Iščite po strani...

Išči

Domov Kontakt Newsletter O strani Aktualno Intervju Komentar Zanimivosti

Ali je zasebni kapital zares učinkovit?
Datum objave: petek, 28. oktober 2011 Iskanje razlogov za globalno finančno krizo in preprečevanje možnosti morebitne ponovitve leta 1930 bi bilo precej olajšano, če bi smeli s prstom pokazati na krivce. A starši so nas učili, da to ni lepo, še manj pa pravično, zato nam ostane le počasno kopanje izpod ruševin propadlih, nekoč močno uspešnih podjetij in praskanje prahu z [...] Oznake:

Terrafolk in Simbolični orkester navdušili polno Gallusovo dvorano
Datum objave: ponedeljek, 24. oktober 2011 Polna Gallusova dvorana Cankarjevega doma je bila ravno pravšnja kulisa za dogodek, ki je imel za vse ljubitelje dobre glasbe precej globlji pomen, kot bi lahko sodili po (relativno) skromnem medijskem odzivu. Bo že držalo, da ima večina slovenskih medijev do tovrstne glasbe prav smešen odnos. Lahko bi rekli, da so fantje in punce preveč [...] Oznake:

Kaj bodo prinesli globalni protesti?

Kaj bodo prinesli globalni protesti?
Datum objave: ponedeljek, 17. oktober 2011 Če ne štejemo nekaj dovolj obskurnih ali eksotičnih držav tam nekje daleč, je kapitalizem v zadnjih dveh desetletjih dosegel globalni monopol. In kot vsi monopolisti, je tudi ta dve desetletji utrjeval položaj za vse tiste, ki jih je po definiciji zastopal – lastnike kapitala. Slovenija ni bila nobena izjema. Pravzaprav so se manjše razlike pokazale [...] Oznake:

Zoran Janković, Gregor Virant, TRS Matjaža Hanžka in župansko Gibanje za Slovenijo novi na letošnjih volitvah?
Datum objave: petek, 14. oktober 2011 Če nič drugega, bi moralo dogajanje na slovenski politični sceni zadnjih nekaj tednov podpisanega komentatorja veseliti, saj se na političnem trgu (končno?) pojavlja nekaj novih (ker ne moremo reči obrazov) organizacij – bodisi strank, bodisi društev. Bistveno vprašanje za komentatorja pa še vedno ostaja, ali ta nova imena volivkam in volivcem, povečini naveličanim politikantstva [...] Oznake:

Zgodba o uspehu, ki ga ni!
Datum objave: ponedeljek, 3. oktober 2011 Zgodbo o uspehu bi seveda lahko začel pisati še drugače, uspešneje, a nič takega se ni zgodilo, kar bi me spodbudilo k takemu pisanju. Nič optimizma in zanosa ni več v naši dolini Šentflorjanski. Imeli smo vlade, ki so bile bolj same sebi namen, samovšečne, namesto da bi bile všečne nam, ki smo jim zaupali, [...] Oznake:

Predčasne volitve kot način preživetja večine strank
Datum objave: petek, 30. september 2011 Po dolgem času so si bile zadnje dni slovenske parlamentarne stranke popolnoma enotne. Ciniki bi dejali, da skoraj tako kot v skrbi za svoja omrežja, kadar so na oblasti. Pa pustimo cinizme in poskusimo ugotoviti vzroke te tako netipične enotnosti koalicije in opozicije.

Glede na stanje v državi, predvsem pa na razpoloženje volilnega telesa, je odločitev [...] Oznake:

Volivci se moramo samoorganizirati!
Datum objave: petek, 23. september 2011 Moj današnji komentar bo zelo kratek. Izzvala ga je včerajšnja oddaja Pogledi Slovenije. Več kot polovica volivk in volivcev namreč po vseh možnih raziskavah želi nove obraze in nov pristop k upravljanju javnega dobra v Sloveniji, mediji pa nam ponujajo vedno iste, utrujene obraze s stokrat prežvečenimi frazami! Da bi se sedanji politiki bistveno spremenili [...] Oznake:

Kdo mi je ukradel državo?
Datum objave: četrtek, 22. september 2011 Od začetka svetovne gospodarske krize mineva že tretje leto. Približno od takrat naprej ne mine dan, ko v poročilih ne bi poslušal ali bral novinarskih trditev, da so nam lobiji in razna omrežja ukradla državo. In če državo razumemo kot najmanjši skupni imenovalec interesov neke skupine ljudi, potem so tisti, ki so ukradli državo, za [...] Oznake:

Bomo dobili resno alternativo sedanji politiki?
Datum objave: četrtek, 15. september 2011 Če vsaj površno spremljamo javnomnenjske raziskave v zadnjem letu dni, lahko ugotovimo, da je praktično polovica slovenskega volilnega telesa nezadovoljna s sedanjo strankarsko politiko, pa naj si bo leva ali desna. Če malenkost špekuliramo, bi lahko rekli, da občutni del javnosti ob krajah skupnega premoženja, ki so se dogajale v teh dveh desetletjih obstoja države, [...] Oznake:

Slovenski nogometaši brez EP 2012… in navijači?
Datum objave: sreda, 7. september 2011

Pogled na dogajanje v slovenski nogometni reprezentanci je verjetno zanimiv za vsakogar. Tudi za popolnega nogometnega laika, ki razen, da mu je igra nekaj ekip všeč, ne ve popolnoma nič o aktivnostih, ki so potrebne, da se dobra ekipa loči od povprečnih. In ker si svoje popolno neznanje upam priznati (za razliko od številnih, ki [...] Oznake:

NLB – »izginilo« 30 milijonov evrov?
Datum objave: četrtek, 28. julij 2011 »Izginilo« jih je najbrž še precej več, a avtorja tega zapisa je k razmišljanju spodbudila prav beseda v narekovajih. V zadnjih dneh lahko namreč v časopisih prebiramo novo nadaljevanko sage o naši vreči brez dna, ki ji nekateri rečejo tudi banka NLB. In vreča brez dna je bila očitno za številne. Najprej za tiste, ki [...] Oznake:

Slovensko gospodarstvo plačuje visok davek neustrezne okoljske zakonodaje
Datum objave: torek, 26. julij 2011 Pomanjkljivosti okoljske zakonodaje se tisti, ki ne živijo na ogroženih območjih, redko zavedajo. V kolikor nam ob večjem deževju ne pretijo poplave zaradi slabo urejenih rečnih strug ali pa nam lokalna industrija ne onesnažuje bližnjega potoka, smo pravzaprav prepričani, da živimo v neokrnjenem podalpskem raju. Zato morda niti nimamo posluha za tiste posameznike, ki se [...] Oznake: Okolje, Slovenija

Pivo in cvetje 2011 – glasbeni foto utrinki
Datum objave: sreda, 20. julij 2011 Na letošnjem 47. Pivu in cvetju v Laškem je bilo kaj videti in slišati, saj je na treh prizoriščih nastopilo kar 28 vrhunskih glasbenih izvajalcev vseh žanrov. V nadaljevanju objavljamo nekaj foto utrinkov s koncertnega dogajanja. Brez četrtkove uradne otvoritve z odpiranjem soda piva, Pivo in cvetje seveda ne bi bilo, kar je. Četrtek 14.7. Oder Zlatorog:

Oder Zlatorog: Vzdušje [...] Oznake: Glasba, Slovenija

Tedeschi Trucks band osvojili »stožice« v Bonnu!
Datum objave: sreda, 13. julij 2011 Morda bo postalo tradicija, da se s prijatelji vsako leto odpravimo na 2000+ kilometrov dolgo pot ter obiščemo kakšen zanimiv koncert. In morda bo postalo tradicija, da bodo ti koncerti (z eno besedo) fantastični. Lanski koncert skupine Govʼt Mule Warrena Haynesa v Belgiji je bil popolnost v vseh pogledih. Glasbenem in tehničnem. Letošnji koncert skupine [...] Oznake:

Mojih 125 evrov za novo dokapitalizacijo NLB kar pozabite!
Datum objave: četrtek, 30. junij 2011 Današnje sporočilo vsem politikantom in priskledniškim japijem, ki kljub prazni državni blagajni še vedno razmišljajo in iščejo načine, kje najti državni ali paradržavni denar, da bi obdržali vpliv v največjem slovenskem bančnem mastodontu, je zelo preprosto in zapisano kar v naslovu. Tako kot imamo številni Slovenke in Slovenci dovolj politikantskih iger in zahtevamo, da s predčasnimi [...] Oznake: « prejšnje objave

Find us on Facebook

razglej.se
Like 565 people like razglej.se.

Slavko

Eva

Uroš

Damjan

Bojan

Kavarna

Miloš

Lo

Silvij

Facebook social plugin

Aktualno Aktualni komentarji

Karavana varne kemije v OŠ Grosuplje

V okviru natečaja Planetu Zemlja prijazna šola/vrtec, ki ga pripravlja Društvo Planet Zemlja in na katerega se je letos prijavilo več kot ...

Drugi Ekoreli na Martinov petek

Varna vožnja z avtomobilom je precej varčnejša, predvsem pa okolju bolj prijazna, zato bo društvo Planet Zemlja v sodelovanju z inštitutum ZRMK, ...

S hojo do razsvetljave

Za razsvetljavo v nakupovalnem središču Westfield Stratford City Shopping Centre bodo po novem skrbeli kar obiskovalci. Po dveh letih testiranja in neštetih ...

Vseslovenski natečaj »Planetu Zemlja prijazna šola/vrtec 2011/12«

Z začetkom letošnjega šolskega leta se je začel že drugi vseslovenski natečaj Planetu Zemlja prijazna šola/vrtec, ki ga organizira društvo Planet Zemlja. ...

Protikadilska kampanja »Ex kadilci so

zmagovalci« se uspešno predstavlja v Sloveniji

Predstavništvo Evropske komisije je v sodelovanju z Agencijo ODMEV na današnji novinarski konferenci predstavilo protikadilsko kampanjo »Ex kadilci so zmagovalci«, ki pod ... Jeziki odpirajo okna v svet!...By Prevajalska agencija on 2011-10-26 11:16:57 Zanimiv intervju, menim, da je ucenje jezikov res ena pomembnejsih investicij v ...By Leemeta Prevajanje on 2011-10-25 16:37:27 Iz Otoka? Sem slavist po poklicu. Samo to....By Peter on 2011-10-10 14:22:55 Plastične plastenke? Kakšne pa so še lahko plastenke?...By Tadeja on 2011-1004 13:21:13 Takšna razmišljanja komentatorjevv me ob vsej tej krizi čudijo. Da ni s strankam...By hans on 2011-09-27 09:32:21

Oglasi

Kakšne zavese želite? Panelne, lamelne, plise in rolo zavese. Oglejte si ponudbo! www.ronosencila.si Garažna vrata za vsak dom Kakovostna vrata vas čakajo pri nas. Preverite! Kličite, glejte, brskajte ceneje! Združite vse v eno in koristite ugodnosti. Komarniki Ščitijo pred vdorom mrčesa. Preverite možnost izvedbe! www.ronosencila.si

Nasmehni.se Prijazne zobozdravstvene storitve.

ADpartner

Anketa
Zakaj klikate na anketne odgovore? Da nas ne zebe. Vadimo za volitve. Ker drugače ne gre. 42. Ker vem, da moj glas šteje!
Glasuj

Poglej rezultate Ahiv anket

Oznake
Šolstvo energija

Šport

Živali Avtomobilizem Dobrodelnost

Dogodki Eko konferenca Ekologija Energetika
Politika Pravo Praznik Prazniki Promet

EU Evropa Evropska komisija Glasba Gospodarstvo izobraževanje Kmetijstvo Kulinarika Kultura

Literatura Ljubljana Mediji Mladi Mobilnost Nagrade Narava Okolje Prostovoljstvo

Slovenija

Sociala

svet Tehnologija Turizem Umetnost voda Zakonodaja Zdravje

Zdravstvo Zgodovina Znanost

Impresum
vsebina © 2009 - Agencija ODMEV stran poganja Wordpress tema Grungezine

ABOUT ME

Razglej.se ureja Društvo Planet Zemlja v sodelovanju z Agencijo Odmev. Stran ponuja poglobljene intervjuje in okoljske novice iz domačih in tujih logov.

Recent Posts

Karavana varne kemije v OŠ Grosuplje
okt 29, 2011 | 0 Comments

Drugi Ekoreli na Martinov petek
okt 28, 2011 | 0 Comments

Ali je zasebni kapital zares učinkovit?
okt 28, 2011 | 0 Comments

S hojo do razsvetljave
okt 27, 2011 | 0 Comments

Vseslovenski natečaj »Planetu Zemlja prijazna šola/vrtec 2011/12«
okt 26, 2011 | 0 Comments

Photos on flickr
flickrRSS probably needs to be setup Designed by : Entrance Exam . Coding done by : Logo Ontwerp | Background Check Online | Helicopter Game

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful