UNION TRUST-ENERGO INTERNATIONAL FOTOVOLTAIC COVER ACOPERIS FOTOVOLTAIC

Prezentare Societatea UNION T INTERNATIONAL, membra a gupului U.T.I. Germania reprezentant legal Binder Constantin in calitate de manager, cu sediu in Sebes-Petresti , strada Beiwerk nr 6, deasemenea Grupul de firme ASTEC cu sediu in Bucuresti, str Panduri 11, membre a grupului ASTEC AMSTEEL din SUA reprezentata legal de Russel Ferry , vin in intampinarea dumneavoastra cu propuneri moderne de case autonome , amenajari hale industriale , lucrari de infrastructura , instalati de reciclare a apelor reziduale, sisteme de acoperise fotovoltaice producatoare de energie electrica. 1. Sistemul fotovoltaic , acoperisul casei dumneavoastra in viitor. Invelitoare acoperis producator de curent electric. Acest acoperis este estetic asemanator celor acoperite cu sindrila bituminata , covoarele au acelasi mod de aplicare pe scheletul sarpantei(pe asteriala sau placi OSB) diferenta constand in faptul ca acestea sunt captatoare de energie, legate in serie si paralel. Energia FOTOVOLTAICA o tranzmit unui convertor apoi mai departe spre surse ale casei sau dupa caz in reteaua nationala electrica. Aceasta tehnologie de obtinere a energiei electrice neconventionale este ultimul rezultat al cercetarii in domeniu . Se deosebeste cu mult de cunoscutele panouri solare instalatii eoliene sau alte tehnologii.Sistemul de acoperis fotovoltaic are un randament mare

suficient pt acoperirea consumului functional pe toata perioada unui an.

unui

imobil

,deasemenea

Viitorul energiilor neconventionale a devenit prezent si accesibil .
Sistemul propus de UNION T INTERNATIONAL este cea mai moderna solutie pt autonomia energetica a imobilelor dumneavoastra Proiectul UNION T INTERNATIONAL vizeaza in Romania o suprafata de ca.20 000 H de acoperise la cladiri noi construite dar si la cele vechi a caror invelitoare din tigla, tabla sau alte invelisuri traditionale sunt uzate si care urmeaza a fi schimbate. Daca in Romania sarpantele uzate acoperite cu tigla sau alte materiale ar fi inlocuite cu noua invelitoare de cover Fotovoltaic , productia de energie rezultata ar fi suficienta de exemplu pt iluminat intreaga tara si mai mult. Un studiu realizat de parteneri francezi arata ca daca in viitorul apropiat Franta va folosi fotovoltaic acoperisele imobilelor , aceasta tara va acoperii intregul consum si ar exporta o parte din energia produsa Sistemul de acoperis fotovoltaic este viitorul sigur in constructi avand in vedere ca energiile conventionale ( cu exceptia energiei Hidroelectrice ) sunt epuizabile, resursele limitate pt urmatorii ani( carbune, petrol etc) . In urmatorii 3 ani pretul energiei conventionale se va tripla. Schimbandu-va in scurt timp acoperisul din tigla sau alte materiale cu un invelis Fotovoltaic va oferim garantia ca investitia dumneavoastra se va amortiza integral in 2-3 ani. Dupa aceasta perioada acoperisul va devenii un producator de venit pe o perioada garantata de minim 20 ani ( aceasta garantie se refera doar la instalatia de captare si conversie a energiei. Durata de viata este mult mai mare, aceeasi cu cea a sindrilei bituminate sau tiglei. Estetic covorul fotovoltaic este asemanator sindrilei bituminate.

Recomandare pt constructile noi . Cea mai buna solutie de acoperis .
Noi sc Union T. International in functie de optiunea dumneavoastra va putem executa intreaga constructie a sarpantei. Dulgherie clasica sau elemente ferma din metal usor , izolatia interioara si pregatirea pt mansardare, invelirea sarpantei cu izolatorul hidric cover fotovoltaic, legarea acestuia in serie si paralel la convertorul energetic.

In acest caz productia de curent poate fi mai mare decat cea consumata sau stocata .Astfel se recomanda incheierea unui contract cu autoritatile competente pt a furniza in reteaua nationala de energie electrica a intregii cantitati de energie (desigur daca constructia este in apropierea retelei nationale si exista posibilitatea racordarii) . structura cadru din grinzi / capriori si lati sunt afectate va recomandam schimbarea tiglei cu covor fotovoltaic . Produsul poate fi utilizat si pt cladirile istorice Avand in vedere ca datorita greutatii tiglei sau materialelor traditionale .Recomandare pt proprietarii constructilor vechi.Astfel veti usura substantial elementele de cadru si veti dubla viata acestora.6 ron . Un kilowat consumat de la reteaua nationala = 0. In multe cazuri insa consumul de curent la o casa care are un acoperis de exemplu 100 metri patrati ( o casa mica ) nici consumul de energie electrica nu e mai mare de 4 Kw / ora . In Romania o casa obijnuita consuma curent electric de la 100-150 RON /luna adica circa 360-400 KW x 4000 lei(4 RON) per kW ( adica ca 10 -12 kw la 24 ore x 31 zile) Ex. conventii la care comunitatea europeana si statele membre sunt afiliate Astfel in cazul in care veti furniza in reteaua nationala intreaga cantitate de curent veti beneficia de un pret per Kw mai mare decat cel consumat din reteaua nationala. Statul roman are obligatia de a accepta orice furnizor de energie neconventionala si sa ofere gratuitati la racordare pt producatori de energii neconventionale. Incurajarea dezvoltarii productiei de energie neconventionala a dus la masuri internationale. La o suta de metri patrati de acoperis veti avea o productie de curent de 4 Kw/ora ceea ce ar asigura mare parte. se va opta la statutul de producator / consumator racordat la reteaua nationala. Productivitate. Apar situatii in care o familie cu acelasi numar de membri este proprietara a unui imobil mai mare cu o suprafata acoperita de peste 2-3 sute metri patrati .4 ron Un kilowat vandut in reteaua nationala = 0. in totalitate sau dupa caz va fi excedentar consumului de curent al casei .

... 6 RON/ kW..... Consumat 500 kW 0...4 RON/Kw................................... PRODUCTIE / LUNA La un consum de 500 kW( o casa medie) TEXT IN/AUS A EXPLICATIV--------------------------UM-----------------SUME ............. Venit din compensare ..Produs 500 kW la pret de energie neconventionala(Prod acoperis)... 100 RON ….........................2 RON / kilowat Factura lunara va dupa exemplu urmator...6 RON veti avea un profit de 0...........2 400 RON Asa cum garantam in 1 pana in 2 ani investitia se amortizeaza si urmeaza o lunga perioada de ani de profit net ....200 RON minus suma la pretul energiei actuale din RNE Factura compensare suma A B...Astfel consumand aceeasi cantitate ca si pana in prezent la pretul de 0......................4 RON din reteaua nationala si vanzand la pretul de 0..0.............100 RON Astfel anual se realizeaza urmatoarele venituri....4RON x 12 luni….....300 RON B....1 200 RON x 12 Luni Economie la current de 100% adica 500 Kw x 0......

Avantajele produselor uni-solar pentru integrarea în cadrul clădirilor - - Standard ridicat de integrare (modulele fv sunt acoperişul) Niveluri optime de calitate arhitectonică şi estetică Acoperiş îmbrăcat în întregime cu module fv monocolore Libertate de creaţie pentru arhitecţi şi proiectanţi (culoare. astfel se creeaza spatiu liber pt locuinta in mansarda. lungime) Instalare rapidă şi eficientă (se utilizează elemente de acoperire de mari dimensiuni) . Prin inlocuirea tiglei sau a materialelor grele de acoperit se pot oferi de catre noi soluti de mansardare a spatiului . Traditionala forma ramane. rezistenta e aceeasi dar scheletul acoperisului nu mai necesita ( juguri ) de sustinere pe pod .Alte avantaje.

Se menţine accesul la acoperiş (fără sticlă: indestructibil) .Asigura cu mare succes termic mansarda.Compatibilitate cu toate substructurile utilizate de regulă . tablă ondulată) Absenţa structurilor de susţinere suplimentare (greutate mică şi cost redus pe m2) .Avantajele produsului pentru integrarea în cadrul clădirilor Tehnici de instalare standard ( la fel ca la ţiglă.Asigura impermeabilitatea . - .

VARIANTA FOTOVOLTAICA .Toleranţă maximă la umbră. - Deasemenea se pot monta si traditional deasupra acoperisului existent sub forma de panouri dupa modelul clasic de Panouri Solare(vezi comparatia de mai jos.Generare ridicată de energie chiar şi în condiţii de orientare nefavorabilă (spre ex. faţade sau acoperişuri plane) .Avantajele produselor pentru integrarea în cadrul clădirilor Cost redus pe m2 Greutate minimă pe m2 .

Sumele necesare nu sunt mai mari decat in cazul unui acoperis clasic acoperit .Energia generată cu ajutorul produselor noastre este mai mare în comparaţie cu modulele tradiţionale.putere constantă la temperaturi ridicate de funcţionare .Sunt uşor de transportat şi instalat .Triplă suprapunere pentru a asigura impermeabilitatea .Impact redus asupra mediului înconjurător (pot fi utilizate pentru clădirile istorice) . Mai mult prin productia de energie electrica suma investita se amortizeaza in doi-trei ani dupa caz. .Robuste . Astfel .se poate păşi deasupra acestora. .Indestructibile şi incasabile (fără sticlă!) .Produsele Uni Solar se deosebesc: .toleranţă maximă la umbră - Se îmbină perfect cu ţiglele ceramice (daca se doreste doar o acoperire partiala pt obtinerea unui necesar mic de energie) .performanţe mai bune în condiţii meteo nefavorabile şi iluminare difuză .rulabile .Flexibilitate şi agilitate .Pot fi fixate direct si pe un panou din lemn . .rezistenţă la actele de vandalism şi mai multă siguranţă în timpul instalării . fiind rezistente la intemperii şi grindină.Inlocuind tigla sau alte invelitori clasice reduce costul . Optand sa acoperiti casa dumneavoastra cu un acoperis invelit cu covor fotovoltaic puteti deveni autonomi energetic .Disponibile în role de 12 celule legate în serie şi în paralel .Material inactiv (‘dummy’) disponibil Investitie. Dupa aceasta perioada acoperisul va devenii un producator de venit. In cazul in care .

In Romania lansarea produsului va avea un mare succes avand in vedere pe de o parte se construieste intr-un ritm impresionant dar si datorita faptului ca si constructile existente au acoperisele Montare simplă: fixare direct pe panou . Productia de energie neconventionala este la nivel mondial incurajata ea constituand viitorul energetic al pamantului. aveti posibilitatea sa furnizati in reteaua nationala o parte din ea astfel veti devenii producator si consumator de energie.productia de curent electric al acoperisului nu este consumata in totalitate . Pt energiile neconventionale statul roman prin conventile internationale are obligatia de a plati un pret mai bun decat pt energiile conventionale .

M ontare simplă: un adeziv pentru o fixare ulterioară .

Montare simplă: fixare direct pe ţiglele bituminoase .

impact redus asupra mediului înconjurător integrare estetică instalare retrofit pentru refugii alpine clădiri în centrul oraşelor casă autonomă complex autonom UNI-SOLARTehnologie Triplă Joncţiune Aplicare pelicule subţiri în gol pe o bandă flexibilă din oţel inox: proces continuu roll-to-roll .

Secţiunea unei celule UNI-SOLAR cu Triplă Joncţiune Plăcuţă contacte Strat transparent şi conductor Celulă Albastră Celulă Verde Absorbţie lumină Celulă Roşie Strat metalic care reflectă Substrat (oţel inox) Secţiunea unei celule UNI-SOLAR cu Triplă Joncţiune Celulă Albastră Celulă Verde Celulă Roşie Strat metalic care reflectă Substrat flexibil (oţel inox) Răspunsul spectral al unei celule UNI-SOLAR cu Triplă Joncţiune Secţiunea unui modul UNI-SOLAR TEFZEL polimer transparent ITO şi plăcuţă de contacte (Contact +) Celulă Albastră Celulă Verde Contact transparent Grosimea totală a unei celule cu triplă joncţiune .

Celulă Roşie Substrat oţel (Contact -) Polimer bază Iluminare globală în Germania Lumină directă Lumină difuză Modulele fv UNI-SOLAR au o putere efectivă net superioară în condiţii de iluminare scăzută în comparaţie cu toate celelalte tehnologii Eficienţa relativă a diferitelor module fv în condiţii olandeze de iluminare (Raportul ECN: ECN-C-00-067. Iulie 2000) Iluminare (W/m2) Modulele fv UNI-SOLAR nu îşi pierd practic puterea la temperaturi ridicate de funcţionare Eficienţa unui modul fv UNI-SOLAR US-64 Date: TISO-Lugano (Elveţia) Energia produsă cu ajutorul modulelor fv UNI-SOLAR este de regulă cu 10 până la 20% mai mare decât în cazul celorlalte tehnologii pentru aceeaşi putere instalată Producţia de energie a diferitelor module fv Date: TISO în Lugano (CH) din Martie 2000 – Mai 2001 Concluzii .

o mai mare producţie de energie şi o durată de viaţă prelungită cu 20 de ani. oferind garanţie în ceea ce priveşte puterea. i. . un alt studiu certificat la care se raporteaza projectul C. Pe langa studiile comunicate de partenerii francezi .Binder / Union T. Ro este cel dat in imaginea de mai sus la care romania se integreaza.- Produsele UNI-SOLAR sunt uşor de instalat şi nu modifică aspectul estetic al acoperişului sau al faţadei Produsele flexibile UNI-SOLAR oferă posibilităţi enorme de integrare în ţiglele canadiene sau ţiglele din ceramică Tehnologia UNI-SOLAR cu Triplă Joncţiune oferă o eficienţă ridicată.

...........5 Euro mq 100 mq 20 Euro 300 Euro Oferta pret Statii de epurare Astec Statie HSV 5-7 PERSOANE 5500 EURO Statie HSV 7-12 PERSOANE 7000 EURO ALTE STATI LA VOLUM MARE IN FUNCTIE DE COMANDA ..............300W/mq Zile de iarna inchise sau semi-intuneric---------------------------100W/mq Oferta de pret Acoperise MATERIALE Covor fotovoltaic mq Convertor energie buc Schelet lemn pt mansarda mq Placa OSB sau scandura asteriala mq MANOPERA Dulgherie Electric 25 Euro/mq 1500 Euro 250 Euro 3...... ......Astfel pt intraga perioada a anului avem urmatoarea productie : In cea mai frumoasa zi de vara cu luminozitate maxima ---1000W/mq Zile de soare si nor ( primavara toamna ) -----------------------600W/mq Zile de iarna sau inourate .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful