You are on page 1of 3

NEWS@AMP

De kop is eraf. De eerste maand AMP nieuwe stijl is voorbij en we kunnen terugkijken op twee fantastische concerten. De komende maand wordt een drukke muzikaal manische maand met maar liefst vier happenings, in AMP nieuwe stijl bijna het maximaal haalbare aantal. Lees snel verder om meer te weten te komen:

PROGRAMMA oktober 1 oktober
AMP@WAALSE KERK aanvang 20uur30 presentatie stadsgastvrouwe Petra Else Jekel

Philipp Rüttgers - piano solo
Phillip Rüttgers over zijn solo-optreden : ‘Ik ben momenteel vooral bezig om in verschillende speelstijlen te duiken, van stride tot klassiek. In mijn solo-optreden wil ik met deze verschillende invloeden mijn eigen verhaal vertellen. Het kan dus gebeuren dat ik een bepaald liedje, een jazzstandaard, terug laat komen, maar het gaat mij er vooral om met het gespeelde een energiegolf te creëren die van het ene naar het andere element soepel doorloopt en de luisteraar meeneemt door alle verschillende emoties heen.’ Phillip noemt een lange lijst stijlen van pianospel, te beginnen met het stride spel van Art Tatum en Fats Waller uit de jaren 20 en 30, maar ook Thelonious Monk die voor hem als tussenpersoon tussen de stride en de free jazz werkt. Verder John Coltrane’s Giant Steps en Countdown en Coltrane’s eigen harmonische concept uit de jaren 60, klassieke muziek van Mozart, Bach, Beethoven en Brahms, en als laatste Indiase muziek zoals de jhaptal, een tala (een ritmisch patroon dat uit 10 beats bestaat, nl. 2+3+2+3). Modern klassiek van bijv. Debussy en Messiaen, met hun conceptuele harmonische structuur van nieuwe toonladders, zullen ook een grote rol spelen in het solooptreden van Phillip. ”

Radek Stawarz - (5-string) viool en Stevko Busch – piano
Jazz - Folk - Impro Invloeden uit russischorthodoxe chants, volksliederen uit Polen en Turkije, vrije improvisaties en jazzcomposities... Radek en Stevko ontmoetten elkaar in de winter 2010 naar aanleiding van een project dat door Marc Hoogma (Jazz in Nijmegen), Joop Mutsaers (Jazz in Arnhem) en Jazz am Niederrhein werd gerealiseerd. Al snel waren er ideeën om als duo te werken. In dit concert gaan zij door met het concept om met een kamerbezetting los van alle stijlen te spelen - van Folk en Jazz tot hedendaags en improvisaties - muziek is muziek, als het maar raakt.

De no-nonsense aanpak van de arrangementen en straight-to-thepointteksten zijn zo klaar als een klontje en toch. Om Menina Loop toch in een hokje te stoppen kun je denken aan indie-pop.Bass Gabriel Häuser .Vocals Patrick Bongers .6 oktober MENINA LOOP AMP@BOSCH aanvang 20uur30 Eén band. Een kleine groep topmuzikanten die samen laten horen hoe metal.Drums SPINIFEX QUINTET In april heeft Spinifex een nieuw ensemble opgericht: Spinifex Quintet. toch is er ruimte voor een persoonlijke interpretatie. Niet zo gek als je bedenkt hoeveel ervaring ze al hebben met de andere projecten van Spinifex: Spinifex Orchestra en Spinifex Brassband en ieder voor zich buiten het Spinifex universum. Alles kan en mag gebeuren. bas.Piano/Keyboards Stefan Mehren . hoewel je zult merken dat Menina Loop een eigen stijl heeft gevonden. vulkanische klankuitbarstingen en de energie zakt nooit in. onverwachte wendingen. gitaar) aangevuld met trompet en sax/klarinet. Susann Thimm . Een line-up met klinkende namen: Gijs Levelt – trumpet Tobias Klein – alto saxophone. Qua opstelling een soort rockband (drums. één visie. één project. en jazz kunnen versmelten tot geweldige muziek.clarinets Jasper Stadhouders – guitar Goncalo Almeida – bass Philipp Moser – drums Zeker een optreden dat je niet wilt missen. dus zet 6 oktober alvast in je agenda! . lange uitgesponnen improvisaties. atmo-electro of trip-hop. hedendaags klassiek. Maar in de muziek die ze maken komt van alles samen. Strakke ritmes.

drums.20 oktober AMP@BOSCH OneNightstAMP aanvang 20uur30 De OneNightstAMP. Het drietal speelt eigen composities en vrije improvisaties. zij speelden al eens met elkaar maar nog nooit in deze bezetting. Een bijzondere ontmoeting tussen een aantal mensen die volgens een afgesproken concept muziek gaan maken. Het concept van deze avond: 'Vrijheid van Meningsuiting en de Wondere Wereld van de Jazz' Iman Spaargaren . suggesties. Andreas Metzler en Mark Coehoorn kennen elkaar uit de Amsterdamse jazzscene. gevoelens. soundscape en groovemuziek. Dit gloednieuwe trio verkent de raakvlakken van jazz.contrabas.rieten. impro. Ideeën. ambient. vermoedens. effecten (right) Mark Coehoorn . effecten (left) Andreas Metzler . percussie (in the middle) Iman Spaargaren. reflectie en repliek buitelen over elkaar heen en laten de luisteraar verdwaasd maar voldaan achter! 21 oktober AMP SNACKS aanvang 21uur00 Verantwoord Vet speciale snackbarperformance voor een feestelijke gelegenheid door: Krista Burger/Tijs van Trigt/Tim Coehoorn/Christoph Scherbaum .