Un scurt curs practic: acceptarea umbrei Sper ca aici sa va ofer o metoda simpla si rapida de a integra materia umbrei în sinele

vostru constient, prin intermediul a ceva numit Procesul de autointegrare. Motivele realizarii unui astfel de lucru sunt multiple. Unul dintre ele este acela ca ea va permite sa evitati capcana polarizarii din voi insiva (în care va luptati cu voi insiva). Un alt motiv este ca ea va indeparteaza de valul colectiv de Fascism Spiritual (un lucru cu adevarat foarte bun). Un al treilea motiv este ca ea va amplifica efectiv nivelul energetic, intrucat elibereaza parti blocate din voi insiva. Amintiti-va ca e nevoie de energie, ca sa inabusi ceva în plan psihic. As vrea sa mai prezint cateva idei, inainte sa examinam Procesul în sine. In primul rand, materia umbrei reprimate devine o stare care seamana cu o fiinta sau cu o entitate. E posibil sa comunici cu materia umbrei cuiva, de parca aceasta ar fi o fiinta constienta. În al doilea rand, acceptarea umbrei cuiva nu inseamna neaparat acceptarea comportamentului acelei persoane (adica, daca vrei sa incetezi sa mai fumezi, acceptarea materiei umbrei tale, responsabila de abuzul de tutun, nu inseamna ca accepti fumatul). Ea inseamna, totusi, ca acceptati partea din voi care vrea sa fumeze. Doar ca exemplu, oamenii fumeaza din multe cauze. Unii folosesc fumatul ca pe o ofranda ritualista adusa spiritului, cum se intampla in ceremoniile nativilor americani. Altii fumeaza ca sa isi reprime sentimente. Totul are de-a face cu intentia voastra. Pentru cei care vor sa isi reprime furia sau agitatia, tutunul este folosit uneori pentru ca el provoaca contractia capilarelor. Avand un flux sanguin scazut, poate exista o incetare temporara sau o diminuare a

in afara luminii constientei de sine. exista fara indoiala o eliberare spontana de endorfine si de alti neurotransmitatori asociati starii de bine. insa frica lor este ca noi le vom respinge. ca fiind un aspect din noi insine. si b) dorinta de o aprinde. deci. Aceste parti au un fel de viata psihica autonoma proprie. Dorinta de a o aprinde vine dintr-o parte din voi care este stanjenita de aparitia anumitor sentimente. pe care am facuta de-a lungul anilor. Inculpatul nu este partea responsabila de efectuarea acestei actiuni (luarea unei tigarete). Nota: Aceasta este o observatie teoretica.Exista aici doua elemente: a) comportamentul de a aprinde efectiv tigara. Aceasta parte incearca tot ce poate ca sa mentina aceste sentimente in taramul umbrei voastre. la un nivel oarecare. partea responsibila de acel comportament incearca. Iar ea face asta pentru ca. Ele au un motiv temenic pentru aceasta paranoia. Sa spunem. ati ales sa negati aceste sentimente. In noi exista o frica innascuta – si anume ca. Avem tendinta sa le consideram respingatoare.agitatiei. insa oamenii declara mereu ca. Nu stiu sa existe deocamdata cercetari care sa o valideze. chiar daca ele fac doar ceea ce noi le cerem sa faca (sa reprime). Atunci cand ne re-cunoastem (ne reunim cu) o parte psihica. atunci cand acceptam o parte. sa aiba grija de voi. vom fi legati de actiunile ei. Aceasta creste probabilitatea ca noi sa fim apti sa facem alegeri mai bune si mai creative pentru noi insine. dupa . prin actiunea acceptarii de sine. Dorinta lor este sa fie acceptate ca un aspect din noi. ca sunteti una dintre aceste persoane. daca acceptam o parte psihica din noi. oricat de bizar este un comportament. este eliberata o energie psihica ce amplifica constienta. Ea pur si simplu incearca sa faca ceea ce voi vreti ca ea sa faca. cu privire la Procesul de autointegrare. Adevarul este ca. Cu alte cuvinte. intr-un fel.

Chiar nu ne intereseaza povestea motivului pentru care „il” facem si nici povestea „lui”. Pur si simplu. Acest lucru ar putea parea ciudat. au un sentiment de bunastare si plenitudine.incheierea procesului. Procesul de auto-integrare Atunci cand apare un sentiment neplacut. Prin urmare. Uneori – chiar daca mult mai rar – partea s-ar putea afla în campul energetic din jurul corpului vostru. . Mai intai. Ea ar putea fi simtita total diferit. atunci cand va simtiti suparati. Insa va exista intotdeauna un fel de senzatie fizica. de multe alte exercitii auto-terapeutice. astfel incat sa putem deveni mai constienti din punct de vedere psihic. este lipsa de continut. este momentul ideal sa parcurgeti Procesul. unicul scop este sa construim o punte intre nivelurile subconstiente si cele constiente ale constiintei. Insa el poate fi parcurs. Cu alte cuvinte. exista cativa pasi. Cercetari viitoare vor dovedi sau vor infirma aceasta ipoteza – insa oricare ar fi cauza. Aceasta zona va fi simtita diferit fata de restul corpului. daca exista multa energie emotionala în jurul acelei parti – sau ar putea fi simtita subtil. ori de cate ori cineva vrea sa schimbe un comportament. presupun ca exista schimbari psihologice corespunzatoare. insa partea aceea va fi localizata undeva în corpul vostru. intrucat subiectul se afla chiar în prim planul constientei. localizati în corpul vostru locul în care pare sa se afle acea parte. daca exista mai putina energie în jurul ei. oamenii se simt mai bine si mai conectati cu ei insisi. în locul în care este localizata acea parte. ca pe un aspect din noi insine. Pentru a-l parcurge. 1. Un lucru care diferentiaza acest proces. recunoastem partea (responsabila de „El”). dupa ce parcurg procesul.

Partile stiu daca mintiti sau incercati sa le jucati o festa – si nu le place asta. Ea exista (indiferent ca va place sau nu va place de ea). ca voi sa fiti mai sanatosi psihic. 3. altele sunt acrobati curajosi la trapez. Partea va va raspunde. mai mult sau mai putin impreuna – si haos. unele le dreseaza pe animalele salbatice. E posibil ca altora sa nu le placa. ca pe un aspect . altele sunt hoti de buzunare. printr-o senzatie. in interior. Incepe sa vi se para ca aveti un spectacol de circ in interior?Ei bine … aveti! Si oricine il are. exista o intreaga menajerie. În continuare. se detaseaza sau se integreaza.Strategia este.2. de fapt. Unele parti pur si simplu nu vor ca lucrurile sa se schimbe. cu care aveti necazuri. de obicei. propriile intentii de a mentine lucrurile în situatia curenta. Asta e tot.Nu puteti pacali o parte si sa scapati nepedepsiti de ea. Si fireste ca voi sunteti Maestrul de manej al propriului circ. care se furiseaza în umbra. Trebuie sa credeti ceea ce spuneti. de exemplu. este Maestrul de manej. Si recunoasteti doar ca ea exista – si ca este o parte din voi. în spatele tribunelor. Uneori exista alte parti carora nu le place ca acceptati o parte anume. Sa recapitulam un aspect important: nu ii spuneti partii ca ii acceptati comportamentul. daca partea va crede. Ii spuneti doar ca o acceptati. s-ar putea sa trebuiasca sa va infruntati cu altii. cu alte cuvinte. Cel care aduce o diferenta intre un spectacol de calitate – în care toate partile lucreaza. veti simti ca ceva se relaxeaza. spuneti-i ca il acceptati. Iar odata ce il recunoasteri pe unul dintre membrii circului. va concentrati atentia pe aceasta zona din corpul vostru si ii spuneti partii (în gand) ca o acceptati. Unele dintre partile noastre sunt clovni. ca pe un aspect din voi insiva. Acolo. Oricarui lucru care apare în voi insiva. Aceste parti care obiecteaza au. foarte simpla.

tr. a partilor din noi insine este o actiune sfanta. sacru si whole – intreg. A ne intregi mai mult. Asa cum am spus mai devreme. eroul si minciuna” de Tom Kenyon (ii multumim Anei Nicolai) http://tomkenyon. pana atunci. problemele devin mai putin grave. prin recuperarea.] Sunt de acord cu spusele lui Carl Jung – si anume.com/myth . Spre exemplu. el amplifica de asemenea energia psihica si constienţa. Fragment din articolul “Mitul. ca impacarea cu umbrele noastre colective este absolut obligatorie. prin intermediul acceptarii partilor care.din voi insiva. N. din portiunile intunecate ale inconstientului nostru.Am intalnit oameni care au trebuit sa lucreze cu pana la noua parti – ca sa ajunga la un sentiment final de claritate sau integrare. Iar acest gen de efort psihologic ar putea fi una dintre cele mai sacre lucrari pe care o putem face în acest moment. acest proces nu rezolva probleme – insa. holy – sfant. inseamna a intregi [in limba engleza. radacina cuvantului sfant. De obicei. avand o energie psihica si o conştienţă mai mare. Fie ca lumina propriei iluminari si compasiunea inimii voastre sa va calauzeasca in cautarea propriei plenitudini. au fost respinse. Acest proces duce la un sentiment mai intens de plenitudine personala.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful