?? > gre > ?? ?1?? ?1 commotion: (a) desirability (b) likability (c) propensity (d) changeability (e) tranquility ?

2 lull: (a) pronounced interest (b) intense discussion (c) speedy resolution (d) increased activity (e) enhanced performance ?3 boor: (a) forthright individual (b) brave fighter (c) deceitful ally (d) civil person (e) steadfast friend 1. morose: (a) overawed (b)agitated (c)cherubic (d)decisive (e)cheerful 2. morose: (a)fast-talking (b)quick-witted (c)lighthearted (d)casual (e)charming 3. waterproof: (a)soggy (b)natural (c)unglazed (d)viscous (e)permeable 4. refutation (a)approval (b)verification (c)amplification (d)concurrence (e)computation 5. unsubstantiated:

(a)having unknown consequences (b)carefully (c)modified (d)minimized (e)verified 6. undermine: (a)submerge (b)supercede (c)overhaul (d)undergird (e)intersperse 7. negation: (a)allegiance (b)affirmation (c)guarantee (d)acquittal (e)validity 8. censure: (a)commend (b)trust (c)excite (d)perceive (e)console 9. deride: (a)emulate (b)reward (c)condone (d)show respect for (e)extend favor to 10. jabber: (a)tickle (b)argue (c)stroke (d)speak slowly (e)joke inaptly 11. allergy : reaction :: (a)rash : body (b)lancet : instrument (c)antihistamine : symptom (d)cocoon : skeleton (e)pollen : flower 12. anecdote : story :: (a)film : theater (b)chapter : novel (c)lyric : song (d)joke : parody (e)skit : play ??: keys to examples: e,d,d

1.e 2.c 3.e 4.b 5.e 6.d 7.b 8.a 9.d 10.d 11.b 12.e

?? > gre > ?? ?2?? 1. anecdote : story :: (a)film : theater (b)chapter : novel (c)lyric : song (d)joke : parody (e)skit : play 2. truculent : gentleness :: (a)gullible : belief (b)fervent : zeal (c)forthright : trust (d)gluttonous : appetite (e)unregenerate : remorse 3. stygian : dark :: (a)abysmal : low (b)cogent : contentious (c)fortuitous : accidental (d)reckless : threatening (e)cataclysmic : doomed 4.credulous : dupe:: (a)wealthy : monarch (b)insensitive : boor (c)argumentative : lawyer (d)spontaneous : extrovert (e)extravagant : miser 5. maverick : conformity :: (a)renegade : ambition (b)extrovert : reserve (c)reprobate : humility (d)zealot : loyalty (e)strategist : decisiveness 6. sterilization : microorganisms :: (a)amnesty : deserters (b)defamation : enemies (c)inoculation : vaccine (d)deforestation : trees (e)assassination : murderers 7. die : shaping :: (a)glue : attaching (b)anchor : sailing (c)drill : boring (d)pedal : propelling (e)ink : printing 8. practicing : expertise ::

(a)thinking : logic (b)writing : clarity (c)growing : health (d)exercising : strength (e)eating : nutrition 9. school : fish :: (a)posse : crowd (b)arrow : feathers (c)union : labor (d)flock : birds (e)stock : cattle 10. elegy : sorrow :: (a)paean : distress (b)encomium : criticism (c)requiem : euphoria (d)tirade : joy (e)eulogy : admiration 11. swagger : bravado :: (a)chevron : sergeant (b)sword : bravery (c)salute : disrespect (d)caress : affection (e)sneeze : explosion 12. invincible : subdued :: (a)inconsistent : expressed (b)impervious : damaged (c)imprudent : enacted (d)bolted : separated (e)expensive : bought 13. torque : rotation :: (a)centrifuge : axis (b)osmosis : membrane (c)tension : elongation (d)elasticity : variation (e)gas : propulsion 14. choir : singer :: (a)election : voter (b)anthology : poet (c)cast : actor (d)orchestra : composer (e)convention : speaker 15. glariing : bright :: (a)iridescent : colorful (b)perceptible : visible (c)discordant : harmonious (d)peppery : salty (e)deafening : loud ??: 1.e 2.e 3.a 4.b 5.b 6.d 7c 8.d 9.d 10.e 11.d 12.b 13.c 14.c 15.e

?? > gre > ?? ?3?? 1. slither:snake:: (a)perch: eagle (b)bask: lizard (c)waddle: duck (d)circle: hawk (e)croak: frog 2. countenance:toleration:: (a)defer: ignorance (b)renounce: mistrust (c)encroach: jealousy (d)demur: objection (e)reject: disappointment 3. proctor:supervise:: (a)prophet:rule (b)profiteer:consume (c)profligate:demand (d)prodigal:squander (e)prodigy:wonder 4. redolent:smell:: (a)curious:knowledge (b)lucid:sight (c)torpid:motion (d)ephemeral:touch (e)piquant:taste 5. subsidy:support:: (a)assistance:endowment (b)funds:fellowship (c)credit:payment (d)debt:obligation (e)loan:note 6. tile:mosaic:: (a)wood:totem (b)stitch:sampler (c)ink:scroll (d)pedestal:column (e)tapestry:rug 7. filigree:wire:: (a)embroidery:knot (b)bead:string (c)lace:thread (d)fringe:yarn (e)rope:strand 8. castigation:disapproval:: (a)grief:indignation (b)hostility:intention

(c)hope:insight (d)innocence:patience (e)blasphemy:irreverence 9. redoubtable:awe:: (a)tart:pungency (b)tacit:solitude (c)despicable:contempt (d)engrossing:obliviousness (e)venerable:renown 10. accelerate:speed:: (a)assess:value (b)elaborate:quality (c)disperse:strength (d)prolong:duration (e)enumerate:quantity 11. complain:carp:: (a)supply:donate (b)argue:debate (c)grumble:accuse (d)drink:guzzle (e)pacify:intervene 12. skirmish:insignificance:: (a)revolution:democracy (b)duel:formality (c)feud:impartiality (d)bout:sparring (e)crusade:remoteness 13. corral:horses:: (a)den:lions (b)meadow:sheep (c)herd:cattle (d)nest:birds (e)coop:chickens 14. mercenary:money:: (a)vindictive:revenge (b)scholarly:library (c)immaculate:cleanliness (d)thirsty:water (e)belligerent:invasion 15. authoritativeness:pundits:: (a)dedication:signatories (b)sobriety:executors (c)sensitivity:literati (d)recklessness:warriors (e)allegiance:partisans 16. canvas:painter (a)leather:shoe (b)brush:palette (c)chisel:wood (d)marble:sculptor

(e)hammer:carpenter 17. mansion:residence:: (a)limousine:automobile (b)chandelier:candle (c)tuxedo:wardrobe (d)diamond:rhinestone (e)yacht:harbor 18. audacious:trepidation:: (a)refractory:intransigence (b)laconic:volubility (c)sordid:aspiration (d)cursory:accumulation (e)derisive:subordination 19. overdose:prescription (a)deprivation:materialism (b)indiscretion:convention (c)affliction:sympathy (d)adventure:expedition (e)drug:medicine 20. perfunctorily:inspiration:: (a)insolently:veneration (b)ardently:passion (c)phlegmatically:composure (d)surreptitiously:obsession (e)haltingly:reluctance 21. clot:dissolved:: (a)enthusiast:influenced (b)cartoon:distorted (c)crowd:dispersed (d)chain:disengaged (e)disciple:inspired 22. glossary:text:: (a)bibliography:source (b)abstract:dissertation (c)legend:map (d)index:catalog (e)abbreviation:footnote 23. exorbitant:moderation:: (a)dispassionate:equanimity (b)macabre:interest (c)perfidious:loyalty (d)brilliant:gullibility (e)lavish:extravagance 24. blandishment:coax:: (a)medal:honor (b)budget:save (c)diary:reminisce (d)concert:play (e)plea:threaten

??: 1.c 2.d 3.d 4.e 5.d 6.b 7.c 8.e 9.c 10.d 11.d 12b 13.e 14.a 15.e 16.d 17.a 18.b 19.b 20.a 21.c 22.c 23.c 24.a

?? > gre > ?? ?4?? 1. fertilize:grow:: (a)immunize:resist (b)nourish:enrich (c)heat:burn (d)graft:multiply (e)prune:dwarf 2. attentive:officious:: (a)doubtful:ambiguous (b)absorbed:engrossed (c)refined:snobbish (d)magisterial:authoritative (e)impromptu:spontaneous 3. hoax:deceive:: (a)scandal:vilify (b)lottery:disburse (c)gimmick:wheedle (d)filibuster:delay (e)boast:cajole 4. ballast:instability:: (a)buoy:direction (b)purchase:slippage (c)lathe:metal (d)pulley:leverage (e)hoist:elevater 5. mitigate:severe:: (a)compile:available (b)restore:new (c)contribute:charitable (d)venerate:reverent (e)qualify:general 6. syllabus:course:: (a)rules:jury (b)map:destination (c)recipe:ingredients (d)appetizer:meal (e)agenda:meeting 7. itinerary:trip:: (a)lottery:chance (b)signal:light (c)agenda:meeting

(d)railroad:transportation (e)university:education 8. varnish:wood:: (a)etch:glass (b)tarnish:silver (c)wax:linoleum (d)burnish:metal (e)bleach:fabric 9. pitch:sound:: (a)color:light (b)mass:weight (c)force:pressure (d)energy:heat (e)velocity:time 10. doggerel:verse:: (a)burlesque:play (b)sketch:drawing (c)operetta:symphony (d)fable:narration (e)limerick:sonnet 11. droll:laugh:: (a)grisly:flinch (b)bland:tire (c)shrill:shriek (d)coy:falter (e)wily:smirk 12. symbols:rebus: (a)notes:score (b)military:insignia (c)proportions:recipe (d)program:computer (e)silversmith:hallmark 13. gush:effusive:: (a)exult:honest (b)deliberate:secretive (c)giggle:innocent (d)rage:irate (e)whisper:confidential 14. interregnum:government:: (a)splice:rope (b)cleavage:crystal (c)infraction:law (d)frequency:wave (e)hibernation:activity 15. flag:vigor:: (a)endure:courage (b)tire:monotony (c)question:perception (d)waver:resolution (e)flatter:charm

16. flag: (a)sustain (b)strive (c)favor (d)cut (e)wax 17. distill:purity:: (a)leaven:volume (b)pulverize:fragility (c)absorb:brilliance (d)homogenize:fluidity (e)conduct:charge 18. equivocate:commitment:: (a)procrastinate:action (b)implicate:exposition (c)expostulate:confusion (d)corroborate:falsification (e)fabricate:explanation 19. grow:burgeon:: (a)beat:palpitate (b)transport:enrapture (c)flourish:thrive (d)rot:decay (e)evolve:multiply 20. censorship:information:: (a)frugality:constraint (b)sampling:measurement (c)sanitation:disease (d)cultivation:erosion (e)philanthropy:generosity 21. deluge:droplet:: (a)beach:wave (b)desert:oasis (c)blizzard:icicle (d)landslide:pebble (e)cloudburst:puddle 22. patriotic:chauvinistic:: (a)impudent:intolerant (b)furtive:surreptitious (c)incisive:trenchant (d)receptive:gullible (e)verbose:prolix 23. bouquet:flowers:: (a)forest:trees (b)husk:corn (c)mist:rain (d)woodpile:logs (e)drift:snow 24. endemic:region::

(a)homogeneous:population (b)inborn:individual (c)hybrid:species (d)sporadic:time (e)aberrant:norm 25. peccadillo:sin:: (a)provocation:instigation (b)anxiety:fear (c)perjury:corruption (d)penury:poverty (e)admonishment:castigation ??: 1.a 2.c 3.d 4.b 5.e 6.e 7.c 8.c 9.a 10.a 11.a 12.a 13.d 14.e 15.d 16.e 17.a 18.a 19.a 20.c 21.d 22.d 23.d 24.b 25.e

?? > gre > ?? ?5?? 1. saw:carpenter:: (a)brush:painter (b)typewriter:author (c)trowel:bricklayer (d)wagon:farmer (e)scissors:tailor 2. epitaph:tombstone:: (a)pedestal:statue (b)prologue:play (c)melody:song (d)salutation:letter (e)motto:shield 3. rescind:law:: (a)postpone:performance (b)withdraw:candidacy (c)default:debt (d)demote:hierarchy (e)retire:position 4. entangle:involve:: (a)caution:fear (b)compel:force (c)grill:question (d)replicate:copy (e)waver:adhere 5. alchemy:science:: (a)sideshow:carnival (b)forgery:imitation

(c)burlesque:comedy (d)ploy:tactic (e)nostrum:remedy 6. astrology:astronomy:: (a)alchemy:chemistry (b)homeopathy:zoology (c)mythology:classic (d)pedagogy:philosophy (e)phenomenology:linguistics 7. anxious:reassurance:: (a)resentful:gratitude (b)perplexed:clarification (c)inured:imagination (d)vociferous:suppression (e)abstemious:indulgence 8. portfolio:securities:: (a)assessment:taxes (b)computer:programs (c)insurance:risks (d)resume:careers (e)dossier:reports 9. clientele:customers:: (a)army:civilians (b)boycott:merchants (c)contest:umpires (d)testimony:lawyers (e)faculty:teachers 10. exhort:suggest:: (a)crave:accept (b)goad:direct (c)instruct:teach (d)tamper:adjust (e)conspire:plan 11. sermon:homiletics:: (a)argument:logic (b)baseball:athletics (c)word:language (d)student:pedagogy (e)album:philately 12. aesthetics:beauty:: (a)ethics:etiquette (b)epistemology:knowledge (c)logistic:truth (d)rhetoric:reasoning (e)theology:morals 13. pediatrics:children:: (a)dermatology:skin (b)pathology:medicine (c)meteorology:forecasts (d)neurology:psychologists

(e)ecology:environmentalists 14. dermatologist:skin:: (a)dentist:organs (b)optometrist:nerves (c)oncologist:joints (d)cardiologist:bones (e)podiatrist:feet 15. matrix:numbers:: (a)gas:molecules (b)volume:liquid (c)crystal:atoms (d)interaction:reagents (e)stratum:layer 16. gem:turquoise:: (a)stone:magenta (b)flower:violet (c)pear:orange (d)lettuce:green (e)vine:cherry 17. selflessness:altruist:: (a)pragmatism:philanthropist (b)expertise:connoisseur (c)indiscretion:misanthrope (d)enthusiasm:dilettante (e)imperviousness:fanatic 18. oath:promise:: (a)contract:agreement (b)deed:attorney (c)title:estate (d)job:loyalty (e)truce:warfare 19. indulge:ascetic:: (a)adapt:mutineer (b)sacrifice:politician (c)restrain:libertine (d)defy:traitor (e)stint:benefactor 20. lurk:wait:: (a)abscond:depart (b)bilk:cheat (c)topple:stabilize (d)deplete:drain (e)boost:elevate 21. dogma:iconoclast:: (a)authority:subordinate (b)patriotism:coward (c)ideology:rebel (d)responsibility:renegade (e)convention:maverick

22. subpoena:witness:: (a)suborn:judge (b)tax:worker (c)elect:officer (d)conscript:soldier (e)hire:laborer 23. malapropism:verbal:: (a)heresy:moral (b)hoax:cognitive (c)gaffe:social (d)feint:martial (e)perjury:legislative 24. pluck:quit:: (a)verve:flinch (b)gall:skimp (c)pride:grovel (d)charm:smile (e)poise:waver 25. parenthesis:explanation:: (a)synopsis:affectation (b)apostrophe:annotation (c)synthesis:interpolation (d)ellipsis:omission (e)asterisk:exaggeration 26. census:population:: (a)itinerary:journeys (b)inventory:merchandise (c)roster:audience (d)slate:incumbents (e)manifest:debts 27. inevitable:chance:: (a)absolute:variability (b)candid:openness (c)certain:regularity (d)relaxed:diligence (e)since:hesitancy 28. stickler:approximation:: (a)leader:guidance (b)connoisseur:anachronism (c)sluggard:indolence (d)purist:adulteration (e)scientist:theorizing 29. synonymous:meaning:: (a)interchangeable:function (b)equivocal:interpretation (c)coincidental:cause (d)ambidextrous:skill (e)bilingual:language 30. pirate:take:: (a)burgle:steal

(b)forge:copy (c)renege:promise (d)liberate:free (e)retreat:withdraw 31. deport:nation:: (a)expel:school (b)boycott:store (c)confine:prison (d)colonize:frontier (e)quarantine:hospital 32. terseness:superfluous:: (a)randomness:observable (b)elegance:simple (c)arbitrariness:just (d)spontaneity:studied (e)flexibility:stable 33. submission:obeisance:: (a)dilemma:frustration (b)fear:foreboding (c)boredom:listlessness (d)modesty:blush (e)affection:embrace 34. juggernaut:crush:: (a)quisling:betray (b)incubus:hatch (c)sphinx:destroy (d)sibyl:mislead (e)paragon:purify 35. frugal:penurious:: (a)temperate:sober (b)ethical:unscrupulous (c)cynical:sarcastic (d)compliant:obsequious (e)loathsome:malevolent 36. trickle:gush:: (a)breathe:exhale (b)amble:move (c)stain:blotch (d)warm:sear (e)teach:educate 37. charade:word:: (a)symbol:algebra (b)joke:riddle (c)sign:direction (d)mime:story (e)lie:truth 38. martial:military:: (a)basic: simplistic (b)classic: musical (c)cosmic: planetary

(d)runic: mysterious (e)endemic: patriotic ??: 1.e 2.e 3.b 4.c 5.e 11.a 12.b 13.a 14.e 21.e 22.d 23.c 24.c 31.a 32.d 33.e 34.a

6.a 7.b 8.e 9.e 10. b 15.c 16.b 17.b 18.a 19.c 20.a 25.d 26.b 27.a 28.d 29.a 30.b 35.d 36.d 37.d 38.d

?? > gre > ?? ?6?? 1.suspicious:paranoid:: (a)envious:proud (b)admiring:idolatrous (c)joyous:virtuous (d)furtive:forthright (e)vicious:deceptive 2.river:gorge:: (a)glacier:ice (b)rain:cloud (c)wind:dune (d)delta:swamp (e)lava:island 3.gourmand:appetite:: (a)pedant:simplicity (b)skinflint:thrift (c)prodigal:energy (d)daredevil:strength (e)egotist:honesty 4.resoluteness:will:: (a)zeal:conviction (b)honor:restitution (c)esteem:adoration (d)anguish:hesitation (e)sorrow:compassion 5. nuance:distinction:: (a)remnant:preservation (b)shade:spectrum (c)hint:suggestion (d)trace:existence (e)splinter:disintegration 6.demur:qualms:: (a)placate:pique (b)obligate:benevolence (c)atrophy:rehabilitation (d)manipulate:experience

(e)waver:irresoluteness 7.suffocate:oxygen:: (a)restrict:supplies (b)rob:money (c)inhibit:drives (d)imprison:freedom (e)starve:nutrients 8.didactic:instruct:: (a)pedantic:contend (b)comic:amuse (c)theatrical:applaud (d)imperative:obey (e)rhetorical:recite 9.perturb:serenity:: (a)caress:affection (b)protect:security (c)harangue:bombast (d)annoy:consideration (e)reassure:doubt 10. tender:acceptance:: (a)publish:wisdom (b)exhibit:inspection (c)scrutinize:foresight (d)authorize:approval (e)declare:observation 11.plutocracy:wealth:: (a)democracy:freedom (b)aristocracy:land (c)gerontocracy:age (d)technocracy:ability (e)autocracy:birth 12.plummet:fall:: (a)radiate:glow (b)converge:attract (c)flounder:move (d)swerve:turn (e)flow:ebb 13.grazing:foragers:: (a)skipping:readers (b)strolling:prisoners (c)weeding:gardeners (d)stalking:hunters (e)resting:pickers 14.pertinent:relevance:: (a)insistent:rudeness (b)benevolent:perfection (c)redundant:superfluity (d)prevalent:universality (e)aberrant:uniqueness

15.apposite: (a)malevolent (b)implicit (c)disorganized (d)avoidable (e)irrelevant 16.transgression:morality:: (a)mistake:probity (b)invitation:hospitality (c)gift:generosity (d)presumption:propriety (e)misconception:curiosity 17.blowhard:boastful:: (a)cynic:perspicacious (b)highbrow:grandiloquent (c)exhibitionist:embarrassed (d)misanthrope:affected (e)toady:obsequious 18.shoulder:roadway:: (a)margin:page (b)cord:weaving (c)socket:bulb (d)curtain:scenery (e)handle:pitcher 19.hedonist:pleasure:: (a)humanist:pride (b)ascetic:tolerance (c)stoic:sacrifice (d)recluse:privacy (e)idealist:compromise 20.preen:self-satisfaction:: (a)fume:anger (b)inhibit:spontaneity (c)regret:guilt (d)resent:cooperation (e)brood:resolution 21.digressive:statement:: (a)connotative:definition (b)slanderous:slur (c)tangential:presupposition (d)biased:opinion (e)circuitous:route 22.chicanery:clever:: (a)expertise:knowledgeable (b)certainty:doubtful (c)gullibility:skeptical (d)machination:heedless (e)tactlessness:truthful 23. curtain:stage:: (a)footlight:orchestra

(b)lid:jar (c)upholstery:sofa (d)veil:face (e)screen:film 24.barter:commodities:: (a)arbitrate:disputes (b)invade:boundaries (c)debate:issues (d)correspond:letters (e)promote:ranks 25.disguise:identification:: (a)equivocation:ambiguity (b)facade:decoration (c)forgery:wealth (d)camouflage:detection (e)manipulation:advantage 26.endorse: (a) provoke criticism (b) receive payment (c) submit unwillingly (d) oppose publicly (e) perform quickly 27.endow:income:: (a)emit:signals (b)endorse:approval (c)enchant:magic (d)embark:voyage (e)endure:hardships 28.topsoil:erode:: (a)leather:tan (b)veneer:varnish (c)roast:baste (d)grain:mash (e)paint:peel 29.mimicry:camouflage:: (a)photosynthesis:pollination (b)territoriality:migration (c)hibernation:generation (d)mutation:variation (e)digestion:rumination 30.hack:carve:: (a)grind:polish (b)snip:mince (c)hew:fell (d)whet:blunt (e)gouge:engrave 31.claim:legitimated:: (a)hypothesis:confirmed (b)verdict:appealed (c)counterargument:doubted

(d)proposition:repeated (e)speculation:disbelieved 32.lien:claim:: (a)brief:investigation (b)mortgage:interest (c)foreclosure:pleading (d)garnishment:presumption (e)subpoena:command 33.preempt:precedence:: (a)dissemble:diplomacy (b)superintend:culpability (c)preside:arbitration (d)acquire:possession (e)divest:implication 34.mock:imitate:: (a)satirize:charm (b)condense:summarize (c)placate:assuage (d)adapt:duplicate (e)taunt:challenge 35.divestiture: (a)acquisition (b)promotion (c)subsidization (d)consultation (e)monopolization 36.divest: (a)multiply (b)initiate (c)triumph (d)persist (e)endow 37.insularity: (a)overzealousness (b)cosmopolitanism (c)susceptibility (d)willing hospitality (e)knowledgeable consideration 38.inchoate: (a)sordid (b)modern (c)improvised (d)exceptionally quick (e)completely formed 39.inchoate: (a)sensuously pleasant (b)prominently visible (c)intrinsically reasonable (d)fully formed (e)widely known

??: 1-5:bcbac, 6-10:eebeb, 11-15:cddce 16-20:deada 21-25:eeddd, 26-30:dbede, 31-35:aedea, 36-39:ebed

?? > gre > ?? ?7?? 1. inchoate: (a)explicit (b)dependable (c)pragmatic (d)therapeutic (e)enduring 2. incipient: (a)exuberant (b)full-bodied (c)explicit (d)plentiful (e)full-blown 3. nascent: (a)widely displaced (b)completely clear (c)totally natural (d)strongly contrary (e)fully established 4. reportorial: (a)unlikely (b)imaginative (c)indecisive (d)characteristic (e)challenging 5. impugn: (a)revoke (b)discharge (c)champion (d)console (e)restore 6. rave: (a)flak (b)flop (c)cant (d)pan (e)snub 7. banal: (a)faithful (b)arresting (c)inclined (d)forced (e)elaborate

8. banality: (a)accurate portrayal (b)impromptu statement (c)original expression (d)succinct interpretation (e)elaborate critique 9. orient: (a)hasten (b)defile (c)menace (d)confuse (e)decline 10. constrain: (a)release (b)sever (c)abandon (d)unload (e)agree 11. ruffle:shirt:: (a)rafter:roof (b)molding:cabinet (c)gate:path (d)curb:sidewalk (e)shade:window 12. emigrate:exile:: (a)select:organize (b)appoint:nominate (c)capture:imprison (d)enlist:conscript (e)contribute:deduct 13. barrage:explosives:: (a)cacophony:sounds (b)deluge:rain (c)vista:sights (d)grenade:bombs (e)volcano:lava 14. wary:gulled:: (a)passionate:moved (b)taciturn:goaded (c)loquacious:befriended (d)vigilant:ambushed (e)shrill:satisfied 15. artery:plaque:: (a)river:levee (b)track:switch (c)channel:silt (d)information:flow (e)tunnel:wall 16. sedative:drowsiness::

(a)epidemic:contagiousness (b)vaccine:virus (c)laxative:drug (d)anesthetic:numbness (e)therapy:psychosis 17. curiosity:know:: (a)temptation:conquer (b)starvation:eat (c)wanderlust:travel (d)humor:laugh (e)survival:live 18. worship:sacrifice:: (a)generation:pyre (b)burial:mortuary (c)weapon:centurion (d)massacre:invasion (e)prediction:augury 19. contiguous:abut:: (a)possible:occur (b)simultaneous:coincide (c)comprehensive:except (d)synthetic:create (e)constant:stabilize 20. suitcase:luggage:: (a)gift:package (b)necklace:garment (c)room:house (d)hat:millinery (e)faucet:sink 21. enfranchise:vote:: (a)advertise:sell (b)fumigate:kill (c)filter:purify (d)illuminate:see (e)ignite:burn 22. log:ship:: (a)archive:data (b)inventory:store (c)roster:team (d)bulletin:event (e)diary:person 23. apologize:contrite:: (a)aggravate:contemptuous (b)endorse:esteemed (c)extenuate:guilty (d)compliment:impressed (e)rationalize:modest 24. sensitization:allergic:: (a)immunity:vulnerable (b)habituation:inured

(c)invigoration:stimulating (d)sleep:anesthetic (e)disinfection:preventive 25. meeting:minutes:: (a)concert:orchestration (b)filter:camera (c)sale:deed (d)earthquake:vibration (e)television:signal 26. (a) (b) (c) (d) (e) minutiae: details:: data:hypotheses research:findings approximations:calculations queries:answers quibbles:objections

27. credits:movie:: (a)byline:article (b)copyright:song (c)rehearsal:dance (d)dedication:book (e)title:work 28. stratagem:deceive:: (a)epithet:correspond (b)oration:publish (c)conservation:expend (d)concession:placate (e)sentence:prosecute 29. flag:country:: (a)dialect:region (b)handshake:greeting (c)trademark:company (d)patent:product (e)souvenir:vacation 30. stencil:lettering:: (a)skillet:heating (b)pattern:sewing (c)plow:farming (d)music:singing (e)hammer:building ??: 1-5:aeebc, 6-10:dbcda, 11-15:bdbdc, 16-20:dcebd, 21-25:dedbc, 26-30:eadcb

?? > gre > ?? ?8?? 1. irk:enrage:: (a)whisper:mumble (b)wait:anticipate

(c)invite:entertain (d)soothe:calm (e)suggest:urge 2. countermand:order:: (a)trespass:property (b)criticize:judgment (c)renovate:improvement (d)accuse:punishment (e)revoke:license 3. fetid:smell:: (a)textured:touch (b)practical:miserliness (c)luxurious:money (d)ugly:appearance (e)anxious:excitement 4. expiate:guilt:: (a)canvass:support (b)adorn:appearance (c)testify:conviction (d)correct:error (e)preach:conversion 5. importune:request:: (a)pry:inquiry (b)balk:obstacle (c)fulminate:silence (d)discountenance:plea (e)vitiate:punishment 6. daguerreotype:photograph:: (a)bust:statue (b)pastiche:painting (c)narrative:novel (d)hieroglyphic:papyrus (e)musket:firearm 7. authoritative:acceptance:: (a)conspicuous:attention (b)nebulous:validation (c)congruous:appropriation (d)maudlin:passion (e)tangible:substance 8. underscore:emphasis:: (a)eradicate:destruction (b)stigmatize:confrontation (c)quantify:assessment (d)brand:ownership (e)log:record 9. preeminence:importance:: (a)predestination:belief (b)prefiguration:reality (c)premeditation:execution (d)predisposition:preference

(e)preponderance:weight 10. slippery:elude:: (a)dangerous:distract (b)hidden:alarm (c)temporary:erase (d)alluring:entice (e)overwrought:exclaim 11. pillory:ridicule: (a)badge:challenge (b)guillotine:execute (c)rope:chastise (d)knife:frighten (e)cell:blame 12. law:judgment:: (a)jury:verdict (b)data:collection (c)information:decision (d)news:message (e)sample:population 13. macabre:shudder:: (a)hilarious:laugh (b)vain:preen (c)nostalgic:cry (d)tedious:smirk (e)timid:dare 14. impresario:entertainment:: (a)pugilist:peace (b)magnate:diplomacy (c)usher:concert (d)athlete:contest (e)broker:trade 15. motive:deed:: (a)goal:need (b)means:method (c)regret:retribution (d)doubt:question (e)hope:fulfillment 16. diary:biographer:: (a)cards:dealer (b)scripture:theologian (c)notebook:stenographer (d)caption:cartoonist (e)primer:teacher 17. mask:face:: (a)pseudonym:name (b)caricature:likeness (c)forgery:imitation (d)disguise:detective (e)code:agent

18. tint:suffuse:: (a)ponder:yearn (b)regret:undo (c)damp:quench (d)shroud:screen (e)amble:wander 19. magazine:periodical:: (a)newspaper:edition (b)mystery:fiction (c)volume:encyclopedia (d)chapter:book (e)article:journal 20. frank:secretiveness:: (a)honest:theft (b)transparent:light (c)free:autocracy (d)callow:maturity (e)confident:intrepidness 21. fanatic:devoted:: (a)prude:proper (b)skeptic:religious (c)cad:devious (d)gourmet:ravenous (e)coquette:graceful 22. indecorous:propriety:: (a)boorish:sensitivity (b)rancorous:hostility (c)stuffy:dignity (d)presumptuous:boldness (e)charismatic:loyalty 23. capricious:whim:: (a)conventional:innovation (b)objective:fact (c)satirical:benevolence (d)gloomy:optimism (e)opinionated:rudeness 24. snow:precipitation:: (a)lava:volcano (b)hurricane:cyclone (c)desert:drought (d)seed:germination (e)temperature:season 25. recalcitrant:authority:: (a)implacable:conciliation (b)remorseful:recompense (c)indomitable:challenge (d)insubordinate:camaraderie (e)enthusiastic:opportunity 26. inkling:indication:: (a)apprentice:expert

(b)theory:hypothesis (c)hunger:thirst (d)orientation:direction (e)lapse:error 27. disperse:reconvene:: (a)believe:persuade (b)explain:understand (c)tell:know (d)dismiss:reinstate (e)increase:recombine 28. bacterium:colony:: (a)army:invasion (b)citizen:nation (c)resident:apartment (d)furniture:house (e)wheel:automobile 29. larder:food:: (a)depository:storage (b)terminal:aircraft (c)garage:mechanics (d)armory:munitions (e)factory:tools 30. tonic:stimulate:: (a)sedative: invigorate (b)placebo:inculcate (c)antidote:poison (d)toxin:palliate (e)analgesic:deaden 31. illusion:perception:: (a)lapse:miscalculation (b)justice:impartiality (c)cunning:truth (d)gaffe:judgment (e)forcefulness:coercion 32. amulet:evil:: (a)helmet:injury (b)antibiotic:health (c)garment:modesty (d)incentive:discouragement (e)diversion:worry ??: 1-5:eedda, 6-10:eaded, 11-15:bcaed, 16-20:bacbd, 21-25:aabba, 26-30:edbde, 31-32:da

?? > gre > ?? ?9?? 1. irk:enrage::

(a)whisper:mumble (b)wait:anticipate (c)invite:entertain (d)soothe:calm (e)suggest:urge 2. countermand:order:: (a)trespass:property (b)criticize:judgment (c)renovate:improvement (d)accuse:punishment (e)revoke:license 3. fetid:smell:: (a)textured:touch (b)practical:miserliness (c)luxurious:money (d)ugly:appearance (e)anxious:excitement 4. smuggler:import:: (a)lobbyist:convince (b)analyst:inform (c)embezzler:appropriate (d)theorist:postulate (e)witness: incriminate 5. snub:disdain:: (a)forsake:desertion (b)condemn:exasperation (c)incense:tact (d)double-cross:disloyalty (e)lampoon:respect 6. synopsis:condensed:: (a)summation:definitive (b)outline:intricate (c)precis:thorough (d)appendix:supplementary (e)oration:redundant 7. illuminate:darkness:: (a)educate:ignorance (b)enlighten:scholarship (c)liberate:freedom (d)patronize:dignity (e)protest:oppression 8. cavern:spelunker:: (a)wood:carpenter (b)horse:jockey (c)machine:mechanic (d)star:astronomer (e)ocean:diver 9. liken:similarity:: (a)classify:hierarchy (b)hesitate:reluctance

(c)discriminate:difference (d)argue:debate (e)vacillate:decision 10. instigator:incite:: (a)accomplice:threaten (b)adjudicator:quarrel (c)employee:strike (d)bully:browbeat (e)lawyer:enact 11. nepotism:relative:: (a)cronyism:friend (b)elitism:leader (c)narcissism:self (d)recidivism:criminal (e)jingoism:patriot 12. law : criminality :: (a)ritual : orthodoxy (b)leadership : submission (c)consensus : factionalism (d)lesson : falsehood (e)rehabilitation : vacillation 13. observatory : astronomy :: (a)purgatory : remuneration (b)refectory : religion (c)dormitory : university (d)conservatory : music (e)armory : militia 14. prodigy : person :: (a)pagan : iconoclast (b)beacon : shadow (c)maniac : obsession (d)traitor : confidence (e)miracle : occurrence 15. annoying : gadfly :: (a)brave : underdog (b)conniving : killjoy (c)insipid : bungler (d)rude : churl (e)vicious : manipulator 16. dose : medicine :: (a)current : river (b)electricity : shock (c)tremor : earthquake (d)sentence : punishment (e)tempo : music 17. dingy : glisten :: (a)slippery : adhere (b)coarse : polish (c)sharp : hone (d)shallow : overflow

(e)savory : taste 18. miscalculation : judgment :: (a)breach : fortification (b)fumble : location (c)gaffe : decorum (d)exaggeration : statement (e)default : loan 19. portrait : painting :: (a)ballet : music (b)meter : poetry (c)solo : ensemble (d)biography : history (e)documentary : event 20. doldrums : energy :: (a)joy : euphoria (b)rehabilitation : discipline (c)hunger : thirst (d)depravity : virtue (e)grief : hope 21. mercenary : soldier :: (a)amateur : artist (b)apprentice : student (c)pedant : teacher (d)demagogue : leader (e)hack : writer 22. opportune : convenience :: (a)ineffable:substance (b)impenetrable:durability (c)impermanent:transience (d)excessive:superficiality (e)remediable:effort 23. opera : aria :: (a)symphony : coda (b)play : monologue (c)concert : encore (d)movie : credits (e)lecture : oration 24. command : entreaty :: (a)threat : antagonism (b)reproach : fault (c)spat : quarrel (d)snare : entrapment (e)goad : enticement 25. grandstand : impress :: (a)patronize : alienate (b)hedge : reveal (c)equivocate : deceive (d)presume : disprove (e)upbraid : dislike

26. reprove : reprimand :: (a)blame : censure (b)control : contain (c)persuade : convince (d)thwart : confront (e)inconvenience : effect 27. folder : papers :: (a)drawer : clothing (b)recipe : ingredients (c)cubicle : partitions (d)suitcase : luggage (e)box : lid 28. fluent : glib :: (a) meticulous : finicky (b)dedicated : steadfast (c)humorous : wry (d)miserly : altruistic (e)wise : impartial 29. gullible : chicanery :: (a)servile : domination (b)provincial : cosmopolitanism (c)adventurous : timidity (d)hypochondriacal : infection (e)placid : deliberation 30. grammar : language :: (a)pitch : music (b)protocol : conduct (c)stanza : poetry (d)revision : speech (e)oratory : ceremony 31. observe:scrutinize:: (a)sing:harmonize (b)question:grill (c)glance:gape (d)walk:stroll (e)speak:whisper 32. hedonistic:pleasure:: (a)narcissistic:self (b)aesthetic:love (c)laconic:words (d)democratic:justice (e)pragmatic:intellect 33. sycophant:flattery:: (a)extortionist:intimidation (b)champion:dispiritedness (c)arsonist:retribution (d)sociopath:nonconformity (e)intellectual:speciousness 34. epitomize:brevity:: (a)propose:agreement

(b)bicker:seriousness (c)tremble:anxiety (d)embellish:ornamentation (e)store:surplus 35. theater:performance:: (a)kitchen:food (b)movie:acting (c)market:commerce (d)raft:swimming (e)family:outing 36. regimen:health:: (a)budget:solvency (b)prescription:medicine (c)agenda:priority (d)roster:personnel (e)index:content 37. collapse:volume:: (a)ventilate:breathing (b)irrigate:torrent (c)attenuate:thickness (d)initiate:climax (e)quarantine:disease 38. ascetic:luxury:: (a)pauper:wealth (b)prisoner:liberty (c)beggar:food (d)teetotaler:alcohol (e)novice:experience ??: 1.e 2.e 3.d 4.c 5.d 11.a 12.d 13.d 14.e 21.e 22.c 23.b 24.e 31.b 32.a 33.a 34.d 6.d 7.a 8.e 9.c 10.d 15.d 16.d 17.a 18.c 19.d 20.d 25.c 26.a 27.a 28.a 29.a 30.b 35.c 36.a 37.c 38.d

?? > gre > ?? ?10?? 1. neologism : (a)syllogism (b)idealism (c)archaism (d)paternalism (e)ostracism 2. boycott : (a)extort (b)underwrite (c)underbid (d)stipulate (e)patronize

3. deposition (a)process of (b)process of (c)process of (d)process of (e)process of 4. accrete : (a)wear away (b)slip off (c)fall down (d)seep out (e)dry out

: congealing distilling eroding evolving condensing

5. patina : (a)recent implementation (b)partial completion (c)chance occurrence (d)essential quality (e)incidental observation 6. verisimilar : (a)implausible (b)digressing (c)monotonous (d)unusual (e)unique 7. feigned : (a)cheerful (b)free (c)genuine (d)amused (e)relaxed 8. flamboyant : (a)competent (b)independent (c)aloof (d)subdued (e)unafraid 9. gild : (a)prepare carelessly (b)offer hesitantly (c)represent accurately (d)speak forcibly (e)organize coherently 10. liability : (a)sanction (b)profusion (c)enormity (d)criminality (e)immunity 11. revere : (a)imitate

(b)dismiss (c)confuse (d)profane (e)disgrace 12. veneration : (a)derision (b)blame (c)avoidance (d)ostracism (e)defiance 13. deference : (a)aversion (b)resignation (c)suspicion (d)inattention (e)contempt 14. mollify : (a)ire (b)commence (c)abate (d)oppose (e)infuse 15. propitiate : (a)antagonize (b)discourage (c)repress (d)forsake (e)deceive 16. rankle : (a)entice (b)condone (c)pacify (d)recruit (e)extend 17. mollify : (a)rouse (b)refute (c)renounce (d)oppose (e)criticize 18. goad : (a)ameliorate (b)lull (c)exonerate (d)welcome (e)compliment 19. castigation : (a)affection (b)solicitousness (c)sincerity

(d)commitment (e)approbation 20. vituperate : (a)restore (b)respect (c)animate (d)praise (e)intensify 21. tout : (a)denounce (b)modify (c)restrain (d)adhere to (e)retreat from 22. excoriate : (a)accept conditionally (b)praise lavishly (c)esteem grudgingly (d)permit (e)relax 23. pan : (a)extol (b)abet (c)intervene (d)relax (e)permit 24. draw : doodle :: (a)talk : whisper (b)travel : ramble (c)run : walk (d)calculate : add (e)eat : gobble 25. concerted : (a)meant to obstruct (b)not intended to last (c)enthusiastically supported (d)run by volunteers (e)individually devised 26. synergic : (a)natural in origin (b)fragile in structure (c)untainted (d)inessential (e)antagonistic 27. apologist : (a)egotist (b)wrongdoer (c)freethinker (d)detractor (e)spendthrift

28. elegiac : sorrow :: (a)polemical : resolution (b)fictional : humor (c)devotional : reverence (d)didactic : inspiration (e)literary : emotion 29. tedious : energy :: (a)avaricious : satisfaction (b)fractious : irritation (c)disturbing : composure (d)improbable : ambition (e)informed : intelligence 30. graceful : movement :: (a)euphonious : sound (b)forbidding : countenance (c)ephemeral : duration (d)melodramatic : emotion (e)vibrant : color 31. bravura : performance :: (a)extravagant : expenditure (b)elaborate : oration (c)foreseeable : outcome (d)thorough : analysis (e)resplendent : appearance 32. badger : bother :: (a)persecute : injure (b)haunt : remember (c)belabor : mention (d)quibble : argue (e)censure : evaluate 33. congruent : (a)convenient : (b)coordinate : (c)conglomerate (d)coincident : (e)coeval : age 34. blatant : (a)indecisive (b)perceptive (c)unobtrusive (d)involuntary (e)spontaneous 35. vaunting : (a)plucky (b)meek (c)chaste (d)cowardly (e)ardent 36. deprivation : dimensions :: time axis : parts chance

(a)sanity (b)awareness (c)surfeit (d)fecundity (e)health 37. bigot : tolerance :: (a)scoundrel : misdeed (b)liar : honesty (c)brat : annoyance (d)outcast : respect (e)snitch : information 38. stanza : line :: (a)essay : theme (b)scene : monologue (c)play : vignette (d)volume : issue (e)concert : program 39. revise : manuscript :: (a)retouch : picture (b)replicate : experiment (c)repair : hammer (d)replace : book (e)restore : masterpiece 40. inauguration : official :: (a)instruction : lecturer (b)election : politician (c)pilgrimage : devotee (d)dispute : arbitrator (e)matriculation : student 41. scorn : reject :: (a)adulate : flatter (b)conjecture : forecast (c)pledge : renege (d)allege : declare (e)disparage : ignore 42. profligate : solvent :: (a)mercurial : committed (b)caustic : rational (c)indecisive : confused (d)cautious : uncertain (e)practical : seemly 43. personable : (a)unrefined (b)unselfish (c)unattractive (d)uncommitted (e)undistinguished 44. stickler : exacting :: (a)charlatan : forthright (b)malcontent : solicitous

(c)misanthrope : expressive (d)defeatist : resigned (e)braggart : unassuming 45. byzantine : (a)symmetrical (b)variegated (c)discordant (d)straightforward (e)unblemished 46. buck : (a)cover over (b)assent to (c)brag about (d)improve (e)repair 47. vigilant : (a)reluctant (b)haphazard (c)gullible (d)ignorant (e)oblivious ??: 1.c 2.e 3.c 4.a 5.d 11.d 12.a 13.e 14.a 21.a 22.b 23.a 24.b 31.e 32.a 33.e 34.c 41.a 42.a 43.c 44.d

6.a 7.c 8.d 9.c 10.e 15.a 16.c 17.a 18.b 19.e 20.d 25.a 26.e 27.d 28.c 29.c 30.a 35.b 36.c 37.b 38.d 39.a 40.e 45.d 46.b 47.e

?? > gre > ?? ?11?? 1. daredevil: audacity: (a) malcontent: dissatisfaction (b) perfectionist: patience (c) cynic: indiscretion (d) melancholic: bitterness (e) hedonist: ambition 2. anomaly: paradigmatic:: (a) membrane: impenetrable (b) weakness: durable (c) blemish: flawless (d) fallacy: convincing (e) liability: solvent 3. travesty: (a) intentional slight (b) light burden (c) good rapport

(d) assertion (e) paragon 4. latency: response:: (a) term: pregnancy (b) incubation: disease (c) interval: periodicity (d) duration: process (e) fluctuation: equilibrium 5. complant: servile:: (a) trusting: gullible (b) cringing: fawning (c) pleasant: effortless (d) adventurous: courageous (e) arduous: futile 6. understudy: star:: (a) patient: surgeon (b) deputy: sheriff (c) secretary: executive (d) clerk: judge (e) groom: jockey 7.anachronistic: time:: (a) discordant: sound (b) dilapidated: construction (c) disreputable: personality (d) contagious: illness (e) nauseating: odor 8.royalty: payment:: (a) manuscript: page (b) gratuity: check (c) dividend: debt (d) subpoena: writ (e) client: fee 9.milk: extract:: (a) squander: enjoy (b) exploit: utilize (c) research: investigate (d) hire: manage (e) wheedle: flatter 10.usury: interest:: (a) fraud: property (b) gouging: price (c) monopoly: production (d) foreclosure: mortgage (e) embezzlement: savings 11.levee: river:: (a) seam: fabric (b) corona: sun (c) cordon: crowd (d) petal: flower (e) moat: castle

12.upbraid: reproach:: (a) dote: like (b) lag: stray (c) vex: please (d) earn: desire (e) recast: explain 13.prohibitive: purchase:: (a) preventive: heal (b) laudatory: praise (c) admonitory: fear (d) peremptory: dispute (e) imperative: comply 11-2 14.mercurial: mood:: (a) energetic: delirium (b) jovial: conviviality (c) fickle: affection (d) martial: anarchy (e) paranoid: suspicion 15.enunciate: words:: (a) limn: lines (b) parse: sentences (c) hear: sounds (d) run: steps (e) stint: savings 16.muted: color:: (a) archaic: diction (b) pastoral: composition (c) muffled: sound (d) haunting: tune (e) unconcerned: interest 17.purification: dross:: (a) distillation: vinegar (b) assay: gold (c) desalinization: salt (d) condensation: vapor (e) reaction: catalyst 18.disguise: recognition:: (a) prevarication: statement (b) infidelity: marriage (c) camouflage: infiltration (d) espionage: diplomacy (e) padding: damage 19.gust: wind:: (a) rapids: river (b) blizzard: snowstorm (c) cloudburst: rainfall (d) mist: fog (e) surf: sea

20.disabuse: error:: (a) rehabilitate: addiction (b) persevere: dereliction (c) belittle: imperfection (d) discredit: reputation (e) discern: discrimination 21.inventory: stock:: (a) calculation: ledger (b) poll: balloting (c) survey: territory (d) census: population (e) petition: names 22.malingerer: duty:: (a) scholar: pedantry (b) recluse: humanity (c) rebel: responsibility (d) miser: wealth (e) patron: criticism 23.metaphor: literal:: (a) biography: accurate (b) melody: spoken (c) poem: rhythmic (d) anthem: patriotic (e) ballet: intricate 24.prescience: future:: (a) irrationality: sanity (b) predictability: past (c) irascibility: emotions (d) erudition: esoterica (e) talkativeness: loquacity 25.zealous: enthusiastic:: (a) pedantic : educated (b) flamboyant: stylish (c) cautious: prudent (d) pious : virtuous (e) idolatrous: devoted keys: aceba badbb cadca cceca dbbde

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful