1

Gândul pozitiv al zilei: Nu sunt limite la ceea ce pot face, la ceea ce pot fi, dacă am curajul de a săpa adânc în interiorul meu pentru a găsi darurile unice pe care le am de oferit acestei lumi. Rugăciunea zilei: Doamne, ajută-mă ca în loc să mă plâng de ceea ce nu pot face, să am curajul de a acţiona cu credinţă, folosindu-mi la maxim abilităţile pe care le am. În această zi din viaţa ta, cred că Dumnezeu vrea ca tu să ştii … … că progresul nu se măsoară în km, ci se măsoară în cm. Nu te mai minuna de ce lucrurile “durează atât de mult”. De fapt, orice se desfăşoară exact atât de repede cât este nevoie, luând doar atâta timp cât este necesar să fie Perfect. Stai liniştit şi în pace. Viaţa îşi arată partea magică permanent, chiar şi în timp ce tu treci la următoarea respiraţie. Acolo. Vezi? Aproape că poţi să simţi Perfecţiunea, nu-i aşa? Cu dragoste, prietenul tău, Neale Donald Walsch ~ www.humanitysteam.ro Citatul zilei: John Charles Salak: “Cei care greşesc se împart în două categorii: Aceia care au acţionat fără sa gândească şi cei care au gândit fără să acţioneze.”

2

Puterea unei incurajari | Povestiri cu talc pe Ozibuna.net Dante Gabriel Rossetti, artist şi poet faimos al secolului al XIX-lea, a fost abordat la un moment dat de un om mai în vârstă. Acesta avea la el câteva schiţe şi desene pe care l-a rugat pe Rosetti să le privească şi să îi spună dacă au vreo valoare, sau dacă măcar anunţau un potenţial talent.Rosetti le-a privit cu atenţie şi şi-a dat seama imediat că erau fără valoare, fără nici un semn al vreunui talent artistic. Dar Rosetti era un om bun, şi i-a spus bătrânului, cât mai blând cu putinţă, că picturile aveau o valoare redusă. I-a părut rău, dar nu îl putea minţi pe acel om. Bătrânul a fost dezamăgit, dar a părut să se aştepte la concluziile lui Rosetti.Şi-a cerut scuze că i-a răpit din timp şi l-a rugat să mai privească nişte desene, de această dată, ale unui tânăr student. Rosetti s-a uitat la al doilea set de desene şi imediat a fost entuziasmat de talentul pe care-l ascundeau. Acestea sunt bune, a exclamat. Tânărul are talent. Ar trebui ajutat şi încurajat în cariera sa artistică. Va avea un viitor strălucit dacă va munci din greu şi nu va renunţa.Rosetti a observat cum bătrânul a fost profund mişcat de aceste cuvinte. - Cine e tânărul artist? a întrebat. Fiul tău? - Nu, a spus cu tristeţe bătrânul. Sunt eu, cel de-acum 40 de ani. Dacă aş fi auzit atunci cuvintele tale… Pentru că, vezi tu, am fost descurajat şi am renunţat prea devreme.

În această zi din viaţa ta. ajută-mă să-mi recapăt puterea de a crede.” . Dar chiar şi în cazul când totuşi se întâmplă acel lucru de care îţi era frică… şi ce dacă? Iarăşi. Rugăciunea zilei: Doamne. Aşa că lasă frica la o parte. Edward H. Neale Donald Walsch ~ www. cred că Dumnezeu vrea ca tu să ştii … …că niciodată nu este liniştitor să te uiţi la viitor cu frică. în 95% din cazuri lumea ta nu se va destrăma. să-mi spulber neîndoielile şi fricile. de a visa şi. sacrificându-şi visurile. a reieşit că nu era cazul.humanitysteam. Pot să spun cu sinceritate ca probabil în 95% din cazurile când mi-a fost frică. prietenul tău.3 Gândul pozitiv al zilei: Sunt norocos atunci când devin conştient şi mă folosesc de forţa ce sălăşluieşte în interiorul meu. astfel. Cu dragoste. Las-o să treacă… Şi fă astfel loc pentru un mâine surprinzător. viaţa ta nu va fi pusă în pericol. Harriman a spus asta şi avea dreptate. Nimic nu este înfricoşător decât atunci când mintea îl face să fie aşa.ro Citatul zilei: Norman Cousins: “Oamenii nu sunt nicicând mai nesiguri ca atunci când devin obsedaţi de temerile lor. de a spera.

4 Gândul pozitiv al zilei: Aleg să văd lucrurile dintr-o perspectivă mai largă. Nu va trebui să te gândeşti nici măcar o secundă pentru a şti de ce ai primit acest mesaj astăzi. prietenul tău.” . devii mai puternic. e mult mai uşor să ignori sau să fugi de ceea ce te încearcă.ro Citatul zilei: Liviu Rebreanu: “Sufletul să fie totdeauna la fel cu gândul.humanitysteam. căci numai astfel vei obţine un echilibru. Nu te îngrijora pentru bunurile pământeşti. însă doar acceptând provocarea de le face faţă. În această zi din viaţa ta. Cu dragoste. gândul în vorbe şi vorba în fapte. cred că Dumnezeu vrea ca tu să ştii … … că posesiunile pământeşti nu sunt ceea ce ai venit aici să aduni. convins că viaţa este mai mult decât a supravieţui şi a acumula. între lumea ta şi lumea din afară. Concentrează-ţi atenţia pe scopul tău divin – evoluţia sufletului tău – şi îţi vei găsi pacea chiar de aici de pe pământ. Neale Donald Walsch ~ www. Rugăciunea zilei: Doamne.

Într-un calm total.Ca şi atunci când cineva te înveleşte noaptea… Să visezi… Să te trezeşti dimineaţa la cântecul unei vrăbii… în aşternuturi curate. Să crezi în lucruri ce nu pot fi explicate. Să nu ai frică. cu mulţi ani în urmă. Să te simţi uşor şi fără de gânduri. Culegând o lămâie din copacul tău. Totul decurgea bine în viaţa lui până într-o zi. Să simţi pământul sub picioarele tale Gândindu-te la nimic. un incident l-a făcut să vadă viaţa dintr-o cu totul altă perspectivă. Cineva şoptindu-ţi un secret. Soluţia unei ghicitori pe care oamenii încearcă să o rezolve de secole. El acum ştie că fericirea nu este nimic mai mult decât momente. Că o mămăruţă este un semn bun. Să iei un balon la plimbare. proaspătmirositoare… alături de cel pe care-l iubeşti… atingându-l… mirosindu-l… Să simţi apa caldă picurându-ţi pe faţă. într-o ţară îndepărtată. Să faci lucruri ce nu sunt potrivite vârstei tale. Numele lui era Eftichis. Simţind briza proaspătă a iernii periindu-ţi faţa. Să priveşti apusul… chiar dacă alţii ştiu… că tu nu-l poţi vedea. momente mici şi invizibile. Sub apă.5 MICILE PLĂCERI Demult. . Să umbli desculţ pe iarba umedă. Şi dintr-odată. trăia un băiat foarte diferit de toţi ceilalţi. Să auzi valurile lovind ţărmul. Ţinând o ceaşcă caldă când e frig afară. Când toţi aleargă sub umbrelele lor… tu stai în ploaie. Casa mirosindu-ţi a prăjitura proaspăt coaptă. un mare secret i s-a dezvăluit. Să continui să faci lucruri pe care le făceai atunci când erai tânăr.El a descoperit sensul vieţii.

ro Citatul zilei: Jean De la Bruyere: “Oamenii încep viaţa iubind necondiţionat. necondiţionat. spune o rugăciune pentru acea persoană.humanitysteam. cred că Dumnezeu vrea ca tu să ştii … … că atunci când te rogi pentru cineva. tinzi să îţi modifici atitudinea personală faţă de acesta. pe ceilalţi dar şi pe mine însumi.” . şi a reuşit ceva cu adevărat foarte profund. învaţă-mă cum să-i redau libertatea sufletului meu renunţând la resentimente. Trimite-i toate energiile tale cele mai bune. Cu dragoste. dar orgoliul îi lipseşte mai întâi de dragoste şi apoi de viaţă. În această zi din viaţa ta. Neale Donald Walsch ~ www. prietenul tău. Norman Vincent Peale a spus aceasta. Rugăciunea zilei: Doamne. furie şi făcând loc iubirii necondiţionate. Dacă cineva te enervează chiar acum. Nimic nu schimbă mediul înconjurător mai mult decât o persoană care s-a decis să iubeasca o altă persoană.6 Gândul pozitiv al zilei: Învăţ să iubesc necondiţionat.

ajută-ne să folosim ca şi catalizator al acţiunilor noastre iubirea. nu frica. cred că Dumnezeu vrea ca tu să ştii … …că îţi garantezi securitatea împărţindu-ţi dragostea. Pacea şi securitatea după care tânjeşti nu sunt o problemă de hrană. În această zi din viaţa ta. Lumea îşi va desfăşura magia atunci când tu vei păşi în magia ta. suntem puşi în mişcare de ceea ce simţim. că e una cu totul. nu ura. Neale Donald Walsch ~ www. Iubeşte şi fii iubit şi toate celelalte ţi se vor adăuga.7 Gândul pozitiv al zilei: Iubirea îmi încălzeşte sufletul şi îi redă minţii mele forţa creatoare.humanitysteam. Cu dragoste. căci numai prin ea cunoaşte că el e mai mult decât el însuşi. Ci mai degrabă de dragoste. Rugăciunea zilei: Doamne. prietenul tău. haine sau acoperiş. Aceasta este promisiunea lui Dumnezeu şi va fi ţinută.ro Citatul zilei: Rabindranath Tagore: “Iubirea este cea mai înaltă fericire la care poate ajunge omul.” .

Ele sunt întotdeauna o piesă dintr-un joc de puzzle mai mare. fără să impunem ca ceva anume să se întâmple. pe care planificarea nu le poate produce niciodată.Hangiul s-a uitat pe fereastră.“Atunci când îţi doreşti ceva cu sufletul.8 Era odată un tibetan care plecase de unul singur spre o mânăstire ridicată în vârf de munte. pe vremea asta? E prăpăd. dar este deasemenea bine să laşi spaţiu rezervat surprizelor.ro Citatul zilei: Larry Crabb: “Visele noastre năruite nu le avem niciodată la voia întâmplării. Dar deasemenea este bine să laşi spaţiu în viaţa ta şi spontaneităţii. a văzut cum toarnă cu găleata şi a spus: „Unde te duci.” . nu trebuie decât s-o urmezi. a mâncat ceva şi s-a dus la culcare. Unele din cele mai bune decizii se iau “din zbor”.Omul a găsit un han unde să se adăpostească abia după ce s-a lăsat întunericul. învaţă-ne cum să ne trăim viaţa fără a ne împotrivi existenţei.humanitysteam. Sufletul meu a ajuns demult acolo. omule. În această zi din viaţa ta. Rugăciunea zilei: Doamne. Neale Donald Walsch ~ www. totul să fie bătut în cuie şi aranjat din timp. ci în acceptare şi armonie. Unele dintre cele mai reuşite rezultate sunt create lăsând lucrurile în voia lor. dorinţa e ca şi împlinită. Dar nici nu s-a luminat bine de ziuă şi călătorul era gata de plecare. Gândul pozitiv al zilei: Azi îmi voi reaminti cât sunt de norocos. prietenul tău. darămite sus pe munte!“Drumeţul a deschis uşa şi i-a răspuns din prag: „Nu-ţi fă griji. A schimbat câteva vorbe cu stăpânul locului. fără a duce o luptă crâncenă cu ceea ce ni se întâmplă. Cu dragoste. aşa că picioarelor mele le este uşor să-l urmeze. Pe drum l-a prins o ploaie cu fulgere şi tunete. n-o să apuci să ajungi nici până la următorul han. un capitol dintr-o poveste mai lungă. Câteodată este bine să ai decizii pentru tot şi toate. Pe cine şi cum şi de ce şi când şi unde să iubim pică foarte des în această categorie. cred că Dumnezeu vrea ca tu să ştii … …că este în ordine să faci planuri.

9 Ia un surâs oferă-l cui nu l-a avut niciodată Ia o rază de soare şi fă-o să zboare acolo unde domneşte noaptea Descoperă un izvor şi udă pe cine trăieşte în noroi. (autor necunoscut) . Ia o lacrimă şi pune-o pe chipul celui ce nu a plâns niciodată Ia curajul şi pune-l în inima cui nu ştie să lupte Descoperă viaţa şi povesteşte-o cui nu ştie să o înţeleagă Ia speranţa şi trăieşte în lumină Ia bunătatea şi dăruieşte-o cui ştie să dăruiască Descoperă dragostea şi fă-o cunoscută în LUME.

S-ar putea să nu ţi se pară întotdeauna aşa.ro Citatul zilei: Marius Torok: “Deşi viaţa este un spectacol. ajută-mă să spun DA vieţii. dar te asigur că aşa este. nu ne îmbrăcăm în fievare zi ca de sărbătoare. Orice se întâmplă. Neale Donald Walsch ~ www. la cel mai înalt nivel. prietenul tău.humanitysteam. Gândul pozitiv al zilei: Sunt o parte dinamică a acestei aventuri numită viaţă. Cu dragoste. dragostei. În această zi din viaţa ta. Cine Eşti Tu cu Adevărat. Motivul pentru care aşa funcţionează lucrurile este să ţi se ofere o şansă ca să ştii şi să devii. bucuriei. cred că Dumnezeu vrea ca tu să ştii … …că Viaţa conspiră în favoarea ta.” . se întâmplă exact aşa cum trebuie. Aceasta este Munca lui Dumnezeu la care tu şi cu mine ne-am învrednicit. Rugăciunea zilei: Doamne. Niciodată să nu te mulţumeşti cu calea cea mai lină A trăi poate însemna să-ţi asumi riscuri care merită Să iubeşti poate fi o greşeală dar merită să o faci Sper să dansezi… Sper să dansezi… Timpul este o roată în continuă mişcare antrenându-ne şi pe noi mereu Spune-mi cine vrea să privească în urmă la anii ce-au trecut şi să se întrebe unde au dispărut toţi aceşti ani. astfel încât să ai oportunitatea să creezi experienţa Sinelui tău pe care abia aştepţi să se întâmple. Aşa că ţine-o tot aşa.10 Sper să nu te temi niciodată de acei munţi din depărtare.

ro Citatul zilei: Necunoscut: “Când oamenii nu reuşesc.11 Gândul pozitiv al zilei: Mă folosesc de mintea şi de ghidarea mea interioară pentru a mă ridica deasupra problemelor şi grijilor şi a dobândi o perspectivă mai amplă. Singura întrebare cu ceva înţeles este “Ce?” Întrebând “De ce se întâmplă asta?” nu poate decât să te golească de putere. În această zi din viaţa ta. Ar trebui să percepem bunăstarea vieţii pe care să o creăm atât pentru alţii. încep să aibă succese şi să fie fericiţi. În momentul în care îşi clarifică vederea şi când încep să vadă adevărul. dă-mi puterea de a vedea lucrurile dincolo de aparenţe. Noi percepem cu minţile noastre abundenţa sau sărăcia. furioşi sau descurajaţi. aceasta se datorează faptului că nu văd lucrurile aşa cum sunt ele în realitate. Gândeşte-te la aceasta un pic. o percepţie cât mai reală a fiecărei situaţii cu care mă confrunt. gândeşte-te la aceasta tot restul zilei… Cu dragoste. când se simt frustaţi. cât şi pentru noi înşine” . Neale Donald Walsch ~ www. prietenul tău. Acesta este marele secret: “De Ce”-ul la orice este să produci “Ce”-ul la orice.humanitysteam. Rugăciunea zilei: Doamne. De fapt. de a nu-mi pune singur piedici prin credinţele mele limitative. Întrebând “Ce vreau să fac pornind de la situaţia aceasta?” face exact opusul. cred că Dumnezeu vrea ca tu să ştii … … că “De ce?” este cea mai inutilă întrebare din Univers. ne deschidem sau ne apărăm în conformitate cu ele şi creăm în această manieră o viaţă care imită exact ceea ce percepem.

Dar a doua zi dimineaţa. om rău. ” (Sfântul Vasile cel Mare ) . omule – zise atunci femeia sa – da’ ce poate fi bine când – uite! – nu avem unde sta peste noapte?! În sfârşit. Văzând că i-a prins noaptea pe drum. . spunându-le că nu mai are camere libere. femeie – a încercat să o liniştească omul – lasă. au plecat mai departe şi. Dar hangiul. dar bun la suflet. lasă.Vezi. a refuzat să-i primească. ştie Dumnezeu ce e mai bine. Nevasta omului s-a arătat nemulţumită.12 Un om călătorea pe un drum de ţară. împreună cu soţia sa. Ţii minte ce ţi-am spus aseară? “Lasă. Obosiţi de atâta mers şi văzând că îi prinde noaptea pe drum. spre bucuria lor. care îi jefuiseră pe toţi călătorii. ţăranul le-a dat o veste uluitoare celor doi călători: peste noapte.Măi. . ţăranul i-a primit cu drag în căsuţa lui.Ei. cei doi călători au vrut să tragă la un han. că ştie Dumnezeu ce e mai bine! . au întâlnit un ţăran. om sărac.”“Fără nici o îndoială că Dumnezeu rânduieşte faptele noastre mai bine decât am putea-o face noi înşine. hanul fusese atacat de hoţi. i-a mai spus omul femeii – trebuie să avem încredere în felul în care Dumnezeu le rânduieşte pe toate. când au vrut să plece mai departe.

Poţi fi fericit Acum. pentru a lăsa fiecare val de viaţă sa ne spele cate un pic pana ajungem la ţărm. cred că Dumnezeu vrea ca tu să ştii … … că poţi fi fericit chiar acum.ro Citatul zilei: “Secretul succesului este de a fi în armonie cu existenţa. în loc de ceea ce ţi-ai dori. Evident.humanitysteam. Ceea ce este se presupune că este. Byron Katie a spus asta şi are dreptate.13 Gândul pozitiv al zilei: Accept cu recunoştinţă activităţile şi experienţele acestei zile. Este – altfel n-ar mai fi. de a fi întotdeauna calm. Fericirea îţi permite să fii în pace cu ceea ce este. Restul nu este decât Eul tău certându-se cu viaţa. Neale Donald Walsch ~ www. prietenul tău. nu peste 10 minute. ci chiar acum. şi să deplângi Ceea ce nu este. nu mâine. În această zi din viaţa ta. Undeva de-a lungul drumului vei învăţa pur şi simplu să ai încredere în Viaţă.” . Rugăciunea zilei: Bună dimineaţa Doamne! Îţi mulţumesc pentru lumina acestei zile. Şi de ce n-ai începe azi? Cu dragoste.

Neale Donald Walsch ~ www. Rugăciunea zilei: Doamne. prietenul tău. În această zi din viaţa ta. la final. inspiră-mă să folosesc tot ceea ce trăiesc pentru a-mi descoperi şi a mă apropia mai mult de esenţa mea.humanitysteam.ro Citatul zilei: OSHO: “Aminteşte-ţi că viaţa nu se termină mereu aşa cum începe. Va cere muncă adevărată. căci răsplata este Realizarea de Sine. Extinderea definirii tale a acestui aspect este invitaţia. dar nu putem deveni cel care îl decide. ajută-mă să nu trăiesc doar pentru a supravieţui fiecărei zile. Ne putem implica în trasarea destinului nostru. în primele clipe ale desfăşurării oricărui eveniment. Rezultatul este întotdeauna altul decât cel scontat. orice ai crede în primele momente din viaţă. am încredere că Dumnezeu îţi va arăta că totul a meritat. este un element invizibil. Aşadar.14 Gândul pozitiv al zilei: Trăiesc bine atunci când dau tot ce-i mai bun din mine. Cu toate astea. te salut! Cu dragoste. dedicare reală şi hotărâre în Călătoria Sufletului tău. nu se va termina neapărat aşa cum ai gândit.” . A-ţi cunoaşte Sinele Adevărat este scopul şi şansa fiecărei vieţi. Fă eforturi pentru a trăi corect. Asta nu va fi întotdeauna uşor. Viaţa este o călătorie necunoscută. cred că Dumnezeu vrea ca tu să ştii … … că vei beneficia enorm dacă pur şi simplu te vei devota ţelului de a fi un om bun. Sfârşitul este mereu o necunoscută. Cu admiraţie şi adânc respect. De cele mai multe ori nu se va întâmpla ceea ce noi credem că se va petrece.

15 Gândul pozitiv al zilei: Azi aleg să fiu mai atent la ce se întâmplă în jurul meu. a spus aceasta şi a avut dreptate.ro Citatul zilei: W. “este dorinţa profundă să trăieşti fiind util şi să păşeşti umil în graţia lui Dumnezeu”. la modalităţile prin care îmi pot aduce contribuţia. Neale Donald Walsch ~ www. învaţă-mă cum să o simt cu inima. Shakespeare: “Noi ştim ce suntem. cred că Dumnezeu vrea ca tu să ştii … …că ambiţia adevărată nu este ceea ce credeai tu că este. Care este ambiţia ta pentru astăzi? Ce se află în vârful priorităţilor tale? Ce speri să faci astăzi? Ce speri să fii? Răspunsul tău la această întrebare nu va crea doar ziua în sine. Bill.” . Cu dragoste. dar nu ştim ce putem deveni. “Adevărata ambiţie” a spus el. ci te va crea pe tine. ajută-mă să nu mă opresc doar la a privi viaţa aceasta prin prisma raţiunii.humanitysteam. Rugăciunea zilei: Doamne. prietenul tău. cel ce a co-fondat Alcoolicii Anonimi. În această zi din viaţa ta.

După multe ore de drum tibetanul s-a oprit fără un cuvânt. Trebuia să ne oprim şi să aşteptăm până ne ajung din urmă sufletele. l-au ameninţat că nu-i mai dau nici o plată dacă nu se ridică imediat să-i conducă la locul dorit. altfel călătoria noastră n-ar fi avut sorţi de izbândă. s-a ridicat scuturându-şi un pic veşmintele şi a pornit cu pas liniştit. Şerpaşul a spus: „Trupurile noastre s-au zorit prea mult.16 Am auzit o istorioară despre un grup de europeni care au plecat în expediţie prin Tibet împreună cu un şerpaş. s-a aşezat pe o piatră şi a închis ochii.Aceştia au venit muţi de uimire. chemându-i pe oameni să continuie drumul.Cercetătorii lau întrebat ce face. au tot grăbit urcuşul. îndemnându-şi însoţitorul să meargă mai repede şi refuzând orice propunere de a face un popas. După o oră şi ceva a deschis ochii.” . i-au vorbit. l-au rugat. După o vreme.Hotărâţi să ajungă într-o singură zi la tabăra unde erau aşteptaţi. cineva a rupt tăcerea şi l-a întrebat ce l-a făcut să se oprească în felul în care o făcuse şi ce l-a înduplecat până la urmă să reia urcuşul. Călăuza a rămas neclintită.

prietenul tău. Uneori asta este cel mai greu lucru de făcut. Cu dragoste. cred că Dumnezeu vrea ca tu să ştii … … că recunoaşterea slăbiciunilor tale este primul pas în repararea pierderilor tale. aşa că de ce să nu admiţi ceea ce toţi pot vedea? Nu poţi renunţa la nimic dacă nu îţi dai seama că eşti legat de lucrul respectiv. Admite-ţi slăbiciunile şi urmăreşte-le preschimbându-se în punctele tale forte.17 Gândul pozitiv al zilei: E important să îmi conştientizez slăbiciunile şi apoi să aleg cum să mă descurc cu ele. În această zi din viaţa ta. Thomas Kempis a spus asta şi avea dreptate. Totuşi adevărul despre alţii şi despre sine în privinţa neajunsurilor noastre aproape asigură că vei parcurge un drum lung. Oricine te poate vedea aşa cum eşti. Neale Donald Walsch ~ www.” . ajută-mă să-mi reamintesc în fiecare zi că a avea slăbiciuni înseamnă să fii uman.humanitysteam.ro Citatul zilei: Jacques-Benigne Bossuet: “Cea mai mare dintre slăbiciuni este marea frică de a nu părea slab. Rugăciunea zilei: Doamne. dar a le face faţă e ceea ce te conduce către succes.

N-ai trata cu indiferenţă complimentele sincere ale cuiva care îţi spune pe neaşteptate: „Arăţi foarte bine astăzi. Ai mai multă încredere în tine. Cu siguranţă tot ce am găsit a fost mai mult din acelaşi lucru. Zâmbindu-ţi în oglindă vei atrage energie pozitivă. în motivaţie? Şi cu ajutorul informării în domeniul esteticii.” “Pentru mult timp nu a fost speranţă în care să mai cred. este … nemulţumirea. te accepţi sau ştii că poţi schimba ceva în bine. ratând zâmbetul de dimineaţă. e ceva schimbat la tine.. începi să ai deschidere către lucruri frumoase.Cum o putem transforma în ceva bun. Nu e greu să găseşti un loc ce poartă numele meu. Îndepărtată cu fiecare lacrimă pe care am vărsat-o.” Unul dintre motivele pentru care merită să-ţi zâmbeşti dimineaţa în oglindă este că emani frumuseţe şi bunătate. De chip sau de situaţie. Şi permit să iasă tot ce am ţinut înăutru. Aşa că am învăţat să las fiecare uşă nedeschisă. Privirea ţi se înseninează.Unul din motivele pentru care oamenii evită să se privească uneori în oglindă. constructiv.18 “Pe lista inimilor ce au fost sfâşiate. Dar acum visele mele sunt complet treze şi respiră...”Haide să . Există o mulţime de idei despre cum îţi poţi îmbunătăţi imaginea şi cum poţi să-ţi faci viaţa mai frumoasă.

sau suferind de acnee. Sprânceana trebuie să fie cât mai aproape de forma ei naturală. ne creează senzaţia de sănătate. ne poate întineri. cu ajutorul sprâncenelor? Dacă ochii sunt ferestrele sufletului. printr-un colorit spre galben al pielii şi al buzelor spre vineţiu. indiferent că eşti femeie sau bărbat.19 descoperim împreună câteva dintre micile trucuri. Părem duri şi distanţi deşi doar ne preocupă ceva. atunci sprâncenele sunt ramele ferestrelor…Cu ajutorul sprâncenelor oamenii îşi exprimă emoţiile.. Tenul (pielea noastră în general). pozitive în gândire. confort şi linişte interioară. un zâmbet în oglindă Cu drag. analizate instinctiv atât de ceilalţi. zâmbeşti! Toate porţile universului ţi se deschid. echilibru. dar şi cei din jurul tău. Atunci când sprâncenele noastre au o formă nepotrivită. care îţi pot însenina ziua. Îţi place ce vezi în oglindă. radiind sănătate şi frumuseţe din interior.roP. dar şi de tine. acceptare şi respect. Privirea ta este mai senină şi te prezintă aşa cum eşti: un om bun.Mirela Paduraru | www. îngrijită. oamenii. curat. Şi. Ne avertizează că ficatul nostru este în suferinţă. Un ten luminos. desigur.Tenul nostru trebuie îngrijit cu dragoste şi atenţie. Pentru tine şi ceilalţi din jurul tău. O fizionomie fără sprâncene este nefirească.S. ne spune că sunt multe toxine în organism sau dezechilibre hormonale. Nu uita să ne spui şi nouă cum e să îţi începi ziua dăruindu-ţi un zâmbet din inimă. socializăm de regulă îmbrăcaţi şi încălţaţi. Privirea ta va fi mai bine pusă în valoare şi vom transmite interlocutorului mesajul corect: Că suntem persoane deschise. . uşor îmbunătăţită.Ce nu ştiai poate este că tu. Te trădează când nu bei apă suficientă. prin pungi şi cearcăne la ochi. creând în subconştient acea impresie pe care ţi-o lasă „primul contact”. atunci când dimineaţa vedem în oglindă o faţă ridată prematur. printr-o erupţie nedorită. avem un dar: de a recunoaşte instinctiv un om sănătos. Aspectul tenului Este greu să gândeşti pozitiv. naturală. un mic exerciţiu de imaginaţie: Te trezeşti dimineaţa şi te uiţi în oglindă. seninatate. O sprânceană tunsă.. după aspectul feţei. Singurele segmente preponderent neacoperite sunt faţa şi mâinile. cu o alura mai tinerească şi mai senină.Noi. părem fioroşi şi încruntaţi deşi avem un suflet bun ca pâinea caldă. Tenul tău arată minunat. putem avea o expresie nenaturală. Arătăm „miraţi”. reflectă toate disfuncţiile din organism.Cum îţi poţi îmbunătăţi fizionomia? Începe prin două lucruri simple: Forma sprâncenelor Te-ai gândit vreodată că îţi poţi schimba radical imaginea în bine. deşi nu suntem. Pentru că zâmbetul tău înseamnă: iubire.aquariumspa. cu potenţial. adecvată fizionomiei noastre. Te întâmpină o faţă plină de prospeţime.Şi acum.. artificială.Îţi doresc să începi fiecare zi din viaţa ta cu. Oamenii sunt catalogaţi în funcţie de prima impresie şi din ea parte integrantă sunt sprâncenele. încă de la prima oră a dimineţii.

învaţă-mă să descopăr frumuseţile şi comorile fiecărei zile. de către mai mulţi oameni decât cunoşti. Este mult mai mare decât consideri de cele mai multe ori — şi acum este momentul perfect să o afli şi să o integrezi.” . Rugăciunea zilei: Doamne. iar atunci când acestea nu sunt atât de evidente. ajută-mă să perseverez până dau de ele. Nu este vorba de aroganţă şi nici despre supra-evaluare.20 Gândul pozitiv al zilei: În fiecare zi merit să am o zi minunată. Neale Donald Walsch ~ www.humanitysteam.ro Citatul zilei: Francois Rabelais: “Valorezi atât cât te apreciezi. În această zi din viaţa ta. Este vorba despre simpla şi demna Ştiinţă. cred că Dumnezeu vrea ca tu să ştii … … că eşti apreciat mai mult decât ştii. prietenul tău. Ţi-ar prinde bine astăzi să iei contact cu propria ta valoare. Cu dragoste.

iar. Aşa că uită-te în această zi şi în această seară la ce fel de lucruri simple şi dulci. Există o mare şansă ca acestea să fie direct în faţa ta – adică sa te uiţi prin ele zilnic.21 Gândul pozitiv al zilei: A găsi soluţii la problemele pe care le întâlnesc presupune să aflu răspunsurile corecte. Cu dragoste. încă mai putem regăsi frumuseţea vieţii. Aceasta pare o chestiune atât de simplă. în special cu un fel diferit de a ne pune întrebări. În această zi din viaţa ta. fără ca să le şi observi. şi avea dreptate. cred că Dumnezeu vrea ca tu să ştii … …că lucrurile simple şi dulci din viaţa noastră sunt cele reale pana la urmă. totuşi atunci când într-adevăr o integrăm în viaţa noastră de zi cu zi. cărora nu le dai nicio atenţie. dincolo de agitaţia fiecărei zile. fără să le vezi şi fără să te bucuri de ele. există în viaţa ta. încă se mai află visele noastre. Laura Ingalls Wilder a spus aceasta. primul pas este să descopăr acele întrebări care mă vor conduce la ele. ajută-ne să ne reamintim că. sub praful depus. Uită-te cu atenţie.ro Citatul zilei: Marilee Adams: “Adevărata schimbare începe cu un alt mod de a gândi. că.” . pentru aceasta. Depinde de noi să reintrăm în contact cu toate acestea.humanitysteam. o cunoaştere atât de simplistă. viaţa noastră se schimbă în moduri nebănuite. Rugăciunea zilei: Doamne. Neale Donald Walsch ~ www. prietenul tău.

cu ajutorul Tău. căci făcând asta vei plasa frumuseţea în realitatea lor. să facem faţă cerinţelor acestei lumi.să spui cuiva cât de minunat este. Nu scăpa nici o ocazie de a face un asemenea comentariu. şi spune-i cuiva cât de extraordinar este. Dar timpul parcă zboară şi ne dedicăm atât de puţin oamenilor de lângă noi. În această zi din viaţa ta.22 Gândul pozitiv al zilei: Dedic această zi oamenilor minunaţi de lângă mine. Spuneo.ro Citatul zilei: Henry Drummond: “Vei realiza când vei privi înapoi asupa vieţii tale că momentele în care ai trăit cu adevărat sunt acelea în care ai făcut lucruri în spiritul dragostei. apoi spune-le că vezi aceasta. Cu dragoste. să preţuim mai mult fiecare om cu care ne e dat să ne întâlnim. Rugăciunea zilei: Doamne. zi de zi ne dăm silinţa să ne ducem la bun sfârşit responsabilităţile. cred că Dumnezeu vrea ca tu să ştii … …că pentru a găsi frumuseţe în oricine trebuie să vezi frumuseţe în oricine. ce persoană incredibilă este. cât de minunată persoană este atât în interior cât şi la exterior. cât de important este el/ea pentru tine. prietenul tău.humanitysteam. Neale Donald Walsch ~ www. Fă-ţi o misiune din asta pentru ziua de azi. sau cât de special este. Sunt recunoscător pentru că vă am alături.” . în gândurile lor cele mai intime. Inima lor aşteaptă să ştie că cineva poate crede la fel precum ei înşişi. Nu scăpa nici o şansă – nici măcar o singură şansă . care să se simtă că e veridic şi care să fie spus din credinţa că aşa şi este. Spune-o. SPUNE-O. Totul poate fi atât de diferit dacă ne propunem ca.

”Dumnezeu l-a condus pe om către două uşi. În mijlocul încăperii se afla o mare masă rotundă. Oamenii de la masă erau echipaţi cu acelaşi gen de linguri dar aceştia păreau bine hrăniţi şi durdulii. A deschis una dintre uşi iar omul a privit înăuntru. Aceşti oameni sănătoşi au învăţat să se hrănească unul pe celălalt. Omul pios a spus: “nu înţeleg”“Este foarte simplu” a spus Dumnezeu. Pe masă se afla un vas mare cu tocană.23 Un om pios stătea de vorbă cu Dumnezeu şi i-a spus: “Doamne aş vrea să ştiu cum e Raiul şi cum e Iadul. Oamenii care stăteau la masă erau slabi şi bolnăvicioşi. care mirosea atât bine îi lăsă omului gura apă. Atunci Dumnezeu a spus: “Acum ai văzut Iadul”Au mers apoi către cealaltă cameră şi au deschis uşa… Arăta la fel ca şi prima. Păreau a fi înfometaţi… Ţineau linguri cu mânere foarte lungi care le erau legate de braţe şi deşi puteau ajunge la vas pentru a le umple cu tocană. în timp ce ceilalţi se gândeau doar la ei înşişi” . “Este nevoie însă de abilitate. râdeau şi vorbeau între ei. nu puteau duce la gură lingurile pline…Omul pios s-a înfiorat la vederea suferinţei lor. Se găsea acolo o masă mare şi rotundă cu un vas mare de tocană care îţi lasă gura apă. din cauza mânerelor mai lungi decât propriile mâini.

iubeşte mai mult şi toate lucrurile bune vor fi ale tale. foarte bine în cazul acesta.ro Citatul zilei: Proverb suedez: “Teme-te mai puţin. Oricare ar fi situaţia de facto (şi tu ştii exact despre care este vorba chiar acuma)… dai tot ce ai mai bun din tine? Dacă da.” . respiră mai mult. permite-i sufletului să te ajute cu un ghiont astăzi căci un miracol te aşteaptă dacă vei reuşi să faci foarte. Poate este vorba despre a fi în stare să ierţi pe cineva. spune mai mult. când lupt pentru a îndrepta ceea ce mie mi se par a fi nedreptăţile vieţii. nu putem şti ce miracol va apărea în viaţa noastră. perfect. Ajută-mă să am puterea de a mă controla pe mine însumi şi a deveni mult mai conştient de forţa Ta. speră mai mult. Rugăciunea zilei: Doamne. Viaţa devine mai uşoară când aleg să mă preocup mai mult de atitudinea mea decât de avalanşa de lucruri ce mi se întâmplă peste zi. mănâncă mai puţin. În această zi din viaţa ta. Hellen Keller a spus aceasta.humanitysteam. şi avea dreptate. sau în viaţa altcuiva. aşa să fie. că poţi face şi mai bine. mestecă mai mult. cred că Dumnezeu vrea ca tu să ştii … …că atunci când facem ceva cât se poate de bine. vaietă-te mai puţin. Sau de a accepta ceva ce părea inacceptabil până acum.24 Gândul pozitiv al zilei: Singurul lucru care este sub controlul meu şi doar al meu este atitudinea mea. Neale Donald Walsch ~ www. foarte. Pacea şi lucrurile bune sunt o consecinţa naturală a calmului sufletesc. Dacă însă crezi. prietenul tău. vorbeşte mai puţin. zi de zi îmi voi reaminti că pacea şi lucrurile bune nu vin atunci când mă răzvrătesc. ce nu ai fost în stare să înţelegi până acum. Chiar acum există o situaţie din viaţa ta care îţi cere să dai tot ce ai mai bun din tine. Cu dragoste. Sau de a înţelege ceva.

Nu doar inventez. cred că Dumnezeu vrea ca tu să ştii … …că nu trebuie să îţi faci probleme din cauza banilor. Autenticitatea unei vieţi spirituale se măsoară după gradul de bucurie care o locuieşte. Neale Donald Walsch ~ www.ro Citatul zilei: Alphonse Goettmann: “Orice bucurie îşi are rădăcina în bucuria creativă a lui Dumnezeu. Această bucurie fundamentală a fost înscrisă în genele celulelor noastre. Într-adevăr. Cu dragoste. În această zi din viaţa ta. De câtă bucurie ai parte în acest moment? Câtă bucurie aduci acestui moment? Bucuria de care ai parte este bucuria pe care o aduci tu. Este ”da”ul în faţa vieţii. chiar că nu înţelegi ce faci aici.25 Gândul pozitiv al zilei: Azi îi zâmbesc vieţii. În loc de asta mai bine ţi-ai face griji despre bucurie. Nu există decât o singură datorie: să fii fericit. atunci nu prea înţelegi nimica din ce faci tu aici. Fă asta … şi vei fi bogat. Dacă aştepţi ca bucuria să îţi fie adusă. şi o singură trădare: să nu fii. chiar acum. Rugăciunea zilei: Doamne. chiar în acest moment. o persoană care aşteaptă să o “ridici”. Şi dacă crezi că bucuria are de-a face cu banii. El exprimă în fiecare fiinţă vitalitatea sa proprie şi vibrarea voioasă pentru a face din acestea o notă unică în polifonia universului. fie ca greutăţile care mă mai apasă uneori să nu îmi alunge speranţa şi bucuria de a trăi.humanitysteam. Ea este deci culmea misticiii şi a oricărei împliniri. Vreau să zic că e chiar aşa. cel mai puternic mijloc de transformare.” . Există. prietenul tău. cea mai înaltă victorie a omului asupra tuturor încercărilor care îl apasă.

 f–¾ ½ °m - f °f Jf¾n ¯f°¾ f¯ .

f  f° f  #f¯ ° °n ½ff ° ° n° °f f– ½¾ Â ¯f °i f–¾ Âf½ fm # .

  i° ½f   f ¯ °nm  ¾€   m¯°¯ €fn ff –mn° f  f¯° ¾° ¯½Â °¯Ânf n fn ¾¯¯ f©m ° ¾m€¾¯nfÂnfffffn° °f¾  f °€nf °f °fn f¾m °fff n nm¯°  fnf¾m  nm –ff° ¾ nf f ¯½m°  f–¾ f 9fn f¾ nf f ½mnf i°© °¾° ½ ¯m f°m f° ¾ffn½  .

¯f –f m f–¾  € Âf n f ¾ f m–f ¯ f Âf ¾€mÂf¯f–ff°nni° ½m °¯f–ff n f¾f ¾ ½¯¾° f¯°  Âf€°m .

 f–¾ ½ °m - f °f Jf¾n ¯f°¾ f¯ .

f  f ° f°f@f– # f ¾ n f¯f °fm€ n fnf ½f f©°– ¯ nmn°¯f½° f n°f nm ¯f¯ ni  °¾Â nm °fn # .

  f fm° f°nf ½ nf¾ °¾°–¾½ ¯i°m¾ nfm °i€ ¯° 9 ¯ f ½°¾½f n€– ° ¯f–m¾°f°° ¾m¾ f m½¾ f¾nmf f ½mn ¾ fm¾f  °° n ¾n¯ fni f n¾m½i°n f¯i°nfn f¾ f ¾fnnf f°n° ¾ f¯°f ° mÂnmm f–ff ½ nf f°–¾ ff½ € f¾m fmn¯ f°mn–m ffÂf¾½¾ D°  n ¯ ½ ¯ ff¾f"½m½m ° ¾mf½n¾mf©°–°n ½i°mf¯mf° fm¯ ¾¾½ ¯° "#¯ f ¾n¾Âf fm¾½°¾ °½f– - €m –© € ¯ ff©°¾ ¯fn fÂfnm½nf ¯  ¾ ¾m ¯ #°nni°   Ân fn¾€  °f nf ¯½°m °  ni¾ ¯  i° ½f   ¯ f¯°ni¾° °n¾ –mn° f  f¯°  °fm ° n¯¾m° m¯ff€mmf°  ¯½ ¾ ° €mmf n ½mni°n °mn n fn °¾  °i¯½m n °fnn ½f Âf¯° °fn f¾m °fff n nm¯°  fnf¾m  nm ¾  ° ° ¾m€fn½f° f ¾ f¾ ¯ ° f ° ¾mf¾½f f¾½ ½ nf ½f°€nf f° ½f ½ n °n fm .

i fm ¾ ° ¾mf n½ °Âf ¾m € m °n Âff°©f °¯½ f f¾ ¯ ° f ¾ ° ¾mf¾½f °fff¾½°f° m D°  °n ¯f ° n¾ f# ° # D°  ° n ¯f   f ¾°n f m¾i° n  °f €mm¾m¯½° ¯nfn ff°¯ ¾m¾  °i¯½ 9 n° Ân¯Â n  ni° ° ¾m ¯½nm€f ¾ °fn f¾mnf – .

 f–¾ ½ °m - f °f Jf¾n ¯f°¾ f¯ .

f  f.

f #I¾ °f¾ °m ° f ¯°n fmff °i¯½m ¾° ° f°f ½ ¾m ° °©n ½ ¯f¯f °nf½ ° ½ ¾ ¯f°–m # .

 %f° n°¾n% .  f°¾i¾ € m n° ff°n fm ffm ¾f €m ¾m f fn° ¯°  °f½ f ¾n½ m°  m½ n° m   °° ffn¯m ½° ½ n½n n °f½i°¾°n fm fnf© ½°  °°¯fn°Â ¾m½  ¾n½ mff ½ ¾  n°Â ¾m ° f–m f¾½ f°f Âm   °¯°m f °mf f  m  n ¾m mf¾nm ¾n½ m f–¾ f €m n°¾nm °D.

  ½ ¾m° ¯°n fm fn ¯° ° ½mf -n fm¾m° ¯¯ Ânnf fn f¯f°m m½f  °¾ ¯°f¾m f¾¯¾nnf ¯ m m ½f €–  fm f¯ m¾m€fn ½ ¾m f°¾ ½ ¾m f°¾  @¯½ ¾ fm °n°°m¯Ânf f° °i° ° ½ °¯  ½° ¯n° f¾m½ f¾nm °¯mff°n f n¾m¾  ° ° f ¾½mfn  f°  i° ½f  °½f °f¯nmffn ¾ f °°¯mfm –mn° f  f¯° f©m ¯m¾m¾½°  f–¾  n  °fn f¾m °fff n nm¯°  fnf¾m  nmIffn°¾½m °€ff ff f½ f¾m°¾ ½fm ° f°ffÂf f f¾–nmfÂf ¾ n ¾  °i¯½m ¾  °i¯½m fnfÂfn¯ f¾€  °ni¾mf½°f f¾mn ½ °f° m½ nf f ff ½¾m¾  °i¯½ .½ °nf fÂf€°n° fmn ¾ ¾m¾ € Âf°¾mnf¾m¾m fn ¯f °f° .

°nf¯° fnf Ân¯° ° f¯ ° °n Âfnm° fÂf .° Â@n mf n f¾f ¾ .

 f–¾ ½ °m - f °f Jf¾n ¯f°¾ f¯ .

f  .f¾@ # Âff ¾ °¾½ nfn °°  ¯ mnm¯ °€ f nf ¾m mf # .

  i° ½f  .m€¾ ¾n ¯° f – f f¯ f° fm½ °f¯m nf f¾½f½ ¯ –© Âf i° ½ ¾½ nm¯ff¯½m ½ n ½ ni¯f fmf€ nm ¾fnnf ¯mn°€° –mn° f  f¯° m ¯½ f f fn °n f½f ° f° ¯½° ¾°–½ n½° n ° ¯ ¯f °fn f¾m °fff n nm¯°  fnf¾m  nm# n "# ¾ n f¯f°m ° f °D° ¾ °–f ° f nn f ° ¾ ¾ #.

"# ° i° # n ¾  °i¯½mf¾f"#°½f ni¾m – f¾nm ½  ° i° #.

 f¾m€fn ½°° f¾fffn f¾f"#€fn fn½¾ n ¾f ¾ ¯f ¾ n # .

# fn ¾ ¾m ½ n#.

# fn i° Â ffn f¾f°½n €f½ –i° Â ffn f¾f ¾  .

 f–¾ ½ °m - f °f Jf¾n ¯f°¾ f¯ .

f  - n°¾n #.

i° f¯ °°  ¾n ni° ¾ ¾¯€¾f €Â¾f ¾nf©f fn f¾f¾ f fm€f½nm°m n fÂfn¯¾°  ° ff °¯¯ ° °nf  Ânf€nm  fÂni°  °n ½¾mf mf m  °n ½¾mf m¾nn ¾ ¾m€ € n -½ n ½ ¯n¯° °f¾ f ° °f¾f¾mmnf ° ¾n ¯¾f° f½mm¯ °n°€¯f n Ân m¯ °fn f¾m¯f° mfmnf ¯m fnn fn ½ n ½ ¯ ¾m ½ n ½ ¯ °m¾f f ½ nf ¾mn m¯fi½ °f ni½ °° °Â° # .

m ¯ ¾ f°n€ ¯ f¾f f#n ½f € ° ni°  " °f ¯° ¾f½ ¾ °f½ "" °¾€i f½ nf¯f ½f  ¾½ nf f °i°°mf° ¯¾mfn f °f¾€  Imi° nm f½°¾°f½ f½ ¯ mf° f½¯n f– °nm¾f ff f ¯° ff ni° f¾m½ n ¯f ½f mf° f f ¾ f n nmm ½ ¾ °f½ f°€¾ ¾ ffnf nf  © €¾ m½ nmm I  f¯f¾½¾¯€ ¯  ¾mf ¯ °n  °€  °nf ¯°  i°  ½ f B¯° n f¯¾½¾f¾ fm"#f¾m  ¯° n ¯f ° ##mm°n ° fmnm ¯° i°  €f½ °f¾ ¯f ° nif¯½ f €fn ° °Â° #%€i°If¾ n .f %  .  D°¯nmm f½ ° ¯ fm  ¯½ °mn¾f¾f ¾ fif¯ ¾Âmi° nm ½° °f½ f½ ¯ n nmmf¾mf–mf°f° ff°– ¯m f €f¾m ½¯ f¾nm ¾½°i°  nm°¯ff nf¯  - f¾f¯¾ ffmf° ¯¯m  f¾m € ¯  f °n nf¾m°Â f¾nm¯ f¾m nm ¯° n ¯f ° " .

  i° ½f  nn ½n n°Â°mfnm  ½ ° fn ¾  –mn° f  °m ¯° fff¯° " ¯¯ ¾n½ °¯°ffn ¾  °fn f¾m °fff n nm¯°  fnf¾m  nm½€€ nnffn¯ °¯i° °½ ¾ ¯° nnffn¯ 9€€ nn¯ ° f f¾½¾f¾fÂf  ½f n f ½ ¯ ¾m€ °½fn nn fn ¾  °n n fn f ¾m ½i°–.

fn ° ¾ ° .

fn ¾ ¾ ½ ¾½° nm ¾ ¾ f€ ° f¯f€  ¾° ¾ nimn i° ¾ nff D° f f°– ¯  °mf½Â¾¯½ ¾mf °n  °Ifm > n ° f °n ½ f" .

 f–¾ ½ °m - f °f Jf¾n ¯f°¾ f¯ .

f  # n ¾nn ¾ ¾ f€ °f¯° n ¾ °f f€ ° f°fnf¯ ½ °fm¾f€ nf f fm¾f° ¾½ nf °½n½f°ff©°– ¯fm¯ #    .

   i° ½f  @m ¾n ° f°nni° fn ¯f ° °¯° –mn° f  f¯° f©m ¯m¾m°m ¾n f½ °f¾½f € nm °¾½m ¯m¾m€¾ ¾nn fn m ¾n½ °f ¯ ¾n½ Âf¯mf½½f¯f¯ ¾ °f¯ f °fn f¾m °fff n nm¯°  fnf¾m  nm ° €nf °¯ fnm½Â¾¯½  f f€°¯ ° m €½ °f mn n ¾f°f€ ° f°f Ifn ¯°nmf mfm nf fmÂmi  ° .

mmf€ m .

f f¾ f f€°f f¯ °n nm¯°  ffmfnmf¯ f nmnm¾½ff ¾ ff f ° n°f °  mf ¾ ¾n½ÂÂf°¾f€ nm  ° f €°f ffn ¾f¾½ n ¾ °ff .

f ¯f Âf i°n ¾½ n ¾f" .

 f–¾ ½ °m - f °f Jf¾n ¯f°¾ f¯ .

f  #¯°  nmff°¾ ¯°m¯ fÂfn¯ °n ½ €i ¾ ¯ ° n°¾nm ¾ ° ¯ °°  n ¯f¯ °¾ f °i¯½fn fn °n ¯nm¾ f½ n Iff ¾ nmm ° n°¾nm Âf f n fn  °½¯ ¯¯ ° °fm  °½¯ n½ f ¾€mÂmnm °¯ ° °¾ f ¯°f° f½mffÂfn¯f–i° - ½ ¯¯½nf ° f¾f f ¾°°¾ f°½ ¯ °n nf   n f ¾  ° f°ff nin ¾n°f # .

  i° ½f  f –¾m€¯ff °fn ¾  °i¯½m °©¯ f¯ fm ½°nf  ¯½f n n° f –mn° f  f¯° f©m ¯m¾m°¯m½ ¾n fff½fffn f¾f½°½¾¯ff°  °fm ¯mn¯¾m ¾¯n°¯f °fn f¾m °fff n nm¯°  fnf¾m  nmf¯ ff mfm° ¾ n fn n fnm ¾  n n fn €° fnn°°¯ f ¾½¾fn f¾fÂff ½f # mfff¯ #f¾½¾ # ¾ °f½€° m¾mm €° ¾m½m Â¯ °–ff¯° # .

f ¾ f¯ ff½ °f¾m".

¾ f€m °i€ ½mf ".

¾½ ¾m€fnf¾m".

¾½ ¾m€"m¾½°¾mffn f¾m ° f °fn f ff °¾° n fn f½ ° .

 f–¾ ½ °m - f °f Jf¾n ¯f°¾ f¯ .

f  J f ¾½ f #-¯n ¾° ¯ f°Â¯n ½ ¯ ° # .

   ¯f¾fm ¾½ °–½ ½ °nf f½ nf ° ½ ½°@  ¯½ °mn°  ½f mi¾mf©°–m ° ¾°–mff mf° ff ½f f–m n   ° ¯°i°  °¾¾m¯ f–m¯f ½  €i° n ½½°  f€fn °½½f¾ ½m ¯  ¯ f°¾ f½€mm°ni° ¾ ff f½ ½fmÂf °n¾n .

n m f ° fn €fn f  f–f ff¯ °°fnm° ¯f f°n½fm fnm°¾ nm ¯ f¾m n° nmfn .

mmffm¯f¾° n°m ½mmÂn ff ¾n¾n ¾ f nf¾ni° °½n ¯° Âf½°n½f¾°Â n ¯i° ½ f¯ °¾mn°° ¯ n Âff °¯ ¯ ½m ¯ n° ff½mn f f ° fn f€mn¾m ¾ ½ f¾nm °€  °nf €mn¾ Ân f ° ½ nf½i°mf¯m¾m fn > ½fÂf ¾½¾ @½ °f¾ ¾ f½ f¯ @ f¾m° ½¯Â¾mf ½m¯½i°m° f©°– ° ¯m¾€  f€ nmmf°f¾m° f€f¾ i° m # .

  i° ½f  ¯½f°¾m ¯n°Â ° ¾m n° Âf½¾mf –n¯¾m¯m ¾nnn  –mn° f  f¯° f©m ¯m¾m ¯ f¯° ¾n °€ nf nmff f¾m n° °¾ f¯°m¾m€¯f° ff €fn €fm n fn n° n nm ¾nn ¾ °fn f¾m °fff n nm¯°  fnf¾m  nm n°f  f¾m n°f ¾ ½¯½f¾ ° ½ff f½ f @¯f¾ ¯½¾f¾½¾ f¾fÂf f ½f D° f¾f ¾ n ¯f– n €mn @Âf m ¾½ f ¾½ ¾°  °½°f° f©°¾°f¾ f½f½ f¾–mnm ½fn– ° ¯°– n° ½f  ffÂfn¯  fÂfnm n ¾m°f ¯n fn ½ f"-½ °°ff°¯n fnm°  f¾ f¯fnm  –f n ¾½ n ¯ ¾m n° ¯m   ½ ¾n¯ i° ¾  ° ½°n f € .

 f–¾ ½ °m - f °f Jf¾n ¯f°¾ f¯ .

f  fn ¾ °–° ¾¾ #.

f¯f¯f ° ¾m n° ¾ ¯f f€nm f°½m f¾f # .

  #9 ¾f°¯n f€¾¾€iÂf - – ¾m–m¾ °nn ½fm°¯ ¯  Âfnmf¯ °mf¾mf¾€ nf Âm° ¾n¾m .

¾–f°mn f¯–m¾f€¾¯f¯ °fn fÂn # #9 °¯¯½°f€¾¾½ f°m °nf ¾m¯fn ° ½mfmn€ nf fn¯m½ nf f¯m¾f  ffn¯¾ ¯ ¾°n¯½   ¾½m >½ ¯¾mf¾mn f¯° °m # D° ° ¯ ½ °nf ¯ m¾m i¯  ¯° ff °–° m ¾ nm ¯f°€¯¾  °mf 9 f¾  °¾ °° fm  °n ½¾mf ¾n nm n€¯f¾ ¯f¯m °n  °° fnn ½¾fÂnm½¾n¯ f n f ° ° i¯ °  °–° m ff– ° – ½m D° °¯ ½ °nf f¯ ° m¾m¾ ½ f¾nm°  °–° m fi° i¯  ¯° fm ¾ ° ¯¯ f n½¾f ¾f .

fffn° € °mn¯½¯ ° ¾°n f nfnf  ¾½° ½ ° f ½f m€f ° f¾m n f¾n¯ ff° #f ¾m .¯½ ¯f°¾€¯f °n f ° n°¾n  °¯f ">nf© °€¯m ° ¯ ° ¾ n ¾m¯¯  ¾½ n¯ ½ ¯ °mm ¯f–° fÂn¯½¾m €fnff¯f€¯f¾m .

 ¾n½ ¯ ¯½ °mni f ° ¯n n nf  ½ °¾ °°ff  °nm f½¯fmf ¯° ° € °nm € ¯ ¾f m f - f¯ ° ¾nfm¯ –m ¯ mnf °nmf °– ¾ –¯ ° ½ ½° °° fn½ ¾°€ff¯i° f°ff °¾°nfi n f f ° n i°  °¾ n°Â °fn f¯½ ¾ ½ nf f¾m ½¯n°fn# .

¯ ½ ¯ °mm€°¯f" °n ½ ½° mn¾¯½ ¯f¾½i°n ° @ f–i°  fmnm ½¾n¯ ff nf¯f–° f ° ° nf©¾½i°n ° " fnmn¾°€ ¾ ¾€ f°n¾½i°n ° ¾°f¯ € ¾ .

f© ¾½i°n ° f¯ ° Â ½¯m ¯ €°¯ €mm¾½i°n ° ¾ ° € f¾nm °nni° ¾½i°n ° °f¾ f€¯m° ½m ½ ¯f f ½ ¾ ° °ffm f€nfm mm¯ ¯f# °¾° ¯ ½m ¯€Â  °n°f Âf ¯°¾€ °nf½i° fnf m 9m ¯  ¾f°  f° ½ n½mn f f¯ °¾°nff–f °€°n ½¯f¯½ ¾  ° f½f ° –f°m¾°¾½i°n ° ½i°n f°f ¾m€ ni¯ff½f½ €¯f °ffm ¾–  ¯ °mmm ¾½i°n f°m°¾m  °–©m °ffm f nfm€°¯ °f¾ ° ½f  °° 9 fff€¯f ° ½¾m °ff ¯f°¾¯ ° n¯ ¾f©n n .

m¾° ¯½ ¾f° ¾n¾ ½  °–i° nff¯f° f¾nm¯f¾ °°m ¾½ n ° ¾ – ¾m–i° ½ f°nni° ¯° ff ¯ °–° m€fm fm ½ ¯f ¾f¾€ ° fn° @ °°¾  °–©n f–¾ Âf ° @ °%½ f °f¾m °– ° f%  € nmf ¾€°n °–f°¾¯ @ m fmni° ° f½m¾€n °m ½° ½°–Ân fnm° fn ° ¾½° nm¾°¯ °  °–f°¾¯¾f n  ¯°f ½° ½ ° m - f fmnm€nf°¾ ¾  °¾€ °m ½° °n¾½ –f °f½ Âf ¾½ ° .

°Âf½f ¾ nm fÂn ° ©m f ¯° f f n°f °¾°n°¯¾m°m¾ ½mf¾½ n€  D° °¯°¾ nf ° n fm¾ °ff ¾m°mf n ¾ °°ff n°€Â°Â ° fm >fn¯ °¯n n ¯f–°f @   ¯° ff  °–° m @  °i¯½°m€fm½°m ½¾½ ¯ @ °mffm¯°°f f ° ¾m°mf €¯¾  ° ° 9 ff ¾ ¯f¾ °°m ½ °mfÂfn¯  °¯ ° n½ °f ½fn n  °–° m > i¯ Â" @f ½ ° ¾¾ ¾n 9 °nmi¯ m °¾ f¯°m  fnn ½f  ¾½ n 9 °° Ân f °©m  ¾n¾m °n ½€ nf °fffn °i¯  °–° m .

 f– . f9f f$ ff¯¾½f 9 -f¾m° ¾½Â°mn¯ ¾m  °n ½f m° °i¯ °°¯m .

  i° ½f  °€ nf ¯ ¾mf¯¯°°fm –mn° f  f¯°  °fm ¯m¾m ¾n½m€¯¾ Ân¯ € nm ff°nni° fn ¾ f°¾°fi  ° f©m ¯m¾m½ ¾  ½i°m f  °fn f¾m °fff n nm¯°  fnf¾m  nm Âf½ nf¯f¯ ni  nm ¯f¯f¯ ° nin°Â B f½° ° f¾m¾m n°fnn½½ffff ¾ ¯¯f¯f nin°¾ n ¯f¯ Âfn¯ ¾ ¯¯ °½ € n¾mf€Â¾m° – - ¾ f f–f°m°n ¾½ ¾½f ff ¾ f ¾½ ¾¯½f ¯°f>°m .

 f–¾ ½ °m - f °f Jf¾n ¯f°¾ f¯ .

f  f°n¾f f¾ #If fini f½ n # .

  i° ½f  –m¾¾f½ ¯ ½ nf  °i° ¾n½ ¾½° ¾mf€m¾½°¾ n n f ½ ° fn f¾f ½¯½f¾ ¾ ¾m ¾n½mfn  ° mnf ¯mn° n f  –mn° f  f¯° f©m ° ¾m° f¯°¯nm ¾ ½f€ ½¾  °nm¾ ¯ff€m¾ °f¾ nm °n f–ff€ nm  °nm¯f½ ¯ –m¾€¯¾ f  ½° °¾m °m¯ °n°fnn f fn ¾ f °fn f¾m °fff n nm¯°  fnf¾m  nmn ¾¯½  n °ff°f¾m¾°n  f ½f°ff¯m ff°–f¾J f¾½¾ fn f¾f Âf f ½f n f¾f½f n ¾° fi ¾¯½m n°f  fi ¾¯½¾m  f°nni°  ° f m° –m¯ °ff°f¾m n ff°f¾m¾ ¾n¯ m °¯ ° m° Âfnmm  °fn f¾m °fn f¾m¾ fmfn € n¾¯½  n ¾m °ff f nmf° f°nf ° €mm¾m €mm¾m n  Dm nf ° ¾m ¯f Âf°¾mnffn ¾ f¾m€  n °€fff f nm¾f ½° °n €mmnf¾m  ¾  .

 f–¾ ½ °m - f °f Jf¾n ¯f°¾ f¯ .

f f¯¾ # mff¾n¯ f  °n ½ n°f¯ f–i°  °¾½ nfn°€ € f ° ½°  ° m # .f  .

  i° ½f  nfn f¾mf¯ °¯°°f i°–m¯° ° n°¾nm½ °nmmf¯fm –mn° f  f¯° ° m¯¾°f¾m° n ¯f °¾€i ¾½°¾f m ¾m€fn ¯€fmn ° fn ¾ ¯ f¯½½fnm fm° nm¯fi ½°f¯ ° i°–m° @½f € fi € fnm° ½½° ¯nf nf©@m ¾m½ ¯¯f¯€ nf ¯nnf °  f¾m °  °i°¯ °fn f¾m °fff n nm¯°  fnf¾m  nm½ °f–m¾€¯¾  °n°  ¾m €¯¾  °n° f½¾½° nm fn f¾f nmn€mni° f¾f ½f¾f€¯¾ f ° ff f -¾nm½f°nÂf°¾m °n¯mnf¾°–mÂf°¾m ¾m¾½nfni ¯°°f ¾ ¾fni ¾½ nf ¾ ni ¯½f° ¾ $ f½ °° n ½ ¾f°m°n m ¾ ni ¯°°fm½ ¾f°m ¾ fi °° niÂf  -¾nm½f°n nf f€fn °f¾ ¯ ° fn¯ °f nf ¾m¾ ¾¯mnm  nÂnf ¾m€ ¾½¾ °n °f nmfÂf ¾ m ¯¾° °f¾f½ °f f ¾½° nfni f °f ¾ ½° ½° 9D- °¯ff f½m¾m nmn° f½f n f€ ½ n¯  °Â  °–i°  n ¯f°¯ .

 f–¾ ½ °m - f °f Jf¾n ¯f°¾ f¯ .

f  °¯¯° #I ffni° ½ °f½f¾½f f nm¯¯ °  °nf fmn f mf¾°fn f °nf f€mnn °¾½ f–¾ # .

   D°¯½¾¾m f mn¯°  f¾½¾ #f¯° f f¾mÂn¯ fÂn¯ f #¯°  fn° ¾½ ¯nm m  ¾n¾°f ° Âf¯f½ °m° °¯©n °nm½ ¾ f€f¯f ¯f¾m° m 9 ¯f¾m¾ f€f°f¾¯f nnf°m nf ¯¾ ffi °  m¾m¯–ff½m f¯ °nf ¾m f f¯f¾m f¾f  °mn 9m ff€ °€¯ f B° f°–n¯i° €f °–nf  f –f  f  ½ ff©°– ff¾½ °f ¯½ nnf°m °nff¯i° ¯f °– ni½½ ¯i° °½ f n f–m°– ½° ¯½¾¾ f °€ff f ¾€ ° °n¯° f¾½¾ #n¯fmf #¯ ¾f½nm n ffmnf¯ mÂf ¾n¾Âf mff€ nf½¯f –m¾ ffn¯f¾m¯f ° mn°f¾¯f nf°m nf  f¾m–ff½m f¯ ° f¯f¾m f n½fnfn f– ° °– ffn Âf½m f ° m°Â  i f f °  ¯½¾f¾½¾ #° ° –##¾ €f ¾¯½#f ¾½¾¯°  #¾ °  °¾m f f n Âf¯ °¾m°mÂf °mf¾m¾ m° f¾nm° ½ n mf  °¯½n n f¾ –i° f ff  °ÂÂ#   .

  i° ½f  °–nnf ¾ ¾ n°¯  ff¯ ¾ f ° f¯ f Iff ° ¯fÂfm ni° f –¾m¯m½ n½¯f¯ f ° f¯ f ni fff°Âf nn ¯¾  °i¯½m ½ ¾  –mn° f  f¯°  ¯ f¯°nm½fn fÂn ° °°f°nni° ¯mmm ¾n ni° ½ ½ °f ° ½fn fn ¯ ¯¾ ½ff€° ½m  9fn fÂn ° ¾°n°¾ n°f °ffmfnf¯¾€ ¾n ©m ¯m¾mf¯½ f f¯mn°f½ ¯°  °¾¯Âf °¯ ¯fn°Â ° €f@f °fn f¾m °fff n nm¯°  fnf¾m  nmf°nni° €fn ¯n fni¾ ½f  ° °½ ¯Ân ¯fnff½m f °ff°f¾m ¾f  °fffnf  ° f¾½¾fn f¾f Âf f ½f .

ffn¯ ¾m¾f °fff nf  n ¾m fn f¯f ° °° 9f ¾ f ¾½ f€ °¾f ¾m ½ n° f f f ° – n f n °f€¾ °¾f ¾m ° –½i°mfn¯ f ffnn ½fn fn ½m f °fnn ½f ½i°mfn¯ nf f€¾ff €fn% fn ¾½ nf ¾ fnf fn¯f% fn f¯f ° °° "fnm f ½ € n fÂf¾m€ fnm °¾mn nm½€fn ¯f ° ½ ¯ ¾€ ¾m f© n°–°f¾mnmn°¯fn f f½m fnm ¾m€fn €f €f €f °  °nffn ¾f .

 f–¾ ½ °m - f °f Jf¾n ¯f°¾ f¯ .

f  9 ¾ #@ ¯ ¯f½° ¾½ m¯f¯ ¯m°i°nm¯f½° ¯ ¾ nm¯f¯ f m  ¯f½° ¾½m¯f¯  ¯f½° ¾½° ¯f¯  ¯f¯Âf n ° €f f # .

  i° ½f   i¯ ¾n  –mn° f  f¯° € nf– m nf ¯m¯ff½f¾m° ¾m° ¯f°– ¾½ f°f nf fm °fn f¾m °fff n nm¯°  fnf¾m  nm° ¾m €fn½ ¯ °nff f° °n f¾f¯f ° f€fn –© ¾½ n nim n f½f  °fn ¾¯¯ °".

im n f nfn ¾¯¯ °" nf nf f½f ¾ nf½ nf f n fnmf ½nf nf¾m € f ¾m f°n°½ f ° – °¯nf °n €fnfn > fnmn nm nff f€fn n f° nfnm° ° –n €fnfn ¾m nffn¯ nf °fn ¾¯¯ ° ½ ¾f°mnf f f½m¾m# n# mf¾f  € –f ° f m I f¾mnnm nffÂf - f° °  .

 f–¾ ½ °m - f °f Jf¾n ¯f°¾ f¯ .

f  ½°¾ ¯f°° #n n  Âf m mn°f ° nfn fmf¯°  ½¯m °€ nf €°mff f¾f½½  f ff¾m½ °f€fn °fn ¾ f°m°nm ° ½€°f° ¾ n f¾m n €° f¯ °fmf€¾ °¾n¾m °– ° n °f¾ ¾ # f#  °€ff n f¯f °fmn f¯f¾½f  °n nmnf  f½f¾m n ¯f½ °n¯©n f°¾€¯f °nf f°  ¾½f ¾ ¯m¾fm ½m–f  n nf n  f ¾ nn¯ f¯¾n Âfnm  ¯½° - ¾m ni¾°–m f ¾m€€ n ¾°–mm f ¾m°€ # .