PANITIA MATEMATIK Sekolah Kebangsaan Durian Tipus , 72400 Simpang Durian Negeri Sembilan Darul Khusus.

TEL : 06-4914814

MINIT MESYUARAT PANITIA MATEMATIK KALI KE - 1 TAHUN 2011 HARI : KHAMIS TARIKH: 27 . 01 . 2011 MASA: 12.35 - 1.35 PETANG KEHADIRAN: ENCIK MOHD AZMI B ABDULLAH ENCIK BADLI YAMIN B HJ WAHAB EN ZAINAL ABIDIN B OMAR EN MUHAMMAD HILMI B. MADZAILI PN ROSMAH BT SILONG PN ZAKIN HASLIZA BT ZAKARIA MINIT MESYUARAT: 1. UCAPAN PENGERUSI Mengalu-alukan kehadiran semua guru . Berharap agar semua guru dapat memupuk minat murid-murid terhadap mata pelajaran Matematik kerana dengan suka atau minat sahaja pencapaian dalam Matematik akan dapat ditingkatkan dari tahun ke tahun. 2. UCAPAN PENASIHAT/GB SKDT 2.1 Mengucapkan tahniah kepada semua ahli kerana telah berjaya melaksanakan perancangan aktiviti Panitia matematik 2010 dan berharap pencapaian cemerlang ini dapat diteruskan pada tahun ini. 2.2 Meminta kerjasama semua guru untuk meningkatkan mutu UPSR pada tahun ini. 2.3 Pastikan fail panitia lengkap.Dokumen yang mesti ada dalam fail panitia :- Carta Organisasi Sekolah - Carta Organisasi Kurikulum - Carta AJK Panitia/Mata Pelajaran - Sukatan Pelajaran - Biodata Guru

.3 Bahan Alat Bantu Mengajar. Buku kerja/ latihan tambahan.1Buku Teks bagi semua kelas telah diagihkan dan mencukup kecuali bagi murid baru berpindah. Perkara Berbangkit. 5. Encik Mohd Azmi b.5 Penyeliaan Buku Latihan murid 5.Analisa Peperiksaan 2. 5.2 Pembetulan latihan yang salah hendaklah dibuat .2 Buku Teks.Surat Panggilan Mesyuarat & Agenda .1 Cara menanda Tandakan pada jawapan yang diberi murid dan bulatkan jawapan yang salah. Kertas-kertas Mesyuarat.1 Rancangan Pelajaran 5.4 Penilaian dan Peperiksaan Guru-guru dikehendaki merujuk kepada takwim sekolah bagi ujian-ujian bulanan dan peperiksaan yang hendak dijalankan.3 Buku latihan dicop sebulan sekali untuk semakan penjaga.2.1 Rancangan Tahunan Boleh difotostat daripada contoh rancangan pelajaran yang ada.2 Rancangan Harian Sama seperti penulisannya di tahun lepas. Tiada 5.. 3. Guru yang mengajar di setiap kelas diharap dapat menyenaraikan bahan yang diperlukan dalam P&P mereka dan maklumkan kepada ketua panitia.Jadual Analisa Murid .5. mereka akan menduduki ujian yang telah dirancang oleh daerah dan JPNS selain daripada ujian pihak sekolah.1. 5. 5. 5.4 Berharap agar semua guru bahasa dapat menjalankan tanggungjawab yang diamanahkan dengan penuh dedikasi. 5. 5.Jadual Pencerapan .5.Jadual Waktu Guru .5.5 Beliau juga berharap agar semua guru memastikan target panitia 100% lulus tercapai.1. 5.2. Abdullah 4.2 Buku kerja tidak dibeli pada tahun 2011 tetapi guru boleh menggunakan wang fotostat kelas untuk penyediaan latihan tambahan. 2. 5. 5. Pengesahan Minit mesyiuarat Bil 4 / 2010 Dicadangkan oleh : Encik Badli Yamin Disokong oleh . Bagi calon-calon UPSR.

9.9. 5. 5. MOHD AZMI B. ( CIK NUR HAYATI BT BACHOK ) KETUA PANITIA MATEMATIK .selisih baki ( operasi . Hal-Hal Lain Tiada 8. Aktiviti dan Perancangan 2011 Dilampirkan 7. 5. Mesyuarat ditangguh pada pukul 3.9.15 petang. Disediakan oleh .6 Analisa PENILAIAN AKHIR TAHUN 2009 Dan TARGET 2010 ( TOV & ETR ) Lihat Lampiran. …………………………… ( EN. Hanya tahun satu pada tahun ini yang menggunakan sukatan pelajaran terbaru mengikut kurikulum standard sekolah rendah (KSSR) 5.4 Kelas bimbingan bagi murid-murid yang lemah.9 Strategi 5.9.9.8.) dan sebagainya. 6. Penutup.2 Mempastikan semua murid benar-benar memahami bahasa Matematik seperti jumlah atau semua (operasi + dan x ) beza ..5. Buku Kerja Tambahan Guru yang mengajar diberi kuasa untuk memilih buku kerja yang diperlukan.1 Mempastikan semua murid mahir dalam fakta asas Matematik. 5. ABDULLAH ) SETIAUSAHA PANITIA MATEMATIK Disahkan oleh.5 Memberi ujian-ujian topikal. 5.7 Program PPSMI Program PPSMI tetap dilaksanakan pada tahun 2011 walaupun Program tersebut akan dimansuhkan pada 2012. 5.3 Memperbanyakkan latihan berbentuk latih tubi terutamanya soalan-soalan berbentuk masalah harian. ……………….

MINIT MESYUARAT PANITIA MATEMATIK KALI KE 4 TAHUN 2009 SEKOLAH KEBANGSAAN DURIAN TIPUS .

Kurang persediaan menghadapi peperiksaan . Mengalu-alukan kehadiran semua guru .15 . Kurang mahir fakta asas operasi ( +. UCAPAN KETUA PANITIA. Tahap II a.NSDK HARI : Rabu TARIKH: 04 .72400 SIMPANG DURIAN . 4..1 Analisa PENILAIAN AKHIR TAHUN Lihat Lampiran. Pn Rosmah bt Silong 3.. Kertas-kertas Mesyuarat. Pengesahan Minit mesyiuarat Bil 3 / 2009 Dicadangkan oleh : Encik Badli Yamin Disokong oleh .2 . Tiada 4. Perkara Berbangkit. 4.Cara mengatasi – Latih tubi secara lisan dan bertulis. 2. 11 .2 Masalah / Kelemahan Tahap 1 a. . x . 2009 MASA: 1. 15 PETANG KEHADIRAN: EN ZAINAL ABIDIN BIN OMAR ENCIK MOHD AZMI B ABDULLAH ENCIK BADLI YAMIN B HJ WAHAB PN MAWAR BT ABU SAMAH PN ROSMAH BT SILONG TURUT HADIR : GPK I PN KHAMISAH BT YUSOF MINIT MESYUARAT: 1. b. Berharap agar semua guru dapat memupuk minat murid-murid terhadap mata pelajaran Matematik kerana dengan suka atau minat sahaja pencapaian dalam Matematik akan dapat ditingkatkan dari tahun ke tahun. Masalah yang melibatkan pertukaran unit.Cara mengatasi – Latihan teknik menjawab soalan 1 bulan sebelum peperiksaan akhir tahun bermula. ÷) .

. Masalah harian yang melibatkan operasi bergabung atau lebih daripada satu operasi . 4. e. x .Cara mengatasi – Latih tubi secara lisan dan bertulis 4.Cara mengatasi . Buku Kerja Tambahan Guru yang mengajar diberi kuasa untuk memilih buku kerja yang diperlukan. Hal-Hal Lain Tiada 6.15 petang.Cara mengatasi – membuat jadual pertukaran unit b. Mesyuarat ditangguh pada pukul 3. Penutup..Penekanan kepada teknik menjawab soalan .3 Program PPSMI Program PPSMI tetap dilaksanakan pada tahun 2010 walaupun Program tersebut akan dimansuhkan pada 2012.4.Cara mengatasi – Perbanyakkan latihan soalan yang berkaitan secara bertulis dan amali c.. Gagal menyatakan bacaan pada alat timbang dan ukuran panjang . ÷) . Kurang persediaan menghadapi peperiksaan .Biasakan murid dengan pelbagai bentuk soalan dan cara Menjawab d. Kurang mahir fakta asas operasi ( +. Disediakan oleh Disemak oleh Setiausha Panitia Ketua Panitia . 5.Cara mengatasi – Latihan teknik menjawab soalan 1 bulan sebelum peperiksaan akhir tahun bermula.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful