeni alergeni su jaja, kravlje mlijeko, kikiriki, soja, pšenica, sjemenke, riba i školjke. • jaja i mliječni proizvodi su najčešći uzroci alergije kod male djece • kikiriki i plodovi mora najčešći su uzroci alergije kod starije djece i odraslih. Alergija na hranu može izazvati lokalnu i opću alergijsku reakciju, uključujući i anafilaksiju. Drugi alergen - otrov insekata, na primjer, pčela i osa, ulazi u tijelo kroz ubrizgavanje. Otrov svakog insekata je drugačiji, zato osoba alergična na otrov jednog insekata, ne mora biti alergična na otrov drugog. Ubode insekata mogu izazvati lokalnu alergijsku reakciju, koja ponekad traje i do nekoliko dana, ili opću izravnu reakciju, uključujući i anafilaksiju. Zbog toga, što je otrov ubrizgan direktno u krv, reakcija može biti brza. Kod uboda pčele na mjestu uboda ostaje žalac sa otrovom. Da bi ste spriječili širenje otrova, odmah ga izvadite. Pokušajte da ga ne slomite. Lijekovi, kao klasični, tako i biljni, također mogu izazvati alergijsku reakciju. Najčešći alergen je penicilin.

Činjenice
Istraživanja Britanskih znanstvenika pokazuju, da se u periodu od 1990 do 2001 godine, broj ljudi, koji pati od alergije, povećao za 7 puta. Prije 100 godina riječ "alergija" nije ni postojala. U 1950 godini, svaki sedmi Amerikanac imao je alergiju. U 1970 imao ju je svaki peti, a u 1985 svaki treći.

http://www.alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/alergija/

16.6.2011

Alergija - uzrok i načini liječenja

Page 4 of 33

Liječenje alergije
Već ste sigurno čuli, da klasična medicina alergiju ne liječi. Svi lijekovi za alergiju djeluju na takav način, da uklanjaju ili ublažavaju simptome alergije. Takvi lijekovi blokiraju reakciju imunog sistema, ili, u težim slučajevima, potiskuju rad cijelog imunog sistema uz pomoć lokalnih i sistemskih steroida. Iako takav pristup može pomoči, on nudi samo ublažavanje simptoma i ništa ne poduzima da bih riješio pravi uzrok bolesti. Pacijenti ovise o svojim lijekovima i pate od mnogih nuspojava. Najgore u svemu tom je, da pacijenti stalno potiskuju svoj imuni sistem, što još više pogoršava njihovo zdravstveno stanje.

Najnovija istraživanja
Mnogi liječnici pokušavaju pronaći uzrok alergiji, da bih stvorili lijek za milijune ljudi, koji pate od alergijskih reakcija. U zadnje vrijeme bila su napravljena mnoga istraživanja. Neki rezultati predstavljaju alergiju u novom svijetlu: - Pronađena je povezanost alergije sa parazitima. Paraziti, koji se nalaze u crijevima čovjeka, ispuštaju toksičan otpad, koji narušava normalan rad imunog sistema i pokreče ciklus alergije. - Potvrđeno je, da je zdrava mikroflora crijeva i želuca presudna u sprečavanju alergije. Dobre bakterije prirodno štite tijelo od parazita, virusa i bakterija. Zdrava mikroflora jača imuni sistem i potiče njegov normalan rad. - Znanstvenici pretpostavljaju, da su za alergiju krivi zagađeni zrak i hrana, pretjerano korištenje lijekova, cijepljenja i nezdrav način života. Ovi podatci su vrlo zanimljivi, jer se slažu sa tvrdnjama alternativnih liječnika.

Alternativno liječenje alergije
Što govori alternativna medicina o alergiji? Alternativa povezuje alergiju sa: • parazitima • nepravilnim funkcioniranjem jetre • oslabljenim imunitetom

http://www.alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/alergija/

16.6.2011

Alergija - uzrok i načini liječenja

Page 5 of 33

1.Paraziti
Alternativna medicina već odavno zna, da paraziti mogu uzrokovati brojne zdravstvene probleme. Paraziti ispuštaju u tijelo otrov, koji može poremetiti rad imunog sistema i cijelog organizma. Paraziti u jetri sprečavaju njezino normalno funkcioniranje. Kada jetra ne funkcionira dobro, ne može razlikovati štetne sastojke od bezopasnih. Tada nastaje alergijska reakcija.

Potvrda sa strane klasične medicine Nedavno su Američki liječnici otkrili, da su toksini, koje ispuštaju bakterije, virusi i paraziti, najagresivniji alergeni. Ti otrovi su tako jaki, da mogu poremetiti rad cijelog organizma. Virusi i paraziti, koji se nalaze u našem tijelu, truju naš organizam i pokreću lančanu reakciju, koja se zove alergijom. Ukratko rečeno, alergija je posljedica suptilnih imunih i biokemijskih poremećaja u našem tijelu, uzrokovanih mikroorganizmima.

Liječenje od parazita Za liječenje od parazita nudi antiparazitni program. alternativna medicina

Antiparazitni program dr. Clark je najučinkovitiji tretman protiv parazita ikada poznat. Dr.Hulda Clark, američki bio fizičar i fiziolog, sav svoj život posvetila je proučavanju parazita. Svojim tretmanima izliječila je više od 20000 ljudi. Antiparazitni program dr. Clark sastoji se od tri biljke: pelina, crnog oraha i klinčića. Pelin, crni orah i klinčić največi su neprijatelji parazita i virusa. Izuzetno su ljekoviti i mogu se koristiti za liječenje mnogih bolesti. Kombinacija pelina, crnog oraha i klinčića omogućava, da se unište ne samo paraziti, nego i njihove ličinke i jajašca. To je vrlo bitno, jer ako ostanu jajašca, uskoro će se iz njih pojaviti novi paraziti. Antiparazitni program dr. Clark uništava više od 100 vrsta parazita.

2.Nepravilan rad jetre
Jetra je odgovorna za prilagođavanje "stranih tvari" našemu organizmu. Ako imate alergiju, znači da vaša jetra i žučni mjehur ne funkcioniraju dobro.

http://www.alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/alergija/

16.6.2011

Alergija - uzrok i načini liječenja

Page 6 of 33

Uzrok nepravilnog rada jetre je obično kamenac ili paraziti u jetri i žučnom mjehuru, (najčešće, candida albicans). Kako uspostaviti normalan rad jetre O čišćenju jetre (i cijelog tijela) od parazita govorili smo prije, a sada ćemo razmotriti čišćenje jetre i žučnog mjehura od kamenca. Svaki čovjek u jetri ima manje ili više kamenca. Kamenac nastaje u rezultatu nepravilne prehrane, koja sadrži previše kolesterola, prevelike tjelesne težine i mnogih drugih faktora. Trebate li ići na operaciju? Ne! Postoji prirodni i savršeno bezbolni način čišćenja jetre od kamenca. Metoda je besplatna, za čišćenje trebat će vam sok 1-2 grejpa, malo maslinovog ulja i gorka sol (nju možete kupiti u svakoj apoteci). Detaljne upute za čišćenje jetre pročitajte ovdje. Čišćenje će pomoči rasteretiti vašu jetru i uspostaviti njezin normalni rad. Mnogi ljudi nakon čišćenja jetre su osjetili potpuno ili djelomično olakšanje od alergije. Čišćenje jetre preporučujemo svima, osim maloj djece i trudnica.

3.Oslabljeni imunitet
Zdravi organizam sposoban je sam sebe zaštiti od bolesti. I suprotno, oslabljeni imunitet može biti uzrok mnogih zdravstvenih problema, uključujući i alergiju. U naše doba oslabljeni imunitet je vrlo proširen problem. Za to su najviše krivi zagađeni okoliš, nezdrav način života i nepravilna prehrana. Kako ojačati imunitet • • • • • • • Nemojte piti kloriranu vodu. Koristite izvorsku ili očišćenu vodu. Uzimajte što više probiotik jogurta i fermentiranih proizvoda. Jedite što više voća i povrća, i to sirovog. Vježbajte! Što više izlazite u prirodu. Pijte dovoljno tekućine - vode, sokova i biljnih čajeva Bar jednom godišnje napravite detoksikaciju organizma

Osim ovih jednostavnih savjeta, za koje ste već sigurno čuli, u jačanju imuniteta su vrlo učinkoviti biljni preparati za jačanje imuniteta. Od svih njih najviše vam preporučujemo Citrofit.

http://www.alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/alergija/

16.6.2011

Alergija - uzrok i načini liječenja

Page 7 of 33

Prirodni anti-histamin Prije smo spomenuli, da histamin, koji izlučuju mastocite, izaziva alergijsku reakciju. Zbog toga klasični lijekovi za alergiju sadrže kemijski anti-histamin, koji neutralizira alergijske reakcije.

U prirodi postoji biljka, koja sadrži prirodni anti-hisamin. To je nigella sativa, ili crni kumin. Kalinji, ulje crnog kumina, je jedan od najboljih lijekova za alergiju. Kalinji istog trena ublažava alergijske simptome, a njegovo kontinuirano korištenje sprečava nastanak alergije. Crni kumin također sprečava bronhospazme, zbog toga je učinkovit u liječenju astme. Pročitajte više o crnom kuminu.

Preporučujemo, da kombinirano koristite Kalinji i Citrofit. Kalinji ublažava i sprečava alergijske reakcije, a Citrofit jača imuni sistem i smanjuje upale (sjetite se, da alergijska reakcija uzrokuje različite vrste upala). Zbog toga, njihova kombinacija je idealna za liječenje i ublažavanje alergije. Mogu ga koristiti djeca, čak i bebe.

Napomena Ako želite preči na alternativni način liječenja alergije, trebate to raditi postepeno. Uzimanje kortikosteroida ne smije se naglo prekinuti, jer to može izazvati komplikacije. Polako smanjujte doze lijekova, dok ih se ne riješite.

Svidio Vam se članak? Želite primati naše nove članke na e-mail? Pribilježite se ovdje, besplatno je!

http://www.alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/alergija/

16.6.2011

Alergija - uzrok i načini liječenja

Page 8 of 33

Sviđa mi se

184 ljudi se ovo sviđa. Budi prvi od tvojih prijatelja.

Podijeli

184

Komentari

Marko:
19.06.2010

Pozdrav, Recite kako se uzimaju crni kumin i citrofit za sprječavanje alergije? Tj. dali se piju prije početka alergije, za vrijeme alergije ili oboje. I na koji način se uzimaju? Hvala

Svetlana from "Alternativa za Vas":
21.06.2010

Poštovani Marko, Citrofit i Kalinji se mogu uzimati kao prije početka alergije (u svrhu prevenciji), tako i za vrijeme alergije. Doziranje za odraslu osobu: 30 kapi Citrofita 3 puta dnevno u soku ili čaju nakon jela 25-30 kapi Kalinji 3 puta dnevno na žličicu u sredini jela Lijep pozdrav.

Handžić merima:
24.06.2010

POZDRAV Malo sam istraživala o alergijama i naletila na vašu str.Imam djevojčicu 7god.i trenutno ima neku alergiju koja se manifestuje crvenilom oko očiju i usta.Doktori nedaju konkretnu dijagnozu,nalazi uredni kao i IgG!Mene zanima da li joj mogu davati Kalinji i Citrofit u kombinaciji bez straha od nekih nus pojava i kakvo je doziranje kad su djeca u pitanju?

http://www.alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/alergija/

16.6.2011

Alergija - uzrok i načini liječenja

Page 9 of 33

Unaprijed zahvalna!

Svetlana from "Alternativa za Vas":
01.07.2010

Merima, Možete Vašoj djevojčici davati Citrofit i Kalinji. Doziranje za djece od 7 godina: Citrofit: 7 kapi 3 puta dnevno u soku ili čaju nakon jela Kalinji: 7 kapi 3 puta dnevno na žličicu Lijep pozdrav!

nessa:
07.07.2010

Molim boga kad ce neki genije da nadje neki univerzani lek protiv alergije

Iva:
09.07.2010

Molim vas da li bi mogli reći kako dozirati ulje kima i ekstrakt sjemenki grejpa (od drugog proizvođača) za bebu od godinu i 4 mjeseca? Hvala

Svetlana from "Alternativa za Vas":
14.07.2010

Za bebu od godinu i 4 mjeseca: 2 kapi Citrofita 3 puta dnevno, razrijediti u čaju 2 kapi ulja crnog kumina 3 puta dnevno

željka:
28.07.2010

čitam malo o kalinji i citrofitu pa ne znam da li bi mi pomoglo,naime imam iritirajući kašalj skoro zagušujući od zemljane prašine,trenutno sam u školi u kojoj se obavljaju svi mogući radovi:keramika,šmirglanje,farbanje,brušenje parketa…..znala sam popiti claritine i pomoglo bi mi ali sad ništa cijelu noć provedem budna u sjedećem polužaju

http://www.alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/alergija/

16.6.2011

Alergija - uzrok i načini liječenja

Page 10 of 33

Svetlana from "Alternativa za Vas":
29.07.2010

Željka, smatram da bi Vam Citrofit i Kalinji mogli pomoći. Kalinji izuzetno dobro djeluje na dišne putove, Citrofit jača imunitet i sprečava upale. Osim toga, oba dva proizvoda su prirodni anti -histaminici, znači da sprečavaju alergijske reakcije.

bojan:
04.08.2010

sta bi moglo pomoci protiv alergije,cesto mi je nos zacepljen to mi je najgore?

Svetlana from "Alternativa za Vas":
06.08.2010

Bojan, preporučujem da probate sa Citrofitom i Kalinjijem (uljem crnog kumina). Osim toga, protiv alergije su se pokazali učinkovitima homeopatija i akupresura. Više o različitim načinima liječenja alergije pročitajte ovdje.

patrik:
11.08.2010

ljep pozdrav,imam sina 4 godine! bio je alergičan na proteine kravljeg mljeka do 13 mj zatim nekoliko puta imao urtike ne znam od čega,zatim smo skoro bili kod zubara nako čega mu je otekla gornja usnica pa je pretostavka da je od floura ili lateksa,sad mu se opet isto ponovilo a nije bio u doticaju sa nijednim! idemo na kompletnu alergološku obradu iduci tjedan! moim Vas za misljenje dali bi on trebao koristiti citrofit i kalinji??? hvala

natasa:
11.08.2010

danas sam kupila ulje crnog kima, i odmah popila, pijem i cak od korena koprive, jer se 20 godina unazad patim od alergije koja se uglavnom manifestuje sa hronicnom upalom sinusa, glavoboljama koje prelaze u migrene… nisam uspela da nadjem CITROFIT , da li neko zna gde moze u Beogradu da se nadje… unapred hvala i pisacu vam kakvi su rezultati kod mene. pozdrav

http://www.alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/alergija/

16.6.2011

Alergija - uzrok i načini liječenja

Page 11 of 33

Svetlana from "Alternativa za Vas":
12.08.2010

Patrik, Vaš sin mogao bi koristiti Citrofit i Kalinji. Možete uzeti jednu dozu proizvoda i vidjeti, da li to pomaže Vašem sinu. Ako da, onda samo nastavite dalje.

Svetlana from "Alternativa za Vas":
12.08.2010

Natasa, Drago mi je da uzimate ulje crnog kumina (nadam se, da je dobre kvalitete) i čaj od koprive. Na žalost, citrofit ne možete nabaviti u Beogradu, ali možemo Vam ga poslati poštom.

natasa:
12.08.2010

na vasem sajtu i forumu sam saznala mnoogo pametnih stvari, resila sam da probam prirodnim preparatima da lecim alergiju, nakon teske upale sinusa, lecenje inekcijama,kortikosteroidima i sl…pocela sam da pijem sirup od koprive, caj od korena koprive…ulje crnog kima pijem to koje sam nasla u Beogradu,a za ulje grejpa nasla sam da ima po boljim apotekama, ukoliko ne nadjem, vas cu potraziti. Jos jednom sve pohvale

Svetlana from "Alternativa za Vas":
13.08.2010

Natasa, Drago mi je da su Vam naš forum i web stranica pomogli. Samo nastavite sa prirodnim načinima liječenja. Sve najbolje, Svetlana.

Dragana:
26.08.2010

http://www.alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/alergija/

16.6.2011

Alergija - uzrok i načini liječenja

Page 12 of 33

pozzz imam 37 godina i alergicna sam na polen drveca,polen korova.zivotinjsku dlaku,ambroziju,grinje,cigatere. zanima me dali mi moze pomoci uzimanje Citofita i Kalinjija il pak nesto drugo..inace koristim flixotine pumpicu i ventolin pp… lep pozz

Svetlana from "Alternativa za Vas":
29.08.2010

Dragana, da, možete probati riješiti problem sa Citrofitom i Kalinjijem. Kada osjetite poboljšanje, postepeno smanjujte dozu Flexotida i Ventolina (sa ovim lijekovima ne smijete naglo prekinuti).

aleksandra:
02.09.2010

molim za pomoc.Cerka vec godinama ima problema sa alergijama koje su u vidu osipa nepravilnih povrsina po celom telu i to kada joj se telo ugreje(bez obzira na godisnje doba) Sada sa 11 godina nemamo jos uvek dijagnozu niti drugu terapiju osim Presinga a njo nije nista bolje.

Svetlana from "Alternativa za Vas":
05.09.2010

Aleksandra, Trebate isprobati različite alternativne metode i vidjeti, što odgovara Vašoj kćeri. Pretpostavljam da bi joj mogla pomoći haloterapija (slana soba). Također probajte sa Citrofitom i Kalinji. Sa akupunkturom kod djece se isto postižu jako dobri rezultati, ali potrebno je otići kod pravog stručnjaka u ovom području.

aleksandra:
06.09.2010

Citala sam o fizikalnoj urtikariji i svi simptomisu isti kao i kod moje cerke(reaguje telo osipom na promenu temperature).Pre nekoliko godina imala je cir na zelucu koji je saniran ali nekako posle toga se javljaju osipi.Ima li problem sa tim veze sa alergijama.Napominjem da nema osipa zbog hrane,a da sve nestaje brzo,nekad za 15 minuta, nekada za sat

http://www.alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/alergija/

16.6.2011

Alergija - uzrok i načini liječenja

Page 13 of 33

vremena.Plasi me jer u poslednje vreme oseca cudan osecaj u ustima,tj. na jeziku,kao trnjenje.

Dragana Surina:
08.09.2010

Sin ima 5 godina i već godinu i pol obilazimo okuliste, oftalmologe, homeopate, bionergičare, ayurvedske doktore,zubara.. Provjerili smo mjesto spavanja. Držali smo se svih uputa i strogih dieta. Čak smo i Kalinji ulje koristili (preporuka homeopata). Sin ima diagnozu alergiskog conjuktivitisa, zbog čega smo često i na kortikosteroidima, i jedino to nam pomaže. Kako je taj “ljek” rigorozan pokušavamo to koristiti što manje. Sin gubi rožnicu, postao je jako osjetljiv, puno plaće zbog toga trlja oči i situacija je još gora. Svi nalazi urina, krvi, alergologa, imunologa su uredni i dobri. Dali bi kombinacija tih preparata mogla pomoći?

Svetlana from "Alternativa za Vas":
16.09.2010

Dragana, Jako mi je žao zbog Vašeg sina. Svakako Vam preporučujem da probate sa alternativnim načinima liječenja alergije, i što manje koristite kortikosteroide. O različitim načinima liječenja alergije pročitajte na Alternativa forumu ovdje. Tamo možete također postaviti i svoje pitanje i zatražiti pomoć. Lijep pozdrav!

Sonja:
27.09.2010

Poštovani, Zanima me nakon koliko počne djelovati kalinji?

jelena:
28.09.2010

VJEROVATNO BI PLAKALA JOS DOK NISAM NALETILA NA VASU STRANICU… Citav zivot imam problema sa alerijama,ajde moze se reci to su one koliko toliko bezazlene,tipa,alergija na polen,prasinu,grinje, i tu su mi pomagale kojekakve tablete i injekcije,dok nisam na par njih postala i imuna….Prije mjesec dana,pojavili su mi se mali plikovi po tijelu,da bi opet poslije nekog perioda poslije izlaganja suncu to postalo,pa meni strasno.Koza postaje bolna,svrbi,crvena….dermatitis solaris je dijagnoza.Opet su mi date

http://www.alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/alergija/

16.6.2011

Alergija - uzrok i načini liječenja

Page 14 of 33

tablete,stvarno ne zelim ih vise piti,jer do sad nista nije pomoglo!Dovoljno je 10-tak sek da budem napolju,i BUM!!Ne smijem da izlazim iz kuce,pa nikako,prozori mi moraju biti zamraceni.I ja bi mogla pisati i pisati..i ukrtko…HEEEELP!!!!

Svetlana from "Alternativa za Vas":
28.09.2010

Jelena, Preporučujem da hitno počnete čistiti organizam od toksina i da jako pazite na prehranu. Preporučena čišćenja: - antiparazitno čišćenje - čišćenje jetre - čišćenje crijeva - čišćenje od candide - čišćenje bubrega - čišćenje od toksina i teških metala Prehrana: po mogućnosti, sirova veganska prehrana. Kada se budete osjećali bolje, možete postepeno dodavati u prehranu kuhane integralne žitarice i kuhano povrće. Sretno!

Svetlana from "Alternativa za Vas":
28.09.2010

Sonja, Kod nekih osoba Kalinji djeluje odmah, kod drugih poboljšanje se osjeti nakon par tjedana.

jelena:
28.09.2010

Citam 2h vasu stranicu,i odusevljena sam,nasla sam antiparazitni program i ciscenje jetre,ovo ostalo ne mogu da nadjem…ja bih sada voljela da vas kontaktiram na neki tel. i da mi to detaljno objasnite,a po potrebi da narucim sve to…Jos jednom vam hvala puno sto ste odvojili vremena za mene….

Srecko:
02.10.2010

pre oko 2 nedelje mi se pojavio osip, prvo iza usiju i na kukovima, da bi se kasnije prosirio i na ledja, ruke, noge, svuda…bio sam kod alergologa, naravno ne znaju sta mi je, 2 dana sam primao synopen, urbazon(kroz infuziju) i ranisan(kroz infuziju), svrab i crvenilo se smanjilo,

http://www.alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/alergija/

16.6.2011

Alergija - uzrok i načini liječenja

Page 15 of 33

ali kada sam prestao sa terapijom, opet je pocelo da se vraca i sada pijem aerius, od kog me muci zeludac…sta da radim???

Svetlana from "Alternativa za Vas":
04.10.2010

Jelena, Hvala na lijepim riječima. Kontakt brojevi su ovdje

Svetlana from "Alternativa za Vas":
04.10.2010

Srecko, Najprije bi trebali ustanoviti, što je uzrokovalo taj osip. Teško je nešto preporučiti, kada se ne zna uzrok. Kao hitnu pomoć preporučila bi Vam da odete na dijetu bez alergena, dakle na par tjedana izbacite iz jelovnika sve, što može uzrokovati alergiju. Možda je Vaš organizam tako burno odreagirao na neku vrstu hrane. Kao dugoročno rješenje preporučujem detoksikaciju (čišćenje) organizma i alternativne proizvode protiv alergije. Lijep pozdrav!

malena:
05.10.2010

da li alergija moze biti prelazna.

Daniela:
07.10.2010

Imam sina od 2 godine kojem je nedavno dijagnosticirana astma, osim toga ima visoki IgE broj u brisu uzetim iz nosa i laganu anemiju. Propisana mu je terapija singularom, ventolinom po potrebi i flixotidom. S obzirom na njegovu dob, što mi možete preporučiti da bude za njega sigurno i jednostavno za uzimanje? Želim maximalno izbjeći lijekove koji mogu imati opasne nuspojave, a ne liječe ništa samo ublažavaju simptome. Lp

http://www.alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/alergija/

16.6.2011

Alergija - uzrok i načini liječenja

Page 16 of 33

Redzep Heto:
13.10.2010

Pozdrav, U pretrazivanju weba u potrazi za alternativnim lijecenjem alergijskih reakcija naisao sam na vasu stranicu. Mnogo korisnih informacija! Za svaku pohvalu! Moja cerkica ima skoro 6 mjeseci i iznenada se pojavilo crvenilo koze koje izgleda skoro kao opekotina! Po izgledu se da naslutiti da je u pitanju ekcem, pa sam htio pitati da li i sta bi Vi preporucili od preparata( i koliko je sigurno) i naravno koje da koristi? Doktori su propisali terapiju mast A- derma( avena rhealba) i kapi Fenistil (dimetindenum)! Molim odgovor Unaprijed zahvalan

sanda:
20.10.2010

Pozdrav, imam sina od 2god.i3mjeseca,ima jake alergije na jaje,soju,kikiriki,a na laktozu je prestala sa godinu i pol.Nikada nisam pronašla tragove parazita,mada sumnjam na iste.Veoma pazim na ishranu,ali ponekad mu damo i nešto slatko.Kako bi mu mogla pomoći i riješiti sa parazita na koje sumnjam?Kako doći do vaših proizvoda u Banja luci’i kako mu davati? Unaprijed zahvalna majka!

skender:
23.10.2010

imam cerku od 14 godina dobila je napade kihanja koje je trajalo 2 sata,poseta klinike dali joj urbazon pa loratadin, sada mi kazu da koristi flixonaze ,ventolin ali neznam koliko je sve ovo dobro po zdravlje tako da sam poceo davat joj ulje crnog kumina koji i sam to koristim vec tri meseci ali ja pomesam ulje oko 30 kapi sa vodom dal tako da se nastavi ili treba da to cisto pije pozdrav iz makedonije i gde mogu nabaviti citrax u mkd

svetlana:
28.10.2010

Najcesce mi se desava jak svrab vrha nosa i osecaj upale sinusa.Ono sto me najvise muci to su ti svrabovi nosa , na krstima i sakama bez vecih promena na kozi ali praceni malaksanjem mucninom bledilom i to uvek u vreme menstruacije. Nemoguce je sve ovo proci bez lekova za alergiju. Sta mi vi preporucujete i kako mogu doci do vasih preparata? Srbija - Krusevac

Svetlana from "Alternativa za Vas":
28.10.2010

Malena, da, na sreću alergija može biti prolazna, pogotovo kod djece.

http://www.alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/alergija/

16.6.2011

Alergija - uzrok i načini liječenja

Page 17 of 33

Svetlana from "Alternativa za Vas":
28.10.2010

Daniela, Vašem sinu bi preporučila uzimanje sljedećih proizvoda: Noni, prirodni C vitamin i Bee Power.

Svetlana from "Alternativa za Vas":
28.10.2010

Poštovani Redzep, Pošto Vaša kćerkica ima samo 6 mjeseci, ne mogu preporučiti ništa osim Citrofita i Kalinji, koji su učinkoviti kod alergija i kožnih tegoba i dokazano ne štete bebama. Inače, starija djeca kod ekcema bi mogla koristiti proizvode Ocean 21 i B complex.

Svetlana from "Alternativa za Vas":
28.10.2010

Sanda, ako želite napraviti detoksikaciju organizma i čišćenje od parazita za dijete od 2 godine, preporučila bi Vam proizvode Ocean i Paraprotex. Za narudžbu u BiH kontaktirajte me preko e-mail.

Svetlana from "Alternativa za Vas":
28.10.2010

Skender, Drago mi je da koristite ulje crnog kumina. Samo nastavite tako. Ulje može se piti nerazrijeđeno, na žličicu, ili razrijeđeno - u soku ili čaju. Bitno je doziranje ulja, a to je 14 kapi 3 puta dnevno, ako je to 100% ulje crnog kima.

nata:
30.10.2010

Pozdrav!Imam kćerku 4 god.koja ima već dva mjeseca pati od neke alergije….koja je pomalo čudna jer se obično pojavljuje noću.Vadila smo krv (iz prsta)ništa nije pokazalo…pa smo isli raditi bris nosa u bolnici i vađenje krvi…za test na alergane!Moramo čekat nalaz

http://www.alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/alergija/

16.6.2011

Alergija - uzrok i načini liječenja

Page 18 of 33

krvi 3 tjedna ,a nalaz bris kaže da ima blago povišene vrijednost na alergiju neku upućuje.Znat ću detalje kad krvni nalaz stigne.Alergija se pojavi na licu kao ubod komarca počne i ona se zacrveni i počne širit po ušima licu(obrazi),laktovi…i evo u zadnju i po nogama….Al bez ikakvog lijeka sve do jutra se povuče i nestane.Ništa je ne svrbi ,niti smeta…Zanima me dali vaš proizvod bi mogao pomoći .I za bilo koji dobar savjet bila bih zahvalna. Hvala!

Marko:
31.10.2010

Imam sina od 5 godina i alergičan je na grinje i nos mu je uvjek začepljen. Drugi sim ima 13 mjeseci i kad je imao godinu dana imao je upalu pluća i sad prima klavocin bid jer jako kašlje i crp je 42. Da li mogu Marku , sinu od 13 mjeseci mogu davati cirtofit i koliko . hvala angelika

Indira:
06.11.2010

Dugi niz godina imam alergije koje se manifestuju trojno - alergijski rinitis, konjuktivitis i kontaktni dermatitis, a u posljednje vrijeme i bronhitis. Kod zadnjeg odlaska ljekaru, dobila sam preporuku da koristim apotekarski šampon, umivanje vodom i kamilicom, pantenol krema (jer koža mi reaguje crvenim flekama koje se ljušte na bilo koju kremu,reagujem na šminku, maskare isl).Naravno imam i hidrokortizon kremu, kapi za nos, kapi za oči, mast za oči itd.itd. Ovo sve je prilično neugodno i sve teže se nosim s tim. Pogotovo jer ne nalazim načina da njegujem lice koje je već prilično iscrpljeno i čini mi se da je ova tegoba najviše izražena. Stres u kojem sam gotovo stalno (muževa hronična bolest) mi, naime, obara imunitet i izaziva alergije. Možete li mi preporučiti terapiju koja bi mogla pomoći?

Svetlana from "Alternativa za Vas":
06.11.2010

Nata, Bilo bi dobro ustanoviti, na što je točno alergična Vaša kćerka (i da li je uopće alergična). Bez obzira na vrstu alergena, bilo bi dobro da probate sa Citrofitom i crnim kuminom (Kalinji). Imamo jako dobra iskustva sa liječenjem dječjih alergija sa ovim proizvodima, po gotovo kada je riječ o kožnim reakcijama.

http://www.alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/alergija/

16.6.2011

Alergija - uzrok i načini liječenja

Page 19 of 33

Svetlana from "Alternativa za Vas":
06.11.2010

Angelika, Da, smijete davati Marku Citrofit. Doziranje: 1-2 kapi Citrofita 3 puta dnevno u soku ili čaju nakon jela.

Svetlana from "Alternativa za Vas":
06.11.2010

Indira, Najprije bi Vam preporučila čišćenje organizma sa antiparazitnim programom ili proizvodom Ocean 21. Problem leži u nepravilnom radu organizma (najčešće u nepravilnom radu jetre) i tretirati vanjske simptome je beskorisno. Nakon temeljitog čišćenja organizma možete nastaviti sa Citrofitom i Kalinji.

Milena:
12.11.2010

Postovanje, imam 39 g,zivim u Nisu u Srbiji. 10 godina dijagnoza mi je bila alergijski hronicni rinitis. Sada je alergijski hronicni bronhitis.Sve su cesce desava i duze traje kasalj i sve stoide uz to. Konstantno mi se sliva niz grlo, stvara mucninu a nista ne izbacujem. Trenutna terapija je nasonex i beclofotre. Sta mi vi preporucujete? Moze li se to skroz izleciti ili samo trenutno zaleciti? Znate li gde u Nisu mogu nabaviti homeopatske preparate? unapred se zahvaljujem pozdrav

Dario:
15.11.2010

Poštovana, naime ovako. Imam jedan problem koji me muči pa več nekih mjesec dana. Strašno me svrbi na svim prijelomima(kod listova,ispod pazuha,na bedrima) i jednostavno pokušavam mazati to svakakvim mastima o kojima čitam da pomažu kod alergija,ali ja općenito neznam što izaziva takvu alergiju, pretpostavljam da bi mogla biti mačka, pošto sam alergičan na dlaku mačke. Unaprijed zahvaljujem na savjetu. Pozdrav!

http://www.alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/alergija/

16.6.2011

Alergija - uzrok i načini liječenja

Page 20 of 33

Svetlana from "Alternativa za Vas":
16.11.2010

Milena, Ja bi Vam svakako preporučila Citrofit i Kalinji. Što se tiče nabave homeopatskih lijekova u Nisu, na žalost ne znam, jer se ne bavim homeopatijom.

Svetlana from "Alternativa za Vas":
16.11.2010

Dario, Ako želite pronaći uzrok problema, potrebno je napraviti alergo test. Ipak, izbjegavanje alergena nije rješenje problema. Kako pravilo, alergen uvijek pronađe put u naš život. Preporučujem, da započnete sa čišćenjem organizma, a onda pokušavate korigirati prehranu. Pomoći Vam mogu i alternativni proizvodi poput Citrofita i Kalinji.

karmela kljaic:
01.12.2010

imam djevojcicu, od navrsene 3 godine lijecnik joj je diagnosticirao alergiju, no “bockanje” nije pokazalo uzrok alergiji. ima napade gusenja i to uglavnom pa noci. sada joj dajemo kao preventivu Singular, i cekamo novo testiranje, postoji li vec odredjena terapija za malenu djecu s crnim kuminom?Hvala, karmela

Svetlana from "Alternativa za Vas":
03.12.2010

Karmela, Da, dijete od 3 godine može koristiti crni kumin, bez obzira na uzrok alergije. Crni kumin nikako ne može naškoditi Vašem djetetu. Pomaže kod alergije, astme, kroničnog kašlja i jača imunitet. Preporučena doza je 3-4 kapi crnog kumina 3 puta dnevno. Terapija bi trebala trajati duže vremena.

http://www.alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/alergija/

16.6.2011

Alergija - uzrok i načini liječenja

Page 21 of 33

meri:
03.12.2010

haj, trebam savjet.imam sina od 11 godina. kao jos malom pocela mu je alergija. zapocinje jakim bolom u stomaku,zatim se pojavi jako crvenilo na kozi i alergija od glave do pete/urtikarija. u stomaku bol prestane kad mu to izbije,tada ga uhvati tresnja kao da mu je jako zima. vecinom ga ponesem na injekcije,ali mu i dam u yadnje vrijeme rinolan. malo vise treba da mu prode s njim. bila sam na testiranje za hranu. nista mu nije pokazalo. pomozite molim vas.

Vlada:
28.12.2010

Postovani, drago mi je da sam naisao na vas sajt. Nisam primetio da sam alergican na nesto posebno, niti sam do sada isao na neka ispitivanja. Relativno cesto sam imao problem sa curenjem nosa, ali nisam obracao paznju na to. Medjutim, poslednjih dva meseca, nos ne prestaje da mi curi. Da li da se obratim lekaru, ili imate savet za mene? Da li je moguce da sam vec dva meseca prehladjen??? Ne pijem lekove niti sredstva za jacanje imunita. Lep pozdrav… Vlada.

Damir Šarić:
03.02.2011

Pozdrav U zadnjih 5 godina imam problema s alergijom ,išao sam na testiranje, samo je malo povišeno na kučnu prašinu i grinje.Manifestira se kao svrbež po cijeloj glavi i na prsima,izbace bijele točkice koja buja i oko nje se širi crvenilo,poslije me istovremeno i peće i svbi.U zadnja 4 mjeseca sam završio 4 puta na hitnoj,dobijem inekcije i to se povuće.Uvjek mi je dosad ibacilo navečer 19-20 sati ali svakoga puta jače,to mi se događa od 9- 4 mjeseca,ljeto ništa.

Svetlana from "Alternativa za Vas":
03.02.2011

Vlada, Moguće je da ste prehlađeni. Probajte ojačati imunitet uz pomoć prehrane ili dodataka prehrani poput ehinaceje, matične mliječi, propolisa ili Citrofita.

Svetlana from "Alternativa za Vas":
03.02.2011

Damire,

http://www.alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/alergija/

16.6.2011

Alergija - uzrok i načini liječenja

Page 22 of 33

Da li imate možda problem sa crnim gljivicama na zidovima u stanu/kući?

Tomy:
09.02.2011

Od rođenja imam problema sa alergijama i astmom. Prije par mjeseci sam promjenio kompletnu posteljinu, pošto masa grinja i ostalih virusa koji pogoduju alergijama žive u krevetu. Trenutno koristim posteljinu od Probiotičkih vlakana koji štite dobre bakterije a istrebljuju loše, ta posteljina je novitet na tržištu a ja sam je našao putem preporuke na fb-u, stranica se zove Terrapromo. Moram priznat da sam probao svašta, svakakve proizvode koji pomažu kod takvih problema ali nisu imali nikakav poseban učinak. Na novoj posteljini spavam dva mjeseca i kratkoročno osjećam boljitak, vidjet ćemo što će biti kroz par mjeseci, svakako bi preporučio svima jer krevet je pun bakterija koje uvelike utječu na naše zdravlje. Zanima me vaše mišljenje!? Pozz

Svetlana from "Alternativa za Vas":
17.02.2011

Probiotici su dobri za alergiju. Moguće je da ta posteljna može olakšati simptome alergije.

Tomy:
20.02.2011

Hvala vam na odgovoru! Navodno probiotici uništavaju loše bakterije koje mogu izazvat alergije a ostavljaju one dobre kojima se inače hrane grinje i ostali štetnici za zdravlje.

Stojan:
28.02.2011

Danas je bilo katastrofa. Nos mi neprekidno curi uz povremeno strahovito kijanje a ja vozim 8 sati. Inace ova zabava traje vec dva mjeseca uz povremene dnevne pauze.Alergo test je pokazao osjetljivost na grinje. Prepisan mi je CLARINASE,2x1-dnevno. Koristim ga vec 5 dana i nista jos uvijek.Nos mi nije nikad zatvoren,naprotiv. Kad duvnem ili pak usmrknem dolazi do nekakve iritacije da odmah kihnem 2,3 puta i tako iz pocetka. Nisam nikad radio detoksinaciju. Valjda zato sto me je zdravlje do sada dobro sluzilo.Radim 10-12 sati dnevno uz neredovnu ali ipak zdraviju ishranu.Imam 55 god.Moram da radim,pa Vas molim za Vase misljenje

shanti devi dasi:
02.03.2011

http://www.alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/alergija/

16.6.2011

Alergija - uzrok i načini liječenja

Page 23 of 33

Poštovanje, Već više od nekoliko mjeseci imam problema s alergijom koja se manifestirala na očima (ekcem, blago cevenilo, otečenost). Dermatologica mi je dijagnosticirala dermatitis atopica. Nisam još bila na alergološkom testiranju. Nos mi blago curi, ponekad kišem. Što biste mi preporučili? Hvala

Lidija:
03.03.2011

Poštovana, prije više od godine dana bila sam na gin.operaciji prije koje je bilo obavljeno čišćenje crijeva klistirom. Ubrzo nakon operacije pojavile su se smetnje probavnog trakta (nadutost, plinovi, učestale rjetke stolice). Pretrage nisu pokazale da imam neke parazite ili bakterije. naknadno se pojavila žgaravica, učestalo kihanje i šmrcanje, slabost, glavobolja. ponekad mi je bolje, ponekad se vrlo loše osjećam. Osjetljiva sam na različite vrste hrane, a meso više ne podnosim, pogotovo ništa dimljenog. Obično mi je nakon obroka teško, tako da gubim volju za jelom. Već mogu prepoznati kad će mi se pogoršati stanje, jer me prethodno počnu boljeti određena mjesta na vanjskom dijelu ušne školjke i ušnim resicama. Pretrage urina nisu ništa pokazale, a nalaz krvi se pokazao niži MCHC i RDW od referentnih intervala. Što mi je činiti? Molim Vas za savjet i hvala unaprijed.

Svetlana from "Alternativa za Vas":
04.03.2011

Stojane, Bilo bi dobro da napravite čišćenje organizma, posebice preporučujem čišćenje jetre. Probajte se riješiti grinja na takav način da nabavite hipoalergenu posteljinu. Dobar pročišćivač zraka isto zna biti koristan. Od proizvoda možete koristiti Citrofit, Kalinji, Koenzim Q10, vitamin C, kalcij, acidophilus.

Svetlana from "Alternativa za Vas":
04.03.2011

Shanti, Vama isto preporučujem čišćenje jetre i sljedeće proizvode: ulje žutog noćurka, vitamin E, beta karoten, Acidophilus.

Svetlana from "Alternativa za Vas":
04.03.2011

http://www.alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/alergija/

16.6.2011

Alergija - uzrok i načini liječenja

Page 24 of 33

Lidija, Moguće je da je u pitanju pad imuniteta nakon operacije. Za jačanje imuniteta i regulaciju probave preporučujem Citrofit i Acidophilus.

shanti:
04.03.2011

Draga Svetlana, hvala vam, reci te mi molim vas gdje bih sve to mogla nabaviti što ste naveli.

Svetlana from "Alternativa za Vas":
07.03.2011

Shanti, Sve to proizvode možete nabaviti kod nas. Obratite mi se preko e-mail.

caca:
08.03.2011

Pozdrav, da li mogu citrofit kupiti u Banja Luci? Hvala

Svetlana from "Alternativa za Vas":
08.03.2011

Caca, Ne možete ga kupiti u Banja Luci ali možemo Vam ga poslati poštom. Obratite nam se na e-mail: svetlana@alternativa-za-vas.com

svjetlana:
12.03.2011

Postovana imam bebicu od 5 mjeseci i pojavilo mu se crvenilo po grudima i rukicama, pa je dermatolog rekao da se radi o dermatitis atopica pa mi je data krema na bazi steroida, malo se povuce pa se opet pojavi i sve tako.Ja bi ukoliko mi mozete savjetovati koristila nesto na prirodnoj bazi naravno sto bi beba u tom uzrastu mogla korisititi.

http://www.alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/alergija/

16.6.2011

Alergija - uzrok i načini liječenja

Page 25 of 33

Svetlana from "Alternativa za Vas":
12.03.2011

Svjetlana, probajte sljedeće: - slana soba (min.10 tretmana) - Citrofit i Kalinji - dobar pročišćivač zraka - prirodne kreme na bazi aloe vere, propolisa ili crnog kumina za ublažavanje simptoma dermatitisa

svjetlana:
13.03.2011

Kako da koristim ulje crnog kumina za bebu od 5 mjeseci

Svetlana from "Alternativa za Vas":
13.03.2011

1 kap 3 puta dnevno.

olivera:
14.03.2011

Postovana, vec 11 godina imam alergiju na povisenu temperaturu.Cim mi temperatura predje 37 izbije mi alergija u vidu koprivnjace po grudima,stomaku,ledjima licu i takodje imam gusenje sto je dokazano.U pocetku ova alergija se ispoljavala kao malo crvenila ispod vrata,a vremenom se prosirila i pojacala na citave grudi i stomak i ledj,a zatim kasnije i na lice, i na kraju jos i gusenje.Dakle,ona se za ovih 11 godina sirila i pojacavala.Zatim,desava se ponekad i kada su leti jake vrucine da izbije i izazove gusenje.Doktori mi nisu nista rekli i ne znaju zbog cega je.Lekarka kod koje sam bila samo kaze da izbegavam da dobijem temperaturu i poslala me kuci.Molim Vas da mi eventualno kazete zbog cega imam ovaj problem i sta moze da mi pomogne.Kako godine prolaze dobija sve gori oblik.Hvala unapred i srdacan pozdrav

Svetlana from "Alternativa za Vas":
14.03.2011

Olivera, Da, i takav oblik alergije je moguć.

http://www.alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/alergija/

16.6.2011

Alergija - uzrok i načini liječenja

Page 26 of 33

Preporučujem Vam temeljito čišćenje organizma, posebice čišćenje jetre. Od lijekova možete probati Citrofit, Kalinji, Koenzim Q10, kalcij, vitamin C u velikim količinama.

olivera:
15.03.2011

Hvala na odgovoru.Ako sam Vas dobro shvatila ovaj problem potice od jetre? Molim Vas i da mi objasnite cemu sluze ovi lekovi ako mozete i kako se piju(kojim redosledom ...). Hvala jos jednom.

Svetlana from "Alternativa za Vas":
15.03.2011

Da, u većini slučajeva alergija je uzrokovana nepravilnim radom jetre. Zbog toga trebate napraviti čišćenje jetre. Redoslijed uzimanja lijekova: Citrofit + Kalinji Koenzim Q10 + vitamin C + kalcij Više o proizvodima možete saznati tako da kliknete na link. Pozdrav!

Toni:
15.03.2011

Pozdrav! Zelo zanimiva tema!!!! Povejte prosim kje se lahko kupi ta resonančna naprava in koliko stane. Ali jo lahko in ali jo zna uporabljati vsak smrtnik???????

Boris:
19.03.2011

Pozdrav

http://www.alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/alergija/

16.6.2011

Alergija - uzrok i načini liječenja

Page 27 of 33

Molim vas za vase strucno misljenje glede mog problema.Naime prije 2-3 tjedna primjetio sam da su mi po tijelu poceli izlaziti maleni i crveni(negnojni)pristici koji povremeno svrbe.Sve je pocelo od ruku prema cijelom tijelu se prosirilo na kraju.Obratio sam se dermatologu i rekao mi je da nije nikakva virusna zaraza i dao mi je belogerm.Otisao sam na kontrolu i dalje mi izlaze pristici ali sad doktor kaze da bi mogle biti grinje?Otisao sam jos jednom dermatologu i on kaze da mi nije nista,ali meni i dalje izbijaju prisevi i svrbez po kozi.Krvni nalaz pokazuje povisene alergene.Ovim putem vas molim za vase misljenje i ako postoji koji adekvatan preparat za moj problem. Unaprijed hvala

Svetlana from "Alternativa za Vas":
20.03.2011

Borise, Beloderm krema služi samo za ublažavanje simptoma, dosta je opasna i ne trebate ju stalno koristiti. Za ublažavanje simptoma mogu Vam ponuditi našu kremu od propolisa i aloe vere fenomenalno djeluje na kožu! Što se tiče uklanjanja same alergije, preporučujem Vam čišćenje jetre i antiparazitni program.

Svetlana from "Alternativa za Vas":
20.03.2011

Toni, Taj uređaj možete nabaviti preko nas, više o njemu možete pročitati ovdje Košta 4000 kn (cca 550 Eura) po članskoj cijeni. Napravljen je za obične smrtnike poput nas i lako ga je koristiti.

Suzana:
30.03.2011

Pozdrav, jućer dok sam bila na nastavi ( radim u osnovnoj školi ), osjetila sam čudno zatezanje gornje usne, al nisam željela da izlazim vani, pa sam ostala na času, sve dok mi jedan učenik nije pitao da li sam dobro, jer mi je gornja usna bila izobličena, ogromna, bolna na dodir. Kada sam izašla, otišla sam u ambulantu, gdje su mi rekli da je to alergija, dobila sam neke injekcije (ne bih znala ponoviti)i tablete Flonidan da pijem 7 dana po jednu. Nikada prije nisam bila alergična na bilo šta, niti mi se tako nešto desilo. Doktorica mi je preporučila da te tablete uvijek imam uz sebe, jer mi se to može desiti bilo kada ( tako mi je rekla )i analize na alergene kada ispijem Flonidan.

http://www.alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/alergija/

16.6.2011

Alergija - uzrok i načini liječenja

Page 28 of 33

Molim Vas za Vaše mišljenje i neke preporuke. Hvala

Svetlana from "Alternativa za Vas":
01.04.2011

Suzana, Da, to je alergija. Preporučujem da krenite sa čišćenjem organizma i pripazite na prehranu. Također su Vam na raspolaganju prirodni lijekovi poput Citrofita, ulja crnog kumina, Koenzima Q10 itd.

Martina:
01.04.2011

Interesira me može li se Kalinji nabaviti u biljnim ljekarnama (konkretnije Zagreb) ili isključivo putem narudžbe? Hvala i lijepi pozdrav!

Suzana:
01.04.2011

Hvala puno. Srdačni pozdravi iz Tuzle.

Svetlana from "Alternativa za Vas":
02.04.2011

Martina, Možete pronaći Kalinji u nekim biljnim ljekarnama u Zagrebu, ali nisam sigurna u kojima. Mi vršimo prodaju preko weba i šaljemo proizvode poštom, plaćanje je pouzećem.

Antohin Srdjan:
06.04.2011

Milim Vas pomozite mi…

http://www.alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/alergija/

16.6.2011

Alergija - uzrok i načini liječenja

Page 29 of 33

Moj sin vec jako dugo pati od alergije i potreban mi je CRNI KUMIN… Molim Vas napisite mi gde moze da se nabavi, kupi.. Unapred zahvalan Srdjan

Svetlana from "Alternativa za Vas":
06.04.2011

Srdjane, Crni kumin možete kupiti ovdje, ovo je najkvalitetniji crni kumin na našem tržištu.

Marko:
16.05.2011

Izvinite,moze li od alergije doci do ubrzanog disanja i kucanja srca,imam osjecaj gusenja,koristim pressing tablete i fixotid i ventolin.Hvala moze vase misljenje?

Svetlana from "Alternativa za Vas":
18.05.2011

Marko, Da, i to je vrlo zabrinjavajuće. Do ubrzanog rada srca može doći samo u slučaju anafilaksije, to je ozbiljni simptom - morate hitno kod liječnika.

Marko:
18.05.2011

Imam jos jedno pitanje moze li od alergije doci do brzog umora,zadihanosti i imam osjecaj kao da nemam snage ? HVALA

Svetlana from "Alternativa za Vas":
19.05.2011

Da, može.

http://www.alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/alergija/

16.6.2011

Alergija - uzrok i načini liječenja

Page 30 of 33

ana:
20.05.2011

vildana:
22.05.2011

Poštovani, imam sina od 6,5 godina koji od februara mjeseca ima dijagnozu alergijski rinitis.Prije toga je imao česte upale grla i tretmane antibioticima i tri puta u mjesecu.Ljekari su uslijed toga preporučili i odstranjenje sva tri krajnika.Poslije toga smo radili testove n inhalacione alergene te je utvrđeno da je alergičan na plijesan, ambroziju, polen breze i kućnu prašinu u manjoj mjeri. Najveći problem je što mu je stalno začepljen nos, nema kihanja, šmrcanja itd.Molim za Vaše mišljenje o načinu liječenja ovog problema. Unaprijed Vam zahvaljujem!

Svetlana from "Alternativa za Vas":
23.05.2011

Vildana, Kao brzu pomoć preporučila bi kvalitetan pročišćivač zraka. Za dugotrajno liječenje možete koristiti Citrofit, Kalinji, matičnu mliječ, aloe veru, probajte povećati unos kalcija i vitamina C, pripazite na prehranu.

Komentiraj
Ime: E-mail:

http://www.alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/alergija/

16.6.2011

Alergija - uzrok i načini liječenja

Page 31 of 33

Smajlići Zapamti me! Primaj obavijesti o novim komentarima Molim Vas, ispod upišite znakove, koje vidite na slici:

Pošalji

Alternativa E-novine
Besplatan elektronski časopis o zdravlju. Pribilježi se!

Alternativa E-novine

Ime Email: Posalji!

http://www.alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/alergija/

16.6.2011

Alergija - uzrok i načini liječenja

Page 32 of 33

Pretraga
Traži

Popularni članci
Čišćenje jetre Alergija - uzrok i načini liječenja Terapija sodom bikarbonom Candida i rak Čišćenje crijeva Čišćenje Tijela Kako očistiti organizam od toksina i teških metala Čišćenje od Parazita Alopecija – gubitak kose 10 najopasnijih lijekova Candida: test, simptomi i načini liječenja Paraziti u Vašem Tijelu Radijacija 101: Kako preživjeti radioaktivno zagađenje Čišćenje pluća Ayurvedsko čišćenje jezika 9 prirodnih antibiotika koji će Vam pomoći u borbi protiv infekcija Čišćenje bubrega Obična kopriva (urtica dionica) 3 načina da obnovite Vašu jetru Čaj, tinktura i kupka od koprive Subliminalne poruke

http://www.alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/alergija/

16.6.2011

Alergija - uzrok i načini liječenja

Page 33 of 33

Prirodni antipiretici, ili prirodni načini smanjenja visoke temperature Proljetno čišćenje organizma Doktor Raymond Rife Dostignuća biorezonantne medicine Zdravo Posuđe Krumpir: beskorisno povrće ili dar prirode? Anoreksija Nervosa Hulda Clark Proljetna alergija Copyright 2007-2012 Alternativa za Vas Na vrh

http://www.alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/alergija/

16.6.2011

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful