GEOMETRIE SACRA - 9 ZONE FENG SHUI

Stiinta chinezeasca antica care se ocupa de Feng Shui este studiul deplasarii energiei. Geometria sacra, arta si stiinta antica sunt exercitiul de a proportiona spatiile conform cu geometria care se descopera peste tot in natura. Aceste modele gasite in forma naturala sunt rezultatele deplasarii energiei in mediul inconjurator. Feng Shui, in traducere libera Vant - Apa, este considerata o stiinta, pentru ca se bazeaza pe calculele unor formule ale directiilor magnetice, dar totodata este si o arta fiindca apeleaza la o interpretare subiectiva a acestor date. Mediul in care traim este foarte important pentru a avea o viata linistita si armonioasa. Totodata fiecare incapere este impartita in 9 zone de influenta (harta Ba-Gua sau Pa-Kua) - conform principiilor Feng Shui. Activarea unei astfel de zone cu unul din cele 5 elemente specifice amplifica planurile vietii corespondente acestei zone. Pentru a amplifica zona dorita, asezati in coltul indicat un obiect care reprezinta elementul corespondent.

NORD VEST Zona relatiilor si a ghizilor spirituali
RELATIILE, CALATORIILE, MENTORII, PROTECTORII, SEFII, PERSOANELE DE AJUTOR, GHIZII SPIRITUALI, DIVINITATEA sunt reprezentate de zona de NORD-VEST a casei sau incaperilor. Element specific: METAL Creste in influenta cu PAMANT Isi pastreaza influenta cu FOC Scade in influenta cu APA Influenta zonei: Pentru colaborari de succes, pentru sprijin de la persoane influente, pentru o viata sociala armonioasa, pentru calatorii reusite si noi cunostinte, asezati aici: - un glob pamantesc - o harta - imagini de calatorie - fotografia unui avion sau alte imagini ce sugereaza deplasari - figurine, statui sau alte obiecte cu incarcatura spirituala: crucifix, icoane, ingerasi, obiecte de cult - obiecte metalice: argint, cupru, aur, bronz - clopotei de vant cu tuburi metalice - un cristal swarovski - cristale, flori de mina, roci, un bol cu pietre de rau, o piatra de mari dimensiuni - obiecte de culoare albastra sau neagra sau de forma rotunda/ovala.

NORD Zona carierei si a realizarii profesionale
CARIERA, SEXUL, AMBITIILE, VOINTA, PUTEREA este reprezentata de zona de NORD a casei sau zona de CENTRU-NORD a incaperilor

roci. in timpul scolarizarii sau studentiei. dragoni. masterat. pentru succes in afaceri proprii sau in profesie. atlase. forme neregulate.un cristal swarovski . animale puternice. dictionare .Element specific: APA Creste in influenta cu METAL Isi pastreaza influenta cu PAMANT Scade in influenta cu LEMN Influenta zonei: Pentru promovare la locul de munca. studiul. materiale transparente.figurine reprezentand cocosi. ustensilele de scris . animale acvatice. inaintea unor examene.clopotei de vant cu 5 tuburi metalice de culoare albastra sau neagra . o piatra de mari dimensiuni . pentru a atrage succesul la scoala (rezultate bune la invatatura. dragoni. studenti.sticla.o mica fantana improvizata .calculatorul . asezati aici: .pietre semipretioase de culoare albastra sau neagra .fotografii sau tablouri cu imagini acvatice (cu exceptia dormitorului) . cai .biblioteca .biroul de scris. a invatamantului si cunoasterii EDUCATIA. sursele de informatie. SCOPURILE DE ATINS sunt reprezentate de zona de NORD-EST a casei. pentru a avea randament maxim in plan intelectual. Element specific: PAMANT Creste in influenta cu FOC Isi pastreaza influenta cu LEMN Scade in influenta cu METAL Influenta zonei: la inceputul unui curs de perfectionare sau de aculumare de cunostinte.un acvariu cu pesti .oglinzi (simbolul apei) . doctorat).obiecte de culoare albastra sau neagra . verde. glob pamantesc NORD EST Zona educatiei. valurite. acumularea de informatii. unduitoare. ambitii educationale inalte). cai. un bol cu pietre de rau. profesori sau alte persoane in legatura directa cu invatamantul. curbe . alte elemente ce inspira apa. neagra sau rosie .plante . CUNOASTEREA.cartile si manualele de studiu.cristale. STUDIUL. calificare. sticla sau bambus (nu si din din metal) .figurine cu broaste testoase. pentru gasirea carierei potrivite. cursanti. Aceasta zona ar trebui activata de elevi.un glob pamantesc .clopoteii de vant din ceramica. in cazul in care aveti o activitate educationala intensa (invatamant.un copacel din cristale . pesti. flori de mina.obiecte de culoare albastra. lei. INVATATURA. amplasati aici: . doctoranzi.

.plante . buline . a proiectelor proprii COPIII. computerul . a creativitatii.) . o piatra de mari dimensiuni .fotografia unui copil (sau a copilului dv. SANATATEA.lumanari VEST Zona copiilor. asezati aici: .un copacel din pietre . lucruri de copii sau alte obiecte ce amintesc de copilarie . flori de mina.obiecte metalice din argint.un cristal swarovski CENTRU Zona eului interior si a norocului EST Zona familiei si a sanatatii FAMILIA.jucarii.clopotei metalici de culoare argintie sau galbena .obiecte de culoare albastra sau neagra sau de forma rotunda sau ovala . BUNASTAREA FAMILIEI sunt reprezentate de zona de EST a casei sau zona de CENTRU-EST a incaperilor. o piatra de mari dimensiuni .flori proaspete. mov. NASTEREA.un cristal swarovski .obiecte de arta. bijuterii . pentru o relatie buna cu copiii. bronz. televizorul. un bol cu pietre de rau.desene ce contin semi-cercuri. CREATIVITATEA. VISELE. alama .obiectele ce tin de preocupari de timp liber. pentru a va atinge visele de a deveni parinti. PROIECTELE.cristale. CONCEPTIA. cercuri. sfere. Element specific: LEMN Creste in influenta cu APA Isi pastreaza influenta cu METAL Scade in influenta cu FOC . cupru. PRIETENII DE FAMILIE. aparatura muzicala. aur. roci. flori de mina. TELURILE PERSONALE sunt reprezentate de zona de VEST a casei sau zona de CENTRU-VEST a incaperilor Element specific: METAL Creste in influenta cu PAMANT Isi pastreaza influenta cu FOC Scade in influenta cu APA Influenta zonei: Pentru implinirea planurilor de viitor. un bol cu pietre de rau. preferabil albe sau in culori pastel (roz.cristale. galbui) .vase ceramice . PLANURILE DE VIITOR. roci. bleu. SPERANTELE.

doi delfini.patul conjugal (neaparat dublu) .Influenta zonei: pentru o viata de familie linistita. galben.pietre semipretioase de in nuante de roz sau rosu . . 6.obiecte de culoare verde.fotografia iubitului sau fotografia unei persoane de sex opus care se potriveste viselor dv. flori. asezati aici: . doi porumbei.bumbac.plante. doua ratuste sau perechi de obiecte identice.colorati aceasta zona in roz sau rosu (dar fara a exagera culoarea rosie.obiecte de argila. pentru o casnicie reusita.mobila mostenita de la parinti .cate 2 obiecte de acelasi fel: doua pasari. blana. pentru mentinerea relatiilor amicale existente. pentru comunicare si intelegere in casa.. pentru mentinerea atmosferei fericite in cuplu. doua fotolii etc) .doua lumanari rosii pe care sa le aprindeti cateva minute in fiecare seara (pana intalniti perechea potrivita) .obiecte folosite in aromoterapie .imagini reprezentand copaci sau plante .obiecte inalte si suple .figurine de piatra ce reprezinta broaste testoase. ratuste SUD VEST Zona casatoriei si a dragostei DRAGOSTEA. ceramica sau teracota . CASATORIA. copacei de apartament sau bonsai . 8 tuburi metalice de culoare albastra sau verde sau cu 8 tuburi din lemn.asternuturi roz sau in nuante de rosu .obiecte de culoare maro. elemente de decor din lemn natur.suveniruri de la prieteni sau rude . desene cu dungi. lucruri inalte si suple. coloane. cocori. bleu ..fotografii de familie . frunze . Element specific: PAMANT Creste in influenta cu FOC Isi pastreaza influenta cu LEMN Scade in influenta cu METAL Influenta zonei: Pentru o relatie sentimentala de succes. sugerand ideea de cuplu . portocaliu sau de forma patrata . pentru o stare de sanatate mai buna. asezati aici: .fotografii ce reprezinta munti . care inspira furie si pasiune distructiva) .obiecte confectionate din lemn .copacei feng shui .clopotei de vant cu 5.obiecte de mobilier ce inspira romantism si intimitate (doua scaune. pentru atragerea dragostei in viata dv. PARTENERIATELE sunt reprezentate de zona de SUDVEST a casei sau incaperilor.aparate de gimnastica si intretinere fizica .un obiect din cuart roz . de la un viitor partener .un cristal swarovski .

obiecte ce produc foc: lampa.un cristal swarovski . politicieni. veioze. lumanari. lei. persoane ce lucreaza in mass-media.lampi.trei monezi chinezesti legate cu ata rosie.diplome. muzicieni.lucrarile pe care doriti sa le faceti publice pentru a obtine succesul . amplasati aici: . portocalie. pentru o viata prospera.figurine reprezentand inimi. ratuste.obiecte de culoare rosie. fantani. RECUNOASTEREA. grena . betisoare care fumega .vase cu apa . flori. o piatra de mari dimensiuni .figurine din piatra reprezentand cocosi. scriitori. persoane care au nevoie de mai multa publicitate in activitatea lor.alte detalii ce amintesc de succesele dv. trofee. Daca puneti accent pe faima. dragoni . roci. persoane care doresc sa devina "cineva" in societate. acvarii sau fotografii care inspira curgerea apei (cu exceptia . CELEBRITATEA.un cristal swarovski . BANII SI PROSPERITATEA sunt reprezentate de zona de SUD-EST a casei sau incaperilor.obiecte de forma triunghiulara sau piramidala . simbolul prosperitatii in feng shui . publicitate si recunoastere. . trandafiri SUD Zona faimei si recunoasterii FAIMA. REPUTATIA sunt reprezentate de zona de SUD a casei sau zona de CENTRU-SUD a incaperilor Element specific: FOC Creste in influenta cu LEMN Isi pastreaza influenta cu APA Scade in influenta cu PAMANT Influenta zonei: Aceasta zona ar trebui activata de artisti in plina afirmare.publicatiile proprii . cocosi. lumanari. premii obtinute . flori de mina. rinoceri. un bol cu pietre de rau. mere. oameni de afaceri care isi doresc extinderea cliuentelei. sefi. spoturi .boluri. .caminul de foc .asezati aici: .. munti.extrase din ziare in care s-a vorbit despre dv. pentru castiguri si acumulari financiare.cristale. porumbei. Element specific: LEMN Creste in influenta cu APA Isi pastreaza influenta cu METAL Scade in influenta cu FOC Influenta zonei: Pentru o situatie materiala in crestere. roz.clopotei de vant cu 9 tuburi de bambus sau clopotei rosii SUD EST Zona banilor si bogatiei BOGATIA.

suplinita de plantarea unui rand de 5 arbori in spatele unei case. un element critic in Feng Shui .un cristal swarovski . copacii unei proprietati furnizeaza un important "sprijin al muntelui" . surse de viata . plante . el daruieste o excelenta energie a dragonului .plante cu flori rosii.plante cu frunze rotunde. oxigen . copacii exercita o influenta subtila dar puternica asupra energiei Feng Shui a casei.un tablou scump sau un obiect de arta de lux.Portocalii sunt vestiti pentru influenta de a darui bogatie . poate fi .In mod ideal . stabilizatori ai solului . Plantati in spatele casei . casa de bani .ro sâmbătă.caseta cu bijuterii. bambusul este considerat a fi cel mai norocos dintre arbori. rosii sau purpurii . ce sugereaza monezile .imagini reprezentand copaci sau plante . aurii. purpurii sau violet . obiectele scumpe . lingouri de aur.Lamaii ( de tipul "lime") sunt .figurine reprezentand broscute cu ban norocos.Amplasat in spatele unei proprietati .obiectele ce inspira acumulare de bani si bogatie: cecuri. .colectii de monezi. fapt de natura a aduce framantari in domeniile cheie ale vietii tale. bleu. pusculita.Portocalii si lamaii plantati in fata unei locuinte inspira mari . Desi nefamiliar zonei noastre geografice .dormitorului) . un candelabru cu trei brate .obiecte verzi.Lipsa fortei posterioare de sprijin . mai ales cand sunt amplasati in partea de sud-est a gradinii. considerata drept cea mai benefica energie Feng Shui.Localizarea bambusului in partea frontala a unei locuinte are darul de a furniza o energie auspicioasa pentru avere si oportunitati. toate locuintele sau centrele de afaceri ar trebui sa fie amplasate astel incat sa aiba in partea din spate o usoara ridicatura de pamant sau un mic deal. bani sau monede Cumpara figurine de jad ce accentueaza zona banilor sursa: exotique. in special cand sunt asezati catre sud-est fata de zona frontala a casei. totusi. daca intreaga zona inconjuratoare este intru totul plata sau daca nu exista in jur nimic mai inalt sau mai mare decat casa sau cladirea pe care o detii . se poate face simtita absenta sprijinului vital .Amplasare si caracteristici "Plamani ai pamantului" . de asemeni. de ajutor in atragerea bogatiei . umbra sau fructe . un recipient cu bani noi .plante si copacei de apartament .Daca aceasta caracteristica lipseste . 8 mai 2010 Copacii in Feng Shui .Atunci cand se gaseste in stanga sau in partea de est a unei proprietati .obiecte inalte si suple . Arborii care infloresc au calitatea de a aduce noroc asupra unei case. el confera o solida consolidare Feng Shui .trei obiecte identice: trei vaze.clopotei de vant cu 8 tuburi din lemn.

Daca locuinta ta este inclinata catre partea stanga (atunci cand privesti casa din fata ) sau prezinta o zona joasa in acest loc . in timp. plantarea arborilor aici devine o necesitate in scopul potentarii chi-ului. iar cei amplasati in coltul de nord-est provoaca probleme educationale. Arborii uscati trebuie inlaturati fara nici o intarziere intrucat aduc o energie malefica asupra unei case. fie asezati intr-o curte interioara) intrucat acest lucru atrage dificultati financiare serioase. cimitir sau vreo biserica .Trebuie evitata cu orice pret pozitionarea copacilor in centrul proprietatii sau locuintei ( fie ca sunt plantati intr-un vas . Plantarea copacilor are calitatea de a intensifica beneficul "chi".Copacii care blocheaza o usa .Din acest motiv. pentru atragerea longevitatii .Acesti copaci daruiesc mai multa autoritate auspiciosului dragon . capata o forta auspicioasa atunci cand se afla in partea de est a unei proprietati. iar cei din dreapta starnesc iritarea sotiei. nord-estul si zonele centrale.Arborele de rodii stimuleaza dragostea si chiar sarcina unei femei. de obicei.Orice arbore care ia contact cu o zona a casei tale transmite negativa energie "yin". Arborii nu trebuie sa fie plantati in fata usii de intrare.Pentru a-ti asigura o atmosfera familiala armonioasa trebuie sa te asiguri ca ai plantat arbori in ambele parti laterale ale casei. evolutia si buna stare de sanatate. Copacii promoveaza cresterea . Copacii nu trebuie sa atinga locuinta .Copacii asezati unilateral in regiunea din stanga provoaca mania sotului. fie amplasezi in fata lui o oglinda care sa ii trimita inapoi energia negativa. Arborii nu trebuie sa fie amplasati in nici un asa-zis colt al pamantului.De asemeni. ajung la mari dimensiuni. ai doua optiuni : fie il tai. arborii de rodii si merii pot conferi norocul recunoasterii meritelor. copacii sunt utilizati pentru a bloca sagetatile otravitoare ale strazilor sau drumurilor indreptate catre o casa.Plantati in regiunea de sud . se recomanda ca in aceasta regiune sa fie amplasati copaci care . Merii sunt inzestrati cu darul de a promova buna intelegere intr-o locuinta.Arborii aflati in coltul de sud-vest al gradinii determina probleme in relatiile interumane .Cei plantati in partea stanga locuintei stimuleaza dezvoltarea personala si sanatatea.Amplasarea de piersici in zona de vest a unei case este vestita pentru norocul de durata al copiilor si fericirea familiei.Colturile pamantului includ sud-vestul .Daca din curtea casei tale ai o perspectiva neplacuta sau exista vizavi de locuinta vreun spital . blocheaza oportunitatile si provoaca framantari in domeniul carierei sau cel al finantelor. Brazii plantati. .oportunitati sub forma averii si a avansarii. in pofida tigrului din partea dreapta a locuintei.Asigura-te ca ramurile nu ating zidurile sau acoperisul. este indicat sa plantezi un rand de arbori pentru a impiedica patrunderea energiei dinspre aceste asezaminte.Daca se intampla sa ai un arbore in fata usii de intrare . Foloseste copacii pentru a bloca energiile negative.

energia negativa. .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful