APARAREA IMPOTRIVA VIRUSILOR INFORMATICI

  

Apararea impotriva virusilor:
1. Instalarea unui program antivirus. 2. Nu deschideìi ataè rile de poèt electronic sau site cu reclame. 3. Actualizaìi permanent Windows. 4. Utilizaìi un paravan de protecìie. 5. Tipuri de virusi.   

1. Instalarea unui program antivirus 
€Instalarea unui program antivirus èi actualizarea permanent a acestuia contribuie la ap rarea computerului împotriva viruèilor. Programele antivirus scaneaz în c utarea viruèilor care încearc s p trund în poèta electronic , în sistemul de operare sau în fièiere. Zilnic apar viruèi noi, de aceea trebuie s verificaìi des site-ul Web al produc torului de antivirus pentru actualiz ri. Cele mai multe programe antivirus se vând cu abon ri anuale, care pot fi reînnoite.

2. Nu deschideti atasarile de posta electronica sau site cu reclame.

Utilizati un paravan de protectie: €Paravanul de protecìie Windows sau alt paravan de protecìie v avertizeaz despre activit ìi suspecte dac un virus sau un vierme încearc s se conecteze la computer.virusi sunt continuti in macro libaje pentru programe cum ar fi Microsoft Word and Excel.€Mulìi viruèi sunt ataèaìi la mesajele de poèt electronic èi se r spândesc imediat ce deschideìi ataèarea. închizând portiìele de securitate posibile. Microsoft lanseaz actualiz ri de securitate care pot ajuta la protejarea computerului. un executabil sau orice alta sursa de infectare. Virusi boot sector ataca anumite fisiere de pe hard sa floppy care se lanseaza cand bootati calulatorul. activând actualizarea automat Windows. virusul se va atasa . viermii èi hackerii din încercarea de a desc rca în computer programe potenìial d un toare. Actualizati permanent Windows : €Periodic. De asemenea. Noi suntem virusii care va ataca! 5. 4. Acestia sunt cel mai raspandit tip de virusi. Acest tip de virusi este transmis prin unitatea floppy. Cei mai multi virusi se pot luat pe site care au reclame asa ca nu acesati site. Tipuri de virusi : €In forma cea mai generala virusii se impart in: * Virusi hardware * Virusi software €Macro . acest ceva anume fiind un link dintr-un email. Virusi au nevoie doar de un clic pentru a se activa . Este indicat s nu deschideìi ataèarea decât dac este ceva ce aèteptaìi. Aceste actualiz ri contribuie la prevenirea atacurilor din partea altor computere. Deci in consecinta pentru a va virusa trebuie sa actionati ceva anume. 3. ei se ataseaza fisierelor (din cadrul programelor respective) si sunt printre cei mai grei de detectat. Asiguraìi-v c Windows primeète aceste actualiz ri. blocheaz viruèii. Cand bootati de pe discul infectat.

Calul Troian introduce o serie de "atacatori" care pot distruge hardul. Ce de fisiere !Atentie la neatentie : puneti-va la punct sistemul antivirus pentru orice eventualitate !!! Proiect realizat de: Chirea Adrian Cls a VII-a B . Caii troieni nu sunt virusi prin definitie. Cu toate astea au acelasi potential de a distruge hardul daca nu sunt detectati. Cand sunt eliberati.fisierelor boot de pe hard. De obicei ajung pe calea unui mail cu un titlu vag sau o promisiune de distractie. pentru ca nu se inmultesc.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful