You are on page 1of 6

Firma “X-fun” a pornit de la ideea simpla a salilor de internet dar incercand sa introduca un concept mai nou in materie de distractie

si relaxare , combinand acea idee veche cu eleganta si confortul noilor cafenele de tip lounge . Punand la dispozitia clientilor LCD-uri si console de ultima generatie intr-un mediu relaxant se creaza o noua si atractiva optiune pentru petrecerea timpului liber. Tinerii din ziua de azi incearca mereu sa gaseasca noi modalitati de a se destinde si a socializa , cat si noi activitati de distractie si recreere . Printre cele mai populare fiind jocurile video unde noul trend sta in capacitatea acestora de a reunii prieteni in mediul online sau pe canapea in fata unui monitor . Un alt domeniu de succes in randul tinerilor la noi in tara e cel al restaurantelor si a serviciilor de alimentatie , si in special cafe-barurile. In alte tari cele doua doua domenii au fost cu succes imbinate in diferite forme , atat gameing cluburi axate mai mult pe partea de jocuri , cat si cafe lounge-uri cu acces la diferite console. La noi in tara o inclinare spre conceptul de lounge e mai apreciata de publicul consumator in actualul stadiu al dezvoltarii acestei nise de piata care se afla la inceput. In viitor odata cu consolidarea acestui concept in mintea consumatorilor se urmareste fidelizarea clientelei prin activitati de tip e-sport care pot fi motorul unei extinderi. Firma noastra si propune sa ofere 14 ore din 24 serviciile pentru satisfacerea clientilor in ceea ce priveste nevoia de distractie interactiva intre prieteni printr-o varietate de jocuri bazate pe conceptul de e-sport intr-un cadru unde clientii pot savura o cafea sau bea o bautura racoritoare in aceleasi conditii ca in cafenelele traditionale.

satisface nevoia clientilor de divertisment interactiv cat si nevoia de socializare aducand acest tip de distractie intr-un mediu mai destins si mai prietenos in care va puteti relaxa cu prietenii intr-o ambianta placuta in timp ce savurati o cafea de calitate sau va concentrati atentia aspura unui meci la una din consolele noastre de joc. . deoarece se adreseaza unui grup tinta putin diferit . Aceasta nisa de piata este inca la inceput. Interesul pentru jocurile video cat si sumele pe care clientii sunt dispusi sa le plateasca e in continuua crestere . chiar ajuta la raspandirea fenomenului catre publicul larg din Constanta. Pe piata constanteana exista doar 2 locatii asemanatoare ca idee dar acestea nu prezinta o concurenta directa cu adevarat deoarece ambele sunt orientate spre partea de gameing . in anul 2007 s-au inregistrat venituri din jocurile video pe console de 18$ mld in SUA iar anul trecut doar in luna decembrie s-au inregistrat venituri de 5. Produsul Societatea noastra ofera la dispozitia clientilor 6 console de tip x-box 360 conectate la televizoare LCD de 81cm cat si o lista de jocuri aferente acestor unitati si desigur serviciile noastre sunt completate de barul care sta la dispozitia clientilor.06$ mld .Piata Clientii vizati sunt in special grupurile de tinerii si persoanele mature pana in 30 de ani care sunt interesati de jocuri video si care au un spirit competitiv. Lista cuprinde titluri din genurile sport si fighting . Produsul nostru de baza . inchirierea consolelor . Serviciile noastre sunt oferite in conditii de confort sporit incercat sa se creeze un mediu cat mai intim . Din pricina acestor caracteristici sesiunile de joc dureaza in medie peste o ora . ne fiind o alternativa la serviciile oferite de firma noastra.Prin abordarea unui stil elegant se spera atragerea unei clientele mai mature si cu o situatie financiara mai stabila in comparatie cu internet cafe-urile. propice unei bune desfasurari a competitiei amicale dintre clienti. asadar suntem feriti pentru moment de concurenta si exista toate sansele pentru dezvoltarea unei afaceri profitabile. Competitia in cadrul jocurilor video e principalul factor motivator al clientilor care au oportunitatea de a-si masura indemanarea atat cu prietenii cat si in cadrul concursurilor organizate . Competitie ce sta la baza .

Strategia de pret adoptata de firma noastra consta in practicarea unui pret cel putin egal cu competitorii si in plus oferirea unor reduceri care sa atraga de partea noastra cat mai multi clienti la produsul de baza si incercand sa recuperam profitul pierdut printr-o vanzare la un pret mai ridicat la produsele de la bar. Tarifele practicate de noi difera atat in functie de ora cat si de numarul de participanti: Tarif normal : 2 participanti : 9lei /ora 4 participanti : 14lei /ora Tarif de dimineata: 2 participanti : 7lei /ora (10:00-14:00) 4 participanti : 12lei /ora Organizare . Prin aceaste concursuri se incearca consolidarea unei comunitati in jurul localului nostru .pull” prin reclama si publicitate.. localul nostru se diferentiaza de multitudinea de cafenele din oras si are oportunitati mai mari in fidelizarea clientilor. In strategia de lansare a produselor se iau in considerare doua elemente de actiune importanta. Al doilea element in strategia de lansare este pretul de baza care trebuie sa fie competitiv. respectiv pretul si promovarea.serviciului . Se vor lipi afise in zone vizibile si va exista o pagina web pentru o mai buna comunicare cu potentiali clienti despre produsele oferite si diferitele concursuri organizate. care astfel isi poate fideliza clientela. Pentru inceput cel mai eficient tip este impartirea de fluturase si pliante in campusuri si alte zone frecventate de tineri si promovarea la radio pentru a tine costurile legate de publicitate reduse. titlurile de jocuri oferite fiind toate axate pentru a stimula spiritul competitiv din clientii localului care sunt incurajati sa isi masoare abilitatile in cadrul grupului de prieteni . tehnologia consolelor oferind ocazia ca pana la 4 prieteni de a interactiona simultan. In acest scop un prim pas in promovarea localului este publicitatea sub diferite forme. Desigur aceste competitii nu trebuie neaparat sa se limiteze doar la un grup de prieteni ci se pot extinde la nivelul cercului de clienti in cadrul unor concursuri organizate. Strategia utilizata este de tip . Obiectivul de promovare este acela de a informa consumatorii si de a stimula dorinta de a incerca produsul/serviciul. Fiind axat pe o nisa de piata .

In rest acestia trebuie trebuie sa fie familiari cu domeniul restaurantelor si alte activitati de servicii de alimentatie.Administratorul sc. Situatia financiara Costuri initiale 33400 Cheltuieli de investitie: Renovare cladire Chirie Echipamente si aparatura tehnica Consola X-box 360 (6buc) Licente software Controller (6buc) LCD TV (6 buc) Canapele (6buc -sh) Fotolii (10 buc-sh) Masute (8 buc-sh) Expresor (sh) Vitrina frigorifica (sh) Alte cheltuieli Calculator Cheltuieli cu infintarea firmei si publicitate Stoc bar 2000 2000 3600 2400 600 7200 3000 3000 1800 1500 1300 500 1000 2000 1500 . Cerintele speciale catre personal sunt acelea de a cunoaste sistemele electronice puse la dispozitia clientilor in local .srl este “your name here” care se ocupa de buna desfasurare si supraveghere a activitatii prestate de firma. In acest stadiu al firmei personalul este redus .X-Fun. adica jocurile. atat consolele de jocuri si televizoarele cat si programele ce ruleaza . avand doar 3 angajati care lucreaza in ture si in functie de dezvoltarea afacerii se va adapta corespunzator.

Iar consumatia de la bar se v-a ridica in medie la 5lei /ora pt fiecare consola functionala. Daca aceste estimari sunt corecte vom avea urmatoare imagine asupra veniturilor: Venituri console: 9lei x 7h/zi = 63lei/zi 63lei/zi x 6 console = 378lei/zi 378lei x 30 zile = 11340 lei Venituri bar : 5lei x 7h/zi = 35lei/zi 35lei/zi x 6 = 210 lei/zi 210lei x 30zile = 6300 lei Venituri totale/zi = 588 lei .Cheltuieli cu pesonalul (inclusiv contributiile catre stat) Administrator Barmani(2) Operator console Alte costuri fixe Energie electrica Apa si canalizare Internet si telefon Costuri variabile Aprovizionare bar Venituri 4000 1000 1500 1500 1140 800 300 40 3150 Estimam ca in primul an unitatea v-a functiona in medie la 50% din capacitatea maxima. Pentru produsele de la bar v-a exista un adaos comercial mediu de 100%.

Pragul de rentabilitate se atinge daca unitatea functioneaza chiar si sub 20% din capacitate. .1496lei = 7863lei In urma acestor estimari investitia se recupereaza in 5 luni . Estimarea initiala de consum de la bar in functie de timpul de functionare al consolelor ramane valabil .(5140lei+3150lei) = 9350 lei Profit net = 9350lei .(9350 lei x16%) = 9359lei . adica 5lei/h .Venituri totale /luna = 17640lei Profit estimat Venituri – ( costuri fixe + costuri variabile) = 17640lei .