You are on page 1of 5

PSIHOLOGIC

Incaierare de nori...alearga timnpul cu suflul lumii si patimile ei, Presimt ca doar erori s-au strecurat in calea bucuriei, Timp anost, O viata fara rost, Fug norii sau Pamantul se invarte prea repede? Fug anii odata cu lumina, intunericul sa-l secere? Fara vreun motiv, tot ce stiam imi cade Intre lacrimile pierdute printre palme, Gandurile ce-au fost s-au modificat, Fara sa ma pot intoarce cu adevarat La tot ce-a fost bun si am ezitat...

Scrasnete intr-o lume atat de avara, Daca nu ai dinti sa musti din bancnota murdara, Tot ce ti se poate oferi Este placerea de a muri. Exista atatea feluri sa te poti ucide, Oferta este mare,produse-s stralucite Exista putine lucruri care ne invata Sa traim cu-adevarat,dar intr-o alta viata! Caci esti deja impertinent Sa vrei sa mai traiesti decent!

1

Cu tot deseul crimei lor si sangele varsat. Cumparam alcool si droguri la pret de fericire! Manipulari in simtaminte. Ferice de aceia care inteleg Ca nimic nu li se-ofera cu sufletul intreg. Nu fizic doare.noroi. Parca din alte lumi si alte realitati Tot ce si-au permis. Ferice de aceia care nu-si pierd ratiunea. Ferice acelora care nu si-au daruit Intregul suflet pe lucrul nemuncit. In suflete mucegaite ce se acresc in noi. Ca sa mascheze o noua sclavie. Stiind ca nimeni n-o sa vina sa le castige painea. Toate s-au degradat in mlastina. Vreo sansa sa te bucuri de tineretea ta. Iubirea nu mai e iubire. se stie Ca asta a insemnat democratie! 2 .Manipulat. Te-au legat la ochi si te-au impovarat. Ca tot ce-i gratis creste-n datorie! Sentimentele danseaza vulgar. ci buimaceala din minte! Tristi imi sunt ochii cand te privesc. Te-au facut criminal inainte de a-ti acorda. Te-au instigat la asa-zisa democratie. Au masti pe ochi si pe gura-fular. Intelept e acela care stie. Te amageste Raul pana te –atrage-n turma. Ti-au acordat drepturi si libertati. copile! Ca ti-au rapit orice sansa sa-ti fie mai bine. cu drepturile in mana.

N-avem cuvant pana nu tipam chiar noi. sa desfasoare tot ceea ce le-ar fi interzis Regimul comunist! De aceea au declarat printr-o simpla hartie Ca hotia astazi se numeste curata democratie! Nici dreptul la viata. 3 . Ce va urma pe urma si ce va fi sa fie! Astept ca generatiile cu-adevarat revolutionare Sa se trezeasca astazi si sa-i doboare Pe toti cei care au mascat In libertate-„dreptul la furat”! Iluzii.sperante. Nimic nu iarta timpul mintii. Democratia ramane un simplu act de furt! Dar cum sa mai schimbam lumea in bine. De a fi decenti si oameni buni de societate. Slabe sanse.Nu pentru drepturile tale sau pentru viata ta. Nici cand de viata tragi cu dintii. Cand viata ne-au lasat-o un gol plin de tutun? Astept sa vad in aceasta democratie. Cand totul e murdar si josnic si pervers! Extirparea sarpelui ce ne-a amagit pe toti Ar insemna chiar moartea acelor mafioti Caci tuturor din ’89 ne-au distrus orice posibilitate. Pana nu mor comunistii ce tara ne-o conduc. Ci doar pentru ca ei sa poata procura O libertate. in viata n-are sens. Cum sa facem totul sa fie bun. Pana nu mor cei care ne-au comandat razboi. Cand resturile revolutiei ne-au adus ruine si venine.

Sa stai cu spatele. Intelepciunea. Te doare caci vezi ca totul e trecut Si lumea toata-n jurul tau Atatea fete schimba ca iti provoaca rau. Cand ti se-ofera totul sa te intorci pe dos! Cel puternic la disperarea celor slabi apeleaza. Cam toate-n lume-s fara sens.chiar imprudent Sa fii cu totu-indiferent! E foarte greu. cu tot ce se intampla sa poti sa iti mentii. Chiar daca nu il cunosteai prea mult. Caci intunecate-s toate in suflet si simtiri Fara luciditatea mintii. Si arma lor e seductia binelui si te manipuleaza. Si stii Ca nu te poti opri. Te sperii ca viata este scurta Si agonia tot mai multa. 4 .intors. Cu orice gest devii pervers. Ca timpul trece pe langa tine Si nu te-ntreaba de-ti e bine. E imposibil.speranta si sanatatea mintii. Caci el te fura si te duce Tot unde-i lut si poate-o cruce. Pe care il stiai candva. Totusi e greu si de prisos. Exagerezi sau nu gasesti Vreun motiv bun ca sa traiesti Si cel mai greu sa-i tii piept sortii. cu-atatea amagiri! E greu sa ramai cu mintea sanatos. Sa fii umil in fata mortii.Cand vezi cum moare cineva.

usor de amagit. Iti intuneca mintea si te acapareaza. Dar te intreb cum poti sa cazi prada unor minciuni. manipulare-n masa! E clar si este logic. Nu crezi in Biblie. nu vezi nimic. Sa crezi in oratorii si false promisiuni? Acesta este trucul lor. In fata tuturor. Insa esti slab. Te ispiteste si iata.Modern si liber crezi ca esti De Dumnezeu sa te lipsesti. Ca totu-i psihologic! AGACHE ANAMARIA 5 .