e-Licitaţie – Sistemul Electronic de Achiziţii Publice

e-Licitaţie
Sistemul Electronic de Achiziţii Publice

Pagina 1

.........1 Pas 1.......................................................................................4 1.......................................................................................................5 1................4 Pas 4..3 Pas 3..........................9 Pagina 2 ...............................................................................................................................................................7 Pas 7..8 2..........5 Pas 5.....e-Licitaţie – Sistemul Electronic de Achiziţii Publice Ajutor instalare certificat Cuprins 1 Instalarea în sistemul de operare Windows a certificatului digital şi a cheii private..............................................................................................................................................................2 Pas 2............................................................................................................................................................................................................................................................................................3 Pas 3...............................................1 Pas 1........................................4 1...............................................................................................8 2.......3 1...................................2 Pas 2.................................................................................................................................................................................................................................8 2.........................6 Pas 6...................................................................................6 1.............6 2 Instalarea în sistemul de operare Windows a certificatelor digitale ale Autorităţii de Certificare a IGCTI...................3 1.......................................................................5 1......................................

..............ro şi să cunoaşteţi parola de acces la acest fişier..................e-licitatie.1 Pas 1 Se efectuează dublu click pe fişierul cu extensia ........e-Licitaţie – Sistemul Electronic de Achiziţii Publice 2.............. 1...........4 Pas 4................p12 încărcat de pe site-ul http://www................................................... Pagina 3 ................9 1 Instalarea în sistemul de operare Windows a certificatului digital şi a cheii private Pentru instalarea certificatului digital şi a cheii private trebuie să aveţi pe hard-disk fişierul cu extensia .p12.

1. Pentru continuare apăsaţi butonul Next.3 Pas 3 Se specifică numele fişierului cu extensia .e-Licitaţie – Sistemul Electronic de Achiziţii Publice 1. Pagina 4 . În mod implicit se completează cu numele fişierului pe care s-a făcut dublu click. nefiind nevoie de nici o modificare din partea utilizatorului.p12 din care se instalează certificatul.2 Pas 2 Se prezintă o scurtă descriere a utilitarului de instalare a certificatului. Pentru continuare apasati Next.

4 Pas 4 La acest pas trebuie introdus parola de acces pentru instalarea certificatului. Pagina 5 . selectati cele 2 optiuni prezente (vezi figura) si apasati butonul Next.5 Pas 5 In acest pas se stabileste locatia unde va fi instalat certificatul. Lasati selectata setarea implicita (vezi figura) si apasati Next. Introduceti parola in campul corespunzator. 1.e-Licitaţie – Sistemul Electronic de Achiziţii Publice 1.

e-Licitaţie – Sistemul Electronic de Achiziţii Publice 1. Acest pas este foarte important in realizarea securitatii sistemului. 1. Daca doriti sa efectuati modificari asupra pasilor anteriori apasati Back.7 Pas 7 In acest pas se stabileste nivelul de securitate al cheii private (deci si nivelul de securitate al accesului la aplicatia e-Licitatie si al accesului in mod securizat pentru depunerea ofertelor).6 Pas 6 In acest pas se prezinta un sumar al actiunilor ce vor fi executate. Se apasa pe butonul Set Security Level si se ajunge in ecranul urmator: Pagina 6 . Pentru continuare apasati Finish.

certificatul dumneavoastra devine inutilizabil. Cheia privata va putea fi accesata numai de cine cunoaste aceasta parola. Introduceti ca in figura. apasati butonul Finish. In cazul in care ati ales nivelul de securitate High vi se va afisa ecranul urmator in care se stabileste parola de acces la cheia dumneavoastra privata. Daca nivelul de securitate este setat pe Medium la fiecare folosire a cheii private se va afisa o fereastra de atentionare. dar cheia privata va putea fi accesata fara cunoasterea unei parole (acesta este un nivel slab de securitate. Pentru terminarea instalarii certificatului. va trebui introdusa o parola. In cazul unei instalari corecte va aparea un mesaj de confirmare. apasati butonul Next.e-Licitaţie – Sistemul Electronic de Achiziţii Publice Cea mai buna alegere din punct de vedere al securitatii este optiunea High (vezi figura). Prin selectarea optiunii High. ATENTIE: Daca uitati aceasta parola. Pagina 7 . un nume care va fi asociat cu certificatul si cu parola. Dupa alegerea optiunii dorite. de fiecare data cand o aplicatie va incerca sa acceseze cheia dumneavoastra privata. introduceti parola dorita de dumneavoastra si apasati butonul “Finish”. si deasemenea. deoarece permite accesul neautorizat la cheia privata).

2. va rugam reluati cu atentie intregul proces.1 Pas 1 Se efectuează click dreapta pe fişierul cu extensia .p7b încărcat de pe site-ul https://ac. pentru verificarea autenticităţii certificatului dumneavoastră.e-guvernare.ro/cds.2 Pas 2 Se prezintă o scurta descriere a utilitarului de instalare a certificatului. 2.p7b si se alege optiunea "Install Certificate".e-Licitaţie – Sistemul Electronic de Achiziţii Publice In cazul in care dupa acesti pasi se semnaleaza o eroare. Pentru continuare apasati butonul Next. Pagina 8 . se vor instala în sistem cele trei certificate ale Autorităţii de Certificare. Trebuie să aveţi pe hard-disk fişierul cu extensia . 2 Instalarea în sistemul de operare Windows a certificatelor digitale ale Autorităţii de Certificare a IGCTI Optional.

e-Licitaţie – Sistemul Electronic de Achiziţii Publice 2. Pentru continuare apasati tasta Next. In cazul unei instalari corecte va aparea un mesaj de confirmare.4 Pas 4 Importul certificatelor s-a relizat cu succes. Pagina 9 . 2. Pentru continuare apasati tasta Finish.3 Pas 3 Sistemul de operare va stoca in mod automat certificatele Autoritatii.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful