PERASMIAN

MASA 10.30 pagi CUE/AKTIVITI Aluan pengacara ANN/PENGUMUMAN Bismillahirahmanirrahim.. Assalammualaikum warahmatullahiwabarakatuh, salam sejahtera dan salam satu Malaysia. Indah berbalam si awan petang, Berarak di celah pepohon ara; Pemanis kalam selamat datang, Awal bismillah pembuka bicara. Dari Raub pergi ke Pontian Terus pula ke Kuala Perlis Harap hadirin berikan perhatian, Mohon saya mulakan majlis. Yang Berusaha En. Ilias bin talib Ketua jabatan hal ehwal pelajar, Institut Pendidikan Guru Kampus Perlis, Yang Berusaha, En mahzan bin hasim, Mentor pismp sem4 rbt (a),pj/bm Institut Pendidikan Guru Kampus Perlis Yang Berusaha, En.____________________________ Ketua kampong chandek kura, mukim kedawang. Yang Dihormati, Ahli jkk kampung chandek kura,penduduk-penduduk kampung , seterusnya saudara saudari guru-guru pelatih sekalian. Syukur Alhamdulillah, Bersama kita panjatkan kesyukuran ke hadrat Illahi, Atas limpah kurnianya dapat kita berkumpul pada pagi yang indah ini untuk bersama-sama menjayakan program bina insan guru fasa 4 /2011.untuk pengetahuan hadirin sekalian, program ini bina insane guru ini adalah merupakan 1 program wajib yang harus dijalani pada setiap semester iaitu bermula dari semester 1 hingga semester 6 pismp bagi menerapkan nilainilai insane guru dalam diri guru-guru pelatih.sehubungan dengan itu, kami telah memilih kampung chandik kura ini sebagai destinasi bagi bersama-sama menjayakan program anak angkat pada semester ini. TURN

.selaku mentor bagi kelas rbt(a)/pj/bm Institut Pendidikan Guru Kampus Perlis bagi menyampaikan ucapan. untuk memimpin bacaan doa. Untuk itu. Majlis merakamkan ucapan terima kasih DI atas ucapan tersebut Seterusnya Majlis mempersilakan en. Bagi meneruskan majlis. Dipersilakan. Majlis dengan ini mempersilakan. Majlis dengan dengan ini mempersilakan. Tak berguna jika ada dayung tiada perahunya Tak berkat ilmu tanpa amalnya.ketua kampong chandek kura.Bacaan doa Bunga mawar cantik tersemat Dipetik gadis di tepi titi Doa dibaca memohon Rahmat Moga Majlis sentiasa diberkati. Ucapan penyelaras dan mentor Terima kasih diucapkan. Seterusnya Majlis mempersilakan en mahzan bin hasim. Majlis mempersilakan saudara mohd faizol asyraf bin mahdzir. majlis mempersilakan saudara hamzah bin azizan . bagi menyampaikan ucapan Majlis dengan dengan ini mempersilakan. Ucapan pengerusi big Tak molek jika ada alu tiada lesungnya. pengerusi program big fasa 4 2011 Institut Pendidikan Guru MALAYSIA Kampus Perlis bagi menyampaikan ucapan.__________________ . Tak lengkaplah majlis jika tiada yang berbicara.

.selaku penyelaras bagi program big fasa 4/2011 Institut Pendidikan Guru Kampus Perlis bagi menyampaikan ucapan dan seterusnya merasmikan program bina insan guru fasa 4/2011. Mohon rasmikan majlis kami. Jangan patahkan batang jerami.sekian terima kasih Majlis bersurai . Tuan-tuan dan puan-puan Untuk itu Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan yang berusaha EN ilias bin talib ketua jabatan hep . Majlis merakamkan ucapan Terima kasih kepada EN ilias bin talib diatas kesudian mernyempurnakan majlis perasmian sebentar tadi Dengan berakhirnya ucapan perasmian itu tadi maka bermulalah program bina insan guru kita pada kali ini. Diharapkan semua pihak dapat memberikan semangat kerjasama dan komitmen yang padu dalam menjayakan program ini. Kepada tuan sembah diberi.Kalau tuan pikat kenari.

Indah berbalam si awan petang. Yang Berusaha. mukim kedawang.____________________________ Ketua kampung chandek kura. Yang Berusaha En. Yang dihormati. Nor Saidi Bin Nanyan Ketua pemuda umno Bahagian langkawi Bunga mawar cantik tersemat Dipetik gadis di tepi titi Doa dibaca memohon Rahmat Moga Majlis sentiasa diberkati. Ilias Bin Talib Ketua Jabatan Hal Ehwal Pelajar. Untuk itu. Assalammualaikum warahmatullahiwabarakatuh. En Mahzan Bin Hasim.Pj/Bm Institut Pendidikan Guru Kampus Perlis Yang Berusaha. Mentor Pismp Sem 4 Rbt (A). En. Awal bismillah pembuka bicara. salam sejahtera dan salam satu Malaysia.. Institut Pendidikan Guru Kampus Perlis.00 pagi CUE/AKTIVITI Aluan pengacara ANN/PENGUMUMAN mengumumkan ketibaan en. untuk memimpin bacaan doa. majlis mempersilakan saudara hamzah bin azizan .20 pagi Bacaan doa . TURN 9. Berarak di celah pepohon ara. Dipersilakan.MAJLIS PENUTUP MASA 9. Pemanis kalam selamat datang. Nor Saidi Bin Nanyan. En.Ketua Pemuda Umno Bahagian Langkawi Bismillahirahmanirrahim.

nor saidi bin nanyan . Majlis merakamkan ucapan Terima kasih kepada EN nor saidi bin nanyan diatas kesudian memberi ucapan sebentar tadi.selaku mentor bagi kelas Rbt(A)/Pj/Bm Institut Pendidikan Guru Kampus Perlis bagi menyampaikan ucapan. Dijemput en nor saidi bin nanyan untuk menerima cenderamata Kemudian dijemput en. Majlis mempersilakan saudara mohd faizol asyraf bin mahdzir.________________ketua kampong chandek kura. Majlis dengan ini mempersilakan. _____________________ . Seterusnya Majlis mempersilakan en mahzan bin hasim. Majlis dengan dengan ini mempersilakan. Ucapan penyelaras dan mentor Terima kasih diucapkan. _____________________ 2. Majlis merakamkan ucapan terima kasih DI atas ucapan tersebut Seterusnya Majlis mempersilakan en.ketua pemuda umno bagi bahagian langkawi.Ucapan pengerusi big Bagi meneruskan majlis. pengerusi program big fasa 4 2011 Institut Pendidikan Guru MALAYSIA Kampus Perlis bagi menyampaikan ucapan. bagi menyampaikan ucapan Majlis dengan dengan ini mempersilakan. di jemput naib pengerusi big fasa 4/2011 saudari siti nain zubaidah binti satiam bagi mengiringi en mahzan bin hasim untuk menyampaikan cenderamata. Seterusnya. Seterusnya dijemput keluarga-keluarga angkat iaitu: 1.

Beli suasa di Kota Tinggi. . _______________________ 5. Di lain masa bersua lagi. wabillahitaufiq walhidayah wassalammualaikum wbt. _______________________ 4. kampus perlis yang telah menjayakan program bina insane guru fasa 4/2011 mengucapkan jutaan terima kasih kepada semua pihak yang telah memberi sumbangan dalam menjayakan program pada hari ini. pengerusi big fasa 4/2011 saudara mohd faizol asyraf bin mahdzir untuk menerima sijil. Selesai sudah tugas diberi. Majlis kita pada hari ini sudah pun sampai ke penghujungnya. Penutup majlis Merah sepuh si api-api. Dari Kedah ke pekan sari. Disini ada pengumuman tambahan Sekian.3. Dipetik juragan dibawa ke pekan. Segala kekhilafan mohon dimaafkan. Hadirin sekalian. Saya mewakili pelajar institute pendidikan guru Malaysia. _______________________ Kemudian dijemput. Jari sepuluh disusun rapi.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful