Tehnici japoneze detaliate

Meditaţia Gassho Scopul: de curăţire a chakrelor. Inainte de a incepe meditaţia Gassho se face un exerciţiu pentru a trezi energia, numit Giamstart = cu degetul mare in interiorul mainii se inspiră cu mainile intinse şi se expiră cu mainile la piept de cateva ori, pentru a simţi energia pe coloană. Apoi ne aşezăm şi intrăm in meditaţia Gassho. Invocaţia luminii: invoc lumina hristului lăuntric, sunt un canal curat şi perfect, lumina imi este călăuză. Cu mainile unite in dreptul inimii, cu coloana dreaptă, ne concentrăm pe degetul 3 şi pe chakra 2, se inspiră pe nas cu limba in cerul gurii şi se expiră cu limba jos (fără zgomot). Gandurile care apar nu se iau in seamă. Putem să spunem o mantră, să facem invocaţia luminii sau o frază de genul: „Să prospere divinitatea din mine”. Se poate face zilnic ca şi practică - 5, 10, 30 minute. Kenyo-Kan i se mai spune şi tehnica de curăţat pe uscat. Se foloseşte pentru a ne feri de vibraţiile altora sau de ale noastre cand sunt distructive. Anunţăm mental de ceea ce vrem să scăpăm (pentru lucruri mărunte : un telefon, ce a zis cineva etc.). Mana dreaptă pe umărul stang se deplasează in diagonală spre şoldul drept. Mana stangă pe umărul drept se deplasează in diagonală pe şoldul stang. Mana dreaptă pe umărul stang se deplasează in diagonală pe şoldul drept. Mana dreaptă perie braţul stang orientat cu palma in sus. Mana stangă perie braţul drept orientat cu palma in sus. Haushim - Koketsu - Ho: tehnica de mai sus aplicată altei persoane Terapeutul se aşează in spatele pacientului cu mana stangă pe umărul pacientului; cu mana dreaptă trasează 8 x-uri sau 16 diagonale, incepand de la umărul stang al pacientului. Cu degetele 2 şi 3 in formă de V, incepand din zona cervicală, alunecăm de o parte şi de alta a coloanei pană in zona coccisului, unde apăs de 10 ori. Cu ambele maini -dăm praful- la o parte de la coloană spre exterior, de cel puţin 3 ori. Reiki Mawashi: funcţionează pe principiul dreapta dă, stanga primeşte Se practică in grup, ţinandu-ne de maini (alternand bărbat-femeie). Energia va circula in sensul acelor de ceas cateva minute, apoi in sens invers, aceeaşi durată.

etc. De asemenea se pare ca la origine. Nu interferati cu ritmul normal al inspiratiei si expiratiei. Hatsurei ho functioneaza ca un tot unitar. aceasta tehnica a fost creata ca un ritual in cadrul caruia parcticantul primeste Reiju. Respiratia de curatarea spiritului. . emotii. Focalizarea (Mokunen) Fiind interiorizat. Baia uscata (Kenyoku) Prima parte a tehnicii Hatsurei ho este o curatare energetica sau nivelarea aurei si poate fi folosita si separat pentru a realiza o deconectare fata de oameni. a genera Rei = spirit ho = metoda Hatsu rei Ho = Metoda de a genera Reiki Multi practicanti considera ca practicarea acestui exercitiu duce la cresterea. faceti urmatoarea afiramtie mentala: "Acum incep meditatia Hatsurei ho". Conectarea. Palmele indreptate in jos se tin relaxate pe coapse. Coloana trebuie sa fie dreapta dar nu tensionata. Cateva momente relaxati-va si urmariti in liniste respiratia fara sa o influentati.HATSUREI HO Hatsu = invoca. ea se numeste Shuyo ho. Aceasta clasificare este facuta pentru ca tehnica sa fie retinuta mai usor. Inchideti ochii si concentrati-va atentia in zona Tanden . De aceea este recomandat ca aceasta meditatie sa devina o practica zilnica. fiti doar un spectator al respiratiei fara sa depuneti nici un efort. Aceasta va duce la amplificarea abilitatilor de a folosi Reiki avand un efect cumulativ in dezvoltarea spirituala. ganduri. Meditatia Hatsurei ho este impartita in mai multe sectiuni: Focalizarea. Baia uscata.in interiorul corpului la jumatatea distantei dintre ombilic si osul pubian. situatii. In practica. energii etc. Descrierea tehnicii Hatsurei ho Atunci cand este practicata in grup. lucruri. Hatsurei ho poate fi practicat stand pe scaun sau in seiza. intensificarea conexiunii cu energia Reiki.

descriu versiunea Usui ca executand perierea mainii pe interior in loc de exterior. Apoi plasand mana dreapta la nivelul umarului stang. Repetati acest proces cu amble maini inca o data. Alta versiune descrie perierea de la nivelul incheieturii pana la varful degetelor tinand palma deschisa in loc de intreg bratul. tinand mana stanga drept in fata dvs. Miscati mana dreapta de-a lungul exteriorului mainii stangi intr-o miscare de periere. In versiunea Gendai ho. mana stanga perie de la umarul drept la soldul stang. in jos pana la varful degetelor. mana dreapta perie de la umarul stang pana la soldul drept (aceasta miscare se executa pe expiratie scotand sunetul haa). Ridicati mainile deasupra capului pastrand palmele la aceeasi departare cu latimea umerii. miscati mana de-a lungul exteriorului bratului drept in jos pana la varful degetelor. In timp ce respiratia decurge fara efort. cu fiecare mana. Ridicati mana dreapta deasupra umarului stang cu varfurile degetelor pozitionate in zona unde se termina clavicula. in aura.Aceasta tehnica poate fi facuta cu contact fizic sau poate fi realizata fara atingere. Repetati miscarea cu mana stanga de-a lungul mainii drepte. Apoi plasati mana dreapta la nivelul umarului stang. cu mana stanga tinuta drept in fata dvs. Conectarea Acest pas este din versiunea Hiroshi Doi. Versiunea Kenyoku din Gendai ho este prezentata ca versiunea originala Usui. Miscati mana in diagonala in josul corpului dinspre umarul stang spre soldul drept intr-o miscare lina ce sugereaza o actiune de periere. Folositi ghidarea intuitiei in alegerea versiunii dvs. Repetati aceeasi miscare de periere cu mana stanga pe exteriorul mainii drepte. aparent nefacand parte integranta a formei originale de Hatsurei ho. Palma este deschisa si orientata spre corp. alte surse. Apoi aduceti mana stanga in dreptul umarului drept si repetati miscarea in diagonala spre soldul stang. Palmele sunt orientate spre in sus iar varful degetelor spre exterior. Totusi. inspirati pe nas si expirati pe gura. in diagonala. dar la suprafata corpului. Kenyoku se executa in modul urmator: mana dreapta perie de la umarul stang pana la soldul drept. Repetati cu mana dreapta de-a lungul mainii stangi. Repetati aceasta secventa de miscari de trei ori periind aura de sus in jos. .

fara efort. pastrand ochii inchisi. In timpul expiratiei fiti constient ca emanati lumina prin fiecare por de pe intreaga suprafata a corpului si intrega energie iradiaza in toate directiile spre infinit. Dupa cateva momente.Imaginati-va si simtiti energia Reiki. Respiratia de curatare a spiritului (Joshin kokyu ho) Cateva momente relaxati-va si urmariti in liniste respiratia fara sa o influentati. cu atentia indreptata in zona Tanden-ului. Unele persoane pot experimenta un flux de energie fierbinte sau alte senzatii in timpul practicii Hatsurei ho. . Nu trebuie sa existe nici o interferenta in procesul natural de inspir si expir. Respirati relaxat. curgand de sus. Cand simtiti curgerea energiei Reiki. imaginati-va cum energia Reiki incepe sa curga de sus formand o coloana de lumina alb stralucitoare. Mentineti aceasta stare de constiinta atat timp cat doriti. dizolvand si inlaturand orice stress. aduceti mainile impreunate in pozitia gassho. constientizati cum energia se intensifica. Nu interferati cu ritmul normal al inspiratiei si expiratiei. Continuati acest exercitiu atat timp cat va simtiti confortabil. energia patrunde prin chakra coroana si curge in interiorul corpului acumulandu-se in zona Tandenului. Lasati corpul sa-si mentina ritmul natural al respiratiei. Aceasta lumina stralucitoare coboara prin brate in intreg corpul si se acumuleaza in zona Tanden-ului. intrand ca o coloana de lumina prin palmele deschise. Urmand respiratia naturala si fara efort. Uitati orice altceva. Mainile in rugaciune (Gassho) Cand sunteti pregatit. Indreptati-va apoi usor atentia din zona Tanden in zona de atingere a celor doua degete mijlocii. In momentul dinnaintea expiratiei. fiti doar un spectator al respiratiei fara sa depuneti nici un efort. tensiuni negative contribuind la refacerea intregii structuri energetice a fiintei. Nu mai exista nimic altceva. lasati incet mainile pe coapse cu palmele orientate in sus. care sunt considerate normale. devine tot mai stralucitoare si luminoasa iradiind in intreg corpul.

constientizati in timpul inspiratiei cum prin palme se absoarbe energia cristalina. . Makoto no kokoyo ho Pozitia este stand pe jos cu picioarele incrucisate.Muceste cinstit Hito ni shinsetsu ni .Acesta este ultimul pas in executia Hatsurei ho in varianta originala folosita de sensei Usui.Doar pentru azi Okoru-na . Repetati Principiile Reiki de trei ori (Gokai Sansho) Cand sunteti pregatit. In timpul expiratiei constientizati cum energia intens stralucitoare Reiki este impinsa din zona Tanden-ului spre maini si apoi in afara corpului in aura. Hiroshi Doi si alti maestrii au adugat urmatoarele elemente: Concentrarea Meditatia (Seishin Toitsu) Este momentul din ritualul Hatsurei ho in care elevul primeste Reiju-ul. constientizati cum energia se intensifica.Nu te supara Shinpai suna . Cand sunteti pregatit. devine tot mai stralucitoare si luminoasa in zona Tanden-ului. Coloana trebuie sa fie dreapta dar nu tensionata.Be grateful . Nu interferati cu ritmul normal al inspiratiei si expiratiei.in interiorul corpului la jumatatea distantei dintre ombilic si osul pubian.Don't get angry .Multumeste pentru binecuvantarile primite Gyo o hage me .Don't worry . Continuati exercitiul atat timp cat doriti. in seiza sau stand pe o banca avand o suprafata mai mare. Kyo dake wa . Cateva momente relaxati-va si urmariti in liniste respiratia fara sa o influentati. afirmam mental: "Am incheiat Hatsurei ho".Fii bun cu semenii tai si cu toate fiintele vii Focalizarea (Mokunen) Aducand mainile pe coapse. In momentul dinnaintea expiratiei.Just for today .Nu te ingrijora Kansha shite .Be kind to others . Reiki pentru ca apoi sa fie condusa si acumulata in zona Tanden.Work hard . repetati Gokai: Cele cinci Principii Reiki de trei ori cu voce tare si in inima. continuand sa respirati fara efort. Palmele indreptate in jos se tin relaxate pe coapse. fiti doar un spectator al respiratiei fara sa depuneti nici un efort. Inchideti ochii si concentrati-va atentia in zona Tanden .

aura devine aurie. Palmele sunt complet deschise si plate in fata sprancenelor. In mod natural repetati aceasta respiratie fara efort imaginandu-va cum energia aurie va inunda de fiecare data corpul. . palmele se deschid din ce in ce mai mult. Celelalte degete sunt usor relaxate si desfacute. Repetati exercitiul timp de 8 respiratii mentinand privirea usor focalizata intr-un punct imaginar la un metru distanta in fata dvs. Folosind inspiratia. in ritmul corpului imaginandu-va de fiecare data ca energia este din ce in ce mai puternica si mai stralucitoare. fara sa o fortam. degetele unite formand un triunghi cu centrul in dreptul celui de-al treilea ochi. energia inunda intregul corp si se aduna in Tanden. numai varfurile degetelor mari si aratatoarele se mai ating. La a treia expiratie ridicati incet mainile in sus spre frunte. In momentul dinnaintea expiratiei constientizati cum energia se intensifica si devine mai luminoasa in Tanden si radiaza in intreg corpul eliminand orice tensiune care a mai ramas in corp. Energia vine din toate directiile ca niste unde cristaline de lumina aurie. concentrandu-se apoi in Tanden si apoi iradiind in intreaga aura. Cand sunteti pregatit ridicati mainile de pe coapse si plasatile in gassho (pozitia rugaciunii) cu varful degetelor in apropierea gatului. Inspirati si expirati usor. gradat astfel incat atunci cand ajungeti cu mainile in dreptul fruntii. aratator si mijlociu lipite deschidem usor palmele catre exterior astfel incat degetele mici si inelarele se vor afla la o distanta de 10-20 cm departare (mainile vor forma un fel de palnie). din Univers. In timp ce ridicati mainile. Repetati in aceasta pozitie.Dupa cateva momente deschideti usor ochii si focalizati-va privirea la aproximativ un metru in fata dvs. Folositi o zona alba de pe perete spre care sa va indreptati privirea. Mentineti acest "gassho deschis" coborand usor antebratele pana cand palmele ajung la nivelul plexului solar. fara efort respiratia cu lumina timp de 3 ori. Dupa cateva momente. Respirati Lumina Imaginati-va si simtiti cum energia Reiki curge spre dvs. Acesta poate fi un punct situat pe jos sau pe zidul din fata dar este indicat sa nu fie ceva marcat sau o poza. pastrand varfurile degetelor mare. In timpul expiratiei fiti constient ca emanati lumina prin fiecare por de pe intreaga suprafata a corpului si intreaga dvs.

Acest gest este folosit de asmenea pentru a arata respectul fata de Buddhasi. readuceti mainile in pozitia initiala cu palmele asezate pe coapse. In timpul inspirului coborati mainile usor prin lateral in arc de cerc. continuand sa respirati lumina (nu uitati ca si in acest moment privirea trebuie sa ramana focalizata la circa un metru distanta in fata dvs. stand in picioare sau asezati pe un scaun. Cand va simtiti pregatit. De asemenea mai rar se foloseste pozitionarea mainilor chiar in dreptul inimii (lateral stanga). Repetati intregul proces atat timp cat simtiti. Gassho meiso Termenul japonez gassho se refera la gestul ritualic constand din plasarea ambelor palme lipite . La urmatoarea inspiratie. Continuati sa respirati lumina constientizand in momentul inspiratiei cum energia devine tot mai puternica si mai stralucitoare si in acelasi timp intonati mantra OM. atat timp cat doriti.Coordonati respiratia si urcarea mainilor astfel incat pozitia finala sa coincida cu sfarsitul expiratiei. . La sfarsitul exercitiului executati gassho rei (aplecarea in semn de respect cu mainile in rugaciune) afirmandu-ne astfel recunostinta ca am lucrat cu energia Reiki. astfel incat varfurile degetelor sa atinga podeaua sau banca la sfarsitul respiratiei. fara efort. mainile se vor plasa pe abdomen in zona Tanden-ului (stanga peste dreapta).in pozitia rugaciunii . Lasati ca mainile sa ramana in aceasta pozitie in timp ce expirati usor. Lasati sa experimentati senzatia energie Reiki in Tanden.). Sesizati senzatile din Tanden pentru cateva momente. energia aurie stralucitoare in aura dvs.in fata gurii. Invatatori. Intonarea in gand este acceptabila. O varianta des intalnita este de a plasa mainile in fata pieptului pe centru la un nivel imediat deasupra inimii. Gassho meiso in general este executat stand in seiza dar se poate folosi si in pozitii mai comode.in interiorul corpului la jumatatea distantei dintre ombilic si osul pubian. Preoti. cu varfurile degetelor sub nivelul nasului. Gassho implica recunoasterea unitatii tuturor fiintelor. Bodhisattvasi. Va dura ceva timp pentru a reusi cu succes intonarea mantrei pe inspiratie. Inchideti ochii si concentrati-va atentia in zona Tanden .

Gassho kokyu ho Gassho kokyu ho in general este executat stand in seiza dar se poate folosi si in pozitii mai comode. .Cateva momente relaxati-va si urmariti in liniste respiratia fara sa o influentati. aduceti mainile impreunate in pozitia gassho. Continuati relaxat si in liniste sa urmariti ritmul respiratiei. Uitati orice altceva. constientizati cum energia se intensifica. stand in picioare sau asezati pe un scaun. Joshin kokyu ho Aceasta practica desi este o componenta a exercitiului Hatsurei Ho. devine tot mai stralucitoare si luminoasa in zona Tanden-ului. In momentul dinnaintea expiratiei. Inchideti ochii si concentrati-va atentia in zona Tanden . Mentineti aceasta stare de constiinta atat timp cat doriti. ea poate fi executata si separat. Reiki pentru ca apoi sa fie condusa si acumulata in zona Tanden. Cand sunteti pregatit. Indreptati-va apoi usor atentia din zona Tanden in zona de atingere a celor doua degete mijlocii. fiti doar un spectator al respiratiei fara sa depuneti nici un efort. pastrand ochii inchisi. Continuati exercitiul atat timp cat doriti. Nu interferati cu ritmul normal al inspiratiei si expiratiei. In timpul expiratiei constientizati cum energia intens stralucitoare Reiki este impinsa din zona Tanden-ului spre maini si apoi in afara corpului in aura. Nu mai exista nimic altceva.in interiorul corpului la jumatatea distantei dintre ombilic si osul pubian. Cateva momente relaxati-va si urmariti in liniste respiratia fara sa o influentati. aduceti mainile impreunate in pozitia gassho. constientizati in timpul inspiratiei cum prin palme se absoarbe energia cristalina. Continuand sa respirati fara efort. fiti doar un spectator al respiratiei fara sa depuneti nici un efort. Nu interferati cu ritmul normal al inspiratiei si expiratiei. Indreptati-va apoi usor atentia din zona Tanden in zona de atingere a celor doua degete mijlocii. Cand sunteti pregatit. pastrand ochii inchisi.

ganduri. Lasati corpul sa-si mentina ritmul natural al respiratiei. Kenyoku este si o componenta a tehnicii Hatsurei ho. constientizati cum energia se intensifica. Nu interferati cu ritmul normal al inspiratiei si expiratiei. fara efort. cu atentia continuand sa fie indreptata in zona Tandenului. situatii. dizolvand si inlaturand orice stress. sau in postura asezat cu picioarele incrucisate sau in seiza. . In timpul expiratiei fiti constient ca emanati lumina prin fiecare por de pe intreaga suprafata a corpului si intrega energie iradiaza in toate directiile spre infinit. lucruri. Respirati relaxat. netezirea aurei. imaginati-va cum energia Reiki incepe sa curga de sus formand o coloana de lumina alb stralucitoare. Palmele indreptate in sus se tin relaxate pe picoare.Joshin Kokyu Ho poate fi practicata stand pe un scaun. Coloana trebuie sa fie dreapta dar nu tensionata. devine tot mai stralucitoare si luminoasa iradiind in intreg corpul. Kenyoku ho Kenyoku inseamna baia uscata. in aura. tensiuni negative contribuind la refacerea intregii structuri energetice a fiintei. Cateva momente relaxati-va si urmariti in liniste respiratia fara sa o influentati. Dupa cateva momente. energia patrunde prin chakra coroana si curge in interiorul corpului acumulandu-se in zona Tanden-ului. Exercitiul poate fi folosit pentru a realiza o deconectare fata de oameni. In momentul dinnaintea expiratiei. Nu trebuie sa existe nici o interferenta in procesul natural de inspir si expir. curatare energetica. Urmand respiratia naturala si fara efort. Continuati acest exercitiu atat timp cat va simtiti confortabil.in interiorul corpului la jumatatea distantei dintre ombilic si osul pubian. fiti doar un spectator al respiratiei fara sa depuneti nici un efort. dar la suprafata corpului. energii etc. emotii. Inchideti ochii si concentrati-va atentia in zona Tanden . Aceasta tehnica poate fi facuta cu contact fizic sau poate fi realizata fara atingere.

In timp ce respiratia decurge fara efort. Alta versiune descrie perierea de la nivelul incheieturii pana la varful degetelor tinand palma deschisa in loc de intreg bratul. Versiunea Kenyoku din Gendai ho este prezentata ca versiunea originala Usui. In Vest. Reiki Mawashi este intalnit ca Cercul Reiki si implica un grup de practicanti Reiki stand in cerc. Miscati mana dreapta de-a lungul exteriorului mainii stangi intr-o miscare de periere. cu fiecare mana. Palma este deschisa si orientata spre corp. Repetati miscarea cu mana stanga de-a lungul mainii drepte. inspirati pe nas si expirati pe gura. in jos pana la varful degetelor. Folositi ghidarea intuitiei in alegerea versiunii dvs. Repetati aceeasi miscare de periere cu mana stanga pe exteriorul mainii drepte. Repetati acest proces cu amble maini inca o data. Kenyoku se executa in modul urmator: mana dreapta perie de la umarul stang pana la soldul drept. In versiunea Gendai ho. Reiki mawashi Reiki Mawashi este o meditatie de grup. Apoi plasati mana dreapta la nivelul umarului stang. alte surse. Ridicati mana dreapta deasupra umarului stang cu varfurile degetelor pozitionate in zona unde se termina clavicula. Totusi. Repetati cu mana dreapta de-a lungul mainii stangi. Miscati mana in diagonala in josul corpului dinspre umarul stang spre soldul drept intr-o miscare lina ce sugereaza o actiune de periere. miscati mana de-a lungul exteriorului bratului drept in jos pana la varful degetelor. descriu versiunea Usui ca executand perierea mainii pe interior in loc de exterior. in diagonala. Procedura poate fi folosita ca modalitate de tratament Reiki. Repetati aceasta secventa de miscari de trei ori periind aura de sus in jos. mana dreapta perie de la umarul stang pana la soldul drept (aceasta miscare se executa pe expiratie scotand sunetul haa). mana stanga perie de la umarul drept la soldul stang. Fiecare participant tine palma sa stanga indreptata in sus iar palma dreapta cu fata in jos. tinand mana stanga drept in fata dvs. cu mana stanga tinuta drept in fata dvs. Apoi plasand mana dreapta la nivelul umarului stang. . Apoi aduceti mana stanga in dreptul umarului drept si repetati miscarea in diagonala spre soldul stang.

Dupa ce am strans astfel rezidurile energetice din campul nostru facem acceasi miscare de 3 ori.acum pe pamant!” Meditatia Reiki Ajari-Yuga se bazeaza pe practica Guru Yoga si Kaji asa cum se intalneste ea in traditia Buddhista Tibetana si Japoneza.Ei isi prind mainile fiecare. Cand ajungem in partea de jos strangem energia negativa la nivelul chakrei II. Meditatia in Miscare Cu fata spre fereastra sau spre est. doar ca la sfarsit. Se activeaza palmele cu DKM si CKR Se activeaza CKR pe fiecare chakra (protectia pe chakre). . Altii sugereaza ca Reiki Mawashi a fost creat in principal pentru a face tratamente. In unele versiuni ale exercitiului Reiki Mawashi mainile se mentin la o distanta de cativa centimetrii in loc sa existe un contact fizic intre participanti. Lasa gandurile si emotiile sa apara si apoi sa se stinga fara sa iti atraga atentia. mana stanga sub mana dreapta a persoanei aflata in stanga si mana dreapta deasupra mainii stangi a persoanei aflata in partea dreapta. cu bratele intinse. in dreptul chakrei inimii. maestrul Reiki va sta in centrul cercului directionand intreaga energie Reiki cu ajutorul intentiei catre scopul propus. fiecare practicant este conectat formand un lant neintrerupt sau un cerc. sfera o arunc in dimensiunea imediat urmatoare in jos spunand de 3 ori “Imi declar prezenta mea divina aici. Intrand prin chakra coroana a fiecarui practicant. In acest mod. Apoi. Stai confortabil intr-o postura de meditatie si incepe sa fii constient de forma curentilor de aer care ies la nivelul varfului nasului (aceasta tehnica se refera la modul de "a simti aerul intr-un mod misterios"). Astfel. Se deseneaza DKM in fata la circa o lungime de brat. luam lumina ce se iveste prin deschiderea acelei dimensiuni si inconjuram de 3 ori. energia Reiki curge de-a lungul cercului in sens antiorar acest lucru ducand la amplificarea luminii in toti participantii. aura spunand numele DKM. incepand de sus in jos. cu ambele palme.

concentreaza-ti atentia asupra Principiilor Reiki: Doar azi: Nu fi suparat si nu fi ingrijorat. Recunoaste intreaga ta linie de maestrii pana la Sensei Mikao Usui. Fi recunoscator pentru multiplele binecuvantari. cu dedicatia lui. Cu acest idei in minte. studiul sarguincios al practicilor spirituale. intelegand si apreciind cu adevarat. In final. cuvintele si actiunile tale tu iti realizezi propria realitate. si chiar acum tu semeni semintele viitorului tau.Dupa cateva momente concentreaza-ti atentia pe urmatoarele idei: Realizaza efemeritatea formelor compuse . atunci nu ar fi existat Reiki pentru ca tu sa-l daruiesti si celorlalti. cerul este limpede. Fa-ti munca cinstit Ai grija de semenii tai si de toate fiintele vii Nu recita in mod superficial cuvintele ci scufunda-te in experienta si implicatiile lor cat mai adinc.toate lucrurile sunt intr-o continua schimbare si transformare. Dupa cateva momente: Vizualizeaza un ocean a carui suprafata lnistita seamana cu o oglinda imensa. gratitudinea pe care i-o datoram lui: daca nu exista Mikao Usui.aceea de a beneficia de faptul ca nenumarate fiinte au contribuit ca disciplina si practica Reiki sa ajunga la tine.. a cuvintelor si a actiunilor.. protectie..adica starea ta actuala este rezultatul gandurilor trecute. si dezvoltare spirituala. pentru sanatate.. fara nici un nor." .. Deasupra lui.. Mikao Usui ti-a oferit mijlocul prin care tu poti sa realizezi imediat o deschidere catre multitudinea de abilitati pe care altfel ti-ar fi trebuit multi ani de efort constiincios pentru a le atinge.. Realizeaza pretioasa oportunitate pe care o ai acum . constientizeaza ca ai fost inzestrat cu abilitatea de a-i ajuta pe ceilalti folosind Reiki pentru ca ai fost initiat-acordat de altcineva care primise acelasi dar ca si tine. Reiki este o bincuvantare. Prin Reiki.. efortul lui neobosit. Realizeaza profunzimea urmatoarei cugetari: "Cu gandurile. . un "Potential Sacru" oferit instantaneu.

Din centrul fruntii sale incepe sa straluceasca simbolul CKR. umpland intregul camp vizual. Esenta sa este aici cu tine. In comuniune cu Mikao Usui. Toate cauzele si semintele karmice ale actiunilor daunatoare dispar si tu iti simti intregul corp relaxat. mai pur de comuniune cu Reiki. Ideograma Reiki din interiorul sferei incepe sa se roteasca din ce in ce mai rapid. Inauntrul acestei imense sfere. mai stralucitoare.Rasarind la orizont. Mikao Usui zambeste si vine mai aproape de tine.o bila transparenta de lumina. iradiind o energie aurie. puternica.. Mikao Usui trimite o raza luminoasa. transparenta. expandandu-se in afara. dizolvandu-se in lumina care o iradiaza si care devine din ce in ce mai puternica. . dizolvand toate amprentele perturbatoare din creier. si din acest punct. decat ai fi reusit sa ajungi prin simpla contemplare a Reiki-ului ca energie. nervi si simturi. El te vede. Aici in acest moment Mikao Usui uneste spatiul. te cunoaste si te binecuvanteaza. Umple-te de sentimente de generozitate si gratitudine. Mikao Usui apare in viziunea ta ca o persoana care inspira respect si liniste. Relaxeaza-ti corpul si deschide-ti inima. Stand in postura lotusului. intensitatea acestei lumini pure incepe sa scada si in mijlocul ei se condenseaza intr-o lumina aurie. Cu sinceritate. Fata sa este aurie si plina de compasiune. folosind propriile cuvinte (cu voce tare sau in gand) exprimati dorinta de a intra in nivele mai adanci de comuniune cu Reiki pentru beneficiul tau si a tuturor fiintelor. din inima si din suflet. alb stralucitoare care intra in fruntea ta. timpul si mintea devenind personificarea absoluta a ceea ce este Reiki. iradiind o lumina pura stralucitoare. intrii intr-un nivel mai adanc.. El ramane la o distanta confortabila in fata ta. Intreg corpul tau este umplut cu o puternica si curata energie alb stralucitoare. Lumina te purifica la nivelul tau fizic. apare ideograma Reiki kanji. ca o luna plina. vizualizezi o mare sfera luminoasa . forma lui Mikao Usui. Energia transparenta aurie provenita de la Mikao Usui creste si devine mai intensa si mai clara. chiar daca imaginea sa este receptata clara sau mai estompata. el este inconjurat de lumina. Gradat.

o raza intensa de culoare albastru stralucitor porneste spre centrul pieptului tau.. Raza intra in gatul tau. intra in centrul inimii. De aici. alb. curata. stralucitoare este absorbita in corpul tau si tu devii una cu lumina. Fiecare raza este absorbita de fiecare centru corespondent al tau purificandu-le de ultimile reziduuri si oferind astfel al patrulea nivel de initiere. permitand mintii tale sa ramana in starea de comuniune cu Reiki atat timp cat este posibil. Experimentezi astfel vibratia subtila a simbolului DKM. din cei trei centrii: frunte. Retineti aceasta stare constienta a luminii pure corespunzatoare celor cinci elemente atat cat doriti. Retine-ti perceptia luminii clare. verde si albastru (lumina pura a celor cinci elemente).. dinspre gatul lui Mikao Usui porneste o raza stralucitoare. fara nici un centru. Acum tot ce te inconjoara. retine perceptia luminii rosii clare atat timp cat doresti. fara orice cadru de referinta. Toate formele dispar . simplu. dand la o parte toate obstructiile karmice si dificultatile de exprimarea. Lumina aceasta pura. In continuare. fara orice reprezentare. Toate eforturile. rosu.. Retine-ti perceptia luminii clare albastre stralucitoare atat timp cat doresti si experimenteaza vibratia subtila a simbolului SHK.. dizolvand.Corpul tau devine o unealta lucida pentru protectia si ajutorul celorlalti. Ramai in meditatia fara forma a mintii. fara nici o limita. gat si inima corpului galben auriu al lui Mikao Usui pornesc raze in cinci culori ale curcubeului: galben. Fiecare atom vibreaza in bucurie. Acum totul este Reiki. o puternica unealta in beneficiul celorlalti. Sentimentele perturbatoare si rigiditatea in gandire sunt dizolvate si mintea ta devine spontan plina de bucurie in timp ce te relaxezi si intrii in nivelurile mai adinci si subtile ale fiintei tale.. Din centrul inimii corpului auriu. Exprimarea ta este acum plina de compasiune si intelepciune. si curata obstructiile karmice ale mintii tale. experimentand vibratia simbolului HSZSN. luminos transparent al lui Mikao Usui iradiaza simbolul SHK. . puternica de culoare rosie prin care este transmis simbolul HSZSN. vizualizarea si gandurile se dizolva si acum ramai in Prezenta energie Reiki pure. si iubirea ii uneste. Si in final.. Relaxandu-te mai adanc. aceasta lume si toate dimensiunile percepute ale existentei apar perfecte si pure.. alb stralucitoare atat timp cat doriti si experimentati vibratia simbolului CKR.tu esti lumina pura.. Toate urmele daunatoare ale cuvintelor confuze dispar si tu devii constient de modul tau de exprimare.. apoi forma transparent aurie a lui sensei Usui se dizolva intr-o lumina stralucitoare si in aceasta lumina vei percepe simbolul DKM..

Decizi sa pastrezi aceasta intelegere in toate situatiile vietii si intentionezi ca experienta Constiintei Reiki sa devina nelimitata. Acum tu AI un corp. Inainte tu ERAI un corp vulnerabil la imbatranire.Totul este perfect curat.. proaspat.. moarte si disparitie. Esti plin de sentimente de compasiune si gratitudine.. Simti puterea si bucuria.. folosind propriile cuvinte (cu voce tare sau in gand) multumeste si dedica practica ta Reiki pentru beneficiul tau si a tuturor fiintelor. mintea si vorbirea sunt unelte ale constiintei in beneficiul celorlalti. Gradat. radiant si cu potential nelimitat. Cu sinceritate. Corpul. din inima si din suflet. Doamne ajuta! . boala. incepi sa percepi cum corpul tau se condenseaza din lumina devenind material. Ceva profund s-a intamplat.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful