MID – YEAR EXAMINATION

SECONDARY TWO NORMAL (TECHNICAL)

Instructions to students:
DO NOT OPEN THIS BOOKLET UNTIL YOU ARE TOLD TO DO SO.
Read these notes carefully.
1.
2.
3.
4.

Answer ALL questions on the Question paper.
Omission of essential working will result in loss of marks.
Calculators should be used where appropriate.
If the degree of accuracy is not specified in the question, and if the answer is not
exact, give the answer to three significant figures. Give answers in degrees to
one decimal place.
5.
For  , use either your calculator value or 3.142, unless the question requires the
answer in terms of  .
___________________________________________________________
This Question Paper consists of 8 printed pages including this page.
Answer ALL the questions in the spaces provided.

1. Express 1386.72
(a)
(b)
(c)

Correct to 1 significant figure.
Correct to 1 decimal place.
As a mixed fraction
Ans:

(a) __________________ [1]
(b) __________________ [1]
(c) __________________ [1]

2. Mary typed 120 words in 30 seconds.
(a) Find her average typing speed in words/sec.

Ans:

(a) __________words/sec [1]

(b) Find the number of words Mary would type in 1 min 40 seconds.

Ans:

(b) ____________words [2]

Ans:

(a) __________________ [2]

3. Evaluate the following
(a)

(b)
2

Ans:

(b)__________________ [1]

Ans:

(c)__________________ [1]

(c)

4. Fill in the boxes with
(a)

[1]

(b)

[1]

(c)

[1]

5. Simplify the following algebraic expressions:
(a)

Ans:

(a) __________________ [1]

Ans:

(b) __________________ [1]

Ans:

(c) __________________ [1]

(b)

(c)

(d)
3

Ans:

(d) __________________ [3]

6. The daily temperatures in Tokyo recorded over 5 days were as follows.
1.3°C

-3.8°C

3.4°C

-5.4°C

-1.9°C

(a) Write these values in descending order.
(b) Find the average of the 5 values given above.

Ans: (a)_____________________________________________

[1]

Ans: (b)____________________________________________ °C [2]

7. Write the algebraic expressions for the following:
(a) Add x and z

______________________

[1]

(b) Divide f by 13

______________________

[1]

(c) Multiply x by 2, then subtract 4

_______________________

[1]

(d) Subtract 7 from d

_______________________

[1]

8. Given that ΔABC is congruent to ΔXYZ as shown below,
4

(a) State the length of side XY.
(b) State the length of side AC.
(c) State the value of angle Y.

Ans:

(a) ______________cm

[1]

(b)_______________cm

[1]

(c)_______________°

[1]

9. Evaluate the following algebraic expressions.
(a)

(b)

when

Ans:

(a) __________________ [2]

Ans:

(b) __________________ [2]

when

10. Rectangle A is similar to rectangle B.
5

Calculate
(a)
The ratio of width m to width n. (In the simplest form)
(b)
Length x.
(c)
Perimeter of B.

Ans:

11. Mrs.Hoo spent
dollars on food and
amount she spent was fifty dollars,

(a) __________________ [1]
(b)_______________cm

[2]

(c)_______________cm

[1]

dollars on clothes. If the total

(a) Find the value of t.

(b) Find how much she spent on food.
6

Ans:

(a) t =_______________

[2]

Ans:

(b) $ _________________ [1]

12. Given that figure ABCD is similar to GHEF, find the value of x.

Ans:

________________cm

[2]

13. Ahmed borrowed $25 000 from a bank over a period of 2 years. If the interest
rate is 5% per annum
(a)

Find the total simple interest he must pay at the end of 2 years.

7

(b) Find the total amount Ahmed should pay back the bank at the end of 2
years.

Ans:

(a)$_________________ [2]

Ans:

(b)$_________________ [1]

14. S$250 can be exchanged for RM 555. Find
(a) Find the exchange rate in the form S$1 = RM?

(b) Find the cost in Malaysian Ringgit (RM) of a piano that costs S$ 5000.

(c) Find the cost in Singapore dollars (S$) of a handbag priced at RM 115.

Ans:

(a) S$1 = RM __________ [1]
(b) RM _______________ [2]
(c) S$ ________________ [2]

END OF PAPER ONE
8

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful

Master Your Semester with Scribd & The New York Times

Special offer: Get 4 months of Scribd and The New York Times for just $1.87 per week!

Master Your Semester with a Special Offer from Scribd & The New York Times