...........UNIVERSITATEA „ALEXANDRU IOAN CUZA” IAŞI PROIECT PRACTIC LA DISCIPLINA GESTIUNEA PROIECTELOR ....................................... MODERNIZARE MICROFERMA CRESTERE VACI .....................................

Ideea proiectului (problema ce se doreste a fi rezolvata) este modernizarea unei microferme pentru vaci de lapte si categoriile aferente in circuit inchis. . Obiectivele Programului sunt acelea de a contribui la implementarea acquis-ului comunitar referitor la Politica Agricola Comuna şi alte politici conexe.L. toate acestea conducand la respectarea cerintelor directivelor Uniunii Europene. .achizitionarea unei pompe de apa de consumatori. precum si dotarea cu utilaje performante si respectarea conditiilor de igiena impuse. pentru imbunatatirea microclimatului din hala. Asistenta este oferita in perioada 2000-2008. din acest moment al integrarii. pentru colectarea si evacuarea dejectiilor lichide. . tarile din Europa Centrala si de Est sa fie pregatite din punct de vedere economic pentru participarea la Politica Agricola Comuna. vestiar pentru haine de oras. Fondurile necesare realizarii investitiei au urmatoarea provenienta : • de la Comunitatea Europeana prin Programul Sapard – 50% .realizarea instalatiei de alimentare cu apa cu nivel constant la consumatori prin montarea de stuturi din cauciuc pe conducta din teava zincata existenta. dar mai ales sa se poata adapta uşor modului de lucru specific structurilor europene. c. .realizarea unei platforme de beton imprejmuita cu gard metallic pentru depozitarea dejectiilor solide si a unei fose din beton vidanjabila. Proiectul urmareste construirea si amenajarea interioara a unei microferme pentru cresterea vacilor folosind metode moderne de punere in functiune si materiale de constructie corespunzatoare.F. . . cabina de dus pentru femei si barbati) si o igienizare generala (vopsiri si zugraveli). nationala –prin Programul Fermierul – 50% (fara fonduri proprii). vor fi folosite in continuare.inlocuirea invelitorii existente din azbociment cu tabla cutata . .realizarea unui planseu intermediar din P.executarea reparatiilor la tencuieli si o igienizare generala (vopsiri si zugraveli). Programul SAPARD a fost conceput pentru a sprijini financiar dezvoltarea mediului rural şi a agriculturii astfel incat. .realizarea unei camere frigorifice pentru pastrarea eventualelor mortalitati pana in momentul preluarii de catre o firma specializata in vederea incinerarii .I. tip SADU pentru realizarea nivelului de apa la • d.in sediul de ferma se realizeaza spatii specifice filtrului sanitar (vestiare pentru haine de lucru.realizarea imprejmuirii pe latura de vest din panouri din impletitura de sarma pe rama din otel beton. -instalatiile de iluminat si canalizare fiind asigurate. Modernizarea consta in: . crestere si mulgere. . CONCEPEREA PROIECTULUI a. b.modernizarea padocurilor de vara prin compartimentari ale copertinei existente pe o suprafata de 1170 mp.montarea boxelor pentru gestatie. dur. Mai .vopsirea azbocimentului pentru a asigura protectie din punct de vedere ecologic (impotriva exfolierii azbocimentului). . fatare.

b.4 RezumatII a.realizarea instalatiei de alimentare a animalelor cu suzeta pe stuturi din teava zincata .judetul Iasi 1. Programul SAPARD din Romania a fost adoptat de catre Comisia Europeana prin Decizia nr 372/2000 pe baza Programului National pentru Agricultura şi Dezvoltare Rurala (PNADR). PANDA. Principalele activitati ale proiectului: .1 Denumirea proiectului: MODERNIZARE MICROFERMA CRESTERE VACI 1.03% 164468 Ron 164468 Ron 1.2 Localizarea proiectului:in extravilanul satului Comarna.mult.modernizarea unui grajd existent prin montarea de boxe pentru gestatie .3 Suma solicitata de la finantatorI: 164468 Ron Total costuri eligibile ale proiectului Suma solicitata de la finantator % din costul total al proiectului 84. Axa prioritara 1: Imbunatatirea accesului la piete si a competitivitatii produselor agricole prelucrate.igienizarea grajdului si realizarea imprejmuirii pe latura de vest . crestere si mulgere si inlocuirea invelitorii din azbociment cu tabla galvanizata .realizarea unui filtru sanitar format din vestiare . inclusiv procedurile financiare şi mecanismele de control ale Uniunii Europene. Axa prioritara 2: Imbunatatirea infrastructurilor pentru dezvoltare rurala si agricultura. respectiv 31 iulie 2002. Programul a devenit operational odata cu acreditarea primelor Masuri (Masura 1. . fatare . Scopul proiectului: modernizarea unei microferme pentru vaci si categoriile aferente in circuit inchis . 1.  persoane fizice din judetul Iasi ( pentru vitei sau carne de vita in carcasa ). ALMERA. Axa prioritara 3: Dezvoltarea economiei rurale. dintre care sase au fost acreditate pana in decembrie 2003. I II se completează după calculul bugetului. 2. Axa prioritara 4: Dezvoltarea resurselor umane. dusuri si grupuri sanitare prin transformarea unui sediu administrativ .inlocuirea instalatiei de apa si a celei de evacuare a dejectiilor solide si lichide . ROMILCO– pentru lapte. c. .1 si 4. Primele contracte de finantare prin Programul SAPARD au fost incheiate pe 18 februarie 2003. comuna Tomesti. Programul este structurat pe patru axe prioritare şi unsprezece masuri. . Grupuri tinta :  DANONE .2) de catre Comisia Europeana. . se completează după ce proiectul a fost conceput .aproximativ 1/2 pagini.1. astfel se ofera posibilitatea de a ne insuşi principiile de accesare a fondurilor structurale.

precum si dotarea cu utilaje performante si respectarea conditiilor de igiena impuse.5. toate acestea conducand la respectarea cerintelor directivelor Uniunii Europene.realizarea unui dezinfector auto la intrarea in microferma si completarea cailor de acces si transport din incinta fermei . se vor formula şi jaloanele / reperele proiectului.  ameliorarea calitatii mediului si diminuarea surselor de poluare.1.. ameliorarea calitatii mediului si diminuarea surselor de poluare. • Obiective operationale: • • • III IV aproximativ 3 pagini. . aproximativ 1 pagină.realizarea unei platforme din beton pentru depozitarea dejectiilor solide . • Obiective specifice: • • • Sprijinirea activitatii economice. oferirea sprijinului asociatiilor cu profil agricol si societatilor comerciale agricole. Pentru grupul tinta realizarea proiectului are relevanta in cresterea si diversificarea ofertei de acest tip de produse pe piata locala/ regionala contracarand importurile si stimuland productia autohtona. Beneficiarii directi sunt persoanele fizice domiciliate in Comuna Tomesti care achizitioneaza direct vitei la greutatea de 25-50 kg in scopul dezvoltarii acestora in gospodariile proprii si persoane juridice (Danone ) pentru lapte in scopul prelucrarii industriale. pe baza lor. Constructia sistemelor de canalizare si investitii in statiile de epurare a apei. Constructia si modernizarea sistemelor de aprovizionare cu apa potabila/ energie electrica. De asemenea se realizeaza obiectivele specifice ale masurii 3. care sa produca anual circa 700 de tone de lapte pentru vanzare pe piata libera. 1. Proiectul urmareste modernizarea unei microferme de cresterea a vacilor. cat si a standardelor de munca) si mentinerea populatiei in spatiul rural. Motivul principal al alegerii grupului tinta este traditia specifica romaneasca in consumul de lapte si implicit a produselor derivate traditionale.1. comert. comert. ameliorarea conditiilor igienico-sanitare ale activitatii productive desfasurate.6 Obiective şi jaloaneIV • Obiectivele generale vizeaza: • imbunatatirea situatiei existente din cadrul spatiului rural (atat a conditiilor de viata.  ameliorarea conditiilor igienico-sanitare ale activitatii productive desfasurate. 1. :  sprijinirea activitatii economice-cresterea animalelor. “INVESTITII IN EXPLOATATII AGRICOLE” si anume sustinerea directa a producatorului privat.realizarea unei fose septice din beton armat pentru depozitarea dejectiilor lichide cu o capacitate de 10 mc necesara asigurarii functionalitatii timp de 10 zile .Justificarea proiectuluiIII Prin aceasta investitie se realizeaza obiectivul general al Masurii 3. Construirea si amenajarea de microferma zootehnica folosind metode moderne de punere in functiune si materiale de constructie corespunzatoare. . .

33 m.structura de rezistenta : zidarie portanta in ziduri cu grosimea de 25 cm.p.2 Cladirile: Hala pentru vaci are in plan forma dreptunghiulara cu urmatorul sistem constructiv : . V Descrierea detaliata a activitatilorV Proiectul propune modernizarea unei ferme pentru scroafe matca si categoriile aferente in circuit aproximativ 9 pagini . Relieful pe care este amplasat terenul este clasificat ca relief de deal . judetul Iasi. dusuri si grupuri sanitare prin transformarea unui sediu administrativ . 2.realizarea unui dezinfector auto la intrarea in microferma si completarea cailor de acces si transport din incinta fermei . avand Ks=0.centuri si elemente metalice (ferme) pentru sarpanta . pe care se realizeaza investitia se afla in proprietatea SC POLENA SRL.daca investitia o impune 2. inlocuirea invelitorii din azbociment cu tabla galvanizata. Conform hartii de zonare seismica a Romaniei.invelitoarea existenta din placi de azbociment va fi inlocuita cu tabla zincata . Producerea anuala a circa 700 tone de lapte pentru vanzare pe piata libera .Jaloanele (finalitati de atins) proiectului: • • Microferma moderna pentru vaci .realizarea unui filtru sanitar format din vestiare . nivelul maxim al apelor freatice) – daca investitia o impune Amplasamentul se afla in extravilanul comunei Tomesti. . .fundatie continue din beton .Suprafata şi situatia juridica ale terenului care urmeaza sa fie ocupat de lucrare Terenul in suprafata de 22843. realizarea instalatiei de alimentare a animalelor cu suzeta pe stuturi din teava zincata . . . .inlocuirea instalatiei de apa si a celei de evacuare a dejectiilor solide si lichide .samburi din beton armat.realizarea unei platforme din beton pentru depozitarea dejectiilor solide . obiectivul este amplasat in zona B. natura terenului de fundare şi presiunea conventionala. fatare.0 sec. crestere si mulgere.realizarea unei fose septice din beton armat pentru depozitarea dejectiilor lichide cu o capacitate de 10 mc necesara asigurarii functionalitatii timp de 10 zile .25 si Tc=1.igienizarea grajdului si realizarea imprejmuirii pe latura de vest . Caracteristicile geofizice ale terenului din amplasament (zona seismica de calcul şi perioada de colt. . .Caracteristicile principale ale constructiilor .modernizarea unui grajd existent prin montarea de boxe pentru gestatie. 1. II PLANIFICAREA PROIECTULUI 2.1 prin: .

necesar intretinerii instalatiilor electrice . boiler de 102 l necesar pentru incalzirea apei la filtrul sanitar .Alimentarea efectiva cu apa se va realiza prin construirea unui rezervor de stocare din metal cu instalatia de nivel constant racordata direct la suzetele montate in boxele animalelor. 2. .tamplaria va fi realizata din confectii metalice tip obloane termoizolante pentru ferestre si usi cu aceleasi caracteristici constructive .4. 2.p.30 m.sanitare. si 5 se amenajeaza un atelier mecanic cu suprafata construita de 54.filtru sanitar se amenajeaza in cladirea existenta denumita birouri cu o suprafata construita de 27 m. Fosa este izolata cu tencuiala hidrofuga pe interior si hidroizolatie cu materiale bituminoase pe exterior .finisajele interioare vor fi tencuieli si zugraveli in lapte de var . .A Principalele utilaje de dotare a constructiilor pompa SADU pentru transportul apei din gospodaria de apa in rezervorul metalic instalat in vecinatatea grajdului de animale . . dusurilor si dezinfectorului necesare conform normelor sanitar –veterinare .5. 2..4 Structura constructiva a fosei – pereti din beton armat . .p.2.de canalizare si confectii metalice aferente microfermei . Intraveile 1.6 Instalatii aferente constructiei instalatia electrica realizata in proportie de 90 % se va extinde pe toata suprafata grajdului de animale . instalatia de alimentare cu apa se va realiza din teava galvanizata pe care se vor aplica stuturi din teava cu suzete din cauciuc in toate cusetele si boxele montate si rezervoare cu instalatii de nivel constant . Conducta existenta din metal .41 m. 2. Accesul in hala se va realiza pe latura vestica a constructiei .3. planseu din beton armat care include un capac de vizitare necesar evacuarii dejectiilor . Stocarea dejectiilor lichide se va realiza prin reteaua de canalizare existenta cu diametrul de 200 mm din tuburi de beton armat si o fosa construita ( constructie noua ) din beton armat .p. Aria construita este 1875.finisajele exterioare vor fi tencuieli cu mortar de ciment si zugraveli simple cu lapte de var . .prin construirea grupurilor sanitare .compartimentarile se realizeaza din elemente de beton prefabricat si confectii metalice . de la rezervorul de apa pana la consumatorii din incinta fermei in lungime de 1200 ml va fi inlocuita cu conducta din PEXAL.3 Retelele: Alimentarea cu apa si energie electrica este asigurata prin gospodaria de apa existenta ( put forat si rezervor din beton armat pentru stocare ) si racord electric existent .

Functia avuta si principalele Perioada indatoriri SC AGRISEM Sef de ferma 1990-1995 SC AGRISEM Inginer principal selectie si 1996-1998 reproductie SC POLENA SRL administrator 1999-2008 Responsabil tehnic (nume. potrivit legislatiei in vigoare.. Echipa propusa pentru implementarea proiectului: VI aproximativ 2 pagini . prenume. ………1……………….2 • • • Echipa de implementareVI Firma SC Defence SRL.alte avize de specialitate.apararea civila si sanatatea populatia anexate..Date privind forta de munca si managementul proiectului Responsabil legal (nume. 3. fapt dovedit cu extrasul de pe Cartea de Munca . functie.canalizare . 1.avizele privind alimentarea cu apa . studii si experienta profesionala) – relevante pentru proiect BOGHEAN CODRIN absolvent al facultatii de zootehnie si medicina veterinara in anul 1990.2. avizat si aprobat 2.acordurile si avizele pentru protectia mediului si a apelor anexate .certificatul de urbanism. firma specializata in activitati de proiectare. . Total personal. cu incadrarea amplasamentului in planul potrivit legii – . urbanistic. inginerie si alte servicii tehnice D-nul inginer BOGHEAN CODRIN. firma specializata in activitati de consultanta in afaceri si management Firma SC RADAN SRL. studii si experienta profesionala) – relevante pentru proiect BOGHEAN CODRIN absolvent al facultatii de zootehnie si medicina veterinara in anul 1990. functie.1. .. reprezentant legal si tehnic al proiectului este de formatie inginer zootehnist . 4. din care personal de executie ………1………………. si a lucrat in domeniu din anul 1990.PSI . urbanism. Intreprinderea SC AGRISEM SC AGRISEM SC POLENA SRL Functia avuta si principalele indatoriri Sef de ferma Inginer principal selectie si reproductie administrator Perioada 1990-1995 1996-1998 1999-2008 Intreprinderea 1.7 Utilitati – microferma are realizate caile de acces si aleile de circulatie in incinta care trebuie modernizata prin completarea cu circa 150 mp alei si trotuare din beton simplu .2. prenume. privind: . Locuri de munca nou-create ………1………………. stabilite potrivit dispozitiilor legale – DSV anexate..Avize şi acorduri Avizele si acordurile emise de organele in drept.

• D-l Bulancea Damian . Abilitatea de transpunere a ideilor in practica a tuturor membrilor echipei de implementare.1Cheltuieli pentru obtinerea terenului (N) 1. Corectitudinea tuturor membrilor implicati in executarea la timp a sarcinilor primite .total.4.3 Durata şi planul Proiectului RON Total 46200 6662 33328 48000 3496 3446 3600 19736 164468 1. • • • • • 2. Nu incearca sa-si impuna ideile unii – celorlalti in cadrul numarului mare de sedinte intrunite .3. Bugetul Proiectului Capitol G Buget Indicativ al Proiectului (Valori fara TVA) Cheltuieli eligibile Cheltuieli neeligibile RON 3 Total RON 4 Denumirea capitolelor de cheltuieli 1 Capitolul 1 Cheltuieli pentru obtinerea si amenajarea terenului . Echipa propusa pentru implementare a comunicat direct prin sedinte de lucru la sediul consultantului financiar si au luat deciziile care se impuneau in toate domeniile prin consultare unilaterala. Calitatile empatice de care dispune reprezentantul legal . Echipa conlucreaza perfect datorita calitatilor personale si profesionale ale mebrilor acesteia si anume : • Sunt buni profesionisti pe domeniul fiecaruia de activitate . Insusirea criticilor si remedierea concreta a deficientelor semnalate la BRIPS Iasi la primele intalniri avute cu expertii Sapard. din care: 1.diriginte de santier penrtu lucrarile de constructii.2 Cheltuieli pentru amenajarea terenului si protectia mediului (E) RON 2 0 2 0 0 0 0 . Grafic de esalonare a investitiei exprimat valoric pe luni si activitati: Indicatori Modernizare hala Modernizare filtru Utilitati Animale Utilaje Diverse si neprevazute Organizare santier Proiectare si asistenta tehnica Total Luna 1 Luna 2/2006 15400 2220 11109 Luna 3/2006 15400 2221 11109 Luna 4/2006 15400 2221 11110 48000 3496 3446 1200 84873 1200 19736 49665 1200 29930 2. autorizat de catre Inspectoratul de Stat in Constructii.

energie electrica. din care: Subcapitolul I . comunicatii.Intretinerea plantatiei in anul 2(N) Subcapitolul V . cai de acces la reteaua principala de drumuri si cai ferate(E) Capitolul 3 Cheltuieli pentru proiectare si asistenta tehnica .546 82. proiectare (toate fazele).3.5 Dotari(E) B.total. utilaje.Instalat sistem sustinere(E) C.total.000 0 0 0 0 0 0 0 0 .140 19.546 82.140 7. Cheltuieli cu investitii viticultura .000 48. Animale pentru reproductie D.Instalat sistem sustinere si imprejmuire(E) D.050 0 0 3.140 0 7. din care: D.140 7. asistenta tehnica si inspector de santier (E) 3. Material seminal E. Cheltuieli cu investitii in alte culturi .000 0 48.1 Obtinere de avize.546 79. din care: A. gaze.total.546 79. Constructii si lucrari de interventii . din care: 3.4 Utilaje independente(E) A.Intretinerea plantatiei in anul 2(N) Subcapitolul V . canalizari. Cheltuieli cu investitii pomicultura . din care: Subcapitolul I .2 Organizarea procedurilor de licitatie (N) Capitolul 4 Cheltuieli pentru investitia de baza total.Intretinerea plantatiei in anul 1(N) Subcapitolul IV .3 Utilaje si echipamente tehnologice si functionale cu montaj(E) A.2 Montaj utilaje tehnologice(E) A.496 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 48. Masini. din care: 2.total.Infiintarea plantatiei(E) Subcapitolul III .Intretinerea plantatiei in anul 1(N) Subcapitolul IV .1 Constructii si instalatii(E) A.Infiintarea plantatiei(E) Subcapitolul III .000 0 48.Capitolul 2 Cheltuieli pentru realizarea infrastructurii obiectivului (se refera la lucrari si echipamente in afara incintei obiectivului) . din care: A.total.736 19.496 3.Intretinerea plantatiei in anul 1(N) Subcapitolul IV . instalatii si echipamente agricole D.736 0 130.1.2.Lucrari de pregatire a terenului in vederea reabilitarii unei plantatii (E) Subcapitolul II . Cheltuieli cu achizitii independente .total. acorduri si autorizatii.1 Retele exterioare de racord apa.Infiintarea plantatiei(E) Subcapitolul III .Lucrari de pregatire a terenului in vederea reabilitarii unei plantatii (E) Subcapitolul II .736 19.Lucrari de pregatire a terenului in vederea inlocuirii unei plantatii (E) Subcapitolul II .total. energie termica.736 0 19. consultanta. verificare proiect. din care: Subcapitolul I .050 0 0 130.Intretinerea plantatiei in anul 2(N) 7.

100 500 0 0 0 7.234 31.483 0 82. costuri de finantare(N)Cheltuielile nu contin TVA. maxim 10% din valoarea cheltuielilor eligibile TOTAL GENERAL CU ACTUALIZARE Valoare TVA TOTAL GENERAL inclusiv TVA Plan Financiar 0 7. din care: 5.1 Organizare de santier(E).total.2 cheltuieli conexe organizarii de santier 5.234 164. din care: 6.446 0 0 3. volumul de impozite si taxe care vor fi virate catre bugetul statului si bugetul local sub forma de impozit pe profit si impozite pe cladiri si teren .600 3.249 113. din care: .1 Pregatirea personalului penteru exploatare(N) 6. din care: 5. .100 500 0 0 0 3.1 comisioane.1 lucrari de constructii si instalatii aferente organizarii de santier 5. se doreste ca acesta sa aiba un impact puternic care sa duca la imbunatatirea conditiilor existente.234 82.249 31.468 0 164.2.468 31. Proiectul isi manifesta impactul asupra zonei in care este amplasat prin : obtinerea de produse cu valoare adaugata mare .717 164.2 Comisioane.483 195. contractele incheiate atat cu furnizorii cat si cu clientii contribuie la accelerarea vitezei de circulatie a marfurilor influentand favorabil activitatea economica si eficienta acesteia in zona .234 I.Cofinantare privata.249 195.249 Cheltuieli eligibile Cheltuieli neeligibile Total 82.468 0 164.Subcapitolul V .046 3.468 31. VII aproximativ 3 pagini .468 31.600 3. cote legale(N) 5.2.3 Cheltuieli diverse si neprevazute(E) Capitolul 6 Cheltuieli pentru darea in exploatare total.249 113.717 2.Instalat sistem sustinere (E) Capitolul 5 Alte cheltuieli. taxe.autofinantare .incercari. taxe. cote legale.expertize la receptie(E) TOTAL GENERAL ACTUALIZARE.5 Indicatori de urmarire şi evaluareVII Avand in vedere ca prezentul proiect se adreseaza atat persoanelor juridice cat si grupurilor de cetateni din mediul rural/urban .rodaje.446 0 0 0 164. Ajutor public nerambursabil II. din care: 5.2 costuri de finantare(N) 5.imprumuturi TOTAL PROIECT (I+II) 82.046 3.1.1.2 Probe tehnologice .

ventilare. structura de rezistenta) şi arhitectura ( inchideri exterioare. finisaje) Izolatii Instalatii electrice Instalatii sanitare Instalatii de incalzire. Proiectul preconizat vizeaza maximizarea progresului genetic si producerea sistematica de vaci de taiere. Referitor la aspectul calitativ se are in vedere calitatea lucrarilor executate.PROCURARE 10 11 12 Utilaje şi echipamente tehnologice Utilaje şi echipamente de transport Dotari . intranet Instalatii de alimentare cu gaze naturale Instalatii de telecomunicatii TOTAL I ( fara TVA) Denumire I . 1 2 3 4 5 6 7 8 Terasamente Constructii : rezistenta (fundatii. crt . climatizare. Anexa A6 DEVIZUL OBIECTULUI MODERNIZARE GRAJD VACI*) Nr.LUCRARI DE CONSTRUCTII ŞI INSTALATII Valoarea pe categorii de lucrari. Se urmareste sa se produca anual circa 26 tone carne de vita destinata consumului alimentar al populatiei municipiului Iasi. in conditii de calitate comparabile cu ale concurentei si la preturi competitive si un numar de 250 de tone de lapte pentru vanzare pe piata libera . material ameliorat.- suplimenteaza oferta de produse de carne din zona . Evaluarea proiectului se va realiza tinandu-se cont de 2 criterii : unul calitativ si altul cantitativ. PSI. a materialelor folosite. Maximizarea progresului genetic vizeaza urmatoarele caractere:   sporul mediu zilnic. radio-tv.MONTAJ 9 Montaj utilaje şi echipamente tehnologice TOTAL II ( fara TVA) III . in asa fel incat sa atinga un nivel minim de 500 LITRI pe zi intre consumul de concentrate in asa fel incat acesta sa coboare la cca 5 kg/kg spor la 1 SI 2 TONE. compartimentari. durata de functionare a fermei. fara (RON) Valoare eligibila 1 1 II .

30% 100 % in carcasa kg / an 24000 26000 Corelarea dintre vanzarile previzionate .prognozandu-se productii si preturi constante de-a lungul intregii perioade .gradul An3 100 % 160 100 % An4 100 % 160 100 % An5 100 % 160 100 % 26000 26000 26000 de utilizare a capacitatii de productie si precontracte / contracte de vanzare incheiate / in curs de a fi incheiate . .TOTAL III ( fara TVA) TOTAL ( TOTAL I + TOTAL II +TOTAL III fara TVA) TVA ( ./an 80 160 Carne de VITA 92..La estimarea productiei s-a tinut cont de potentialul pietei de desfacere a zonei de conditiile biologice ale rasei de porci si de productiile obtinute in ultimii ani. evaluarea poate fi masurata prin :  numarul de tone de lapte vandute ..%) TOTAL DEVIZ PE OBIECT (inclusiv TVA) *) Se inscrie denumirea obiectului de constructie sau interventie Sub aspectul cantitativ... Reflectarea veniturilor pentru cei 5 ani de functionare s-a facut plecand de la anul de implementare si tinand cont de gradul de utilizare al capacitatii de productie .. Productii previzionate conform gradului de utilizare a capacitatii de productie : Cantitate totala LAPTE Carne de VITA in carcasa An1 80 24000 Previzionat ( numar respectiv An2 An3 160 160 26000 26000 kg) An4 160 26000 An5 160 26000 Veniturile rezulta din vanzarea laptelui si a carnii de vita in carcasa . Gradul de utilizare a capacitatii de productie Gradul de utilizare a capacitatii de productie ramane neschimbat pe perioada prognozata .dupa cum este redat pentru urmatorii 5 ani de functionare .  numarul de beneficiari (clienti persoane fizice /juridice) ai fermei cu care aceasta va incheia sau nu contracte ferme de valorificare a productie obtinute. Produs An1 An2 LAPTE 50 % 100 % Nr. In afara de veniturile din productie . statul acordand 500 lei / pe cap de vita ajuns la greutatea optima de sacrificare ( minim 450 kg).firma va obtine si venituri din subventii.

Modernizare filtru 4.considerandu-se ca veniturile financiare si cele exceptionale nu pot fi prevazute decat cu un grad mare de incertitudine . Aparitia unor boli – TBC.Diverse si neprevazute Luna 2/2006 ++++++++ Luna 3/2006 Luna 4/2006 ++++++++ ++++++++ +++++++ ++++++++ ++++++++ +++++++ ++++++++ ++++++++ +++++++ ++++++++ ++++++++ +++++++ +++++++ +++++++ +++++++ 2.8 Efecte proiectuluiIX • VIII IX multiplicatoare sau asigurarea continuitatii aproximativ 1 pagină aproximativ 2 pagini .. Venituri previzionate : Nr. Costul semnificativ al tratamentelor medicale 3.6 Managementul riscurilorVIII O forma de a studia riscurile consta in a pune fata in fata riscurile posibile cu lucrurile care ar putea sa se faca pentru a controla riscurile astfel: Ce ar putea merge rau? 1. 2.iar impactul lor este in general nesemnificativ asupra indicatorilor financiari .Organizare santier 6.7 Fişa de sinteza Luna 1 1.crt Categorie 1 lapte 2 Carne vita 3 subventie Total venituri pret 1 7 500 UM Ron/litru Ron/kg Ron/cap An1 20000 120000 20000 160000 An2 40000 130000 20000 190000 An3 40000 130000 20000 190000 An4 40000 130000 20000 190000 An5 40000 130000 20000 190000 Se constata ca firma obtine profit inca din anul de implementare a proiectului ceea ce demonstreaza ca este o activitate profitabila .Utilitati 5. Conditii atmosferice neprielnice dezvoltarii culturilor agricole din care rezulta hrana specifica acestor animale Contingenta 1. conditii adecvate) 2.Modernizare hala 3. Asigurarea hranei animalelor pe o perioada mai mare de timp 2.Proiectare si asistenta tehnica 2. Incheierea unor contracte de asigurari 3. Grija permanenta a animalelor de reproductie (vaccinari.Utilaje 8.Estimarea veniturilor s-a facut tinand cont de veniturile din activitatea de productie si subventie . 2.Animale 7.

D. dar si mijloace de comunicare externa si anume: ziare locale. –Gestiunea proiectelor Teorie si Modele .Site Sapard . Chirlesan. Internet . firme de achizitie. Editura Universitatii “Alexandru Ioan Cuza” . Pentru diseminarea rezultatelor se vor intocmi oferte de pret. prelucrare si desfacere a productiei etc. radiouri locale III BIBLIOGRAFIE UTILIZATA 1.Rezultatele acestui proiect pot fi extinse prin incheierea de parteneriate cu asociatii agricole. organisme similare din localitatile rurale invecinate. 2006 2. Iasi.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful