1

TEKS PENGACARAAN MAJLIS SEMINAR INTEGRITI WARGA PENDIDIK PERINGKAT IPG DARULAMAN 2010
AKTIVITI Pengacara majlis membuat pengumuman tatasusila TEKS Di sini ada beberapa pengumuman. Mohon kerjasama hadirin agar tidak membuat bising atau berbual-bual semasa majlis sedang berlangsung. Sila matikan telefon bimbit anda atau diletakkan dalam mod senyap.

majlis kepada hadirin

Pengacara mengumumkan Timbalan Darulaman rombongan dalam dewan Pengacara memulakan acara

majlis ketibaan IPG

Mengumumkan ketibaan Yang Berusaha Tn. Hj. Hashim bin Asman, yang menjalankan tugas-tugas timbalan pengarah IPG Darulaman berserta rombongan masuk ke dalam dewan. Semua hadirin dipohon berdiri.

Pengarah

berserta masuk ke Nyanyian lagu “Negaraku” dan “Guru Malaysia” Semua hadirin dipersilakan duduk.

majlis

Tetak buluh panjang suluh Mari jolok sarang penyengat Angkat doa jari sepuluh Doa minta biar selamat

Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada Yang Berusaha Al-Fadhil Ustaz …………………………………………………………………… di atas bacaan doa itu. Asalamualaikum 1Malaysia. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Dengan segala hormat dipersilakan. Salam Sejahtera dan Salam ... majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Yang Berusaha Al-Fadhil Ustaz ……………………………………………………………………. Amin-amin ya Rabbal Alamin. Majlis mempersilakan Saudara ……………………………………………………….2 Agar perjalanan majlis kita pada pagi yang berbahagia ini diberkati dan dirahmati oleh Allah SWT. Terima kasih. Yang Berusaha Tuan Haji Hashim Bin Asman Yang Menjalankan Tugas-Tugas Timbalan Pengarah IPG Darulaman warahmatullahi wabarakatuh. Semua hadirin dimohon berdiri. 1. Untuk memimpin bacaan doa. Pengacara majlis mengalualukan kedatangan tetamu kehormat. Bismillahirrahmanirrahim. untuk mengetuai lafaz Ikrar Integriti.

Rakan-Rakan Pensyarah. Yang Berbahagia Encik Mohd Yusof bin Mohamed Pengurus Sektor Awam Institut Integriti Malaysia 4. Yang Berusaha En. Yang Berusaha Barisan Ketua-Ketua Jabatan. Ketua-Ketua Unit.3 2. Para Peserta Seminar dan seterusnya hadirin dan hadirat sekalian. . Mohd Sokkeri bin Ismail Pengerusi Jawatankuasa Integriti IPG Darulaman Merangkap Ketua Jabatan Jabatan Bimbingan dan Kaunseling IPG Darulaman 6. Yang Berusaha Encik Abdullah bin Yusof Kaunselor Pentadbir Pejabat Pelajaran Daerah Johor Bahru 5.PensyarahPensyarah Kanan. Yang Mulia Tengku Azuan Tengku Mohamed Mantan pengetua Cemerlang Jusa „C‟ 3.

a. Sirih berlipat sirih pinang Sirih dari Pulau Mutiara Pemanis kata selamat datang Awal Bismillah pembuka bicara. Majlis ingin merakamkan jutaan terima kasih dan setinggi-tinggi penghargaan kepada barisan penceramah Institut Integriti Malaysia untuk sudi meluangkan masa dan menaburkan bakti jasa menjayakan Seminar Integriti Warga Pendidik Peringkat IPG Darulaman anjuran bersama Kementerian Pelajaran Malaysia dan Institut . Tidak ketinggalan selawat serta salam diberikan kepada Junjungan Besar kita Nabi Muhammad s. Pertama-tama.. Sebagai mewakili pihak IPG Darulaman. keleuarga baginda.w. terlebih dulu saya ingin mengalu-alukan kedatangan barisan penceramah Institut Integriti Malaysia sekali lagi ke kampus IPG Darulaman. marilah kita memanjatkan segala rasa puji dan syukur kita ke hadirat Allah SWT. Sinar Ilmu di Utara. sahabat-sahabat baginda dan seterusnya kepada seluruh umat Islam.4 Alhamdulillahi robbil alamin ……………………………. pemilik seluruh alam di atas segala limpahan kurnia dan kerahmatan yang diberikan kepada kita selama ini.

Yang menjalankan tugas-tugas Timbalan Pengarah IPG Darulaman untuk menyampaikan ucapan alualuan. Pengarah IPG Darulaman untuk menyampaikan ucapan alu-aluan Pengacara mengucapkan terima kasih. majlis Majlis merakam ucapan terimasih kepada Yang Berusaha Tuan Haji Hashim Bin Asman. Pengacara menjemput majlis Timbalan Warga dewan yang dihormati. Pengacara menjemput pertama menyampaikan ceramahnya. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Sudah lama langsatnya condong Baru kini di hampaian Sudah lama niat dikandung Baru kini kesampaian Kini marilah kita sama-sama mendengar serta menghayati ceramah pertama yang . majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Yang Berusaha Tuan Haji Hashim bin Asman.5 Integriti Malaysia. Sebagai pembuka tirai acara kita pada hari ini. Yang menjalankan tugas-tugas Timbalan Pengarah IPG Darulaman atas ucapan itu tadi. majlis penceramah untuk Besar langsat di tepi busut Besar tak muat dalam peti Besar hajat kami menjemput Besar niat dalam hati.

Yang Berbahagia Encik Mohd Yusof bin Mohamed Pengurus Sektor Awam Institut Integriti Malaysia. kemusyilan atau tanggapan Pengacara menjemput kedua majlis penceramah untuk Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Yang Berusaha Encik Abdullah bin Yusof Kaunselor Pentadbir . Dengan segala hormatnya dipersilakan. Pengacara majlis Majlis merakamkan jutaan terima kasih kepada Yang Berbahagia Encik Mohd Yusof bin Mohamed Pengurus Sektor Awam Institut Integriti Malaysia mengucapkan terima kasih Di atas ceramah yang telah disampaikan. Dipersilakan sekiranya ada sebarang pertanyaan. Sesi soal-jawab Sekarang kita buka majis ini untuk sesi soal-jawab.6 bertajuk “Falsafah dan Prinsip Pelan Integriti Nasional” yang akan disampaikan oleh.

Dipersilakan. Sekarang kita buka majlis ini untuk sebarang pertanyaan. Pengacara menjemput ketiga majlis penceramah untuk Kini tibalah giliran Yang Mulia Tengku Azuan binti Tengku Mohamed Mantan Pengetua Cemerlang Jusa “C” Untuk menyampaikan sebuah ceramah khas yang bertajuk “Bicara Tokoh”. Pengacara majlis Terima kasih diucapakan kepada Yang Berusaha Encik Abdullah bin Yusof Kaunselor Pentadbir Pejabat Pelajaran Daerah Johor Bahru mengucapkan terima kasih. Di atas ceramah yang telah disampaikan sebentar tadi. menyampaikan ceramahnya . Dipersilakan. Dipersilakan.7 menyampaikan ceramahnya Pejabat Pelajaran Daerah Johor Bahru Untuk menyampaikan ceramahnya yang bertajuk “Integriti Dalam Pendidikan”.

Dipersilakan Pemyampaian cenderamata Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Yang Berusaha En. Mohd Sokkeri bin Ismail Pengerusi Jawatankuasa Integriti IPG Darulaman Merangkap Ketua Jabatan Jabatan Bimbingan dan Kaunseling IPG Darulaman Untuk menjemput serta mengiringi Yang Berusaha Tuan Haji Hashim Bin Asman Yang Menjalankan Tugas-Tugas Timbalan Pengarah IPG Darulaman Menyampaikan cenderamata kepada para penceramah jemputan. Dengan ini dipersilakan. Dipersilakan. mengucapkan terima kasih Sekali lagi kita dewan ini untuk sebarang pertanyaan.8 Pengacara majlis Majlis merakamkan ucapan terima kasih di atas ceramah yang telah disampaikan tadi. Yang Mulia Tengku Azuan Tengku Mohamed Mantan pengetua Cemerlang Jusa „C‟ . 7.

9 8. Pengacara majlis menutup majlis Umpama berjalan dah sampai ke batas Umpama berkayuh dan tiba ke pulau Umpama unut sudah sampai ke bakal Umpama sungai dah sampai ke guguk Umpama memanjat dah sampai ke pucuk . Yang Berusaha Encik Abdullah bin Yusof Kaunselor Pentadbir Pejabat Pelajaran Daerah Johor Bahru Pengacara majlis Majlis merakamkan ucapan kepada Yang Berusaha Tuan Haji Hashim Bin Asman Yang Menjalankan Tugas-Tugas Timbalan Pengarah IPG Darulaman mengucapkan terima kasih Di atas kesuadian menyampaikan cenderamata kepada barisan penceramah jemputan. Yang Berbahagia Encik Mohd Yusof bin Mohamed Pengurus Sektor Awam Institut Integriti Malaysia 9.

Semoga apa yang telah disampaikan itu dapat dijadikan pedoman serta dihayati oleh warga pendidik dalam melaksanakan amanah dan tanggungjawab mereka. Entah kami salah sapa Entah duduk salah tempat Entah tikar salah bentang Entah nasi salah tanak Entah talam salah letak Entah piring salah atur Entah cawan nan tak berair Entah labu nan tak berisi Entah terlambat dipersilakan .10 Terlambung ke atas dah tercium hanyir langit Terjunam ke bawah dah Nampak kerak bumi Demikianlah berakhirnya “Seminar Integriti Warga Pendidik” Peringkat IPG Darulaman. Majlis sekali ingin merakamkan jutaan terima kasih kepada barisan penceramah jemputan dan para peserta seminar atas partisipasi anda semua dalam menjayakan seminar ini. anjuran bersama Kementerian Pelajaran Malaysia dan Institut Integriti Malaysia.

Kami mohon ampun dan maaf Disusun jari nan sepuluh Ditundukkan kepala nan satu. Pengacara majlis Majlis mempersilakan Yang Berusaha En. jamuan . barisan penceramah jemputan serta tetamu-tetamu kehormat lainnya keluar dewan dan ke Kafé Sri Lawang untuk menikmati jamuan tengahari.11 Entah terkurang serba satu. saya akhiri dengan Asalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh dan terima kasih. Sehingga kita berjumpa ladi lain masa. Dipersilakan menjemput dif-dif kehormat ke Café Seri Lawang untuk menikmati tengahari. Mohd Sokkeri bin Ismail Pengerusi Jawatankuasa Integriti IPG Darulaman Merangkap Ketua Jabatan Jabatan Bimbingan dan Kaunseling IPG Darulaman Untuk mengiringi Yang Haji Hashim bin Asman.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful