You are on page 1of 2

::. KORENI .

::

23. August, 2011. ::. Skenirano

BEZ KORENA NE STOJE NI STABLO NI ČOVEK
Pečat sudbine Srbija - zemlja krize

Ulazak u pucanj
Ovih dana, čini se, politička scena u Srbiji se lagano zahuktava. Stranke i pojedinci se guraju na "startnoj liniji", pokušavajući da tu zauzmu što bolju poziciju. Mada, još niko ne zna tačno kad će startni pištolj da oglasi "trku" za novi "ciklus" vlasti.
17.8.2011.

Pogledaj dom svoj anđele
Srbija je zemlja krize. Kad svi u krizu ulaze mi iz nje ponosno izlazimo, ili je obrnuto. To sada ni sam bog ne zna, ili možda zna premijer Mirko Cvetković. Ma, ne zna ni on sigurno, samo se pravi da nešto radi i zna. Saziva hitne sednice Vlade, kako bismo se suočili sa nadolazećom krizom.
17.8.2011.

::. Navigacija

::. Štampana izdanja

Opširnije...

Malo nade za naše inženjere

Opširnije...

Nemačkoj privredi hitno potrebni inženjeri – ali ne srpski stručnjaci
ŠTUTGART- Sudeći po napisima nemačke štampe koji se baziraju na informacijama Udruženja nemačkih poslodavaca, nemačka privreda prosto vapi za inženjerima svih stručnih profila. Neki srpski mediji su preneli napise iz nemačke štampe o namerama nemačke vlade, da ljudima iz takozvanih deficitarnih zanimanja, koji dolaze van Evropske unije, pojednostave mogućnost dobijanja dozvola za rad i boravak.
17.8.2011.

Dokumenti

Kuće
Po pozivu OVK svaka kuća je morala biti ispražnjena, predata na korišćenje. Niko nije smeo da se protivi, sve je išlo u korist jednog cilja, stvaranja države Kosovo. Ni jedna žrtva nije bila zanemarljiva, a organizacija je dovedena do perfekcije, bar što se papira tiče.
17.8.2011.

Opširnije...

Opširnije...

Američki аntropolog o srpskom selu

Vise od 65 000 mesečnih ulazaka na www.koreni.net je razlog za toliko puta rečeno: Hvala!

"Rasrbljavanje" Crne Gore

Memoari ponosnog naroda
Mlаdi posltdiplomаc Kolumbijа univerzitetа Džoel Mаrtin Hаlpern stigаo je zаjedno sа suprugom u šumаdijsko selo Orаšаc, u leto 1953. godine, sа zаdаtkom dа obаvi nаučno istrаživаnje nа terenu.
17.8.2011.

Stvaranje novog identiteta
Ovog leta u Crnoj Gori donete su mnoge važne odluke koje bi, u budućnosti, mogle odlučujuće uticati na izgradnju njenog novog identiteta. Odnos naše "elite" prema tim dešavanjima još je jedan u nizu dokaza o njenoj neozbiljnosti i neodgovornosti.
17.8.2011.

::. Pročitajte · Pacifikacija Srba i Srbije · Kad žena obuje kopačke · Istorijski čаs povodom sedаmdesetogodišnjice ustаškog pokolja · Dokumenti · Dok Hrvati zgrću novac u Srbiji, Srbe u Hrvatskoj pesniče · Seoski turizam u Srbiji - (ne)iskorišćen proizvod · Kudа ide srpskа mаlinа · Kako se nekad letovalo · Drugi pišu: Tabloid · Na liniji sa dijasporom · Zapadnobalkanija i car Boris

Opširnije...

Verski turizam

Opširnije...

Ekologija duše
Najbitniji, suštinski pokretač istinskog religioznog čoveka koji postaje turista je duhovna lepota – poniznost, strpljenje, posvećenost, da na svom hodočašću manastiru spozna osećaj mira, ljubavi, lepote i svede račune sam sa sobom, a religijski turisti ateisti odlaze

"Dani Bate Stojkovića" u Vrnjačkoj Banji

Velikani velikanu u čast
Ako se upitate gde bi jedan velikan želeo da provodi

http://www.koreni.net/modules.php?name=News&new_topic=2[8/23/2011 2:55:29 PM]

::. KORENI .::

svoje vreme, da se druži sa prijateljima, da sprema omiljenu hranu, da li bi vam palo na pamet da je to Vrnjačka Banja i restoran "zvučnog" imena Srbija.
17.8.2011.

u manastire zbog svoje intelektualne radoznalosti, obrazovanja, kulturnih sadržaja, odmora, rekreacije i zabave radi.
17.8.2011.

Opširnije...

· Rezultat druge Skupštine dijaspore održane u Beogradu · Odgovor izvesnom Antonu Koširu · Dokumenti · Sorоš i Sahit Muja žele kosovski ugalj · Geografsko poreklo hrane iz Srbije · Energetska pića – mogu da osveže ali i naškode · Kad seljak ne poštuje crveno slovo · Drugi pišu: Novi Standard · Šiptarski secesionisti ostvaruju američki san na Kosovu i Metohiji

Opširnije...

Otvoreno pismo iz dijaspore

Drugi pišu: Novi Standard

Šta nam otkriva sporazum o otvaranju "ambasada" Vojvodine u Briselu
U kontekstu "prijateljske" poruke diplomate iz Berlina treba znati da put Vojvodine u Brisel može da bude put bez povratka.
17.8.2011.

Jesi li čovek Borise, ili samo predsednik?
"Trebinje, Trebinje, kad me vidiš ....." neki kažu "poljubi me" a neki opet nešto drugo, mnogo žešće. Tako i danas kad krenete put Kosova i Metohije, možete slobodno reći "Jarinje, Jarinje, kad me vidiš j... me". Jer, umalo naj..asmo zbog Jarinja, ni krivi ni dužni, ali opet, i uvek, svima ružni.
10.8.2011.

Opširnije...

Opširnije... ::. Pesma nedelje Vrati mi snove za dvoje ::. Stih nedelje Izmirenje

http://www.koreni.net/modules.php?name=News&new_topic=2[8/23/2011 2:55:29 PM]