You are on page 1of 11

Port Folio ... V.

2008
Kesinee Wattanaveerachai | e: k_tiny@yahoo.com | m: 089.797.5611 | h: 02.454.5456
Box Hill Police Station

View from Whitehorse Road towards proposed Box Hill Police Station

Project: Box Hill 24 Hour Police Station


Client: Victoria Police
Budget: AU$ 5 million
Public Entry
Proposed Box Hill 24-Hour Police Station is located on
corner of Whitehorse Road and Kangerong Road.
The project is under-construction and to be completed
by the beginning of 2010. As it is rebuilt on existing
Coutyard & BBQ Area police station site, transition management has been
involved as well as the design of temporary police
station on Middleborough Road.

The design satisfies the functional requirements of


a police station while ensuring the proportion,
scale and character of the building lies well in
neighborhood. In the absence of Green Star Council
rating, the design has ensured a maximum use of
natural light but yet minimize heat absorption.
Also, natural ventilation has been used in conjunction
with smart air-conditioning system.
Feature Wall along Kangerong Road View from Kangerong Road
Corpus Christi College - Seminary

Existing Building ‘D’ Proposed plan to Building ‘C’ & ‘D’ Extension to Building ‘D’ top floor

Project: Corpus Christi College


– Additions & Alterations to Building ‘C’ & ‘D’ Blessing ceremony at Corpus Christi College opening in February 2008
Existing bridge links to Building ‘D’ Client: Corpus Christi College
Budget: AU$ 1.2 million

This project is located on Historic Church/School site, circa 1854, in Carlton.


For nearly a decade, the seminary has accommodated the catechetical &
seminarians needs while it keeps growing. To suit client’s needs,
there were some works required to Building ‘C’ & ‘D’. Fifteen bedrooms and
recreation room have been added to the precinct, and also the extension
of dinning room and kitchen.

As its location is heritage listed, the architecture was influence by


the existing building and surroundings whilst the external staircase
was designed to be as transparency as possible. With a well organizing
and cooperating bet ween client, architect and builder, the project had
completed under the budget and within a tight timeframe in February 2008.

View from Pelham Street


Landscape represents dry creek First floor staircase
Fintona Kindergarten

Front entry Project: Fintona Early Learning Centre


Client: Fintona Girls School
Budget: AU$1.1 million

The Reggio Emilia Approach has been adopted as early education philosophy in this kindergarten,
View from Multi-purpose Area towards Covered Outdoor Space AKA Piazza which reflects great credit on architectural plan. This project is a part of Fintona Girls School
development located on Balwyn Road and was completed in April 2008.

The design embraces an excellence learning community and recognizes the phenomenon that
children learn through their senses. The abundance of space, light and harmonious colors
ensure a sense of wellbeing. The environment is purposefully arranged to encourage creativity,
exploration and discovery. The transparency and visibility in the design allows for greater
awareness and socialization bet ween children, parents and staff.

Atelier 2 Atelier 1 Exterior view towards classroom 1 South East corner view From Piazza . . . . . . . . . . . . to Locker Area . . . . . . . . . . . . . . . to Classroom . . . . . . . . . and . . . . . . . . . Cosy Corner
Moonee Ponds West Primary School

Project: Moonee Ponds West Primary School


- New P.E. Hall & rebuilding of LTC Classroom Wing
Client: Moonee Ponds West Primary School
Budget: AU$ 1.5 million

This project was completed in August 2007 after approximately 2 years process in design
and construction. The successful of LTC wing redevelopment is not only being a finalist in
School Design Awards 07 but also its practicality, flexibility and user-friendliness.

An improvement to the building gives students & teachers a good quality


Conceptual plan, elevation & section Classrooms with swing walls open teaching/learning-space and also reflects a learning pedagogy. Considering a local climate,
natural light & ventilation have been introduced into building but yet shading out
the summer sun.

Corridor before refurbishment Corridor under-construction Current corridor & classrooms Old LTC classroom wing Rebuilding of LTC classroom wing
Residential
- Clitfon Hill, Phillip Island & Warrnambool -

Project: Warrnambool Residence


Completed in 2007

Two and a half storey house built


in response to clients needs and
taking advantage of the ocean
view in distance.

Project: Clifton Hill Residence


Completed in 2005

First floor addition and renovation


to an existing brick and
weatherboard residence. Project: Phillip Island Residence
Completed in 2006

New residence, built in an environmentally


sensitive coastal zone, seeking to take
advantage of extensive 360 degree views.
... ... ... Other Projects

Project: Olinda Polce Station


Victoria, Australia

Project: Apollo Bay Polce Station


Victoria, Australia
Project: Princes Hill Primary School
... ... ... Other Projects
Renovation to library was completed in January 2008

Project: St. Mary Magdalen Primary School

New classroom building was completed in 2006.


Project: St. Joseph Parish Refurbishment

Section model for space study


... ... ... Other Projects
Project: Tsunami Memorial International Competition, Thailand

Project: Proposed Residence Development in Wantirna, Victoria, Australia

Project: Thai Massage & Gallery in Hawthorn,


Victoria, Australia

Project: Landsacpe for planning permit in Rockhamton, Queensland, Australia


... ... ... School Works
Project: Design Workshop - ‘Sustainable Resort’

Project: 3D Modelling

Project: Design Concerved Natural Landscape - ‘Royal Park West Wetland’


... ... ... School Works
Project: Landscape Master studio - ‘Time, Tide & Wind’ Project: Thesis Studio - ‘Dharma Forest Retreat’

Related Interests