(123456789-p

)

No. 1 Jalan Terowong 8,Taman himalaya jambu 43500 Semenyih, Selangor. Tel/Fax: 03-733733

__________________________________________________

Profil Syarikat
_________________________________________________

ISI KANDUNGAN
1. Profil Syarikat 2. Wawasan, Misi dan Objektif Syarikat 3. Kakitangan syarikat 4. Carta Organisasi 5. Pengalaman kerja 6. Latar belakang Pengurus/Pengurus Projek 7. Perniagaan syarikat 8. Pendaftaran Perniagaan 9. Stor/Pejabat operasi

Semenyih Selangor Alamat Yang Didaftarkan 2/6.Jalan Terowong 8.000.00 : RM 10.Semnyih Selangor : B 41 Jalan Sunway Semenyih Bandar Sunway Seminyih.00 .000. Taman Hmalaya Jambu.Semenyih Selangor : 1234567891234 : RM 50.Pendaftaran Kem. 43500.Kewangan Bank No. Nombor Telefon / Faks Nombor Pendaftaran Perniagaan Tarikh Pendaftaran Taraf Syarikat No.S. Akaun Modal Berbayar Overdraft : 03-7337733 : 123456789-p : 11 november 2011 : Perkongsian : 357-12345678 : Maybank.Nama Syarikat Yang Didaftarkan Alamat Perniagaan : G.BHD : NO1.I SDN. 43500.

Objektif Syarikat Memberikan perkhidmatan terbaik pada harga berpatutan Mandapatkan pelanggan baru dari masa ke masa di samping mengekalkan pelanggan yang sedia ada Membesar menjadi sebuah syarikat sendirian berhad. .VISI SYARIKAT Menyediakan perkhidmatan yang berkaitan penghawa dingin dan kerjakerja penyejukan dalam usaha untuk menyumbang ke arah kehidupan lebih sempurna.Dan ingin memuaskan hati para pelanggan kami. Menjadi pembekal alat pendingin hawa bagi tujuan pengajian dan pembelajaran di institut pengajian tinggi tempatan Mencapai keuntungan bersih melebihi RM 150. Menjadi sebuah syarikat bumiputera yang berdaya saing dan kompetetif dalam dunia perniagaan yang sangat mencabar. kerja-kerja perlu dijalankan oleh pekerja yang berpengetahuan tinggi dan luas pengalaman dan berdedikasi. MISI SYARIKAT Untuk mencapai wawasan kami.000.00 setahun. kami percaya kualiti kerja dan keselamatan semua pihak perlu diutamakan. Oleh itu.

4) Memasang sistem bilik sejuk beku di kilang atau gudang Kami juga berkemampuan untuk memasang sisten bilik sejuk beku di kilang atau gudang dalam pelbagai saiz dan kuantiti. saiz dan jenama pada harga yang sangat berpatutan 3) Manjual unit dan alat ganti pendingin hawa Kami merupakan pembekal pendingin hawa dan alat ganti bagi pelbagai jenama.1) Memberi khidmat nasihat dan runding cara Syarikat kami memberikan khidmat nasihat tentang pemasangan pendingin hawa dalam pelbagai aspek seperti kos dan keberkesanan system agar pelanggan mendapat khidmat yang terbaik 2) Memasang sistem penghawa dingin Kami menyediakan perkhidmatan pemasangan system pendingin hawa di rumah dan pejabat dalam pelbagai kapasiti. . kerja-kerja akan dijalankan di stor kami. 5) Membuat kerja-kerja pembaikan dan penyelenggaraan Kerja-kerja pembaikan dan penyelenggaraan akan dijalankan di tempat pelanggan bagi penyelenggaraan “general” dan minor bagi menjimatkan masa dan kos.Kami juga berkemampuan untuk memasang sisten bilik sejuk beku di kilang atau gudang dalam pelbagai saiz dan kuantiti pendingin hawa dan lain-lain alat elektrik pada harga yang berpatutan. 6) Membuat kerja-kerja elektrik(pendawaian dsbg) Kami juga bersedia memberikan perkhidmatan pendawaian untuk pemasangan alat. Kami menjamin bahawa alat ganti dari kami adalah yang tulin dan terbaik. Bagi penyelenggaraan major.

kolej atau institusi pengajian yang lain pada harga yang kompetitif. BAJA HITAM : MOHAMAD SAYUTI BIN ABDUL : BADRI EHSAN BIN TARMIZI : AIMAN . SENIOR MANAGER PROJECT MANAGER ASSISTANT MANAGER CLERK / ADMIN SUPERVISOR TECHNICIAN TECHNICIAN RAHMAN TECHNICIAN PECACAI ANGKAT NAJIS : MAHADIR BIN NORDIN : MOHD ZAMANI B. kami juga bersedia membekalkan pelbagai alatan dan bahan untuk tujuan pembelajaran dan sebagainya kepada mana-mana syarikat. AHMAD : ROSNIZAH BT ABDULLAH : ROHAIMI BIN ABDULLAH : GABAN B. OTHMAN : KAMARUL B.7) Membekalkan perkakas dan alatan penghawa dingin untuk pelbagai tujuan Sebagai pengandali perkhidmatan yang berkaitan penghawa dingin.

Selepas itu beliau telah melanjutkan pelajaran ke tahap diploma di dalam bidang yang sama di Malaysia France Institute. Bandar Baru Bangi. Selangor. Beseri Perlis.LATAR BELAKANG PENGURUS PENDIDIKAN: Beliau mendapat Sijil Kemahiran Malaysia (SKM) di dalam bidang Penyejukbekuan dan Penyamanan Udara daripada Institut Kemahiran MARA. .

Terengganu Darul Iman. Beliau telah menyelia kerja-kerja pemasangan sistem penyamanan udara dan pengalirudaraan di dua tapak projek iaitu Prince Hotel di Jalan Conlay. Kuala Lumpur dan Berjaya Times Square (Mixed Development Shopping Complex) di Kuala Lumpur.PENGALAMAN KERJA: Beliau telah mendapat latihan industri selama emam bulan di SOH & LEE Refrigeration And Air Conditioning di negeri Perlis. Pernah bekerja selama empat bulan di Dunham-Bush Malaysia Berhad. Beliau menjawat jawatan ‘Project Engineer’ selama dua tahun. Beliau menjalankan latihan industri di Dunham-Bush Malaysia Berhad selama emam bulan di bahagian ‘Chiller Testing’ dan meneruskan kerjayanya di tempat yang sama di bahagian pengeluaran (Heat exchanger Production line). Selepas itu. Beliau telah menyelia kerja-kerja pemasangan dan menjalanuji sistem penyamanan udara dan pengalirudaraan di Hospital Daerah Setiu. Beliau menjawat jawatan ‘Production Officer’ selama dua tahun. Petaling Jaya Selangor. Cheras Kuala Lumpur sebagai ‘Project Supervisor’ selama dua tahun. Bandar Baru Bangi Selangor sebelum menyambung pelajaran ke tahap diploma. Selepas itu. beliau berkerja di United Air Technology (UAT) Air conditioning Sdn Bhd. LATAR BELAKANG PENGURUS PROJEK . beliau berkerja di Suria Sunline.

. beliau bekerja secara sambilan di Maxicool Engineering dan diterima sebagai Pengurus Projek di syarikat sama pada tahun 2009 setelah menamatkan pengajian dalam peringkat ijazah pertama. Selepas itu.PENDIDIKAN: Beliau merupakan bekas pelajar Maktab rendah Sains MARA Kuala Terengganu dari tahun 2002 hingga 2003 dalam pengkhususan bidang Rekacipta. Untuk peringkat ijazah pertama. Dalam tahun 2007. beliau telah melanjutkan pelajaran di University of Nottingham dalam bidang Kejuruteraan Mekanikal dan menerima ijazah Bachelor of Engineering pada tahun 2009 PENGALAMAN KERJA: Beliau telah menimba pengalaman sebagai pelatih jurutera di syarikat X Trade Metal Resources Sdn Bhd pada tahun 2008. beliau berjaya melanjutkan pelajaran di peringkat International Baccalaureatte dalam bidang kejuruteraan di Kolej MARA Banting dari tahun 2004 hingga 2006.

5) Membuat kerja-kerja pembaikan dan penyelenggaraan(maintainance service) Kerja-kerja pembaikan dan penyelenggaraan akan dijalankan di tempat pelanggan bagi penyelenggaraan “general” dan minor bagi menjimatkan masa dan kos.PERNIAGAAN SYARIKAT 1) Memberi khidmat nasihat dan runding cara Syarikat kami memberikan khidmat nasihat tentang pemasangan pendingin hawa dalam pelbagai aspek seperti kos dan keberkesanan system agar pelanggan mendapat yang khidmat terbaik. 7) Membekalkan perkakas dan alatan penghawa dingin untuk pelbagai tujuan . 6) Membuat kerja-kerja elektrik(pendawaian dsbg) Kami juga bersedia memberikan perkhidmatan pendawaian untuk pemasangan alat pendingin hawa dan lain-lain alat elektrik pada harga yang berpatutan. 2) Memasang sistem penghawa dingin Kami menyediakan perkhidmatan pemasangan system pendingin hawa di rumah dan pejabat dalam pelbagai kapasiti. Kami menjamin bahawa alat ganti dari kami adalah yang tulin dan terbaik. Bagi penyelenggaraan major. 4) Memasang sistem bilik sejuk beku di kilang atau gudang Kami juga berkemampuan untuk memasang sisten bilik sejuk beku di kilang atau gudang dalam pelbagai saiz dan kuantiti. saiz dan jenama pada harga yang sangat berpatutan. 3) Manjual unit dan alat ganti pendingin hawa Kami merupakan pembekal pendingin hawa dan alat ganti bagi pelbagai jenama. kerja-kerja akan dijalankan di stor kami.

kolej atau institusi pengajian yang lain pada harga yang kompetitif. kami juga bersedia membekalkan pelbagai alatan dan bahan untuk tujuan pembelajaran dan sebagainya kepada mana-mana syarikat.Sebagai pengandali perkhidmatan yang berkaitan penghawa dingin. .

Memasang 10 unit penyaman udara 5. 3 Performance Weaver Training Membekal dan memasang penyaman udara (split air conditioner) dan membuat pemasangan lampu dan kipasberserta wiring di pejabat.500.000.5Hp 2 Koperasi UPM 7.00 Air conditioner .N o 1 PELANGAN KETERANGAN HARGA (RM) PROJEK Balai Polis Seapark.5 HP di seluruh balai polis.750.5 Hp. 28.00 Air conditioner berkapasiti 1.000. Membekal dan memasang penyaman udara di pejabat.00 Air conditioner berkapasiti 1Hphingga 2 Hp.800. 6.0 0 Air conditioner berkapasiti 1. 7.000.00 Air conditioner berkapasiti 1Hp hingga 2 Hp. 7.000. Petaling Jaya Membekal dan memasang 19 unit penyaman udara (split air conditioner) berkapasiti 1. servis dan memasang penyaman udara (split air conditioner) di pejabat. 7 BJZ Food & Supply.5Hp hingga 2 Hp. Semenyih. Membekal dan memasang penyaman udara (split air conditioner) di pejabat.5 Hp 4 Penjara Wanita Kajang Servis berkala 60 unit penyaman udara berserta membaikpulih unit yang rosak Membuka. Membekal dan memasang penyaman udara (split air conditioner) di pejabat.5Hp hingga 2 Hp. 6 Golden Complete S/B. Sepang 5.00 Air conditioner berkapasiti 1. 8 Hotel Grand 5.00 Air conditioner berkapasiti 1 Hp hingga 2.000. 5 Golden CompleteS/B.00 1 Hp – 2. Semenyih.

KWSP Raub.00 Air conditioner berkapasiti 1 Hp hingga 6 Hp. Kem Pangkalan Udara TUDM Sungai Besi Memasang 4 unit penyaman udara di rumah bungalow pegawai tinggi TUDM 2.000.000. Pahang Servis penyaman udara ( split air conditioner) di pejabat dan kerjakerja membaik pulih piping dan masalah lain 2.500.00 Air conditioner berkapasiti 1.000. Kajang.PENGALAMAN KERJA Rumah En Zahari.000. Servis penyaman udara ( split air conditioner) di Pusat Sumber. Sekolah Men Keb Saujana Impian. Bilik Guru dan Bilik Muzik 2. 2.00 Air conditioner 1Hp hingga 2 Hp.5 Hp – 2 Hp .00 Air conditioner berkapasiti 1 Hp Koperasi UPM Membaiki dan servis penyaman udara 2.00 di pejabat Air conditioner berkapasiti 1 Hphingga 3 Hp. Bdr Baru Bangi Membekal. memasang penyaman udara.

Sepang Servis cold room dan penyaman udara di gudang simpanan 1.00 Cold room *Kerja-kerja yang disenaraikan hanya yang melibatkan skala besar dan kerja-kerja utama sahaja .000.Rumah Bungalow di Bangi golf Club House Memasang 6 unit penyaman udara di rumah berserta servis dan piping serta wiring di tingkat bawah.5 Hp – 2 Hp BJZ Food & Supply.00 Air conditioner berkapasiti 1.00 Air conditioner berkapasiti 1. tingkat 1 dan tingkat 2 2.000.500.5 Hp – 2 Hp Cyber Café di TTDI Jaya Memasang 3 unit penyaman udara di Cyber Café berserta servis dan piping serta wiring 1.

.

.

.

.

.

Memberi latihan dan kursus kepada pekerja Memantau operasi dalam sistem pengurusan. Menganjurkan mesyuarat Menjadi pengerusi setiap jabatan .Projek Manager Badri Ihsan Bin tarmizi Tugas-tugas utama ✔ ✔ ✔ Menerajui syarikat. Bertanggungjawab dalam semua hal syarikat Memastikan syarikat bertambah maju Tugas sampingan ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ Memastikan tempat bekerja sesuai. Mengawal kewangan.

Menganjurkan mesyuarat . Juruteknik Mohamad Hazwan bin norrdin Tugas-tugas utama ✔ Membaik pulih peralatan. Tugas sampingan ➢ ➢ ➢ ➢ Memastikan tempat bekerja sesuai. Mengawal kewangan. ✔ Memastikan setiap juruteknik meninkatkan kemahiran dalam bidang penyelanggaraan. ➢ ➢ ➢ Memberi latihan dan kursus kepada pekerja Memantau operasi dalam sistem pengurusan. ✔ Menbuat pemerisaan harian terhadap peralatan. . Tugas sampingan ➢ Memastikan tempat bekerja sesuai. ✔ Bertanggungjawab terhadap kos penyelenggaraan sepenuhnya. ✔ Memastikan peralatan produk dapat digunakan dengan selamat. Memberi latihan dan kursus kepada pekerja Memantau operasi dalam sistem pengurusan.Jurutera Mohamad Sayuti Bin abdur Rahman Tugas-tugas utama ✔ Memastikan kerja-kerja penyelenggaraan berjalan dengan baik.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful