Utilitats bàsiques per als docents 2.

0 (La motxilla digital del docent)
01. Cal tenir un sol compte en Google per poder-ne utilitzar totes les aplicacions en línia, entre les quals destaquen: 1. Correu de Gmail, 2. Documents de Google, Ofimàtica en línia sense necessitat de programes d'edició en l'ordinador: Text, Pdf, Presentacions, Formularis, Fulls de càlcul, Carpetes, Docs compartits... 3. Àlbums web de Picasa, (Cal abaixar-se l'aplicació Picasa 3 per a descarregar en la web les nostres fotos) 4. Google Calendar - Calendari-Agenda de Google 5. Google Maps - Mapes i geolocalització. En unió amb Panoramio per a inserir fotos del llocs marcats. 6. Llocs web de Google- Conegut per Google Sites, crea pàgines web des de plantilles preelaborades) 7. Google + , La xarxa social de Google 8. Grups de Google, Organitza temes de debat millor que el correu 9. iGoogle, 10. Traductor, 11. Google Reader - Lector / sindicació de continguts 12. YouTube, TeacherTube - Hostatge de vídeos 13. Blogger - Crea el teu blog o accedeix directament als que tens 14. Cercadors específics: Google Llibres, Acadèmic (articles complets), Imatges, Blogs, etc. 02.Wikispaces, (Wikispaces per a educadors: crea wikis sense publicitat per a l'educació obligatòria). En totes les llengües 03.Twitter- Microblogging. TweetDeck, aplicació complementària d'escriptori: cal abaixarla. 04.Diigo- Aplicació en línia per a marcadors socials de favorits (També: Mister Wong, Delicious) 05.Scribd- Hostatge de documents, articles i llibres, dels més difosos en la xarxa. (També: ISSUU, Calaméo) 06.Slideshare, Hostatge de presentacions - Prezi- Presentador en línia que usa la tècnica del 'zoom', vàlid per a crear mapes conceptuals 07.Ivoox- Podcàsting, ràdio i mp3 08.Vimeo- Web per a vídeos d'alta qualitat - DotSUB (vídeos subtitulats i fàcilment subtitulables) 09.Edu.glogster- Aplicació en línia per a crear pòsters multimèdia imprimibles 10.Mindomo- Aplicació en línia per a crear fàcilment mapes mentals 11.Flickr - Hostatge i cercador de fotos. Cal tenir compte en Yahoo per allotjar-les. 12.Drop.Box- Entre 2 i 8 Gb d'hostatge de documents sincronitzats de l'ordinador al disc virtual en el web (També: Box.net, Windows Live Skydrive)

D'altres aplicacions complementàries
13.PhotoPeach - Crea diaporames o relats digitals senzills en línia i s'incrusten (ang.) 14.Skype - videoconferència i trucades telefòniques (cast.) 15.Voki- figures/avatars parlants en totes les llengües (ang.) 16.VoiceThread - Conversacions en grup enregistrades en línia (ang.) 17.Quizrevolution - Elabora qüestionaris - concurs a l'estil 'Vol ser milionari?' (ang.) 18.Cbox - Artilugi per a incrustar i permetre un xat instantani en qualsevol blog o wiki. (ang.) 19.Jing - Screencast-o-matic (millor) - Capturen moviment en pantalla, graven àudio i en fan vídeos per a elaborar tutorials 20.Wordle - Generador gràfic de núvols de paraules (ang.) 21.Dipity - Busca, crea i incrusta 'línies del temps' en format multimèdia (ang.) 22.KeepVid - Descarrega i guarda en qualsevol format vídeos en streaming de la xarxa. (ang.) 23.Scratch - (Scratch en la Viquipèdia): És una aplicació informàtica destinada principalment als nens,
mitjançant la qual poden explorar, experimentar i manifestar idees de manera creativa i divertida. També poden treballar amb bases d'animació i programació de l'ordinador amb l'ajuda d'una interfície gràfica senzilla. L'eslògan n'és: "Imagina, programa, comparteix". Cada vegada s'usa més en educació entre alumnat de 8 a 16 anys.

Programes descarregables per a l'educació 2.0
31.Navegador Firefox - cat. 32.Open Office - català (Ofimàtica lliure semblant al paquet Office de Windows) 33.TweetDeck (Complement d'escriptori per a usar Twitter: aplicació descarregable al PC) 34.FreeMind 0.9.0 (Paquet descarregable per a mapes mentals) 35.Audacity (Gravador i mesclador d'àudio) 36.Fotos narradas 3 para Windows (XP i Vista. Programa senzill i molt bo per a crear relats digitals amb imatges, text, àudio i música) 37.Hamster Free Video Converter (Conversor de vídeo de qualsevol format a FLV per a publicar directament al wiki)
-------

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful