## Are you sure?

This action might not be possible to undo. Are you sure you want to continue?

Section I

1.

3 Marks

Four runners A, B, C and D are running around in a circle, 1215 meter in circumference, at 15 mpm, 12 mpm, 10 mpm and 6 mpm respectively. If they start at the same time from the same point in the same direction, when will they be together again? 1) 2) 3) 4) 5) 12 hours and 35 minutes 10 hours and 30 minutes 16 hours and 45 minutes 20 hours and 15 minutes 24 hours and 15 minutes

Solution: A, the quickest man gains one complete round on D, the slowest man, in

A gains one complete round on B, the next slowest man, in

A gains one complete round on C, in

∴ A, B, C, and D will be together LCM (135, 405 and 243) i.e. 1215 minutes or 20 hours and 15 minutes. Hence, option 4. 2.

3 Marks

Four runners A, B, C and D are running around in a circle, 840 meter in circumference, at 4 mpm, 6 mpm, 8 mpm and 10 mpm respectively. If they start at the same time from the same point in the same direction, when will they be together again at the starting point for the first time? 1) 2) 3) 4) 5) 20 hours 16 hours 12 hours 8 hours 7 hours

Solution: A completes one round of the circle in (840/4) = 210 minutes B completes one round of the circle in (840/6) = 140 minutes C completes one round of the circle in (840/8) = 105 minutes D completes one round of the circle in (840/10) = 84 minutes They will meet at the starting point for the first time at LCM (210, 140, 105, 84) i.e. 420 minutes or 7 hours. Hence, option 5. 3.

3 Marks

Two cars running on a circular track, 48 meter in circumference meet after every 12 minutes when they are in the same direction. However when they are in opposite directions, the faster car overtakes the slower one every 4 minutes. Find the speeds of the cars. 1) 2) 3) 4) 5) 12 mpm and 8 mpm 8 mpm and 4 mpm 4 mpm and 2 mpm 16 mpm and 10 mpm 20 mpm and 10 mpm

Solution: Let the speed of the first car or the faster car be S1 while that of the second car be S2. When in the same direction, they meet after every 12 minutes, ∴ S1 – S2 = 48/12 = 4 mpm When in opposite directions, the faster car overtakes the slower one every 4 minutes, ∴ S1 + S2 = 48/4 = 12 mpm Solving both the equations simultaneously, S1 = 8 mpm and S2 = 4 mpm Hence, option 2. 4.

3 Marks

Two cars starting from the same point at the same time run in opposite directions along a circular track, 64 metre in circumference. Speed of car 1 doubles and car 2 halves every time they meet. If 16 mpm and 32 mpm are the speeds of the cars, what will be the distance travelled by each when they meet for the fifth time? 1) 2) 258.13 metre and 61.87 metre 263.55 metre and 56.45 metre

2) 3) 4) 5)

263.55 metre and 56.45 metre 271.18 metre and 48.82 metre 246.45 metre and 73.55 metre 237.12 metre and 82.88 metre

Solution: Let the speed of the car 1 be S1 and the car 2 be S2. When they meet for the 1st time, S1 = 16 mpm and S2 = 32 mpm. Ratio of their speeds = 1 : 2 ∴ Distance covered by Car 2 = (64 × 2)/3 = 42.67 metre When they meet for the 2nd time, S1 = 32 mpm and S2 = 16 mpm. Ratio of their speeds = 2 : 1 ∴ Distance covered by Car 2 = (64/3) = 21.33 metre When they meet for the 3rd time, S1 = 64 mpm and S2 = 8 mpm. Ratio of their speeds = 8 : 1 ∴ Distance covered by Car 2 = (64/9) = 7.11 metre When they meet for the 4th time, S1 = 128 mpm and S2 = 4 mpm. Ratio of their speeds = 32 : 1 ∴ Distance covered by Car 2 = (64/33) = 1.94 metre When they meet for the 5th time, S1 = 256 mpm and S2 = 2 mpm. Ratio of their speeds = 128 : 1 ∴ Distance covered by Car 2= (64/129) = 0.496 ≈ 0.5 metre ∴ Total distance covered by the Car 2 = (42.67 + 21.33 + 7.11 + 1.94 + 0.5) = 73.55 metre ∴ Total distance covered by Car 1 = Total distance covered by both the cars – Total distance covered by the Car 2 = (5 × 64) – 73.55 = 320 – 73.55 = 246.45 metre Hence, option 4. 5.

3 Marks

A policeman starts chasing a thief 35 minutes after the thief escapes. If the speed of the policeman is 18 mpm while that of the thief is 12 mpm, find the time in which the thief will be caught. 1) 105 minutes

1) 2) 3) 4) 5)

105 minutes 90 minutes 70 minutes 65 minutes 50 minutes

Solution: Let the total time travelled by the policeman to catch the thief be x minutes. ∴ The total time travelled by the thief = (x + 35) minutes. ∴ 18x = 12(x + 35) ∴ x = 70 minutes Hence, option 3. 6.

3 Marks

The police start chasing a thief 24 minutes after he escapes. Speed of the thief is 75 kmph while that of the police is 95 kmph. A dog runs to and fro between the thief and the police car with a speed of 120 kmph to show the direction. Find the distance travelled by dog. 1) 2) 3) 4) 5) 180 km 150 km 240 km 300 km 320 km

Solution: Let the total time travelled by the police to catch thief be x hours. ∴ Total time travelled by the thief = (x + 0.4) hours. ∴ 95x = 75(x + 0.4) ∴ x = 1.5 hours The dog runs to and fro for 1.5 hours with a speed of 120 kmph. ∴ Total distance travelled by the dog = 120 × 1.5 = 180 km. Hence, option 1. 7.

3 Marks

To reach next floor of a building using an escalator moving upwards, a person takes 56 seconds and climbs 42 steps of an escalator. When the same person increases his speed, he can climb 94 steps in 30 seconds to reach the next floor. How many steps does the escalator have, between the two floors? 1) 2) 75 112

2) 3) 4) 5)

112 124 144 154

Solution: Let escalator move x steps/sec. So in 56 sec, the escalator covers 56x steps. Hence the total number of steps on the escalator is 42 + 56x. Similarly, in 30 sec the escalator covers 30x steps. Hence total number of steps on the escalator = 94 + 30x Solving both the equations 42 + 56x = 94 + 30x ∴x=2 ∴ Total number of steps is 154. Hence, option 5. 8.

3 Marks

A rabbit sees a greyhound 500 meters away from it, and scuds off in the opposite direction at a speed of 75 kmph. 30 seconds later, the greyhound sees the rabbit and chases the rabbit at a speed of 120 kmph. After how much time does the greyhound catch up with the rabbit? 1) 30 sec 2) 3) 4) 5) 1 minutes 90 sec 3 minutes 5 minutes

Solution:

∴ Distance between the rabbit and the greyhound after 30 sec = 500 + 625 = 1125 meter

Hence, option 3. 9.

3 Marks

A beats B in a 500 meter race by 25 meter. B beats C in a 400 meter race by 20 meter. By how many meters will A beat C in an 800 meter race? 1) 2) 3) 4) 5) 40 meter 45 meter 55 meter 66 meter 78 meter

Solution: Let speed of A, B and C be As , Bs and Cs respectively. A beats B in a 500 m race by 25 m

B beats C in a 400 m race by 20 m

Multiplying both the equations,

**∴ A beats C in an 800 meter race by = 800 – 722 = 78 meter. Hence, option 5. 10.
**

3 Marks

A gives B a start of 15 sec or 25 meters in an 800 m race, so that they can both finish the race simultaneously. How long does A take to complete the race? 1) 2) 3) 4) 5) 320 sec 400 sec 465 sec 495 sec 415 sec

Solution: Here B runs 25 meters in 15 sec.

Here B runs 25 meters in 15 sec.

**∴ Time taken by A to complete the race = 480 – 15 = 465 sec Hence, option 3. 11.
**

3 Marks

Time in a clock is 2 hours and 25 minutes. Find the smaller angle between the two hands of the clock. 1) 2) 3) 4) 5) 90° 92° 96° 77.5° 106.5°

Solution:

The angle between 2 and 5 is 90° ∴ The angle between the minute hand and hour hand at 2:25 = 90 − 12.5 = 77.5°. Hence, option 4. 12.

3 Marks

The angle between the hours and minutes hands of a clock is 42°. What time could the clock be showing? 1) 2) 3) 4) 5) 10:03:10 2:17:32 4:29:27 6:40:51 5:32:54

Solution: At 10 o’clock, the minute hand will gain 42° in

At 2 o’clock, the minute hand will gain 42° in

At 4 o’clock, the minute hand will gain 42° in

At 6 o’clock, the minute hand will gain 42° in

At 5 o’clock, the minute hand will gain 42° in

Hence, option 3. 13.

3 Marks

At what time between 3 am and 4 am do the hours and minutes hands make an angle of 180 degrees? 1) 2) 3) 4) 5)

Solution: This will happen when the minute hand gains (30 + 15) minutes = 45 minutes over the hour hand. The minute hand gains 45 minutes in

i.e. The hands will be 180l apart at

Hence, option 2. 14.

3 Marks

At what time between 7 am and 8 am are the hours and minutes hands of a clock together? 1) 2)

3) 4) 5)

Solution: At 7 am, the clock hands are 35 minutes apart. ∴ The minute hand must gain 35 minutes before the hands can be together. The minute hand gains 35 minutes in

Hence, option 4.

15.

3 Marks

At what time between 5 am and 6 am do the hours and minutes hands of a clock make an angle of 72 degrees? 1) 2) 3) 4) 5)

Solution: At 5 pm, the clock hands are 25 minutes apart. An angle of 72° will be formed when the minute hand gains (25 – 12) minutes = 13 minutes over the hour hand.

Hence, option 5. 16.

3 Marks

A car after travelling 18 km from a point A developed some problem in the engine and speed became 4/5 of its original speed. As a result, the car reached point B 45 minutes late. If the engine had developed the same problem after travelling 30 km

minutes late. If the engine had developed the same problem after travelling 30 km from A, then it would have reached B only 36 minutes late. The original speed of the car (in km per hour) and the distance between the points A and B (in km) is _____. 1) 2) 3) 4) 25, 130 30, 150 20, 90 None of these

Solution: Let the total distance between points A and B be d km and let the original speed of the car be x kmph. Time taken to cover distance d with speed x = d/x As per conditions in the question,

0.2d – 4.5 = 0.75x

… (i)

0.2d – 7.5 = 0.6x

… (ii)

**Solving (i) and (ii) simultaneously, x = 20 and d = 97.5 Hence, option 4. 17.
**

3 Marks

Two trains are travelling in opposite direction at uniform speed 60 and 50 km per hour respectively. They take 5 seconds to cross each other. If the two trains had travelled in the same direction, then a passenger sitting in the faster moving train would have overtaken the other train in 18 seconds. What are the lengths of trains (in metres)? 1) 2) 3) 4) 112.78 97.78, 55 102.78, 50 102.78, 55

Solution: Let the lengths and speeds of the two trains be denoted by L1 and L2, s1 and s2 respectively. Here, s1 = 60 km/hr and s2 = 50 km/hr.

(i) Consider the two trains moving in opposite directions: Relative speed = s1 + s2 = 60 + 50 = 110 km/hr

(ii) Consider the two trains moving in the same direction: Relative speed = s1 – s2 = 60 – 50 = 10 km/hr

The length to be covered by the 1st train if a passenger in it has to completely cross the 2nd train = Length of the 2nd train = L2.

Thus, L1 = 152.78 – 50 = 102.78 m Hence, option 3.

18.

3 Marks

Every day Neera’s husband meets her at the city railway station at 6.00 p.m. and drives her to their residence. One day she left early from the office and reached the railway station at 5.00 p.m. She started walking towards her home, met her husband coming from their residence on the way and they reached home 10 minutes earlier than the usual time. For how long did she walk? 1) 2) 3) 4) 55 minutes 1 hour 50 minutes

Solution: The time taken by the car in both the directions is the same. As Neera reaches 10 minutes earlier than usual, the car saves 10 minutes of total travel, and 5 minutes of travel in each direction. ∴ The car which usually meets Neera at 6:00 pm, meets her at 5:55 pm.

**∴ Neera walks for 55 minutes. Hence, option 4. 19.
**

3 Marks

A man can walk up a moving ‘up’ escalator in 30 seconds. The same man can walk down this moving ‘up’ escalator in 90 seconds. Assume that his walking speed is the same both upwards and downwards. How much time will he take to walk up the escalator, when it is not moving? 1) 2) 3) 4) 30 seconds 45 seconds 60 seconds 90 seconds

Solution: Let the number of steps on the escalator be n and let the speed of the escalator be s steps per second If the speed of the man on the escalator is x steps per second, then

Dividing (ii) by (i),

∴ x = 2s Substituting in (i), n = 90s = 45x Time taken by the man to walk up the escalator, when it is not moving

Hence, option 2.

20.

3 Marks

Mr. and Mrs. Shah travel from City A to City B and break the journey at City C in between. Somewhere between City A and City C, Mrs. Shah asks “How far have we travelled?” Mr. Shah replies “Half as far as the distance from here to City C”.

travelled?” Mr. Shah replies “Half as far as the distance from here to City C”. Somewhere between City C and City B, exactly 200 km from the point where she asked the first question, Mrs. Shah asks “How far do we have to go?” Mr. Shah replies “Half as far as the distance from City C to here.” The distance between Cities A and B is_______ (in km) 1) 2) 3) 4) 200 100 400 300

Solution: To find the distance between A and B consider the following diagram. The places where Mrs. Shah asks the questions the first and the second time are D and E respectively.

Point D is half as far away from A as the distance from D to City C. So, AD : DC = 1 : 2 Point E is as half as far away from B as the distance from City C to E. ∴ CE : EB = 2 : 1 If CD = x and CE = y

**But, DE = x + y = 200 ∴ AB = 300 km Hence, option 4. 21.
**

3 Marks

A train without stopping travels at 60 km per hour and with stoppages at 40 km per hour. What is the time taken for stoppages on a route of 300 km? 1) 2) 3) 4) 10 hours 20 hours 5 hours 2.5 hours

Solution:

**So the stoppages time is = 7.5 – 5 = 2.5 hrs Hence, option 4. 22.
**

3 Marks

A ship leaves on a long voyage. When it is 18 miles from the shore, a sea plane, whose speed is ten times that of the ship, is sent to deliver the mail. How far from the shore does the sea plane catch up with the ship? 1) 2) 3) 4) 24 miles 25 miles 22 miles 20 miles

Solution: Let the speed of the ship be s mph and that of the plane be 10s mph. So, the relative speed is 9s. The distance after which the plane catches up with the ship

Hence, option 4. Group Question Answer the following questions based on the information given below. Q started to move from point B towards point A. Exactly an hour later P started from A in the opposite direction. P’s speed was twice that of Q. When P had covered one-sixth of the distance between the points A and B, Q had also covered the same distance.

23.

3 Marks

The point where P and Q would meet is 1) 2) 3) 4) Closer to A Exactly between A and B Closer to B P and Q will not meet at all

Solution: Let the distance between A and B be d. If the speed of Q be s, then the speed of P is 2s

In the first hour, Q travels a distance of s.

By conditions,

**This is closer to B than to A. Hence, option 3. 24.
**

3 Marks

How many hours would P take to reach B? 1) 2) 3) 4) 2 5 6 12

Solution: To reach B, P would take

Hence, option 3. 25.

3 Marks

How many more hours would Q (compared to P) take to complete his journey? 1) 2) 3) 4 5 6

3) 4)

6 7

Solution: Q would take

This is 6 hours more than P. Hence, option 3. Group Question Answer the following questions based on the information given below. ABC forms an equilateral triangle in which B is 2 km from A. A person starts walking from B in a direction parallel to AC and stops when he reaches a point D directly east of C. He then reverses direction and walks till he reaches a point E directly south of C. 26.

3 Marks

Then D is: 1) 2) 3) 4) Solution: 3 km east and 1 km north of A

The distance from B to D is equal to the distance from B to E, i.e. 2 km.

Hence, option 2. 27.

3 Marks

The total distance walked by the person is: 1) 2) 3) 4) 6 km 3 km 4 km

Solution: The total distance walked by the person = BD + DB + BE = 2 + 2 + 2 = 6 km. Hence, option 4.

3 Marks

28. Shyam went from Delhi to Shimla via Chandigarh by car.

The average speed from Delhi to Chandigarh was one and half as much as that from Chandigarh to Shimla. If the average speed for the entire journey was 49 kmph, what was the average speed from Chandigarh to Shimla? 1) 2) 3) 4) 39.2 kmph 63 kmph 42 kmph None of these

Solution: Let Delhi, Chandigarh and Shimla and be denoted by D, C and S respectively. Also, let the distance between D and C be 3x, then the distance between C and S = 4x. Let the average speed between C and S be v,

Distance between D and S = 3x + 4x = 7x

**Thus, the average speed between C and S = v = 42 kmph. Hence, option 3. 29.
**

3 Marks

It takes a pendulum clock 7 seconds to strike 4 o’clock. How much time will it take to strike 11 o’clock? 1) 2) 3) 4) 18 seconds 20 seconds 19.25 seconds 23.33 seconds

Solution: It takes 7 seconds to strike 4 o’clock, At 4 o’ clock, there are 4 – 1 = 3 rounds between each strike. Thus, for each round, it takes

**To strike 11 o’ clock, there are 11 – 1 = 10 rounds, for which it takes (10 × 2.33) = 23.33 s Hence, option 4. 30.
**

3 Marks

Along a road lie an odd number of stones placed at intervals of 10 m. These stones have to be assembled around the middle stone. A person can carry only one stone at a time. A man carried out the job starting with the stone in the middle, carrying stones in succession, thereby covering a distance of 4.8 km. Then the number of stones is _____. 1) 2) 3) 4) 35 15 29 31

Solution: Let the total number of stones be equal to (2x + 1), where there are x stones on each side of the middle stone.

On each side, distance travelled = 20 × 1 + 20 × 2 +0 + 20 × x = 20(1 + 2 + … + x)

Thus, the total distance travelled = 2 × 10(x)(x+1) = 20(x)(x + 1) = 4.8 kms = 4800 m

**∴ x = 15 Thus, the total number of stones = 2x + 1 = 31 Hence, option 4. 31.
**

3 Marks

A and B walk from X to Y, a distance of 27 km at 5 kmph and 7 kmph respectively. B reaches Y and immediately turns back meeting A at Z. What is the distance from X to Z? 1) 2) 3) 4) 25 km 22.5 km 24 km 20 km

Solution: The distance between X and Y is 27 kms. Let the distance between Y and Z be d kms. Since A travels faster than B, he reaches Y and then turns back to meet A at Z. Here, A travels a distance of (27 + d) kms while B travels a distance of (27 – d) kms.

**∴ d = 4.5 kms Thus, the distance between X and Z = 27 – d = 27 – 4.5 = 22.5 kms. Hence, option 2. 32.
**

3 Marks

The winning relay team in a high school sports competition clocked 48 minutes for a distance of 13.2 km. Its runners A, B, C and D maintained speeds of 15 kmph, 16 kmph, 17 kmph, and 18 kmph respectively. What is the ratio of the time taken by B to that taken by D? 1) 5 : 16

2) 3) 4)

5 : 17 9:8 8:9

Solution:

Since, each runner is running the same distance; the ratio of the time taken for B and D will be the reverse of the ratio of their speeds (∵ Speed is inversely proportional to time, when the distance is constant). The ratio of the time taken by B and D = 18 : 16 = 9 : 8 Hence, option 3. 33.

3 Marks

In a race of 200 meters, A beats S and N by 20 metres and 40 metres respectively. If S and N are running a race of 100 metres with exactly same speed as before, then, by how many metres will S beat N? 1) 2) 3) 4) 11.11 metres 10 metres 12 metres 25 metres

Solution: In a 200 m race, A beats S by 20 m and N by 40 m. Thus, when A covers 200 m, S covers only 180 m and N covers only 160 m.

**Hence, in a 100 m race, S beats N by (100 − 88.89) = 11.11 m Hence, option 1. 34.
**

3 Marks

Three bells chime at intervals of 18, 24 and 32 minutes respectively. At a certain time they begin to chime together. What length of time will elapse before they chime together again? 1) 2) 3) 4) 2 hours 24 minutes 4 hours 48 minutes 1 hour 36 minutes 5 hours

Solution: The three bells will ring together again at:

**Least Common Multiple of (18, 24, 32). 18 = 2 × 3 × 3 = 21 × 32 24 = 2 × 2 × 2 × 3 = 23 × 31 32 = 2 × 2 × 2 × 2 × 2 = 25 × 30 Thus, LCM = 25 × 32 = 32 × 9 = 288 minutes = 4 hrs, 48 minutes Hence, option 2. 35.
**

3 Marks

In a mile race, Akshay can be given a start of 128 metres by Bhairav. If Bhairav can give Chinmay a start of 4 metres in a 100-metre dash, then who out of Akshay and Chinmay will win a race of one and half miles, and what will the final lead given by the winner to the loser be? (One mile is 1600 metres). 1) 2) 3) 4)

Solution: Given: 1 mile = 1600 m. (i) Akshay can be given a start of 128 m by Bhairav in a mile race: When Bhairav covers 1600 m, then Akshay covers (1600 – 128) = 1472 m (ii) Chinmay can be given a start of 4 m by Bhairav in a 100 m race: When Bhairav covers 100 m, then Chinmay covers (100 – 4) = 96 m Thus, when Bhairav covers 1600 m, then Chinmay covers 96 × 16 = 1536 m and Akshay covers 1472 m. Hence, when Chinmay covers 2400 m (1.5 mile), then Akshay covers

Thus, Akshay can be given a start of

Hence, option 4.

- Distribution Soln
- Averages 3
- Clock
- TSD 4
- cat3
- Set Theory
- TSD 3
- Averages 2
- TSD 2
- Profit Abd Loss
- TG 1
- TSD
- Ratios
- Problems on Trains
- FSB ratio proportion with solutions
- Number - Quantitative Aptitude for CAT EBOOK
- procmock 10
- CAT Problems_ Questions
- procmock 10 soln
- Permutation and Combination
- Ratios 2
- Permutation and Combination 2
- 153 TG Math Problems E-book
- Compound Interest
- TG Time_ Speed_ Distance
- Exlusion and Inclusion
- Tool kit
- Averages
- TG 3
- Cat Fact Inference Judgement

Skip carousel

- United States v. Shaw, Savill & Albion Company, Limited, 178 F.2d 849, 2d Cir. (1949)
- SBI Sample Aptitude Placement Paper Level1
- i2 Technology Sample Aptitude Placement Paper Level1
- Missouri Department of Transportation Speed Study for Gravois Avenue/Route 30 Gravois - City of St. Louis
- The Bank Line Limited, as Owner of the S/s Etivebank, Libelant-Appellant. v. The Texas Company (Panama) Inc. And the S/s Texas, Her Engines, Boilers, Etc., Claimant-Respondent-Appellee, 251 F.2d 329, 2d Cir. (1958)
- tmpF4A5.tmp
- Whittington v. Mayberry. Thomason v. Mayberry, 190 F.2d 703, 10th Cir. (1951)
- Manitou TMT (EN) Datasheets
- null
- tmpA038
- Manitou EP (EN)
- Jp Morgan Sample Aptitude Placement Paper Level1
- null
- Reducing Underwater Noise Pollution from Large Commercial Vessels
- Model Rocketry Mathematics
- null
- Manitou ES8 (EN)
- Anti-Aircraft Fire Control Device (1937)
- R/C Soaring Digest - Jan 2007
- NASA Information Summaries Acceleration-Deceleration
- Ebay Inc Sample Aptitude Placement Paper Level1
- A Review on High Speed Rail Project between Ahmedabad and Mumbai
- GlobalLogic Sample aptitude Placement Paper Level1
- ABB Sample Aptitude Placement Paper Level1
- Manitou CI (EN)
- Tmp 5358
- NASA Information Summaries Maximum Performance Takeoff
- tmp8E1D.tmp
- 2010 Speed Study
- The Mangrove Prize Money, 188 U.S. 720 (1903)

- procmock 10
- 153 TG Math Problems E-book
- procmock 10 soln
- ReasoningLecture1W-12
- %iles
- ReasoningLecture2W-12
- ReasoningLecture3W-12
- Adolf Hitler - Mein Kampf
- TSD 2
- 48912461 Mathematical Circles
- Tool kit
- Averages
- CAT Advanced Material - VA + RC
- TSD
- Ratios
- Distrib Sol
- TSD 3
- Ratios 2
- Averages 2
- Exlusion and Inclusion
- TG tsd
- TG 2
- Profit Abd Loss
- Concepts
- TG 3
- TG 1
- TG tsd 2

Sign up to vote on this title

UsefulNot usefulClose Dialog## Are you sure?

This action might not be possible to undo. Are you sure you want to continue?

Close Dialog## This title now requires a credit

Use one of your book credits to continue reading from where you left off, or restart the preview.

Loading