1. "All my life I have lived by a code.

And the code is simple: honor the gods, love your woman, and defend your country. Troy is mother to us all; fight for her!" This quote was said to give the Trojans courage. Who said it? Your Answer: Achilles The correct answer was Hector Hector was a prince of Troy, and also the commanding officer of the Trojan army. This was a moving speech that was meant to give the Trojans courage before their fight. The Trojans were fighting against the Greek army, because of Helen.

78% of players have answered correctly.

2. "Stop! Too many men have died today. If killing is your only talent, that's your curse. I don't want anyone dying for me." Which woman said these words? Your Answer: Helen The correct answer was Briseis A fight was about to break out, but Briseis said these words and stopped the fight from happening. She did not want another fight because so many men had already died that day. Agamemnon wanted to make Briseis his slave, so he'd had her taken from Achilles' tent. Achilles became angry, and drew his sword, ready to fight Agamemnon's men.

59% of players have answered correctly.

3. "Before my time is done, I will look down on your corpse and smile." A famous warrior, who was said to be loved by gods, said these words. Who was it? Your Answer: Hector The correct answer was Achilles These words were said to Agamemnon in anger. Achilles said them to Agamemnon. He had no love for Agamemnon, in fact, he hated Agamemnon. He and Agamemnon were in the tent, and he was angry with Agamemnon, because he took Briseis.

88% of players have answered correctly.

4. "Soldiers obey." Who said these words? Your Answer: Patroclus Achilles and Patroclus were talking; Achilles told Patroclus that he wouldn't fight until Agamemnon came to him, begging. Patroclus later died by Hector's hands, pretending to be Achilles.

36% of players have answered correctly.

5. Who said this quote? "You want me to look upon your army and tremble? Well I see them; I see fifty thousand men brought here to fight for one man's greed." Your Answer: Achilles The correct answer was Hector The war hadn't yet started when Hector said these words. Agamemnon wanted the Trojans to surrender, but they refused. Hector said these words to Agamemnon to show that they, the Trojans did not fear the Greeks. Agamemnon had the greed; he wanted Troy.

61% of players have answered correctly.

was being harassed by the Greek men. Odysseus was talking about Agamemnon's brother. Achilles then promised that the Greeks would not attack the Trojans for the grieving period. tamer of horses. "It's no insult to say dead man. But even enemies can show respect. "There are no pacts between lions and men. she saw Priam and went back with him." What honorable ruler said these words? Your Answer: Achilles The correct answer was Priam After the death of his son. but these names will never die. Priam went to visit Achilles. and asked for Hector's body." Which king or soldier spoke these words to Agamemnon? Your Answer: Triopas The correct answer was Odysseus Odysseus said these words when Agamemnon was having a meeting with some of the kings. 8. "You're still my enemy in the morning. "If they ever tell my story. The final scene. at that time. Men rise and fall like the winter wheat. 38% of players have answered correctly. Menelaus. right after Menelaus' death. let them say I walked with giants. Agamemnon took advantage of the situation to go to war against the Trojans. Odysseus wanted to be remembered as a person who lived in the time of Hector and Achilles. when they were headed back to Troy. 9. who died by Hector's hands. Let them say I lived in the time of Hector. so she left with Paris on the boat. 10. Who said these words? Your Answer: Helen Menelaus was Agamemnon's brother and Helen's husband. he lived for fighting. He kissed Achilles' hands. 48% of players have answered correctly... But Achilles didn't listen. He was the the voice over. Perseus." Hector and Achilles were about to fight. "Menelaus was a great man. It was Achilles who came to her rescue. Let them say I lived in the time of Achilles. "You're still my enemy tonight. 64% of players have answered correctly." and Priam responded with the above words. was when the Greeks were burning Achilles' body." This quote was said in private between two people." Who did the voice over at the movie for these words? Your Answer: Odysseus These were the last words that were said in a voice over. The kings told Agamemnon that they would need Achilles if they were going to win the war. Perseus was walking back to the camp.6. Agamemnon knew that Achilles wouldn't listen to him. Achilles was stunned to see Priam there. Before they started to fight. 78% of players have answered correctly. before fading out. Achilles said to Priam. Achilles wanted revenge for his cousin's death. Hector asked Achilles to make a pact that whoever lost got the proper burial they deserved. Odysseus was burning Achilles' body at that time. She did not love him.is dead. Who said them? Your Answer: Priam The correct answer was Achilles The most climactic fight in the entire movie was the one between Hector and Achilles. 7. These words were said before their battle. .

In the beginning of the movie. Who kills Achilles' cousin. Helen of Sparta. 86% of players have answered correctly. but Achilles does not listen to her. Achilles realizes that Briseis is royalty. Briseis tells Achilles that Hector is her cousin. 5. Achilles calls himself and his Myrmidons lions. and when Menelaus tries to finish him off. Who kills King Menelaus? Your Answer: [No Answer] The correct answer was Hector King Menelaus wants to kill Paris because he stole his wife. "______ do have a tendency to complicate things." Your Answer: [No Answer] The correct answer was women Odysseus says this to Achilles when he realizes that Achilles' reason for deciding to return to Greece is that Achilles had met Briseis. What relation is Briseis to Prince Hector? Your Answer: [No Answer] The correct answer was his cousin When Odysseus offers the captured woman to Achilles. Complete Odysseus' sentence. 6. 4. Hector stabs the king. Later on. 2. 90% of players have answered correctly. Menelaus and Paris have a duel. 79% of players have answered correctly. but keeps her anyways. 83% of players have answered correctly.) Your Answer: [No Answer] The correct answer was a lion We see Hector carving it while he is on the ship returning from Sparta. 3. 56% of players have answered correctly. when he leaves to kill Hector. Patroclus? . what shape is Hector carving out of wood for his son? (It is also what Achilles compares himself to. Who came up with the idea of building the wooden horse in order to pass the walls of Troy? Your Answer: [No Answer] The correct answer was Odysseus Odysseus thinks of this when he was watching a soldier carve a similar horse as a toy for his son. but when Paris is wounded he crawls back to Hector. which shows Achilles' independance from King Agamemnon.1.

9. although Briseis pleads with him not to. . Who kills Achilles? Your Answer: [No Answer] The correct answer was Paris When Troy is burning down. 96% of players have answered correctly. Odysseus takes over Troy. and then shoots him three times in the chest. 7. defenseless. He shoots an arrow through Achilles' heel. This made Achilles furious and he went off to kill Hector.Your Answer: [No Answer] The correct answer was Hector Patroclus dressed up as Achilles so everyone thought he was Achilles. which is why Hector fought with and killed Patroclus. Meanwhile. Hector trips over a stone and falls. Which king kills another king? Your Answer: [No Answer] The correct answer was King Agamemnon King Agamemnon kills King Priam with a spear through his back. 10. Hector's wife shows the underground tunnel to get to the river. King Agamemnon's act is quite dishonorable since King Priam had not seen Agamemnon come up behind him. and he finds her with Achilles. and Paris goes with her. "I won't let a ______ rob me of my glory. 92% of players have answered correctly. Then Achilles tells him to get up. including Hector. which two men of the six main characters actually survive to the end? Your Answer: [No Answer] The correct answer was Odysseus and Paris When Troy is burned. Paris needs to fetch Briseis. followed by the quote I have given. 8. since we have the impression that Paris is rather weak (he had never killed a man before) whereas Achilles seems invincible." Your Answer: [No Answer] The correct answer was stone When Achilles is fighting Hector. 36% of players have answered correctly. and allows Hector to take up a weapon. while Troy is being invaded. and was only able to see his murderer after he had been stabbed and fallen to the ground. This is rather ironic. After all the killing and dying. Complete Achilles' sentence. 69% of players have answered correctly. who knows he will not live through the next day. because Briseis had killed Agamemnon.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful

Master Your Semester with Scribd & The New York Times

Special offer: Get 4 months of Scribd and The New York Times for just $1.87 per week!

Master Your Semester with a Special Offer from Scribd & The New York Times