Selamat sejahtera dan salam perpaduan, Bersyukur kepada Tuhan kerana pada tahun yang cemerlang ini, kita

warga SMK Bandar Putra berpeluang lagi untuk menyambut Sambutan Hari Guru bersamasama untuk meraikan jasa dan pengorbanan guru-guru yang bertungkus-lumus untuk menjadikan sekolah kita sebagai Sekolah Harian terbaik negeri Johor menjelang tahun 2011. Guru memainkan peranan penting dalam mendidik anak-anak pelajar supaya pelajar menjadi insan yang cemerlang, gemilang, dan terbilang. Adalah perkara yang tidak mudah dan tidak senang untuk membentuk insan dari aspek akademik dan penglibatan kokurikulum yang cemerlang, sahsiah murid yang gemilang, dan membolehkan insan berwawasan yang terbilang, tetapi guru-guru SMK Bandar Putra Kulai telah berjaya, berjaya meningkatkan prestasi sama ada dalam akademik, kokurikulum, dan sahsiah pelajar sehinggalah wawasan dan matlamat murid-murid SMK Bandar Putra tercapai, iaitu semuanya cemerlang. Saya juga ingin merakamkan setinggi-tinggi penghargaan kepada guru-guru yang mengajar saya dan rakan-rakan dengan usaha yang berterusan penuh dengan semangat ketekunan, kecekalan, kegigihan, dedikasi dan berdaya maju dalam mendidik anak-anak pelajar dan meningkatkan kualiti mengajar. Terima kasih kepada guru-guru yang mengajar saya dari tingkatan 1 hingga tingkatan 4 dan memberi sokongan kepada saya , En Abdul Aziz Bin Hj Redwan, En Anuar Bin Jais, Tn Hj Aminuddin Bin Mohd Sani, En Azman Bin Adnan, Pn Nor Anisah Bt Ariffin, Pn Raudhah Hanim, Pn Suraya Juraimi, Pn Maslinah Norman, Encik Wong Yak Choon, Pn Norhaniza Saad, Pn Sumiyati, En Lau Han Kee, En Erwan bin Mohamed Zaid, Cik Tan Hui Min, Pn Noriadah, Pn Azmah, Pn Fauziah Binti Sadri, Pn Nazila Abdullah, Pn Fatimi Estar, Pn Faridah Yunos, Pn Haryati Bahari, Cik Azlina Kamisan, Pn Khairulhana, Pn Nurul Aida, Pn Kamsiah, Pn Vionne, Pn Khairulhana, Pn Siti Marlina, Pn Vionne, En Elanggovan, Cik Azimah Othman, Pn Tan Pei Ching, En Md Nizam Tramiji dan guru-guru yang lain. Terima kasih juga kepada Cik Azlina Kamisan, Pn Maslina Rejoh, dan pihak yang terlibat sama ada secara langsung dan tidak langsung dalam menjayakan pelancaran dan perasmian laman web sekolah yang lama. Saya juga merakamkan jutaan terima kasih kepada semua warga pendidik SMK Bandar Putra Kulai yang mengajar murid-murid umpama lilin membakar diri. Oleh sebab adanya mereka, kita warga SMK Bandar Putra Kulai baru berpotensi memperoleh bilangan calon perfect score PMR yang begitu ramai (89 orang tahun 2008), semua calon yang lulus 100% dalam SPM, dan GPS yang cemerlang. Sambutan Hari Guru amat bermakna kepada semua warga pendidik. Sambutan Hari Guru bukan sahaja meraikan jasa dan pengorbanan guru-guru, tetapi juga menjadi dorongan kepada semua warga pendidik untuk terus memperjuangkan dan

saya ingin berkongsi sebuah berita yang baik.meningkatkan kualiti mengajar. sekali lagi saya merakamkan setinggi-tinggi kesyukuran saya. SMK Bandar Putra Kulai . Hal yang demikian dapat meningkatkan bilangan ilmuwan di negara kita. Akhir sekali. Semoga dengan keizinan Tuhan. Saya menaruh 100% kepercayaan dan keyakinan kepada guru-guru kita untuk terus berjaya dalam meningkatkan prestasi pelajar sehingga kita dapat temu bersama lagi di puncak gunung kejayaan. negara Malaysia menjadi mata dunia. Sebelum saya akhiri ucapan saya. Surat-surat telah saya hantarkan kepada pihak yang bertanggungjawab dan surat-surat tersebut telah berjaya dihantar ke sana pada bulan Jun. guru-guru kita sentiasa diberkat. tetapi peringkat kebangsaan. doa saya agar SMK Bandar Putra terus cemerlang dan lebih gagah menghadapi cabaran serta mencapai matlamat kita supaya SMK Bandar Putra menjadi sekolah harian terbaik bukan sahaja peringkat negeri. negara. iaitu mengenai kempen menghantar "Console letter" kepada anak-anak yang masih hidup selepas berlakunya gempa bumi SiChuan. Setiausaha Rumah Delta AJK Kelab Taekwondo. AJK Kadet Polis. sihat dan sejahtera. kenyataan Malaysia berjaya. Wawasan 2020 bukan impian kita lagi tetapi menjadi satu kenyataan. dan secara langsung. Semangat kegigihan dan ketabahan mangsa gempa bumi yang masih hidup boleh menjadi teladan kepada kita untuk terus berjaya. 2008. LOH ZHENG ZHANG Naib pengerusi Kelab Komputer. Terima kasih kepada semua murid yang terlibat dalam menjayakan kempen ini. Terima kasih disampaikan kepada semua warga pendidik di negara kita dan selamat maju jaya. China yang saya anjurkan.

Pendek kata. Pepatah ada mengatakan bahawa �Perjalanan seribu batu bermula dari satu langkah�.kita tidak akan mampu untuk berdiri dengan gah tanpa pengorbanan guru dan kerana mereka jugalah kita petah untuk berhujah dan memberikan idea yang bernas.Perjuangan memerlukan ketabahan. kita perlu sentiasa ingat bahawa tanpa mereka. bangsa dan juga negara Hidup memerlukan pengorbananan. Warga guru yang diraikan. Terlebih dahulu saya ingin mengucapkan sekalung ucapan terima kasih kerana memberikan peluang keemasan kepada saya untuk mewakili para pelajar memberikan ucapan sempena hari yang sungguh bersejarah ini.� Memang tidak dapat dinafikan bahawa sumbangan dan jasa guru tidak ternilai dan amat sukar untuk membalasnya kembali.mereka tidak ada perkataan jemu dan menyerah kalah dalam kamus hidup guru yangberkualiti.guru akan terus menabur bakti walaupun . guru-guru dan semua rakan-rakan yang disayangi. Yang dihormati tuan Guru Besar. penghargaan dan penghormatan terhadap mereka yang telah banyak berbudi kepada agama.Dari kecil hinggalah dewasa. Ketabahan memerlukan keyakinan. Pengorbanan memerlukan perjuangan.tarikh keramat buat warga pendidik.tetapi satu langkah ini tidak mampu dilakukan tanpa jasa dan pengorbanan daripada guru-guru.Teks ucapan sambutan Hari Guru 25 Mei 2005 Bismillah hirrahman nirrahim . Kita perlu berterima kasih yang tidak terhingga dengan usaha guru-guru kita megadakan kelas tambahan dan bengkel kecemerlangan akademik. Assalammualaikum warahmatullah hiwabarakatuh. Warga dewan sekalian.Justeru itu. Keyakinan pula menentukan kejayaan.Kemahiran dan kecekapan yang ada pada guru ketika memberikan motivasi dan teknik belajar yangberkesan amat tinggi nilainya. Setiap tanggal 16 Mei.Bagi guru. Inilah waktu terbaik untuk kita luahkan setinggi-tinggi rasa terima kasih. tiadalah kita.

Saya juga ingin mengucapkan sekalung penghargaan kepada semua pihak yang bergabung tenaga untuk manjayakan acara yang penuh gilang gemilang ini. Sebelum mengakhiri ucapan pada pagi ini . Sekali lagi saya mewakili semua pelajar SK KUBU mengucapkan SELAMAT HARI GURU untuk semua warga pendidik yang kami sayangi. Jika hari ini seorang Perdana Menteri berkuasa Jika hari ini seorang Raja menaiki takhta Jika hari ini seorang Presiden sebuah negara Jika hari ini seorang ulama yang mulia Jika hari ini seorang peguam menang bicara . GURU OH GURU Dialah pemberi paling setia Tiap akar ilmu miliknya Pelita dan lampu segala Untuk manusia sebelum manjadi dewasa.Kami juga ingin mengucapkan syabas dan tahniah kepada semua guru yang tetap menjalankan tugas mendidik anak bangsa.Kami juga ingin menyusun sepuluh jari memohon kemaafan sekiranya terdapat kesalahan yang telah kami lakukan sepanjang cikgu mengajar kami. Hadirin yang dihormati.dibebankan dengan tugasan yang semakin mencabar. dengarlah sajak dari saya untuk semua guru yang tersayang. Dialah ibu dialah bapa juga sahabat Alur kesetiaan mengalirkan nasihat Pemimpin yang ditauliahkan segala umat Seribu tahun katanya menjadi hikmat.

Sekianlah sahaja. Semakin terpencil duduknya di ceruk desa Semakin bererti tugasnya kepada negara. Di mana-mana dia berdiri di muka muridnya Di sebuah sekolah mewah di Ibu Kota Di bangunan tua sekolah Hulu Terengganu Dia adalah guru mewakili seribu buku. Sejarahnya dimulakan oleh seorang guru biasa Dengan lembut sabarnya mengajar tulis-baca. guruku Budi yang diapungkan di dulang ilmu Panggilan keramat "cikgu" kekal terpahat Menjadi kenangan ke akhir hayat. . wabillahi taufik wal hidayah wassalamualaikum warah matullah hiwabarakatuh.Jika hari ini seorang penulis terkemuka Jika hari ini siapa saja menjadi dewasa. Jadilah apa pun pada akhir kehidupanmu.

. Naka buat macam mana ? ek..com dari amoi.01..05 (2:51 am) "Selamat Hari Guru".05 (5:27 am) To Mastermad : Sajak tu nukilan Usman Awang.25... terus dia delete yang sebenar. To Faizah : Aku guna webzip untuk download fail-fail bernama..cikgu! Jasa guru kukenang ke akhir hayat. mana pegi entry cikgu yg sebelom nih? posted by: amoi (reply) post date: 05.05 (10:49 am) hai amoi ucapan dan sajak yang menarik. Entah macam mana . posted by: sirasain (reply) post date: 06.posted by: mastermad (reply) post date: 05.25... sendiri buat ker posted by: Faizah (reply) post date: 05..05 (12:56 pm) hmm.26.... curious saya. .tblog..aku baca 'yang delete file ' ..

Warga dewan sekalian.Perjuangan memerlukan ketabahan.06 (9:45 am) sajak usman awang ei. Sekalung ucapan terima kasih diucapkan kepada saudari pengerusi majlis..tetapi satu langkah ini tidak mampu dilakukan tanpa jasa dan pengorbanan daripada guru-guru.posted by: kuya (reply) post date: 03. Setiap tanggal 16 Mei. Warga guru yang diraikan.Semua warga perlu menghayati tema Hari Guru sebagai pencetus inspirasi kegemilangan dan kecemerlangan.Bagi guru. EN ZAINAL ABIDIN BIN MOHAMAD ZAIN . aku pun penah bace sajak ni mase jd mc kat hari guru mase form 5 dulu. guru-guru serta rakan-rakan yang dikasihi sekalian.� Memang tidak dapat dinafikan bahawa sumbangan dan jasa guru tidak ternilai dan amat sukar untuk membalasnya kembali. Pepatah ada mengatakan bahawa �Perjalanan seribu batu bermula dari satu langkah�.mereka tidak ada perkataan jemu dan menyerah kalah dalam kamus hidup . kita perlu sentiasa ingat bahawa tanpa mereka. Selamat sejahtera dan Salam 1 MALAYSIA. Yang dihormati. Hidup memerlukan pengorbananan.Justeru itu. Guru Besar SK Bandar Seri Alam (1).. tiadalah kita.22. Pengorbanan memerlukan perjuangan. Terlebih dahulu saya ingin mengucapkan sekalung ucapan terima kasih kerana memberikan peluang keemasan kepada saya untuk mewakili para pelajar memberikan ucapan sempena hari yang sungguh bersejarah ini. Keyakinan pula menentukan kejayaan.Dari kecil hinggalah dewasa. Ketabahan memerlukan keyakinan.Kemahiran dan kecekapan yang ada pada guru ketika memberikan motivasi dan teknik belajar yangberkesan amat tinggi nilainya.Guru bertanggungjawab melahirkan pelajar yang cemerlang ilmu pengetahuan dan sahsiah diri.tarikh keramat buat warga pendidik.kita tidak akan mampu untuk berdiri dengan gah tanpa pengorbanan guru dan kerana mereka jugalah kita petah untuk berhujah dan memberikan idea yang bernas.guru-guru penolong kanan. Kita perlu berterima kasih yang tidak terhingga dengan usaha guru-guru kita megadakan kelas tambahan dan bengkel kecemerlangan akademik.

Kami juga ingin mengucapkan syabas dan tahniah kepada semua guru yang tetap menjalankan tugas mendidik anak bangsa. .izinkan saya untuk memetik katakata Allahyarham Usman Awang : �jadilah apa-apapun pada akhir kehidupanmu. Panggilan keramat �cikgu� kekal terpahat. Sebelum mengakhiri ucapan saya pada hari ini.Kami juga ingin menyusun sepuluh jari memohon kemaafan sekiranya terdapat kesalahan yang telah kami lakukan sepanjang cikgu mengajar kami. Sekali lagi saya mewakili semua pelajar SK KUBU mengucapkan SELAMAT HARI GURU untuk semua warga pendidik yang kami sayangi. guruku . Sekian Terima kasih. Saya juga ingin mengucapkan sekalung penghargaan kepada semua pihak yang bergabung tenaga untuk manjayakan acara yang penuh gilang gemilang ini. Menjadi kenangan hingga ke akhir hayat� Selamat Hari Guru.Budi yang diapungkan di dulangmu.guru yangberkualiti. Pendek kata. Hadirin yang dihormati.guru akan terus menabur bakti walaupun dibebankan dengan tugasan yang semakin mencabar.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful