You are on page 1of 17

Your Results for: "ELEMENTS OF FORM: LINE"

Print this page The Print feature requires scripting to function. Your browser either does not support scripting or you have turned scripting off. To print this page, first highlight the text, then select Print from the File menu.

Site Title: MyArtsLab for A World of Art, 6e Book Title: A World of Art Book Sayre Author: Location Resources > Simulations > on Site: ELEMENTS OF FORM: LINE Date/Time November 2, 2011 at 2:42 Submitted: AM (UTC/GMT)

Summary of Results
100% Correct of 6 Scored items: 6 Correct: 100% 0 Incorrect: 0% More information about scoring

Your Results for: "ORGANIZING SPACE: LINEAR"

Print this page The Print feature requires scripting to function. Your browser either does not support scripting or you have turned scripting off. To print this page, first highlight the text, then select Print from the File menu.

Site Title: MyArtsLab for A World of Art, 6e Book Title: A World of Art Book Sayre Author: Location Resources > Simulations >

Summary of Results
75% Correct of 4 Scored items: 3 Correct: 75% 1 Incorrect: 25% 2 questions not scored. 4 scored questions.

on Site: ORGANIZING SPACE: LINEAR Date/Time November 2, 2011 at 5:33 Submitted: PM (UTC/GMT)

More information about scoring

1.

What is a vanishing point? Your Answer: the place where the vectors in a picture come together at the horizon line

2.

Vanishing points are used to: Your Answer: both a and b

3.

Can a picture have more than one vanishing point? Your Answer: Yes it can, It can have as many as you need it to for what your drawing. Many would recommend only going with two, but it depends on what kind of picture you're doing.

4.

What is foreshortening? How does it work? Your Answer: Foreshortening refers to the visual effect or optical illusion that an object or distance appears shorter than it actually is because it is angled toward the viewer. But there is both perspective and non perspective foreshortening. It makes objects appear closer than they are to the viewer.

5.

A linear composition often has a strong sense of: Your Answer: solidity Correct Answer: movement

6.

Linear perspective is a system used to show: Your Answer: spatial depth

Your Results for: "ORGANIZING SPACE: SPATIAL"

Print this page The Print feature requires scripting to function. Your browser either does not support scripting or you have turned scripting off. To print this page, first highlight the text, then select Print from the File menu.

Site Title: MyArtsLab for A World of Art, 6e Book Title: A World of Art Book Sayre Author: Location Resources > Simulations > on Site: ORGANIZING SPACE: SPATIAL Date/Time November 3, 2011 at 11:54 Submitted: AM (UTC/GMT)

Summary of Results
100% Correct of 5 Scored items: 5 Correct: 100% 0 Incorrect: 0% 2 questions not scored. 5 scored questions. More information about scoring

1 .

Looking at the three versions of the photograph, which do you think suggests the greatest depth? Your Answer: I think photo number one has the most depth and detail.

2 .

How does the contrast between an object and the background in a picture affect the appearance of depth? Your Answer: the closer in tone, the flatter the appearance

3 .

Can you change the relationship between object and background by changing their colors? What happens? Your Answer: Yes, If you make the colors related more closely to each other (light blue and light green) they will seem closer together. If you use more contrast, they will seem further apart. If you make the closer shape larger, it will seem closer to the viewer. The smaller you make it, the further away it will seem to be. Two very bright colors a yellow vase and a red background, will seem right up close, right in your face. A pale gray background with that yellow vase will push the vase forward while making the background less important.

4 .

Two kinds of shapes that are created when an object is placed in a picture plane are: Your Answer: positive and negative

5 .

A shape can be set off from its surroundings using changes in: Your Answer: all of the above

6 .

A shape placed on a two-dimensional surface establishes a: Your Answer: color figure-ground relationship

7 .

In art, the term "scale" refers to: Your Answer: relative size

Your Results for: "ORGANIZING SPACE: DIRECTIONAL"

Print this page The Print feature requires scripting to function. Your browser either does not support scripting or you have turned scripting off. To print this page, first highlight the text, then select Print from the File menu.

Site Title: MyArtsLab for A World of Art, 6e Book Title: A World of Art Book Sayre Author:

Summary of Results
100% Correct of 3 Scored items: 3 Correct: 100% 0 Incorrect: 0%

Location Resources > Simulations > on Site: ORGANIZING SPACE: DIRECTIONAL Date/Time November 3, 2011 at 12:08 Submitted: PM (UTC/GMT)

More information about scoring

1.

When two-dimensional images are made to look three dimensional, it is called: Your Answer: illusion

2.

What kind of light brings the greatest appearance of depth in a photo? Your Answer: two lights, shining on the side of the object, one closer than the other

3.

An object will seem to pop out of a picture more if it has: Your Answer: sharp, crisp edges

Your Results for: "ORGANIZING SPACE: TEST"

Print this page The Print feature requires scripting to function. Your browser either does not support scripting or you have turned scripting off. To print this page, first highlight the text, then select Print from the File menu.

Site Title: MyArtsLab for A World of Art, 6e Book Title: A World of Art Book Sayre Author: Location Resources > Simulations >

Summary of Results
87% Correct of 15 Scored items: 13 Correct: 87% 2 Incorrect: 13% 1 question not scored. 15 scored questions.

on Site: ORGANIZING SPACE: TEST Date/Time November 3, 2011 at 12:47 Submitted: PM (UTC/GMT)

More information about scoring

1.

What is a vanishing point? Your Answer: point in perspective drawing where the sight lines come together

2.

What is linear perspective? Name the two common techniques for showing linear perspective. Your Answer: (blank)

3.

The horizon line is located Your Answer: level with the viewer's eyes

4.

One-Point Perspective works best with: Your Answer: geometric forms

5.

All horizontal vectors in Two-Point Perspective: Your Answer: vanish to the horizon line

6.

Foreshortening is: Your Answer: none of the above Correct Answer: arranging forms in relation to a point of view

7.

The maximum effect of foreshortening occurs Your Answer: in the background Correct Answer: at eye level with the feet of a figure, looking up

8.

When a light is shined directly on an object, it appears: Your Answer: flatter

9.

In figure/ground relationships Your Answer: strong contrast sets the figure off from the ground

10.

The strongest indicator of spatial depth is: Your Answer: overlap

11.

How do artists convey a sense of 3-dimensional or illusionary space? Your Answer: all of the above

12.

The surface of a painting or drawing is called_____________. Your Answer: the picture plane

13.

A picture drawn in perspective that employs a single point of vision is called _____________. Your Answer: one-point perspective

14.

When an object is placed on a picture plane, how many shapes are created? Your Answer: two

15.

A shape placed on a two-dimensional surface establishes a: Your Answer: figure-ground relationship

16.

In art, the term "scale" refers to: Your Answer: relative size

Your Results for: "ELEMENTS OF COLOR AND LIGHT:

Print this page The Print feature requires scripting to function. Your browser

FUNCTIONS"

either does not support scripting or you have turned scripting off. To print this page, first highlight the text, then select Print from the File menu.

Site Title: MyArtsLab for A World of Art, 6e Book Title: A World of Art Book Sayre Author: Location Resources > Simulations > on Site: ELEMENTS OF COLOR AND LIGHT: FUNCTIONS Date/Time November 3, 2011 at 12:56 Submitted: PM (UTC/GMT)

Summary of Results
100% Correct of 5 Scored items: 5 Correct: 100% 0 Incorrect: 0% More information about scoring

1.

Atmospheric perspective is a way to: Your Answer: show spatial depth by making distant things hazy

2.

What is contrast? Your Answer: the difference between light and dark in an image

3.

What is high contrast? Your Answer: When there is more dark and more light and very little middle tone

4.

What characterizes a low contrast image?

Your Answer: image brightness is low

5.

At night, or in a fog, the amount of contrast between tones: Your Answer: gets stronger, with lots of bright and dark tones

Your Results for: "ELEMENTS OF COLOR AND LIGHT: PROPERTIES"

Print this page The Print feature requires scripting to function. Your browser either does not support scripting or you have turned scripting off. To print this page, first highlight the text, then select Print from the File menu.

Site Title: MyArtsLab for A World of Art, 6e Book Title: A World of Art Book Sayre Author: Location Resources > Simulations > on Site: ELEMENTS OF COLOR AND LIGHT: PROPERTIES Date/Time November 3, 2011 at 1:07 Submitted: PM (UTC/GMT)

Summary of Results
100% Correct of 4 Scored items: 4 Correct: 100% 0 Incorrect: 0% 1 question not scored. 4 scored questions. More information about scoring

1.

When colors are complementary, they: Your Answer: cancel each other out

2.

One way to decrease a hue's intensity or saturation is to: Your Answer: all of the above

3.

When a figure has strong color saturation, and its ground color changes from lighter to darker, the figure: Your Answer: all of the above

4.

The closer the colors of the figure and ground, the more the figure: Your Answer: seems to blend into the background

5.

How does a change in contrast change the expressive qualities of a picture? Your Answer: (blank)

Your Results for: "ELEMENTS OF COLOR AND LIGHT: EXPRESSIVE"

Print this page The Print feature requires scripting to function. Your browser either does not support scripting or you have turned scripting off. To print this page, first highlight the text, then select Print from the File menu.

Site Title: MyArtsLab for A World of Art, 6e Book Title: A World of Art Book Sayre

Summary of Results
100% Correct of 4 Scored items: 4 Correct: 100%

Author: Location Resources > Simulations > on Site: ELEMENTS OF COLOR AND LIGHT: EXPRESSIVE Date/Time November 3, 2011 at 1:20 Submitted: PM (UTC/GMT)

0 Incorrect: 0% 1 question not scored. 4 scored questions. More information about scoring

1.

Who was Andy Warhol? Your Answer: Pop artist

2.

What is Pop Art? Your Answer: art dealing with popular subjects

3.

Blues and greens are usually thought of as: Your Answer: cool colors

4.

Color schemes that include colors that are close together on the spectrum of light are called: Your Answer: analogous

5.

How does changing brightness affect the impact of the image? Your Answer: (blank) Print this page The Print feature requires scripting to function. Your browser either does not support scripting or you have turned scripting off. To print this page, first highlight the text, then select Print from the File menu.

Your Results for: "ELEMEN TS OF

COLOR AND LIGHT: OPTICAL"


Site Title: MyArtsLab for A World of Art, 6e Book Title: A World of Art Book Sayre Author: Location Resources > Simulations > on Site: ELEMENTS OF COLOR AND LIGHT: OPTICAL Date/Time November 3, 2011 at 1:25 Submitted: PM (UTC/GMT)

Summary of Results
100% Correct of 6 Scored items: 6 Correct: 100% 0 Incorrect: 0% More information about scoring

1.

Mixing all of the different spectrum colors of light together makes: Your Answer: white

2.

Mixing all the different pigments together makes: Your Answer: dull, muddy black

3.

Why is mixing blue and yellow pigment to create green called subtractive mixing? Your Answer: the more colors mixed, the less light reflects back

4.

The additive primary colors are: Your Answer: red, green, and blue

5.

The additive process refers to:

Your Answer: creating color by changing the way light is refracted

6.

The subtractive process refers to: Your Answer: creating color by mixing pigments such as paints or pastels