Cu totii ne intrebam adesea cum putem identifica cat de buna este o alegere pentru noi si cum putem sa evaluam

care este directia potrivita pentru noi, in anumite momente din viata. Articolul de fata ofera un instrument important de verificare a deciziilor: metoda celor 10 intrebari. Metoda este descrisa pe larg in cartea ³Intrebarile potrivite: Zece intrebari esentiale care va conduc catre o viata extraordinara´, Debbie Ford, Editura For You. Cum sa facem intotdeauna alegeri care sa ne alimenteze forta vitala si visele din sufletul nostru? De fiecare data cand luam o decizie care nu este in concordanta cu dorintele inimii noastre, nu numai ca ne indepartam de ceea ce spunem ca dorim de la viata, dar ne si blocam forta vitala-acea forta interioara, unica, ce ne tine in viata din punct de vedere spiritual si fizic. Toti avem o flacara interna, care este pastratoarea fortei noastre vitale. Fiecare alegere pe care o facem, ori aduce mai multa forta, intarind, aprinzand si hranindune flacara, ori diminueaza aceasta forta, micsorand intensitatea flacarii si reducandu-i puterea. Fiecare alegere, ori pune lemne pe focul nostru interior, ori il stropeste cu apa, diminunandu-i astfel fortele. Sa ne imaginam ca singurul lucru pe care il avem de facut in aceasta viata, este sa ingrijim aceasta flacara interioara, luand zilnic, saptamanal, lunar si anual hotarari care sa protejeze acel foc! De foarte multe ori actionam in virtutea unor automatisme care reprezinta trecutul nostru si ne trezim in directia opusa celei in care vrem sa ajungem. Sau facem alegeri care ne reflecta angajamentele noastre ascunse, la nivel subconstient, care ne influenteaza gandurile, credintele si alegerile. Angajamentele ascunse sunt responsabile pentru discrepanta dintre ce spunem ca vrem si ce traim in realitate. Sufletul tanjeste dupa toate acele lucruri care ne vor aduce bucurie si implinire, in timp ce in subconstient, angajamentele noastre ascunse se lupta pentru a fi exprimate si recunoscute.

´ Remuscarea se instaleaza imediat ce va dati seama ca v-ati indepartat de obiectivele propuse. se bazeaza pe obtinerea de recompense imediate si sunt cunoscute sub denumirea de ³hoti de vise. fara sa ne gandim la consecinte. Iata cele 10 intrebari pe care sa ni le adresam atunci cand ne aflam in fata unei alegeri: 1. 3. Pe de alta parte. Alegereile facute pe moment. sau ma va tine blocat in trecut? Alegerile care vin in sprijinul viselor noastre ne dau o putere extraordinara si incredere de sine. S-ar putea ca. alegerile nascute din sentimentul de frica ne tin legati de trecut. Sa avem incredere in glasul inimii! 2. sau incerc sa multumesc pe altcineva? A fi stapan pe propria noastra putere inseamna sa renuntam la nevoia de a-i face pe . Aceasta alegere ma va impinge catre un viitor fericit. Metoda intrebarilor potrivite ne permite sa iesim din aceste cicluri repetitive. atunci cand priviti in profunzime. sa credem ca putem face ceea ce ne dorim cu adevarat si ca avem dreptul sa reusim. este bine sa avem in vedere perspectiva stabilita pentru viitorul nostru. sa descoperiti ca ceea ce va impiedica sa va atingeti obiectivul propus sa fie angajamentul ascuns de a va simti prost in corpul vostru. gasiti mereu o scuza. Aceasta alegere va duce la o viata implinita pe termen lung sau va constitui doar o satisfactie de moment? Pentru a avea o viata implinita pe termen lung.Poate v-ati hotarat de nenumarate ori sa va imbunatatiti forma fizica. Inima ne spune sa credem in noi insine. Sunt stapan pe propria mea putere. strapunge sistemul de negare inradacinat in mintea noastra si ne permite sa luam deciziile in acord cu interesul sufletului nostru. dar cand vine momentul sa faceti exercitii. Intrebarile potrivite ne vor trezi si ne vor oferi forta necesara pentru a schimba directia spre care se indreapta viata noastra.

sa radem mult. avem nenumarate ocazii de a ne spori forta vitala. Cautand binele. Pentru a fi stapani pe puterea noastra. Trebuie sa renuntam la a mai avea nevoie de aprobarea celorlalti si la dorinta de a-i face pe ceilalti fericiti. Aceasta alegere imi va aduce mai multa energie vitala. sa mancam corespunzator. A fi stapani pe puterea noastra inseamna sa descoperim si apoi sa marturisim ce este bine si ce nu pentru noi. de fapt. sa facem . invitam viata sa ne inunde cu toate darurile ei multiple. Cand suntem blocati in tiparul de a face placere celorlalti. a cauta binele nu este modul normal de a privi lumea. in schimb. Suntem stapaniti de dorinta de a satisface nevoile celorlalti. ori ne diminueaza vitalitatea. sa spunem adevarul. necesar pentru a ne depasi temerile si a-i infrunta pe cei care vor sa ne intimideze.ceilalti asemanatori noua si. Insa atunci cand cautam binele. Atunci cand suntem fideli adevarului nostru personal si devenim stapanii vietii noastre. 4. sau imi va fura energia? Forta vitala este descrisa ca energia care aduce viata in corpurile noastre . ne deschidem inima si putem trai intr-o stare de recunostinta pentru tot ce avem. chiar daca alegerile noastre nu sunt conforme cu opinia generala. Daca pastram in minte aceasta intrebare in timp ce ne planificam actiunile zilnice. sa ne relaxam mai mult. sa ne onoram pe noi insine. ca sa fim iubiti. S-ar putea sa fie cea mai importanta intrebare pe care ne-o putem pune. sa meditam la ce ni se intampla.Fiecare alegere pe care o facem ori ne sporeste forta vitala. 5. trebuie sa avem posibilitatea de a spune ³nu´. Ma gandesc la ce este bine. nu avem posibilitatea sa facem alegeri clare. vom vedea ca. facem saltul plin de curaj al credintei. sau la ce este rau? Pentru cei mai multi dintre noi. daca intr-adevar suntem hotarati sa traim o viata plina de liniste si multumire. sa facem lucruri care ne ofera o satisfactie profunda. Sa stam in preajma oamenilor si a locurilor pe care le iubim.

ne revendicam maretia.optiune care ne va tine prinsi in capcana realitatii dureroase de a fi victime si de a ne autopedepsi. 8. Este acesta un act de iubire de sine. Cand alegem sa ne iubim. vei face alegeri care te avantajeaza in cel mai inalt grad. curajul si lasitatea. ori impotriva noastra. la un moment dat. Sa ne iubim pe noi insine inseamna sa iubim tot ceea ce suntem: stralucirea si frumusetea. Daca te iubesti pe tine insuti. ne punem intrebarea ³Ce as putea invata din aceasta situatie? Cum pot folosi acest lucru pentru a evolua si a-mi schimba viata? ³ ni se vor deschide noi posibilitati in viata. ori o slabiti. ne aduce vesti proaste sau nu ne indeplineste dorintele. imi voi spori puterea. Daca intr-o situatie in care cineva ne respinge. sau mi-o slabeste? Prin comportamentele zilnice. Te vei gandi serios la ce anume te face sa te simti bine. ori va sporiti puterea. defectele si prostiile. puneti intrebarea: ³Aceasta achizitie imi va spori puterea. 7. intrebati-va: ³Daca mananc aceasta mancare. Aceasta alegere imi sporeste puterea. sau o voi folosi spre a ma pedepsi? Aceasta intrebare ne cere sa privim ceea ce ni se intampla din perspectiva ca fiecare persoana si situatie din viata se comporta exact in maniera in care trebuie sa se comporte. sau o va diminua?´ Priviti adanc in interiorul vostru pentru a gasi raspunsul. sau o voi diminua?´ Inainte de a merge la cumparaturi. altruismul si egoismul. sau un act de autosabotaj? Este o intrebare care trebuie pusa constant. 6. Voi folosi aceasta situatie ca un catalizator spre cresterea si evolutia mea. Sa nu uitam insa: putem folosi viata in favoarea noastra. Cealalta optiune ar fi : ´Ce am facut sa merit asta?´ sau ³Ce nu fac bine?´. daca sunteti hotarati sa aveti tot ceea ce va doriti si ce meritati. Cand ne .exercitii in mod regulat. sa discutam cu cei pe care-i iubim: iata unele din cele mai bune moduri de alimentare a vitalitatii noastre. Inainte de a incepe sa mancati ceva.

frica este radacina tuturor tiparelor noastre negative. cu limitarile noastre umane. Atunci cand ne conectam insa la Divin. Credinta ne cere sa nu mai incercam sa ne controlam vietile. Este acesta un act de credinta. Ne putem simti astfel in siguranta pentru ca putem verifica. o forta nevazuta. nesanatoase. a ne cumpara ceva. ne petrecem zilele intr-o stare de suferinta si neliniste. Aceasta alegere reprezinta manifestarea laturii mele divine. Actul de a capitula confirma faptul ca avem incredere intr-o forta superioara care se ingrijeste de nevoile noastre si ne ghideaza in directia dorintelor inimilor noastre.lasam prada comportamentelor de autosabotaj. in orice moment. Aceasta capitulare este un act de curaj. Credinta ne da putere si siguranta si ne face sa simtim ca nu suntem niciodata singuri. 9. care ne ocroteste. sau un act nascut din frica? Cand facem alegeri care se nasc din credinta. 10. A capitula si a trai o viata bazata pe incredere inseamna sa recunoastem natura divina a universului. cand luam hotararea de a cere indrumare si putere dintr-un loc situat dincolo de sinele nostru individual. sa ne indeparteze de la destinatia dorita. Permitem angajamentelor ascunse. stim ca exista o putere. sau a laturii mele umane? 90% din noi lasam latura noastra umana sa ne coordoneze vietile si asta doar pentru simplul fapt ca am uitat ca avem puterea de a alege o cale mai inalta. facem alegeri din sinele nostru inferior si nu din cel superior. Acestea sunt cele 10 intrebari pe care ni le putem adresa de fiecare data cand suntem in fata unei alegeri: de la ce sa mancam la micul dejun. In schimb. . a ne muta in alta parte sau a urma un curs. pana la a continua o relatie. In consecinta. rezultatul este mult mai maret decat orice am fi putut crea noi.

punand cele 10 intrebari si apoi privind profund in interiorul nostru si linistindu-ne mintea. . daca decizia luata este sau nu in folosul nostru.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful