Ventnor Winter Gardens Design Proposals There will be ongoing maintenance and refurbishment of the building fabric in addition

to the works listed below. Asbestos will be managed and removed as each phase progresses. Phase 1 Refurbish bar and kitchen areas Fire escape from NE corner of hall Upgrade external terraces, hard and soft landscaping Phase 2 Demolish ladies toilets and box office Lift with refurbishment of foyer and ‘tower’ Refurbish promenade deck and terrace Refurbish first floor kitchen/bar servery with service lift ground floor Phase 3 Demolish hall foyer and toilets Two storey extension with reception, toilets and cloakroom on ground floor and projection/sound control room (shell only), bar and toilets External ramp access around wall to Salisbury Gardens or possible amphitheatre at a later date Phase 4 Demolish green rooms and back of stage area New fire escape route from hall to rear Temporary changing and toilet facilities in ‘portacabins’ Phase 5 Upgrade hall with new lighting and sound facilities Equip projection/sound room Bleacher seating to hall First floor access to hall off bleachers Induction loop Refurbish hall floor Amphitheatre in from car park Phase 6 Two storey extension to rear with upgrade facilities and offices New toilets New three storey fire escape staircase at east end extending up to roof terrace Refurbish roof terrace Note At some point in the overall redevelopment of the building the heating and ventilation needs to be completely upgraded. A new boiler room at the rear would remove the flue that goes up through the kitchen areas.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful