7 TRUCURI PENTRU FOLOSIREA MAI EFICIENTA A MINTII Constientul emite rationamente si subconstientul produce; constientul alege si subconstientul livreaza

marfa. Va prezentam cateva trucuri. Este de la sine inteles ca puteti adauga cele care corespund asteptarilor, nevoilor sau dorintelor voastre. 1. Amintiti-va mereu ca daca va ganditi la lucruri bune, atunci se vor produce lucruri bune. In schimb, contrariul e tot atat de adevarat. 2. Sunteti ceea ce ganditi ca sunteti. Daca va ganditi ca sunteti facut pentru a fi nefericit, veti fi nenorocit, daca va ganditi tot timpul ca sunteti bolnav, veti deveni bolnav. Daca va simtiti neadaptat, veti da gres peste tot. 3. Nu uitati ca subconstientul vostru nu argumenteaza niciodata. El accepta simplu si fara justificare ideile sau rationamentele constientului, oricare ar fi ele. Puteti sa va convingeti subconstientul ca pamantul e plat, ca apa imbolnaveste de cancer sau altceva tot atat de absurd. Deci mare atentie la ce spuneti subconstientului vostru. 4. Aveti libertatea de a alege. Toata existenta noastra e bazata pe liberul arbitru. Aveti posibilitatea de a alege, atunci de ce nu ati alege fericirea, sanatatea si prosperitatea? 5. Rolul principal al subconstientului vostru este de a ocroti integritatea subconstientului vostru, ca sa nu fie coplesit de impresii false sau eronate. Dar - atentie! - constientul este cel care alege natura convingerilor voastre; precizati cele care va apartin in mod exclusiv. 6. Sugestiile si comentariile altora nu au nici o putere asupra voastra, in afara cazului, bineinteles, in care hotarati in alt fel - ceilalti nu pot comunica cu subconstientul vostru. Comentariile acestea va pot prejudicia, in momentul in care spiritul constient le repeta de mii de ori, pana cand reuseste sa convinga subconstientul de adevarul lor. 7. Fiti atenti la ce rostiti. Daca va petreceti timpul repetand ca sunteti incapabil, subconstientul vostru va va lua in serios. Am spus-o de nenumarate ori: el nu face deosebirea intre realitate si imaginar, el crede cu sfintenie tot ce-i relateaza constientul, in masura in care aceste cuvinte i se repeta de multe ori. Ca sa nu-l induceti in eroare, in loc sa spuneti "nu pot" spuneti mai curand "pot". Transmiteti-i ideea ca reusiti tot ce va propuneti si acest lucru se va implini.

De aici putem considera subconstientul ca pe ceva opus constientului. in asa fel incat sa nu ne mai raneasca si sa ne ajute sa ne realizam dorintele. care declanseaza un algoritm ce ne dezechilibreaza emotional. care ne atrage atentia ca parca nu aratam tocmai bine si. este reflectat in subconstient intr-o maniera opusa.Autosugestia. despre forta ce se afla in fiecare dintre noi si care ne ajuta sa trecem cu bine de momentele dificile din viata. Subconstientul are nevoie de timp si spatiu in lumea materiala ca sa realizeze gandurile din el.. sfera subconstientului este intacta. Prin viata trebuie sa trecem increzatori. . emotii. chiar simtim un disconfort. o metoda in sprijinul vindecarii. in partea posterioara a capului.numai ca ele sunt in noi si trebuie doar accesate. atragand uneori dureri in tot corpul. dorintele. fiind situat la nivelul corpului fizic in creierul mic (cerebel). La orice individ normal. gandirii constiente. neputinta. incarcaturi de care trebuie sa ne scuturam. in el gasindu-se toate impulsurile. Poate la prima vedere nu stim de unde sa ne incarcam cu aceste puteri. doar ca avem nevoie sa intelegem si sa avem incredere in puterile noastre. Se intampla adesea sa fim influentati de cate cineva binevoitor. Ceea ce apare in constientul nostru ca memorie. intelect. vointa.. slabiciunile etc. iar rezultatul este deziluzie. Toti suntem programati sa reusim.. optimisti si cu mult curaj. Sau intamplarea face sa nu reusim ce ne-am propus. putem compara subconstientul ca adversarul nostru. tristete. A venit timpul sa transmutam aceste aspecte antagoniste ale ego-ului nostru. Eliminand timpul si spatiul din subconstient. Nu exista putere in univers sau om care sa nu varieze intre polii opusi. nefiind accesorii cu care sa dorim sa ne asortam. Autosugestia sau secretul subconstientului In acelasi mod in care constienta (constientul sau activitatea constienta) normala isi are lacasul in suflet si este activata in corp de creierul mare. polaritatile opuse nu ne vor mai influenta si vom fi capabili sa ne indeplinim dorintele prin subconstient. tot asa si subconstientul este parte din suflet. Practic. doua principii de baza valabile pentru toate lucrurile ce trebuie transformate in realitate din lumea cauzala. Putem considera subconstientul ca sediul a tot ceea ce nu ne dorim (ceea ce reprimam/refulam). descurajare. adica el este capabil in orice moment sa-si foloseasca capacitatile constiente. automat. Astazi mi-am propus sa discutam despre puterea mintii. lipsa de incredere in noi..

ci doar ca subconstientul raspunde cel mai bine atunci." Cheia autosugestiei se afla in fraza.Eliminarea brusca a subconstientului este cheia practica a autosugestiei. Dimineata. Daca. Subconstientul este mai puternic si activ noaptea. la fiecare repetitie. in sfarsit. Inainte sa practici autosugestia. succes. Acest dispozitiv iti va arata si de cate ori iti fuge mintea in timpul meditatiei sau concentrarii mintii. in timp ce-l impregnam cu o dorinta. Trebuie sa incerci sa-ti transferi dorinta in somn. vei adormi cu dorinta inca in minte. chiar inainte de a adormi. scopul va fi atins. cand esti doar pe jumatate treaz. Astfel. niciodata nu trebuie sa te culci suparat. fa-ti rost de un lant cu 40 de zale. ia siragul de margele in pat si repeta fraza incet si rar in minte. muti o margea pana ajungi la capatul siragului. poti repeta . spunem sugestia ca de maine nu vom mai fuma (sau bea alcool) niciodata. Principalul aspect este acela de a-ti imagina dorinta ca si cum s-a realizat deja si a devenit realitate. Daca nu ti se face somn dupa cele 40 de repetari. Daca te trezesti noaptea. Acum stii ca ai repetat formula de 40 de ori. subconstientul va avea timp sa puna diferite obstacole in calea noastra. Daca adormi in timp ce rostesti formula. Fraza intotdeauna trebuie luata in considerare daca vrei sa autosugestionezi subconstientul. gandeste-te sau mediteaza pentru o vreme pe ideea ca dorinta s-a implinit. prosperitate etc. daca eliminam conceptul de spatiu si timp din subconstient. Momentul cel mai bun pentru autosugestie este seara chiar inainte de culcare sau dimineata dupa trezire. nervos sau cu emotii negative. pentru a nu influenta negativ subconstientul. la timpul prezent si imperativ. Pe de alta parte. doar polul pozitiv din subconstient ne va influenta. continua astfel pana cand. Tot ce trebuie sa faci este sa muti o margea in momentul unei intreruperi. iar in majoritatea cazurilor vom esua. cand omul doarme si activitatea constienta este suspendata. Aceasta ca sa nu numeri in timp ce spui formula pentru autosugestie. Aceasta nu inseamna ca in alta perioada autosugestia nu functioneaza." Forma corecta este: "Nu beau / Nu fumez" sau "Nu-mi place sa beau/fumez etc. Apoi. fie direct.Folosirea practica a autosugestiei este foarte simpla: Pune ceea ce doresti intr-o propozitie simpla si clara. Fraza pentru autosugestie trebuie a fie intotdeauna la prezent si la imperativ (comanda/porunca). cand nu te-ai trezit complet. multumit si fericit". De exemplu: "Ma simt din ce in ce mai bine in fiecare zi" sau "Nu imi place sa fumez/beau" sau "Sunt sanatos. de exemplu. un sirag de margele sau chiar o sfoara cu noduri. Intotdeauna culca-te cu idei armonioase despre sanatate. fie indirect. Nu trebuie sa spui: "Nu voi mai fuma/bea etc. cauta margelele si repeta exercitiul din nou.

Trebuie sa vezi obiectul in fata ta plutind in aer. practica exercitiul cu ochii deschisi. sa folosim aceasta expresie de acum incolo. Cu ochii deschisi: daca ai ajuns aici. obiectul ales. fara sa-ti apara imaginile asociate! Daca imaginile apar totusi. Ca sa intelegem mai bine. de exemplu: un cutit. dar. ceea ce nu se poate spune despre exercitiile auditive. adu-l inapoi. 1. iar succesul vine si mai repede. pentru ca este imposibil sa spui "Imagineaza-ti ticaitul ceasului" sau ceva asemanator. Acum. sunetele unor instrumente muzicale. Exercitii de concentrare a celor 5 simturi La primul nivel. La inceput. in timp. Priveste cu atentie. Concentrarea auditiva Aici imaginatia are un rol cert. Nu te descuraja de esecurile initiale. poti folosi si aici margelele. deoarece notiunea de imaginatie implica reprezentari picturale (plastice. apoi inchide ochii si imagineaza-ti cat mai real obiectul respectiv. am invatat cum sa ne stapanim gandurile. este foarte important sa te mentii doar la impresii auditive. Dupa un timp incearca sa auzi bataile diferitelor clopote. Nu trebuie sa vezi nimic altceva in afara de obiectul ales. Acum vom invata despre concentrarea mentala si intarirea vointei. alunga-le. o furculita. In aceste exercitii. Tine minte forma si culoarea obiectului. Acest exercitiu este complet cand poti pastra imaginatia strict auditiva . 2. ilustrate. o cutie de chibrituri etc. inchipuieste-ti ca auzi bataile unui ceas (ticaitul lui). cu toate detaliile cat mai reale posibil. un creion. ar trebui spus "Imagineaza-ti ca auzi ticaitul / bataile unui ceas". Numara intreruperile cu ajutorul margelelor. Concentrarea vizuala Cu ochii inchisi: alege un obiect si pune-l in fata ta. vei reusi doar cateva secunde. Daca va disparea din imaginatie. pentru un timp. nu exersa mai mult de 10 minute. Sunetul clopotului nu trebuie sa evoce imaginea clopotului. grafice). astfel incat sa arate la fel ca in realitate. cu putina perseverenta. Ca ajutor. sunetul vantului. foloseste siragul de margele. Mentine imaginea obiectului in aer pentru 5 minute fara intrerupere si ai indeplinit scopul acestui exercitiu.exercitiul. dar. vei auzi sunetele din ce in ce mai clar si fara intreruperi. iar daca esti obosit schimba obiectul. al ploii etc. poti ajunge la 30 de minute. La inceput. Exercitiul este complet daca poti tine respectivul obiect pentru 5 minute fara sa dispara din imaginatie. Ca sa monitorizezi intreruperile.

incearca mai departe cu orice alte condimente. Repeta acest tip de concentrare pana cand esti capabil sati imaginezi orice miros si sa-l mentii cel putin 5 minute. violete etc.pentru 5 minute. intaresc mintea si vointa. Incearca sa practici exercitiul cu mirosuri dezagreabile de diferite feluri. oboseala si sa pastrezi aceste senzatii cate 5 minute. fara intreruperi. alegand la inceput pe cel dulce. liliac. senzatii de caldura. inveti nu doar cum sa controlezi toate simturile. fara intrerupere. 5. racoare. sa le integrezi perfect. 4. Asta inseamna ca functiile cerebrale privind simturile au fost neglijate sau dezvoltate imperfect. pentru a considera scopul exercitiului atins. . in final. mentinandu-le timp de 5 minute. unii vor intalni dificultati mai mari sau mai mici in concentrarea simturilor. Daca obtii reusite aici. 3. sarat si acru/acid. Concentrarea senzoriala. Daca ai ajuns pana acolo incat poti genera orice senzatie si sa o poti pastra rapid si pentru mai mult timp. Tine minte acest miros fara sa permiti sa apara in minte imaginea picturala a acelei flori. Exercitiile de concentrare realizate cu toate cele cinci simturi. dar si sa le dezvolti si. imagineaza-ti diferite gusturi. sete. greutate. de tip tactil Incearca sa produci. treci la exercitiul urmator. amar. usurime. pe rand. Concentrarea gustului Fara sa te gandesti la o mancare sau bautura anume. In functie de individualitatea fiecaruia. Concentrarea mirosului Imagineaza-ti ca mirosi diferite flori: trandafiri.

472..-0.9.0890:-0.09.:.470.

-0.:1:208.08.:.: : 25..

8./:5.085:1472:.57.8:-.4389039:  $:-..9.7.9430.0/47089397 45745490825./4.7208. .750:2.89.904791:02390.39.02...3:31:039..590. 0. ..8/0.390/0.9.4389039:7.9.4389039: 3949/0..1.. ..  3..:948:089..3/42:/4..970-:0 :.9..4/..0970-:08.3.89.089 /8549.488.2:942.9.790825..9./02.00.50397:.7..: /230..70.:948:089080..90.9009..08908.0 :387.8:5.:948:0890089080.9..8./.7008.9 307..3:1:3.08 57485079.708. 30.1:2009.43.708.:948:0890 .3. .:/0.5074.:. !:30.8:-.829/3.:.34.:948:0894308:-.3949/0.:.:.23..1:20.57.90970.438/07.:3.9. 7..:..08. 97489/0:3..:948:089.03..8. 0 0025:.1.72434.. 90.0890 8:8503/.:34/:7 .3/089/4.73. 8910 3.0..3:3:2073925.9. .97070 ..:3..9.4389039...7239 %49.4389039:08902.. . 42039:.9.0 50397:..74 814.9:3.:.317.9.::25.:024930.-:350397:.708.7..02.9.70/.: /0.3:970-:08.90 8:..9.9.9.0.3.90.925:57003982507.3242039::3039707:507 44870..3925:20/9.908..3908.. 1.7..-30310.7.5:9073.9.3:380.7.-30.02.85:3/0.0397.:948:0890089014.80/085708.

87..9 54 . 8. 54970509.91472:.5.3.3.42509 .8..732390..8.70.:. 997.0. .3.9: 87.007.:8.3 8423  .938 230../0 /047 !73.../0.9/0.. 92.:/4739.3..707050990 2:942.03970.../472.45:..3.98 70509...7000870509..2..3..3:9801.:3./4723925.3/3:90 ...10.32390 %70-:08. .::  .:28 .38107/4739.590.0987.5.8..-0.5.390/0.0.7 .70035.9097008934.. ..89105.074890891472:.73.948 2:9:298107.70509.4393:./472 ..3/ 381..:9...00 /070509./4739.07.:20/90.90 .: $:398.90890.:/02.:289..08423/:5.17../0..850.3.2539.789 .9:/334: .8 .3/0890 908.702050/00.1..9. .50397:4../4739.9.70.9709 .

00:34-0..2:9/0 23:90 /.89103.9025.08902548-8.:4-0. -30 . 4-0..9.:38.0397.9.4-0.70.07 .42509/./08570.9:. 2039.45:.7043 4.0750397:23:901./: 3.7.8.0 4-0.3/05398..4390  43.90..10.950397:23:901..08 %302390 1472.8.:947:2. 57../04.9: . ...0397..3900022.7 3925 549.90/09.2.3.:9..:.5:93/3...9. 9.70. :4.543.985:30 31.0 ..802..54 :90/08..4-0...:7.839.047829:7 .089 4-4898.9.370.9085:30/08570007...:30.0 ..9.9.:28.8..9::3.70.70..30.30.54993070850.08:./32..-79:709.:4.9:0890 . .:/02.:90/0.39707:5070.9:70850.92.3..3.3082.079 50397:.3..3/:70 .007..770.9:7.572:3.3../0080./04-0.089:007.0..70.:/9. 99.9.03:8054.:7039.1.3.0 .8..8/./02.0890.3089.70.7.:..43.0397.90390 50397::3925 4-0.70047 039302.70.:/9.90.3.9.1..0349:30.243947039707:5070 1448089087..3..9:.32.. /00025::3.70.:99 41:7.7.4-0.:.9.:94.70:374.. 9.90 7.9.2-.5.8:: 8.007./85.90  :4.9:: ..78:./85.39707:50708.947 /04.0397.00.7050/0  07. !7.2.9:.8.7.08 :2..9/0.89.9:31.7..98.9.9:  43.700 07.92.70570039.7.0.423.:.0 :897. :3 .:4.7970-:85:82.05:9 3:0078.30.:9.90  ..30..82../08./32..0 5.9:./08.9: .0 .0. . /023:90 ..0.75..9:..0548- :970-:08.032.90 .9...8 %70-:08.23.9.43.85:2.70.:2.7/..

9.05:9 ..0890007..7.:3/0 /.4549:: .781.39707:507 .902039/4.9.02.9 089014.42509. .:947 54914488.8.398.:-.39:: .5409..0 1.2.:/9. 0 $:309:.7000 :5....2.90.:3. 80.:39253.03..30.7.5..5. .3.7.07039...9:0890.88.0..5:0890 9.:8:30900/3.0 8:309:.4549::3:970-:08.0.0.9..  3.84..7949:8 . .79025479...45490 8:30900:3473897:203902:.897.25708.0:3:.7 .9:: .30.2.44  .:2 3.0.-.90.3..:23.50780.4.:/9. 2.8 9. 057080/0.3/5495.9.9. 9.7.:5:93.0 2.897.0/1079047..7.:-.0..0.89.089007..7.14482.30..8.070:8/4.0:3:..

.95490307.409009.-0/0/1079010:7 #0509...08927481.45495.2:9925 970.08995/0..3:20 2.574/:.70.70.42.80347.3/. 5.0.70 70:9.98.39707:507  43. 507..3.88.05:950.. 9.90.0.30.7.9088..0803. 9/10790:89:7 .7.70.947  43... 7.3/.323902.7 8./:7..3. 8.705..05:9323:90  43..507298. /0959.8970.0890803.9 3.7.. %302390...0 ..0397.2748:: 2.3/089....0274888.9023:90 1.:89:: ....9::72. 47.007.: 2748:7/0.7.9:7..30.2748/1079014797...5/850397:2.-8.:385. .9/0..007..7.5..9.9:.708.8.5. 2039.4.50397:23:90 1.2.0397.9.3/ 803..443.00147 3.3/089....5.8.8...:-.17 .3.7.3047.:9:7..0/:.7.39707:5070 . 92.43.0397.70..7.7:.90 :8:720 8090 4-480.0.7.30.57. 3.0397.897.

45:007.00.093:/4..788.9 07.90.7070.49.498 313.8.90. :3.9:: ..7..:28./05./ .790.7.90/0.3/1.829:747 89.9  . 2390..78.: 47.2.438/07.2.7:.3 .03907050710.4739.829:7 39.0.380.3.10.:148930.8.90./:.92.:/0.0397.43.90829:70 /.90.43/20390 20393.90.:2.:94.2.0/0...708.23.057.1:3.43.938  31:3.0.43974094..3.90 8...0397.3/829:70.. 3.. 8.70.4-970:890..9.3/: 0925/023:90 50397:.:9.90/03/.90250710.439.070-7.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful