# Infosys Test 18th January 2004 - Hyderabad.

1) There are 15 poles in a straight line each equally placed from eachother. The time taken to reach the 10th pole after a man starts walking from 1st pole is 10 seconds. What is the time required to reach 15th pole. 1A)Let any two poles be placed x units apart. Distance between 1st and 10th pole=(10-1)x=9x units. Distance between 1st and 15th pole=(15-1)x=14x units. If time taken to cover 9x units is 10 seconds, then time taken to cover 14x units is..... (10*14x)/9x = 15.55 seconds. 2)A prisoner tried to escape from the jail in five different ways in five consecutive days from monday to friday, but in vain. The five ways are.... (a)Tried to bribe the jailer of the prison. (b)Tried to escape in the giuse of a jailer. (c)Tried to dig a tunnel in the jailcell. (d)Escape in the guise of visitor to the jail. (e)Escape in the guise of work party who came to work in the jail. Condition: 1-Two days before he tried to dig the tunnel he tried to bribe the jailer. 2-It was not monday or friday when he tried to escape in the guise of a visior to the jail. 3-The day before he tried to escape in the guise of a jailer he tried to bribe the Jailer. 4-The day after he tried to escape in the guise of a visitor to the jail, he tried to escape in the guise of work party person. On each of the five days which method he used to escape. 2A)From condition 1 and 3 we can say that the rpisoner tried to escape in methods a,b,c in order on 3 consecutive days. from conditions 2 and 3 and the order for a,b,c we can say that the order for thursday and friday was e,d in order. So, the order from monday through friday will be a,b,c,e,d. 3)A cube of 3cm side is coloured red on all of its six faces. It is cut into small cubes of side 1cm each. (a) No. of small cubes with 3 faces coloured red : 8 (b) No. of small cubes with 2 faces coloured red : 12 (c) No. of small cubes with 1 face coloured red : 6 (d) No. of small cubes with no faces coloured red : 1 4)Two trains each 1/6 mile in length run in opposite dirctions to each other with equal speed of 60 miles/hour. What is the time taken to completely cross over the two trains. 4A)Speed at which two trains travel towards eachother = 60+60 = 120 miles/hour. Total length to be covered = (1/6)+(1/6) = 2/6 mile. Time to taken to cover 2/6 mile at speed of 120 miles/hour is..... (2/6)/120 = 1/360 hour = 10 seconds. 5)A bag contains 20 yellow balls, 10 green balls, 5 white balls, 8 black balls, and 1 red ball. How many minimum balls one should pick out so that to make sure the he gets atleast 2 balls of same colour. 5A) 6