GEOMETRIE SACRA - 9 ZONE FENG SHUI

Stiinta chinezeasca antica care se ocupa de Feng Shui este studiul deplasarii energiei. Geometria sacra, arta si stiinta antica sunt exercitiul de a proportiona spatiile conform cu geometria care se descopera peste tot in natura. Aceste modele gasite in forma naturala sunt rezultatele deplasarii energiei in mediul inconjurator. Feng Shui, in traducere libera Vant - Apa, este considerata o stiinta, pentru ca se bazeaza pe calculele unor formule ale directiilor magnetice, dar totodata este si o arta fiindca apeleaza la o interpretare subiectiva a acestor date. Mediul in care traim este foarte important pentru a avea o viata linistita si armonioasa. Totodata fiecare incapere este impartita in 9 zone de influenta (harta Ba-Gua sau Pa-Kua) - conform principiilor Feng Shui. Activarea unei astfel de zone cu unul din cele 5 elemente specifice amplifica planurile vietii corespondente acestei zone. Pentru a amplifica zona dorita, asezati in coltul indicat un obiect care reprezinta elementul corespondent.

NORD VEST Zona relatiilor si a ghizilor spirituali
RELATIILE, CALATORIILE, MENTORII, PROTECTORII, SEFII, PERSOANELE DE AJUTOR, GHIZII SPIRITUALI, DIVINITATEA sunt reprezentate de zona de NORD-VEST a casei sau incaperilor. Element specific: METAL Creste in influenta cu PAMANT Isi pastreaza influenta cu FOC Scade in influenta cu APA Influenta zonei: Pentru colaborari de succes, pentru sprijin de la persoane influente, pentru o viata sociala armonioasa, pentru calatorii reusite si noi cunostinte, asezati aici: - un glob pamantesc - o harta - imagini de calatorie - fotografia unui avion sau alte imagini ce sugereaza deplasari - figurine, statui sau alte obiecte cu incarcatura spirituala: crucifix, icoane, ingerasi, obiecte de cult - obiecte metalice: argint, cupru, aur, bronz - clopotei de vant cu tuburi metalice - un cristal swarovski - cristale, flori de mina, roci, un bol cu pietre de rau, o piatra de mari dimensiuni - obiecte de culoare albastra sau neagra sau de forma rotunda/ovala.

NORD Zona carierei si a realizarii profesionale
CARIERA, SEXUL, AMBITIILE, VOINTA, PUTEREA este reprezentata de zona de NORD a casei sau zona de CENTRU-NORD a incaperilor

obiecte de culoare albastra sau neagra . profesori sau alte persoane in legatura directa cu invatamantul. pentru a avea randament maxim in plan intelectual. animale acvatice. curbe . amplasati aici: . asezati aici: .cartile si manualele de studiu.biblioteca .un glob pamantesc . sursele de informatie. sticla sau bambus (nu si din din metal) . o piatra de mari dimensiuni .calculatorul . cai. Aceasta zona ar trebui activata de elevi. masterat. animale puternice. un bol cu pietre de rau. pentru succes in afaceri proprii sau in profesie. alte elemente ce inspira apa. materiale transparente. dictionare . glob pamantesc NORD EST Zona educatiei. pentru gasirea carierei potrivite. in timpul scolarizarii sau studentiei. acumularea de informatii. dragoni. cai .obiecte de culoare albastra. unduitoare. verde.un copacel din cristale .cristale.o mica fantana improvizata .un cristal swarovski . doctoranzi.figurine reprezentand cocosi.figurine cu broaste testoase. Element specific: PAMANT Creste in influenta cu FOC Isi pastreaza influenta cu LEMN Scade in influenta cu METAL Influenta zonei: la inceputul unui curs de perfectionare sau de aculumare de cunostinte. studiul. roci. calificare.un acvariu cu pesti . STUDIUL. pentru a atrage succesul la scoala (rezultate bune la invatatura. atlase. pesti. INVATATURA. forme neregulate.fotografii sau tablouri cu imagini acvatice (cu exceptia dormitorului) . neagra sau rosie . inaintea unor examene.sticla.plante . ambitii educationale inalte). in cazul in care aveti o activitate educationala intensa (invatamant. CUNOASTEREA. ustensilele de scris .Element specific: APA Creste in influenta cu METAL Isi pastreaza influenta cu PAMANT Scade in influenta cu LEMN Influenta zonei: Pentru promovare la locul de munca. cursanti. a invatamantului si cunoasterii EDUCATIA. studenti. doctorat). SCOPURILE DE ATINS sunt reprezentate de zona de NORD-EST a casei.biroul de scris. valurite.clopotei de vant cu 5 tuburi metalice de culoare albastra sau neagra . dragoni.clopoteii de vant din ceramica. flori de mina. lei.pietre semipretioase de culoare albastra sau neagra .oglinzi (simbolul apei) .

PRIETENII DE FAMILIE. o piatra de mari dimensiuni . sfere. SANATATEA. BUNASTAREA FAMILIEI sunt reprezentate de zona de EST a casei sau zona de CENTRU-EST a incaperilor.fotografia unui copil (sau a copilului dv.flori proaspete.obiectele ce tin de preocupari de timp liber.un copacel din pietre .clopotei metalici de culoare argintie sau galbena . TELURILE PERSONALE sunt reprezentate de zona de VEST a casei sau zona de CENTRU-VEST a incaperilor Element specific: METAL Creste in influenta cu PAMANT Isi pastreaza influenta cu FOC Scade in influenta cu APA Influenta zonei: Pentru implinirea planurilor de viitor.un cristal swarovski . flori de mina.obiecte de arta.lumanari VEST Zona copiilor.cristale. a creativitatii. preferabil albe sau in culori pastel (roz. asezati aici: . roci. flori de mina.obiecte metalice din argint. NASTEREA. bleu. cupru. aparatura muzicala.) . un bol cu pietre de rau. o piatra de mari dimensiuni . aur. pentru a va atinge visele de a deveni parinti. CREATIVITATEA. cercuri. galbui) . mov. buline . televizorul. pentru o relatie buna cu copiii. computerul .cristale. SPERANTELE.jucarii. a proiectelor proprii COPIII. VISELE.vase ceramice . un bol cu pietre de rau.un cristal swarovski CENTRU Zona eului interior si a norocului EST Zona familiei si a sanatatii FAMILIA. bijuterii . bronz.. alama . PROIECTELE.obiecte de culoare albastra sau neagra sau de forma rotunda sau ovala . PLANURILE DE VIITOR. Element specific: LEMN Creste in influenta cu APA Isi pastreaza influenta cu METAL Scade in influenta cu FOC .desene ce contin semi-cercuri. lucruri de copii sau alte obiecte ce amintesc de copilarie .plante . roci. CONCEPTIA.

pentru mentinerea atmosferei fericite in cuplu. PARTENERIATELE sunt reprezentate de zona de SUDVEST a casei sau incaperilor.obiecte de argila.patul conjugal (neaparat dublu) .asternuturi roz sau in nuante de rosu .cate 2 obiecte de acelasi fel: doua pasari. care inspira furie si pasiune distructiva) . doua ratuste sau perechi de obiecte identice. ratuste SUD VEST Zona casatoriei si a dragostei DRAGOSTEA. doua fotolii etc) . asezati aici: .un obiect din cuart roz . lucruri inalte si suple.Influenta zonei: pentru o viata de familie linistita. elemente de decor din lemn natur. sugerand ideea de cuplu .fotografii de familie . cocori. pentru o casnicie reusita.un cristal swarovski .suveniruri de la prieteni sau rude . pentru comunicare si intelegere in casa. . blana. 6.colorati aceasta zona in roz sau rosu (dar fara a exagera culoarea rosie.plante.obiecte inalte si suple . Element specific: PAMANT Creste in influenta cu FOC Isi pastreaza influenta cu LEMN Scade in influenta cu METAL Influenta zonei: Pentru o relatie sentimentala de succes.figurine de piatra ce reprezinta broaste testoase.obiecte folosite in aromoterapie . copacei de apartament sau bonsai .obiecte confectionate din lemn .pietre semipretioase de in nuante de roz sau rosu .aparate de gimnastica si intretinere fizica .obiecte de mobilier ce inspira romantism si intimitate (doua scaune. CASATORIA.clopotei de vant cu 5. coloane.doua lumanari rosii pe care sa le aprindeti cateva minute in fiecare seara (pana intalniti perechea potrivita) . doi delfini. portocaliu sau de forma patrata .fotografii ce reprezinta munti . pentru o stare de sanatate mai buna. asezati aici: . pentru mentinerea relatiilor amicale existente.. flori..bumbac.imagini reprezentand copaci sau plante .copacei feng shui . frunze .obiecte de culoare maro.mobila mostenita de la parinti . bleu .fotografia iubitului sau fotografia unei persoane de sex opus care se potriveste viselor dv. ceramica sau teracota . de la un viitor partener . desene cu dungi.obiecte de culoare verde. galben. 8 tuburi metalice de culoare albastra sau verde sau cu 8 tuburi din lemn. doi porumbei. pentru atragerea dragostei in viata dv.

pentru castiguri si acumulari financiare.cristale.lampi. dragoni . scriitori.alte detalii ce amintesc de succesele dv. rinoceri. roz.figurine din piatra reprezentand cocosi. cocosi. simbolul prosperitatii in feng shui . persoane care au nevoie de mai multa publicitate in activitatea lor. lei. betisoare care fumega . flori. . BANII SI PROSPERITATEA sunt reprezentate de zona de SUD-EST a casei sau incaperilor. spoturi .diplome. politicieni. grena . lumanari.un cristal swarovski .publicatiile proprii . . lumanari.obiecte de forma triunghiulara sau piramidala .clopotei de vant cu 9 tuburi de bambus sau clopotei rosii SUD EST Zona banilor si bogatiei BOGATIA.extrase din ziare in care s-a vorbit despre dv. flori de mina. acvarii sau fotografii care inspira curgerea apei (cu exceptia . mere. muzicieni. REPUTATIA sunt reprezentate de zona de SUD a casei sau zona de CENTRU-SUD a incaperilor Element specific: FOC Creste in influenta cu LEMN Isi pastreaza influenta cu APA Scade in influenta cu PAMANT Influenta zonei: Aceasta zona ar trebui activata de artisti in plina afirmare. oameni de afaceri care isi doresc extinderea cliuentelei. veioze. persoane care doresc sa devina "cineva" in societate. fantani.caminul de foc . sefi. RECUNOASTEREA. o piatra de mari dimensiuni . pentru o viata prospera. roci.asezati aici: . porumbei. Daca puneti accent pe faima.obiecte ce produc foc: lampa. trandafiri SUD Zona faimei si recunoasterii FAIMA. CELEBRITATEA.figurine reprezentand inimi. Element specific: LEMN Creste in influenta cu APA Isi pastreaza influenta cu METAL Scade in influenta cu FOC Influenta zonei: Pentru o situatie materiala in crestere.trei monezi chinezesti legate cu ata rosie. trofee. un bol cu pietre de rau.boluri. publicitate si recunoastere. amplasati aici: . premii obtinute .lucrarile pe care doriti sa le faceti publice pentru a obtine succesul .vase cu apa .obiecte de culoare rosie. persoane ce lucreaza in mass-media.. portocalie. munti. ratuste.un cristal swarovski .

ro sâmbătă. daca intreaga zona inconjuratoare este intru totul plata sau daca nu exista in jur nimic mai inalt sau mai mare decat casa sau cladirea pe care o detii . umbra sau fructe .plante cu frunze rotunde. de ajutor in atragerea bogatiei .caseta cu bijuterii. el confera o solida consolidare Feng Shui . 8 mai 2010 Copacii in Feng Shui . surse de viata . rosii sau purpurii . bani sau monede Cumpara figurine de jad ce accentueaza zona banilor sursa: exotique.Daca aceasta caracteristica lipseste .trei obiecte identice: trei vaze.colectii de monezi. totusi. el daruieste o excelenta energie a dragonului . un element critic in Feng Shui . un recipient cu bani noi . bambusul este considerat a fi cel mai norocos dintre arbori. . copacii exercita o influenta subtila dar puternica asupra energiei Feng Shui a casei. suplinita de plantarea unui rand de 5 arbori in spatele unei case. Plantati in spatele casei .un tablou scump sau un obiect de arta de lux. un candelabru cu trei brate .Lipsa fortei posterioare de sprijin .plante cu flori rosii. casa de bani . mai ales cand sunt amplasati in partea de sud-est a gradinii.In mod ideal . toate locuintele sau centrele de afaceri ar trebui sa fie amplasate astel incat sa aiba in partea din spate o usoara ridicatura de pamant sau un mic deal. Arborii care infloresc au calitatea de a aduce noroc asupra unei case.Amplasat in spatele unei proprietati .Amplasare si caracteristici "Plamani ai pamantului" . ce sugereaza monezile .obiecte verzi. pusculita.Portocalii sunt vestiti pentru influenta de a darui bogatie .Portocalii si lamaii plantati in fata unei locuinte inspira mari . copacii unei proprietati furnizeaza un important "sprijin al muntelui" . considerata drept cea mai benefica energie Feng Shui. Desi nefamiliar zonei noastre geografice . bleu.Localizarea bambusului in partea frontala a unei locuinte are darul de a furniza o energie auspicioasa pentru avere si oportunitati. in special cand sunt asezati catre sud-est fata de zona frontala a casei.figurine reprezentand broscute cu ban norocos. fapt de natura a aduce framantari in domeniile cheie ale vietii tale. purpurii sau violet .dormitorului) . de asemeni. se poate face simtita absenta sprijinului vital . lingouri de aur.obiectele ce inspira acumulare de bani si bogatie: cecuri.obiecte inalte si suple . oxigen .plante si copacei de apartament . obiectele scumpe . aurii. plante .Atunci cand se gaseste in stanga sau in partea de est a unei proprietati .imagini reprezentand copaci sau plante . stabilizatori ai solului .Lamaii ( de tipul "lime") sunt .un cristal swarovski .clopotei de vant cu 8 tuburi din lemn. poate fi .

Trebuie evitata cu orice pret pozitionarea copacilor in centrul proprietatii sau locuintei ( fie ca sunt plantati intr-un vas . Copacii promoveaza cresterea . copacii sunt utilizati pentru a bloca sagetatile otravitoare ale strazilor sau drumurilor indreptate catre o casa. pentru atragerea longevitatii . evolutia si buna stare de sanatate. ai doua optiuni : fie il tai.Pentru a-ti asigura o atmosfera familiala armonioasa trebuie sa te asiguri ca ai plantat arbori in ambele parti laterale ale casei. iar cei din dreapta starnesc iritarea sotiei. blocheaza oportunitatile si provoaca framantari in domeniul carierei sau cel al finantelor. arborii de rodii si merii pot conferi norocul recunoasterii meritelor. Arborii nu trebuie sa fie amplasati in nici un asa-zis colt al pamantului.Asigura-te ca ramurile nu ating zidurile sau acoperisul. in timp.oportunitati sub forma averii si a avansarii. ajung la mari dimensiuni.Acesti copaci daruiesc mai multa autoritate auspiciosului dragon . fie asezati intr-o curte interioara) intrucat acest lucru atrage dificultati financiare serioase.De asemeni. este indicat sa plantezi un rand de arbori pentru a impiedica patrunderea energiei dinspre aceste asezaminte.Daca se intampla sa ai un arbore in fata usii de intrare . Foloseste copacii pentru a bloca energiile negative.Cei plantati in partea stanga locuintei stimuleaza dezvoltarea personala si sanatatea.Daca locuinta ta este inclinata catre partea stanga (atunci cand privesti casa din fata ) sau prezinta o zona joasa in acest loc . cimitir sau vreo biserica . iar cei amplasati in coltul de nord-est provoaca probleme educationale. se recomanda ca in aceasta regiune sa fie amplasati copaci care .Arborele de rodii stimuleaza dragostea si chiar sarcina unei femei. Brazii plantati. in pofida tigrului din partea dreapta a locuintei.Orice arbore care ia contact cu o zona a casei tale transmite negativa energie "yin". Merii sunt inzestrati cu darul de a promova buna intelegere intr-o locuinta. nord-estul si zonele centrale. plantarea arborilor aici devine o necesitate in scopul potentarii chi-ului. fie amplasezi in fata lui o oglinda care sa ii trimita inapoi energia negativa.Daca din curtea casei tale ai o perspectiva neplacuta sau exista vizavi de locuinta vreun spital . Plantarea copacilor are calitatea de a intensifica beneficul "chi".Plantati in regiunea de sud . Arborii nu trebuie sa fie plantati in fata usii de intrare. Arborii uscati trebuie inlaturati fara nici o intarziere intrucat aduc o energie malefica asupra unei case. capata o forta auspicioasa atunci cand se afla in partea de est a unei proprietati. Copacii nu trebuie sa atinga locuinta .Amplasarea de piersici in zona de vest a unei case este vestita pentru norocul de durata al copiilor si fericirea familiei.Colturile pamantului includ sud-vestul .Din acest motiv. de obicei.Copacii care blocheaza o usa .Arborii aflati in coltul de sud-vest al gradinii determina probleme in relatiile interumane .Copacii asezati unilateral in regiunea din stanga provoaca mania sotului. .

.energia negativa.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful