PROIECT DE ACTIVITATE INTEGRATA “GHIOCEII DIN ZAPADA!


Gradinita P.P.Nr.2 Medgidia Data :10.03.2011 Nivel : I Grupa : mijlocie “Buburuzele” Institutor: Gherasim Doinita Tema anuala:”Cu ce si cum exprimam ceea ce simtim?” Tema saptamanala: “La multi ani mamica mea!” Tema: “Ghioceii din zapada!” Forma de realizare: Activitate integrata ADP+ ALA1+ ADE(DS+DOS)+ALA2 ADE:DS +DOS DS: „Ghioceii au vestit, primavara a sosit !” – joc concurs
numeralul ordinal ;

DOS:

“ Vaza cu ghiocei “ - lipire - Activitate practica

ALA 1 :

Arta – “Ghioceii din zapada!”(colorare+pictura) Joc de rol – “De-a gradinarii” Joc de masa – “Ghiocelul”(puzzle+din jumatati- intregul)

Tipul activitatii: Verificare si consolidare de cunostinte Durata: o zi Forma de organizare: frontal,individual,pe grupuri mici Mijloc de realizare : joc-concurs Scopul activitatii:
• • •

Consolidarea si verificarea cunostintelor privind numaratul in limitele 1-5; Consolidarea unor abilităţi practice ( asamblare, lipire, decorare ) ; Educarea gustului estetic;

Obiective operationale: ADE:
1

creioane colorate.pensule. Joc de masa: . • Sa aplice indicatiile educatoarei privind ordinea etapelor de lucru in vederea realizarii temei.Sa foloseasca culorile adecvate. • Sa precizeze locul fiecarui obiect in sirul numerelor naturale folosind numeral ordinal.Activitate practica: • Sa foloseasca corect tehnicile de lucru insusite anterior(lipire).lopatele.acuarele.pamant. . Arta: fise cu imagini cu ghiocei.Sa lucreze in echipa. • Sa raporteze numarul la cantitate si invers. • Sa numere in concentrul 1-5 . elemente de joc: surpriza(o fetita imbracata in ghiocel). problematizarea.conversatia.exercitiu. .DS: . .jocul.Sa aplice culoarea pe suprafata de lucru fara sa depaseasca conturul. 2) Activitati recreative: Dans tematic pe melodia – “Samba florilor” .rasad flori. b) Material didactic: Intalnirea de dimineata: panoul”Astazi sunt prezent”.calendarul naturii.inainte si inapoi.Sa execute miscari ritmice specifice dansului.starea vremii.Sa pregateasca pamantul pentru semanat. manuirea materialelor. Joc de rol: jardinière.data.buburuze cu fotografia copilului.apa.Sa coloreze in contur.explicatia. • Sa coopereze cu colegii in realizarea lucrarii. ALA: 1) Activitati pe centre de interes: Joc de rol: .”Turul galeriei”.stropitori.Sa reconstituie o imagine din mai multe piese.pahare apa. Strategii didactice: a) Metode si procedee: expunerea.Sa-si formeze deprinderea de a cultiva plante si mai apoi de a le uda si ingriji.demonstratia. • Sa recunoasca vecinii numerelor 1-4. 2 . DOS:.Activitate matematica • Sa grupeze ghioceii dupa lungimea coditei.miscarea. .jetoane cu zilele saptamanii. Arta: .

SCENARIUL ZILEI Intalnirea de dimineata: I.vaze pentru flori.pe grupe.Craiova. Activitatea integrata in gradinita – ghid metodic.2011. . Calendarul naturii: 3 .Temporale: o zi BIBLIOGRAFIE:  Curriculum pentru invatamantul prescolar 3-6/7 ani. Cine oare n-a venit?”(Se verifica copiii absenti).Bucuresti.Mihaela.intregul.Viorica. c) Forme de organizare: frontal.individual.Umane: educatoarea si grupa de copiii.2009. Activitate recreativa: CD. copii!” Prezenta: “Dupa ce ne-am adunat Si frumos ne-am salutat Colegii ne-am intalnit.Editura DPH. Activitate matematica: ghiocei mari/mici.costume specifice.”Invatarea bazata pe proiecte”.2008. din jumatati. Buna dimineata. Salutul La sosirea in sala de grupa isi intorc “buburuzele” la panoul “Astazi sunt prezent” si prin procedeul “Mana oarba” extrag un ecuson pe care si-l pun in piept. Neagu.coli colorate.Bucuresti.1-2/2011.     Preda.Editura Arves.ecusoane cu ghiocei.lipici.2008.Editura Arlequin. In cerc ne adunam Si frumos ne salutam.1995.Georgeta. Resurse: .casetofon. Activitatea practica: ghiocei.Editura ASS.” Apoi ne salutam:” Buna dimineata buburuzelor! Ma bucur ca ne reintalnim A-nceput o noua zi.vaze.Beraru.Joc de masa: puzzle cu ghiocei.”Activitati matematice in gradinita”. Dupa servirea micului dejun copiii se reunesc in cerc spunand: “ Dimineata a sosit Toti copiii au venit. Revista Invatamantul Prescolar Nr.

Tranzitie : “Cate unul pe carare “ – joc cu text si cant.Cum este vremea? (Copiii afiseaza imagini reprezentative pentru ziua in curs ) Se anunta copiii orarul acticitatii de astazi la capatul careia ii asteapta mari surprize. unu-doi Mergem toti in pas vioi.  si.” Se deruleaza dansul thematic “Samba florilor”.  va trebui sa jucam un joc mathematic.prin metoda Turul Galeriei.la final.muzica. vor colora ghiocei sau ii vor picta. vor planta rasaduri de flori. copiii vor numara in limitele 1-5.  va trebui sa realizam un minunat tablou “Vaza cu ghiocei”. vor preciza locul fiecarui obiect in sirul numeric folosind numeralul ordinal si vor recunoaste vecinii numerelor 1-4. La centre. In costume ne-mbracam Si incepem sa dansam.Se lucreaza pe panou: . Domeniul Om si Societate – activitate practica: copiii vor lipi vaza si ghioceii pentru a realiza vaza cu ghiocei. Dupa expirarea timpului de lucru. 4 . Surpriza oferita de ghiocel: gargarite asezate pe un ghiocel. se evalueaza rezultatele activitatii independente si de grup. copiii vor realiza puzzle cu ghiocei.dans si recompense meritate! Rutine: “Imi astept randul”-deprinderea de a anunta prin ridicarea mainii cand solicita un anumit lucru.joc cu text si cant.In ce anotimp suntem? . Se anunta obiectivele zilei:  va trebui sa lucram pe centre de activitate. la activitatea matematica. Tranzitie : “ Unu-doi. se realizeaza expozitia si se ofera feedback pozitiv. Dar pentru aceasta va trebui sa rezolve mai multe sarcini. vor recunoaste cifrele. dupa cum spune un proverb romanesc:”Dupa munca si rasplata”. vor reconstitui intregul din jumatati.Ce zi a saptamanii este astazi? . vor raporta numarul la cantitate se invers. Tranzitie: “Copilul neastamparat”. Tranzitie: “ Cantec de primavara” –joc cu text si cant In cadrul Domeniului Stiinte.

Va trebui sa ganditi! “ Astazi. Scrisoare.doar intr-o joaca. vom juca jocul matematic ”Cine repede gândeste. sa îsi caute vecinii. Pregatirea materialului necesar pentru activitatile propuse.niciodata nu greseste” – cu scopul de a-l ajuta pe Ghiocel sa nu mai fie suparat. Captarea atentiei Asigurarea unui climat educational favorabil. sa rezolve exercitii si probleme de adunare si scadere. Jetoane. Sa il ajutati si voi Pana nu-i ataca cainii. Ghiocei. Observarea comportamentului copiilor Surpriza. Frontal. Expunerea . Si va roaga foarte mult. Stimularea interesului pentru activitate. Dirijarea invatarii Explicatia. Frontal. sa numere folosind numeralul ordinal – ca atunci când se va juca cu prietenii lui sa stie al câtelea se ascunde sau al câtelea pleaca. Intrarea ordonata a copiilor in sala de grupa.ca sa nu gresiti.EVENIMENTUL DIDACTIC CONTINUTUL STIINTIFIC STRATEGII DIDACTICE METODE SI MIJLOACE DE FORMA DE PROCEDEE INVATAMANT ORGANIZARE EVALUARE 1.Ea poarta un cosulet in mana ce contine plicuri cu sarcinile pe care trebuie sa le rezolve copiii si o scrisoare de la Zana Primavara. Inainte si inapoi. Sa isi caute vecinii. Frontal. Instructajul verbal. S-a-ncurcat la numarat Sa adune si sa scada. Ghiocei. va trebui sa ne împartim în doua echipe:”buburuze”si „albinute”. Ca sa numere corect Vreti sau nu. Anuntarea temei si a obiectivelor activitatii Expunerea. Cifre.Echipa care la sfarsitul activitatii va insuma cele mai multe buline(puncte) va fi declarata castigatoare. Ecusoane. Explicatia. -Voi trebuie sa fiti foarte atenti la cerintele Ghiocelului Pentru fiecare raspuns corect. sa poata numara si el corect înainte si înapoi.stimulente: “Ghiocelu-i suparat Si apoi .surpriza”(o fetita de la o grupa mai mare imbracata in ghiocel).Moment organizatoric 2. Cifre. Sa il ajutam acum? Dar.care este citita acestora.echipa primeste cate o bulina rosie-un punct. Pentru ca jocul nostru sa fie mai frumos iar Ghiocelul multumit. Coli cu cifre. Toate materialele necesare. 3. Se prezinta “ghiocelul. Stimularea interesului pentru activitate. . 4. Exercitiul. Jetoane cu imagini. A)Prezentarea regulilor jocului Pe rând câte un copil din fiecare echipa va fi 5 Conversatia .

6 .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful