You are on page 1of 4

THI KIM TRA HC K II Mn : Ting Anh 10 Thi gian lm bi: 45 pht thi ny c 03 trang gm 40 cu trc nghim.

. (Lu : Hc sinh lm bi trn phiu tr li trc nghim cui thi ny bng cch bi en cc p n c chn). M thi 326 H, tn hc sinh:......................................................... Lp : .................. S bo danh:........................ Hy tr li hoc in vo khong trng ca mi cu bn di da vo ni dung ca on vn sau. The dolphin Can dolphins talk? Maybe they cant talk with words, but they talk with sounds. They show their feeling with sounds. Dolphins travel in a group. We call a group of fish a school. They dont study, but they travel together. Dolphins are mammals, not fish, but they swim together in a school. Dolphins talk to the other dolphins in the school. They give information. They tell when they are happy or sad or afraid. They say Welcome when a dolphin comes back to the school. They talk when they play. They make a few sounds above water. They make many more sounds under water. People cannot hear these sounds because they are very, very high. Scientists make tapes of the sounds and study them. Sometimes people catch a dolphin for a large aquarium. People can watch dolphins in a show. Dolphins dont like to be away from their school in an aquarium. They are sad and lonely. There are many stories about dolphins. They help people. Sometimes they save somebody s life. Dolphin meat is good, but people dont like to kill them. They say that dolphins bring good luck. Many people believe this. Cu 1: Scientists study ............................... of dolphins A. aquariums B. schools C. shows D. tapes Cu 2: Which sentense is NOT TRUE ? A. People like to watch dolphins B. A dolphin can save a persons life C. Dolphins always bring good luck D. A dolphin can talk with words Cu 3: Dolphins like to be ................................. A. at an aquarium B. in their school C. lonely D. on a tape Cu 4: Dolphins make more sounds ............................. A. for tapes B. above water C. under water D. in school Cu 5: Dolphins talk with ................................ A. words B. sounds C. their hands D. music Tm mt t m phn gch chn c cch pht m khc vi nhng t cn li. Cu 6: A. they B. father C. think D. although Cu 7: A. listen B. solemn C. music D. answer Cu 8: A. exhaust B. hour C. honor D. hit Chn cu din t cng vi cu cho sn. Cu 9: The cinema did not become an industry until 1915. A. The cinema did not become an industry before 1915. B. It was before 1915 that the cinema had become an industry. C. By 1915 the cinema had become an industry. D. It was not until 1915 that the cinema became an industry.
Trang 1/3 - M thi 169

Cu 10: We stayed in that hotel despite the noise. A. We stayed in the noisy hotel and we liked it. B. Although the hotel was noisy, we stayed there. C. The noise kept us staying in the hotel. D. The hotel was not noisy, so we stayed there. Hy c k on vn sau v chn t ng in vo mi khong trng . For many young people in Britain, sports are (11) ....... popular part of school life and being in one of the school teams and playing in matches is very (12)................ If someone is in a team, it means a lot of extra practice and often spending a Saturday or Sunday away from home, as many matches are (13)............ then. It can also involve travelling to other towns to play against other school teams and then staying on after the match for a meal or a drink. Sometimes parents, friends and other students will (14) ................... with the team to support (15)........................ own side. Cu 11: A. a B. some C. an D. the Cu 12: A. importances B. import C. important D. importance Cu 13: A. played B. to plays C. playing D. play Cu 14: A. travel B. travels C. traveling D. traveled Cu 15: A. her B. their C. his D. our Chn t c trng m chnh nhn vo m tit c v tr khc vi nhng t cn li. Cu 16: A. festival B. emotion C. music D. language Cu 17: A. announce B. arrive C. begin D. travel Chn phng n ng hon thnh mi cu sau. Cu 18: Children were by Walt Disney films. A. fascinating B. fascinated C. fascinate D. fascinatedly Cu 19: Can you play football? A. B. a C. an D. the Cu 20: A: I dont know how to use this camera? B: It's quite easy . .............you A. I going to show B. Im will show C. I'll show D. Im going to show Cu 21: The students were .......................... in taking a trip to the National Museum. A. interest B. interesting C. interested D. interestingly Cu 22: Music is clearly different ...................... language. A. in B. from C. with D. for Cu 23: She doesnt like her job. Its so ........................ A. boringly B. boring C. bored D. bore Cu 24: Music is an integral part of life. The word integral means ....................... A. impolite B. essential C. unnecessary D. encouraged Cu 25: The Spy Return: is a very ..................... film about a wealthy man who visits Italy. A. excitement B. excited C. exciting D. excite Cu 26: There is .......................... book on the desk in ......................... middle of the room. A. a / the B. the / a C. a / a D. the / the Cu 27: I would have bought a new bicycle if I ................. enough money A. have B. had had C. would have had D. had Cu 28: People can use music. A. communicating B. communicate C. to communicate D. communicates Cu 29: A: What would you like to eat? B:.a banana please. A. I will B. Im going to C. I will have D. I'm going to have
Trang 2/3 - M thi 169

Cu 30: Who will ....................... the company when the director resigns? A. found B. characterize C. establish D. get control of Cu 31: ..from your house to our school? A. How much is it B. How far is it C. How much far it is D. How far it is Cu 32: Young men often enjoy films. A. action B. active C. acting D. acted Cu 33: If I had had some money on me, I ...................... a taxi. A. will get B. would have had C. would get D. would have got Cu 34: You look very tired, you ..stay at home and relax. A. have B. will C. are D. should Cu 35: ................................., he kept on smoking. A. As his bad cough B. In spite he has bad cough C. Because of his bad cough D. In spite of his bad cough Cu 36: They were sent to a local ....................... right after their parents died. A. park B. hospital C. orphanage D. prison. Cu 37: The Hudson and the Passaic rivers mingle with the water of the Atlantic Ocean. The word mingle means .................................... A. keep up B. cover C. put up D. mix Hy xc nh mt li sai trong s cc t / cm t c gch chn mi cu sau. Cu 38: It was not until his father came home which he did his homework. A B C D Cu 39: If she has got enough money, she would have bought the car. A B C Cu 40: In spite of the car was cheap , it was in good condition. A B C ----------------------------------------------D THE END D

PHIU TR LI TRC NGHIM M : 326


H v tn hc sinh : ....................................................................... Lp: ................... SBD: ................
(Lu : Hc sinh lm bi trn phiu tr li trc nghim ny bng cch bi en cc p n c chn.)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

B C D
A

21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40

B C D
A

Trang 3/3 - M thi 169

P N THI S 1 HC K II MN : TING ANH 10 Stt 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 326 D D B C B C C D D B A C A A B B D B A C C B B B C A B C C D B A D D D C D B A A

Trang 4/3 - M thi 169

Related Interests